Γιάννης Σιδηρόπουλος

Γιάννης Σιδηρόπουλος (JaGuAr)
Experience: 12179 (601 points to next level)

 
600
Γιάννης Σιδηρόπουλος replied to the topic 'Asterix and Obelix XXL2' in the forum. 12 hours 3 minutes ago

Διαβάστε το αναλυτικό review του Asterix and Obelix XXL2.
Οι τρελοί Γαλάτες επέστρεψαν με την remastered έκδοση του Asterix & Obelix XXL2: Mission: Las Vegum. Η ιστορία τους είναι γνωστή και η περιπέτειά τους που τόσο πολύ λατρέψαμε στην έκτη γενιά κονσολών κατέφθασε και στην ένατη. Όσοι το δοκιμάσετε θα ξυπνήσουν πολλά νοσταλγικά μέσα σας, παρά την σαφέστατη αναβάθμιση που χρειάζονται όλοι οι τομείς του παιχνιδιού. Το ξυλίκι με τους εκατοντάδες Ρωμαίους που ξαποστέλνονται στα ουράνια δεν καταντά ποτέ βαρετό, παρόλα αυτά ακόμα και το remaster "κουβάλησε" ορισμένες από τις δυσλειτουργίες της αρχικής έκδοσης. Καλύτερα να μην το αποκτήσετε αν δεν το είχατε παίξει στο παρελθόν, διότι η επανέκδοσή του δεν κατάφερε να το φέρει στα σημερινά δεδομένα. Αν το είχατε παίξει και θέλετε να νιώσετε την συγκίνση, feel free να το αγοράσετε!

Read More...

2 days ago
Grip: Combat Racing 2 days ago

Ο σωστός δρόμος είναι το αναποδογύρισμα.

Όσοι είστε αρκετά «ώριμοι» gamers και διαθέτατε PlayStation πιθανόν να θυμάστε το θρυλικό Rollcage. Ήταν ένα πρωτότυπο φουτουριστικό Racing το οποίο διέθετε οχήματα που έπιαναν τρελές ταχύτητες και ακόμα κι αν αναποδογύριζαν συνέχιζαν ακάθεκτα να σπέρνουν χαμό. Το 2017 είχε κάνει την εμφάνιση του στο Kickstarter το Grip το οποίο θεωρείται ο ανεπίσημος διάδοχος του συγκεκριμένου franchise. Δυστυχώς για την Caged Element, μερικές μέρες πριν την ολοκλήρωση της καμπάνιας τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν έφτασαν τον στόχο της εταιρείας με αποτέλεσμα το project να παγώσει.

grip 1
Ευτυχώς, η Wired Productions κυκλοφόρησε το Grip μέσω Steam early access και είχε αρκετή ζήτηση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει και η ανάπτυξή του και για τις κονσόλες. Οπότε ετοιμαστείτε και φορέστε τη ζώνη ασφαλείας σας, τοποθετείστε ένα κουβά δίπλα σας (για τυχόν ανακατωσούρες) και πάμε να δούμε αν το Grip θα καταφέρει να συνεχίσει τις θρυλικές διαδρομές που μας χάρισε στο παρελθόν το Rollcage.

Όταν πέφτει κανείς, δεν πέφτει ποτέ ωραία
Το Grip λαμβάνει χώρα στo μακρινό μέλλον και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, διάφοροι οδηγοί συμμετέχουν σε επικίνδυνους αγώνες με στόχο τη κατάκτηση της πρώτης θέσης. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να λέμε την αλήθεια, καθώς το Grip είναι ένα Αrcade Racing το οποίο έχει μοναδικό στόχο τη διασκέδαση και την παροχή συγκινήσεων ειδικά για τους λάτρεις της εξωφρενικής ταχύτητας. Έτσι, παρόλο που δεν υπάρχει έστω κάποιο υποτυπώδες story, το Grip σας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσετε απίστευτα γρήγορα θηρία με τεράστιους τροχούς τα οποία μπορούν να κάνουν μανούβρες όπως και ο διάσημος μπλε σκαντζόχοιρος με ταχύτητες που μπορεί να σπάσουν το φράγμα του ήχου.

http://www.youtube.com/watch?v=gsIeLxQx5gI

Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος
Το Grip σας υποδέχεται στο αρχικό μενού του που είναι ουσιαστικά το κυρίως πιάτο που όλοι θέλουμε να δούμε. Στο campaign ξεκινάτε με ένα όχημα όπου ολοκληρώνοντας επιτυχώς κάποια κούρσα μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη. Είναι ένα αρκετά χορταστικό mode με πάνω από 100 events, μέσα από τα οποία θα κάνετε level up και σταδιακά θα αναβαθμίσετε (οπτικά) τα οχήματά σας, θα ξεκλειδώνετε νέους κόσμους, πίστες, power-ups και νέα «αγρίμια». Το campaign χωρίζεται σε 11 tiers με το καθένα να αποτελείται από τα δικά του ξεχωριστά τουρνουά, το καθένα με τους δικούς του όρους και αγώνες. 

Κάθε όχημα από τα 15 συνολικά που θα ξεκλειδώσετε έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ενώ συνολικά υπάρχουν εννέα είδη αγώνων και συγκεκριμένα τα Classic Race, Ultimate Race, Elimination, Speed Demon, Time Trial, Carkour, Deathmatch, Steal the Stash και Time Bomb.Τα τελευταία modes έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε FPS τίτλους ή σε αποκλειστικά car combat games όπως το Twisted Metal ενώ με το Carkour (ή αλλιώς Parkour με οχήματα) σας επιτρέπεται να κάνετε κυριολεκτικά ότι μπορείτε με το όχημά σας για να μαζέψετε διάφορα collectibles που βρίσκονται σε διάφορα σημεία στη πίστα. Κάποια προκαλούν σίγουρα πονοκέφαλο αλλά εννοείται πως όλα αυτά τα modes είναι καλοδεχούμενα καθώς προσφέρουν παραπάνω ποικιλία πέρα από το απλό «τρέξιμο» στις πίστες. 

grip 2
Κάθε όχημα διαθέτει health bar η οποία μειώνεται εφόσον δεχτείτε εχθρικά πυρά με αποτέλεσμα να δείτε πυροτεχνήματα όταν ελαττωθεί εντελώς. Mπορείτε βέβαια να την ενεργοποιήσετε ή και να την απενεργοποιήσετε σε όλα τα modes –εκτός από το Deathmatch. Σε όλες τις πίστες υπάρχουν nitro boosts στο έδαφος τα οποία σας δίνουν μια παραπάνω ώθηση με αποτέλεσμα να πιάνετε τρελές ταχύτητες σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Υπάρχουν και power-ups τα οποία χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στα επιθετικά και στα αμυντικά τα οποία αποτελούνται από όπλα και διάφορες ασπίδες ή και boost αντίστοιχα. 

Πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ αργά και διεξοδικά και να δρούμε με αστραπιαία ταχύτητα πράγμα που δεν ισχύει εδώ

Για έναν αρχάριο χρήστη το Grip θα του φανεί κάπως περίπλοκο. Οι στροφές απαιτούν προσοχή καθώς πρέπει να ανακόψετε ταχύτητα για να καταφέρετε να στρίψετε και να μπείτε δυναμικά πάλι στον αγώνα με turbo boost (το οποίο φορτώνει όσο τρέχετε σωστά). Ο χειρισμός είναι κάπως περίεργος στην αρχή αλλά μετά από λίγες βόλτες θα τον συνηθίσετε. Πάντως να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνετε masters στο Grip καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να σας στοιχίσει ακριβά. Αυτό συμβαίνει επειδή η AI είναι άκρως επιθετική και δεν χαρίζει λάθη. Έτσι, ακόμη κι αν τα πηγαίνετε καλά καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, ένα μικρό και αθώο τρακαρισματάκι πριν το τέλος του μπορεί να αποβεί μοιραίο. 

grip 3
Ακόμα και στα πιο εύκολα επίπεδα, το Grip είναι κάπως άδικο καθώς όπως προαναφέραμε το παραμικρό λάθος μπορεί και κρίνει καθοριστικά και το αποτέλεσμα του αγώνα. Και το θέμα είναι ότι θα κάνετε συχνά αρκετά λάθη ακόμη κι αν ασχοληθείτε αρκετές ώρες στις διαδρομές που σας παρέχει το Grip. Το μειονέκτημα που διέθετε το Rollcage υπάρχει και στο δημιούργημα της Caged Element το οποίο ήλπιζα να είχε λυθεί. Αυτό είναι η ακαθόριστη διαδρομή που δεν σας παρέχεται με έντονα βέλη αλλά αντιθέτως, σε αρκετές περιπτώσεις, οι developers σας πετάνε χύμα στο κύμα κι όπου βγει το τετράτροχο θηρίο σας. 

Αυτό αποτελεί και το κυριότερο πρόβλημα του Grip το οποίο στις απλές κυκλικές πίστες δεν είναι έντονο αλλά στις μεγαλύτερες πίστες αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα το οποίο χαλάει κάπως την εμπειρία καθώς θα νομίζετε ότι πάτε σωστά ενώ πάτε εντελώς λάθος. Και αυτό θα το καταλάβετε μόνο όταν γίνει respawn στο όχημά σας το οποίο αργεί και να πραγματοποιηθεί σε αυτή τη περίπτωση. Ναι μεν είναι θετικό ότι υπάρχουν πολλαπλές διαδρομές τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε αλλά πιο πολύ θα σας μπερδεύουν παρά θα σας βοηθούν. 

grip 4
Η διάρκεια του Grip είναι ιδανική καθώς για την απλή ολοκλήρωσή του θα χρειαστείτε γύρω στις 16 ώρες. Αν θέλετε να το «λιώσετε» και να αποκτήσετε όλα τα upgrades, όλα τα οχήματα και όλα τα extra καλούδια όπως liveries, decals κτλ προσθέστε καμιά δεκαριά ώρες παραπάνω. Συνυπολογίστε όμως και το replayability καθώς όσοι θέλετε να πάρετε τη πρώτη θέση σε όλα τα events θα χρειαστείτε σίγουρα περισσότερο χρόνο. 

Συνδεθείτε πάνω κάτω
Η προσθήκη split-screen Co-op δύο παικτών καθώς και Online modes (2 έως 12 παικτών) είναι σίγουρα μια ευχάριστη προσθήκη. Στα online lobbies είχαμε τη χαρά να βρούμε κόσμο καθώς η Xbox One έκδοση του Grip διατίθεται δωρεάν μέσω του Game Pass. Υπάρχουν αρκετές επιλογές που σας φέρνουν αντιμέτωπους με άλλους πραγματικούς αντιπάλους και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αποσύνδεσης κατά τη διάρκεια των online αγώνων. 

grip 5
Σκαμπανεβάσματα και αναποδιές 4X4
Το Grip διαθέτει σε γενικές γραμμές όμορφα γραφικά που ξυπνούν σίγουρα μνήμες από το θρυλικό δημιούργημα της Attention to Detail. Τα οχήματα είναι πολύ όμορφα με φουτουριστική σχεδίαση και οι πίστες ταιριάζουν απόλυτα με το concept του Grip καθώς σας δίνουν την αίσθηση του αφιλόξενου και του ξένου. Οι διαδρομές διαθέτουν εμπόδια όπως rocket launchers που «κλειδώνουν» πάνω σας και τεράστια χάσματα που πρέπει να περάσετε. 

Υπάρχουν όμως προβλήματα ανά διαστήματα με κυριότερο την κάμερα η οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σας προδώσει. Αν τρακάρετε σε κάποιο τοίχο ή εμπόδιο και καταφέρετε να ξεκολλήσετε, η κάμερα δεν σας ακολουθεί από πίσω αλλά μπορεί να κολλήσει στα πλάγια του οχήματος ή και μπροστά του και ο μοναδικός τρόπος επίλυσης είναι το respawn. Αυτό βέβαια χαλάει τη ροή και σε συνδυασμό με πτώση των frames όταν υπάρχει πολυκοσμία και κάποιων ανεπαίσθητων pop-ups ο οπτικός τομέας θα χρειαζόταν σίγουρα κάποιες βελτιώσεις. Στο PS4 Pro δεν ήταν τόσο έντονα τα τελευταία θέματα αλλά όπως και να ’χει, υπάρχουν. 

grip 7
Το Grip δημιουργήθηκε με Unreal Engine 4 και προσωπικά θεωρώ ότι ακόμη και κάποια εφέ επίσης φαντάζουν φτωχά σε σχέση με άλλους παρόμοιους τίτλους. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα σκαμπανεβάσματα των οχημάτων από επιφάνεια σε επιφάνεια σε συνδυασμό με τις τρελές ταχύτητες που πιάνουν μπορεί και να ζαλίσουν μερικούς. Οπότε καλό είναι να κάνετε κάποια διαλείμματα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα καθώς κάποιες πίστες ακολουθούν πιστά το ρητό του «πώς να πάθετε επιληψία» που είχαμε δει και στο σχετικά πρόσφατο Redout. 

Οι μηχανές που μουγκρίζουν κατά τη διάρκεια της έναρξης των αγώνων και το soundtrack που διαθέτει έντονους ρυθμούς από καλλιτέχνες της techno/electro σκηνής ταιριάζουν με το sci-fi σκηνικό που μας παρέχουν οι developers. Γενικά, στο ηχητικό κομμάτι, το Grip διαθέτει όμορφα εφέ και soundtrack που συνοδεύουν ευχάριστα τη δράση με μοναδικό πρόβλημα κάποια παράσιτα που πετάγονται από το πουθενά χωρίς λόγο. Για να τα σταματήσω χρειάστηκε να κάνω παύση και στη συνέχεια resume για να επανέλθει ο ήχος στα φυσιολογικά του επίπεδα. 

grip 8
Το να είσαι γρήγορος είναι καλό, αλλά η ακρίβεια είναι το παν
Οι εντυπώσεις που μας άφησε το Grip είναι θετικότατες. Ο ανεπίσημος διάδοχος του Rollcage είναι σε γενικές γραμμές άξιος και προσφέρει σίγουρα άφθονες ώρες διασκέδασης είτε είστε μόνος, είτε με παρέα. Με τις άφθονες επιλογές που σας προσφέρει και σε συνδυασμό με τις τρελές ταχύτητες και τα άλματα (από επιφάνεια σε επιφάνεια και από τοίχο σε τοίχο) θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό φαν των φουτουριστικών Racing. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα αλλά μόλις προσδεθείτε, δύσκολα θα αποσυνδεθείτε. 

Θετικά:
- Αγώνες γεμάτοι ένταση, χαμό και υπερβολική ταχύτητα
- Άφθονα modes και unlockables
- Όμορφο soundtrack
- Λειτουργικό online
- Δωρεάν διάθεση μέσω Game Pass (Xbox One) 

Αρνητικά:
- Κάποια μικροπροβλήματα στα γραφικά και τον ήχο
- H κάμερα κάνει ώρες ώρες τα δικά της
- Απαιτητικός χειρισμός
- Τα shortcuts πιο πολύ «χαντακώνουν» παρά βοηθούν 

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7 
Gameplay: 7 
Αντοχή: 7.5 
Γενικά: 7

Ένας καλός τίτλος που με λίγη περισσότερη δουλειά θα μπορούσε να είναι εξαιρετικός. 

Μάρκος Ασκανιάν

3 days ago
Asterix and Obelix XXL2 3 days ago

Η κορυφαία δυάδα Γαλατών επιστρέφει δυναμικά.

Πέρασαν τα χρόνια και ακόμα και εμείς που παρακολουθούσαμε στο Star και τα λοιπά κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης, ως παιδιά τότε, τους Αστερίξ και Οβελίξ, πλέον κοιτάμε πίσω και θυμόμαστε τους δύο αυτούς χαρακτήρες ως βαθιά, γλυκιά ανάμνηση. Οι μοναδικοί αυτοί Γαλάτες έκλεψαν τις καρδιές πολλών παιδιών, και όχι μόνο, με την εξαιρετική σειρά comics, τα κινούμενα σχέδια και τις ταινίες που δημιουργήθηκαν γύρω από αυτούς. Ποιος δεν έχει δει Αστερίξ και Οβελίξ; Η εμβέλεια των δύο, γαλλικής προέλευσης, πρωταγωνιστών έφτασε σε κάθε άκρη της Γης, αφού αποτελούν μέχρι σήμερα μία εκ των πιο αξιομνημόνευτων δυάδων από φανταστικούς χαρακτήρες. Και λέμε φανταστικούς, όχι μόνο γιατί δεν είναι πραγματικοί, αλλά επειδή είναι και καταπληκτικές μορφές που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους.

asterix and obelix xxl2 1
Ήταν φυσικό και επόμενο το να τους δούμε να παρίστανται και στην βιομηχανία των video games. Από το 1983, η Atari είχε ήδη πάρει την πρωτοβουλία να φέρει τους δύο τους στον κόσμο των games και το έκανε στο Atari 2600. Έκτοτε, κυκλοφόρησαν πολλά games που έφεραν την ονομασία των δύο ηρώων, παρόλα αυτά, η καλύτερη ίσως κυκλοφορία κατέφθασε το 2004 με το Asterix and Obelix XXL, για όλες τις πλατφόρμες της τότε γενιάς. Η επιτυχία του επιζητούσε αυτόματα και sequel, το οποίο γεννήθηκε το 2006 στην όψη του Asterix and Obelix XXL2: Mission: Las Vegum. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία και το παρόν video game που θα αναλύσουμε, αποτελεί μία remastered απόπειρα του προαναφερθέντος τίτλου. Η Microids χτύπησε την πόρτα της OSome Studio και τόσο το remaster όσο και ένα τρίτο game για το franchise ανακοινώθηκαν, με το πρώτο να καταφθάνει επιτέλους και το δεύτερο να αναμένεται στο 2019. Έτοιμοι για ταξιδάκι στον χρόνο;

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι
Η πλοκή του Asterix and Obelix XXL2 μας βυθίζει για ακόμα μία φορά στα όσα συμβαίνουν στο χωριό των Γαλατών και στα σατανικά σχέδια του Ιούλιου Καίσαρα. Κλισέ; Ναι…Προβλέψιμο; Σίγουρα…Μας αρέσει; Εννοείται! Ο Ιούλιος, όπως με τόση χάρη συνηθίζουν να τον φωνάζουν οι δύο πρωταγωνιστές, έχει βαλθεί να κατακτήσει την Γαλατία και το επιδιώκει μέσω ενός παμπόνηρου σχεδίου. Κτίζοντας αρχικά το Las Vegum (τυχαία ονομασία), μία πόλη-πάρκο και στη συνέχεια δελεάζοντας τον μάγο Πανοραμίξ (όχι, δεν θα τον αποκαλούμε Getafix) να έρθει με το μέρος του, κατάφερε να απαγάγει ορισμένους Γαλάτες και να βάλει το πλάνο του σε εφαρμογή. Βέβαια, αυτό που δεν υπολόγισε, είναι πως σε κάθε πιθανό κόμικ, επεισόδιο ή ταινία, οι δύο ισχυρότεροι Γαλάτες θα είναι πάντα εκεί για να τα κάνουν μαντάρα. Έτσι, ο Αστερίξ παρέα με τον κολλητό Οβελίξ ταξιδεύουν προ το Las Vegum για να δώσουν ένα τέλος στα πλάνα του πανούργου κατακτητή.

http://www.youtube.com/watch?v=XJumZXL1wM0

Σημαντικό να αναφέρουμε πως τους καθοδηγεί ο Sam Shieffer, ένας Ρωμαίος κατάσκοπος και προδότης, που έλαβε φυσικά το όνομά του από τον Sam Fisher της σειράς Splinter Cell. Γενικά η σάτιρα πάει σύννεφο σε αυτό το sequel. Το παιχνίδι αυτό διαθέτει άφθονη δόση χιούμορ και θα χτυπήσει στην νοσταλγία τόσο αυτών που παρακολουθούσαν τα κινούμενα σχέδια όσο και αυτών που έπαιξαν το αντίστοιχο video game του 2006. Θα ακούσετε πολύ συχνά κλασικές ατάκες, όπως ότι ο Οβελίξ έπεσε στο καζάνι με τον μαγικό ζωμό ή το επιφώνημα “By Toutatis” και άλλες αγαπημένες φράσεις. Ως συνήθως, οι δύο ήρωές μας θα τα βρουν σκούρα απέναντι σε ορδές Ρωμαίων ακολούθων του Καίσαρα, ωστόσο κάθε φάπα του Οβελίξ σκάει σαν κεραυνός και όταν ο Αστερίξ πιει το μαγικό φίλτρο, τα μουστάκια του ανυψώνονται αρκετά, όχι τόσο φυσικά όσο οι Ρωμαίοι που εκσφεντονίζονται ένας-ένας στα ουράνια. Βλέπουμε πολλούς γνώριμους χαρακτήρες όπως ο Μοναρχίξ ή ο αξιαγάπητος Ιντεφίξ και συνολικά είναι μία τυπική περιπέτεια Αστερίξ και Οβελίξ, ακριβώς όπως την θυμόμασταν και αγαπήσαμε.

Φέρτε κι άλλους, δεν μασάμε
Εν γένει, πρόκειται για ένα Action-Adventure που διαθέτει έντονα στοιχεία Beat ‘em Up. Ειδικά αυτά τα “Action και Beat’ em Up” δεν σταματάνε ποτέ να υφίστανται, αφού είναι ελάχιστα τα σημεία του παιχνιδιού στα οποία δεν εμφανίζεται κάποιος Ρωμαίος υποψήφιος προς αποχώρηση. Καθ’ όλη την διάρκεια του Asterix and Obelix XXL2 και σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτό του πρώτου παιχνιδιού, αντιμετωπίζετε συνεχώς και ασταμάτητα εχθρούς, ξαποστέλνοντάς τους προς κάθε πιθανή κατεύθυνση. Στο XXL2 μπορείτε να εναλλάσσετε όποτε επιθυμείτε τον χαρακτήρα που χρησιμοποιείτε. Ο Αστερίξ είναι αυτός που ο καθένας θα προτιμήσει να χρησιμοποιεί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, λόγω το ότι είναι ευέλικτος και γρηγορότερος στις επιθέσεις του, ακριβώς όπως τον γνωρίσαμε και στην παιδική σειρά. Ο Οβελίξ είναι σαφέστατα πιο αργός, αλλά θανατηφόρος, αφού λίγα χαστούκια είναι αρκετά για να εξουδετερώσει ακόμα και τους πιο οπλισμένους εχθρούς. Ολόκληρα μενίρ σηκώνει, στους φλωρορωμαίους θα κωλώσει;

asterix and obelix xxl2 2
Το remaster έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, εφόσον προετοιμάζεστε για κάθε επίθεση των εχθρών σας και απουσιάζει το στοιχείου του απρόβλεπτου. Παρόλα αυτά υπάρχουν δεκάδες τύποι εχθρών, ο ένας πιο ενδιαφέρον από τον προηγούμενο, όμως όλοι τους στο τέλος θα βιώσουν τον ίδιο πόνο από τις επιθέσεις των πιο broken Γαλατών της ιστορίας. Ένα πρόβλημα που υπήρχε με την έκδοση του 2006 και δυστυχώς δείχνει να παρέμεινε και στην remastered έκδοση, αφορούσε το όλο hitbox. Οι επιθέσεις σας καμιά φορά δεν θα φτάνουν τους Ρωμαίους όσο κι αν το νομίζετε, και στον αντίποδα θα δέχεστε ξυραφιές από τα δόρατά τους, όταν νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ασφαλή ζώνη. Η λύση για αυτό το πρόβλημα είναι να χώνεστε στο τσούρμο και να μοιράζετε φάπες μέχρι ωσότου δεν μείνει κανένας όρθιος ή με τις αισθήσεις του. Η μάχη διατηρεί το στοιχείο των κλειδωμένων πυλών, που ξεκλειδώνονται μόνο στην περίπτωση όπου εξοντώσετε τον απαιτούμενο αριθμό Ρωμαίων.

Βρε Ρωμαίοι…Πάρτε το χαμπάρι…Και 1 εκατομμύριο στρατιώτες να φέρετε, αυτοί οι Γαλάτες είναι ντοπαρισμένοι…

Επειδή στο πρώτο XXL δεν μπορούσατε να χειριστείτε τον Οβελίξ, πλην ορισμένων περιπτώσεων όπου κάνατε τσουλήθρα, το XXL2 έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω, γιατί ζητά από εσάς να συνδυάσετε με κατάλληλο τρόπο τους πρωταγωνιστές μας τόσο στην μάχη, όσο και στην επίλυση διάφορων puzzles. Ο καθένας έχει την χάρη και την ομορφιά του και αυτό που επιτυγχάνεται είναι να νιώθετε την ίδια ικανοποίηση είτε επιλέγετε να πολεμάτε με τον Αστερίξ είτε με τον Οβελίξ. Και κάπου εδώ φτάνει η σατανική στιγμή που ο Αστερίξ βρίσκει ένα φλασκί με μαγικό φίλτρο…Το τρομερό power-up που λαμβάνει θα ξυπνήσει πολλές αναμνήσεις από παιδάκια που τρελαινόντουσαν στην αναβάθμιση του Αστερίξ, αφού πίνοντάς το, για λίγα δευτερόλεπτα, γίνεται παντοδύναμος και ικανός να θερίσει ολόκληρες στημένες διατάξεις στρατιωτών. Το συγκεκριμένο feature είναι το ίδιο καταπληκτικό με αυτό που θυμόμασταν και φαίνεται πως όσα χρόνια κι αν περάσουν πάλι θα μας πορώνει. Μην στεναχωριέσαι Οβελίξ…εσύ δεν χρειάζεσαι κανένα φίλτρο, είσαι OP από μόνος σου, αν και θα προτιμούσαμε να έκαναν ακόμα πιο αισθητή την διαφορά δύναμης ανάμεσα στους δύο αδερφικούς φίλους.

asterix and obelix xxl2 3
Τα skills και τα combos δίνουν μία ευχάριστη ροή στην μάχη, που όσους ανήμπορους Ρωμαίους και αν πλακώσετε δεν καταντά βαρετή, αν και είναι σαφέστατα απαρχαιωμένη για τα σημερινά δεδομένα. Το gameplay έχει μείνει κάπου στο PS2, στο πρώτο Xbox και γενικότερα στην έκτη γενιά κονσολών, πράγμα που φάνηκε και από τα σαφέστατα προβλήματα στον χειρισμό της κάμερας και τις διάφορες γωνίες στις οποίες κάποιος τοίχος θα εμπόδιζε το οπτικό μας πεδίο μακριά από την δράση. Σίγουρα υπάρχουν λεπτομέρειες, όπως η χρήση του Ιντεφίξ (και όχι Dogmatix) που βοηθούσαν να γίνει πιο ευχάριστη η φάση και το σύστημα μάχης, παρόλα αυτά για να κυκλοφορήσουν ένα τρίτο video game, καλό θα είναι να εκσυγχρονίσουν σημαντικά τις παροχές και τις δυνατότητες του gameplay. Κατά τα άλλα, μην στεναχωριέστε άπαξ και απολαμβάνετε να μελανιάζετε χιλιάδες πρόσωπα Ρωμαίων, διότι στο XXL2 και πιθανότατα και στο XXL3 θα το κάνετε απλόχερα.

Ήρθαν ανανεωμένοι
Μας αρέσει όταν στα remasters αντικρίζουμε πέραν των οπτικών αναβαθμίσεων και μικρές προσθήκες. Αρχικά, στο XXL2 θα μπορέσετε να διαλέξετε ανάμεσα σε κλασικά και remastered outfits για τους χαρακτήρες μας, δίνοντας έτσι μία retro πινελιά, που πολλοί gamers και fans της σειράς θα εκτιμήσουν. Παράλληλα, η OSome Studio δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να επιλέξουν επίπεδο δυσκολίας, πράγμα που δεν ήταν δυνατό στην αρχική έκδοση, ωστόσο τα Easy και Normal θα είναι παιχνιδάκι για άτομα ηλικίας 7 ετών και άνω. Στα skills θα συναντήσετε δύο καλοδεχούμενες προσθήκες, ενώ μία από τις σημαντικότερες “μεταγραφές αεροδρομίου” ήταν τα Combat Challenges που αποφέρουν σημαντικές αμοιβές σε ρωμαϊκές περικεφαλαίες. Φροντίστε να μαζέψετε πολλές από αυτές για να αγοράζετε κανένα χοιρομέρι ή να εξαγοράζετε την είσοδό σας στις πόλεις.

asterix and obelix xxl2 4
Επιπλέον, προστέθηκαν αρκετά collectibles υπό την μορφή νέων Postcards και Figurines, τα οποία βρίσκετε σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη. Αυτά προσδίδουν μία ελαφρά δόση replayability στο παιχνίδι, για τους ψυχαναγκαστικούς που δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την περιπέτεια των Αστερίξ και Οβελίξ χωρίς να συγκεντρώσουν κάθε πιθανό αντικείμενο. Αυτό πάντως για το οποίο είμαστε απείρως ευγνώμονες στην OSome Studio είναι η εφαρμογή του συστήματος fast travel, ώστε να μπορείτε να μεταφέρεστε ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τοποθεσίες κάθε ζώνης του Las Vegum. Το fast travel θα λύσει τα χέρια όσων βαριόντουσαν στην ιδέα και μόνο του να κάνουν συνεχώς μπρος-πίσω στις πολυάριθμες τοποθεσίες. Κοινώς, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε παραπονεμένοι από τις προσθήκες που έφερε μαζί της η remastered έκδοση, αποτελώντας κατά αυτό τον τρόπο της πιο ευχάριστες εκπλήξεις αυτής.

Σαν να μην πέρασε μία μέρα
Σίγουρα η μετατροπή της εικόνας σε HD μας χαροποίησε, αφού τα παλιά σχέδια είναι το λιγότερο unplayable εν έτει 2018, ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να κρύψουμε την επιθυμία μας να βλέπαμε 4K ανάλυση έναντι των 1080p. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν έπεσαν τα cutscenes και τα είδαμε να περιβάλλονται από ένα μικρό, εμετικό πλαίσιο τρομάξαμε από τον πρόχειρο τρόπο που επέλεξαν να παρουσιάζουν τα cinematics. Όταν τελικά κλείσαμε το πλαίσιο και επιτρέψαμε στο βίντεο να απλωθεί σε όλη την οθόνη, καταλάβαμε πως δεν έπρεπε να είχαμε βγει ποτέ από αυτό, αφού το περιεχόμενο των cutscenes δεν αναβαθμίστηκε καθόλου, αντιθέτως διέθετε την ποιότητα της έκτης γενιάς. Η κακή ποιότητα αυτών των σκηνών ευτυχώς μπορούσε να ξεχαστεί χάρις στην οπτική αναβάθμιση που υπέστησαν τα γραφικά κατά την διάρκεια του gameplay.

asterix and obelix xxl2 5
Με νέα μοντέλα και εμφανή βελτίωση στο περιβάλλον αλλά και τα textures, σώθηκε λιγάκι η όλη κατάσταση. Ο φωτισμός άλλαξε και οι χαρακτήρες σχεδιάστηκαν ξανά. Δυστυχώς περιμέναμε πως το παιχνίδι θα “έκλεβε” λίγο από το μαγικό φίλτρο των Γαλατών και θα τινασσόταν στα ύψη, ωστόσο ακόμα και σε αυτό το σχετικά χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο, τα frames έπεσαν σε δεκάδες περιπτώσεις. Αυτό που επανέφερε με μιας τα χαμόγελα στα πρόσωπά μας είναι ο σχεδιασμός των εχθρών που έχει εμπνευστεί από κορυφαία games όλων των εποχών, όπως Tomb Raider, Street Fighter, Sonic, Pac-Man και Crash Bandicoot. Στον ήχο, συναντήσαμε την remastered μουσική που έβγαζε μία αύρα ανανέωσης, όμως δεν υπήρξε ανάλογη βελτίωση στις διάφορες σκηνές, όπου επέλεξαν να διατηρήσουν τις κλασικές φωνές, ερμηνείες και ούτω καθεξής.

Βαδίζοντας προσεκτικά στο XXL3
Το μόνο πράγμα που φοβόντουσαν οι, κατά τα άλλα, ατρόμητοι Γαλάτες ήταν να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους. Πλέον, έχουν να φοβούνται πολλά περισσότερα, αφού το remaster του Asterix and Obelix XXL2 ναι μεν θα θυμίσει σε αρκετούς πως υπήρχαν κάποτε διαμαντάκια αφιερωμένα στους δύο αγαπημένους χαρακτήρες, αλλά ταυτοχρόνως “πρόδωσαν” στους αρμόδιους πως οφείλουν να προβούν σε σημαντικές αλλαγές με το XXL3, αν δεν θέλουν να νιώσουν και αυτοί την απειλή εξ ουρανού. Στο XXL2 υπήρξαν αρκετές βελτιώσεις και ευχάριστες προσθήκες που θα αγγίξουν το κομμάτι της καρδιάς που ο καθένας έδωσε στο αχτύπητο δίδυμο των Αστερίξ και Οβελίξ.

asterix and obelix xxl2 6
Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα που διατηρήθηκαν και σε αυτή την επανέκδοση, ωστόσο με αρκετή προσοχή, επιμέλεια και αλλαγές στο gameplay, οι δύο ήρωες μπορούν κάλλιστα να επανέλθουν δριμύτεροι ακόμα και στις πλατφόρμες της τωρινής γενιάς. Το συγκεκριμένο remaster απευθύνεται καθαρά σε όσους θέλουν να θυμηθούν τις ώρες που αφιέρωσαν στο πλάι του πολυμήχανου Αστερίξ και του αφελή, μα υπερδύναμου Οβελίξ, αφού τα κατορθώματά τους πέραν από αξιομνημόνευτα ήταν και ξεκαρδιστικά. Αν είστε νέοι gamers στο συγκεκριμένο franchise πιθανότατα δεν θα βρείτε πολλά θετικά στοιχεία στο XXL2, οπότε ελπίζουμε πως το XXL3 θα δικαιώσει όσους απογοητεύτηκαν.

Θετικά:
- Ατέλειωτη ροή στην μάχη
- Συνεχές χιούμορ και σάτιρα
- Βελτιωμένα μοντέλα χαρακτήρων και περιβάλλοντος
- Νέα επίπεδα δυσκολίας - Προσθήκη του fast travel
- Ευχάριστη/συνδυαστική χρήση και των δύο χαρακτήρων

Αρνητικά:
- Απαράδεκτα cinematics
- Ελαττωματική κάμερα
- Στάσιμος τομέας ήχου
- Απαρχαιωμένο gameplay
- Ερωτηματικά λόγω hitbox

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6
Gameplay: 6
Αντοχή: 6
Γενικά: 6

Οι τρελοί Γαλάτες επέστρεψαν, ωστόσο τους έλειπε το μαγικό φίλτρο, που θα μετέτρεπε την περιπέτειά τους στο χαριτωμένο video game που ήταν στις εποχές του 2000.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Γιάννης Σιδηρόπουλος created a new topic ' Asterix and Obelix XXL2' in the forum. 3 days ago

Οι αγαπημένοι/τρελοί Γαλάτες, Asterix και Obelix επέστρεψαν! Μέσα από το remaster της OSome Studio μπορείτε να ξαναβιώσετε την δεύτερη περιπέτειά τους! Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το σχετικό review του παιχνιδιού, οπότε μείνετε συντονισμένοι!Read More...

6 days ago
99Vidas 6 days ago

Οι σφαλιάρες αφίχθησαν από Βραζιλία.

Το genre που πρωταγωνιστούσε στα Arcades και στην εποχή των 16 bit ήταν τα side scrolling Beat’em Ups. To 99Vidas είναι εμπνευσμένο από αυτή τη θρυλική εποχή και θυμίζει έντονα τις σειρές Double Dragon, Streets of Rage και Final Fight αλλά με αρκετές δόσεις χιούμορ. Οπτικά, θυμίζει έντονα το Scott Pilgrim vs The World αλλά έρχεται να προσθέσει τη δική του πινελιά με διάφορες χιουμοριστικές αναφορές που κυριαρχούν σε αυτό το genre.

99vidas 1
Το 99Vidas αναπτύχθηκε από την QUByte Interactive, γνωστή για τα Recruits και HTR+ Slot Car Simulation και σίγουρα στοχεύει στο πιο ώριμο ηλικιακά κοινό και ειδικά στους retro gamers (σ.σ.σαν κι εμένα δηλαδή). Άραγε αυτή η indie προσπάθεια θα μας χαροποιήσει ή θα μας απογοητεύσει όπως έκανε το απαράδεκτο Double Dragon IV;

Ξύλο και 99 ζωές
Το 99Vidas έχει εμπνευστεί από τα video games καθώς και την ποπ κουλτούρα των 80’s και 90’s και κατά τη διάρκεια του gameplay θα βομβαρδιστείτε από αρκετές χιουμοριστικές αναφορές. Το σενάριο διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό και αναχρονιστικό σύμπαν όπου ένα ισχυρό artifact με την ονομασία “99Vidas” έχει εξαφανιστεί. Δεν θα σας απασχολούσε τόσο πολύ η εξαφάνισή του βέβαια αν δεν διέθετε τη δυνατότητα να καταστρέψει ολοσχερώς την ανθρωπότητα σε περίπτωση που έπεφτε στα λάθος χέρια.

http://www.youtube.com/watch?v=tVUvhzV0PKU

Κι εδώ έρχονται οι Guardians of the 99Vidas, οι προστάτες του ομώνυμου artifact, οι οποίοι διαθέτουν τις δυνάμεις των τεσσάρων στοιχείων της φύσης. Όντας αθάνατοι, είναι οι προστάτες ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι, η ανάκτηση του 99Vidas και η προστασία του κόσμου είναι στα χέρια σας όπου, μόνοι σας (ή με παρέα), πρέπει να αντιμετωπίσετε τα κακοποιά στοιχεία και συγκεκριμένα, το διαβολικό Boss και τα έξι τσιράκια του.

Viva La Σφαλιάρα
Αφού επιλέξετε τον χαρακτήρα σας, ξεκινάτε τη σταυροφορία σας και πολεμάτε διάφορα minions που εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του combos καθώς και τις δικές του ειδικές δυνάμεις που βασίζονται στα στοιχεία της φύσης (νερό, φωτιά, αέρας και γη) και προσθέτουν μια παραπάνω ποικιλία στο βρωμόξυλο που είναι ουσιαστικά και ο πρωταγωνιστής σε αυτό το genre.

99vidas 2
Στην πορεία θα έρθετε αντιμέτωποι με αρκετούς εχθρούς-παρωδίες όπως ο Maradona, η Αλίκη (του McGee), παραλλαγές του King από τη σειρά Tekken και γενικά ένα πλούσιο cast από εχθρούς που σίγουρα έχετε συναντήσει σε διάφορα games και πιθανόν να εκπλαγείτε με το που θα τους δείτε. Να φανταστείτε πώς τις μέρες που γραφόταν αυτό το review επικρατούσε ο πανικός με τη Black Friday και βλέποντάς τη και στο 99Vidas πέθανα από τα γέλια! Γενικά, το χιούμορ είναι διάχυτο παντού στο τίτλο της QuByte Interactive και σίγουρα θα κάνει ακόμη και τον πιο «ψυχρό» να χαμογελάσει έστω και λίγο.

Στη πορεία σας θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα αντικείμενα σαν όπλα όπως, για παράδειγμα, μπουκάλια, σωλήνες και άλλα που έχετε δει σίγουρα σε άλλα games του είδους. Υπάρχουν combos και ξεχωριστές ικανότητες όπως αναφέραμε παραπάνω αλλά σίγουρα θα νιώσετε το αίσθημα της επανάληψης. Το σύστημα μάχης μπορεί να κουράσει μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης αλλά ευτυχώς οι εχθροί δεν διαθέτουν συγκεκριμένη πατέντα κινήσεων και μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους για να σας δυσκολέψουν.

99vidas 3
Κάθε φορά που ολοκληρώνετε ένα stage μπορείτε να αγοράσετε κάποιο νέο combo ή extra ζωές για να συνεχίσετε τη περιπέτειά σας. Σε περίπτωση που σας τελειώσουν οι ζωές σε κάποιο stage εμφανίζεται το game over στην οθόνη σας με αποτέλεσμα εφόσον θέλετε να συνεχίσετε, θα ξεκινήσετε από την αρχή το συγκεκριμένο stage. To κακό της υπόθεσης είναι ότι εφόσον επιλέξετε τον χαρακτήρα με τον οποίο θέλετε να ξεκινήσετε το campaign, δεν υπάρχει δυνατότητα να τον αλλάξετε εφόσον δεν σας αρέσει ή σε περίπτωση που κουραστήκατε να τον βλέπετε.

Ο χειρισμός είναι σχεδόν άψογος και εύχρηστος με τα χτυπήματα και τις ειδικές κινήσεις να πραγματοποιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα. Αρχικά θα σας φανεί κάπως δύσχρηστος ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αποφύγετε κάποια εμπόδια που έρχονται προς το μέρος σας ή όταν χρησιμοποιείτε κάποιο αντικείμενο αλλά θα τον συνηθίσετε μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης.

Το couch co-op ξυπνά έντονα αναμνήσεις της 4ης γενιάς κονσολών

Η εμπειρία βέβαια αποκτά άλλο νόημα με το co-op και αυτό βέβαια ισχύει για όλα τα Beat’em Up καθώς είναι πάντα πιο διασκεδαστικό να παίζετε παρέα με φίλους και να σχολιάζετε τα τεκταινόμενα από την άνεση του καναπέ του σπιτιού σας. Μπορείτε να παίξετε μέχρι και τέσσερις ταυτόχρονα (couch co-op) και να σπάσετε στο ξύλο όλα τα minions αλλά υπάρχει και η δυνατότητα για online σφαλιάρες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα τρία modes που διαθέτει το 99Vidas (Campaign, Versus και Survival) μπορούν να εκμεταλλευτούν το multiplayer σώζοντας τη διάρκεια αντοχής στο χρόνο.

99vidas 4
Μιλώντας για διάρκεια, πάνω κάτω για το main story θα χρειαστείτε γύρω στις δυο ώρες αλλά αν είστε completionists προσθέστε καμιά δεκαριά ώρες για να ξεκλειδώσετε όλους τους χαρακτήρες και να για να αποκτήσετε όλα τα extra καλούδια και τα trophies/achievements.

16-bit παιδεία ισούται με τη βία
Από την αρχή κιόλας του 99Vidas θα παρατηρήσετε ότι οι επιρροές στο σχεδιασμό των επιπέδων θυμίζουν έντονα αυτή των Streets of Rage καθώς και τα γραφικά αλλά και η μουσική θυμίζουν τη θρυλική σειρά που μεσουρανούσε στο Mega Drive. Αυτό όμως που κάνει το 99Vidas να ξεχωρίζει είναι το βραζιλιάνικο στοιχείο που είναι αρκετά έντονο και εμφανές. Η QuByte Interactive δείχνει τις εθνικές της ρίζες χωρίς κανέναν δισταγμό και η αλήθεια είναι πως αυτό το στοιχείο είναι καλοδεχούμενο καθώς ελάχιστοι τίτλοι μας έχουν παρουσιάσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

99vidas 6
Η επιλογή 16-bit γραφικών ταιριάζει 100% στο 99Vidas με τα animations και τους χαρακτήρες να δείχνουν απλά υπέροχοι με την pixel-ωτή γοητεία τους. Σίγουρα τα επίπεδα έντονα αναμνήσεις μιας άλλης εποχής αλλά όλα δένουν όμορφα μεταξύ τους. Αυτό πάντως που κλέβει τη παράσταση είναι τα bosses που είναι αρκετά αστεία. Το soundtrack πλαισιώνει όμορφα τη δράση με τους retro ήχους ενώ τα ηχητικά εφέ κινούνται στα ίδια αισθητικά πλαίσια.

Η ζωή στη Βραζιλία
Μπορεί να βρισκόμαστε σε μια περίοδο που αναμένουμε κάποια ανακοίνωση για νέες κονσόλες που θα είναι τεχνολογικά το κάτι άλλο αλλά τίτλοι σαν το 99Vidas θα μας θυμίζουν πάντα ότι δεν χρειάζεται πάντα η ιπποδύναμη για να διασκεδάσει κάποιος. Σίγουρα δεν απευθύνεται σε gamers που τους αρέσουν οι τελευταίες περιπέτειες της Lara Croft ή σε αυτούς που λιώνουν με Fortnite, αλλά το 99Vidas είναι ένα πολύ ικανοποιητικό 2D Beat’em Up που θα το εκτιμήσουν περισσότερο οι retro gamers καθώς και οι fans των indies.

99vidas 8
Με το απλό και ανεγκέφαλο gameplay που διαθέτει απευθύνεται σε όλους τους casual gamers και με τη χαμηλή του τιμή (9,99 ευρώ στο PSN) καθώς και τη δυνατότητα cross-buy στις κονσόλες της Sony είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για άμυαλη και χαλαρή διασκέδαση.

Θετικά:
- Πρωτότυπη και χιουμοριστική ιδέα
- Το co-op είναι άκρως διασκεδαστικό
- Εύκολος και εύχρηστος χειρισμός
- Χαμηλή τιμή διάθεσης
- Cross-buy στις κονσόλες της Sony

Αρνητικά:
- Επαναλαμβανόμενο gameplay
- Μικρή διάρκεια
- Τα 16-bit γραφικά μπορεί να αποθαρρύνουν κάποιους

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 6.6

Τις σφαλιάρες πολλοί αγάπησαν και εδώ σίγουρα θα τις χορτάσετε.

Μάρκος Ασκανιάν

Γιάννης Σιδηρόπουλος replied to the topic 'Spider-Man (PS4)' in the forum. 6 days ago

Διαβάστε το αναλυτικό review του Marvel's Spider-Man: Turf Wars DLC.
Τα 2/3 των DLCs για το νέο Spider-Man ολοκληρώθηκαν και ειλικρινά είμαι πολύ σκεπτικός. Σίγουρα το απόλαυσα, αφού αντιμετωπίζω με χαρά κάθε πιθανή επέκταση στην ιστορία του Spider-Man, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω τα παράπονά μου. Αρχικά ο Hammerhead είναι πραγματικά κομπάρσος στο ίδιο του το DLC, αφού πιο πολύ έμφαση δόθηκε στην παρουσία της Yuri, παρά στον ίδιο. Ύστερα, δεν είδαμε ιδιαίτερες προσθήκες σε ό,τι έχει να κάνει με τις λοιπές δραστηριότητες του χάρτη. Κοινώς, το Turf Wars παρουσιάζεται κατώτερο του The Heist, χωρίς όμως να παύει να είναι διασκεδαστικό. Προσωπικά πιστεύω πως τα τρία DLCs αξίζουν να αγοραστούν από τον καθένα που αγόρασε το παιχνίδι, όμως θα περιμένω το τρίτο και τελευταίο, ονόματι Silver Lining για να σας πω το τελικό verdict.

Read More...

6 days ago
Χιουμοριστικό βίντεο του Overwatch με stars του NBA 6 days ago

Οι Dallas Mavericks εν δράσει.

NBA και Overwatch συνδέονται σε ένα hype video με πρωταγωνιστές τους παίκτες των Dallas Mavericks.

Ένας από τους δημοσιογράφους των Dallas Mavericks παρακαλούσε συνεχώς τους αρμόδιους της ομάδας να του επιτρέψουν να έρθει σε επαφή με ορισμένους παίκτες, ώστε να δημιουργήσει ένα “hype-video” όπως το αποκαλούσε, με τους αθλητές να χρησιμοποιούν εκφράσεις από το Overwatch. Το αποτέλεσμα, είναι αρκετά χιουμοριστικό, βλέποντας για παράδειγμα τον Dirk Nowitzki ως Soldier: 76.
Το “Maverwatch” μας δείχνει κι άλλους παίκτες όπως οι Deandre Jordan και Harrison Barnes. Τα δύο χρόνια αναμονής του φαίνεται να έπιασαν τόπο και το video πέραν του cringe είναι αρκετά πετυχημένο.

Διαβάστε επίσης το review του NBA 2K19 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Διαφημίσεις στο Street Fighter V 6 days ago

Θα εμφανίζεται σε χαρακτήρες, loading screen και πίστες.

Το Street Fighter V θα περιλαμβάνει διαφημίσεις από τον ερχομό του νέου update και ύστερα.

Πρόκειται για μία επίσημη ανακοίνωση της Capcom, σύμφωνα με την οποία από τις 11 Δεκεμβρίου το Street Fighter V θα αποκτήσει ορισμένες διαφημίσεις στο εσωτερικό του που θα εμφανίζονται σε loading screens, πίστες και costumes. Η εταιρεία ανάπτυξης του αξιομνημόνευτου αυτού Fighting ξεκαθάρισε πως οι παίκτες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τις απενεργοποιήσουν. Το sponsored αυτό περιεχόμενο του Street Fighter V θα εμφανίζεται “σε συγκεκριμένες in-game τοποθεσίες για να σας υπενθυμίζουν τα costumes, bundles και το Capcom Pro Tour” αναφέρει η εταιρεία.

Όσοι όμως κρατήσουν ανοιχτές τις διαφημίσεις θα επιβραβεύονται με επιπλέον Fight Money, το in-game νόμισμα τόσο στα ranked όσο και στα casual matches. Τα χαρακτηριστικά ads θα εμφανίζονται ως εξής:
- Costumes: Κάθε χαρακτήρας θα έχει ένα Ad Style costume όπου θα φαίνεται το sponsored περιεχόμενο κάπου στο ρούχο ή το μοντέλο τους
- Loading: Ένας sponsor θα φαίνεται στο versus screen πριν την μάχη, πράγμα που δεν θα επηρεάζει τον χρόνο φόρτωσης του αγώνα
- Stage: Ορισμένα tournament stages θα περιλαμβάνουν sponsors όπως το Ring of Power

Στην κεντρική εικόνα της είδησης μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα των sponsors στα ρούχα των Ryu και Balrog.

Διαβάστε το review του Street Fighter V: Arcade Edition και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Fortnite: Περιοχή "The Block" με δημιουργίες των fans 6 days ago

Ανακοινώθηκε επίσημα από την Epic Games.

Το The Block στο Fortnite θα περιλαμβάνει δημιουργίες των fans.

Μία από τις ανακοινώσεις της Epic Games στα The Game Awards αφορούσε το The Block. Πρόκειται για ένα πεδίο που θα αντικαταστήσει το Risky Reels στον χάρτη του παιχνιδιού και θα λειτουργεί ως εξής: “Πρόκειται για μία 25x25 περιοχή σε μία ίσια τοποθεσία του νησιού. Θα φιλοξενεί της δημιουργίες και τα σχέδια διαφόρων παικτών. Είναι σημαντικό οι δημιουργίες σας να χωρούν ακριβώς στο The Block. Προσπαθήστε να κρατήσετε το “Memory Used” λιγότερο από 50.000. Η αποτελεσματικότητα είναι το ίδιο σημαντική με την δημιουργικότητα! Chests, loot και vehicle spawn θα καθορίζονται από την Epic. Δεν χρειάζεται να τις συμπεριλάβετε”.

Όπως καταλαβαίνετε το The Block θα είναι μία περιοχή που θα σχεδιάζεται από τους fans και θα εισάγεται προσωρινά στο παιχνίδι από την Epic Games. Η ανακοίνωση αυτή έφερε έντονο χειροκρότημα στα The Game Awards, ενώ το Battle Royale της Epic Games κέρδισε στις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιο και συγκεκριμένα έλαβε βραβείο Best Multiplayer Game και Best Ongoing Game. Το μέλλον αναμένεται λαμπρό για το Fortnite.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Fortnite γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

Notification