Οι ΑΧΩΝΕΥΤΟΙ του Gaming-Oδηγός στρατηγικής

 
Αν παίζετε συχνά multiplayer games είμαι σίγουρος ότι τους έχετε συναντήσει. Οι ΑΧΩΝΕΥΤΟΙ (γνωστοί κι ως σπασαρχί)είναι αυτά τα ηλίθια άτομα τα οποία έχουν σαν μοναδικό σκοπό στη ζωή τους να σας χαλάσουν το gaming session σας. Συνήθως έχουν μυαλό με δείκτη IQ που τείνει προς το μηδέν και πιστεύουν ακράδαντα πως με τη συμπεριφορά που έχουν (και λόγω της απροσωπίας του online κόσμου) μπορούν και ξεγλιστρούν χωρίς συνέπειες. Στη πραγματικότητα, αν τολμούσαν να κάνουν έστω κάτι θα τρώγανε, από εμένα τουλάχιστον, retro-φάπες! Κάθεστε αραχτοί, διασκεδάζετε, όταν ξάφνου έρχονται, βρίζουν και αρχίζουν να σκοτώνουν συμπαίκτες, να camper-άρουν και να κάνουν τη ζωή όλων μας δύσκολη.
 
 
Έτσι, ο Omnibot θεώρησε σωστό να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε καθώς και να αντιμετωπίσετε αυτά τα «παλικάρια» με τον απόλυτο οδηγό στρατηγικής για τους ΑΧΩΝΕΥΤΟΥΣ. Ο δείκτης ανθρώπινης αχωνεψιάς (!) δεν τελειώνει ποτέ και είναι λογικό να μη γράφω παρακάτω όλα τα παραδείγματα, αλλά θα βρείτε τουλάχιστον τα πιο συχνά τα οποία είναι αντιμετωπίσιμα. Οπότε δώστε βάση και προχωρήστε προσεκτικά. Συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια...
 
Ο Παρακαλητής
Ενώ κάθε μέλος από αυτό το υπο-είδος έχει συνήθως μοναδικό τρόπο προσέγγισης, οι βασικές αρχές που ακολουθεί είναι σταθερές:
1) Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος
2) Πάντα φταίει κάποιος άλλος
3) Αδικήθηκε
 
 
Ο Camper-άς
Συνήθως τον βρίσκετε σε games με ranged weapons. Ο camper-άς γουστάρει να κρύβεται σε μια σκοτεινή γωνιά σε ένα εντελώς απρόσιτο σημείο και σας σκοτώνει με το που σας εντοπίσει. Σε games όπως το Sniper αυτός ο τρόπος παιχνιδιού επιβάλλεται. Σε games όπως το Call of Duty ο camper-άς μισείται απ’όλο το κόσμο.
 
Οι Clan Καταστροφείς
Αυτά τα παιδιά είναι συνήθως ομάδες από διάφορους ΑΧΩΝΕΥΤΟΥΣ οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αρχίζουν να βρίζουν τα νέα μέλη των ομάδων τους σε διάφορα team games και γενικά να συμπεριφέρονται άσχημα και ηλίθια σε όλους.
 
 
Ο Εκμεταλλευτής
Αυτός πιστεύει ότι είναι εξυπνότερος απ΄όλους μας διότι βρήκε κάποια bugs στο παιχνίδι τα οποία τον κάνουν άτρωτο ή αόρατο για εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Ανέρχονται από μια τρύπα ή ξεπροβάλλουν που και που από καμιά κρυψώνα για να εξοντώσουν όποιον περάσει από κοντά τους.
 
 
Ο Θαραλλέος Σολίστας
Παίζετε capture the flag και πάνε τη σημαία σας στην εχθρική βάση. Κάνετε host ένα no rockets match και αυτοί προκαλόυν νέα Χιροσίμα στη πίστα. Αυτά τα animal-άκια ενώ γνωρίζουν πού και τί θα παίξουν, πιστεύουν πως αυτοί θα παίξουν με τους δικούς τους κανόνες.
 
Ο Αρχάριος Οδηγός
Δεν είναι κακό να είσαι noob-άς αλλά μη φορτώνεσαι στους υπόλοιπους. Αν είσαι νέος σε ένα παιχνίδι, μη προθυμοποιηθείς να καθοδηγείς εσύ την ομάδα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κακών οδηγών: αυτός που δε ξέρει καν που πάτε μέχρι αυτόν που σας πάει σε παγίδα για να σπάσει απλά πλάκα.
 
 
Ο Spawn Camper-άς
Συγγενής του camper-ά, Ά βαθμού, ο spawn camper-άς, είναι αυτός που έχει τόσο ελεύθερο χρόνο που βρήκε ποια είναι τα respawn points. Χάνετε, κάνετε respawn και αυτός ο π@π@ρ@ς σας σκοτώνει ξανά και ξανά. Διασκεδαστικό δεν ακούγεται;
 
Οι Team Killers
Πολύ αδύναμοι και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα για να εξοντώσουν τους εχθρούς τους, αυτοί οι τυπάδες εξολοθρεύουν τους συμπαίκτες τους έναν προς ένα συνήθως πισώπλατα. Οι @ρχιD35-προδότες! Ευτυχώς, τέτοια συμπεριφορά είναι άμεσα αντιμετωπίσιμη καθώς μπορείτε να τους kick-άρετε (όπως θα κάνατε και στη πραγματική ζωή).
 
 
Οι Υβριστές
Οι Υβριστές είναι αυτοί που ουρλιάζουν στο Xbox Live ή στο PSN οι οποίοι αν τολμούσαν να πουν έστω τα μισά στη πραγματικότητα ακόμα θα σκούπιζαν το πάτωμα με το πισινό τους. Αυτοί οι αντικοινωνικοί τύποι ποτέ δε μάθανε τη διαφορά μεταξύ πλάκας και bullying. Μείνετε μακριά!
 
Και όπως λένε και οι G.I.Joe: ”Now you know and knowing is half the battle.”

First posted in 11/3/2016 on Omnibot-Retro gaming
http://omnibotretrogaming.blogspot.gr/2016/03/gaming.html
Continue reading
Recent comment in this post
the_prophet1987
Οι σπασαρχί ήρθαν για να μείνουν.Και μη νομίζεις η κοινότητα του Pc δεν έχει τέτοια φαινόμενα...είναι παντού!Ζούν ανάμεσα μας!!!... Read More
Sunday, 27 March 2016 01:13
  1344 Hits
  1 Comment

Συλλεκτικές φιγούρες κανείς;

 

 

Για μερικά τυπάκια οι χαρακτήρες των videogames παραείναι virtual. Και επειδή αρκετοί όπως κι εγώ έχουν μια αρρώστια που ονομάζετε «συλλέκτης» ψάχνουν να βρουν φιγούρες από τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Από ταινίες, comics, games ακόμα και από τη μουσική σκηνή! Αν γνωρίζετε τα μη διάσημα τερατάκια που έχει βγάλει δειλά δειλά η Nintendo με το όνομα, αν θυμάμαι καλά, Pokemon, θα καταλάβετε τι εννοώ. Μόνο αυτό το franchise έχει τεράστια ποικιλία από φιγούρες και διάφορα άλλα καλούδια βασισμένα σε αυτά όπως τσάντες πορτοφόλια κλπ. 

 
Θα μου πείτε όμως:
-Καλά ρε Omni, Pokemon; Είμαι 30+ και θα πάρω Pokemon;
-Όχι, αλλά θα πάρεις γ@μ@τες ενήλικες φιγούρες!
-Πού θα βρω τέτοιες;
-Παρακάτω.
 
Μια τεράστια αποθήκη παιχνιδιών η οποία διαθέτει τα πάντα! Δεν το έχουν τα παιδιά; Θα σας το βρουν! Από κλασσικά παιχνίδια των ‘80s μέχρι και φιγούρες με απίστευτες λεπτομέρειες, είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε κάτι που θα σας αρέσει.
 
 
H χαρά του συλλέκτη. Το κατάστημα είναι μουσείο έργων τέχνης! Απίστευτα αγαλματίδια και τρομερές φιγούρες οι οποίες ξεπερνάνε κάθε προσδοκία και του πιο διστακτικού καταναλωτή. Αν δεν ψωνίσετε να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνουν στο μυαλό σας για χρόνια αυτά που θα δείτε εκεί μέσα.
 
Για κάποιο λόγο, τον οποίο πραγματικά δε γνωρίζω μέχρι και σήμερα, το Media Markt στο κατάστημα του Αιγάλεω (πίσω από τα Village του Ρέντη) διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από φιγούρες. Games, ταινίες, σειρές, ότι μπορείτε να φανταστείτε. Ακόμα και πράγματα οικιακής χρήσης όπως ανοιχτήρι Pac-Man, παγοκύστες Bubble Bobble μέχρι και μανικετόκουμπα και κάλτσες PlayStation!
 
 
Ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές της ιαπωνικής κουλτούρας καθώς και με σεβασμό για τους συλλέκτες και τους gamers, το OtakuStore.gr είναι ένα eshop για όλους όσους θέλουν κάτι ξεχωριστό για τον εαυτό τους. Τσεκάρετε το site και επιβεβαιώστε με αν κάνω λάθος.
 
  
Village Movie Stores
Μια από τα ίδια και δω αλλά κυρίως φιγούρες από ταινίες και comics. Πριν δείτε τη ταινία τσεκάρετε τη φιγούρα ή και το αντίθετο.

 
Αν δε σας ενθουσίασαν οι επιλογές μου τότε τσεκάρετε στο ebay. Εκεί να δείτε τι συμβαίνει!
Χρήματα και χώρο να έχετε θα είστε κομπλέ.

First posted in Omnibot-Retro gaming on 29/2/2016
http://omnibotretrogaming.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html?spref=fb

Continue reading
Recent comment in this post
NICKGENERALGR
με 20 ε παιρνεις καλες φιγουρες απο τα αποπανο μαγαζια
Monday, 14 March 2016 15:22
  2863 Hits
  1 Comment

Λίγα λόγια για τη Sega


H ανακοίνωση της Sega το 2001 για διακοπή παραγωγής του Dreamcast έφερε αλλαγές στο χώρο των videogames.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η εταιρεία θα αναδομηθεί και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε κατασκευή videogames, έναν τομέα που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη της Sega για πάνω από 40 χρόνια. Η Sega αποκάλυψε μια διπλή προσέγγιση –να γίνει ένας νεωτεριστής, third party publisher για άλλες κονσόλες και να παρέχει την ακαταμάχητη για τότε τεχνολογία του Dreamcast chip set σε μια γκάμα προϊόντων, που εκτός του Dreamcast περιλάμβανε το set-top-box της Pace Micro Technologies. Περιλαμβάνοντας τεχνολογίες όπως η Java, η Sega εκμεταλλεύτηκε και τη δυνατότητα έκδοσης videogames σε handheld κονσόλες και smartphones. Με αυτή τη στρατηγική, η εταιρεία διεύρυνε σημαντικά την αγορά των καταναλωτικών προϊόντων της και αύξησε τις πιθανότητές της για μεγαλύτερα κέρδη.

 
Η Sega διαθέτει πλέον πάνω από 50+ χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή videogames παγκοσμίως και είναι από τις εταιρείες που παράγει games ποιότητας. Με το συνδυασμό μιας πολύ διευρυμένης βάσης από τις άλλες κονσόλες και τους πιο γνωστούς κατασκευαστές με ταλέντο όπως τον Yu Suzuki, δημιουργό του Shenmue και της σειράς Virtua Fighter, τον Yuji Naka, δημιουργό της σειράς Sonic the Hedgehog, Samba de Amigo και Phantasy Star Online, και του Testuya Mizugushi, δημιουργό των Space Channel 5 και Sega Rally, η Sega κατάφερε ως ένα βαθμό να ξεπεράσει εταιρείες όπως τη Sony και τηNintendo στις παγκόσμιες πωλήσεις software.
Απ’όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η Sega δεν έχει πει τη τελευταία της λέξη. Η κίνησή της να κατασκευάζει games για άλλες κονσόλες μπορεί να αποδείχτηκε η καλύτερη για να αλλάξει την οικονομική της κατάσταση τα τελευταία έτη. Τίτλοι διαμάντια όπως το Bayonetta και το Vanquish έκαναν θραύση ενώ και σειρές όπως το Sonic, η σειρά Virtua Fighter και τοSega Rally βρήκαν επιτέλους το δρόμο προς άλλα formats. 
 
Άραγε, υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε κονσόλα από τη θρυλική εταιρεία; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

 
First posted in Omnibot-Retro gaming on 22/1/2016 
http://omnibotretrogaming.blogspot.gr/2016/01/sega.html
Continue reading
Recent Comments
TheReaper
Είχε βγει μια ανακοίνωση για καινούριο Dreamcast ή τουλάχιστον αναβαθμισμένη επανέκδοση της πρώτης βερσιόν. Τώρα δε θυμάμαι ιδιαίτ... Read More
Saturday, 13 February 2016 12:39
Guest — Georgios Manolis
Πολύ καλή στρατηγική να το γυρίσει σε developing παιχνιδιών η Sega όλ αυτά τα χρόνια.Μέχρι να είναι έτοιμη οικονομικά να ξαναμπεί ... Read More
Friday, 26 February 2016 13:13
  1061 Hits
  2 Comments

Game Hunting: Mini οδηγός αγοράς

 
Capital controls, οικονομική κρίση. H συλλογή videogames που ξεκίνησα σιγά σιγά το 2001 μέχρι το 2010 αυξήθηκε αρκετά και από gamer κατάφερα να γίνω και συλλέκτης. Παλαιότερα, το gaming στη χώρα μας ήταν πιο «χύμα», με άπειρα καταστήματα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας τα οποία προσέφεραν τρελά πράγματα σε απίστευτες τιμές -είτε καινούργια, είτε used games- και η χαρά των gamers δε περιγραφόταν με λόγια. 

 

Πρόσφατα πραγματοποίησα μία βόλτα σε αρκετά ελληνικά καταστήματα, αναζητώντας εμπόρους όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί games δίνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Προσφορές και εκπτώσεις είναι μια λύση αλλά πλέον το φαινόμενο δεν έχει την ίδια συχνότητα όπως παλιά.

 

Καλωσορίζοντας το 2016, ο καθένας αρχίζει να ατενίζει το μέλλον με απαισιοδοξία ή με σχετική επιφύλαξη, ιδιαίτερα όταν οι μισθοί μειώνονται και η οικονομική κατάσταση της χώρας μας δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο. Για μερικούς, τοgaming αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Όταν μια νέα κυκλοφορία στοιχίζει 69,99€ (οι συλλεκτικές εκδόσεις φτάνουν μέχρι και τα 299€ παρακαλώ) και η διάρκεια του εκάστοτε τίτλου έχει μειωθεί δραματικά ή βασίζεται στα DLC, είναι φανερό πως ο κάθε gamer θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να προβεί σε αγορά, ειδικά για περισσότερους από έναν τίτλους.

 Γι’αυτό το λόγο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα μικρό strategy guide, προκειμένου να συμβάλλω στην αναζήτηση οικονομικότερων τίτλων. Η έρευνα αγοράς αφορά την Αττική και καταστήματα που βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας. 
 
Tip: Αναφέρω απλά και για τυπικούς λόγους πως κάποιες κατασκευάστριες εταιρείες προωθούν παλαιότερους τίτλους για τα συστήματά τους σε οικονομικότερες εκδόσεις. Είμαι σίγουρος ότι έχετε προσέξει πως η Sony κυκλοφορεί κάποιους ιδιαίτερα εμπορικά επιτυχημένους τίτλους για τα PlayStation 2 και 3 αλλά και για το PSP σε ειδικές Platinum ήEssentials εκδόσεις με την τιμή να είναι η μισή από την περίοδο που πρωτοκυκλοφόρησαν. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Microsoft με τη σειρά Xbox 360 Classics και η Nintendo με τα Nintendo Selects. Δυστυχώς, όσον αφορά τη νέα γενιά, ακόμα δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο. 
 
Κι εδώ έρχομαι εγώ.
 
Σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται το ενδεχόμενο να προμηθευτεί κάποιο used game, υπάρχουν καταστήματα που προσφέρουνused video games σε πολύ καλή κατάσταση. Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως τα Public και τα Seven Spot, σας δίνουν την ευκαιρία να ανταλλάξετε παλιούς τίτλους σας με καινούριους ή και με used ακόμα, μειώνοντας δραματικά την αρχική τιμή εφόσον πρόκειται για κάποια καινούρια κυκλοφορία. Μη περιμένετε βέβαια να ανταλλάξετε όλη τη σειρά Pro ή FIFAκαι να περιμένετε τρομερή μείωση. Games με ημερομηνίες, ειδικά τα sports games, δε μπορούν να σας βοηθήσουν αρκετά για να μειώσετε το κόστος.


Στο Plaisio και στο Κωτσόβολο έχω παρατηρήσει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα μειώνουν αρκετά τις τιμές, ειδικά στιςcollectors edition. Να φανταστείτε, όταν όλα τα καταστήματα παρείχαν τη collectors του Watchdogs στα 99€, εγώ την απέκτησα 49€! Παράλληλα, υπάρχουν «καταστήματα» στο Μοναστηράκι που προσφέρουν games (σπάνια βέβαια νέες κυκλοφορίες) σε απίστευτα χαμηλές τιμές! Φανταστείτε να αγοράζετε Diablo με 0,50€!
 
 Παρακάτω, σας δίνω μια μικρή λίστα με καταστήματα που μου κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Ρίξτε μια ματιά και, γιατί όχι, αναφέρετε κι εσείς κάποιο κατάστημα από το οποίο είστε αρκετά ευχαριστημένοι.
 
Public http://www.public.gr Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (Κεντρικό) Τηλ. επικοινωνίας 2103246210 
Seven Spot http://www.sevenspot.gr Πανόρμου 8, Αμπελόκηποι, Αθήνα (Κεντρικό) Τηλ. επικοινωνίας 2106459897 
Media Markt http://www.mediamarkt.gr Λεωφόρος Κηφισίας 49, Μαρούσι (Κεντρικό) Τηλ. επικοινωνίας 2111809800 
Plaisio http://www.plaisio.gr Τηλ. επικοινωνίας για όλα τα καταστήματα 8001112345 (χωρίς χρέωση) 
Software Center http://www.softwarecenter.gr Χαλκοκονδύλη 22, Αθήνα Τηλ. επικοινωνίας 2105235260
Gamestation http://www.gamestation.gr/el/ Τηλ. Επικοινωνίας 2105244488 Πατησίων 23 (28ης Οκτωβρίου 23), Αθήνα
Easy Buy World http://www.ebw.gr/ Τηλ. Επικοινωνίας 210 6199661 Μεσογείων 165 & Σαλαμινομάχων, Μαρούσι
Μοναστηράκι-Παζάρι
 
Τέλος, όλοι όσοι ζητάτε μία online λύση για αναζήτηση οικονομικών τίτλων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τηςΧρυσής Ευκαιρίας (xe.gr), στο aggeliopolis.gr αλλά και στο insomnia.grFacebook pages και forums σε διάφορα sitesτου χώρου βοηθάνε αλλά γενικά με τις αγγελίες να είστε προσεκτικοί γιατί αρκετές φορές άλλα λένε κι άλλα δίνουνε.
Αν ανοίξει η PayPal στην Ελλάδα, τσεκάρετε και το ebay.co.uk. Σπάνια πράγματα σε αρκετά καλές τιμές.
Και μη ξεχνάτε, αν δεν είστε fan των retail games, μπορείτε πάντα να βρίσκετε προσφορές μέσω PSN, Steam, Xbox Store, Humble Bundle, GOG και Nintendo e-shop.
 
Μέχρι τις επόμενες συμβουλές,
Continue reading
Recent Comments
Zaratoth
Το καλύτερο value-for-money κατάστημα για να πας μεταχειρισμένα και να έχεις έκπτωση είναι το Console Club στο Νέο Ηράκλειο για μέ... Read More
Sunday, 31 January 2016 01:27
Mr.Dododi
Συμφωνώ σ'αυτό που λες Νικολή αλλά πίστεψέ με όταν πήγα να αγοράσω ένα controller για Mega Drive και βλέπω ότι τα έχει σε μια κούτ... Read More
Sunday, 31 January 2016 09:29
Zaratoth
Ότι πήρα από εκεί είναι πρώτης ποιότητας. Και προσωπικά προτιμώ αυτή την customer friendly παρανομία, από το να πουλάω στο Public ... Read More
Thursday, 04 February 2016 01:38
  3343 Hits
  3 Comments

Πώς να μπείτε στο κόσμο των MMORPGs


Ακόμα κι αν ψάχνετε θησαυρούς στους φανταστικούς κόσμους του Guild Wars 2, του World of Warcraft και του ArchAge ή προκαλέσετε χαοτικές μάχες στο Archlord 2, για να τα καταφέρετε χρειάζεστε ένα συνδυασμό ικανοτήτων, επιμονής, υπομονής, τύχης και προσωπικότητας.
 
Οι νέοι στο χώρο των MMORPG (noob-άδες) συνήθως δε παρατάνε τα διάφορα games κι αυτό επειδή ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε καλούδια, να εξοντώσουν τεράστια τέρατα και να ολοκληρώσουν διάφορα quests. Αυτό γίνεται σχεδόν ούτως ή άλλως στη ψηφιακή τους ζωή. Αλλά εκεί που δυσκολεύονται είναι στους άγραφους κανόνες των κόσμων των οποίων επισκέπτονται. Οι κανόνες αυτοί δεν έχουν επιβληθεί από τους θεούς του κάθε σύμπαντος ή το software του εκάστοτε τίτλου. Αντιθέτως, επιβάλλονται από τη κοινωνικότητα του κάθε gamer. Ακολουθήστε τους κανόνες και θα περάσετε όμορφα. Αγνοήστε τους και θα είστε το μαύρο πρόβατο αμέσως. Κάποιον μου θυμίζει... Ίσως τον R2D2... Χμ... Μάλλον σε επόμενο άρθρο θα μιλήσω περαιτέρω γι αυτό.
 
Γενικότερα, για να τα καταφέρετε στο κόσμο των MMORPGs χρειάζεστε λίγο παραπάνω σκεπτικό και τακτ. Αν θέλετε να περάσετε όμορφα, ορίστε μερικά tips για να το κάνετε.
 
1)Παραδεχτείτε ότι είστε noob-άς
Αν παραδεχτείτε ότι είστε νέος στο χώρο οι βετεράνοι θα σας βρουν και θα σας εξηγήσουν διάφορα πράγματα. Αυτό δεν είναι κακό καθώς ρωτώντας και πράττοντας είναι 2 κινήσεις "κλειδιά" που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον.
 
2)Μη πιστεύετε ότι ακούτε
Υπάρχουν οι βετεράνοι, αλλά πάντα υπάρχει η κακιά πλευρά της ζωής, ακόμα και στα videogames. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και αν ακούσετε ότι κάτι παραείναι καλό για να είναι αληθινό να είστε σίγουροι ότι ισχύει.
 
3)Μάθετε το back-story του τίτλου
Ακόμα κι αν δεν θέλετε να μπείτε στα RPG για να κερδίσετε φήμη και χρήματα, γνωρίζοντας το lore που διαθέτει κάθε τίτλος θα κάνει την εμπειρία σας πολύ πιο όμορφη, όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους συμπαίκτες σας.
 
4)Βουλώστε το και ακούστε πρώτα
Αν έχετε πάει σε gaming events σίγουρα έχετε δει nerds οι οποίοι το "παίζουν" ειδικοί και ξερόλες. Κανείς όμως δε τους παίρνει στα σοβαρά και έτσι πρέπει. Οι αληθινοί role-players ακούνε, μαθαίνουν και μετά μιλάνε.
 
5)Τα groups είναι ωραία
Οι developers του τίτλου που επιλέξατε στοχεύουν εξαρχής στο γεγονός ότι παίζετε με παρέα που αποτελείται από αρκετά άτομα. Ναι μεν μπορείτε να διασκεδάσετε και μόνος σας, αλλά ο κόσμος που περιπλανείστε είναι σχεδιασμένος για group-play. Γνωριστείτε με κόσμο, κάντε παρέα και κάντε τις αποστολές σας μαζί.
 
6)Για το καλό σας, μη παρακαλάτε!
"Δώστε μου αντικείμενα", "Δώστε μου health potion!". Γενικά τα παρακάλια είναι ενοχλητικά στη πραγματική ζωή μόνο που στη ψηφιακή μπορούν να σας μιλήσουν ακόμα πιο άσχημα για τέτοια συμπεριφορά.
 
7)Αν κάποιος σας κάνει cyber-bullying απλά αγνοήστε τον
Θυμάστε τι σας έχουν πει οι γονείς σας; Τα περισσότερα MMORPGs είναι τεράστιοι κόσμοι. Πηγαίνετε σε άλλα μέρη τους.
 
8)Να θυμάστε ότι παίζετε με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ναι, ζωντανούς ανθρώπους! Εκτός από τους NPCs, οι υπόλοιποι δεν είναι bots ή απλοί κώδικες. Θέλουν να διασκεδάσουν όπως κι εσείς. Και δε θέλουν να τους παρενοχλούν όπως κι εσείς σίγουρα δε θέλετε κάτι τέτοιο. Αν δεν είστε φανατικοί ανταγωνιστές θα διασκεδάσετε σίγουρα καθώς όπως και στη πραγματική ζωή, η συνεργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.
 
Μέχρι τις επόμενες συμβουλές,
 
Game on!


Αναρτήθηκε από το blogspot μου στις 16/1/2016
http://omnibotretrogaming.blogspot.gr/2016/01/mmorpgs.html

Continue reading
Recent Comments
ProtosC.J
Πιστεύω οτι άπλα πρέπει να έχεις έναν η περισσότερους φίλους.
Wednesday, 20 January 2016 11:25
Omnibot
Σε περίπτωση που δεν έχεις όμως, τι θα κάνεις;
Saturday, 23 January 2016 10:07
  958 Hits
  2 Comments

Οι Gamers βγαίνουν ραντεβού: O απόλυτος οδηγός στρατηγικής

 
Έχει παρεξηγηθεί ότι το gaming και τα ραντεβού δεν πάνε μαζί. Γιατί; Δεν μπορώ να το καταλάβω, αλλά θα μπορούσε να έχει να κάνει με κάποια αρνητικά στερεότυπα ή την αντίληψη ότι τα videogames είναι μια solo δραστηριότητα. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! 
Αν είστε αρκετά εφευρετικοί, τα videogames μπορούν να γίνουν ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής σας και του/της συντρόφου σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σωστή τεχνική.
 

 

-Τι; Τεχνική;
Ναι. Συνδυάζοντας δύο από τα πιο διασκεδαστικά μέρη της ζωής σας δεν είναι βέβαια ότι καλύτερο για ανθρώπους με ευαίσθητες καρδιές. Πρέπει να γίνετε cool τυπάκια. Ναι, ναι, ίσως να νομίζετε ότι έχετε το πάνω χέρι στη σχέση σας. Ίσως και να το έχετε ήδη. Αλλά αν δεν το έχετε (και χρειάζεστε μια μικρή βοήθεια για να ξεκινήσετε σιγά σιγά), επιτρέψτε μου να προτείνω 10 συμβουλές-τεχνικές τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στο ρεπερτόριό σας.
 

 

1)Η κλασσική επεξήγηση των controls
 
Εάν έχετε δίπλα σας ένα "καυτό" πρόσωπο που δεν είναι πολύ εξοικειωμένο με το game που θα βάλετε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να έρθει κοντά σας και να πάρει μέρος στη δράση από μια απλή και γρήγορη εκμάθηση του χειρισμού. Αν έχετε δει εκείνη την περίφημη σκηνή κεραμικής στο "Ghost", έχετε δει ήδη τη τεχνική.
 

 

2) Τα horror-games και η αγκαλίτσα σφιχτή-σφιχτή 
Βλέπετε μια ταινία τρόμου με την ελπίδα κάποια στιγμή να πει το αμόρε «Είμαι φοβισμένη-αγκάλιασέ με». Πολύ κλισέ. Αν θέλετε πραγματικά να δείξετε ότι είστε cool τυπάκι, χαμηλώστε τα φώτα, βάλτε το τελευταίο Resident Evil (Resident Evil Origins ή Resident Evil Revelations 2 είναι ok) και διδάξτε στην αγάπη σας τα survival-horror games.

 
 

3) Motion controlled games
Πιθανότατα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανεβάσετε τη θερμοκρασία μέχρι το βράδυ μετά από ένα φιλικό και ανταγωνιστικό game με motion controlled games. Games δηλαδή που χρησιμοποιούν το Kinect, ή το Wii Sports στο Wii ή ακόμη και το Michael Jackson: The Experience είναι ιδανικά για την επίδειξη των τρομερών κινήσεων που διαθέτετε καθώς και του ραντεβού σας. 
 

4) Το co-op του έρωτα

 

Τι καλύτερος τρόπος για να δείξετε την αγάπη σας από το να παίζειτε τον αγαπημένο σας τίτλο στο co-op mode; Όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος το αγαπημένο σας πρόσωπο να παραπονεθεί ότι δεν περνάτε οποιαδήποτε στιγμή μαζί.
 

5) Οι Sims
-Οι Sims; Ορίστε;

Ναι, γενικά η όλη σειρά "The Sims" είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε το σύντροφό σας στο ίδιο σκεπτικό με το δικό σας. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα: διασκέδαση, οικοδόμηση του σπιτιού των ονείρων σας, ψώνια και καυτές εξωσυζυγικές σχέσεις. Όλα αυτά χωρίς να αφήσετε την άνεση του καναπέ σας.
 

6) T-shirts
Αυτό μπορεί να απαιτεί μια συνοδό με λίγο περισσότερο από το κανονικό αφέλεια, αλλά αν μπορείτε να την πείσετε να έρθει για μια νύχτα head-to-head σε sports games, θα πρέπει να είστε σε θέση να ξεχωρίζετε τις ομάδες σας, έτσι δεν είναι;

 
7) Multi-player παρενοχλήσεις

 
 
Αυτό εδώ είναι για εσάς τα κορίτσια! Χρησιμοποιήστε ιδιωτικά κανάλια για να ψιθυρίσετε προτάσεις στα αγόρια κατά τη διάρκεια της multi-player αναμέτρησης. Κατά τη διάρκεια της αγαπημένης τους δραστηριότητας κατά πάσα πιθανότητα θα ταραχτούν αρκετά με αυτά που θα τους λέτε και έτσι δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να τους κάνετε frag στο πι και φι.
 

8) Strip-Mario Party
Ποιος δεν απολαμβάνει λίγη ανταγωνιστική δράση; Τραβήξτε την αγαπημένη σας έκδοση του Mario Party (το Mario Party 10βρίσκεται ήδη στα ράφια καιρό τώρα) και ο ηττημένος κάθε mini-game θα πρέπει να βγάζει ένα ρουχαλάκι. Ε;
 

9) Game Events
Εάν τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν πιο σοβαρή τροπή, ίσως να θέλετε να προτείνετε μια επίσκεψη σε ένα gaming τουρνουά. Κατ 'αρχάς, το αντικείμενο του πόθου σας μπορεί να νομίζει ότι πηγαίνετε σε μια παραδεισένια τοποθεσία! Δεύτερον, τη στιγμή που θα φτάσετε εκεί, θα έχετε μια τέλεια ευκαιρία να της γνωρίσετε τον κόσμο και το hobby σας που αν μη τι άλλο, είναι cool.
 

10) Έλα να παίξουμε Half Life 3!
Γιατί να κλαψουρίζουμε για το γεγονός ότι αυτό το παιχνίδι δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσει; Χρησιμοποιήστε την αιώνια καθυστέρηση προς όφελός σας. 
-Τι, το παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα; Καλά, ίσως μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε...
Εάν αυτές οι συμβουλές δεν σας βοηθήσουν και σας αφήνουν την αίσθηση ότι το αμόρε σας πρόκειται να φύγει, θα πρέπει να κάνετε το ανήκουστο. Θα πρέπει να συνδέσετε τα μικρόφωνα Sing-Star... Ή, ακόμη χειρότερα, να παρακολουθήσετε το The Notebook σε DVD!


Αναρτήθηκε από το blogspot μου στις 16/1/2016
http://omnibotretrogaming.blogspot.gr/2016/01/gamers-o.html

Continue reading
  1226 Hits
  0 Comments

Mortal Kombat Origins

 
Για περίπου μια ολόκληρη γενιά, το Mortal Kombat έχει δημιουργήσει τεράστιο fan base. Άλλα franchises έχουν έρθει και έχουν φύγει ή έχουν αυξηθεί μπας και καταφέρουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο των fighting games αλλά το Mortal Kombatπαρόλο που έχει κάπως ανόητη ιστορία, γραφικά splatter-punk, σκληρές κινήσεις και προκλητικό combo system έχει κρατήσει το franchise εν ζωή για 22 χρόνια περίπου. Η τελευταία έκδοση του τίτλου βρίσκεται ήδη στα ράφια των καταστημάτων και επειδή crash-αρε η μητρική μου και εμφανίστηκε μια τεράστια blue-screen μπροστά μου, είπα να ρίξω μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν της σειράς.

 
Το Mortal Kombat είναι ένα fighting game που αναπτύχθηκε αρχικά από το studio της Midway Games του Σικάγο το 1992. Μετά από τη πτώχευση της Midway, η ομάδα ανάπτυξης του τίτλου εξαγοράστηκε από τη Warner Brothers και μετατράπηκε στηNetherRealm Studios. Η ανάπτυξη του πρώτου παιχνιδιού βασίστηκε αρχικά σε μια ιδέα που είχε ο Ed Boon και ο John Tobias η οποία είχε να κάνει με ένα video game στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε ο Jean-Claude Van Damme, αλλά αυτή η ιδέα απομακρύνθηκε και έλαβε τη θέση της μια καινούρια. Ο λόγος φυσικά για το πρώτο fighting game επιστημονικής φαντασίας με τίτλο Mortal Kombat!

 
Το ίδιο το όνομα της σειράς είναι επίσης γνωστό για τη χρήση του γράμματος "Κ" στη θέση του "C" για το σκληρό ήχο του Κ. Έτσι το ορθογραφικό λάθος της λέξης «combat», καθώς και άλλες λέξεις με το σκληρό "Κ" είναι σκόπιμα.

 
Η σειρά είναι γνωστή για τα υψηλά επίπεδα αιματηρής βίας και κυρίως λόγω των τελειωτικών κινήσεων . Το καθοριστικό και πιο γνωστό χαρακτηριστικό της σειράς Mortal Kombat, το "FATALITY", ήταν μια μεγάλη και πρωτότυπη ιδέα. Ταfatalities επιτρέπουν στο νικητή της αναμέτρησης να λήξει έναν αγώνα με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον ανυπεράσπιστο αντίπαλό τους. Με προκαθορισμένο πάτημα πλήκτρων, ο νικητής αποτελειώνει φρικιαστικά τον αντίπαλο σκοτώνοντάς τον.

 
Σαν μέγας fan των fighting games γενικότερα, οφείλω να ομολογήσω ότι το Mortal Kombat αντιπροσωπεύει τη διαφορά στη φιλοσοφία αυτού του είδους games. Ναι, στο Street Fighter 2 όταν παίζετε είναι η στιγμή προς στιγμή που μετράει και στο Tekken η δυσαρέσκεια που θα προκαλέσετε στους φίλους σας κάνοντας ατέλειωτα capoeira combos με τον Eddy. ΣτοMortal Kombat όμως, η μάχη είναι απλά ένα μονοπάτι για να φτάσεις στο αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Μα το Fatality φυσικά! Θες να το δεις και σχεδόν θέλεις να παρακάμψεις το fighting κομμάτι για να δεις το αιματηρό αποτέλεσμα !
 
Η σειρά ήταν αντικείμενο μεγάλης διαμάχης στο χώρο των videogames και υπήρξαν αρκετές δικαστικές υποθέσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό σχετίζονταν με το εξαιρετικά βίαιο περιεχόμενό της, ιδίως με τον αρχικό τίτλο που βοήθησε την καθιέρωση του συστήματος ESRB (Entertainment Software Rating Board). H σειρά είχε απαγορευτεί σε πολλές χώρες!

 
Το franchise δεν βασίζεται μόνο στη καλή εμφάνιση και το gore για την επιτυχία του. Παρά το γεγονός ότι η έντονη βία ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να προκαλέσει την προσοχή του κόσμου, το Mortal Kombat προσφέρει μια άλλη πλευρά - μια πλευρά που συχνά παραβλέπεται- που συγκράτησαν οι fans οι οποίοι επανέρχονται για την ιστορία του, το gameplay του καθώς και το fighting system που διαθέτει και εξελίσσεται από sequel σε sequel.
 
 
Πέρα όμως από τα sequel, ο πρώτος τίτλος άνοιξε το δρόμο και σε άλλα μονοπάτια. Γυρίστηκαν ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ένα παιχνίδι καρτών καθώς και διάφορες σειρές comics . Μαζί με το Street Fighter της Capcom και το Tekken της Namco, το Mortal Kombat είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises στην ιστορία fighting games και γενικά των video games.
 
Άρα, πού καταλήγουμε;
"Get over here" και game on!
 
Continue reading
  985 Hits
  0 Comments

Onimusha: It’s Samurai Time!

b2ap3_thumbnail_3_20160104-184041_1.jpg

Παρά την ομοιότητά του με το Resident Evil, το Onimusha: Warlords μοιάζει να είναι μια κλάση ανώτερο από τα άλλα action games. Ο τίτλος διαθέτει δοκιμασμένο engine, εκπληκτικά γραφικά και με ένα εντυπωσιακό κεντρικό χαρακτήρα αποτελεί ένα game που θα πρέπει να αποκτήσετε.


Η ιστορία του Onimusha εκτυλίσσεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία του 1560, όπου τέρατα και άλλα υπερφυσικά πλάσματα κατατρέχουν τη χώρα. Εσείς ελέγχετε τον Samanosuke, ένα samurai που αναλαμβάνει την ανεύρεση μιας πριγκίπισσας η οποία έχει πέσει θύμα απαγωγής. Φυσικά το μόνο εμπόδιο που στέκεται στο δρόμο σας είναι ένας στρατός από όντα του σκότους. Αν το στοιχείο των τεράτων που βρίσκονται και κινούνται σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον σας θυμίζει το Resident Evil, δε πρόκειται για σύμπτωση. Το σενάριο του Onimusha υπογράφει η FlagShip, η ίδια συγγραφική ομάδα της σειράς Resident Evil.

Night of the lone wolf & Night of the living dead
Τα γραφικά του τίτλου δείχνουν τη πραγματική δύναμη του PlayStation 2. Μπορείτε να ξεχωρίσετε πολύ μικρές λεπτομέρειες όπως το καπνό από πυρσούς, τα φύλλα των δέντρων και τα μαλλιά των χαρακτήρων. Πολλά interactive στοιχεία, όπως κορμοί δέντρων, μπορείτε να τους σπρώξετε σε λόφους  ώστε να ανακόψετε τη πορεία των εχθρών σας. Επιπλέον, μπορείτε να σπάσετε κουτιά τα οποία μπορεί να κρύβουν αντικείμενα τα οποία μπορείτε να συλλέξετε. Στους χαρακτήρες έχει δοθεί μεγάλη λεπτομέρεια οι οποίοι κινούνται ομαλά και ρεαλιστικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα φανερό κατά τη διάρκεια των μαχών.

Το soundtrack ταιριάζει γάντι με το ύφος του τίτλου και τα εφέ είναι αποτελεσματικά όπως ο ήχος των σπαθιών στον αέρα  και οι κραυγές των πλασμάτων.

Like a glove
b2ap3_thumbnail_2_20160104-184040_1.jpg

Το στοιχείο που κάνει το Onimusha να ξεχωρίσει πραγματικά είναι το gameplay. Ο Samanosuke για να φέρει εις πέρας την αποστολή του χρησιμοποιεί ένα γάντι το οποίο φοράει στο δεξί του χέρι. Ουσιαστικά το γάντι είναι το αντικείμενο κλειδί του τίτλου καθώς βοηθάει το πρωταγωνιστή μας στη μάχη με το να αναπληρώνει τα μαγικά και φυσικά του αποθέματα. Αν και μπορείτε να βρείτε διάφορα Power-ups που αναπληρώνουν τα μαγικά και την ενέργειά σας, ο κύριος τρόπος να αποκτήσετε αυτές τις ενέργειες είναι να τις απορροφήσετε. Για παράδειγμα, αφού εξοντώσετε κάποιον εχθρό, δύο είδη ενέργειας θα απελευθερωθούν (health και magic) και ένα από αυτά θα αιωρείται στην οθόνη για περιορισμένο χρόνο. Αν πατήσετε Χ και το κρατήσετε, o Samanosuke θα το απορροφήσει μέσω του γαντιού του και θα το προσθέσει στην ήδη υπάρχουσα ενέργεια. Αν δε προλάβει όμως, εξαφανίζεται για πάντα. Με τη magic energy μπορείτε να δώσετε στον Samanosuke τη δυνατότητα να αποκρούει επιθέσεις με το σπαθί του αλλά αυτή εξαντλείται σιγά σιγά με αποτέλεσμα η άμυνα να μην είναι πάντα διαθέσιμη. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μαγεία και στην επίθεση. Ανάλογα τα spells που έχετε εξοπλίσει στο γάντι του και τη διαθέσιμη φυσική δύναμη, o Samanosuke μπορεί να προκαλέσει αρκετή ζημιά στους αντιπάλους του με τη δύναμη των φυσικών στοιχείων. Για παράδειγμα, αν έχετε εξοπλίσει το γάντι με το wind orb, και πατήσετε το σωστό πλήκτρο όταν μάχεστε, τότε ο εχθρός θα δεχτεί επανειλημμένα αστραπές!

Use wisely your powers
Ακόμα και χωρίς μαγεία, ο Samanosuke είναι αξιόλογος samurai μαχητής αφού διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία επιθέσεων. Μπορεί να χτυπήσει, να κλωτσήσει, να τρέξει και να χρησιμοποιήσει το σπαθί του. Το move-list του είναι αρκετά μεγάλο και περιλαμβάνει δυνατά και γρήγορα χτυπήματα και μια κίνηση σαν fatality την οποία εκτελείτε σε πεσμένους αντιπάλους. Το απλό interface και ο ακριβής χειρισμός κάνουν γενικά τον έλεγχο του παιχνιδιού μια αρκετά εύκολη υπόθεση. Βέβαια, θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από γρήγορα αντανακλαστικά όταν θα αντιμετωπίζετε τις ορδές τεράτων του Onimusha και αυτό γιατί έχουν πολύ καλή AI. Έτσι, όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, υποχωρούν ενώ άλλες φορές σας περικυκλώνουν και σας αναγκάζουν να σκεφτείτε τρόπους διαφυγής. Ειδικά τα bosses απαιτούν ακόμα περισσότερη στρατηγική σκέψη όπως χτυπήματα με το σπαθί, να μαζέψετε ενέργεια, να την απορροφήσετε και έπειτα να τη στρέψετε εναντίον τους.

The last Samurai
b2ap3_thumbnail_1.jpg

Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το τίτλο “Samurai Evil” αλλά άσχετα με την εμφάνισή του, είναι ένας τίτλος στο οποίο το κλειδί της επιβίωσης είναι η ικανότητα και όχι το μεγαλύτερο όπλο. Αυτός ο τίτλος μου άνοιξε την όρεξη και σύντομα ελπίζω να προλάβω να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα. Και λέω, μήπως είναι καιρός να δούμε νέο Onimusha αγαπητή Capcom;

Continue reading
  1051 Hits
  0 Comments

PC VS CONSOLES: H αιώνια μάχη

b2ap3_thumbnail_3_PC_vs_Console1_id1393001684_252197.jpg

Η μάχη των PCs με τις κονσόλες συνεχίζεται, με τους υποστηρικτές της κάθε πλευράς να βρίσκουν ολοένα και περισσότερα επιχειρήματα για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους. Πόσες φορές πραγματικά δεν σας έχουν πειράξει φίλοι σας λέγοντας χαρακτηριστικά π.χ. “Σίγουρα δε θα χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση για να παίξεις το Witcher 3” ή “Καλά, παίξε εσύ το Titanfall χωρίς Xbox Gold στο One”. Προσωπικά, έπαψα να ασχολούμαι με άτομα που σχολιάζουν με τέτοιο τρόπο τη διασκέδασή μου, ασχέτως αν αυτή μου προσφέρεται μέσα από κάποιες τεχνικές ή μη δυσκολίες.


Πριν λίγες μέρες, διάβασα ότι οι τεχνικοί της Sony κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τον 7ο πυρήνα του PS4 κι ότι θα αποδίδει σε τέτοιο βαθμό που θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να αποδώσουν παρόμοια τα PCs.

Οι κονσόλες έχουν φτάσει σ’ένα επίπεδο που μπορούν να ευχαριστήσουν οποιονδήποτε επενδύσει κάποια χρήματα πάνω τους. Το επίπεδο έχει ανέβει, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους… Τα παιχνίδια τείνουν να φτάσουν (αν όχι να ξεπεράσουν) τα αντίστοιχα στα PCs!

Κι εδώ ρωτάω: PC ή κονσόλα boys and girls; Για να ακούσω την άποψή σας. Omni out!

Continue reading
Recent Comments
NICKGENERALGR
φισικα pc το μονο καλο με της κονσολες ειναι οτι ειναι φτινες .
Thursday, 10 December 2015 22:50
Professor_Severus_Snape
Πιστεύω ότι σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών πάντοτε τα PC θα είναι ένα βήμα μπροστά καθώς οι κονσόλες θα βγαίνουν σε μια χρονική ... Read More
Friday, 11 December 2015 09:23
Salina
Οτι πληρωνεις παιρνεις θες μετριες επιδοσεις πηγαινε σε κονσολα ,θες μπομπα γραφικα και επιδοσεις πας σε ενα πολυ καλο pc!
Friday, 11 December 2015 12:11
  1238 Hits
  5 Comments

Nightmare Creatures 2 (PSOne, Dreamcast)

b2ap3_thumbnail_Nightmare-Creatures-II-U-SLUS-01112-front.jpg

Λονδίνο 1934. Ο Adam Crowley ελευθερώνει τους δαίμονές του για άλλη μια φορά και εμείς ως Herbert Wallace πρέπει να σώσουμε τη κατάσταση.


Το Nightmares Creatures που είχε κυκλοφορήσει παλιότερα απέκτησε το sequel που του άξιζε; O νέος τίτλος κράτησε τα παλιά καλά στοιχεία του προκατόχου του, αλλά πρόσθεσε νέα και πολύ ΑΙΜΑ! Αλλά για πάμε να ρίξουμε μια ματιά.

b2ap3_thumbnail_hqdefault.jpg

Το παιχνίδι είναι ένα από τα κλασσικά του είδους όπου προχωράμε και σφάζουμε ότι βρούμε μπροστά μας. Το κακό στο συγκεκριμένο τίτλο είναι ότι πραγματικά σκοτώνουμε τα πάντα μιας και μόλις συναντήσουμε κάποιο πλάσμα πρέπει να το εξοντώσουμε για να προχωρήσουμε. Δε γίνεται να αποφύγετε τη μάχη. Έτσι αν έχετε ραντεβού με τον έρωτά σας (ή τον οδοντίατρο...) να έχετε υπόψιν σας ότι θα τον στήσετε. Στην αρχή έχει πλάκα αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε ότι αυτό θα συνεχίσετε να το κάνετε για ώρες καταντάει εκνευριστικό και ενοχλητικό καθώς οι μάχες δεν είναι και τόσο σύντομες.

b2ap3_thumbnail_maxresdefault_20151205-104827_1.jpg

Τα γραφικά είναι πολύ καλά αλλά τα οπτικά εφέ είναι επαναλαμβανόμενα και οι πίστες μπορεί να σας φανούν βαρετές. Το ατμοσφαιρικό περιβάλλον και η ενδιαφέρουσα πλοκή αποζημιώνουν το παίκτη και αν έχετε συνδέσει τη κονσόλα σας με κάποιο ηχοσύστημα θα εκπλαγείτε από τη ποιότητα του τίτλου στον ηχητικό τομέα. Το soundtrack διαθέτει μουσική από τον Rob Zombie (\m/) στα cut-scenes και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μουσική από τον Frederic Motte που συμμετείχε και στο 1ο τίτλο. Ο χειρισμός είναι λιγάκι δύσκαμπτος αλλά δε χαντακώνει το τίτλο. Οι κινήσεις εκτελούνται εύκολα αλλά η περιπλάνησή σας είναι που έχει θεματάκια. Αρκετές φορές θα χάνετε επειδή δε μπορείτε να υπολογίσετε την απόσταση του άλματος που εκτελεί ο Herbert με αποτέλεσμα να πέφτετε συχνά στο κενό.

Αυτό όμως που με εξέπληξε ήταν η δυνατότητα fatalities! Αφού έχετε χτυπήσει αρκετά κάποιον εχθρό, μπορείτε να τον πετσοκόψετε! Κυριολεκτικά! Χέρια, πόδια, όλα.

b2ap3_thumbnail_maxresdefault-1.jpg


Αν θέλετε να ζήσετε τη φρίκη του σκοτεινού και άγνωστου Λονδίνου δοκιμάστε το. Είτε θα το μισήσετε είτε θα το λατρέψετε. Είναι θέμα προσωπικού γούστου. Δεν είναι ο τίτλος που έφερε ΤΗ καινοτομία, αλλά ότι έπρεπε για τους κατόχους PlayStation και Dreamcast. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να δούμε κι ένα τρίτο μέρος καθώς όλο το σκηνικό και το σενάριο του παιχνιδιού κάνουν ΚΡΑ για να κυκλοφορήσει νέος τίτλος.

b2ap3_thumbnail_crowley_by_rikimaruazuma-d4cl847.jpg

 

 

Continue reading
  957 Hits
  0 Comments

Star Wars: Battlefront (2004)

b2ap3_thumbnail_SW_Battlefront_001_7217.jpg

Το Star Wars: Battlefront πλησιάζει. Οπότε τι καλύτερο από μια retro ματιά στο πρώτο Star Wars: Battlefront που είχε κυκλοφορήσει το 2004 για PC, PlayStation 2 και Xbox;

Πόσοι από εσάς όταν ήσασταν μικρά προσπαθήσατε να φτιάξετε το δωμάτιο σας σαν το Millenium Falcon του Han Solo για να αναβιώσετε παλιές δόξες και να ζήσετε αστρικές περιπέτειες με το φιλαράκι σας; Τουλάχιστον ένας από σας το έκανε και μην αρχίζετε από κάτω τα σχόλια.

b2ap3_thumbnail_3_32751.jpg

Τέτοιες σκέψεις θα περάσουν από το μυαλό σας παίζοντας το Star Wars: Battlefront. Πολλές φορές θα σας θυμίσει το υπνοδωμάτιο σας, γιατί είναι μεν πειστικό αλλά κάπως ανολοκλήρωτο. Έχει τρομερό βάθος αλλά τη περισσότερη ώρα σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιο είναι το νόημά του (όπως και στον νέο τίτλο). Υπάρχει μόνο για να υπάρχει.

Αν αφαιρέσετε τα Ewoks και τα blasters, ίσως το παιχνίδι να γινόταν μια επαναληπτική και ρηχή εμπειρία. Τα πεδία μάχης είναι τεράστια και τα περισσότερα σημεία έχουν βίαιους και παλαβούς εξωγήινους που καραδοκούν. Βέβαια όλο αυτό καταντάει βαρετό από ένα σημείο και μετά. Σκοτώνετε, σας σκοτώνουν, respawn και πάμε πάλι.

b2ap3_thumbnail_2793118-battlefront4.jpg


Γενικά, ο τίτλος δίνει έμφαση στο run-and-gun και όταν προκαλούνται ξαφνικοί θάνατοι είναι κάπως σπαστικό. Πέρα απ'όλα αυτά όμως, το Star Wars: Battlefront είναι ικανό να σας προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση ειδικά αν αγοράσατε το τίτλο επειδή είστε hardcore fan της θρυλικής Star Wars μανίας. Το Battlefront διαθέτει 30 οχήματα που βοηθούν το τίτλο καθώς είναι από τα ωραιότερα διαστημόπλοια/μηχανές που έχετε δει. ΑΤ-ΑΤ, snowspeeders, X-Wing, AT-ST και άλλα είναι όλα εδώ. Δυστυχώς όμως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Sand Crawler και Millenium Falcon αλλά δε πειράζει. Τόσα έχετε στη διάθεσή σας!

b2ap3_thumbnail_12063431_905105822898448_8710880007292628755_n.jpg

Ο τίτλος είναι μεν χαοτικός και με επαναλαμβανόμενο gameplay, αλλά με γουστόζικα γραφικά, αυθεντικούς ήχους/soundtrack και απλό χειρισμό θα χαροποιήσει σίγουρα τους fans. Οι υπόλοιποι λογικά θα κουραστείτε γρήγορα. Αν διέθετε μεγαλύτερη ποικιλία modes και περισσότερες επιλογές όσον αφορά το τρόπο που παίζετε θα μιλάγαμε σίγουρα για μια μεγάλη επιτυχία.
Για να δούμε τι θα κάνει το reboot του Battlefront...

Continue reading
Recent comment in this post
Professor_Severus_Snape
Μετά την κυκλοφορία του reboot αυτό το μήνα και έχοντας διαβάσει τόσο το review του Παντελή όσο και το δικό σου blog τις προηγούμε... Read More
Wednesday, 25 November 2015 07:35
  889 Hits
  1 Comment

GTA: San Andreas-Σαν τη Lacta ένα πράγμα…

b2ap3_thumbnail_How-To-Install-Grand-Theft-Auto-San-Andreas-Game-Without-Errors.jpg

Εντελώς τυχαία είδα ότι κυκλοφόρησε retail έκδοση του παιχνιδιού για το Xbox 360. Για μένα, που είμαι retro gamer, κανένα παιχνίδι της τότε εποχής δεν κάλυπτε μεγαλύτερη σε μέγεθος περιοχή από το Vice City. Κι όμως, το GTA: San Andreas το κάνει να μοιάζει με βόλτα στο κήπο του γείτονα. Δεν είναι μόνο το μέγεθος. Άρα τι είναι αυτό που το κάνει το απολύτως απόλυτο παιχνίδι; 

Τόσο μεγάλο που δεν θα αντέξετε!

b2ap3_thumbnail_2.jpg

Το San Andreas είναι τόσο μεγάλο καθώς είναι μια πολιτεία που μέσα της υπάρχουν τρεις πόλεις. Το Los Santos είναι σε μέγεθος όσο το Vice City! Ουσιαστικά, το παιχνίδι είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το Vice City. To βουνό Chiliad είναι σχεδόν ένα μίλι ψηλό (σε αναλογία παιχνιδιού) και για να φτάσετε στη κορυφή του θα σας πάρει περίπου ένα λεπτό με το ελικόπτερο.

Documentary;

b2ap3_thumbnail_3.jpg 
Μέσω λεπτομερούς έρευνας, τα πάντα μέσα στο παιχνίδι έχουν βγει από τα ‘90s.

 Κωμωδία;

b2ap3_thumbnail_4.jpg 

H Rockstar φημίζεται για τα λογοπαίγνια. Θυμάστε το express τρένο τι ονομασία έχει; «Brown Streak». Δηλαδή, το καφέ ίχνος του εσωρούχου! Να θυμάστε βέβαια, ότι σ’ένα τέτοιο βίαιο κόσμο, κάτι τέτοιο σας κάνει να ξεχνιέστε. Έστω και μ’ένα χαμόγελο και μια ανάλαφρη σκέψη.

 Final Fight GTA style

b2ap3_thumbnail_5.jpg 

Στο San Andreas υπάρχουν αρκετά γυμναστήρια, dojo και άλλα μέρη όπου μπορείτε να εξασκηθείτε και να αποκτήσετε special κινήσεις. Ανάλογα με το τι επιλέγετε- πυγμαχία, πολεμικές τέχνες- διαφέρουν οι κινήσεις σας. Γενικά η μάχη έχει εξευγενιστεί εντελώς.

 Midnight Club: San Andreas

 b2ap3_thumbnail_6.jpg 

Ok, δεν έχει licensed αυτοκίνητα ή γνωστά σ’εμάς αλλά who cares; Για άλλη μια φορά τα αυτοκίνητα μοιάζουν αρκετά με τα αληθινά που δε μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά. Επιπλέον, μπορείτε να οδηγήσετε μπουλντόζα, θεριστική μηχανή, μηχανάκια που κόβουν το γκαζόν και ποδήλατα!

 Midnight Club: San Andreas dub Edition

b2ap3_thumbnail_7.jpg

Θέλει κανείς να «πειράξει» αυτοκίνητο; Τα περισσότερα, τα αξιοσέβαστα τουλάχιστον, μπορείτε να τα πάτε σε γκαράζ και να τους βάλετε ότι πιο pimp my ride κομμάτι αμαξώματος έχετε φανταστεί! Ζάντες, φτερά, καπό και nitrous!

 Burnout GTA

 b2ap3_thumbnail_8.jpg

Αγώνες με γουρούνες, μοτοσικλέτες enduro, αποστολή παράδοσης με μια 18τροχη νταλίκα, μπουλντόζα και γενικά πολλοί αγώνες δρόμου είναι εδώ!

 Κατεχάκη; Κηφισίας; Μεσογείων;

 b2ap3_thumbnail_9.jpg

Με καλύτερη ΑΙ έχουμε και περισσότερους πεζούς και φωνές όπως στην Αθήνα. Σταματάνε, χαιρετιούνται, παρκάρουν και πάνε για ψώνια. Σιγά τα αυγά. Ναι, αλλά αυτό κάνει τον κόσμο του παιχνιδιού ζωντανό. Για να μη ξεκινήσω για τα πουλιά, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

 Χοντρός ή λιγνός;

 b2ap3_thumbnail_10.jpg 

Ανάλογα με το πώς συμπεριφέρεστε στον χαρακτήρα σας, αυτός θα αλλάζει. Συνέχεια fast food: Αποτέλεσμα: χοντρός, αδύναμος και χάλια όσον αφορά θέματα διαφυγής. Αν δε τρώει, λεπτούλης και αδύναμος. Διατηρήστε τον άνθρωπο σε καλή φυσική κατάσταση, δε θα σας φάει πολύ χρόνο και θα δείτε διαφορά.

 MGS:GTA

b2ap3_thumbnail_11.jpg 

Κλέψτε ένα βαν το βράδυ και θα μπορέσετε να βγάλετε πανεύκολα μια κλοπή σε οποιοδήποτε σπίτι σας επιτρέπεται. Κουκούλα on, αρπάξτε τα πάντα και δρόμο! Τόσο απλό! Για να μην αναφερθώ και στα kills τύπου Manhunt…

 Final Fantasy S.A.

b2ap3_thumbnail_12.jpg

Όπως και στη πραγματικότητα, όταν κάνετε κάτι συχνά, βελτιώνεστε πάνω σ’αυτό. Για παράδειγμα, πυροβολώντας συχνά με το όπλο σας θα φτάσετε σε σημείο να χρησιμοποιείτε δυο όπλα ταυτόχρονα. Σίγουρα το όλο ζήτημα δεν έχει να κάνει με τον καταμερισμό πόντων σε ιδιαίτερα skills όπως σ’ένα κλασσικό RPG, αλλά προσθέτει βάθος στο χαρακτήρα σας.

 Τεχνολογικά εξελιγμένο

 b2ap3_thumbnail_13.jpg

Real-time αντανακλάσεις, περισσότερα πολύγωνα, νέα εφέ και μια σημαντική αύξηση στη λεπτομέρεια των εσωτερικών χώρων. Τα πάντα είναι πολύ ομορφότερα και γενικά ο κόσμος του παιχνιδιού φαίνεται πολύ πιο ζωντανός.

 Shooter/Shoot’em up/Blow sh#t up

 b2ap3_thumbnail_14.jpg 

Η σκόπευση είναι πλέον άριστη. Αυτόματη αλλαγή στόχευσης στο κεφάλι όταν πλησιάζετε το στόχο σας και η εναλλαγή γίνεται ορθά. Δε σκοτώνετε πλέον πάνω στο χαμό έναν τυχαίο περαστικό. Εκρήξεις με rocket launcher; Κι αυτές είναι εδώ.

 Def Jam Records

 b2ap3_thumbnail_15.jpg 

Ότι λέει η επικεφαλίδα. Μουσική απ’όλο το φάσμα των ‘90s. Smashing Pumpkins μέχρι και Dr.Dre. Πολύ πράμα.

 Γιατί τόση λατρεία;

Μεγαλύτερο χάος. Περισσότερες εκπλήξεις. Διασκέδαση στο max. Δεν είναι ακόμα ένα GTA. Είναι το San Andreas. Δεν είναι τυχαίο ότι επανακυκλοφόρησε.

b2ap3_thumbnail_16.jpg

Continue reading
Recent Comments
Professor_Severus_Snape
Κατ' εμέ το επαναστατικό GTA ήταν το III, που πέρασε τη σειρά στην κατηγορία των open world third person action-adventure games κα... Read More
Wednesday, 21 October 2015 18:50
NICKGENERALGR
gta San Andreas οτι καλιτερο υπαρχει για την εποχη του ηταν τελειο... Read More
Friday, 11 December 2015 23:23
  1350 Hits
  2 Comments

Υποτιμημένα games: Spawn-In the Demon's Hand

TAKE THAT YOU WINGED SPAWN OF SATAN!

b2ap3_thumbnail_spawn.jpg

Ένας από τους πιο σκοτεινούς και αινιγματικούς χαρακτήρες έκανε τη πιο καλή του εμφάνιση στο Dreamcast με αυτό το πολύ καλό action game. Για ποιον λέω; Μα για τον Spawn του Todd McFarlane!

Straight outta hell!

b2ap3_thumbnail_demonshandgame_screenshot_13_dl-e1280074388961.jpg

To Spawn:In the Demon’s Hand είναι από εκείνα τα παιχνίδια που θα σας εντυπωσιάσουν με τη πρώτη ματιά αφού διαθέτει εντυπωσιακά γραφικά, γρήγορο gameplay και μια τεράστια ποικιλία από modes παιχνιδιού για έναν ή περισσότερους παίκτες. Στο Boss Attack θα βρεθείτε σε παράξενα επίπεδα όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μόνοι σας ή μαζί με κάποιο φιλαράκι σας τεράστια τέρατα από τον στρατό της κολάσεως. Το Battle Royal είναι σίγουρα το πιο διασκεδαστικό mode αφού σας δίνεται η δυνατότητα να αναμετρηθείτε με άλλους τρεις φίλους σας στην ίδια οθόνη. Από εκεί και πέρα, στο Tournament mode για ένα παίκτη υπάρχει το Team Battle και το Battle Royal. Πέρα από αυτό, το Spawn περιέχει μια πληθώρα κρυμμένων στοιχείων τα οποία θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο για πολύ καιρό. Έτσι, από τους 12 αρχικούς χαρακτήρες που μπορείτε να επιλέξετε, αν τερματίσετε αρκετές φορές το παιχνίδι μπορείτε να προσθέσετε άλλους 24! Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να εμφανίσετε πολλά όπλα καθώς και αρκετά κρυφά επίπεδα. Άρα καταλαβαίνετε ότι με τόσα ενδιαφέροντα στοιχεία, το Spawn γίνεται ένας τίτλος με μεγάλο βάθος και διάρκεια. Όλα αυτά βέβαια θα τα ζήσετε μέσα στον εφιαλτικό και μοναδικό κόσμο που μεταφέρθηκε πιστά από τα comics του McFarlane.

Holy S#1+! Το Dreamcast έχει τέτοια γραφικά;

b2ap3_thumbnail_maxresdefault.jpg

Just perfect είναι τα γραφικά. Τα textures είναι υπέροχα και όταν δείτε τα backgrounds δε θα το πιστεύετε. Είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένα και οι αποχρώσεις τους χαρίζουν αυτό το σκοτεινό, κλειστοφοβικό αίσθημα που ταιριάζει με το ύφος των comics. Οι χαρακτήρες έχουν εκπληκτικές λεπτομέρειες και τα ειδικά εφέ είναι πολύ ρεαλιστικά και δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στα διάφορα επίπεδα. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η κίνηση του παιχνιδιού καθώς με 60 fps είναι αρκετά ομαλή και γρήγορη. Όσον αφορά τον ήχο, τα ηχητικά εφέ έχουν αρκετά μεγάλη ποκιλία και το soundtrack ταίριαζε γάντι με το όλο κλίμα.

Never ending nightmare

b2ap3_thumbnail_1385838461.jpg

Ο χειρισμός είναι εξαιρετικά απλός και άμεσος αφού αρκετές φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί 3 πλήκτρα μόνο. Ένα για να πυροβολείτε, ένα για αλλαγή όπλου και ένα για άλμα πάνω από τα χάσματα και τα διάφορα εμπόδια που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλα τα επίπεδα. Ανάλογα με το χαρακτήρα που θα διαλέξετε ο χειρισμός διαφέρει.  Ο καθένας έχει ξεχωριστές δυνάμεις και ικανότητες. Μερικοί είναι καλύτεροι για close-quarter μάχες με μαχαίρια και τσεκούρια, ενώ άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα στις μακρινές επιθέσεις. Το μόνο που ενοχλεί ώρες ώρες είναι η κάμερα η οποία δυσχεραίνει την όραση και τη κίνησή σας.

Ακόμα και αυτό όμως δε θα σας αποθαρρύνει γιατί πολύ απλά το Spawn: In the Demon’s Hand είναι ένα πολύ εθιστικό videogame που θα σας κατακτήσει με την υπέροχη παρουσίασή του και τη καταιγιστική του δράση. Capcom τα κατάφερες πάλι!

b2ap3_thumbnail_Spawn_In_the_Demons_Hand_Logo.png

Continue reading
  978 Hits
  0 Comments

Τι είναι το Steel Battalion;

b2ap3_thumbnail_04.jpgRise and shine! It's mech time!

b2ap3_thumbnail_steel-battalion-2-1.jpg
Τίποτα-κι όταν λέω τίποτα, εννοώ τίποτα- δε πλησιάζει περισσότερο το ρεαλισμό που έχει η σειρά Steel Battalion (Steel Battalion και Steel Battalion: Line of Contact) της Capcom η οποία κυκλοφόρησε αποκλειστικά για Xbox. Ξεχάστε το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχουν τεράστια mech εξοπλισμένα σαν αστακοί και πιστέψτε με όταν σας λέω ότι αν υπήρχαν, θα τα χειριζόσασταν με το τρόπο με τον οποίο τα χειρίζεστε στο Steel Battalion.
Είμαστε στο μέλλον, επικρατεί ένας πόλεμος κι εσείς είστε πιλότος ενός mech με την ονομασία VT (Vertical Tank) που είναι ικανό να διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά του. Ξεκινάτε ως δεκανέας και σιγά σιγά εκπληρώνοντας αποστολές με αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι και να γίνετε συνταγματάρχης. Αυτό θα το επιτύχετε μόνο αν γνωρίζετε ποιο mech πρέπει να διαλέξετε και πως να το εξοπλίσετε για κάθε αποστολή. Στη πορεία θα συναντήσετε διάφορα μηχανικά τερατουργήματα, το καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως shield level, armor και ταχύτητα.

b2ap3_thumbnail_jpg.jpg 
Βέβαια, το Steel Battalion δεν είναι για όλους. Καταρχάς κοστίζει ακριβά. Γύρω στα 200 το αρχικό παιχνίδι και επιπλέον 49,95 για το Line of Contact τα οποία δε μπορείτε να τα παίξετε αν δεν έχετε το controller του παιχνιδιού. Επιπλέον, η δράση είναι αργή και χρειάζεστε αρκετές ώρες για να το συνηθίσετε. Σε περίπτωση που ψάχνετε καταιγισμό δράσης και χαμό, προτιμήστε τη σειρά MechAssault ή Armored Core και γλιτώστε γύρω στα 180. Αν θέλετε όμως να ζήσετε το απόλυτο mech simulator με το kick-ass controller (και σας περισσεύουν χρήματα) δε θα το μετανιώσετε!


b2ap3_thumbnail_sb-controller.jpg
The Controller:
To Steel Battalion έχει κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ σε κανένα άλλο videogame. Ένα χειριστήριο που αποτελείται από 4 κομμάτια και περιλαμβάνει 2 joysticks, πετάλια, control panel με φωτεινές ενδείξεις καθώς και tuning dial! Αρκετοί ασχολήθηκαν με αυτό το περίεργο controller και καλά κάνανε. Ο λόγος; Αυτό το τεράστιο control panel είναι αυτό που μεταμορφώνει το Steel Battalion από ένα απλό mech game στο απόλυτο mech assault simulator! Την ώρα που γυρνάτε τους διακόπτες, κουνάτε τα joysticks και πατάτε τα πετάλια, αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι ζείτε μια απίστευτη εμπειρία. Ειδικά όταν μπαίνετε για τα καλά στο πεδίο της μάχης, θα νιώσετε ότι με αυτό το σύστημα cockpit βρίσκεστε πραγματικά σ'ένα πόλεμο!

 

 

 

 

Continue reading
Recent Comments
Lordwinter
Only on Xbox ξέχασες να αναφέρεις. Δυστυχώς δεν το έχω και το Steel Battallion στο Xbox 360 δεν έλεγε πολλά.
Thursday, 16 April 2015 18:01
Omnibot
H memory δεν το αποθήκευσε. Το patch-άρω τώρα!
Thursday, 16 April 2015 22:39
  1240 Hits
  2 Comments

Must Have: Myst

b2ap3_thumbnail_Myst-1-icon.png Ένα αναπάντεχο ταξίδι...

b2ap3_thumbnail_2350184-main_myst.jpg

Ελάχιστα games έχουν κερδίσει τους  gamers τόσο γρήγορα όπως το Myst στο παρελθόν, ειδικά όταν ο συγκεκριμένος τίτλος διέθετε ομορφιά, πλοκή, puzzles και ήταν ένα τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής. Μέχρι και σήμερα, ξεχνώντας για λίγο τα περίπλοκα γραφικά της νέας γενιάς, το Myst φαίνεται ακόμα ‘’φρέσκο’’ και μπορεί να ανταγωνίζεται στα ίσα τους νέους τίτλους.


Ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει το 1993 και έχει πουλήσει πάνω από 7.000.000 αντίτυπα και δημιούργησε μια σειρά η οποία ζει μέχρι και σήμερα. Και ενώ έχουν βγει στην αγορά διάφορα sequel (σε DVD version, real-time 3D καθώς και μια εγκαταλελειμμένη προσπάθεια για multiplayer) κανένα δεν πλησίαζε την απήχηση που είχε ο original τίτλος. Πέρα από αυτό όμως, όλη η σειρά γενικά έχει πουλήσει πάνω 15.000.000 κομμάτια παγκοσμίως. Είτε το αγαπάτε είτε το μισείτε, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι ο παραπάνω αριθμός είναι αρκετά μεγάλος.

b2ap3_thumbnail_mystbackground.jpg

Το Myst ήταν μια δημιουργία της Cyan Worlds, ένα game studio το οποίο ηγούνταν οι αδερφοί και οραματιστές Robyn και Rand Miller. Την εποχή που στο χώρο των videogames κυριαρχούσαν τα arcade games και τα pixilated adventure games, οι Miller Bros δοκίμασαν μια διαφορετική προσέγγιση. Αρχικά, αποφάσισαν ότι θα κάνουν pre-render κάθε 3D σκηνικό χρησιμοποιώντας video και ήχους τα οποία θα περιτριγυρίζουν τα σημεία δράσης. Με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται να βλέπετε τα κύματα ή τα πουλιά που πετάνε πάνω από την ακτή τη στιγμή που τα ακούτε στο background. Αυτό το τεχνικό επίτευγμα των Miller ήταν ένα μεγάλο ρίσκο τότε, το 1993, καθώς ο τίτλος κυκλοφόρησε αποκλειστικά για CD-ROM. Επόμενο βήμα ήταν να κόψουν το παραδοσιακό στυλ που είχε το interface της εποχής. Κανένα control panel, configuration menu και heads-up display με ammo και life bar. Βασικά, δεν υπήρχε το στοιχείο του θανάτου. Αντιθέτως, ο χρήστης έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο του Myst, με κάποια ελάχιστα όρια βέβαια, όπου θα ανακαλύψει το σκοπό αυτού του μυστήριου νησιού και επιλύνοντας κάποια puzzles αποκτά δυνατότητα πρόσβασης σε νέες περιοχές διαθέσιμες προς εξερεύνηση.

b2ap3_thumbnail_Myst_opening.png


Σ’ένα κόσμο που έχει συνηθίσει παιχνίδια για γρήγορα αντανακλαστικά, περίπλοκα adventures με ενήλικο (και περίπλοκο) περιεχόμενο και  high-speed simulations, παίζοντας το Myst θα νιώσετε ότι μπήκατε σ’ένα νέο κόσμο. Το Myst απλά ήταν αυτό που ήταν, και αυτός ήταν και ο λόγος που προσέλκυσε νέους στο χώρο του gaming. Σήμερα, σχεδόν 2 δεκαετίες αργότερα, αρκετός κόσμος παίζει το Myst και τα sequel του: Riven, Exile, Uru κ.ά. Οι ιστορίες και το περιβάλλον του αποτέλεσαν έμπνευση για βιβλία, fan fiction, τέχνη, μουσική καθώς και ένα τεράστιο online fan community. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης απήχησης και επιτυχίας που είχε ο τίτλος,  μεταφέρθηκε και στις οικιακές κονσόλες (Saturn, PlayStation, 3DS κ.ά).
Οι λάτρεις των adventure games οφείλουν να δοκιμάσουν αυτό το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο του Myst, δείτε το σαν τουριστικό προορισμό!

Continue reading
Recent Comments
Professor_Severus_Snape
Είναι αλήθεια πως θεωρείται ένα από τα κλασικά adventures, με το οποίο όμως δεν ασχολήθηκα τελικά ποτέ, διότι αφενός όταν κυκλοφόρ... Read More
Sunday, 10 May 2015 04:34
Blood King
Τεράστιο αριστούργημα για την εποχή του, πρωτοποριακό και ατμοσφαιρικό μου άφησε αξέχαστες εμπειρίες.
Thursday, 24 March 2016 20:54
  1227 Hits
  2 Comments

Must Have: Beyond Good & Evil

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ

b2ap3_thumbnail_BGE-cover.jpg

Μερικά παιχνίδια σε κερδίζουν με την ωμή βία που διαθέτουν, άλλα με καταιγισμό πυροβολισμών και απίστευτα γραφικά και άλλα με εξαιρετικό ήχο που ταιριάζει σ'αυτό το χαμό. Υπάρχουν όμως κάποια games -τα οποία συνήθως τα σκεφτόμαστε μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα- τα οποία σε κερδίζουν όχι με τα παραπάνω στοιχεία αλλά με το πόση ώρα θα ασχοληθείς μαζί τους! Το Beyond Good & Evil είναι ένα από αυτά.

b2ap3_thumbnail_beyond-good-and-evil-hd.jpg

O τίτλος κυκλοφόρησε το 2003 για PlayStation 2, GameCube, Xbox και PC από την Ubisoft και το 2011 επανακυκλοφόρησε σαν HD remastered για XBOX 360 και PlayStation 3 μέσω Xbox Live και PSN. Από τον δημιουργό του Rayman, Michel Ancel, το Beyond Good & Evil μας διηγείται την ιστορία της Jade, μιας νεαρής κοπέλας που άθελά της μπλέχτηκε σε μια διαγαλαξιακή συνωμοσία. Η Jade είναι φωτογράφος (τα photo-skills της σας είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού) και δεν είναι super αθλήτρια ή warrior πριγκίπισσα. Με άλλα λόγια, η Jade είναι μια απλή κοπέλα (όσο μπορεί να θεωρείται απλή η περίπτωση μιας κοπέλας να ζει σ'ένα φάρο μαζί με το θείο της που είναι κυριολεκτικά γουρούνι) που πρέπει να περάσει διάφορες καταστάσεις και γεγονότα με διακριτικότητα και όχι με το συνήθη χαμό που συναντάμε συνήθως σε άλλα games. Το stealth στοιχείο, ειδικά το nonlethal stealth, έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς κύριος σκοπός σας είναι να καθοδηγείτε την Jade μέσα σε διάφορα sections για να μπορέσει να συλλέξει διάφορα στοιχεία και να επιστρέψει στους φίλους της στην IRIS αντίσταση.

Ενδιαφέρον στοιχείο του τίτλου είναι οι χαρακτήρες οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και οι αντιδράσεις και τα συναισθήματά τους είναι ζωτικά για το storyline. Μαθαίνοντας κάτι για κάθε χαρακτήρα μπορεί να σας βοηθήσει στο να καταλαβαίνετε καλύτερα πως πρέπει να χειριστείτε κάποιες καταστάσεις.

O τίτλος σημείωσε τεράστια επιτυχία και κέρδισε αρκετά βραβεία. Στο Game Developers Choice Awards για παράδειγμα, πήρε το τίτλο του Game of the year, του Original game character of the year και του Excellence in game design.

b2ap3_thumbnail_595.jpg

To sequel βρίσκεται ήδη στα σκαριά αλλά καθυστέρησε λόγω του Rayman Origins. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ανακοινωθεί αλλά ο τίτλος εφόσον ολοκληρωθεί θα κυκλοφορήσει για XBOX One, PlayStation 4, Wii U και PC.
Μέχρι τότε, μη διστάσετε να παίξετε αυτόν τον εκπληκτικό τίτλο και να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τις απανωτές κυκλοφορίες που κατακλύζουν την αγορά. Γιατί τα τέλεια γραφικά δε σημαίνουν τίποτα αν δεν υπάρχει gameplay και σασπένς.

Continue reading
Recent Comments
Professor_Severus_Snape
Μου έκανε το κλικ αμέσως μόλις διάβασα τον τίτλο και είδα τη φωτό γιατί είναι ένα από τα παιχνίδια που χρωστάω στον εαυτό μου από ... Read More
Sunday, 10 May 2015 04:20
Omnibot
Παλι καλα να λες που υπαρχει και demo!
Sunday, 10 May 2015 13:34
admin
Right in the Feels. Οποίος δεν έχει παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, έχει κάνει μεγάλο κακό στον εαυτό του. Έχω ξοδέψει ώρες και ώ... Read More
Wednesday, 10 June 2015 15:31
  1033 Hits
  3 Comments

Υποτιμημένα games: Viewtiful Joe

Omnibot's Urban Dictionary:

b2ap3_thumbnail_ViewtifulJoe.pngHenshin a Go Go Baby!b2ap3_thumbnail_1933.jpg

b2ap3_thumbnail_Vj-logo.jpg

Ακόμα κι αν δεν σας νοιάζει το hype το οποίο περιτριγύρισε το συγκεκριμένο τίτλο της Capcom το 2003, πρέπει να παραδεχτείτε ότι το Viewtiful Joe είναι ένα πολύ cool game. Έχει το gameplay ενός παλιού κλασσικού 2D-platformer αλλά ταυτόχρονα έχει και killer sound design, 3D cell-shaded γραφικά και αρκετές δόσεις χιούμορ. To παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά για το GameCube και αργότερα έγινε port και στο PlayStation 2 με κάποια extras.


b2ap3_thumbnail_fresh-papercom-wallpaper-12754.jpg

Η ιστορία του Viewtiful Joe ξεκινά με το πρωταγωνιστή μας, τον Joe, ο οποίος είναι μεγάλος σινεφίλ και εκεί που βλέπει την αγαπημένη του ταινία μαζί με την κοπέλα του Silvia συνέβη το εξής παράλογο! Η κοπέλα του αρπάζεται από τον κακό της υπόθεσης της ταινίας (!) ο οποίος την εισχώρησε στην ταινία! Σκοπός σας είναι να εισχωρήσετε στη Movie-Land και να σώσετε την αγαπημένη σας με τη βοήθεια του αγαπημένου ήρωα του Joe, Captain Blue, ο οποίος θα σας καθοδηγεί και θα σας δίνει όλο και περισσότερες νέες δυνάμεις για να αντιμετωπίζετε τους b-movie κακοποιούς που θέλουν να σας βλάψουν.

b2ap3_thumbnail_viewtiful_joe_image1-600x429.jpg

To Viewtiful Joe είναι ζόρικο παιχνίδι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και αδύνατο να το ολοκληρώσετε. Απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο να σκεφτείτε και μετά να λύσετε τα διάφορα puzzles και να κερδίσετε τα bosses. Βάζοντας το μυαλό σας να στροφάρει και πριν ξεκινήσετε το button mashing και τις βωμολοχίες, μπορείτε να διακρίνετε τις αδυναμίες των αντιπάλων σας και στη συνέχεια να τις στρέψετε εναντίον τους. Σε διάφορα επίπεδα μπορεί να ζοριστείτε άσχημα σε κάποια σημεία τους αλλά εφόσον τα περάσετε θα αρχίσετε να παίρνετε τα πάνω σας! Και κάπου εδώ έρχονται οι δυνάμεις ή αλλιώς V-powers του Joe για να βοηθήσουν τη κατάσταση.

Slow-Μπορείτε να επιβραδύνετε το χρόνο με τρομακτικά αποτελέσματα! Αλλαγή σύστασης του νερού, εκρηκτικό rocket thruster μέχρι και ακινητοποίηση ιπτάμενων αντικειμένων. Αν ο έλικας δε γυρνάει, άρα το ελικόπτερο πετάει;

Mach speed-Όταν ο Joe πιάσει το mach speed, πιάνει ολόκληρος φωτιά! Αυτό του επιτρέπει να περνάει πάνω από πυρκαγιές και λάβα χωρίς να παθαίνει τίποτα και επιπλέον του δίνει τη δυνατότητα να ανάβει φωτιά σε άλλα αντικείμενα! Cool ε;

Zoom-Κάνοντας zoom ο Joe μπορεί να αποφύγει πυραύλους, να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στους εχθρούς, να προκαλεί shockwaves όπως ο Hulk και να σπάει υπερυψωμένα εμπόδια. Όλα αυτά με Matrix style!

b2ap3_thumbnail_VJRHRextra.jpg

Το παιχνίδι γενικά σημείωσε επιτυχία και ακολούθησε sequel καθώς και μια σειρά anime βασισμένη σ'αυτό. Επιπλέον, ο Joe είναι playable χαρακτήρας στο Marvel VS Capcom 3: Fate of Two Worlds.

Αν είστε hardcore gamers και retro fans, πρέπει να το παίξετε ή έστω να το δοκιμάσετε!

PS:Αν διαθέτετε την PlayStation 2 έκδοση μπορείτε, αφού ολοκληρώσετε το παιχνίδι μια φορά, να παίξετε το παιχνίδι ως Dante από τη σειρά Devil May Cry!

Continue reading
  858 Hits
  0 Comments

EyeToy

Κανένα περιφερειακό στο PlayStation 2 δεν προκάλεσε τόσο χαμό όσο το EyeToy.
Γιατί άραγε;

b2ap3_thumbnail_250px-Eyetoy_logo.svg.png

To ΕyeToy είναι μια έγχρωμη ψηφιακή μικρή camera σαν webcam για το PlayStation 2 που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2003. To τοποθετείτε πάνω από την TV σας και αυτό μεταφέρει την εικόνα σας στα παιχνίδια που παίζετε (τουλάχιστον αυτά που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα). Αντί να χρησιμοποιείτε το DualShock controller σας, κουνάτε τα χέρια σας, δίνετε μπουνιές, κλωτσιές, χοροπηδάτε και γενικά κινείστε σαν τον γνωστό ηθοποιό Jim Carrey τον οποίο μόλις τσίμπησε ένα κοπάδι μέλισσες και όλα αυτά για να αλληλεπιδράσετε με τα διάφορα αντικείμενα που εμφανίζονται μπροστά στην οθόνη σας!

b2ap3_thumbnail_lost-ship.jpg

Κυκλοφόρησαν διάφορα single και multiplayer games, και ενώ τα single-player έχουν τη πλάκα τους, τα multiplayer είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καλύτερο party game και ειδικά στη περίπτωση που είχατε στη παρέα άτομα που είναι nongamers (συνήθως κορίτσια) γινόταν ένα πραγματικό gamefest! Ένα από τα πιο cool στοιχεία του EyeToy ήταν ότι εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά μια camera, επιτρέποντάς σας να σώσετε στιγμιότυπα με τα high scores σας ή να βάλετε το πρόσωπό σας σε κάποιο sports game. Το EyeToy Groove, ένα dancing game, σας επιτρέπει τη δυνατότητα να σώσετε μικρά video clips από τα ''καυτά'' χορευτικά σας κόλπα, ακριβώς ότι χρειάζεστε για να εκβιάσετε φίλους, συναδέλφους κλπ.
b2ap3_thumbnail_eyetoy_playps2box.jpgΒέβαια, δεν είναι όλα ρόδινα. Η ανάγκη της συσκευής να ''βλέπει'' τον παίκτη την ώρα που παίζει χρειάζεται πάντα ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. Το κόκκινο LED φωτάκι μπροστά στην κάμερα αναβοσβήνει για να σας ενημερώσει ότι ο φωτισμός είναι χαμηλός. Αρκετά παιχνίδια χρησιμοποιούν το ''βλέπ-ing'' στοιχείο απαιτώντας από τους παίκτες να τοποθετήσουν το χέρι τους μπροστά από την κάμερα για να κάνουν quit κάποιο minigame.

Μπορεί η τεχνολογία να έχει προχωρήσει αρκετά με το Kinect και την PlayStation 4 Camera αλλά η αρχή έγινε με αυτό το μικρό και απαραίτητο αξεσουάρ για όλους τους κατόχους PlayStation 2.
b2ap3_thumbnail_Sony-Mocks-Kinect-by-Celebrating-the-EyeToy-2.jpgΟmnibot TIP:Aν είστε κάτοχοι PlayStation 3 και έχετε το EyeToy μπορείτε να το συνδέσετε στη κονσόλα σας και να κάνετε video chat.

Continue reading
  669 Hits
  0 Comments

Tiger Handhelds

b2ap3_thumbnail_Tiger-Handheld-Logo.jpg

Μπορεί η Mattel να τα ξεκίνησε και η Nintendo να δημιούργησε το Game and Watch, αλλά η κότα με τα χρυσά αυγά ήταν η Tiger Electronics. Η Tiger Electronics είναι μια αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών, γνωστή για τα handheld LCD παιχνίδια της, τον Furby, τα Giga pets, τα 2-ΧL robot προϊόντα της καθώς και τα ηλεκτρονικά της παιχνίδια όπως το Brain Warp. 

A history lesson της εταιρείας

b2ap3_thumbnail_Tiger_Electronics_logo.svg.png

O Randy Rissman, o Gerald Rissman και ο Arnold Rissman ίδρυσαν την εταιρεία το 1978. Ξεκίνησαν με low-tech αντικείμενα όπως ο φωνογράφος αλλά αργότερα ξεκίνησαν να αναπτύσσουν τα handheld electronic games και τα παιχνίδια εκμάθησης. Εκείνη τη περίοδο δημιούργησαν το 2-XL Robot (1992) και το K28-Tiger's Talking Learning Computer (1984) τα οποία κυκλοφόρησαν παγκοσμίως μέσω της K-Mart καθώς και από άλλες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Στη συνέχεια, η Tiger είχε μεγάλη επιτυχία με τα πάρα πολλά handheld electronics games όπως το Electronic Bowling και με games βασισμένα σε διάφορα licenses όπως τα Robocop, Terminator και Spiderman. To 1990 είχε γίνει μεγάλο hit το cassette/microphone combo Talkboy (όσοι έχετε δει τη ταινία του 1992 Home Alone 2:Lost In New York θα το θυμάστε) και στη συνέχεια ακολούθησε η κυκλοφορία του Brain Warp, του Brain Shift και αργότερα του Lazer Tag.

b2ap3_thumbnail_Screen-Shot-2013-08-04-at-5.12.35-PM-620x400_20150222-135510_1.png

Βασικά ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία είχε επιτυχία ήταν τα handheld LCD games. Oι κύριοι λόγοι ήταν τρεις:

1-Το αποτελεσματικό licensing. Κυκλοφορούσαν τα παιχνίδια τους τη περίοδο που τα συγκεκριμένα franchise ήταν στο top της επικαιρότητας.
2-Οι χαμηλές τιμές των παιχνιδιών. Οι τιμές κυμαίνονταν το πολύ μέχρι 20$ έκαστο.
3-
Ο απλός χειρισμός και ο εθισμός λόγω αυτού. Οι μεγάλοι gamers όπως κι εγώ τα θεωρούσαμε μονοδιάστατα και βαρετά αλλά τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών τα βρίσκανε απλά και εύκολα στην εκμάθηση σε σχέση με άλλα videogames της εποχής που θεωρούνταν πιο περίπλοκα και δυσκολότερα στο χειρισμό. 

Το 1994 εισήγαγε στην αγορά τη νέα σειρά handheld LCD games με την ονομασία Tiger Barcodzz. Αυτά ήταν Barcode games τα οποία διάβαζαν τα barcodes και στη συνέχεια εμφάνιζαν στατιστικά για τον χαρακτήρα του παίκτη. Αυτή η σειρά είχε αρκετή επιτυχία στην Ιαπωνία όπου έφτιαξαν μέχρι και reality shows που αφορούσε gamers που διαγωνιζόντουσαν για το ποιος θα βρει τα καλύτερα bar codes για να κερδίσει τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Η εταιρεία Tiger έφτιαξε και μια έκδοση του Lights Out μέσα στο 1995 και το 1997 ένα παιχνίδι με θέμα το ψάρεμα με την ονομασία Fishing Championship που εμφανισιακά έμοιαζε με καλάμι ψαρέματος.

Standalone handhelds. Δηλαδή;

b2ap3_thumbnail_4bd84079a4deb_23477n.jpg

Ουσιαστικά μιλάμε για μια φορητή κονσόλα που διαθέτει ένα μόνο παιχνίδι. Κάθε μονάδα διαθέτει μια εκτυπωμένη εικόνα στη κεντρική οθόνη της. Όταν ξεκινάτε να παίζετε ανάβουν διάφορες στατικές εικόνες ξεχωριστά μπροστά από την background οι οποίες μπορεί να είναι χαρακτήρες και αντικείμενα σχεδόν όπως οι εικόνες ενός ψηφιακού ρολογιού. Η Tiger έφτιαξε επίσης και τα wrist games τα οποία είναι μια μικρότερη έκδοση των LCD games. Τα Tiger's wrist games λειτουργούσαν κανονικά κι ως ρολόγια χειρός με ξυπνητήρι! Γενικά η εταιρεία ήταν σχεδόν σαν μονοπώλιο στο χώρο των LCD games. Είχε δημιουργήσει και handhelds με cartridges, τα Quiz Wiz, R-Zone και τα Game.com. Και οι 3 προσπάθειες απέτυχαν με την 3η να είναι η μεγαλύτερη εμπορική αποτυχία.

Games ή Videogames;

Σαν ultimate retro gamer που είμαι, θεωρώ ότι αυτά τα handhelds μοιάζουν με videogames αλλά ουσιαστικά πρόκειται για παιχνίδια. Οκ, μπορεί να είναι πρόγονος των videogames, αλλά αν τα συγκρίνετε με το Gameboy θα καταλάβετε τι εννοώ.
Σίγουρα αρκετοί από εσάς, ειδικά οι πιο παλιοί στο χώρο έχετε ή είχατε τέτοιες ''κονσόλες''.
Επειδή η RAM και η ROM μου μπλέκονται τελευταία μεταξύ τους, μπορείτε να μου πείτε τι είναι; Videogames ή απλά παιχνίδια;
Αφήστε μου τα σχόλιά σας και εφόσον θέλετε ανεβάστε και photos με τα δικά σας handhelds στο topic που έχω ανοίξει στο forum με θέμα αυτές τις φορητές συσκευές.

http://www.gameworld.gr/forum/13/149462-tiger-handhelds#157056

 b2ap3_thumbnail_10294381_769321873143511_6587060473659132262_n.jpg b2ap3_thumbnail_1656305_769321876476844_2805280073673676883_n.jpg


 

 

Continue reading
Recent comment in this post
Parou
Φοβερό το blog σου. Από τα πιο ενδιαφέροντα που έχω βρει. Πάντα με ενδιέφερε να μάθω σχετικά με την σειρά The Witcher. Ciri,Yenne... Read More
Monday, 23 February 2015 12:27
  749 Hits
  1 Comment

Υποτιμημένα games: Incredible Crisis

Omnibot is talking about retro:
Αυτή τη φορά θα σας πω για το Incredible Crisis (PlayStation)
b2ap3_thumbnail_IC.jpg

Το 2001 ήταν μια χρονιά όπου μέσα στον τεράστιο καταιγισμό τίτλων που είχε η αγορά παρατήρησε το έμπειρο μάτι μου (στο οποίο έχω κάνει mod με τη βοήθεια της Nvidia)το Incredible Crisis, έναν τίτλο ο οποίος ήταν πολύ πρωτότυπος για εκείνη την εποχή.

Το σενάριο του παιχνιδιού είναι αρκετά παράξενο και σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Στην Ιαπωνία της τότε εποχής (2001) ζει ο πρωταγωνιστής μας, ο Taneo, μαζί με τους δικούς του. Ξεκινάτε ελέγχοντας τον Taneo στο γραφείο του όπου ξεκινάει μια τυπική για αυτόν μέρα. Αφού τελειώσετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γραφείου σας την πρωινή σας γυμναστική, ξεκινάει μια απίστευτη σειρά γεγονότων που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και της οικογένειάς του. Spoiler alert: Θα συναντήσετε UFO, θα κάνετε ναυμαχίες, θα κάνετε μασάζ και άλλα ακόμα πιο crazy stuff. Η πρωτοτυπία του τίτλου θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα πρωτοτυπίας καθώς η όλη σύλληψη και παρουσίασή του είναι αποτέλεσμα αχαλίνωτης φαντασίας και απίστευτου χιούμορ και το σενάριό του το διακρίνει φοβερή επινοητικότητα. Το Incredible Crisis έχει τρομερό ενδιαφέρον και ενώ έχει κάποια ελαττώματα στα γραφικά, τον ήχο και στο gameplay, μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των gamers. Με άλλα λόγια, δίνει μια φρεσκάδα στο χώρο.

Τα γραφικά του παιχνιδιού δεν αποτελούνται από αρκετά πολύγωνα και τα ειδικά εφέ είναι ελάχιστα. Δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι χάλια οπτικά καθώς οι χαρακτήρες είναι απίστευτα διασκεδαστικοί και η κίνησή τους επική! Σε γενικές γραμμές, ούτε απωθούν, ούτε εντυπωσιάζουν. Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα είναι κάπως περίεργα. Παράξενες μελωδίες, τρελά ηχητικά εφέ και οι χαρακτήρες ενώ δε μιλάνε, βγάζουν αστείες κραυγές. Το ''Τζουεεεεεεεεεε'' του Taneo είναι απίστευτα ελεεινό πάντα με τη καλή έννοια! Το μόνο που ενόχλησε τη κάρτα ήχου μου ήταv η μουσική που επαναλαμβάνεται συχνά και καταντάει κουραστική.

Όσον αφορά τον έλεγχο, τα πράγματα είναι απλά. Απλά πατήστε τα πλήκτρα στο σωστό χρόνο και θα τα καταφέρετε. Το παιχνίδι αποτελείται ουσιαστικά από 25 mini-games. Κάποια είναι shooter, άλλα rhythm, άλλα button mashing. Πάντως το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται όσο πιο πολύ προχωράτε στο παιχνίδι και το επίπεδο πρόκλησης σίγουρα θα σας κάνει να κολλήσετε. Πάρα τα μέτρια γραφικά και τον ήχο καθώς και το γεγονός ότι κάποια mini-games μοιάζουν ενώ άλλα είναι πανομοιότυπα, το παιχνίδι είναι ο ορισμός της επινοητικότητας και της πρωτοτυπίας. Θα συμπαθήσετε τόσο πολύ τον Taneo και τους υπόλοιπους που θα παίζετε μόνο και μόνο για να δείτε τι άλλο μπορεί να τους συμβεί!

Όσοι ψάχνετε κάτι το διαφορετικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα η απάντηση είναι Incredible Crisis!

 

 

Continue reading
Recent comment in this post
Rias Yo
to eixa paiksei to game. itan arketa kalo
Thursday, 21 May 2015 21:04
  839 Hits
  1 Comment
Notification