Mid-range gaming PC με 550 ευρώ

Hot
Γιώργος
Mid-range gaming PC με 550 ευρώ

Mid-range gaming PC με 550 ευρώ

Value for money επιλογές για μεσαίες τσέπες.

Πριν δύο εβδομάδες στην τεχνολογική στήλη είδαμε μια all-around budget λύση που δεν ξεπερνούσε την τιμή των 300 ευρώ. Με την κάρτα γραφικών να απουσιάζει και την επεξεργαστική ισχύ της CPU να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, το συγκεκριμένο build είχε σκοπό να λειτουργήσει ως βάση για όσους από εσάς δεν παίζετε απαιτητικά games, αλλά αρκείστε σε MOBA και games χαμηλότερων απαιτήσεων.

Αυτή την εβδομάδα θα χτίσουμε ένα mid-range gaming σύστημα που δεν ξεπερνάει το κόστος των 550 ευρώ. Τα γραφικά θα φλερτάρουν με τις υψηλές ρυθμίσεις και τα καρέ με το νούμερο των 60. Σημασία όμως έχει πως το build δομείται από τελευταίας γενιάς προϊόντα, παρέχοντας έτσι χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος χωρίς μικρό-θυσίες στην απόδοση ενώ παράλληλα προσφέρεται πληθώρα επιλογών για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Σημειώνουμε πως το άρθρο δεν περιλαμβάνει περιφερειακά όπως οθόνη, ποντίκι, πληκτρολόγιο κ.α. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια όμως, ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα.

Επεξεργαστής:
Η κατάλληλη επιλογή για το σύστημα μας κρίνεται ο Intel i3-6100 χρονισμένος στα 3700 MHz. Ο μικρός επεξεργαστής έκτης γενιάς Skylake της Intel εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις αλλά και το κόστος του καθώς διαθέτει τέσσερις πυρήνες στο σύνολο του. Δεν διαβάσετε κάτι λάθος αφού οι αριθμοί των δύο πυρήνων και δύο threads αναγνωρίζονται από τις εφαρμογές σαν μαθηματικό σύνολο. Το γεγονός αυτό βοηθάει τον i3-6100 ώστε να ανταπεξέλθει σε πιο δύσκολες καταστάσεις αλλά και να αποδώσει με ευχέρια κατά το gaming. Εκεί που επεξεργαστής θα δείξει την χαμηλή τιμή του, είναι στο multitasking κυρίως σε ορισμένες CPU intensive διεργασίες. Συνδυάστε τον 6100 με τα κατάλληλα κομμάτια και δεν θα το μετανιώσετε. Τιμή 119,50 ευρώ.

ai3 6100 1

Μητρική:
Η μητρική του συστήματος μας είναι η Gigabyte H110-S2PV και για άλλη μια φόρα επιλέγουμε την συγκεκριμένη σειρά καθώς αποτελεί μια φθηνή και αξιόπιστη λύση η οποία συνεργάζεται άριστα με φθηνότερους επεξεργαστές. Προσφέρει 4x USB 2.0 και 2x USB 3.0 για σύνδεση συσκευών, ενώ υποστηρίζει ταχύτητα μνήμης RAM μέχρι και 2133 MHz. Η μητρική της Gigabyte κοστίζει 67,50 ευρώ.

gigabyte h110j

Μνήμη RAM:
Την είχαμε προτιμήσει και στην προηγούμενη στήλη, θα την ξανά προτιμήσουμε και τώρα. Ο λόγος για την Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 η οποία διακρίνεται κυρίως για την σχέση τιμής/απόδοσης που προσφέρει. Χρονισμένη στα 2133 MHz, η low-profile μνήμη της HyperX διατηρεί καλές ταχύτητας και χαρακτηριστικά με το κόστος της να βρίσκεται πλέον στα 44,50 ευρώ. Τα 8GB δεν είναι οριακά, αλλά σε ορισμένους απαιτητικούς τίτλους ίσως αντιμετωπίσετε frame-drops. Η μητρική πάντως είναι εφοδιασμένη με ένα ακόμη slot ώστε να μπορείτε να προσθέσετε μελλοντικά περισσότερη RAM.

hyperx fury

Μέσο αποθήκευσης:
Λόγω budget, είναι δύσκολο να χωρέσουμε μαζί στο ίδιο build HDD και SSD, οπότε εδώ η επιλογή είναι δική σας. Για άλλη μία φορά, καλείστε να ζυγίσετε τις ανάγκες σας πριν προβείτε στην οποιαδήποτε αγορά. Προχωρώντας στην επιλογή του σκληρού δίσκου, προτείνεται ο Western Digital Caviar Blue με 1ΤΒ χωρητικότητας ενώ σε SSD ο Patriot Blast 120GB. Και τα δύο μέσα αποθήκευσης θα σας κοστίσουν περίπου 50 ευρώ, ωστόσο προτιμότερο θα ήταν να ξεκινήσετε με τον SSD και σταδιακά να περάσετε στην προσθήκη ενός HDD διατηρώντας το σύστημα σας ελαφρύ και γρήγορο κατά την πάροδο του χρόνου.

awesterndigital1tb patriot blast

Κάρτα γραφικών:
Εφόσον η σύνθεση είναι αποκλειστικά για gaming, χρειαζόμαστε και το κατάλληλο εργαλείο για την…δουλειά. Αυτό είναι το μόνο σημείο που ίσως βαρύνει κάπως παραπάνω μερικές τσέπες. Επιλέγεται η Gigabyte NVIDIA GTX 1050 Ti η οποία μάλιστα δεν έχει κλείσει ούτε τρεις μήνες στην αγορά. Βασισμένη στην αρχιτεκτονική Pascal, η GTX 1050 Ti μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με την απλή και φθηνότερη GTX 1050 αλλά είναι 20% πιο γρήγορη, διαθέτει 4GB μνήμης και περισσότερα cuda cores.

1050ti

Σε αναλύσεις μέχρι και 1080p, η mid-range κάρτα της NVIDIA θα σας φέρει πολύ κοντά στα 60fps με τις ρυθμίσεις των γραφικών να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Η αρχιτεκτονική Pascal την καθιστά δροσερή και οικονομική στο ρεύμα αφού αρκείται στην παροχή από την μητρική και όχι σε κάποια τροφοδοσία ρεύματος από το τροφοδοτικό. Επιλέγουμε την υλοποίηση της Gigabyte διότι το σύστημα ψύξης πρόκειται για ένα από τα καλύτερα της αγοράς βοηθώντας ακόμη περισσότερο στην απουσία της θερμότητας. Το κόστος της ανέρχεται σε 182,25 ευρώ.

1050ti1

Τροφοδοτικό:
Όπως έχουμε ξαναπεί, το τροφοδοτικό είναι το Α και το Ω ενός συστήματος οπότε η επιλογή ενός αξιόπιστου προϊόντος θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην λίστα. Μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι μικρότερο, αλλά για λόγους μελλοντικής αναβάθμισης θα επιλέξουμε το EVGA 500W με πιστοποίηση 80 PLUS. Τα 500W αρκούν και με το παραπάνω για να καλύψουμε τις ανάγκες του παρόντος συστήματος. Το κόστος του τροφοδοτικού κυμαίνεται στα 47,31 ευρώ.

evga500w

Κουτί:
Το κουτί αποτελεί ίσως το λιγότερο σημαντικό αλλά όχι και το λιγότερο απαραίτητο. Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζονται οικονομικά ανοίγματα και το Aerocool Aero-500 έχει τα φώτα για να φιλοξενήσει το σύστημα. Με πλαϊνό τζάμι, υποδοχές για μπροστινούς, πίσω και επάνω ανεμιστήρες, αρκετός χώρος για καλώδια, τρεις θύρες USB και fan controller, το Aero-500 κρίνεται ως ένα από τα καλύτερα value-for-money cases της αγοράς. Για τα 36,90 ευρώ που ζητάει η Aerocool, δεν υπάρχει εναλλακτική.

Aercool aero500 frontback

Λίστα συστήματος (τιμές 13/12/2016):
Επεξεργαστής: Intel Core i3-6100: 119,56 ευρώ
Μητρική: Gigabyte H110M-S2PV: 67,50
RAM: HyperX Fury 8GB DDR4 2133MHz: 44.5 ευρώ
Μέσο αποθήκευσης: Western Digital Caviar Blue 1TB: 51 ευρώ ή Patriot Blast
120GB SSD: 55 ευρώ
Κάρτα γραφικών: Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB Windforce OC: 182,25 ευρώ
Τροφοδοτικό: EVGA 500W: 47,31 ευρώ
Κουτί: Aerocool Aero-500 (Window): 37 ευρώ

Σύνολο: 549 Ευρώ (HDD), 544 Ευρώ (SSD)

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Tech. Για συζήτηση γύρω από την ανάβαθμιση ή την αγορά νέου PC, επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DevilChicken (Level 3) 14/12/2016 10:09
αρκετα ενδιαφερον!!
μια ερωτηση: θα δουμε και ακριβοτερα pc builds η θα μεινουμε στα πιο budget?
#2 ashbringer (Level 25) 14/12/2016 23:07
Πολύ καλές τιμές και πολύ καλές λύσεις για όσους δεν θέλουν να σπαταλήσουν πάρα πολλά χρήματα ώστε να φτιάξουν ένα αξιόλογο μηχάνημα.
#3 Professor_Severus_Snape (Level 28) 17/12/2016 21:35
Πολύ ωραία παρουσίαση, μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για όσους θέλουν κάτι αρκετά ισχυρό, χωρίς να δώσουν χιλιάρικα.
Notification