Featured
Γιάννης Μοσχονάς

Γιάννης Μοσχονάς (Blood King)
Experience: 5258 (1122 points to next level)

 
600
Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Galactic Civilizations 2' in the forum. 4 days ago

image_7.png
Τι εκτιμάτε περισσότερο σε ένα turn-based Strategy, ποιο χαρακτηριστικό του είναι αυτό που σας τραβά; Το GalCiv τα έχει όλα και σε αφθονία. Τα αφηρημένα game mechanics του δημιουργούν τέτοια δυναμική που σας τοποθετούν αβίαστα στον ρόλο του γαλαξιακού αυτοκράτορα. Η διαχείριση της αλυσίδας πλανητών που κατακτάτε έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας κρατικής οντότητα.

Συνδυάζει δηλαδή αρμονικά την ηγεμονία (ανατροφή και ικανοποίηση των αναγκών των υπηκόων σας) και την κυριαρχία (χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών για επέκταση του κράτους και επιβολής της κυβερνητικής θέλησης σε άλλους πολιτισμούς). Δεν υφίσταται ούτε ένας στατιστικός πίνακας που να μην επηρεάζει το σύνολο με αποτέλεσμα, όλες οι πράξεις σας να τείνουν προς υπολογίσιμα αποτελέσματα. Απολαύστε το παρακάτω βίντεο για να ξεκινήσει η πώρωση:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Hello Neighbor' in the forum. 7 days ago

Διαβάστε το Review του Hello Neighbor

Το Hello Neighbor πήρε μια εξαιρετική κεντρική ιδέα (πιθανή πηγή έμπνευσης το αξέχαστο The ‘Burbs με τον Tom Hanks) και την έκανε σαλάτα. Η αισθητική και η ιστορία του σας σπρώχνει αρχικά να του δώσετε μια ευκαιρία, το gameplay του όμως ορθώνεται απειλητικό στην συνέχεια και σας φράζει τον δρόμο.

Τα controls είναι μέτρια, τα physics χάλια, ο γείτονας για τα πανηγύρια. Οι γρίφοι δεν προσφέρουν την παραμικρή ικανοποίηση και το μόνο που κρατάτε από το πακέτο είναι η σουρεαλιστική ατμόσφαιρα. Το ερώτημα είναι αν αξίζει να δώσετε τα λεφτά σας για ένα video game που προσφέρει 20% απόλαυση και 80% εκνευρισμό.

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Ghost of Tsushima' in the forum. 7 days ago

Διαβάστε το Review του Ghosto Of Tsushima

Στο Ghost of Tsushima παρακολουθήσαμε πολλές φορές τον Jin να υποκλίνεται μπροστά σε ναούς και συγγενικούς τάφους, δείχνοντας τον σεβασμό του. Ταιριάζει λοιπόν και μια δική μας νοητική υπόκλιση σε έναν από τους καλύτερους τίτλους της χρονιάς και όλων των εποχών για το PS4. Χαρακτηρίζεται σαν η τελευταία μεγάλη κυκλοφορία για την προσφιλή μας κονσόλα και θέλουμε να τονίσουμε την λέξη “μεγάλη”. Δεν μας ενδιαφέρει ο προϋπολογισμός αλλά η ουσία και το Ghost of Tsushima περιέχει μπόλικη.

Τα φανταστικά γραφικά του πάνε πακέτο με τα εξαιρετικά controls και το ρεαλιστικό animation στολίζεται από τοποθεσίες που μοιάζουν με ζωντανεμένους πίνακες φυσιολατρών. Δεν μας εξέπληξε το γεγονός αφού αποτυπώνουν την πραγματική φυσική ομορφιά της Ιαπωνίας. Το μεγαλειώδες βεστιάριο των χαρακτήρων ζωντανεύει την μεσαιωνική Ιαπωνία και οι ποταμοί αίματος που χύνονται απεικονίζουν την αγριότητα των καιρών.

Τα game mechanics συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους ενισχύοντας το κεντρικό θέμα της ιστορίας, μιας ιστορίας που δεν δημιουργεί ποτέ πλήξη. Αντίθετα γουστάρουμε να ανακαλύπτουμε πράγματα για τους βασικούς και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, να συναντούμε καινούργιους και να απονείμουμε δικαιοσύνη, συντρίβοντας το κακό.

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' House Flipper' in the forum. 2 weeks ago

5vFksWVtTU1fnBJbI5bpTx3G.jpg
Στο House Flipper το ταξίδι είναι πολύ σημαντικότερο από τον προορισμό. Δεν δίνετε δεκάρα για το πόσα λεφτά έχει ο χαρακτήρας σας στην τράπεζα, σας ενδιαφέρουν οι “ζεν” δραστηριότητες του σε κάθε σπίτι και η κατάκτηση των perks. Είστε ένας αισθητικός κατοικιών που εξαφανίζει την φθορά και την ασχήμια και επιβάλλει την ομορφιά και την καθαριότητα.

Γουστάρετε να σπάτε τοίχους με την βαριοπούλα, να σκοτώνετε κατσαρίδες με την σέσουλα, να μαθαίνετε τα κόλπα των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών συνδέοντας πρίζες, φωτιστικά, μπάνια και νεροχύτες. Ο νους και τα χέρια σας θα είναι αφοσιωμένα για δεκάδες ώρες στην ζωή του ηρωικού εργάτη γιατί οι δουλειές του θα σας χαλαρώνουν και θα σας μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα. Απολαύστε το στο ακόλουθο βίντεο:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Galactic Civilizations' in the forum. 2 weeks ago

ss_789d1fd8c774bb5c807b719bbb726192c3fbad75.1920x1080.jpg
Το Galactic Civilizations είναι φτιαγμένο με σκοπό το replayability και τα πολύωρα playthroughs. Το τεράστιο technology tree και η ποικιλία σε εξωτικές κατασκευές εξασφαλίζουν ότι δεν θα το βαρεθείτε για πολύ καιρό. Η μεγάλη απόλαυση σας περιμένει στους τεράστιους γαλαξίες γιατί, στους μικρότερους, οι κατοικήσιμοι πλανήτες καταλαμβάνονται γρήγορα και η χαρά της επέκτασης κόβεται απότομα, μεταμορφωμένη σε μια τεχνολογική και στρατιωτική κούρσα.

Η σχέση του interface με τα game mechanics λειτουργεί αρμονικά και το δυναμικό A.I. εξασφαλίζει μια κυμαινόμενη αντίσταση που προσαρμόζεται στις ικανότητές σας. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να πάρετε μια γεύση:
[video]

Read More...

Panagiotis Kerefidis and 31 others have joined the group Cyberpunk 2077 3 weeks ago
Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' 112 Operator' in the forum. 3 weeks ago

croppedimage1201631-112-operator-screenshot-3.jpg
Μέσα στα πλαίσια του campaign του το 112 Operator εθίζει περισσότερο από την ζάχαρη και τον καφέ μαζί. Ο υποσυνείδητος συσχετισμός των in game περιστατικών με πραγματικά συμβάντα σας γεμίζει αδρεναλίνη και επιτάσσει την άμεση αντιμετώπισή τους.

Η προσπάθεια σας να ακούσετε προσεκτικά τα άτομα που σας τηλεφωνούν ενόσω ο χρόνος κυλάει με αργούς ρυθμούς, σας στρεσάρει αφάνταστα και σας απορροφά στον ψηφιακό σας ρόλο. Το εξαιρετικό interface και ο χειρισμός που μαθαίνετε εν ριπή οφθαλμού ενισχύει την εθιστικότητα του τίτλου που είναι και το μεγάλο ατού του. Ιδού ένα εξαιρετικό βίντεο για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Crusader Kings' in the forum. 4 weeks ago

638573.jpg
Στο Crusader Kings δεν κυβερνούν οι βασιλείς, οι ευγενείς ή ο κλήρος, κυβερνά το gameplay του. Ο game designer έδειξε την απειρία του σε νευραλγικούς τομείς του παιχνιδιού, καθιστώντας το απαγορευτικό για το ευρύ κοινό και τους Strategy lovers που θέλουν να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους. Πρέπει να πιεστούμε πολύ για να αγνοήσουμε τις ελλείψεις και να τοποθετήσουμε νοητικά τον εαυτό μας στον ρόλο του ευγενή που επιλέγουμε.

Η κατάθεση τόσης ψυχικής ενέργειας ίσα ίσα για να αποκτήσουμε κάποια οικειότητα με το περιβάλλον και να επενδύσουμε στον κόσμο του είναι ένα άλμα πίστης για το οποίο θα ανταμειφθούν όσοι από εμάς το επιχειρήσουν. Με τι; Με εκατοντάδες χρόνια ιστορικού δράματος, με άπειρους πολέμους και εδαφικούς μετασχηματισμούς, με πολλές ώρες απολαυστικής αλληλεπίδρασης με χιλιάδες “ανθρώπινους” χαρακτήρες. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο της εισαγωγής του για να πωρωθείτε:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς replied to the topic 'Cloudpunk' in the forum. 1 month ago

Διαβάστε το Review του Cloudpunk

Οι cyberpunk ιστορίες βρίσκονται πολύ ψηλά στην προτίμησή μας εξαιτίας της τεχνολογικής αισθητικής και του πλούσιου προβληματισμού που εκφράζουν για καίρια κοινωνικά προβλήματα. Το Cloudpunk στηρίζεται στην cyberpunk θεματική και σε ένα γαλαξία από χαρακτήρες για να μελετήσει μια πιθανή μελλοντική εξέλιξη του πολιτισμού μας.

Μας επηρεάζει θετικά με το χιούμορ και την ευρηματικότητα των διαλόγων. Μας ξεκουράζει με την χαλαρωτική του ροή, μας εντυπωσιάζει με την μετατροπή της voxel art σε έναν πολύχρωμο και φωτεινό κόσμο. Ο απλός χειρισμός και η ευκολία αναζήτησης αντικειμένων και NPCs μας ωθεί στην εθιστικότερη διαδικασία του Cloudpunk, την ανακάλυψη και συσσώρευση πραγμάτων και ιστοριών. Για εμάς που λατρεύουμε τα The Fifth Element και Blade Runner αποτελεί σίγουρη αγορά.

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Pong Quest' in the forum. 1 month ago

20200422191129_1-768x432.jpg
Το Pong Quest ήταν αναπόφευκτο να ξεπεράσει το πρωτότυπο αφού τα χωρίζει μια γενιά και βάλε, απέτυχε όμως στο να δημιουργήσει ένα τίτλο που θα προξενήσει αντίστοιχους δημιουργικούς τριγμούς στην βιομηχανία των games. Οι προσθήκες στο αρχέγονο gameplay του Pong εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα.

Εκτός από τα ρεφλέξ, η ποικιλία και οι δυνατότητες των μπαλών ενεργοποίησαν στο έπακρο τις νοητικές μας ικανότητες. Η αφθονία των στατιστικών χόρτασε την ακόρεστη πείνα μας για αριθμούς. Η χαριτωμένη εμφάνιση των χαρακτήρων και το παιδικό χιούμορ ικανοποίησε την ανάγκη μας για ανάλαφρη διασκέδαση. Απολαύστε ένα μικρό μέρος του στο ακόλουθο βίντεο:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Order of Battle: World War II' in the forum. 2 months ago

Order-of-Battle-WW2-Red-Star-Review.jpg
Το Order of Battle: World War II είναι μια σίγουρη επιλογή για τους σκεπτόμενους users που λατρεύουν την στρατηγική. Στα σενάριά του περιγράφει όλη την πορεία του πολέμου και οι μάχες είναι τρομακτικά εθιστικές. Βλέποντας τις εχθρικές μονάδες να τυλίγονται στις φλόγες, να καταρρίπτονται, να βυθίζονται και το μέτωπο να αλλάζει συνέχεια μορφή, αισθανόμαστε την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, να καθαρίσουμε τον χάρτη από τους εχθρούς, να εμπλακούμε σε σκληρότερους αγώνες.

Είναι γεμάτο από εξαιρετικά game mechanics που διαμορφώνουν πολύπλοκη δυναμική και ρευστή ισορροπία δυνάμεων. Μπορείτε να διαπιστώσετε την υψηλή ποιότητά του βλέποντας το παρακάτω βίντεο:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' Kenshi' in the forum. 2 months ago

ss_2aa0a97ed2656db8749b1c50ec4b7eec14d8d108.jpg
Το Kenshi είναι ένας έξοχος εξομοιωτής ζωής σε απελπιστικές συνθήκες. Πέφτουμε στην κολασμένη του ατμόσφαιρα με μηδενικό status και πασχίζουμε να επιβιώσουμε και να ξεχωρίσουμε στον μετα-αποκαλυπτικό του κόσμο.

Εμπεριέχει τόσα πολλά συστήματα, ράτσες, factions, lore, περιβάλλοντα, τεχνολογίες, εξοπλισμούς και περιοχές για να ερευνήσουμε ώστε παρεμβαίνει αποφασιστικά στον ελεύθερο χρόνο μας. Η αντοχή του στον χρόνο είναι ανυπολόγιστη διότι είναι απίθανο να υπολογίσουμε πόσες καινούργιες ιστορίες θα βιώσουμε αν δεν ασχοληθούμε μαζί του για μήνες. Μπορείτε να του ρίξετε μια πρώτη ματιά στο παρακάτω βίντεο:
[video]

Read More...

Γιάννης Μοσχονάς created a new topic ' XCOM: Chimera Squad' in the forum. 2 months ago

XCOMchimerasquad3-1212x682.jpg
XCOM 3 δεν το λέμε το Chimera Squad. Μπορούμε να το βαφτίσουμε spin off ή standalone expansion. Η κατηγοριοποίηση του μικρή σημασία έχει. Μας ενδιαφέρουν τα νέα game mechanics με το συναρπαστικό Breach mode στην πρώτη γραμμή. Μας πωρώνουν τα missions, η άγρια και αιματηρή δράση και η μεγάλη πληθώρα από εχθρούς για να ξεκάνουμε.

Γουστάρουμε την παραμετροποίηση των ηρώων και ηρωίδων μας, τα πανίσχυρα skills τους, τις έτοιμες προσωπικότητες και βιογραφίες που φέρνουν στον κόσμο του XCOM. Νιώθουμε την νέα προοπτική των επιχειρήσεων, την μορφή του τοπικού αστικού πολέμου να μας περιορίζει σε σχέση με τον παγκόσμιο πόλεμο κατά των εξωγήινων στο παρελθόν, απολαμβάνουμε όμως την διαχείριση πόρων. Απολαύστε το παρακάτω βίντεο για μια γερή δόση πώρωσης:
[video]

Read More...

Notification