Γιάννης Καζάκος

Γιάννης Καζάκος (KazakhH)
Experience: 9 (3 points to next level)

 
0
Γιάννης Καζάκος δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Puzzlescript' στο φόρουμ. 17 hours 30 minutes ago


Το Puzzlescript είναι ένα δωρεάν building tool που δίνει τη δυνατότητα σε entry level χρήστες να προγραμματίσουν τα πρώτα τους puzzle solving games. To Puzzlescript προτρέπει μάλιστα τους χρήστες του να δουν δουλειές άλλων developer με τη λειτουργία “hack”, επιτρέποντάς τους να επεξεργαστούν τον κώδικα του παιχνιδιού ή απλά να τον μελετήσουν για να κατανοήσουν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του.

Ξεκινώντας το Puzzlescript θα ζητήσει το όνομα του χρήστη καθώς και του παιχνιδιού. Από εκεί και μετά η πρώτη δουλειά που αναθέτει είναι η δημιουργία των objects όπως “background”, “target” και “player” και η ανάθεση χρωμάτων στο καθένα από αυτά, η οποία ακολουθείται από δημιουργία και συσχέτιση symbols στα προαναφερθέντα, κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο αργότερα καθώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη κατασκευή των levels. Στη συνέχεια ο χρήστης πρέπει να αναθέσει ήχους για την κάθε λειτουργία του παιχνιδιού του, ενώ αργότερα αναθέτει collision layers στα objects του έτσι ώστε η δουλειά του να αρχίσει να παίρνει τη τελική της μορφή στο εμφανισιακό της κομμάτι. Έπειτα πρέπει να οριστούν οι κανόνες όπως με ποιά objects μπορεί ο παίκτης να κινήσει και να επιδράσει, το πότε και υπό ποιες συνθήκες ολοκληρώνεται το level ή το πότε χάνει και με ποιο τρόπο μπορεί να ξαναπροσπαθήσει. Αφού όλα τα παραπάνω έχουν ολοκληρωθεί, τότε δίνεται η δυνατότητα για το χρήστη να χρησιμοποιήσει τα symbols που κατασκεύασε παραπάνω για να δημιουργήσει καινούρια levels και να τα επεξεργαστεί παραπάνω, αλλάζοντάς τους χρώμα και σχήμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννης Καζάκος δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Bombergrounds: Ένα Bomberman Battle Royale' στο φόρουμ. 3 days ago


Αν και υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις queue με άλλους 2 παίκτες, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και συμπαίκτες σου. Παρόλο που μπορείς να συνεργαστείς ανεπίσημα με κάποιους, στο Bombergrounds μπορεί να υπάρξει μόνο ένας νικητής σε αντίθεση με άλλα games αυτού του είδους. Με την έναρξη του παιχνιδιού 25 παίκτες εμφανίζονται στο χάρτη ο οποίος είναι καλυμμένος με πέτρες και δέντρα, καθώς και crates από τα οποία μπορούν να αποκτήσουν power-ups. O κάθε παίκτης μπορεί να κουβαλήσει μέχρι 3 βόμβες που ανανεώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αυτόματα, οι οποίες εκρήγνυνται σε σχήμα σταυρού σκοτώνοντας όποιον βρεθεί μέσα στο range τους. Ένας εξίσου σημαντικός τρόπος επίθεσης είναι το ρόπαλο, με το οποίο ο καθένας μπορεί να είτε να διώξει μια βόμβα από δίπλα του, είτε να ακινητοποιήσει/σκοτώσει κάποιον αντίπαλο ανάλογα με την δύναμη που χρησιμοποίησε. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο χάρτης γίνεται όλο και μικρότερος, κάτι που δεν συμφέρει καθόλου τους παίκτες που έχουν γίνει μεγαλύτεροι σε μέγεθος συλλέγοντας stars από crates του χάρτη και νεκρών αντιπάλων. Οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος παίκτες μπορεί να είναι πιο αργοί στη κίνησή τους, αλλά έχουν αυξημένο range των βομβών που ρίχνουν και μειώνεται ο χρόνος φόρτισης της δύναμης του ρόπαλου.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννης Καζάκος δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Νέο video game από την Avalanche' στο φόρουμ. 3 days ago

www.youtube.com/watch?t=&v=sxPOzvgr8jw

Η εταιρία ανάπτυξης Avalanche Studios σε σημερινή της ανακοίνωση μας ενημέρωσε ότι γυρίζει σελίδα αλλάζοντας το όνομά της σε Avalanche Studios Group, η οποία συνοδεύτηκε και με ένα teaser από το καινούριο της παιχνίδι.

Η Avalanche Studios λοιπόν θα αποκαλείται Avalanche Studios Group, μιας και είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης τριών διαφορετικών εταιριών ανάπτυξης: την Avalanche Studios, την Expansive Worlds και την Systemic Reaction.

H Avalanche ήταν η εταιρία πίσω από την ανάπτυξη του επιτυχημένου παιχνιδιού Just Cause, ενώ η Expansive Worlds και Systemic Reaction είναι γνωστές για τα games The Hunter: Call of the Wild και Generation Zero αντίστοιχα, τα οποία βρίσκονται σε Steam Sale μαζί με όλα τα υπόλοιπα games που έχουν αναπτύξει τα τρία studios. Το παραπάνω teaser είναι από το παιχνίδι που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Systemic Reaction, στο οποίο φαίνεται ένα χιονισμένο τοπίο και μία σπηλιά πριν δούμε ένα όπλο να πυροβολεί. Τελειώνει με ένα μήνυμα να μείνουμε συντονισμένοι για νέες πληροφορίες.

Δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, καθώς και το σε ποιες κονσόλες θα είναι διαθέσιμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννης Καζάκος has a new avatar. 6 days ago
Notification