Οι αχώνευτοι του gaming

Hot
Οι αχώνευτοι του gaming

Οι αχώνευτοι του gaming

Πως να τους αντιμετωπίσετε.

 

Κάθε Σάββατο η στήλη Αφιερώματα φιλοξενεί τα καλύτερα Blog posts σας που γράφετε οι αναγνώστες του GameWorld στο Community/Blogs. Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα άρθρο από τον χρήστη Omnibot, ο οποίος μιλά για τις αχώνευτες κατηγορίες ανθρώπων στον χώρο του gaming και πώς να τους αντιμετωπίσετε.

Κείμενο:

Αν παίζετε συχνά multiplayer games είμαι σίγουρος ότι τους έχετε συναντήσει. Οι ΑΧΩΝΕΥΤΟΙ (γνωστοί κι ως σπασαρχί)είναι αυτά τα ηλίθια άτομα τα οποία έχουν σαν μοναδικό σκοπό στη ζωή τους να σας χαλάσουν το gaming session σας. Συνήθως έχουν μυαλό με δείκτη IQ που τείνει προς το μηδέν και πιστεύουν ακράδαντα πως με τη συμπεριφορά που έχουν (και λόγω της απροσωπίας του online κόσμου) μπορούν και ξεγλιστρούν χωρίς συνέπειες. Στη πραγματικότητα, αν τολμούσαν να κάνουν έστω κάτι θα τρώγανε, από εμένα τουλάχιστον, retro-φάπες! Κάθεστε αραχτοί, διασκεδάζετε, όταν ξάφνου έρχονται, βρίζουν και αρχίζουν να σκοτώνουν συμπαίκτες, να camp-άρουν και να κάνουν τη ζωή όλων μας δύσκολη.

Έτσι, ο Omnibot θεώρησε σωστό να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε καθώς και να αντιμετωπίσετε αυτά τα “παλικάρια” με τον απόλυτο οδηγό στρατηγικής για τους ΑΧΩΝΕΥΤΟΥΣ. Ο δείκτης ανθρώπινης αχωνεψιάς (!) δεν τελειώνει ποτέ και είναι λογικό να μη γράφω παρακάτω όλα τα παραδείγματα, αλλά θα βρείτε τουλάχιστον τα πιο συχνά τα οποία είναι αντιμετωπίσιμα. Οπότε δώστε βάση και προχωρήστε προσεκτικά. Συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια...

Ο Παρακαλητής

Ενώ κάθε μέλος από αυτό το υπο-είδος έχει συνήθως μοναδικό τρόπο προσέγγισης, οι βασικές αρχές που ακολουθεί είναι σταθερές:

1) Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος

2) Πάντα φταίει κάποιος άλλος

3) Αδικήθηκε

Ο Camper-άς

Συνήθως τον βρίσκετε σε games με ranged weapons. Ο camper-άς γουστάρει να κρύβεται σε μια σκοτεινή γωνιά σε ένα εντελώς απρόσιτο σημείο και σας σκοτώνει με το που σας εντοπίσει. Σε games όπως το Sniper αυτός ο τρόπος παιχνιδιού επιβάλλεται. Σε games όπως το Call of Duty ο camper-άς μισείται απ’όλο το κόσμο.

Οι Clan Καταστροφείς

Αυτά τα παιδιά είναι συνήθως ομάδες από διάφορους ΑΧΩΝΕΥΤΟΥΣ οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αρχίζουν να βρίζουν τα νέα μέλη των ομάδων τους σε διάφορα team games και γενικά να συμπεριφέρονται άσχημα και ηλίθια σε όλους.

Ο Εκμεταλλευτής

Αυτός πιστεύει ότι είναι εξυπνότερος απ΄όλους μας διότι βρήκε κάποια bugs στο παιχνίδι τα οποία τον κάνουν άτρωτο ή αόρατο για εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Ανέρχονται από μια τρύπα ή ξεπροβάλλουν που και που από καμιά κρυψώνα για να εξοντώσουν όποιον περάσει από κοντά τους.

Ο Θαραλλέος Σολίστας

Παίζετε capture the flag και πάνε τη σημαία σας στην εχθρική βάση. Κάνετε host ένα no rockets match και αυτοί προκαλόυν νέα Χιροσίμα στη πίστα. Αυτά τα animal-άκια ενώ γνωρίζουν πού και τί θα παίξουν, πιστεύουν πως αυτοί θα παίξουν με τους δικούς τους κανόνες.

Ο Αρχάριος Οδηγός

Δεν είναι κακό να είσαι noob-άς αλλά μη φορτώνεσαι στους υπόλοιπους. Αν είσαι νέος σε ένα παιχνίδι, μη προθυμοποιηθείς να καθοδηγείς εσύ την ομάδα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κακών οδηγών: αυτός που δε ξέρει καν που πάτε μέχρι αυτόν που σας πάει σε παγίδα για να σπάσει απλά πλάκα.

Ο Spawn Camper-άς

Συγγενής του camper-ά, Ά βαθμού, ο spawn camper-άς, είναι αυτός που έχει τόσο ελεύθερο χρόνο που βρήκε ποια είναι τα respawn points. Χάνετε, κάνετε respawn και αυτός ο π@π@ρ@ς σας σκοτώνει ξανά και ξανά. Διασκεδαστικό δεν ακούγεται;

Οι Team Killers

Πολύ αδύναμοι και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα για να εξοντώσουν τους εχθρούς τους, αυτοί οι τυπάδες εξολοθρεύουν τους συμπαίκτες τους έναν προς ένα συνήθως πισώπλατα. Οι αρχι…-προδότες! Ευτυχώς, τέτοια συμπεριφορά είναι άμεσα αντιμετωπίσιμη καθώς μπορείτε να τους kick-άρετε (όπως θα κάνατε και στη πραγματική ζωή).

Οι Υβριστές

Τέλος οι υβριστές είναι αυτοί που ουρλιάζουν στο Xbox Live ή στο PSN οι οποίοι αν τολμούσαν να πουν έστω τα μισά στη πραγματικότητα ακόμα θα σκούπιζαν το πάτωμα με το πισινό τους. Αυτοί οι αντικοινωνικοί τύποι ποτέ δε μάθανε τη διαφορά μεταξύ πλάκας και bullying. Μείνετε μακριά!

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Αφιερώματα και γράψτε το δικό σας blog στο Community/Blogs.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification