Best of: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2023

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2023

Best of: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2023

Μία χρονιά γεμάτη με RPG!

Το 2023 μπήκε για τα καλά και η νέα χρονιά υπόσχεται δυνατά games. Ειδικά η πρώτη εξάδα είναι "φωτιά", ενώ 4 από τα πρώτα 6 games είναι RPG και μάλιστα για διαφορετικά γούστα το καθένα.

Δείτε το βίντεό μας με τα πολυαναμενόμενα games της χρονιάς:

Άξια αναφοράς:
EA Sports FC: Το νέο FIFA, που πλέον δεν θα λέγεται FIFA, αλλά EA Sports FC. Μένει να δούμε τι δικαιώματα θα έχουν απομείνει στην Electronic Arts γιατί πολλά από τα δικαιώματα είναι πιθανό να μείνουν στην Ομοσπονδία FIFA, η οποία θα βγάλει το δικό της ποδοσφαιράκι, το νωρίτερο το 2023.
Hollow Knight: Silksong
Dead Space remake
Silent Hill 2 
Forspoken: Σας το αναφέραμε ήδη στις νέες κυκλοφορίες Ιανουαρίου.
The Settlers: New Allies: Reboot του αρχικού Settlers.
Wild Hearts: Action RPG της Omega Force.
Black Myth: Wukong (2023): Ένα Soulslike Action RPG από την Κινέζικη εταιρεία Game Science, την οποία δεν γνωρίζουμε, γι' αυτό και το βάζουμε χαμηλά.
Horizon Call of the Mountain : Action-Adventrue για το PlayStation VR 2 και όχι Action RPG.
Sons of the Forest: Survival, sequel του The Forest
Company of Heroes 3: Real-Time Strategy
Darkest Dungeon II: Dungeon Crawler, Roguelike
ARK II: Survival
Νέο Forza Motorsport (Racing, Β’ τρίμηνο 2023)
Layers of Fears (Sequel του Layers of Fear, Α’ εξάμηνο 2023)
Minecraft Legends (Action/Strategy, Α’ εξάμηνο 2023)
Like a Dragon: Ishin
Remake του Ιαπωνικού Action-Adventure, που αναπτύσσεται από τους developers του Yakuza Θα λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία την περίοδο 1853-1867 και θα έχει 4 στυλ μάχης.
Payday 3 (2023)
Skull and Bones: 9/3/23
Systme Shock remake: 03/2023
The Day Before: Open world Survival με zombies
The Settlers: New Allies: Remake (2023)
Valheim (Β’ εξάμηνο 2023)

Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2023:
20) Dead Island 2: Δεν θα αναπτυχθεί από την Techland, έχε φάει πολλές καθυστερήσεις και έχει αλλάξει developers, επομένως πραγματικά δεν περιμένω κάτι. Απλά θα το αγοράσετε όσοι είστε πωρωμένοι με το να σκοτώνετε ζόμπι.

19) Suicide Squad: Kill the Justice League Θα ελέγχετε τους Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang και King Shark δηλαδή τους κακούς, που θα μάχονται ενάντια στους καλούς, όπως οι Superman, Batman, The Flash και Green Lantern. Θα υποστηρίζει Co-op, αλλά αν παίζετε σόλο θα μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρες μέσα στη μάχη και τους άλλους θα τους ελέγχει το AI.

18) Hogwarts Legacy (10/2/23 – PS5/Xbox Series X/S, 4/4/23 – PS4, Xbox One – 25/7/23 - Switch)
Ένα Action RPG όπου είστε μαθητής στο σχολείο του Hogwarts και δημιουργείτε τον δικό σας χαρακτήρα, ενώ στο level up αναβαθμίζετε τα abilities, spells και talents που θελετε. Θα κερδίζετε xp από την μάχη, τα quests και την εξερεύνηση.

17) S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
FPS με στοιχεία Survival, που θα διεξάγεται για άλλη μια φορά στη The Zone, που παραπέμπει στη ζώνη του Τσερνόμπιλ, εκεί όπου διεξάγονταν μυστηριώδη πειράματα.

16) Lies of P (2023)
Ένα Souls-like Action RPG όπου θα έχουμε evil εκδοχές του Τζεπέτο και του Πινόκιο. Το σκηνικό θυμίζει Bloodborne και το user interface κάτι από Dark Souls. Υπάρχει μηχανισμός stealth για επιπλέον damage, αποκρούσεις και μπλοκαρίσματα επιθέσεων. Επίσης θα εξοπλίζεστε με όπλα, όπως γάντζος ή μίνι κανόνι.

15) Wo Long: Fallen Dynasty (2023)
Action RPG της Team Ninja στο οποίο βρίσκεστε στην περίοδο των Τριών Βασιλείων στην Κίνα και φτιάχνετε τον δικό σας χαρακτήρα. Θα πρέπει να αποκρούετε τις επιθέσεις σωστά ώστε να αντεπιτεθείτε, ενώ κάθε εχθρός θα έχει Morale rank που θα δείχνει πόσο υψηλή πρόκληση θα αποτελεί. Το loot θα διαφέρει ανάλογα με την δυσκολία κάθε εχθρού και με κοντινές επιθέσεις θα ανεβάζετε το spirit gauge για να εξαπολύσετε δυνατές spirit attacks ή να εκτελέσετε spells. Επίσης θα υπάρχουν 5 τέρατα τα οποία θα σας βοηθούν στη μάχη και θα σας δίνουν perks.

14) Armored Core 6: Fires of Rubicon (2023)
Την νέα έκδοση της σειράς αναπτύσσει η FromSoftware, εταιρεία ανάπτυξης της σειράς Dark Souls. Στον πλανήτη Rubicon 3 η ανθρωπότητα βρίσκει μια νέα ενεργειακή πηγή που θα αυξήσει την τεχνολογική της ανάπτυξη. Ελέγχετε ένα ρομπότ Armored Core και πολεμάτε με εξωγήινους και αντιστασιακές ομάδες.

13) Assassin's Creed Mirage (2023)
Η νέα έκδοση θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία και λιγότερη στα RPG στοιχεία. Το σενάριο διεξάγεται στην Βαγδάτη. Εδώ θα ελέγχετε τον κλέφτη Basim.

12) Resident Evil 4 Remake (24/3/2023)
Νέα μηχανή γραφικών, αναβαθμισμένο σύστημα χειρισμού, ενώ υπάρχει και φήμη για multiplayer.

11) Atomic Heart (21/2/23)
First-Person Shooter με στοιχεία RPG που διεξάγεται στη Σοβιετική Ένωση, σε ένα εναλλακτικό 1955, σύμφωνα με το οποίο η Σοβιετική Ένωση ανέπτυξε ρομποτική και κατέστρεψε την Ναζιστική Γερμανία το 1941, με πολύ λιγότερες απώλειες. Αναλαμβάνετε τον πράκτορα της KGB Ταγματάρχη Nechaev και θα πρέπει να προστατέψετε την ανθρωπότητα από την απειλή των ρομπότ που έχουν ξεφύγει. Θα υπάρχει crafting με το οποίο θα συνδέετε όπλα από μεταλλικά μέρη, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό γάντι που θα σας δίνει τηλεκίνηση, πάγωμα και ηλεκτρισμό. Επίσης θα αναβαθμίζετε και τα πυρομαχικά σας.

10) Star Wars Jedi: Survivor (17/3/2023)
Από την Respawn, εταιρεία ανάπτυξης των Apex Legends και Titanfall. Είναι εξέλιξη του Star Wars Jedi: Fallen Order και το σύστημα μάχης με τα lightsabers θα έχει σημαντικές αναβαθμίσεις.

9) Alan Wake 2 (2023)
Θα χρησιμοποιηθεί η μηχανή γραφικών του Control, ενώ το παιχνίδι εκτός από Action, θα έχει στοιχεία Survival Horror και θα κρατήσει την κάμερα τρίτου προσώπου.

8) Marvel's Spider-Man 2 (φθινόπωρο 2023)
Θα μπορείτε να παίξετε τόσο ως Peter Parker όσο και ως Miles Morales και να χρησιμοποιήσετε τα abilities και των δύο.

7) Redfall (Α’ εξάμηνο 2023)
Βρισκόμαστε στο νησί Redfall, όπου διεξάγεται ένα πείραμα με βαμπίρ. Θα διαλέγετε ανάμεσα σε τέσσερις survivors με διαφορετικά skills και θα πρέπει να σκοτώσετε τόσο βαμπίρ, όσο και άλλους ανθρώπους. Κάθε ήρωας θα έχει skill tree και inventory, ενώ οι ήρωες θα ελέγχουν όπλα όπως assault rifles, air cannons, handguns και άλλα, καθένα με το δικό του rarity level, δηλαδή επίπεδο σπανιότητας. Επίσης οι ήρωες θα λένε και διάφορες cool ατάκες.

6) Street Fighter 6 (2/6/23)
To παιχνίδι θα λανσαριστεί με 18 χαρακτήρες, ορισμένοι εκ των οποίων θα είναι νέοι και σταδιακά θα προστίθενται και πάλι οι παλιότεροι. Ξεχωρίζει η προσθήκη του Battle Hub, με το οποίο θα παίρνετε το avatar σας, θα κάνετε βόλτες σε ένα ουφάδικο, θα βλέπετε άλλους παίκτες online και θα κάθεστε δίπλα τους, σε ένα Arcade και θα ξεκινήσετε να παίζετε μαζί τους ή θα παρακολουθείτε άλλους να παίζουν. Σαν μια εξομοίωση της πραγματικής ζωής. Στο παιχνίδι έχουν αναβαθμιστεί τα γραφικά και υπάρχουν τρία συστήματα χειρισμού.
Το Classic Control θα είναι το κλασικό σύστημα έξι κουμπιών που γνωρίζουμε. Το Modern Control θα σας επιτρέπει να εκτελέσετε special attacks με μόλις ένα κουμπί και τέλος το Dynamic Control θα επιτρέπει σε αρχάριους παίκτες να κάνουν ένα button mashing και το AI να παίζει για αυτούς και να μαντεύει τι θέλουν να κάνουν. Θα έχουν δηλαδή πλεονέκτημα. Ευτυχώς το Dynamic Control δεν θα ισχύει για ranked αγώνες, παρά μόνο για φιλικούς αγώνες ή αν παίζετε τοπικά στην ίδια κονσόλα.

5) Final Fantasy 16 (22/6/23)
Θα διεξάγεται στη χώρα Valisthea, την οποία ελέγχουν έξι έθνη. Θα ελέγξετε τον Clive Rosfield και ένα party από AI companions. Η μάχη θα έχει melee και magic attacks, θα μπορείτε να κάνετε summon τέρατα και θα υπάρχουν δύο modes. Το Story mode που σας δίνει accessories για να γίνονται πιο ισχυροί οι χαρακτήρες σας και το Normal mode που έχει υψηλότερη πρόκληση. Θα υπάρχει και New Game+ mode όταν το τερματίσετε.

4) Diablo 4 (6/6/23)
Θα υπάρχουν 5 classes. Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue που επιστρέφει από το πρώτο Diablo και Necromancer. Θα υπάρχουν customizations στην εμφάνιση κάθε χαρακτήρα και στα mounts. Επίσης θα υπάρχουν και skill trees ώστε να εξελίσσετε τους χαρακτήρες σας όπως θέλετε. Το gameplay θα είναι open world και τα dungeons θα είναι procedurally generated, δηλαδή τυχαία σε κάθε playthrough. Θα υπάρχει Hardcore mode με permadeath και multiplayer, ενώ θα υποστηρίζεται Co-op με έως και 4 παίκτες και PvP.

3) Baldur’s Gate 3 (8/23)
Από το 2020 το βάζουμε στα πολυαναμενόμενα games και δεν λέει να κυκλοφορήσει. Είναι η 4η χρονιά που το αναφέρουμε, ας βγει επιτέλους! Η νέα έκδοση της σειράς που είναι ήδη διαθέσιμη σε early access, θα διεξάγεται στα τέλη του 15ου αιώνα, 120 χρόνια μετά το Baldur’s Gate 2. Διαθέτει top-down κάμερα στο gameplay και είναι βασισμένη στην 5η έκδοση D&D. Θα μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας party χαρακτήρων, ενώ θα με έναν από αυτούς θα μπορείτε να παίξετε online με άλλους παίκτες. Κάθε χαρακτήρας έχει Abilities όπως Strength, Dexterity, Constitution, Intelligence, Wisdom και Charisma, αλλά και Resistances.

Θα διαλέγετε ανάμεσα σε διάφορες classes και στη συνέχεια ανάμεσα σε races και subraces, που δίνουν διαφορετικά skills. Θα διαμορφώνετε party με έως και 5 συμπολεμιστές και θα μπορείτε μέσω stealth ή μέσω διαλόγων με NPCs να γλιτώσετε μάχες. To σύστημα μάχης θα έχει δυνατότητα παύσης και τακτικής, τα γραφικά του απλά ικανοποιητικά, υπάρχουν cutscenes και εννοείται πλέον και voice acting. Η διάρκειά του θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Μόνο το 1ο Act, σκεφτείτε ότι θέλει πάνω από 20 ώρες.

2) The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (12/5/23)
Sequel του The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Θα έχει αιωρούμενα νησιά και θα μπορείτε να πετάξετε από το ένα νησί στο άλλο, όπως και στο Skyward Sword.

1) Starfield (Α’ εξάμηνο 2023)
Είναι κάτι σαν Skyrim στο διάστημα και διεξάγεται το έτος 2310 σε ένα αστρικό σύστημα που απέχει 50 έτη φωτός από το δικό μας. Τα δύο μεγαλύτερα factions, οι United Colonies και οι Freestar Collective, έχουν ήδη περάσει έναν πόλεμο και βρισκόμαστε 20 χρόνια μετά από αυτόν. Θα υπάρχουν πάνω από 1000 πλανήτες για εξερεύνηση και μάχες με αεροσκάφη. 1000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ πλανήτες. Όχι 18 πεντάκισεκατομμύρια, όπως στο No Man's Sky. Παπατζήδες της Hello Games.

Το Starfield θα παίζεται με κάμερα πρώτου ή τρίτου προσώπου. Τα γραφικά του δείχνουν εκπληκτικά και το σύστημα μάχης διαφέρει κάπως από τα Elder Scrolls και Fallout από στην ουσία έχουμε ένα Shooter RPG, όπου θα γαζώνετε εχθρούς και θα μπορείτε να αιωρηθείτε στον αέρα με το jetpack σας.

Θα κάνετε crafting όπλα, armor, βάσεις, ακόμα και διαστημόπλοια, αλλά θα πρέπει να συλλέξετε τα κατάλληλα υλικά. Θα μπορείτε επίσης να κλέψετε εχθρικά διαστημόπλοια. Στις βάσεις που θα χτίζετε θα προσλαμβάνετε και προσωπικό που θα τις συντηρεί. Το βασικό μέρος του campaign θα διαρκεί 30-40 ώρες.

Θα υπάρχουν επιλογές διαλόγων με NPCs ενώ θα μπορείτε να βάλετε τους companions σας να μιλάνε αντί για εσάς αν βαριέστε. Θα υπάρχουν 200.000 γραμμές διαλόγων (τέσσερις φορές περισσότερες απ' ότι το Skyrim), άρα περιμένουμε πολλά quests, ενώ θα διατηρηθεί και ο procedurally generated κόσμος, ως προς το τι θα συναντάτε κάθε φορά. Όποτε κάνετε level up θα ξεκλειδώνετε νέα skills και θα βάζετε μεγαλύτερα ranks στα skills όσο εκτελείτε challenges.

Δείτε τα άλλα άρθρα της στήλης Best of (με τα καλύτερα και τα χειρότερα games του 2022).

Συζητήστε περισσότερα για την στήλη Best of και ψηφίστε για το επόμενο άρθρο στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Xintzi (Level 20) 04/01/2023 19:29
Φαίνεται να είναι δυνατή χρόνια και φέτος και περιμένω φυσικά τα The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Starfield και AC:Mirage!
#2 Hermez (Level 24) 08/01/2023 21:16
Το 23 φαίνεται να είναι καλά αυτό μια αρκετά καλή χρονιά. Περισσοτερο περιμένω τα Dead Space remake, Hogwarts Legacy, Star Wars Jedi: Survivor, Spider-Man 2, Resident Evil 4 remake. Εννοείται και αρκετές μικρότερες κυκλοφορίες αλλά αυτή είναι η βασική πεντάδα.
#3 Cefirul (Level 28) 08/01/2023 22:26
Η χρονιά θα είναι γεμάτη παιχνιδάρες, περιμένω να δω το Diablo 4.
#4 Stylianos (Level 11) 09/01/2023 09:53
Περιμένω με ανυπομονησία το Resident Evil 4 Remake!
#5 KingLoi (Level 23) 10/01/2023 21:47
Νομίζω πως όλοι περιμένουν το Silent Hill 2 και μιας και έχω παίξει το Layers of Fears περιμένω και αυτό.
#6 TheReaper (Level 23) 11/01/2023 03:48
Ακούγονται ενδιαφέροντες οι περισσότεροι τίτλοι. Να δούμε τι θα γίνει και πώς θα αντιμετωπιστούν από το κοινό.
#7 Ivanois (Level 1) 12/01/2023 12:38
θα πουλήσουμε νεφρό μου φαίνεται φέτος..... :D
#8 Ada23 (Level 2) 13/01/2023 21:43
Πολλά ωραία παιχνίδια!! Αυτά που έχω στη wishlist είναι Like a dragon Ishin (μακάρι να υπήρχε steelbook edition), Resident evil 4, Assassin' Mirage (ψήνομαι για την collector's) και lies of p.
Notification