Αυτά είναι τα 13 Game Studios της Sony

Hot
Παύλος.Κ
Παύλος.Κ

Παύλος.Κ  

Περιμένει να βγει το Victoria 3
 
0.0 ()
1
Αυτά είναι τα 13 Game Studios της Sony

Αυτά είναι τα 13 Game Studios της Sony

Η φαρέτρα της εν όψει του Console War της ένατης γενιάς.

Η Sony χρόνια ολόκληρα ανταγωνίζεται την Microsoft και το Xbox, ενώ η Nintendo είναι πρακτικά σε μια βαθμίδα μόνη της. Αν και οι κονσόλες αυτών των δύο εταιριών είχαν διαμοιραστεί σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα, άρχισαν να εξαπλώνονται σιγά σιγά και σε άλλες ηπείρους και πλέον παλεύουν με νύχια και δόντια για να εδραιώσουν την θέση τους ως Η καλύτερη home console. Ανέκαθεν το δυνατό σημείο της Sony ήταν τα ευφάνταστα games της και ειδικότερα τα άπειρα exclusives. Ο ρόλος που έχει αντέξει τόσα χρόνια και έχει καταφέρει να επεκταθεί με εκθετική πρόοδο είναι τα υψηλής ποιότητας first-party games που παρέχει στους καταναλωτές.

Games όπως Gran Turismo, Sly Cooper, Ratchet and Clank, Crash Bandicoot, Spyro και πιο σύγχρονα όπως το Marvel’s Spider-Man, Ghost of Tsushima και φυσικά God of War και Horizon Zero Dawn, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των exclusives της Sony. Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία δεν επαναπαύτηκε με την τεράστια νίκη της στην 7η γενιά κονσολών, αντιθέτως κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να επιβεβαιώσει και την νίκη της στην 8η γενιά κονσολών. Με εξαγορές διαφόρων εταιρείών ανάπτυξης, η Sony θέλει να είναι βέβαιη ότι μόνο τα πιο ποιοτικά first-party games θα συνοδέψουν την νέα της κονσόλας στο σύντομο ταξίδι της. Η εταιρείες ανάπτυξης που έχει μέχρι στιγμής η Sony στην κατοχή της είναι οι παρακάτω: 

Japan Studio: Το Japan Studio αποτελεί την πρώτη εταιρεία ανάπτυξης της Sony καθώς ιδρύθηκε το 1993. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το Japan Studio έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη εκατοντάδων τίτλων για τις κονσόλες Playstation. Κατά την εποχή του Playstation 4 έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του Bloodborne και ανέπτυξε το The Last Guadian ενώ ταυτόχρονα έχει βοηθήσει και στην ανάπτυξη τίτλων όπως το remake του Shadow of the Colossus και την σειρά Action-Adventure Gravity Rush. Στο άμεσο μέλλον η εταιρεία δουλεύει στην ανάπτυξη του Astro's Playroom που θα υπάρχει προεγκατεστημένο σε κάθε PlayStation 5 και του remake του Demon's Souls.

Polyphony Digital: Η ιδρυθείσα το 1998 Polyphony Digital είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των Racing Games του PlayStation. Το σημαντικότερο του IP αποτελεί η σειρά Gran Turismo. To πιο πρόσφατο παιχνίδι της αποτελεί το Gran Turismo Sport που κυκλοφόρησε το 2017 για το PlayStation 4 ενώ στις αρχές του έτους η Sony ανακοίνωσε πως το επόμενο Racing της σειράς θα είναι το Gran Turismo 7 που θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 5.

San Mateo Studio: Από την ίδρυσή του το 1998 το San Mateo Studio έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη δεκάδων εμβληματικών τίτλων της Sony όπως τα Syphon Filter, Jak & Daxter, Sly Cooper και Ratchet & Clank, μεταξύ άλλων. Πρόσφατα το San Mateo Studio συνεργάστηκε με την Insomniac Games για την ανάπτυξη του βραβευμένου Marvel's Spider-man. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο project για το PlayStation 5.

Santa Monica Studio: Έχει μείνει στην ιστορία ως η εταιρεία που ανέπτυξε την θρυλική σειρά Action games God of War που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά exclusives της Sony. Μετά την ανάπτυξη των τριών πρώτων God of War για τα PlayStation 2 και 3, η εταιρεία ανάπτυξης πήγε την σειρά σε νέα επίπεδα αλλάζοντας κατεύθυνση με την κυκλοφορία του reboot του God of War το 2018. Η Sony επιβεβαίωσε πρόσφατα πως η ιστορία των χαρακτήρων Kratos και Atreus θα συνεχίσει στο PlayStation 5 με το επόμενο God of War να κυκλοφορεί μέσα στο 2021.

Βend Studio: Έχει μία μακρά ιστορία στον κόσμο του game development, όντας η εταιρεία ανάπτυξης που ανέπτυξε την σειρά Third-Person Shooter Syphon Filter. Το Days Gone είναι το πιο πρόσφατο παιχνίδι της και προς το παρόν αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο νέο project έχει εκφράσει την επιθυμία  να αναπτύξει ένα sequel για το Days Gone.

Naughty Dog: Το όνομά της είναι συνώνυμο με την έννοια των console seller exclusives. Από τα πρώτα στάδια του PlayStation με την ανάπτυξη των παιχνιδιών Crash Bandicoot μέχρι και πιο πρόσφατα με τα αριστουργηματικά Action games Uncharted και The Last of Us η Naughty Dog συνεχίζει να αναπτύσσει κορυφαίους τίτλους που καθιστούν απαραίτητη την κατοχή ενός PlayStation. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το επόμενο project της Naughty Dog, ωστόσο σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών gamers.

San Diego Studio: Παίρνοντας το όνομά του από την γνωστή πόλη της Καλιφόρνια, το San Diego Studio είναι κυρίως γνωστό στις μέρες μας για την ανάπτυξη της σειράς Sport games MLB (Major League Baseball). Το επόμενο παιχνίδι της σειράς αναμένεται να κυκλοφορήσει με τίτλο MLB The Show 21 για το PlayStation 5 μέσα στο επόμενο έτος. 

London Studio: O γάμος του Camden Studio και της Team Soho είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του London Studio που ξεχωρίζει χάρις στα καινοτόμα project που αναλαμβάνει. Από το EyeToy μέχρι το PlayStation VR, το London Studio αναλαμβάνει την δημιουργία games για τα καινοτόμα περιφερειακά της Sony (PlayStation VR Worlds, Blood & Truth, κλπ). Αν και δεν έχει αναλάβει ακόμη κάποιον τίτλο για το PlayStation 5 είναι σχεδόν σίγουρο πως το επόμενο video game της θα είναι για το PlayStation VR.

Guerilla Games: Η Ολλανδική εταιρεία ανάπτυξης αποτελεί τον δημιουργό της σειράς First-Person Shooter Killzone που έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες σε πολλές από τις κονσόλες της Sony. Στο PlayStation 4 ανέλαβε την ανάπτυξη του Horizon Zero Dawn και για το Playstation 5 έχει ήδη αναλάβει την ανάπτυξη sequel που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 με τον τίτλο Horizon Forbidden West.

Media Molecule: Μία indie εταιρεία ανάπτυξης που έχει στο ενεργητικό της χαριτωμένες και δημιουργικές σειρές, όπως τα LittleBigPlanet και Tearaway. Πρόσφατα ανέπτυξε τον τίτλο Dreams για το PlayStation 4 δείχνοντας για άλλη μία φορά πόσο σημαντική είναι η καινοτομία στο game design. Πέρα από την φημολογούμενη κυκλοφορία του Dreams για το PlayStation 5 δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια άλλη είδηση για την Media Molecule.

Sucker Punch: Η εταιρεία ανάπτυξης πίσω από την σειρά Action Games InFamous, που αποτελεί από τα πιο γνωστά IP της Sony. Το πιο πρόσφατο project της ήταν το Ghost of Tsushima που κυκλοφόρησε με μεγάλη επιτυχία στο PlayStation 4. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο νέο game από την Sucker Punch.

Pixelopus: Όντας μία εκ των νεότερων εταιρειών ανάπτυξης της Sony η Pixelopus έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει μόνο δύο τίτλους (Entwined και Concrete Genie). Το Concrete Genie που αποτέλεσε και το πρώτο PlayStation 4 exclusive της γνώρισε αρκετή επιτυχία χάρη στο ευχάριστο και πρωτότυπο του setting. Ακόμη δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση για το επόμενο project της.

Insomniac Games: Η εξαγορά της Insomniac Games από την Sony το 2019 αποτελεί την φυσική κατάληξη μίας σχέσης που ξεκίνησε ήδη απο την εποχή του Ratchet & Clank. Από τον Spyro the Dragon μέχρι το Resistance η συνεργασία Sony και Insomniac Games έχει παραγάγει πολλά οφέλη και για τις δύο. Το Marvel's Spider-Man αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών και αναμένεται να κυκλοφορήσουν αρκετοί νέοι τίτλοι Spider-Man από την Insomniac για το PlayStation 5. Επιπλέον η εταιρεία ανάπτυξης έχει αναλάβει την ανάπτυξη του Rachet & Clank: Rift Apart που θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το PlayStation 5.

Βλέπουμε ότι η Sony κατεβάζει δυνατή 13άδα στον αγώνα ενάντια στην Microsoft. Όμως καθώς οι κονσόλες εξελίσσονται και τα αντικείμενα δικτυώνονται, θα καταφέρει η Sony να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες των καταναλωτών ή θα γίνει ουραγός της Microsoft;

Διαβάστε για το PlayStation Plus Collection του PS5 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 09/10/2020 07:57
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Sony θα κυριαρχήσει και πάλι στους τίτλους gaming που θα κυκλοφορήσει. Πολύ δυνατά ονόματα εταιρειών ανάπτυξης στην λίστα.
Notification