Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 113724 (17328 points to next level)

 
600
9 hours 46 minutes ago
O streamer Rudeism έφτιαξε lightsaber και γάντι για το Star Wars Jedi: Fallen Order 9 hours 46 minutes ago

Παίζει με ειδικό χειριστήριο!

Ο Twitch streamer Rudeism είχε κάνει τον εαυτό του Goose controller παίζοντας το Untitled Goose Game και πλέον ξαναχτυπά! Δημιούργησε ειδικό χειριστήριο με σπαθί lightsaber και γάντι Force glove, απλά για να παίξει Star Wars: Jedi Fallen Order.

Ο Dylan Beck έφτιαξε τα δύο αυτά περιφερειακά μόνος του συνδυάζοντας εξαρτήματα από χειριστήρια.

Το lightsaber είναι ένα κλασικό πλαστικό φωτόσπαθο, στο οποίο ο Rudeism έβαλε thumbsticks και κουμπιά. Ανάβει όταν ενεργοποιείται μέσα στο παιχνίδι και αντιδρά στις κινήσεις του streamer, όπως όταν χτυπάει ή μπλοκάρει.

Το Force Glove είναι πιο περίπλοκο καθώς έχει ένα χειριστήριο, με το οποίο ο Dylan ελέγχει τον χαρακτήρα (Cal) μέσα στο παιχνίδι. Χρησιμοποιεί ένα IMU (Inertial Measurement Unit) για να καθορίσει ποια δύναμη Force θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις κινήσεις του.

Ο χειρισμός είναι πολύ πιο διασκεδαστικός από τον τύπο που έφτασε level 100 στο World of Warcraft με dancepad! 

Διαβάστε το review του Star Wars Jedi: Fallen Order και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

10 hours 37 minutes ago
Δωρεάν περίοδος για το Borderlands 3 10 hours 37 minutes ago

Ακόμα δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει!

Η 2K Games δίνει δωρεάν το Borderlands 3 για τις κονσόλες PS4 και Xbox One αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μπορεί το δημοφιλές FPS/RPG να κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η 2K αποφάσισε μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του να το διαθέσει δωρεάν στις δύο δημοφιλέστερες κονσόλες. Μαζί με το δωρεάν Σαββατοκύριακο, ανακοινώθηκε και το πρώτο DLC με τίτλο  Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot.

http://www.youtube.com/watch?v=dwotKJdUD6M

Πριν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όμως, θα προηγηθεί το αυριανό patch, το οποίο μεταξύ άλλων θα προσθέσει και το δωρεάν DLC challenge Takedown at the Maliwan Blacksite.

Διαβάστε το review του Borderlands 3 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

2 days ago
Παίζουμε Death Stranding 2 days ago

100% στα ελληνικά!

Στο αποψινό μας livestream στις 22:00 θα παίξουμε το νέο Stealth game του Hideo Kojima. Το πολυαναμενόμενο Death Stranding.

Το livestream, πλέον σε 1080p HD, θα μεταδοθεί πλήρως στα ελληνικά, καθώς θα ενεργοποιήσουμε το ελληνικό voice acting, αλλά και τους ελληνικούς υπότιτλους. Συντονιστείτε στο www.YouTube.com/Gameworldgr.

Μαζί μας θα βρίσκεται παρέα ο Γιώργος Χαραλάμπους.

Διαβάστε το review του Death Stranding και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

2 days ago
Πριν το αγοράσετε 5: 9 facts για το The Outer Worlds 2 days ago

Με Θετικά και αρνητικά αλλά και μεγαλύτερη έμφαση στο gameplay.

Από σήμερα η σειρά "Πριν το αγοράσετε" εξελίσσεται και πλέον γίνεται πιο ουσιώδης, ώστε να σας βοηθήσει στην αγορά νέων games.

Στα νέα μας επεισόδια θα αναλύουμε καταρχήν κατά πλειοψηφία θέματα που αφορούν το gameplay ενός παιχνιδιού και κατά μειοψηφία το σενάριό του. Δεν θα κάνουμε αναφορές σε στοιχεία που δεν αφορούν την αγορά του. Παράλληλα, θα σας παρουσιάζουμε τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά στοιχεία ενός παιχνιδιού.

Δείτε λοιπόν το νέο μας βίντεο για το The Outer Worlds, το First-Person Action RPG της Obsidian, το οποίο...μιμείται κατά κάποιο τρόπο το Fallout, καθώς θυμίζουμε ότι στην Αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης υπάρχουν στελέχη τα οποία είχαν εργαστεί στα Fallout 1 και 2.

http://www.youtube.com/watch?v=-6vSMMpECV4

Το review του The Outer Worlds θα ανέβει σύντομα στο GameWorld. Συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

3 days ago
Δημιουργοί Diablo: "Η Blizzard άλλαξε τελείως και θέλει να ικανοποιεί τους μετόχους της" 3 days ago

Μόνο 2 άτομα έμειναν από τους 180 την εποχή των πρώτων Diablo.

Οι δημιουργοί του Diablo δήλωσαν στην ExileCon της Νέας Ζηλανδίας ότι η Blizzard έχει αλλάξει τελείως και θέλει πλέον να ικανοποιεί τους μετόχους της.

Οι David Brevik, Erich Schaefer και Max Schaefer, τοποθετήθηκαν για την ανακοίνωση του Diablo Immortal για κινητά, το ban του Blitzchuong στη Hearthstone, επειδή ο παίκτης έκανε δημόσια δήλωση υπέρ των διαδηλώσεων του Χονγκ Κονγκ, ενώ ακολούθησε και ban σε δύο casters.

Ο David Brevik δήλωσε συγκεκριμένα: "Δεν είναι ότι απλά η Blizzard άλλαξε, έχει αλλάξει τελείως. Οι μόνοι αρχικοί developers που παρέμειναν είναι ο senior Art Director Samwide Didier και ο πρόεδρος J. Allen Brack, με τον οποίο μιλάω συχνά. Όταν φύγαμε υπήρχαν 180 υπάλληλοι. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες. Η όλη αυτοκρατορία που έχει στηθεί είναι διαφορετική και η Activision δεν έχει επιρροή στη Blizzard. Μόνο η Blizzard και ένας εμπορικός μέτοχος, η Vivendi ή κάποιος άλλος. Τώρα η Blizzard είναι μια αυτοκρατορία που θέλει να καθησυχάσει τους μετόχους της".

Όσον αφορά την αλλαγή στάσης στις αξίας της Blizzard, που κάποτε ήταν η ελευθερία λόγου των χρηστών της, ο Brevik πρόσθεσε ότι "Αυτό δεν είναι κάτι το νέο. Συμβαίνει με τις εταιρείες συνεχώς. Είναι λογικό σε οποιαδήποτε εταιρεία που μεγαλώνει σε τεράστιο επίπεδο". Ακόμα και κατά την ανάπτυξη του Diablo 2 υπήρχαν διαρκώς διαφωνίες σχετικά με το splatter και την αισθητική του αίματος που υπήρχε ανάμεσα στην Blizzard North και την Blizzard Entertainment, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά, εταιρεία δηλαδή που είχαν ιδρύσει οι Mike Morhaime, Allen Adham και Frank Pearce. Όσο η Blizzard συνέχισε να μεγαλώνει μετά τις επιτυχίες των Diablo, Warcraft και StarCraft, το τρίο δημιουργών του Diablo είχε ακόμη πιο δύσκολο έργο στο να καταφέρει εις πέρας τον δημιουργικό σχεδιασμό και να αποφύγει την εμπορική γραφειοκρατεία. Ο Erich Schaefer πρόσθεσε σε όλα αυτά ότι "Τότε δεν μιλούσαν στην  Blizzard για τα θέλω της Κινεζικής κυβέρνησης, παρά μόνο για το τι ήθελαν οι fans".

 

Συζητήστε για το Hearthstone και το ban του Blitzchung στο σχετικό forum topic.

3 days ago
3 days ago
Το Diablo 2 δεν έχει τα πηγαίνα assets για να γίνει Remaster 3 days ago

Η Blizzard θα πρέπει να δουλέψει από το μηδέν!

Το Diablo 2 Remaster ίσως βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά οι δημιουργοί της σειράς δήλωσαν στην ExileCon 2019 ότι η Blizzard δεν έχει τα αρχικά assets του παιχνιδιού και οι γραφίστες της θα πρέπει να τα φτιάξουν από το μηδέν!

Οι Max Schaefer, Erich Schaefer και David Brevik δήλωσαν ότι υπήρξε μια δύσκολη στιγμή στην ανάπτυξη του Diablo II. Την 11η ώρα της ανάπτυξης του Diablo II, το source code του παιχνιδιού και τα γραφικά του χάθηκαν. Ο σκληρός δίσκος χτύπησε σφάλμα και οι developers δεν είχαν κρατήσει backup. Έτσι υπήρξε ένας πανικός δύο ημερών με όλη την εταιρεία να μην ξέρει τι να κάνει.

"Πήγαμε σπίτι και φέραμε τους σκληρούς δίσκους"
Ευτυχώς η ομάδα της Blizzard North κατάφερε να αναπτύξει εκ νέου ένα μεγάλο μέρος του κώδικα και των assets από την έκδοση του Diablo II που πήραν οι developers σπίτι τους για να το παίξουν. Δυστυχώς ο πηγαίος κώδικας και πολλά γραφικά χάθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι οι developers της Blizzard θα είχαν ένα δύσκολο έργο στο να φτιάξουν το Diablo II Remaster.

Ο Erich Schaefer δήλωσε: "Καταφέραμε να αναπτύξουμε ξανά ένα μεγάλο μέρος των όσων χάσαμε. Πήγαμε στα σπίτια μας, βγάλαμε τους σκληρούς δίσκους μας και καθίσαμε για μέρες ώστε να ανακατασκευάσουμε ότι είχαμε, κάτι που εν τέλει δούλεψε σωστά, εκτός από το γεγονός ότι χάσαμε όλο το ιστορικό. Χάσαμε δηλαδή τα assets (σ.σ. γραφικά). Θα είναι έτσι δύσκολο για την Blizzard να φτιάξει ένα Diablo 2 Remaster γιατί δεν υπάρχουν τα assets (σ.σ. εννοεί στα αρχικά τους αρχεία, όπως τα δημιούργησαν οι γραφίστες με τα προγράμματα σχεδίασης) αλλά οι τελικές τους εκδόσεις. Θα πρέπει να τα φτιάξουν από την αρχή".

Μία από τις φήμες της BlizzCon 2019 είναι ότι η Blizzard θα ανακοίνωνε ένα remaster του Diablo II. Γιατί άραγε οι δημιουργοί της σειράς το ανέφεραν; Προφανώς αυτό κάτι σημαίνει, αν και για περισσότερα θα πρέπει προφανώς να περιμένουμε την BlizzCon του 2020. Ο Erich Schaefer πάντως δήλωσε ότι "Η Blizzard αγόρασε το Diablo ως brand πριν την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του 1996 και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας (300.000 δολάρια), αφού οι δημιουργοί είχαν ένα σωρό φόρους να πληρώσουν. Δεν υπήρχαν καθόλου χρήματα".

Οι προβλέψεις των αδερφών Schaefer για τις πωλήσεις του πρώτου Diablo ήταν 20.000. Τελικά πούλησε αρκετά εκατομμύρια.

4 days ago
Notification