Aνέστης Αδαμίδης

Aνέστης Αδαμίδης (TheReaper)
Experience: 2447 (93 points to next level)

 
600
Ο Blood Prince ευχαρίστησε Aνέστης Αδαμίδης στο θέμα Cinema: Νέες ταινίες 3 months ago
Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Origin Access' στο φόρουμ. 3 months ago

EA: Παίξτε αυτό το δωρεάν παιχνίδι, Apex Legends.

Ξανά ΕΑ: Για να παίξετε αυτό το δωρεάν παιχνίδι, πρέπει να πληρώσετε για το Origin Access.

Μόνο εγώ;

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Εκπομπή Users' στο φόρουμ. 4 months ago

Στην επόμενη εκπομπή περιμένω review για την ταινία Glass από τον σινεφίλ της παρέας. Θέλω να ακούσω άποψη για την ταινία και να αποφασίσω αν θα τη δω ή όχι.

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'GameWorld: Γενικά/Προτάσεις/Upgrades' στο φόρουμ. 4 months ago

Τον κατακρεούργησες τον αντίπαλό σου. Ξεκινάει ο αγώνας και του ξεκινάς Hadouken! Του ισοπέδωσες την ψυχολογία!

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Αστρονομία' στο φόρουμ. 4 months ago

Σε 2.5 χρόνια θα συγκρουστεί ο γαλαξίας μας με το Νέφος του Μαγγελάνου. Μέχρι τώρα πίστευαν ότι θα συγκρουστούμε με τον γαλαξία της Ανδρομέδας, αλλά άλλαξαν τα πράγματα. Oh well...

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Counter-Strike: Global Offensive' στο φόρουμ. 5 months ago

Η αλήθεια είναι ότι μόλις σήμερα έπαιξα λίγο deathmatch κι αυτό που έχω να πω είναι ότι ή είχα βάλει μαγνήτη στο κεφάλι ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Προτάσεις για εκτυπωτές φωτογραφιών' στο φόρουμ. 5 months ago

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε.

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς επίγνωση επάνω στους εκτυπωτές φωτογραφιών. Τι περίπου κοιτάζουμε να έχει, τι να αποφύγουμε κτλ. Σκέφτομαι να αγοράσω έναν και ήθελα να ακούσω μερικές συμβουλές πρώτα κι αν υπάρχουν προτάσεις για τη συγκεκριμένη αγορά.

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Greek Game of the Year 2018' στο φόρουμ. 5 months ago

Aν και το Crying is not Enough ήταν αρκετά καλό, προτίμησα το Robbie Swifthand αυτή τη φορά. Νομίζω ότι είχε το κάτι παραπάνω.

Θα ήθελα να συμμετέχω στην κλήρωση για το πληκτρολόγιο Roccat Isku

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Game of the Year 2018' στο φόρουμ. 5 months ago

Προσωπική επιλογή το Spider Man. Νομίζω ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σε σχέση με άλλους ΑΑΑ τίτλους που ούτως ή άλλως περιμέναμε ότι θα είναι αξιόλογοι.

Θα ήθελα να συμμετέχω στην κλήρωση για το πληκτρολόγιο Roccat Isku

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Aνέστης ευχαρίστησε Giorgos Tsolaridis στο θέμα Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain 5 months ago
Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'User Reviews: Γράψτε το δικό σας!' στο φόρουμ. 5 months ago

Hack RUN

Μιας και δεν υπάρχει review για το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα γράψω εγώ μερικά λόγια για να διαβάσει όποιος ενδεχομένως ενδιαφερθεί.

Το Hack RUN είναι ένα παιχνιδάκι, όχι ακριβώς indie θα έλεγα. Ίσως πρόκειται για το παιχνίδι με το χαμηλότερο buget ever, καθώς το 95% το παιχνιδιού διαδραματίζεται σε ένα cmd. Είναι αρκετά όμοιο με αυτά που βλέπουμε στις ταινίες με χάκερ του Hollywood. Μαύρη οθόνη, πράσινα γράμματα, γραμμή εντολών, δακτυλογράφηση εντολών, εκτέλεση και συνέχεια στο επόμενο επίπεδο μέχρι να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Είναι σαν ένα puzzle game. Πρέπει να βρεις τις σωστές εντολές, για να μπορέσεις να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι είναι απίστευτα επαναλαμβανόμενο. Καταντάει κουραστικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι το μόνο που έχει να ποντάρει, είναι η ιστορία του. Βέβαια, ούτε η ιστορία είναι κάτι φαντασμαγορικό. Μια περίληψη είναι η εξής:

Είσαι ένας χάκερ, που μια μέρα λαμβάνεις ένα περίεργο μήνυμα και αποφασίζεις να διαρρήξεις την ασφάλεια ενός ύποπτα αναπτυσσόμενου κολοσσού, ώστε να μάθεις τα μυστικά του.

Αυτό ουσιαστικά. Από εκεί κι έπειτα, χρησιμοποιείται περιβάλλον DOS με τις εντολές σε πρωταγωνιστικό ρόλο και κυρίως την εντολή h(elp). Για να βρεις κάτι, πρέπει να πατήσεις αυτό, ώστε να δεις τι επιλογές έχεις σε κάθε περίπτωση. Από εκεί κι έπειτα, πρέπει να λύσεις μερικούς γρίφους και να συνεχίσεις το παιχνίδι.

Τα highlight του παιχνιδιού είναι οι στιγμές που σε κάνουν να νομίζεις ότι πράγματι έκανες κάτι και είσαι o Napster. Στιγμές όπου με μια εντολή ανοίγει παράθυρο στον web browser, ώστε να μπορέσεις να βρεις το επόμενο κομμάτι του γρίφου ή να διαβάσεις ένα μήνυμα, θεωρώ ότι κατανάλωσαν το μεγαλύτερο μέρος του budget για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κατά τ' άλλα, είναι ένα παιχνίδι, που αν δεν το ολοκληρώσεις σε μια καθισιά, πρέπει να κρατάς σημειώσεις. Είτε γραπτώς, είτε στο notebook του υπολογιστή. Και υπάρχει εντολή για να ανοίξεις notebook. Πόσο immersive/interactive να γίνει πια αυτό το παιχνίδι;

Προσωπικά, το ολοκλήρωσα σε ~4 ώρες. Για τα 0.50€ που έδωσα στο Steam, νομίζω ότι ήταν μια καλή δραστηριότητα. Κάποιος που πιθανότατα είναι πιο εξοικειωμένος με περιβάλλοντα DOS/UNIX, θα μπρούσε να το ολοκληρώσει ακόμη πιο γρήγορα και να κάνει refund τα χρήματά του. Αν και τώρα που το είχε στις εκπτώσεις με 90%, δε νομίζω ότι είναι κάτι φοβερό να δώσεις μισό ευρώ. Και, σημειωτέον, καλύτερα να το παίξετε σε PC. Οι εκδόσεις για android/iOS, δε νομίζω να προσφέρουν την ίδια εμπειρία.

Πως την είδαμε δηλαδή; Watch Dogs, να γυρνάμε με τα τηλέφωνα και να γράφουμε κώδικα; Αν δεν ακούω τα πλήκτρα να βογκάνε, δε νιώθω hacker!

Τώρα από βαθμολογία, μην περιμένετε να δώσω κάτι. Ένα cmd είναι, με μια ιστορία με βαριά plotwists. Και ίσως όχι τόσο καθηλωτική. Ξαναλέω, δεν κλαίω τα 0.50€, αλλά δε θα έδινα και παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα...

Aνέστης Αδαμίδης απάντησε στο θέμα 'Giveaways για Steam keys/Beta keys' στο φόρουμ. 5 months ago

Μόλις το είδα και έτρεξα πραγματικά για να κάνω την διαδικασία. Το έβαλα στη βιβλιοθήκη και θα παίξω από του χρόνου :P

Διαβάστε περισσότερα...

Notification