Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το Abandoned είναι το επόμενο Silent Hill

Hot
Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το Abandoned είναι το επόμενο Silent Hill

Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το Abandoned είναι το επόμενο Silent Hill

Η Blue Box αρνείται ξανά τις φήμες, αυτή τη φορά σε βίντεο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 19/6/21] Το Abandoned είναι ένα First-person Survival Horror game, το οποίο αναπτύσσεται από την Blue Box Game Studios και ανακοινώθηκε στις 7 Απριλίου με την υπόσχεση ότι θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, αποκλειστικά για το PS5. Αρκετός κόσμος όμως πιστεύει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για το επόμενο Silent Hill από τον Hideo Kojima.

Από το πρώτο teaser trailer και την δημοσίευση στο PlayStation Blog αρκετός κόσμος υπέθεσε ότι πρόκειται για κάποιο κρυφό project του Hideo Kojima καθώς ο Ιάπωνας δημιουργός έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ιδιαίτερους τρόπους για να διαφημίσει τα projects του. Η Blue Box Game Studios αμέσως αρνήθηκε δηλώνοντας: "Έχουμε λάβει αρκετά emails σχετικά με την φήμη για τον Hideo Kojima. Δεν έχουμε κάποια σχέση με τον Hideo Kojima ούτε ήταν ο σκοπός να ισχυριστούμε ότι έχουμε. Είμαστε μία μικρή ομάδα που δουλεύει σε ένα τίτλο, στον οποίο θέλαμε να δουλέψουμε πολύ καιρό. Έχουμε βοηθήσει σε αρκετά projects στο παρελθόν όμως το Abandoned θα είναι το πρώτο μας μεγάλο project".

Στο τέλος του Μαΐου, η Blue Box ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα ειδικό app του Abandoned για το PS5, το οποίο θα τρέχει σε πραγματικό χρόνο τα τρέιλερ και τα gameplay videos του στην κονσόλα. Αυτή η ανακοίνωση επίσης τράβηξε αρκετά βλέμματα καθώς πρόκειται για κάτι πολύ συγκεκριμένο και ασυνήθιστο, το οποίο η Sony δεν έχει κάνει ούτε για τα πιο μεγάλα ονόματά της.

Στις 15 Ιουνίου η Blue Box Game Studios ανέβασε μία δημοσίευση στο Twitter όπου έχει δήλωσε ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός τίτλος του Abandoned και ότι το πρώτο γράμμα του θα είναι το S και το τελευταίο το L. Οι υποψίες του κόσμου ότι πρόκειται για κάποιο τίτλο Silent Hill από τον Hideo Kojima αναζωπυρώθηκαν, όμως ελάχιστη ώρα μετά η Blue Box έκανε μία ακόμα δημοσίευση και δήλωσε: "Θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Konami. Το Silent Hill ανήκει στην Konami. Δεν έχουμε κάποια σχέση με τον Hideo Kojima και δεν ήταν η πρόθεσή μας να υπονοήσουμε ότι το όνομα είναι Silent Hill. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη."

Ο κόσμος όμως δεν πείστηκε από την συγκεκριμένη δήλωση και έκανε μία πολύ μεγάλη έρευνα πάνω στην Blue Box Game Studios και αρκετά από τα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν, δείχνουν ότι ίσως κρύβεται κάτι πίσω από το Abandoned. Στο Reddit υπάρχει ένα thread στο οποίο έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από 30 στοιχεία και συμπτώσεις. Για αρχή δεν έχουν βρεθεί πουθενά τα projects, στα οποία η Blue Box είχε δουλέψει ως βοηθός. Οι υπάλληλοί της χρησιμοποιούν stock φωτογραφίες στο Linked-In. Το όνομα του ιδρυτή της είναι Hasan Kahraman, που έχει τα ίδια αρχικά γράμματα με τον Hideo Kojima. Επιπλέον σύμφωνα με το Google Translate η λέξη Kahraman η οποία είναι Τουρκική, στα Ιαπωνικά μεταφράζεται ως Hideo, το οποίο είναι το μικρό όνομα του Kojima. Τέλος ο Kahraman δεν αναφέρει πουθενά στο βιογραφικό του οποιοδήποτε άλλο project ή εταιρεία στην οποία έχει δουλέψει, πριν το 2014.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο Kojima έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν και όχι μόνο μία φορά. Στο PT, το demo του τώρα πια ακυρωμένου Silent Hills, αναγραφόταν στη αρχή ότι αναπτύσσεται από την "7780 Studios" και μόνο όποιος το ολοκλήρωνε, μάθαινε ότι πρόκειται για τον Hideo Kojima. Επίσης πριν κάποια χρόνια ο Kojima είχε δημιουργήσει μία ψεύτική εταιρεία με όνομα Moby Dick Studios η οποία ανέπτυσσε ένα game με τίτλο "The Phantom Pain" και το όνομα του director του ήταν Joakim Morgen, που επρόκειτο για αναγραμματισμό του Kojima. Ο Ιάπωνας δημιουργός είχε επίσης προσλάβει έναν Σουηδό ηθοποιό, ο οποίος υποδυόταν τον Joakim. Βεβαίως μετά από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για το Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Στο internet υπάρχουν ακόμα πολλές παρόμοιες συμπτώσεις όμως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από τον Kojima, ούτε από την Konami και ίσως πρόκειται για μία inide εταιρεία η οποία έχει πάρει ένα τεράστιο ρίσκο στο marketing του τίτλου της. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στις 25 Ιουνίου όπου θα κυκλοφορήσει το app του Abandoned για το PS5.

[UPDATE: 22/6/21 - Η Blue Box αρνείται ξανά τις φήμες] Η εταιρεία ανάπτυξης Blue Box αρνείται ξανά τις φήμες ότι το Abandonded αποτελεί το νέο Silent Hill. Ο Hasan Kahraman, ιδρυτής της εταιρείας, ανέβασε βίντεο στο Twitter, στο οποίο λέει ότι δεν έχει σχέση με τον Hideo Kojima, ούτε κάποια σχέση με το Silent Hill.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στις 25 Ιουνίου όπου θα κυκλοφορήσει το app του Abandoned για το PS5.

Διαβάστε περισσότερα για το Abandoned και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Kadaz (Level 19) 20/06/2021 15:39
Όσοι έχουν το demo του sillent hill ειναι πολύ τυχεροι. Ο Kojima θα βρεί τον τρόπο ξανά για να περάσει ατμόσφαιρα sillent hill σε άλλα παιχνίδια :)
Notification