GameWorld Blogs

Γράψτε τα άρθρα σας στα blogs και δείτε τα να δημοσιεύονται στην κεντρική σελίδα του GameWorld.gr, στην ενότητα Blogs, κάτω δεξιά. Κάθε κείμενό σας θα πρέπει να έχει μέγεθος κατ' ελάχιστο 2-3 παραγράφους και να αφορά προσωπική άποψη και όχι είδηση. Αν δεν δημοσιευθεί εντός 24 ωρών τότε στείλτε email στο info@gameworld.gr για δημοσίευση.

Etherium Part 1?

Σαν παίκτης που αγαπημένο μου είδος είναι τα RTS, έχω εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκεια μου για την εξέλιξη του είδους από τις εταιρίες με τις καινοτομίες, που άλλαξαν ριζικά το παιχνίδι, και το κατέστρεψαν.

Όμως σιγά σιγά καταλαβαίνουν το λάθος τους και επιστρέφουν στις παλιές καλές εποχές, όπως έγινε με το Grey Goo που έχω αναφερθεί εκτενέστερα σε παλιότερα άρθρα. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Focus Interactive μαζί με την Tindalos Interactive, προσφέροντας μας το Etherium.

To Etherium διαδραματίζεται σε ένα φουτουριστικό σκηνικό, στο οποίο τρεις ομάδες, The Consortium, The Awakened of Intar και The Vectides προσπαθούν να ελέγξουν τους πλανήτες στους οποίους υπάρχει το σπάνιο και πολύτιμο στοιχείο Etherium, μέσω της μεταξύ τους σύγκρουσης.

 

Η κάθε ομάδα έχει τα δικά της όπλα, τις δικές της τακτικές, δυνάμεις και αδυναμίες. Το Single Player παιχνίδι αποτελείται από 3 διαφορετικές εκστρατείες, οι οποίες εξελίσσονται ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη. Πέρα από τις όποιες διαφορές, ο απόλυτος σκοπός του παιχνιδιού είναι να κατακτήσεις όλους τους πλανήτες με το Etherium και να αφανίσεις τους αντιπάλους σου.

Στο παιχνίδι υπάρχουν επίσης 3 υποομάδες, οι Guardian, οι Parasites και οι Raiders, με τους οποίους αναπόφευκτα θα πρέπει να συγκρουστείς ή να συνεργαστείς.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες όμως όσο βρίσκω θα υπάρξουν και άλλα άρθρα στο μέλλον.

Continue reading
476 Hits
0 Comments

Ύβρις Άτη Νέμεσις Τήσις

Στην αρχαία τραγωδία  πέραν της ιστορίας της κάθε μιας, πέρα από ήρωες, πράξεις, αρχή, μέση και τέλος, το βασικό νόημα σε γενικές γραμμές ήταν η τετράδα που έπρεπε να μάθει ο θεατής - μαθητής. Και το νόημα αυτής της τετράδας, ήταν ότι αν δεν μάθεις την ιστορία σου, αν δεν μάθεις από τα λάθη των άλλων, τότε είσαι αναγκασμένος να τα ξαναζήσεις.

 

Continue reading
445 Hits
0 Comments

Arklay

Μια νέα σειρά έρχεται στις οθόνες μας και η ιδέα της προέρχεται από την σειρά παιχνιδιών Resident Evil, με το όνομα Arklay.

Όπως γνωρίζουν αυτοί που έχουν ασχοληθεί με το παιχνίδι, η έπαυλη του πρώτου παιχνιδιού όπως και τα εργαστήρια της Umbrella Corp. βρισκόταν στα βουνά Arklay, οπότε έτσι δικαιολογείται το όνομα της σειράς.

 

Η σειρά φημολογείται ότι θα ξεκινήσει την ιστορία από τα πρώτα κρούσματα, μέσα από τα μάτια ενός αστυνομικού, του James Reinhardt, o οποίος στην προσπάθεια του να εξιχνιάσει μια σειρά από θανάτους στην Racoon City, ανακαλύπτει ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο πίσω από τα γεγονότα. Ένας ιός έχει εξαπλωθεί στην πόλη και ο ίδιος φαίνεται να έχει μολυνθεί. Έτσι ξεκινάει ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο για να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει και πως θα βρει την θεραπεία.

 

Η σειρά αναμένεται να προβληθεί το 2015,

Continue reading
428 Hits
0 Comments

Grey Goo Part 5: Sample Face-off

Μετά από πολύ καιρό, επιστρέφω με το πέμπτο μέρος του αφιερώματος στο Grey Goo, αυτήν την φορά με ένα βίντεο με πραγματικό gameplay. Δεν έχω να γράψω πολλά, καθώς αφιέρωσα πολύ χρόνο στο παρακάτω:

 

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μάχη Beta εναντίον Ανθρώπων, με Αγγλικό σχολιασμό και Ελληνικούς υπότιτλους.

Continue reading
422 Hits
0 Comments

The Last of Us Ταινία - Επίσημη ανακοίνωση

Πριν από λίγη ώρα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης της στην San Diego Comic Con, η Sony ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ταινία The Last Of Us.

 

To σενάριο θα είναι του Neil Druckman ενώ την παραγωγή θα αναλάβει ο γνωστός σε όλους Sam Raimi.

 

Η ταινία θα αργήσει να βγει στους κινηματογράφους, καθώς δεν έχει επιλεγεί ακόμη ο σκηνοθέτης ούτε ο πρωταγωνιστής, όμως οι συντελεστές θεώρησαν ότι θα έπρεπε να ανακοινωθεί στην φετινή SDCC.

Continue reading
493 Hits
0 Comments

YOU’VE BEEN CHOSEN: Nightmare

Ένα περίεργο mail κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, mail που έλαβα κι εγώ. Όπως φαίνεται η Bioware και η EA έχουν στα σκαριά ένα horror supernatural game. Εκτός των συνηθισμένων τους θα έλεγα!

 

Δείτε τοContinue reading
442 Hits
0 Comments

Η Activision έριξε πόρτα στην Naughty Dog για ασήμαντο λόγο όμως μπορεί να γίνει σημαντικός!

Η Naughty Dog, γνωστή εταιρία παιχνιδιών, κλείνει τα 30 χρόνια παρουσίας, και γιορτάζει το γεγονός με ένα διαγωνισμό fan art με θέμα προφανώς όλα της τα παιχνίδια. Η λίστα περιέχει το Last of Us, το Uncharted και το Jak and Daxter. 

Πολλοί συμμετέχοντες πρόσεξαν ότι από την λίστα έλειπε ο αγαπητός και άκρως επιτυχημένος Crash της σειράς Crash Bandicoot που ήταν από τις πρώτες επιτυχίες της εταιρίας στο Playstation (και του Playstation κατ επέκταση).

Η απάντηση της εταιρίας ήταν ότι δεν είχαν το δικαίωμα μιας και η εκδότρια εταιρία τότε ήταν η Activision. Τότε ένας διαγωνιζόμενος "πέταξε" την ιδέα να ζητήσουν την άδεια, μιας και ο Crash είναι αγαπημένο θέμα. Η απάντηση τους ήταν ότι ρώτησαν, το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Αυτό το φαινομενικά ασήμαντο γεγονός ήρθε λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του Andrew House, Sony Computer Entertainment CEO, ο οποίος σε σχετική ερώτηση με το franchise φάνηκε θετικός στην αναβίωση του στην καινούρια κονσόλα Playstation 4.  

Υ.Γ. Ο διαγωνισμός είναι πολύ καλός, προσφέρει σε 6 άτομα πολλά δώρα, όπως όλα τα παιχνίδια της Naughty Dog, συλλεκτικές εκδόσεις, χρήματα, έκθεση των δημιουργημάτων και ο πρώτος νικητής θα ταξιδέψει στα κεντρικά της εταιρίας για γνωρίμια και γεύμα, όμως απευθύνεται μόνο σε κατοίκους των ΗΠΑ.

Continue reading
438 Hits
0 Comments

Grey Goo: Part 4 Gameplay Experience

Τελικά το καθιέρωσα να το βγάζω Τετάρτη - Σάββατο, οπότε θα το κρατήσω έτσι! Επειδή

Continue reading
507 Hits
0 Comments

Grey Goo: Part 3 Beta Buildings

Επόμενο μέρος του Insider έχει να κάνει με τα κτίρια των Beta. Ενώ στο προηγούμενο είχα παραλείψει τους χρόνους κατασκευής των Units, σήμερα θα τον συμπεριλάβω, γιατί σε ένα strategy game ο χρόνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Continue reading
435 Hits
0 Comments

Grey Goo: Part 2 Gameplay και Beta Units

Όπως είχα πει στο προηγούμενο μέρος, σήμερα θα πω μερικά πράγματα για το Gameplay και θα παρουσιάσω και τα Units της Faction Beta. Συγνώμη αν κουράσει πολύ, θα είναι αρκετά μεγάλο ποστ, αλλά θα ήθελα να έχω 2 μέρη για κάθε Faction, Units και Buildings αντίστοιχα.

Continue reading
502 Hits
0 Comments

Grey Goo: Part 1 Back to the Basics through Evolution

Θα ξεκινήσω μια σειρά από Insiders για το παιχνίδι Grey Goo που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Q4 του 2014, ίσως Νοέμβριο. Για αρχή τα βασικά.

Όσοι παίζουν Real Time Strategy έχουν προσέξει το κενό που άφησε η διάλυση της Westwood από την ΕΑ στο πλαίσιο του RTS με την μορφή που είχε θέσει η εταιρία. Η αναζωογόνηση του σκηνικού στο είδος έρχεται από την αναμορφωμένη Westwood, χρόνια πλέον γνωστή ως Petroglyph

Μετά από συμπαθητικές προσπάθειες και πειραματισμούς επιστρέφει στα παλιά καλά λημέρια, δημιουργώντας το Grey Goo.

Ο πόλεμος εξελίσσεται.

500 χρόνια αφότου οι άνθρωποι έφυγαν από την Γη, 3 πλευρές προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του πλανήτη Ecosystem 9. Οι άνθρωποι, οι Beta και οι Goo. Ο παίκτης αναλαμβάνει να ελέγξει μια από τις factions του παιχνιδιού, παίζοντας campaign ή εναντίον άλλων παικτών μέσω Steam ή LAN.

Το βασικό concept του παιχνιδιού είναι να προσφέρει στους παίκτες το παλιό στυλ gameplay που γνωρίσαμε μέσα από την Westwood, προσφέροντας όμως κάτι καινούριο.

Τέλος του Part 1. Στο επόμενο θα σας πω λίγα πράγματα για το Gameplay και θα σας παρουσιάσω τα βασικά Units του faction Beta.

Part 2
Part 3

Continue reading
508 Hits
0 Comments

H Nintendo κλείνει τις online δυνατότητες στο Wii και το DS

Τέλος φαίνεται να βάζει η Nintendo στην online δυνατότητα του Wii και του DS, μέχρι τις 20 Μαΐου 2014.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ τα online store θα παραμείνουν, οι δυνατότητα online παιχνιδιού και βαθμολογίας (leaderboard) θα πάψουν να λειτουργούν.

ΗPΗ ανακοίνωση έχει ως εξήςP

Από τις 20 Μαΐου 2014, η υπηρεσία Nintendo Wifi Connection δεν θα είναι διαθέσιμη, και ως αποτέλεσμα δεν θα είναι δυνατή η χρήση των online υπηρεσιών του Nintendo DS/DSi και Wii, όπως το online παιχνίδι, το matchmaking και τα leaderboards.

Το Wii Shop Channel και το Nintendo DSi Shop δεν θα επηρεαστούν από αυτό, και θα είναι προσβάσιμα και μετά τις 20 Μαΐου.

Η κίνηση αυτή, αφορά το software και όχι το hardware, καθώς δεν θα είναι δυνατή η χρήση του ούτε αν έχετε 3DS κονσόλα και παιχνίδια DS.

Επηρεάζεται ένας μεγάλος αριθμός παιχνιδιών και στις δυο κονσόλες, από το Mario Kart, το Smash Bros. μέχρι το Pokemon.P

Η πλήρης λίστα με τις υπηρεσίες που κλείνουν είναι η παρακάτω:P

  • Internet ChannelP
  • Nintendo DS BrowserP
  • Nintendo DSi BrowserP
  • Nintendo DSi ShopP
  • Nintendo Wi-Fi Connection Pay & PlayP
  • Wii Shop ChannelP
  • YouTubeP
Continue reading
775 Hits
0 Comments

Video Games και Λογοκρισία

Από την αρχή των βιντεοπαιχνιδιών οι κυβερνήσεις επηρέασαν με πολλούς τρόπους την βιομηχανία. Η πιο κοινή τακτική τους είναι η λογοκρισία με την δικαιολογία της προστασίας του κοινού από σκηνές βίας και φρίκης ή την προστασία των ανηλίκω από ακατάλληλες σκηνές. Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα λογοκρισίας στην βιομηχανία παιχνιδιών.

Continue reading
730 Hits
0 Comments

Angelina

Ok. Δεν ξέρω πως να το πω αυτό με χαλαρό και ήρεμο τρόπο.

Continue reading
563 Hits
0 Comments

Christmas Special

Ναι ναι ξέρω, θα έπρεπε να γιορτάζω κάπου με φίλους και να περνάω καλά αυτήν την στιγμή γιατί είναι Χριστούγεννα. Αλλά μαντέψτε τι. Βαριέμαι και έτσι είπα να κάνω ένα Christmas Special post στο blog. Εξάλλου για μένα Χριστούγεννα πάντα σήμαινε περισσότερη ώρα gaming και ίσως νέες προσθήκες games στην συλλογή μου. Οπότε αφήστε τα πολλά και ελάτε να σας πω!

Continue reading
548 Hits
0 Comments

2013: Μια καλή χρονιά για το gaming

Κάνοντας μια ανασκόπηση στην χρονιά που πέρασε και σιγά σιγά μας αφήνει, οι βασικές στάσεις είναι: next-gen, Grand Theft Auto, ανεξάρτητα παιχνίδια και Kickstarter.

Continue reading
669 Hits
0 Comments
Notification