Πως θα κάνετε capture gameplay video στο PS5

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Πως θα κάνετε capture gameplay video στο PS5

Πως θα κάνετε capture gameplay video στο PS5

Οδηγίες από το capture μέχρι το PC σας.

Στο PS5 η λειτουργία αποθήκευσης gameplay video έχει αλλάξει και πλέον η κονσόλα σας δίνει περισσότερες επιλογές και ορισμένες εξ αυτών θέλουν προσοχή. Αξίζει λοιπόν να τις αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.

Προετοιμασία
Για να κάνετε capture ένα gameplay video στο PS5 θα πρέπει πρώτα να πάτε στα Settings (Ρυθμίσεις) και μετά στο Capture and Broadcast. Στο συγκεκριμένο μενού θα πρέπει να ρυθμίσετε τα εξής:
- Τα αρχεία βίντεο να αποθηκεύονται σε μορφή .mp4 και όχι σε .webm που είναι η προκαθορισμένη.
- Τα βίντεο που θα κάνετε capture να έχουν διάρκεια 60 λεπτά.
- Ενεργοποιήστε την επιλογή να ακούγεται και ο ήχος του μικροφώνου σας (αν θέλετε να καταγράψετε gameplay video με την φωνή σας)
- Μετά πάρτε ένα USB stick, βάλτε το στο PC σας και αφού αδειάσετε το περιεχόμενο στο PC, κάντε του Quick format σε exFAT, για να μπορέσετε να αντιγράψετε και αρχεία μεγαλύτερ των 4GB αν χρειαστεί.

Καταγραφή βίντεο
Στο PS5 το capture στα gameplay videos έχει αλλάξει και πλέον το μενού σας δίνει περισσότερες επιλογές. Όταν θέλετε να καταγράψετε ένα βίντεο, αντί να κάνετε "Capture recent" προτιμήστε την επιλογή "Start Recording" και όταν τελειώσετε το "Stop Recording". Αν επιλέξετε "Capture recent" όπως παλιά τότε όποτε διαλέγετε αυτή την επιλογή, το PS5 θα καταγράφει τα τελευταία λεπτά έως μία ώρα, χωρίς να διαχωρίζει τα βίντεο. Κοινώς, αν ξεπεράσετε για παράδειγμα την μία ώρα, τότε όποτε επιλέγετε "Capture recent" τότε θα καταγράφεται μονίμως η τελευταία μία ώρα (δηλαδή δεν θα σταματάει η καταγραφή). Για αυτό είναι προτιμότερο να συνηθίσετε με το "Start recording".

Αντιγραφή στο PC σας
Όταν τελειώσετε με την καταγραφή gameplay video, τότε βάλτε το USB stick στο PS5 και πηγαίντε στο μενού Settings (Ρυθμίσεις)/Storage (Αποθηκευτικός χώρος) και από εκεί στα Media files επιλέξτε τα βίντεο ή τα screenshots που θέλετε να αντιγράψετε στο USB stick. Διαλέξτε το "Select multiple" (Επιλογή πολλαπλών) και μετά κάντε κλικ κάτω δεξιά στις τρεις τελίτσες και "Copy to USB stick". Όταν τελειώσει η αντιγραφή είστε έτοιμοι να χαρείτε το δημιούργημά σας.

Σε περίπτωση που ξεχαστήκατε και αποθηκεύσατε βίντεο σε μορφή webm τότε αν θέλετε να το επεξεργαστείτε θα πρέπει να κατεβάσετε το ανάλογο plugin (encoder) του προγράμματος που χρησιμοποιείτε για video edit. Για παράδειγμα, για το Adobe Premiere Pro θα το βρείτε εδώ.

Διαβάστε την είδηση που αναφέρει πότε θα έρθουν περισσότερα PS5 στην Ελλάδα.

Διαβάστε το review μας για το PS5 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 07/12/2020 07:56
Έχει να πέσει πολύ καταγραφή για όλους τους κατόχους της νέας κονσόλας.
Notification