Το gaming στα χρόνια της κρίσης

Hot
Το gaming στα χρόνια της κρίσης

Το gaming στα χρόνια της κρίσης

Πως η κρίση επηρεάζει την αγορά τίτλων.

 Κάθε βδομάδα στη στήλη Αφιερώματα αναδημοσιεύουμε τα κείμενα άρθρων σας που γράψατε στο Community/Blogs. Σήμερα δείτε το άρθρο του Γιάννη Νικολάκη (genaric) με τίτλο "Το gaming τα χρόνια της κρίσης" για ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Τα τελευταία 8 χρόνια σχεδόν όλοι βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα που έχει επιφέρει μεγάλες απώλειες στο πορτοφόλι μας, με έμμεσες συνέπειες στην κοινωνική μας ζωή. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω το πως-πόσο έχει επηρεαστεί η αγορά των video games στην Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Ανέκαθεν ( από την εμφάνιση τους και έπειτα) τα video games αποτελούσαν προτεραιότητα στα αγοραστικά θέλω της νεολαίας.Μέχρι και το 2010 το δόσιμο 50, 60 η και 70 ευρώ για την αγορά ενός παιχνιδιού δεν αποτελούσε μεγάλο ζήτημα για έναν αγοραστή, ( μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα) κάτι που συντελούσε στην ευημερία της αγοράς και οδήγησε σε τεράστιες πωλήσεις κατά την προηγούμενη δεκαετία.Με τον ερχομό της κρίσης ωστόσο, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη και η αγορά των video games, οπού υπέστει μείωση μεν άλλα όχι όσο τραγική θα περίμεναν οι ειδικοί δε.

Πλέον οι μεγάλες μειώσεις στους μισθούς οδήγησαν το αγοραστικό κοινό στην μείωση τον εξόδων για video games αφού προηχαν άλλες βασικές ανάγκες. Έτσι πλέον ο αγοραστής κάνει μια εκτενή έρευνά αγοράς και τσεκάρει όλες τις εναλλακτικές επιλογές που έχει πριν προβεί σε μια αγορά, κάτι που έχει σε μεγάλο βαθμό βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους σε βάρος των μεγάλων αλυσίδων (public,plaisio κ.α.)

Αυτή η στροφή των καταναλωτών οδήγησε τις μεγάλες αλυσίδες σε μειώσεις τιμών και σε μεγάλες συνδυαστικές προσφορές, που έκαναν την απόκτηση ενός video game η μιας κονσόλας πιο προσιτή στο μέσο αγοραστή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα μικρά μαγαζιά που αναγκαστικά πουλάνε σε πολύ χαμηλότερες τιμές.Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ ο κλάδος των used games οπού αν αρθούν οι λανθασμένοι φόβοι για την ποιότητα των τίτλων, αποτελούν την πιο οικονομικά προσιτή λύση για τον κάθε αγοραστή.

Έτσι παρόλο που το gaming τείνει να γίνει πολυτέλεια, η αγορά(του gaming) αντιστέκεται και δεν συμβαδίζει με την καθοδική πτώση των άλλων αγορών, αλλά προσαρμόζεται στις καταστάσεις και στις ανάγκες του Έλληνα πολίτη που συνεχίζει αν και σε μικρότερο βαθμό να αγοράζει video games.

Γράψτε το δικό σας blog στο Community/Blogs. Με το καλύτερο του μήνα κερδίζετε video game της επιλογής σας προσφορά του BundleStars. Το ίδιο ισχύει και για το καλύτερο user review. Απλά μπαίνετε στην κατηγορία reviews και στην καρτέλα user reviews.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 20/10/2017 09:24
Η αγορά παιχνιδιού είναι απο τα τελευταία πράγματα που θα κοιτάξω πλέον.Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα και οι ανάγκες μας και τόσο λίγα τα χρήματα που δεν μένει σχεδόν τίποτα έτσι ώστε να πεις ότι μπορώ με άνεση να αγοράσω έναν τίτλο.
#2 the_prophet1987 (Level 22) 20/10/2017 12:30
Τον τελευταίο καιρό στηρίζω μικρές εταιρίες που τα παιχνίδια τους κυμαίνονται γύρω στα 30 ευρώ και πάλι δεν μπορώ να τα αγοράσω full price και περιμένω για κάποια έκπτωση.Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά έχει και τα καλά της.Βγάζει απο μέσα μας τις αληθινές μας επιθυμίες στα παιχνίδια.Επειδ ή δε μπορούμε να τα αγοράσουμε όλα επικεντρωνόμαστ ε στο ποιό παιχνίδι μας αρέσει πραγματικά και ποιό θα μας κρατήσει για καιρό.
#3 Lyricaldemon (Level 22) 20/10/2017 14:29
Εγώ λόγω οτι το ταμείον είναι γενικά μείον,κοιτάω πάντα να έχουν τρελές προσφορές και να είναι κάτι που θα με κρατήσει για πολλές ώρες.
#4 +1 Divine Raiden (Level 26) 20/10/2017 21:06
Το πρόβλημα δεν νομίζω οτι είναι το πόσο κοστίζει ένα παιχνίδι αλλά το κατά πόσο αυτή η τιμή αντιπροσωπεύει την ποιότητα και την ποσότητα του περιερχομένου.Ε πίσης μην ξεχνάμε οτι υπάρχουν άπειροι resellers απο τους οποίους μπορούμε να πάρουμε παιχνίδια σε πολύ χαμηλές τιμές.Αλλά όπως είπα και πρίν, το αν θα αγοράσω κάτι πλέον θα εξαρτηθεί ολοκληρωτικά απο την ποιότητα του τίτλου.Δυστυχώς πλέον όλα τα παιχνίδια κοστίζουν 60άρια και 70άρια σε full prices και είναι γεμάτα προβλήματα,micr ontransactions, expansion passes και DLCS.Οπότε ρωτώ:γιατί να δώσω 60 ευρώ ενώ θα πάρω περιεχόμενο αξίας 20 ευρώ για να αναγκαστώ να σκάσω καμία ακόμα 40άρα για να απολαύσω το πλήρες παιχνίδι το οποίο και πάλι ενδέχεται να βγεί φόλα;
Notification