Press Start: Πόσες και ποιες κονσόλες έχετε αγοράσει μέχρι σήμερα;

Hot
Βασίλης Κτενίδης
Press Start: Πόσες και ποιες κονσόλες έχετε αγοράσει μέχρι σήμερα;

Press Start: Πόσες και ποιες κονσόλες έχετε αγοράσει μέχρι σήμερα;

Το PlayStation 2 είναι η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα.

Οι περισσότεροι gamers έχουν αποκτήσει κάποια στιγμή στην ζωή τους έστω μία κονσόλα, είτε την αγόρασαν οι ίδιοι, είτε τους δόθηκε ως δώρο.

Οι gaming κονσόλες έχουν εξελιχθεί μέσα στην πάροδο των δεκαετιών ενώ οι πωλήσεις τους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη καθώς έχει μεγαλώσει κατά πολύ το αγοραστικό κοινό. Για παράδειγμα στην εποχή που κυρίαρχη κονσόλα ήταν το Atari το gaming δεν ήταν όσο διαδεδομένο είναι σήμερα και φυσικά η αγορά ήταν πολύ μικρότερη. Στο σήμερα οι περισσότεροι νέοι που ασχολούνται με το gaming έστω και περιστασιακά έχουν ή είχαν στην κατοχή τους κάποια κονσόλα, εξαιρούνται φυσικά οι φανατικοί PC gamers. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά όσον αφορά τις πωλήσεις των κονσολών μέχρι το 2022, καθώς στην κορυφή βρίσκεται το PlayStation 2 με 155 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Nintendo DS με 154 εκατομμύρια πωλήσεις. Στην κορυφαία πεντάδα βρίσκονται τα κλασικά GameBoy και GameBoy Color, PlayStation 4 και το Nintendo Switch. Οι κονσόλες τελευταίας γενιάς, δηλαδή τα PS5 και Xbox Series X/S βρίσκονται μόλις στην 22η θέση και 24η θέση αντιστοίχως με το PS5 να έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 21,7 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ το Xbox Series X/S σημειώνει 12 εκατομμύρια πωλήσεις κατά προσέγγιση.

Προσωπικά ξεκίνησα με το Atari 5200 το οποίο είχε ο θείος μου και μου το έδωσε ως δώρο σε μικρή ηλικία. Αργότερα πήρα επίσης ως δώρο το PlayStation το οποίο ήταν μία πιο προηγμένη gaming εμπειρία και φυσικά αφού το τσίπαρα είχα πρόσβαση σε πάρα πολλά games σε πολύ χαμηλές τιμές. Μετά ήρθε στην κατοχή μου το GameBoy Advance το οποίο ήταν η πρώτη φορητή κονσόλα που είχα στην διάθεσή μου και με συντρόφευε σε όλα τα ταξίδια και γενικότερα όπου πήγαινα και δεν μπορούσα να έχω το PlayStation. Η επόμενη κονσόλα που πήρα ήταν το PlayStation 2 και εκεί εντυπωσιάστηκα πραγματικά από τις τεράστιες διαφορές που υπήρχαν στα γραφικά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Μετά από το PlayStation 2 ήρθε το PSP, μία κονσόλα την οποία δεν χρησιμοποίησα πολύ, ειδικά αν το συγκρίνω με την χρήση που είχα κάνει στο GameBoy Advance. Η επόμενη γενιά κονσολών δεν ήρθε στα χέρια μου καθόλου, δηλαδή τα PlayStation 3 και Xbox 360 ενώ πριν από τρία περίπου χρόνια και μετά από πολλά χρόνια χρήσης κονσολών της Sony αποφάσισα να αγοράσω το Xbox One S καθώς το βρήκα σε πραγματικά πολύ χαμηλή τιμή. Πλέον έχω το Xbox Series S το οποίο και αγόρασα επειδή είναι η φθηνότερη λύση ώστε να έχεις πρόσβαση στα games της τρέχουσας γενιάς και η ιδανικότερη θα έλεγα, εάν δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις ή τον εξοπλισμό ώστε να βγάλεις το 100% από το PS5 ή το Xbox Series X, όπως για παράδειγμα 4K TV. Εσείς πόσες και ποιες κονσόλες είχατε στην κατοχή σας μέχρι σήμερα; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω για να συζητήσουμε. Καλή εβδομάδα σε όλους.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας
Press Start: Σκοπεύετε να αγοράσετε το PS5 μετά την αύξηση τιμής της Sony;
Η G2 Esports ανακοίνωσε μία γυναικεία ομάδα League of Legends

To πιο πρόσφατο user Blog
Η ομορφιά της ερημιάς από τον Professor_Severus_Snape 

Το πιο πρόσφατο user Review
Stray από τον Γιάννη Παπαστεργίου

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 05/09/2022 10:53
Πολύ ωραίο άρθρο και γεμάτο από πολλές αναμνήσεις παιδικής / εφηβικής και φυσικά ενήλικης ηλικίας.

Ξεκίνησα με Atari 2600........
Ακολούθησε το Nintendo Entertainment System.......
Φυσικά μετά το Super Nintendo........
Προφανώς δεν αντιστάθηκαν στο τέρας τις εποχής Nintendo 64..........
Παράλληλα όμως με το N64, αγόρασα κάπου στις αρχές του 1997 το PlayStation 1......
Και κάπου εδώ η SONY με κέρδισε ολοκληρωτικά, και το PlayStation 2 σφράγισε τις μετέπειτα επιλογές μου......
Οπότε: PLAYSTATION 3 - PLAYSTATION 4 - PLAYSTATION 5 όλες DAY ONE...........

Με φορητά δεν ασχολούμαι..... ..απλά δεν μου αρέσουν.
Με SEGA κονσόλες δεν ασχολήθηκα ποτέ μου. Απλά δεν έτυχε!
Με XBOX κονσόλες δεν κατάφερα "ΠΟΤΕ" να συμβιώσω αρμονικά, και πάντα τα πούλαγα. Φταίει το κακό ύφος και η πολιτική που ακολουθεί η Microsoft.....Π ολύ παγερή και απρόσωπη εταιρεία για μένα!!
Notification