Σωτήρης Τσόπουλος replied to the topic 'UFC 5' in the forum. yesterday

Το EA Sports UFC 5 είναι ένα Sport game που αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο στη δημοφιλή σειρά UFC της EA. Έχει γίνει αισθητή η βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς που σε κάθε χτύπημα νιώθεις μία ξεχωριστή αίσθηση και τον αντίστοιχο κραδασμό στο dualsense, όπου εδώ μπορώ να πω ότι έχει γίνει εξαιρετική υλοποίηση και εκμεταλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του χειρηστηρίου. Το νέο damage system αποτελεί μία ουσιαστική αλλαγή που χρειάζοταν συνολικά το franchise. Eπίσης έχουμε αισθητά βελτιωμένο οπτικό τομέα και παρουσίαση στους αγώνες.

Στα αρνητικά συγκαταλέγονται οι σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ όπου λείπουν μαχητές, το ground mode είναι ανιαρό και χωρίς βάθος και δεν έχει γίνει ουσιαστική ανανέωση στα modes και το περιεχόμενο του τίτλου.

 


Read More...

Σωτήρης Τσόπουλος created a new topic ' Big Walk' in the forum. 2 days ago

Η εταιρία ανάπτυξης πίσω από το Untitled Goose Game, House House, ανακοίνωσε το επόμενο της game, ένα multiplayer που ονομάζεται Big Walk.

Στο trailer που παρουσιάστηκε στα Game Awards βλέπουμε ανθρώπους που μοιάζουν με μυρμήγκια στην όψη, να ταξιδεύουν μαζί σε όμορφα περιβάλλοντα τα οποία είναι πολύχρωμα. Στο website του game αναγράφεται:’’ Βγείτε μια βόλτα με τους φίλους σας σε ένα τεράστιο κόσμο.’’ Με βάση την περιγραφή του game στο Steam το Big Walk είναι ένα co-op multiplayer game το οποίο βασίζεται στην ομαδική δουλειά.

Ο κόσμος του game είναι μεγάλος και γεμάτος προκλήσεις και puzzles τα οποία θα  τεστάρουν τις δυνατότητες σας. Η επικοινωνία είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχετε στη διάθεση σας για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε μέσα σε αυτό τον κόσμο. Ενώ ο κόσμος είναι γεμάτος από προκλήσεις η House House, σας προτρέπει να καθίσετε απλά και να απολαύσετε τα σκηνικά και τον πολύχρωμο αυτό κόσμο.
Για την δημιουργία του Big Walk, η εταιρία ανάπτυξης πήρε έμπνευση από την χώρα προέλευσης της την Αυστραλία. Το trailer ξεκινάει με τους ήχους Αυστραλιανών πουλιών, και οι χαρακτήρες έχουν Αυστραλιανή προφορά-σε αντίθεση με το προηγούμενο game του studio που διαδραματίζονταν στην Αγγλία.

Το Big Walk θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2025.Όπως και το Untitled Goose Game έτσι και αυτό είναι πιθανό να κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες πέρα από το PC.

 


Read More...

Το World of Goo, ένα πολύ ιδιαίτερο game από την  εποχή του Wii, μετά από 15 χρόνια αποκτά sequel, το οποίο θα ανακοινώθηκε στα Game Awards 2023. 

Το sequel ονομάζεται World of Goo 2, και στο trailer της ανακοίνωσης παρουσιάστηκαν διάφορες στιγμές από το  gameplay του καθώς και σχολιασμός για τον καιρό που πέρασε από την κυκλοφορία του πρώτου game της σειράς.

Το trailer μας έδειξε στιγμές από την κατασκευή γεφυρών, καθώς και πολλά puzzles που θα χρειάζονται πολύ σκέψη για την επίλυση τους. Αυτό που θα χρησιμοποιείτε θα είναι κόλλα την οποία θα μπορείτε να την παραμορφώνετε όπως εσείς επιθυμείτε, επίσης θα έχουμε εμπόδια όπως λάβα, μπαλόνια, κανόνια και πολλά άλλα. Επίσης στο trailer σχολιάστηκε έντονα και το πόσο καιρός πέρασε από την κυκλοφορία του πρώτου game το 2008. Read More...

Σωτήρης Τσόπουλος created a new topic ' Mecha Break' in the forum. 2 days ago

Το Mecha Break- ένα competitive mech action game το οποίο περιλαμβάνει και ένα battle royal mode 48 παικτών- ανακοινώθηκε στα Game Awards 2023.

Στο trailer της ανακοίνωσης πήραμε μία γεύση από την ατέλειωτη δράση του game, από το οποίο φαίνεται ότι έχει πάρει επιρροές από το Gundam και το Zone of Enders, επίσης έχουμε ένα πολύ γρήγορο σύστημα μάχης. Το trailer, στο οποίο βλέπουμε διάφορες σκηνές από το combat, όπου βλέπουμε ένα mech να ρίχνει πυραύλους, βόμβες και να αποφεύγει εχθρούς. Βλέπουμε επίσης και διάφορα mechs στο έδαφος που δίνουν μάχες σώμα με σώμα.

Το Mecha Break θα περιλαμβάνει squad-based combat, με τους παίκτες να χωρίζονται σε ομάδες των τριών ή των έξι. Το battle royal mode θα είναι όπως φαίνεται χαοτικό, με τα mechs να μπορούν να επιτίθενται από οπουδήποτε με μακρινές αλλά και κοντινές επιθέσεις. 
Τα mechs πιλοτάρονται από ανθρώπους, οπότε θα έχουμε πολύ backstory να ανακαλύψουμε, με το καταστροφικό γεγονός που ουσιαστικά αφάνισε σχεδόν όλη τη ζωή στη Γη, και προκάλεσε μια σειρά από σεισμούς και εκρήξεις πολλαπλών ηφαιστείων. Όλα αυτά ακούγονται πολύ τρομακτικά και δεν είναι ξεκάθαρο το πώς οι μάχες μεταξύ των mechs θα βοηθήσουν την κατάσταση.

 


Read More...

Διαβάστε το Review


To One Piece Odyssey είναι ένα turn-based RPG που εξελίσεται στον κόσμο του δημοφιλούς anime/manga One PIece. Η ιστορία του μας ταξιδεύει σε πολλά σημαντικά arc και έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλούς γνώριμους χαρακτήρες, βέβαια η ιστορία πέρα από κάποιες καλές στιγμές είναι αρκετά αδύναμη χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το σύστημα μάχης δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο καθώς μετά από λίγες μάχες μπορείτε να το μάθετε εύκολα. Στο κομμάτι της δυσκολίας πέρα από τα boss fight στις υπόλοιπες μάχες δεν συναντάμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του skill tree με ικανότητες που είναι προσαρμοσμένες στην προσωπικότητα κάθε χαρακτήρα, όπου για παράδειγμα ο Chopper που είναι γιατρός μαθαίνει skills για να γιατρεύει το πλήρωμα. Πέρα από την κύρια ιστορία έχουμε και side quests τα οποία είναι αδιάφορα χωρίς κάποιο από αυτά να ξεχωρίζει και γενικά δύσκολα θα σας κάνουν να ασχοληθείτε μαζί τους. Ένα θετικό είναι η παρουσία των αυθεντικών voice actors από το anime που αυτό δίνει εξτρά δόσεις νοσταλγίας. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που ναι μεν κάνει κάποια πράγματα καλά αλλά αν δεν είστε fan του One Piece δύσκολα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και πιθανότατα θα το προσπεράσετε.

Read More...

Θα ψηφίσω το review του Alan Wake 2

Read More...

Θα πω τον Μάνο Γρυπάρη

Read More...

Θα ψηφίσω ως καλύτερο βίντεο το Νέες Κυκλοφορίες Νοεμβρίου

Read More...

Θα πω το Asterix and Obelix Slap Them All 2

Read More...

Το One Piece Odyssey είναι ένα RPG στο σύμπαν του δημοφιλούς manga και anime One Piece. Η αρχή της ιστορίας βρίσκει τον Luffy και το πλήρωμα του σε ένα καινούργιο άγνωστο νησί και χωρίς να ξέρουν πως βρέθηκαν εκεί. Ο κίνδυνος υπάρχει παντού και οι ήρωες μας θα συναντήσουν πολλές προκλήσεις  και στην πορεία της ιστορίας θα συναντήσουν και πολλούς γνώριμους χαρακτήρες από την πορεία της ιστορίας του One Piece. Το σύστημα μάχης είναι turn-based όπου θα κάθε φορά θα μπορείτε να ελέγχετε τέσσερα μέλη του πληρώματος. Πέρα από την κύρια ιστορία έχουμε και διάφορα side quests τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι αδιάφορα και αποτελούν ουσιαστικά fetch quests. Το γραφικά θυμίζουν πολύ το art style του βασικού anime και είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Όπως και ένα συν είναι η ύπαρξη των αυθεντικών voice actors πίσω από τις φωνές των βασικών χαρακτήρων. 

 


Read More...

Videos με gameplay της νέας προσθήκης στην σειρά Tribes έχουν δημοσιευτεί και επίσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε το πρώτο public playtest.Η τελευταία προσθήκη στη σειρά ως τώρα ήταν το Tribes:Ascend που κυκλοφόρησε το 2012, με την εταιρία που ήταν πίσω από την ανάπτυξη του να είναι η Hi-Rez Studios. Το Tribes 3:Rivals βρίσκεται σε ανάπτυξη από την Prophecy Games, μία ανεξάρτητη εταιρία ανάπτυξης η οποία δημιουργήθηκε το 2019 ως κομμάτι της Hi-Rez studios. Δύο videos από το playtest του Tribes 3 είδαν τα φώτα της δημοσιότητας και έδειχναν το 5vs5 capture the flag mode, σε χιονισμένους και με άμμο χάρτες. Επίσης είδαμε και διάφορα όπλα που θα είναι μέρος του game.Η Prophecy Games δημοσίευσε και screenshots από το gameplay. Εφόσον η Prophecy Games προέρχεται από το Hi-Rez studios, είναι φυσικό πολλοί από τους developers που δούλευαν στο Tribes:Ascend να εργάζονται και στο Tribes 3. Ο community manager της εταιρίας είπε στο Discord ότι:’’ Μεγάλο μέρος από την ομάδα που δούλευε πάνω στο Tribes:Ascend εργάζεται πάνω στο development του νέου Tribes game, κυρίως πάνω στο κομμάτι των χαρτών και των physics.’’Η Prophecy Games προγραμματίζει ένα playtest στις 29 και 30 Νοεμβρίου, μέσα σε αυτή την εβδομάδα δηλαδή, και οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν stream το gameplay τους. Το μόνο mode που θα είναι διαθέσιμο θα είναι το 5vs5 capture the flag. Read More...

Σε ρέπλικα τέσσερις φορές μικρότερη από το αρχικό μοντέλο.45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Space Invaders στα arcade, η Numskull Designs  έφτιαξε και δώρισε  στον δημιουργό του παιχνιδιού(Tomohiro Nishikado), μία replica η οποία είναι τέσσερις φορές μικρότερη από το αρχικό μοντέλο.Η Numskull συνεργάστηκε με την Taito έτσι ώστε να αντιγράψει ακριβώς το αρχικό μοντέλο που κυκλοφόρησε το 1978. Μετά από αρκετή αναμονή, σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν τα pre orders στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ θα γίνει διαθέσιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μετά την κυκλοφορία των δύο arcade το 1978(Space Invaders) και το 1979(Space Invaders-Part Two), ο Nishikado πέρασε λίγο χρόνο με αυτά τα νέα μικρά μηχανήματα όπως φαίνεται και στο video παρακάτω.Ο Nishikado από αυτό δήλωσε ότι:’’ Σε μία κλίμακα 1/4 , πιστεύω ότι είναι αρκετά κοντά στο πρωτότυπο. Ελπίζουμε οι παίκτες που το έπαιξαν και πιο παλιά να το ευχαριστηθούν το ίδιο όπως παλιά μαζί με τις οικογένειες τους.’’ Η Numskull επιβεβαίωσε ότι έδωσε η ίδια το μηχάνημα που έχει στην κατοχή του ο Nishikado. Επίσης η εταιρία είπε ότι οι καμπίνες αυτές έχουν ύψος 44 εκατοστά και έχουν φτιαχτεί με υψηλής ποιότητας ξύλο και με όλα να είναι ακριβώς όπως και το original. Επίσης υπάρχει μια οθόνη η οποία είναι πέντε ίντσες, έγχρωμη και με διαστάσεις 4:3, ενσωματωμένα ηχεία και μία μπαταρία λιθίου.Read More...

Διαβάστε το review


Το Like a Dragon Gaiden είναι ένα spin-off της σειράς Like a Dragon(Yakuza), εδώ πρωταγωνιστής είναι ο Kiryu ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα και να σκηνοθετήσει το θάνατο του για να ξεφύγει από το παρελθόν του. Το gameplay του παιχνιδιού είναι πολύ απολαυστικό και ουσιαστικά θα είναι και το τελευταίο με action σύστημα μάχης διότι η σειρά από εδώ και πέρα θα έχει turn based σύστημα μάχης. Τα gadget δεν προσδίδουν κάτι επιπλέον στο παιχνίδι διότι πραγματικά λίγες φορές φάνηκαν χρήσιμα. Ιδιαίτερα το spider gadget φαίνεται εντελώς αφύσικο και δεν δένει με το υπόλοιπο παιχνίδι.
Πέρα από αυτό έχουμε και τα drones που είναι κάπως χρήσιμα αλλά επίσης σε σπάνιες περιπτώσεις. Τα boss fights πέρα από το τελευταίο δεν έχουν πολλά να μας προσφέρουν. Συμπερασματικά το παιχνίδι έχει αρκετά καλά στοιχεία αλλά σίγουρα χρειάζεται αρκετή δουλειά στο μέλλον για να συνεχίσει η σειρά να προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού.

Read More...

Το Like a Dragon Gaiden:The Man Who Erased His Name είναι ένα spin-off του Like a Dragon(Yakuza) σύμπαντος. Κύριος πρωταγωνιστής είναι ο Kiryu ο οποίος είχε να εμφανιστεί στη σειρά από το Yakuza 6 εδώ ουσιαστικά ακολουθούμε την ιστορία του Kiryu που πλέον χρειάζεται να κρυφτεί για να προστατέψει τον ευατό του αλλά και αυτούς που αγαπά. Το gameplay είναι ίδιο με τους υπόλοιπους τίτλους Yakuza με ένα πολύ ικανοποιητικό σύστημα μάχης και με μεγάλο αριθμό εχθρών που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η κύρια ιστορία είναι αρκετά ικανοποιητική και δεν κουράζει κάτι που δεν ισχύει για τα side activities που είναι ο ορισμός του fetch quest, δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον και ο μόνος λόγος κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους είναι για να βγάλει λεφτά ώστε να μπορεί να κάνει upgrade στα skills του. Τα skills είναι αρκετά και δίνουν και διαφορετικές επιλογές μάχης και όσο προχωράει η ιστορία τα upgrades στα skills είναι απαραίτητα.
 Read More...

Σωτήρης Τσόπουλος created a new topic ' 505 Games' in the forum. 4 weeks ago

Η Digital Bros. η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την publisher εταιρία 505 Games, απέλυσε το 30% του προσωπικού της.Η 505 Games είναι γνωστή για το publishing του Control,του Ghostrunner και του sequel του, του Abzu και της έκδοσης του Death Stranding για PC. Σε μία ανακοίνωση που έκανε στον τύπο η Digital Bros. επιβεβαίωσε τις απολύσεις και είπε ότι:’’ Για να μπορέσουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα την ποιότητα αλλά και την μακροχρόνια παρουσία μας στην έκδοση video games, η Digital Bros. επανεξέτασε τον αριθμό των projects που έχει σε ανάπτυξη και έτσι θα αλλάξει την δομή όλου του οργανισμού έτσι ώστε να ανταπεξέρθουμε στις συνεχείς αλλαγές και τις απαιτήσεις που θα προκύψουν. Αυτή η γενική αναδόμηση όλου του οργανισμού θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του έμψυχου δυναμικού μας κατά 30%, με αποτέλεσμα να επέλθουν και διάφορες αλλαγές μέσα στην εταιρία.’’Η Digital Bros. ανέφερε ότι η gaming βιομηχανία έχει εξελιχθεί μετά από την πανδημία με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να έχουν γίνει πιο επιλεκτικοί με τα νέα games. Πολλοί επιλέγουν να παίξουν παλιότερους τίτλους και franchises, παίζοντας τα ίδια games για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε η εταιρία θα εστιάσει στο να κυκλοφορεί sequels και νέες εκδόσεις από τα ήδη επιτυχημένα games της, με ένα περιορισμένο budget για  καινούργια IP.Η αλήθεια είναι ότι φέτος είχαμε ήδη πολλές περιπτώσεις που οι εταιρίες αναγκάστηκαν να προβούν σε απολύσεις. Με την Amazon πρόσφατα να απολύει 180 υπαλλήλους της. Read More...

Notification