E3 2021: Λιγότερο μπλα μπλα, περισσότερα gameplay videos

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
E3 2021: Λιγότερο μπλα μπλα, περισσότερα gameplay videos

E3 2021: Λιγότερο μπλα μπλα, περισσότερα gameplay videos

Όχι άλλες συνεντεύξεις.

Η συνέντευξη τύπου της Koch Media στη φετινή E3 ήταν μακράν ότι πιο βαρετό και ανούσιο έχουμε δει στη ζωή μας.

Αποτέλεσε ένα livestream το οποίο περιμέναμε για πολλούς λόγους. Κάποιοι πίστευαν μάλιστα ότι η Γερμανική εταιρεία μπορεί να έκανε την έκπληξη. Το lineup της είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο. Έχει το Payday 3, ένα νέο Painkiller, το Action RPG Dolmen που θυμίζει Dark Souls και γενικά μια ευρεία γκάμα από τίτλους. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα μπορεί να κάνουν την έκπληξη.

Αυτό που περιμέναμε οι περισσότεροι από εμάς, ήταν μια συνέντευξη τύπου της μίας ώρας, γεμάτη τουλάχιστον τρέιλερ για τα games που θέλουν χρόνια ανάπτυξης και έστω κάποια gameplay trailers (στην καλύτερη gameplay videos) για τα games με μικρότερο κύκλο ανάπτυξης. Αντιθέτως, σε μία συνέντευξη τύπου δύο ωρών. είδαμε απειροελάχιστα τρέιλερ και ακόμη λιγότερα gameplay videos. Για τους τρεις παραπάνω τίτλους δεν μάθαμε σχεδόν τίποτα. 

Επί μία ώρα και 45 λεπτά δηλαδή (αν αφαιρέσουμε τα βίντεο) βλέπαμε "στημένες συνεντεύξεις" της Koch Media με τους developers της, οι οποίες κατέληγαν πάντοτε με την ίδια τελευταία ερώτηση: "Είστε ικανοποιημένοι που βρίσκεστε στην Koch Media;" για να ακούσουμε φυσικά την ίδια απάντηση, με ορισμένες παραλλαγές. Σίγουρα κάποιοι μαρκετίστες σκέφτηκαν την εν λόγω παρουσίαση, οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη επαφή με το gaming. 

Το αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι ότι ενώ η Koch Media ξεκίνησε με 95% likes στο βίντεο, στη λήξη του βρέθηκε με...40%, με το υπόλοιπο να είναι dislikes από χρήστες που κατάλαβαν ότι έχασαν δύο ώρες από την ζωή τους. Η μπάρα την στιγμή του live άλλαζε διαρκώς προς το χειρότερο και η Koch Media δυστυχώς "την πάτησε" για τα καλά στην πρώτη της μεγάλη παρουσία σε συνέντευξη τύπου σε περίοδο E3. Σίγουρα η επόμενή της παρουσία θα είναι πιο μελετημένη και θα πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Τι θέλει να δει ο κόσμος
Θα το πω για άλλη μια φορά και το έχω ξαναγράψει και σε παλιότερα Editorial. Δεν μας ενδιαφέρει το μπλα-μπλα με τους developers. Θέλουμε να δούμε βίντεο. Και μάλιστα όχι τρέιλερ. Γιατί το τρέιλερ μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Θέλουμε gameplay videos. Ίσως στη χειρότερη των περιπτώσεων να δεχτούμε gameplay trailers, τα οποία δεν δίνουν μία συνολική αίσθηση του παιχνιδιού, αλλά τουλάχιστον μία γεύση. 

Αντίθετα, τα τρέιλερ δεν δείχνουν σχεδόν τίποτα, παρά μόνο μια πτυχή του σεναρίου. Όταν οι εταιρείες μας πουλάνε games, θα πρέπει αυτές να καταλάβουμε -με όσα θα δούμε- αν μας ταιριάζουν ως προς το gameplay. Πως είναι ο χειρισμός; Το A.I.; Έχουν ενδιαφέρον οι αποστολές; Διαφορετικά γιατί να δαπανήσει κάποιος 50-70 ευρώ, για να αγοράσει ένα παιχνίδι για το οποίο έχει δει μόνο τρέιλερ και δεν το έχει δει έστω 10 λεπτά, για να καταλάβει πως θα είναι όταν θα το παίξει;

Δεν αγοράζουμε λοιπόν ταινίες. Αγοράζουμε games. Έχουμε απαιτήσεις. Η αγορά ενός παιχνιδιού είναι κάτι πολυσύνθετο. Μάλιστα ο gamer θα δαπανήσει πολύ περισσότερα χρήματα (εις το πολλαπλάσιο) από έναν σινεφίλ που θα πληρώσει ένα εισιτήριο του σινεμά και θα κάτσει στην αίθουσα ένα δίωρο ή θα πληρώσει μία μηνιαία συνδρομή στο Netflix ή σε άλλη συνδρομητική υπηρεσία...με την τιμή του εισιτήριου του. Αντίθετα, εμείς θα δώσουμε τα δεκαπλάσια από αυτόν για να αγοράσουμε κάτι.

Σεβασμός λοιπόν στους gamers από τις εταιρείες και να μάθουν να δείχνουν gameplay ή τουλάχιστον κάποιο βίντεο. Ακόμα κι αν το παιχνίδι είναι σε πρώιμο στάδιο και σίγουρα μπορεί να θέλεις χρηματοδότηση από τους επενδυτές, ε δείξε ένα τρέιλερ ρε αδερφέ, έστω γραφικά ή concept art. Όχι "ξερός" και στημένος διάλογος από τον publisher σου. Άλλο πάλι κι αυτό. Το να σου παίρνει συνέντευξη ο ίδιος σου ο publisher, αντί για κάποιο δημοσιογράφο...πόσο πιο cringe να γίνει;

Ελπίζουμε με την αποψινή συνέντευξη τύπου της Ubisoft (σήμερα στις 22:00 live στο GameWorld) και αύριο με της Microsoft (στις 20:00) να αποζημιωθούμε.

Μιας και το αναφέραμε, διαβάστε το editorial για την εξαγορά της Bethesda από την Microsoft και συζητήστε για την στήλη Editorial στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 BigGreekGamer (Level 31) 12/06/2021 23:24
Μπορούν οι εταιρείες να δείχνουν και τα 2. Ή γιατί όχι να φτιάξουν ένα τρέιλερ που να τα συνδυάζουν και να είναι ξεχωριστό αυτό το τρέιλερ για το συγκεκριμένο event.
#2 Frazzle (Level 19) 13/06/2021 02:45
Συμφωνω με τον Γιώργο, μπορούν άνετα να συνδυάσουν και τα δύο μαζί.
#3 Xintzi (Level 19) 13/06/2021 16:43
Συμφωνώ πρέπει να υπάρχουν περισσότερα gameplay videos για να κατατοπίζεται ο κόσμος και να μην βαριέται γενικά εύκολα. Οι τιμές αρχίζουν ξεφεύγουν και ο αγοραστής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για το game που θα πάρει.
Notification