Βασίλης Κτενίδης

Βασίλης Κτενίδης (Cefirul)
Experience: 8094 (78 points to next level)

 
600
6 days ago
Press Start: Πιστεύετε ότι στην τιμή του PS5 η Sony θα επηρεαστεί από την Microsoft; 6 days ago

Το ακριβότερο είναι ποιοτικότερο ή μήπως όχι;

Με τις μέρες να περνούν και μήνα κυκλοφορίας των κονσόλων νέας γενιάς να φτάνει σιγά σιγά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις δύο κολοσσιαίες εταιρείες της βιομηχανίας του gaming, την Microsoft και την Sony.

Στα τελευταία δημοσιεύματα, η Microsoft ανακοίνωσε την τιμή και ημερομηνία του Xbox Series X, με την κονσόλα ένατης γενιάς της Microsoft να ανακοινώνεται για κυκλοφορία στις 10 Νοεμβρίου και να κοστολογείτε στα 500 ευρώ. Όσον αφορά την ενναλακτική και φθηνότερη κονσόλα της Microsoft, το Xbox Series S, σύμφωνα με δημοσίευμα του Xbox στο Twitter, η κονσόλα θα κοστίζει 299 δολάρια κάτι που μεταφράζεται κοντά στα 250 ευρώ, ενώ θα κυκλοφορήσει επίσης μαζί με το Xbox Series X όσον αφορά την ημερομηνία. Μερικοί στο σήμερα υποστηρίζουν ότι η Sony θα λάβει υπόψιν της τις ανακοινώσεις της Microsoft πριν αποκαλύψει την τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας του PlayStation 5, καθώς ο ανταγωνισμός φτάνει στο αποκορύφωμα του με το 2020 να φτάνει στο τέλος του. Αν όπως θέλουν οι φήμες η Sony προσαρμόσει την τιμή της νέας της κονσόλας σε αυτή της Microsoft, δηλαδή κοντά στα 500 ευρώ, αυτό θα σημαίνει ότι η All Digital έκδοση του PS5, δηλαδή η έκδοση η οποία δεν θα φέρει blu-ray drive, θα κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο φθηνότερες κονσόλες των δύο εταιρειών θα είναι αρκετά μεγάλη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 23:00 το βράδυ, η Sony θα κάνει την αναλυτική της παρουσίαση για το PlayStation 5, και πιθανόν να ανακοινώσει επίσης την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Προσωπικά πιστεύω ότι η τιμή θα κυμανθεί κοντά στα 550 ευρώ ή και λίγο περισσότερα, με την All Digital κοντά στα 450 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα επηρεαστεί από την τιμή που έχει θέσει η Microsoft και αν υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσει την πολιτική των προηγούμενων ετών, του να βρίσκεται δηλαδή πάντα λίγο πιο πάνω από την τιμή του Xbox, αυτό έχει μία βάση. Το αγοραστικό κοινό ως γνωστόν, έχει την κρυφή πεποίθηση ότι όσο ακριβότερο τόσο ποιοτικότερο, κάτι που σαφώς δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίς να θέλω να θίξω την ποιότητα κατασκευής της Sony, μιας και μεγάλωσα με τις κονσόλες της. Εσείς πιστεύετε ότι στην τιμή του PS5 η Sony θα επηρεαστεί από την Microsoft; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποια PlayStation exclusives θα θέλατε να δείτε στα PC;
Memes για το Xbox Series S
Editorial 21: Οι Social Justice Warriors του Gaming
PES 2021: Νέα έκδοση ή update; Τι περιμένουμε

Το πιο πρόσφατο user Blog

Το Νοέμβριο η κυκλοφορία του PS5 και Xbox Series X γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Fall Guys: Ultimate Knockout γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

2 weeks ago
Press Start: Ποια PlayStation exclusives θα θέλατε να δείτε στα PC; 2 weeks ago

Ένα από τα αμφιλεγόμενα θέματα όσων αφορά τις κονσόλες.

Τα τελευταία χρόνια η Sony μεταφέρει κάποια από τα exclusives της στα PC και αυτό έχει θετικές αλλά και αρνητικές αντιδράσεις.

Ένας από τους βασικούς λόγους για την αγορά μίας κονσόλας στο σήμερα, πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών της και των όσων άλλων προσφέρει, είναι τα exclusives, τα video games δηλαδή τα οποία δεν θα μπορούσατε να παίξετε αν δεν είχατε στην διάθεση σας την εν λόγω κονσόλα. Η Sony έχει στηρίξει την εμπορική της επιτυχία κατά ένα μεγάλο ποσοστό επάνω στα PlayStation exclusives, καθώς έχει καταφέρει να συνεργαστεί και να έχει στην κατοχή της, εταιρείες ανάπτυξης οι οποίες έχουν καταφέρει να καθηλώσουν το κοινό με τις δημιουργίες τους. Διάφορα video games όπως τα God of War, The Last of Us, Street Fighter, Shadow of Colossus, Horizon Zero Dawn και πολλά ακόμα, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν έναν σημαντικό αριθμό υποστηρικτών και κατά συνέπεια να βοηθήσουν την Sony στις πωλήσεις των κονσόλων της.

Πρόσφατα η Sony μετέφερε μερικά PlayStation exclusives στα PC με τις αντιδράσεις να ποικίλουν και με χαρακτηριστικό παράδειγμα την viral είδηση κάποιου gamer ο οποίος κομμάτιασε το PC του όταν έμαθε για την μεταφορά του Horizon Zero Dawn στα PC, αν και αργότερα ακούστηκε ότι το έκανε για πλάκα. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι η Sony μεταφέροντας τα exclusives της στα PC χάνει τον μοναδικό λόγο για τον οποίο θα αγόραζε κάποιος κονσόλα της, όμως φυσικά υπάρχουν και όσοι χαίρονται με τις εν λόγω μεταφορές και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κατόχους PC οι οποίοι θέλαν να δοκιμάσουν τα PlayStation exclusives, όμως δεν ήθελαν να αγοράσουν την κονσόλα μόνο για αυτόν τον λόγο. Την προηγούμενη εβδομάδα η Sony ανακοίνωσε ότι μπορούμε να αναμένουμε ακόμα περισσότερα PlayStation exclusives στα PC, αφήνοντας πολλά ενδεχόμενα ανοικτά. Προσωπικά θα ήθελα να δω τα God of War να έρχονται στα PC όσο και αν πειράξει κάποιους αυτό, καθώς θα ήθελα να τα τερματίσω με την ησυχία μου. Εσείς ποια PlayStation exclusives θα θέλατε να δείτε στα PC; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποια video games θα θέλατε να διατεθούν δωρεάν;

Ο ράπερ Post Malone αγόρασε την εταιρεία eSports Envy Gaming

Η eSports Integrity Commision θα αναλύσει 25.000 CS GΟ matches για cheating

Το πιο πρόσφατο user Blog

Το Νοέμβριο η κυκλοφορία του PS5 και Xbox Series X γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Fall Guys: Ultimate Knockout γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

3 weeks ago
Press Start: Ποια video games θα θέλατε να διατεθούν δωρεάν; 3 weeks ago

Είτε για κάποια χρονική περίοδο είτε για να τα κρατήσετε μόνιμα.

Τα τελευταία χρόνια με την διάδοση των ψηφιακών εκδόσεων των video games, πολλές από τις εταιρείες διαθέτουν δωρεάν λογισμικό για το κοινό τους, είτε πρόκειται για κάποιο update είτε ακόμα και για ολόκληρα video games.

Μερικά χρόνια πριν, κάτι τέτοιο δεν ήταν τόσο εύκολο και εφικτό, αν και μερικοί παλιοί θα θυμάστε τα τεχνολογικά περιοδικά τα οποία προσφέραν ως δώρο κάποια δισκάκια στα οποία συμπεριλάμβαναν demos από επερχόμενα video games αλλά και ολόκληρα τα video games σε μερικές περιπτώσεις. Μεταγενέστερα και με την εισαγωγή των gaming πλατφόρφμων, όπως το Steam, το Epic Games Store και τα λοιπά, η δωρεάν διάθεση των video games έγινε πλέον εβδομαδιαία συνήθεια καθώς ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και οι εταιρείες ανάπτυξης προσπαθούν να τραβήξουν συνεχώς και με κάθε τρόπο την προσοχή επάνω τους. Αυτό είναι λογικό καθώς η βιομηχανία των video games συνεχώς εμπλουτίζεται, με νέες εταιρείες ανάπτυξης να προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο και με τις παλαιότερες να προσπαθούν να διατηρήσουν το κοινό τους με νύχια και με δόντια. Αν κάνει κάποιος μία περιήγηση στις διάφορες gaming πλατφόρμες, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα video games για να περάσει την ώρα του κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό, καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν συνεχώς νέα video games.

Πριν από λίγο καιρό το Epic Games Store διέθεσε δωρεάν το Grand Theft Auto V κάτι που όχι μόνο έδωσε την ευκαιρία σε όσους δεν το είχαν προμηθευτεί να το προσθέσουν στην συλλογή τους, αλλά αύξησε και τις πωλήσεις της εταιρείας, καθώς όσοι δεν προλάβαν να το πάρουν δωρεάν, το αγόρασαν λίγο αργότερα. Έτσι ήταν μία κίνηση με την οποία βγήκε κερδισμένο τόσο το κοινό όσο και η εταιρεία, εφόσον κατάφερα να στρέψει τα βλέμματα όλων για ακόμη μία φορά στον AAA τίτλο της. Αυτή την εβδομάδα στο Epic Games Store μπορείτε να λάβετε δωρεάν το Hitman, το οποίο κοστολογείτε στα 59,99 ευρώ στην κανονική του τιμή όπως επίσης το Shadowrun Collection το οποίο κοστολογείτε στα 39,99 ευρώ. Επίσης εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις τρέχουσες προσφορές για τα δωρεάν video games Προσωπικά θα ήθελα πολύ να διατεθούν δωρεάν κάποια στιγμή τα Assassin’s Creed: Odyssey και το The Elder Scrolls V: Skyrim για να τα προσθέσω στην συλλογή μου. Εσείς ποιο παιχνίδι θα θέλατε να διατεθεί δωρεάν; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος στα video games;
Το PUBG Mobile διοργανώνει τουρνουά 2 εκατομμυρίων δολαρίων
Στάση κατά του ρατσισμού: Μετά το NBA σειρά έχουν και ομάδες eSports

Το πιο πρόσφατο user Blog

Stop στην πειρατεία γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Batman: Arkham City γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

 

4 weeks ago
Press Start: Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος στα video games; 4 weeks ago

Action, Adventure, Role-Playing Games, Simulation, Strategy, Sports, Puzzle ή Idle;

Η τεχνολογία και τεχνογνωσία στα video games εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες και όπως είναι λογικό το αποτέλεσμα είναι το κοινό να ζητάει συνεχώς περισσότερα από τις εταιρείες ανάπτυξης είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Μπορεί το Pong και το κλασικό Pac Man να αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν όσον αφορά τις ανάγκες των gamers, είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι στην ιστορία και εξέλιξη της βιομηχανίας των video games και η αρχή όλων των ειδών που είδαμε μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα Adventures ήταν τα πρώτα video games τα οποία αναπτύχθηκαν με την εισαγωγή των απλών γραφικών με περιεχόμενο τους διάφορους γρίφους και αφήγηση μέσω κειμένου ενώ στην συνέχεια άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα Platformers και αυτό έγινε με τον ερχομό των πρώτων κονσόλων. Βασιλιάς όλων των δεν είναι άλλος από τον Super Mario αν και στη συνέχεια υπήρξαν πολλές αξιόλογες κυκλοφορίες οι οποίες αγαπήθηκαν από το κοινό των gamers. Τα Beat’ em up δεν άργησαν να εμφανιστούν κερδίζοντας τις καρδιές όλου του κόσμου και αποτελώντας τα θεμέλια για την εισαγωγή των Fighter όπως το Tekken και Street Fighter τα οποία χάρισαν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού ανάμεσα σε φίλους οι οποίοι μάθαιναν ευλαβικά τα combos για να κερδίσουν στα τουρνουά του καναπέ τους ή στο τοπικό κατάστημα με Arcades.

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας των Beat’ em up και των Fighter, τα First Person Shooter έκαναν επίσης την εμφάνιση τους, με το Doom να εξαπλώνει την φήμη τους σε όλο τον κόσμο και ανοίγοντας τον δρόμο για τα επόμενα First Person Shooters τα οποία κυριάρχησαν για καιρό και κατάφεραν επίσης να επιβιώσουν μέχρι και σήμερα εισάγοντας συνεχώς νέο περιεχόμενο και εμπλουτίζοντας τις επιλογές των παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επιτυχία του Call of Duty: Modern Warfare και του Battle Royale, Call of Duty: Warzone τα οποία κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα. Μέσα στην δεκαετία των 90s εμφανίστηκαν και τα πρώτα Real Time Strategy παιχνίδια, με πρώτη κυκλοφορία το Dune II και με μία σειρά από ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες μετέπειτα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον όσων ήθελαν το στοιχείο της στρατηγικής ως βασικό παράγοντα στο παιχνίδι τους. Προσωπικά θυμάμαι πολλές ώρες μπροστά από το Age of Empires και το Age of Mythology στην παιδική μου ηλικία και πρόκειται σίγουρα για ευχάριστες αναμνήσεις. Η ανάπτυξη του Internet ήταν κομβική για την πορεία των video games δίνοντας έναυσμα για την εισαγωγή νέων δυνατοτήτων τόσο στα First Person Shooters όσο και στα Real Time Strategy αλλά και για την ανάπτυξη και την εισαγωγή των Role Playing Games στην βιομηχανία. Τα RPG αποτέλεσαν σταθμό στα είδη των video games καθώς έδωσαν νέες δυνατότητες στους παίκτες και μία πληθώρα επιλογών που μέχρι τότε δεν υπήρχε στον ορίζοντα. Κυρίαρχη κυκλοφορία μέχρι και σήμερα αποτελεί το World of Warcraft το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει έναν τρομακτικό αριθμό παικτών από την αρχή, διατηρώντας και αυξάνοντας συνεχώς αυτόν τον αριθμό αυτό, με αποτέλεσμα τελικά το είδος να ονομαστεί Massive Multiplayer Online Role Playing Games.

Μέσα σε όλα αυτά, μεγάλο ήταν το κοινό που κατάφεραν να συγκεντρώσουν και τα Sports Games με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο να κυριαρχούν στα Ευρωπαϊκά εδάφη και με δημοφιλέστερες κυκλοφορίες στο σήμερα τα 2K για τους μπασκετόφιλους και τα Pro Evolution Soccer,FIFA αλλά και το Football Manager για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Τα Sports games μπορεί να είναι μία κατηγορία από μόνα τους, όμως ξεκίνησαν και συνέχισαν σε μία πληθώρα από είδη, καθώς μπορούμε να βρούμε Sports games από Platformers μέχρι Real Time Strategy αλλά και πολλά άλλα.

Στο σήμερα οι κατηγορίες των video games μπορούν να χωριστούν ως εξής Action, Action-Adventure, Adventure, Role-Playing Games, Simulation, Strategy, Sports, Puzzle και Idle. Σαφώς και υπάρχει μία σειρά από υποκατηγορίες οι οποίες δεν θα αναφερθούν, όμως εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος στα video games; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Πιστεύετε ότι τα loot boxes εμπλουτίζουν ή καταστρέφουν τα video games;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Stop στην πειρατεία γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Batman: Arkham City γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

1 month ago
Press Start: Πιστεύετε ότι τα lootboxes εμπλουτίζουν ή καταστρέφουν τα video games; 1 month ago

Πρόκειται για θετικό ή αρνητικό στοιχείο της βιομηχανίας;

Την δεκαετία που μας πέρασε, το online gaming κυριάρχησε έναντι του offline, κερδίζοντας συνεχώς όλο και περισσότερους οπαδούς και στρέφοντας την βιομηχανία στην παραγωγή ακόμα περισσότερων online games για τον κορεσμό της ζήτησης των παικτών. Το multiplayer στοιχείο που προσφέρει το online gaming και η δυνατότητα που παρέχει σε παρέες αλλά και αγνώστους να παίζουν μαζί από το σπίτι τους δίνοντας την αίσθηση της συντροφικότητας, έδωσε ένα φανερό προβάδισμα και το κίνητρο στις εταιρείες ανάπτυξης να πειραματιστούν για την δημιουργία πολυποίκιλων projects. Ένα από τα βασικά στοιχεία του online gaming μέσα στα χρόνια που πέρασαν, αποτελούν τα lootboxes, τα επί πληρωμή δηλαδή πακέτα στα οποία ο παίκτης αγοράζει την πιθανότητα του να αποκτήσει κάποιο ψηφιακό αντικείμενο μέσα από μία γκάμα πιθανών αντικειμένων. Τα lootboxes έχουν εισβάλει στην βιομηχανία με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, αρχικά με την μορφή in game αγορών και αργότερα με την χρήση πραγματικών χρήματών. Πολλά free to play video games, στηρίχτηκαν στα lootboxes για την παραγωγή εσόδων και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, ενώ άλλα παρά το γεγονός ότι ήταν video games επί πληρωμή, δομήσαν επίσης ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους μέσω των lootboxes.

Υπάρχουν δύο βασικές απόψεις για την εισαγωγή των τυχερών αυτών πακέτων στην ζωή των gamers, με τους μισούς να θεωρούν ότι πρόκειται για ένα θετικό στοιχείο το οποίο βοηθάει όσους θέλουν να ξοδέψουν σε ένα παιχνίδι χρήματα κερδίζοντας χρόνο και τους άλλους μισούς να υποστηρίζουν ότι τα lootboxes καταστρέφουν τα video games δίνοντας προβάδισμα σε όσους έχουν χρήματα να ξοδέψουν ανεξαρτήτως της ικανότητας τους να παίξουν το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά FIFA με τα πακέτα παικτών, για τα οποία πολλοί παίκτες ξοδεύουν από μερικές δεκάδες μέχρι μερικές χιλιάδες ευρώ ετησίως έκαστος για να καταφέρουν να πετύχουν τους αγαπημένους τους παίκτες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η Electronic Arts να έχει εκτοξεύσει τα έσοδα της, με το Ultimate Team να παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό κερδών ετησίως για την εταιρεία ανάπτυξης. Μεγάλο μέρος των παικτών βέβαια παραπονιέται για την κατάσταση λέγοντας ότι για να καταφέρεις να πάρεις τους κορυφαίους παίκτες χρειάζεται να ξοδέψεις μία μικρή περιουσία σε πακέτα ή ότι ο βασικός λόγος που οι κορυφαίοι της κατάταξης βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, είναι το χρηματικό ποσό που έχουν ξοδέψει στα lootboxes. Κατά την άποψη μου τα lootboxes ήταν μία καλή εισαγωγή στα video games της γενιάς σε περιπτώσεις όπου οι εταιρείες ανάπτυξης βρήκαν της ισορροπία ανάμεσα στο κέρδος και την ικανοποίηση των παικτών μέσω των αγορών τους. Φυσικά αυτό δεν συννέβει σε όλες τις περιπτώσεις. Εσείς πιστεύετε ότι τα lootboxes εμπλουτίζουν ή καταστρέφουν τα video games; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποιο είναι το χειρότερο sequel που έχετε παίξει;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Stop στην πειρατεία γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Batman: Arkham City γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

Spyros Stampolas and 32 others have joined the group Cyberpunk 2077 1 month ago
1 month ago
Press Start: Ποιο είναι το χειρότερο sequel που έχετε παίξει; 1 month ago

Αυτό που σας απογοήτευσε περισσότερο.

Στην βιομηχανία των video games, αλλά και στις περισσότερες βιομηχανίες όπως είναι λογικό, όταν ένα παιχνίδι έχει μεγάλη επιτυχία σε πωλήσεις, οι εταιρείες οι οποίες έχουν επιμεληθεί την ανάπτυξη και κυκλοφορία τους προσπαθούν να συνεχίσουν την επιτυχία με την δημιουργία και κυκλοφορία κάποιου sequel. Μερικά video games τα οποία κυκλοφορούν ετήσια, έχουν κάθε χρόνο κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία με κάθε νέα κυκλοφορία τους, όπως για παράδειγμα τα FIFA, PES, NBA 2K και ούτω καθεξής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ετήσιες μεταγραφές των ομάδων όπως και οι διάφορες αλλαγές γενικότερα στα αθλήματα, σε συνδυασμό με τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές που κάνουν οι εταιρείες ανάπτυξης στην δομή του εκάστοτε παιχνιδιού, δίνουν κάθε χρόνο την αίσθηση της ανανέωσης. Υπάρχουν όμως και τα video games, τα οποία δεν ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία και μετά από μία επιτυχημένη είσοδο στην βιομηχανία, αναζητούν τον τρόπο για να μπορέσουν να διατηρήσουν το κοινό τους και να καταφέρουν τους υποστηρικτές να αγοράσουν και την επόμενη τους κυκλοφορία του franchise, αυτό σε πολλές περιπτώσεις γίνεται με επιτυχία, ενώ σε άλλες αποτυγχάνει παταγωδώς.

Φέτος είδαμε ένα τρανταχτό παράδειγμα, όπως το The Last of Us: Part II, το οποίο δίχασε το κοινό, με τους μισούς να κάνουν λόγο για ένα φοβερό sequel και τους υπόλοιπους να είναι δυσαρεστημένοι με την συνέχιση του πρωτότυπου από όλες τις απόψεις. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε επίσης για το Death Stranding του Hideo Kojima, για το οποίο υπάρχουν ήδη φήμες για την κυκλοφορία κάποιου sequel και το οποίο αποτελεί ένα πολυσυζητημένο παιχνίδι που επίσης δίχασε το κοινό. Φυσικά πολλοί περιμένουν να δουν το επόμενο Assassin’s Creed και παρά την ελπιδοφόρα παρουσίαση και προώθηση της εταιρείας, η Ubisoft θα χρειαστεί να δώσει το κάτι παραπάνω για να κρατήσει ικανοποιημένο το απαιτητικό κοινό της.

Μέσα στην πάροδο των ετών, τα sequels των video games τα οποία απογοήτευσαν τους υποστηρικτές τους δεν είναι λίγα, με μερικά παραδείγματα να αποτελούν τα Tony Hawk’s Pro Skater 5, Star Wars Battlefront II, NBA Live 14, Resident Evil 6, Devil May Cry 2 αλλά και πολλά ακόμη φυσικά καθώς η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Όσα video games αναφέρθηκαν μπορεί και να σας άρεσαν, καθώς το υποκειμενικό στοιχείο στις προτιμήσεις δεν μπορεί να βρίσκει σύμφωνους τους πάντες. Προσωπικά το χειρότερο sequel που έχω παίξει και που κατάφερε να με κάνει να μην ασχοληθώ ποτέ ξανά με την σειρά ήταν το Pro Evolution Soccer 2014 το οποίο με απογοήτευσε τόσο πολύ που έκτοτε στράφηκα στο FIFA και δεν επέστρεψα πότε. Ποιο είναι το χειρότερο sequel που έχετε παίξει εσείς; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να κουβεντιάσουμε και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Καλή Εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποια video games παίζετε φέτος το καλοκαίρι;

Silver Snipers: Ομάδα Counter-Strike με άτομα 62-81 ετών

Το πιο πρόσφατο user Blog

Stop στην πειρατεία γράφει ο Axilleas Loizidis

Το πιο πρόσφατο user Review

Batman: Arkham City γράφει ο Μάνος Γρυπάρης

Βασίλης Κτενίδης απάντησε στο θέμα 'Προσφορές σε video games' στο φόρουμ. 1 month ago

Με μόλις 1 ευρώ μπορείτε να προσθέτε στην συλλογή σας, στο Steam, τρία παιχνίδια μέσω Humble Store.

Το Humble Sweet Farm Bundle ισχύει για 20 ακόμη ημέρες και τα games που μπορείτε να αποκτήσετε εξαρτώνται από το ποσό που προτίθεστε να πληρώσετε.

Ειδικότερα με 1 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε τα Niche - a genetics survival game, MagiCat και Evergarden.

Με 6.38 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα παραπάνω συν τα Equilinox, Ultimate Chicken Horse και το Samorost 3.

Με 8.99 ευρώ και πάνω αποκτάτε όλα τα παραπάνω συν το Stardew Valley.

Θα λάβετε ως μπόνους 10% έκπτωση στην τιμή του πρώτου μήνα συνδρομής σας στο Humble Choice, όπως και τα soundtracks των Niche και Magicat.

Διαβάστε περισσότερα...

2 months ago
Notification