Η θρυλική συνθέτρια Yoko Shimomura γνωστή για την δουλειά της στα Kingdom hearts, Final Fantasy XV, Xenoblade κ.α επιβεβαίωσε στην IGN ότι αυτή τη στιγμή δουλεύει στα μουσικά κομμάτια για το Kingdom Hearts 4! Επίσης θα λάβει το βραβείο Lifetime Achievement για τη συνεισφορά της στα βιντεοπαιχνίδια στο GDC 2024.
Προσωπικά λατρεύω την μουσική της, της αξίζει και ανυπομονώ να ακούσω τα τραγούδια της στο νέο kingdom hearts όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε νέα σχετικά με το παιχνίδι(ΚΗ4). Ίσως μετά την κυκλοφορία του ΚΗ Missing Link(Android,IOs) που φημολογήθηκε να κυκλοφορήσει τον Μάιο.

Read More...

Διαβάστε το Final Fantasy Vii Rebirth Review
 final-fantasy-vii-rebirth-review.jpg
Προσωπικά το Final Fantasy Vii Rebirth με εντυπωσίασε πάρα πολύ στο σημείο το οποίο δεν γνωρίζω πως θα μπορέσει η Square Enix να το ξεπεράσει στο επόμενο. Έχω συμπληρώσει 50 ώρες 30 λεπτά στο παιχνίδι παίζοντας κυρίως το main story και κάνοντας ελάχιστα side quests και exploration. Σε καμία περίπτωση δεν βαρέθηκα το παιχνίδι.Το σενάριο ακολουθεί τα κύρια γεγονότα του αυθεντικού όμως αλλάζει τα πράγματα προς το τέλος. Προσωπικά πιστεύω οι αλλαγές είναι προς το καλύτερο καθώς το παιχνίδι πήρε το χρόνο του να μας δείξει  κάθε χαρακτήρα και να μας κάνει να καταλάβουμε τις πράξεις τους αλλά και τα πιστεύω τους.Το gameplay είναι το καλύτερο της σειράς το οποίο όχι μόνο πρόσθεσε νέα στοιχεία και playable heroes, αλλά βελτίωσε σε διάφορους τομείς στοιχεία τα οποία είχαν αρνητική κριτική στο Remake. Υπάρχουν μερικές στιγμές(οι οποίες δεν επηρεάζουν το παιχνίδι) στις οποίες η εταιρεία πειραματίστηκε για το 3το παιχνίδι (Αν ξέρετε, ξέρετε). Υπάρχουν διάφορες οπτικές αλλά και ηχητικές λεπτομέρειες τις οποίες όποιος λατρεύει το final fantasy Vii θα εκτιμήσει. Για παράδειγμα, στην κρουαζιέρα, ο βοηθός με βάση τις πράξεις σας φοράει διάφορες κονκάρδες από τις οποίες μερικές υπάρχουν αγορά μέσω της σελίδας της SqE. Στην Gongaga μπορείτε να ακούσετε το under the apple tree (τραγούδι του Crisis core) και άλλες πολλές..Το παιχνίδι δημιούργησε διάφορες σκηνές και στιγμές οι οποίες ήταν άψογες και που θα εκτιμηθούν από πολλούς παίκτες. Θα συνιστούσα να κάνετε τα side quest καθώς είναι γεμάτα humor αλλά και με λεπτομέρειες για τους ήρωες. Π.χ τον φόβο του Barret για την Marlene, οι κότες στην Gongaga με τον Red Xii κ.α.
Το Rebirth μου επέτρεψε να δω τους ήρωες που λατρεύω σε ανάλαφρες και αστείες σκηνές πράγμα που δεν βλέπω συχνά λόγω της ιστορίας αλλά και του γεγονότος πως όλα τα παιχνίδια του Compilation είναι πριν ή μετά του original. Ανυπομονώ να δω την συνέχεια.

Read More...

O game director έχει αναφέρει πως θα υπάρχει patch το οποίο θα προσπαθήσει να αλλάξει των φωτισμό και το bluriness στο performance mode. Στο graphics mode τα πράγματα φαίνονται καλύτερα όμως το παιχνίδι τρέχει σε 30fps. Είπε πως η ομάδα δουλεύει σκληρά για να κυκλοφωρήσουν το patch εντώς ημερών για το perfomance mode

Read More...

Έχω αναλάβει το review του Final Fantasy Vii Rebirth το οποίο για ακόμη μια φορά δημιουργήθηκε από την Square Enix και κυκλοφόρησε για το Playstation 5 στις 29/2/2024.

Προσωπικά αυτό είναι το μόνο κύριο παιχνίδι που περίμενα να κυκλοφορήσει αυτό τον χρόνο. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να δακρύσω στα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού αλλά για να με ειλικρινής δάκρυα και final fantasy Vii πάνε μαζί. Η όλη παρουσίαση μέχρι στιγμής είναι ευχάριστη. Η αρχή του παιχνιδιού μετά το opening act έχει το πρώτο κομμάτι του demo έτσι ήξερα τι με περίμενε. Αυτό που δεν περίμενα ήταν η συνέχεια.
Προσωπικά απολαμβάνω την ώρα μου με το παιχνίδι και στον τομέα της ιστορίας αλλά και στο gameplay το οποίο έχει διάφορες αλλαγές προς το καλύτερο. Μήπως βρήκαμε το GOTY 2024 από τώρα;

Πόσοι από εσάς παίζετε το Final fantasy rebirth και πια είναι η γνώμη σας;

Read More...

Πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού ο creative director Tetsuya Nomura έχει ένα μήνυμα για τους παίκτες το οποίο ανέβασε στα social media. Στο μήνυμα αναφέρει πως σε αντίθεση με το Remake(2020), οι δημιουργοί μας επιτρέπουν να ηχογραφήσουμε διάφορες στιγμές(και το τέλος) του παιχνιδιού χωρίς να κλειδώνουν μερικές σκηνές(όπως στο τέλος του remake το οποίο ήταν “restricted from sharing”).

Το μόνο που ζητάνε σαν εταιρεία είναι να μην ανεβούν Thumbnails με spoilers και αν κάποιος ανεβάσει video(walkthrough, gameplay, reaction etc) να βάλει spoiler warning.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 29/2/2024

Read More...

Σήμερα, 21 του Φεβρουαρίου, η Square Enix θα κάνει το update στο demo του Final Fantasy Vii. Έχουν μείνει 8 μέρες μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Το update θα βελτιώσει το performance mode του παιχνιδιού και θα μας δώσει την πιθανότητα να εξερευνήσουμε τους νέους ήρωες κα τη νέα περιοχή.


Ταυτόχρονα στο Ever Crisis(IOs,Android,Pc) συνεχίζει το cross over limited event με το Final Fantasy Vii Rebirth και το νέο update(το part II) θα είναι διαθέσιμο αρχίζοντας από σήμερα (21/2/2024).

Κατά την διάρκεια του event μπορείτε να κάνετε δωρεάν 10 summons από διαφορετικά Draws. Το ένα από τα τέσσερα draw sets σας επιτρέπει να κάνετε δωρεάν summons καθημερινά.

Το hype δεν σταματά καθώς απομένουν μόνο 8 μέρες για το Final Fantasy Vii Rebirth(29/2/2024)

Read More...

Στις 21 του Φεβρουαρίου, η Square Enix θα κάνει update το demo Final Fantasy Vii την Τετάρτη 21 του μηνός( 8 μέρες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού) με σκοπό να βελτιώσει και να φτιάξει το performance mode του παιχνιδιού. Οι αλλαγές αυτές σύμφωνα με το post στο Twitter(X) θα υπάρχουν και στο τελικό παιχνίδι.

Πολύ πιθανό μαζί με το update να μας ξεκλειδώσουν το Junon region demo το οποίο θα μας επιτρέψει να δούμε νέες περιοχές, να πάρουμε μια δόση του ανοικτού κόσμου αλλά και να παίξουμε και με τους υπόλοιπους ήρωες(τον Barret, την Tifa, την Aerith, τον Red XII και την Yuffie) .

Στις 18 του μηνός, το Ever Crisis θα έχει Seasonal event βασισμένο στο πρώτο demo του Final Fantasy Vii rebirth το οποίο διαδραματίζεται στο Nibelheim.


Το Final Fantasy Vii Rebirth θα κυκλοφορήσει στις 29/2/2024

Read More...

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό twitter(X) του Final fantasy Vii, ο game producer Yoshinori Kitase ανακοίνωσε πως η 31 του Γενάρη θα είναι γνωστή στην Ιαπωνία σαν Final fantasy vii day καθώς στις 31/1/1997 πρωτοκυκλοφόρησε το final fantasy vii. Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media μπορείτε να δείτε το Anniversary registration certificate,τον ίδιο τον κύριο Kitase αλλά και το προσωπικό του μήνυμα γραμμένο στον στυλ του κλασικού Final fantasy Vii.

Πιστεύετε πως σήμερα(31/1/2024) θα δούμε την ανακοίνωση του Demo του Final Fantasy Vii rebirth στο διαδικτυακό event State of Play της Sony;

To Final fantasy Vii θα κυκλοφορήσει στις 29/2/2024.

Read More...

Η θεωρία Kuji.

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε μια νέα φιγούρα kingdom Hearts για την σειρά Ichiban Kuji. Ichiban Kuji μεταφράζεται σε 1st Lottery και όπως καταλαβαίνεται έχει να κάνει με λαχείο και τύχη. Τι έχει να κάνει όλο αυτό με το Kingdom heart και γιατί το community τρελάθηκε; Θα σας πω.


Το 2022 η Square Enix ανακοίνωσε το Kingdom hearts Iv όμως το 2023, δεν υπήρχε τίποτα καινούργιο πέρα από μικρές συνεντεύξεις σε διάφορα περιοδικά και sites. Υπήρχαν φήμες για νέο trailer στα Game Awards όμως λίγες μέρες πριν, μια γνωστή(στο Community)ομάδα leakers, είπαν πως δεν θα υπήρχε trailer καθώς η Square Enix ήθελε/θέλει το Final Fantasy Vii Rebirth να είναι το κέντρο εστίασης.


Η θεωρία έχει ως εξής :
Η σειρά Kingdom hearts πρωτοεμφανίστηκε στην σειρά Ichiban Kuji το 2018 με το μοντέλο First dream( την περίοδο που θα κυκλοφορούσε το αρχικά το Kingdom hearts 3).


2 χρόνια μετά το 2020, το 2nd dream κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο με το kingdom hearts Melody of Memory.


2 χρόνια(ξανά) το 2022, το 3το μοντέλο κυκλοφόρησε για να γιορτάσουν την 20τη επέτειο της σειράς.

2 χρόνια(πάλι) το 2024, το 4το μοντέλο θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Linking Hearts. Την χρονιά αυτή θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι Kingdom hearts Missing link.

Αν κάθε δυο χρόνια κυκλοφορεί επίσημο μοντέλο Ichiban Kuji, και κάθε φορά κυκλοφορεί την ίδια ώρα παιχνίδι kingdom hearts, μήπως το Kingdom hearts 4 θα κυκλοφορήσει το 2026?
2 χρόνια είναι αρκετά για να ξεκινήσει επισήμως η καμπάνια του, καθώς το Final fantasy Rebirth κυκλοφορεί επισήμως σε 38 μέρες και το Kingdom hearts είναι το επόμενο μεγάλο project.

Τι πιστεύεται για αυτή την θεωρία;
Συμφωνείτε με το Community ή όχι;

Read More...

Καθώς η μέρα κυκλοφορίας του FF Vii Rebirth πλησιάζει όλο και περισσότερο (29/2/24), τα μέλη της ομάδας μιλάνε όλο και πιο πολύ δίνοντάς μας περισσότερες πληροφορίες.

Στα Playstation Partner Awards, η game producer του Crisis Core FF7 Reunion, Satou Mariko(2022) είπε πως το rebirth θα έχει μυστήρια και διαφορές σχετικά με τον τίτλο του και τα προηγούμενα παιχνίδια, Ff7 (1997) και Crisis core. (Πράγμα λογικό, γιατί άλλο τέλος είχε το Crisis core και άλλο το Remake (2020) )

Επίσης, λόγω του μυστηρίου αλλά και της αντίθεσης αυτής που δημιούργησε το remake(2020) είχε σαν αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει τους fan και να τους αφήσει να δημιουργούν θεωρίες για τα επόμενα projects. Το φαινόμενο αυτό ήταν το κύριο κίνητρο της ομάδας να κρατήσει το τέλος του CCFFViiReunion(2022) το ίδιο με του PSP(2007) και όχι με του Remake. Στην συνέντευξή της άφησε διάφορα υπονοούμενα σχετικά με γεγονότα που αφορούν το παρελθόν των ηρώων τα οποία ίσως να διαφέρουν στο Rebirth από του Reunion.

Προσωπικά δεν το θεωρώ σαν καινούργια πληροφορία καθώς οι δύο ιστορίες είδη έχουν δικό τους τέλος και τα demo είδη έχει φανερώσει στοιχεία που δεν σχετίζονται ή διαφέρουν με την ιστορία του Crisis core. Τώρα αν εννοούσαν πράγματα που δεν είδαμε ακόμα είναι άλλο θέμα.


Εσείς τι πιστεύετε πως εννοούσε η Satou Marikoμε τα σχόλιά της;

Read More...

Τα δύο κύρια πρόσωπα του παιχνιδιού επιβεβαίωσαν πως το remake project θα είναι τριλογία και πως το Forgotten Capital θα μας αφήσει σε cliff hanger του οποίου τα online reactions θα επηρεάσουν το φινάλε. Επίσης το Rebirth δεν θα έχει ενδιάμεσο DLC όπως το Remake, για να μας δώσουν το τέλος σε κοντινό περιθώριο. Αν όντως το Rebirth θέλει 40-45 ώρες,το περιεχόμενο του φτάνει τις 100+ όπως λένε και κυκλοφορήσει 100% polished χαλάλι τα 3-4 αυτά χρόνια.

Φαντάζομαι πως το 3το παιχνίδι θα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε περιεχόμενο, καθώς θα θέλουν να καλύψουν τα γεγονότα του Original, το νέο κομμάτι ιστορίας του Remake/Rebirth και ας μην ξεχάσουμε τα Dirge of Cerberous + Advent Children τα οποία θα πρέπει κάπως να ενωθούν με το narrative.(Δεν είπαν αν το novel way to smile θα είναι μέρος της ιστορίας)

Μακάρι να τα καταφέρουν.

Read More...

Μια αρνητική κριτική που είχε το Final Fantasy vii Remake (2020) ήταν η έλλειψη της χρήσης αίματος σε σκηνές όπου οι ήρωες τραυματίζονται από σπαθιά, εκρήξεις και γενικά σε άλλες γνωστές σκηνές. Ο game director Tetsuya Nomura και ο game Producer Yoshinori Kitase είπαν πως άκουσαν διάφορες κριτικές και θα έπαιρναν διάφορα ανάλογα μέτρα για το FFVii Rebirth.  Αυτή τη βδομάδα κυκλοφόρησε επισήμως το ESRB rating  του παιχνιδιού.To παιχνίδι θα είναι rated T (για Teen) και είχε τα ακόλουθα σχόλια.1) Το παιχνίδι θα περιέχει την χρήση αίματος ( Χρησιμοποίησαν τις εκφράσεις blood splatters, blood pools)2) Χαρακτήρες θα τραυματιστούν από σπαθιά, μερικές φορές σε slow motion(αργή κίνηση)( Όπως είδαμε στην σκηνή στο 2ρο trailer)3) Θα υπάρχουν σκηνές με αλκοόλ/μεθυσμένους4) Θα υπάρχουν σκηνές όπου υπάρχουν τσιγάρα  5) Αποκαλυπτικά ρούχα, με χρήση κάμερα και συγκεκριμένο διάλογο.6) Χρήση bad language Προσωπικά πιστεύω αυτά είναι καλά νέα για το παιχνίδι. Λογικά όλες οι σκηνές για τα ποτά/τσιγάρα κ.α θα υπάρχουν στο Gold Saucer ενώ σκηνές με αποκαλυπτικό ρουχισμό πιθανό να αναφέρονται στο Casta del Sol που είναι η παραλία. Και οι δύο τοποθεσίες έχουν αποκαλυφθεί στο trailer κατά την διάρκεια του Summer Game fest. Όσο αφορά τις  πισίνες αίματος και τις πιτσιλιές πιστεύω γνωρίζω τις σκηνές όμως θεωρώ πως είναι  spoiler. Τι πιστεύετε για το rating του Final Fantasy Vii Rebirth;Είναι ένα από τα παιχνίδια που αναμένεται στο 2024; Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 29/02/2023 exclusive του PS5.

Read More...

Στο Tokyo Game Show TGS μάθαμε αρκετές πληροφορίες για το Final Fantasy Rebirth, όσο αφορά το Gameplay, τη διάρκεια, το side content,τα minigames, τον κόσμο και για την ιστορία. Επίσης είδαμε δύο demo τα οποία ήταν διαθέσιμα που μας αποκάλυψαν πάρα πολλά στοιχεία για το Rebirth και πιθανό το 3το παιχνίδι.

Ακόμα μια αποκάλυψη είναι το γεγονός πως το Final Fantasy Ever Crisis που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα Android και iOS και έφτασε τα 5 εκατομμύρια Downloads σε λιγότερο από ένα μήνα θα κυκλοφορήσει στο PC(Steam). Η ομάδα της SqE δεν έδωσε την ακριβές ημερομηνία όμως ανάφερε πως μπορείτε να συνδέσετε το account σας μεταξύ του κινητού τηλεφώνου και του υπολογιστή. Στόχος τους να κυκλοφορήσει πριν το 2024 ή στις αρχές του.

Ποια η γνώμη σας για το Final fantasy Vii Rebirth μετά το TGS;
Τι πιστεύετε για την κυκλοφορία του Ever Crisis στο Steam;

Read More...

Notification