Press Start: Για ποιο παιχνίδι έχετε ζητήσει επιστροφή χρημάτων;

Hot
Press Start: Για ποιο παιχνίδι έχετε ζητήσει επιστροφή χρημάτων;

Press Start: Για ποιο παιχνίδι έχετε ζητήσει επιστροφή χρημάτων;

Το refund μερικές φορές φαντάζει μονόδρομος.

 

Με την κατάσταση της παγκόσμιας υγείας να χειροτερεύει και με τις κυβερνήσεις να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θέσει, με πρόφαση την υγεία των πολιτών, μπορεί η παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της να παρακμάζει βλέποντας πτωτική πορεία στα έσοδα, η βιομηχανία των video games όμως βλέπει μία πρωτοφανή αύξηση στους χρήστες και τις αγορές τους σε αντίθεση.

Πολλές εταιρείες ανάπτυξης στις πρόσφατες οικονομικές αναφορές τους δηλώνουν πως οι μήνες που μας πέρασαν όχι μόνο δεν ήταν επιζήμιοι για τα κέρδη τους, αλλά ότι είδαν αύξηση. Το φαινόμενο είναι λογικό, καθώς όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να σκοτώσουμε τον χρόνο μας όσο καθόμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν αγορές που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έκαναν. Καθημερινά ακούμε για νέες προσφορές και δωρεάν περιόδους, ακόμα και δωρεάν video games με καλές κριτικές και μη, από ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών, στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το σίγουρο είναι ότι πολλές από τις αγορές που γίνονται αυτές τις ημέρες, γίνονται απερίσκεπτα, με αποτέλεσμα πολλοί να μετανιώνουν που σπατάλησαν τα χρήματα τους χωρίς να λάβουν κάτι που τους ικανοποιεί, έτσι μερικοί καταφεύγουν στην λύση του refund, δηλαδή την επιστροφή χρημάτων. Δεν πρόκειται για μία πολιτική που ακολουθούν όλες οι πλατφόρμες, καθώς υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όμως πρόκειται για μία ευρέως γνωστή πολιτική, που μπορεί να σας σώσει σε περίπτωση που κάποια αγορά σας αποδειχθεί ανάξια των χρημάτων που επενδύσατε, για όσους ενδεχομένως να μην γνωρίζουν την έννοια.

Προσωπικά δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζητήσω τα χρήματα μου πίσω, καθώς είμαι αρκετά προσεκτικός στις αγορές μου και σπάνια δίνω χρήματα σε κάτι που δεν είμαι απόλυτος σίγουρος ότι αξίζει να τα δώσω, αλλά αν δεν είχα συγκρατήσει τον εαυτό μου τις τελευταίες μέρες, το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα κατέληγα σε κάποια αμφίβολη αγορά και κατά συνέπεια σε ενδεχόμενο refund. Εσείς έχετε ζητήσει ποτέ επιστροφή χρημάτων; Αν ναι, για ποιο παιχνίδι;

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

WTF News 18: Κορωνοϊός και Pokemon

Press Start: Ποιο video game "λιώσατε" περισσότερο στην καραντίνα;

Το πιο πρόσφατο user Blog

Master Thief γράφει ο Παναγιώτης Τσιάτσος

Το πιο πρόσφατο user Review 

Resident Evil 3 γράφει Axilleas Loizidis

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 thanos21 (Level 3) 27/04/2020 12:24
Και εγώ τα ψάχνω πολύ (βλέπω βιντεάκια, διαβάζω reviews κτλ.) πριν προχωρήσω στην αγορά και δεν έχει χρειαστεί να ζητήσω χρήματα πίσω. Η μόνη φορά που ξεχάστηκα ήταν στο Watch Dogs2 για το PC. To αγόρασα και είχα ξεχάσει να δω τα specs που χρειάζονται με αποτέλεσμα με το ζόρι τελικά να πιάνω τα minimum και το παιχνίδι να φαίνεται χάλια! :cry:
#2 +1 DimutriKs (Level 16) 27/04/2020 12:51
Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζητήσω πίσω χρήματα. Όχι απαραίτητα επειδή όσα games έχω αγοράσει μου άρεσαν και πέρασα πολλές ώρες μαζί τους, αλλά επειδή συνήθως δεν αγοράζω τα games μου απευθείας από stores τύπου steam, epic αν δεν είναι σε ιστορικά χαμηλές τιμές. Δεν γίνεται να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω από μεταπωλητές τύπου Humble Bundle που δίνουν κλειδιά. Μια από τα ίδια και για το PS4 όπου εκεί συνήθως βρίσκω τις physical εκδόσεις σε καλύτερες τιμές και δεν έχω μπει στην διαδικασία να επιστρέψω ένα blu-ray επειδή δεν μου άρεσε το παιχνίδι, απλά το δίνω μεταχειρισμένο για να καλύψω μέρος της χασούρας. Φυσικά εκεί βοηθάει σημαντικά και η ενοικίαση. Κάτι που να κάνει παραπάνω από 25€ στο PS Store δεν έχω πάρει. Αν και εκεί τα refunds είναι πολύ ποιο "αυστηρά". Πάντως μπορεί να κάνω ποδαρικό τον Σεπτέμβριο η όταν με το καλό κυκλοφορήσει το Cyberpunk 2077. Επειδή θέλω πολύ να το δω, με βλέπω να το αγοράζω από το GOG το οποίο δίνει περιθώριο επιστροφής χρημάτων μέχρι και 30 ημέρες. Αν δεν μου τρέχει καλά η αν δεν με τραβήξει το κάνω μια refund να δω και πως είναι η διαδικασία. Άλλα εταιρίες σαν την CD Project που παρέχουν ολοκληρωμένα παιχνίδια και καταστήματα σαν το GOG όπου σέβονται την πραγματική ιδιοκτησία μιας αγοράς πρέπει να στηρίζονται όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται αν δεν θέλουμε να παίζουμε μόνιμα με ιντέρνετ και να μην εξαρτάται το παιχνίδι μας από το πόσο καιρό οι servers θα παραμείνουν ανοιχτοί...
Notification