Best of 26: Τα 10 καλύτερα Xbox One games

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of 26: Τα 10 καλύτερα Xbox One games

Best of 26: Τα 10 καλύτερα Xbox One games

Η κονσόλα όγδοης γενιάς της Microsoft μας αποχαιρετά.

Η Microsoft αφήνει την όγδοη γενιά κονσολών πίσω της και αυτή είναι μια ευκαιρία για ένα ακόμη Best of. Σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα Xbox One games, όπως τα ψηφίσαμε αναγνώστες και συντάκτες.

Άξια αναφοράς:
- Halo: The Master Chief Collection: Συλλογή με τα Halo, από το πρώτο μέχρι το Halo 4. Απλά το βγάλαμε εκτός γιατί σε κάθε Top 10 βγάζουμε εκτός συλλογές, remasters, ακόμα και remakes.
- Yakuza: Like a Dragon: Εδώ η Sega μας έδωσε το καλύτερο Yakuza των τελευταιων ετών, στο οποίο πρωταγωνιστής δεν είναι ο Kazuma Kiryu αλλά ο Ichiban Kasuga. Όσο παίζετε κάνετε recruit νέους χαρακτήρες τους οποίους χρησιμοποιείτε στη μάχη, η οποία είναι turn-based. Mπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, ανεβάζοντας το friendship level κι έτσι ξεκλειδώνετε καινούργια team attacks, καινούργια abilities και καινούργια skills, καθώς και νέα jobs.
- Forza Horizon 2: Open world gameplay με πάνω από 200 αυτοκίνητα διαφόρων ειδών
- Forza Horizon 3: Ανεβήκαμε σε πάνω από 350 αυτοκίνητα και πλέον γίνατε ο διοργανωτής του φεστιβάλ
- Forza Motorsport 6: Η επίσημη συνέχεια της σειράς, διόρθωσε τα κακώς κείμενα του Forza 5 που βγήκε με το λανσάρισμα του Xbox One, καθώς είχε άφθονα modes, 450 αυτοκίνητα και βέβαια συνεργασία με το Top Gear.
- Forza Motorsport 7: Πάνω από 700 αυτοκίνητα και πάνω από 200 configurations αγώνα σε 32 τοποθεσίες
- Gears of War 4: 25 χρόνια μετά το Gears 3, σστο οποίο ως COG αντιμετωπίζετε τους Outsiders που κάνουν επιδρομές. Πρωταγωνιστής είναι ο JD Fenix, γιος του Marcus Fenix και η Anya Stroud, ήρωες που μάχονται μαζί με τους Delmont Walker και Kait Diaz. Το σενάριο έχει ανατροπές, σε αυτό μπλέκει και ο Marcus Fenix, έχουμε νέα modes και ανανεώσεις σε ήδη υπάρχοντα και άκρως επιθετικό A.I.
- Call of Duty: Black Ops 4: Το οποίο διέπρεψε μόνο για το multiplayer του, καθώς δυστυχώς δεν είχε single-player mode.
- Resident Evil 7: Biohazard: Εκπληκτική Horror εμπειρία
- Titanfall 2: Μπορεί να βγήκε και στο PS4, ωστόσο το πρώτο ήταν console exclusive, άρα η σειρά έχει μια παράδοση στις κονσόλες της Microsoft.
8)Dark Souls III:
Καλείστε ως undead να εξολοθρεύσετε τους Lords of Cinder για να αποτρέψετε την καταστροφή του κόσμου. Έχετε να αντιμετωπίσετε μια ευρεία γκάμα εχθρών, που μάλιστα κάνουν respawn, ενώ στο gameplay ξεχωρίζει η προσθήκη της focus bar, η οποία λειτουργεί παρόμοια με την mana bar του Demon’s Souls και σχετίζεται με την χρήση της μαγείας.
- Assassin’s Creed Odyssey, το οποίο θα σας ταξιδέψει στην αρχαία Ελλάδα και αποτελεί ένα πολύ καλό Action-Adventure από την Ubisoft, στο οποίο ελέγχετε τον Αλέξιο και την Κασσάνδρα στην αρχαία Ελλάδα και ζείτε ως Assassin τον πόλεμο Αθήνας-Σπάρτης ενώ γνωρίζετε ιστορικές προσωπικότητες.
- Destiny 2, Overwatch, Resident Evil 2, Divinity Original Sin 2 και τα indie games Celeste και Inside.

Ακολουθεί το Top 10:

10)Gears 5
Στο Gears 5 ελέγχετε την Kait Diaz και μαζί με τους συμπολεμιστές σας θα πρέπει να ανακαλύψετε την προέλευση των Locust και την αλήθεια που κρύβει η ιστορία για την οικογένεια της ηρωίδας. Την επιστροφή τους κάνουν και οι JD Fenix και Delmont από το Gears 4. Σε σχέση με το Gears 4 , το Gears 5 έχει απίστευτα γραφικά και σταθερό frame rate. Το campaign έχει πολύ καλύτερη παρουσίαση, ενώ διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα από multiplayer modes, με πασίγνωστους guest χαρακτήρες έκπληξη τους οποίους σας αφήνουμε να ανακαλύψετε.

-) Nier Automata: Become As Gods Edition
Ένα open World Action RPG στο οποίο ελέγχετε ανδροειδή. Μπορείτε να κάνετε summon άγρια ζώα για να τα καβαλήσετε ενώ σε κάποιες αποστολές πιλοτάρετε mechs και πολεμάτε εχθρούς. Η κάμερα είναι τρίτου προσώπου και το gameplay περιλαμβάνει και platform στοιχεία, ενώ υπάρχουν και shops για να αγοράσετε αντικείμενα. Η μάχη είναι real-time και χρησιμοποιείτε light ή heavy επιθέσεις, το ιπτάμενο ρομπότ Pod που σας βοηθάει, έχετε evade και με πάτημα κουμπιών στο σωστό χρόνο μπορείτε να γίνετε άτρωτοι και να κάνετε αντεπίθεση για μεγαλύτερο damage. Όσο προχωράτε ανεβαίνετε level και αυξάνετε health, defence και attack power, ενώ υπάρχει και πλήρες customization με τσιπάκια τα οποία κάνετε loot ή αγοράζετε και με τα οποία αλλάζετε τα attributes σας.Το παιχνίδι έχει 26 διαφορετικά φινάλε. Στο Xbox One X τρέχει σε 4K και σταθερό frame rate σε σχέση με το PS4 Pro, ενώ το αγοράζετε με όλα τα DLC και πιο οικονομική τιμή.

9)Ori and the Will of the Wisps
Ένα επιτυχημένο sequel του Ori and the Blind Forest στο οποίο έχουμε ένα Metroidvania με 2D gameplay με 3D μοντέλα χαρακτήρων. Ελέγχετε τον Ori, ένα λευκό guardian spirit και αντιμετωπίζετε εχθρούς ή λύνετε γρίφους. Στην πορεία ξεκλειδώνετε νέα abilities και upgrades. Στη νέα έκδοση έχουμε autosave και τα shards, τα οποία αγοράζετε ή βρίσκετε ώστε να αναβαθμίσετε τα stats και τις επιθέσεις σας.

8) Monster Hunter World
Action RPG στο οποίο βρίσκεστε στον κόσμο New World που είναι γεμάτος τέρατα, τα οποία θα πρέπει να σκοτώσετε ή να συλλάβετε. Υπάρχουν 14 αρχέτυπα όπλων, όπως σπαθιά, τόξα ή hammers, τα οποία καθορίζουν τις κινήσεις σας στη μάχη και τα abilities σας, αλλά και κομμάτια armor με τα οποία αποκτάτε τα ανάλογα skills. Τον εξοπλισμό σας τον βρίσκετε από loot ή αγοράζοντάς τον. Μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε εξοπλισμό, αλλά και να κατασκευάσετε το armor και τα όπλα σας. Τα τέρατα έχουν υψηλό A.I. και το σενάριο θα σας κρατήσει για πάνω από 50 ώρες.

7) Sekiro: Shadows Die Twice
Βρισκόμαστε στην Ιαπωνία, όπου πρωταγωνιστής είναι ένας σινόμπι με το όνομα Wolf. Αναλαμβάνει να διαφυλάξει έναν νεαρό άρχοντα, τον Kuro. Ωστόσο σε μια επίθεση από την Ashina Clan, ο Kuro πέφτει θύμα απαγωγής και ο ήρωάς μας χάνει το χέρι του και στη θέση του , του τοποθετούν ένα σκελετωμένο μηχανικό. Εξού και το όνομα Sekiro, που σημαίνει “One Armed Wolf”. Το gameplay δεν είναι Action RPG όπως τα άλλα games της FromSoftware, αλλά Action-Adventure στο οποίο αποκτάτε skills, ανάμεσα στα οποία αναβαθμίζετε το πρόσθετο χέρι σας. Στο σύστημα μάχης υπάρχει το σύστημα Posture, στο οποίο μετά από ανταλλαγή χτυπημάτων όταν ο εχθρός σας γίνει ευάλωτος τον αποτελειώνετε με το τελειωτικό χτύπημα, κοινώς Death Blow. Από όπλα έχετε διάφορα κλασικά Ιαπωνικά, όπως το katana ή το σινόμπι Axe. Φυσικά υπάρχει πολύ υψηλός βαθμός δυσκολίας, αλλά ταυτόχρονα επικά boss fights.

6) Halo 5: Guardians
Στο σενάριο του Halo 5 είμαστε στο 2558 έχουμε δύο ομάδες στρατιωτών, την Μπλε ομάδα με ηγέτη τον Master Chief και την Fireteam Osiris, με ηγέτη τον Spartan Locke. Το παιχνίδι είναι FPS αλλά η κάμερα γυρνάει σε τρίτου προσώπου σε κάποια σημεία και βέβαια στα cinematics. Θα χρησιμοποιήσετε το MJOLNIR armor, που σας δίνει ασπίδα σε εχθρικά πυρά. Έχετε δύο όπλα κάθε φορά, ενώ τα αλλάζετε με κάποιο από αυτά που βρίσκετε. Χρησιμοποιείτε επίσης χειροβομβίδες, αλλά και οχήματα με όπλα. Πλέον έχετε και τα Spartan Abilities που αντικαθιστούν τα Armor Abilities. Το Halo 5 έχει μεγάλη ποικιλία όπλων με στιβαρό gunplay, υψηλό A.I. και ικανοποιητικό campaign με εξαιρετικό level design, ενώ το νέο Warzone mode θα σας εντυπωσιάσει. Φυσικά υπάρχει και Co-op αλλά και ανταγωνιστικό online multiplayer. Ο λόγος που το βάλαμε τόσο χαμηλά είναι το απογοητευτικό έως αδιάφορο σενάριό του και η απουσία ορισμένων χαρακτηριστικών από το gameplay.

5) Forza Horizon 4
To σημαντικότερο exclusive της Microsoft για την 8η γενιά, πολύ απλά γιατί τα άλλα exclusives δεν δικαίωσαν τον τίτλο του triple-A. Στο Forza Horizon 4 έχουμε μία τελειοποιημένη έκδοση της open world Racing σειράς της Microsoft, στην οποία συναντάμε πάνω από 700 αυτοκίνητα, τοποθεσίες στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ υπάρχει route creator για να δημιουργήσετε τις δικές σας κούρσες, ενώ παίζετε είτε offline, είτε online με κάθε serverνα υποστηρίζει έως και 72 παίκτες. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε σπίτια και να ξεκλειδώσετε perks, ενώ υπάρχει δυναμική αλλαγή καιρικών συνθηκών. Θα αγωνιστείτε και στις τέσσερις εποχές, ενώ η διάρκεια του παιχνιδιού είναι τεράστια, με πλήθος αγώνων και modes.

4) Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Το open world Action-Adventure του Hideo Kojima βασίζεται για άλλη μια φορά στο stealth. Εδώ ελέγχετε τον Venom Snake και εκτελείτε αποστολές στη Μέση Ανατολή, ενώ για ευνόητους λόγους spoiler δεν θα αναφέρουμε στοιχεία του σεναρίου. Θα ελέγξετε μια τεράστια γκάμα όπλων, αλλά και οχήματα όπως τζιπ και τανκς, αλλά και άλογα, ενώ μπορείτε να καλέσετε και φιικό ελικόπτερο για βοήθεια ή airstrikes. Στην πορεία καλείτε και AI companions, όπως η sniper Quiet, το D-Horse που διαθέτει armor, την πλατφόρμα όπλων D-Walker και τον λύκο D-Dog. Υπάρχει ακόμη χτίσιμο βάσης με το οποίο αναπτύσσετε όπλα και αντικείμενα, ενώ κάνετε recruit εχθρικούς στρατιώτες και φυλακισμένους. Γενικά το παιχνίδι διαθέτει όλα όσα επιθυμεί ένας fan της σειράς.

3)The Witcher 3
Στην τρίτη θέση είναι η CD Projekt Red με το The Witcher 3. Πρωταγωνιστής είναι ο γητευτής Γκέραλντ. Το συγκεκριμένο Action RPG έχει πολύ καλό σύστημα μάχης με δυνατές ή γρηγορες επιθέσεις, ενώ μπορείτε να αποφύγετε τα χτυπήματα με Backstep, Roll ή Parry. Ανάλογα με τον εχθρό καλό είναι να έχετε και το κατάλληλο ξίφος, ενώ οι μάχες με τα bosses είναι επικές. Το skill tree περιλαμβάνει upgrades σε: combat, signs, alchemy και general skills. , ενώ μπορείτε να φτιάξετε νέο armor διαλέγοντας ανάμεσα σε light, medium και heavy και να βάλετε runes στα σπαθιά σας. Συν τις άλλοις ελέγχετε και την Ciri, θετή κόρη του Γκέραλντ, ενώ ο κόσμος του είναι τεράστιος και πανέμορφος στο σχεδιασμό.
Η πολώνική εταιρεία ανάπτυξης ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα το Cyberpunk 2077, αν και πλέον τόσο που έχει καθυστερήσει, μπορούμε να το κατατάξουμε πλέον…στην ένατη γενιά.

2)Grand Theft Auto V
Το τελειότερο GTA έχει σενάριο που επικεντρώνεται για πρώτη φορά τρεις χαρακτήρες και συγκεκριμένα τους Michael, Franklin και Τrevor, οι οποίοι βρίσκονται στο Los Santos, κοινώς το Los Angeles. Για πρώτη φορά έχετε skills τα οποία ανεβάζετε όσο παίζετε, ενώ καθένας απ’ τους τρεις ήρωες διαθέτει και το δικό του special ability. Η οδήγηση βελτιώθηκε σε σχέση με το GTA 4, μπορείτε να κάνετε customize τα όπλα σας. Υπάρχουν κύριες και δευτερεύουσες αποστολές, αλλά και διάφορες δραστηριότητες, όπως τρίαθλο (τρέξιμο, κολύμπι και ποδήλατο), γκολφ, τένις, scuba diving κτλ. Τα heists είναι μεγάλες αποστολές με ληστείες στις οποίες συμμετέχουν και οι τρεις ήρωες. Γενικά το παιχνίδι έχει ατελείωτες δραστηριότητες, στις οποίες προστίθεται το Grand Theft Auto Online, με το οποίο παίζετε με άλλους παίκτες.

1)Red Dead Redemption 2
Στο prequel του πρώτου Red Dead Redemption βρισκόμαστε στην Άγρια Δύση στο 1899, ακριβώς 12 χρόνια πριν από τα όσα έζησε ο σημαδεμένος John Marston. Θα μάθετε καλά την συμμορία του Dutch van Der Linde, η ιστορία είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχει δημιουργήσει η Rockstar. Ο ήρωάς μας εδώ είναι ο Arthur Morgan και το παιχνίδι ξεχωρίζει για το morality και honor system. Το sandbox αυτό στοιχείο, σας επιτρέπει να αλλάξετε την οπτική γωνία όλων των χαρακτήρων ως προς τον Arthur. Η συμπεριφορά σας, οι αποφάσεις σας, η διατήρηση της ψυχραιμίας σας και η πραγματοποίηση καλών ή παράνομων πράξεων καθορίζουν την φήμη που διαθέτει ο Arthur και την αντιμετώπιση του από τους άλλους NPCs. Οι αποστολές σας ζητούν να κάνετε εφόδους, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σαμποτάζ σε τρένα, να βοηθήσετε κόσμο και άλλα πολλά. Η στόχευση και ο ρεαλισμός στην κίνηση είναι ο καλύτερος που έχουμε δει από κάθε άλλο Shooter, ενώ μπορείτε να αλλάξετε την κάμερα από τρίτου σε πρώτου προσώπου. Ο χαρακτήρας σας διαθέτει τα Health, Stamina και Dead Eye. Με το Dead Eye, έχετε ένα bullet time λίγων δευτερολέπτων με το οποίο μαρκάρετε τους εχθρούς σας και τους καθαρίζετε. Τα duels υπάρχουν και αυτά αλλά σε αρκετά μειωμένο βαθμό, ενώ ενισχύθηκε και το melee combat με περισσότερους συνδυασμούς, αυξημένη χρήση block και άλλα. Στην πορεία επίσης συλλέγετε χρήματα και αγοράζετε νέα όπλα για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί. Όλα αυτά συνδυάζονται με την εξερεύνηση της άγριας δύσης πάνω σε άλογα, κοινώς ότι καλύτερο.


Δείτε τα 10 καλύτερα PS4 games και τα 10 καλύτερα ελληνικά games.

Δείτε ακόμη τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2020 και τα καλύτερα games της δεκαετίας.

Απολαύστε όλα τα προηγούμενα Best of. Στο επόμενο Best Of θα ασχοληθούμε με τα 10 καλύτερα games για Xbox One και στο μεθεπόμενο για τα 10 καλύτερα games για υπολογιστές Amstrad. Ψηφίστε το αγαπημένο σας παιχνίδι που θέλετε να μπει στο επόμενο Top 10 στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 15/11/2020 13:52
Οι κονσόλες όγδοης γενιάς μπορεί να μας αποχαιρετούν αλλά όχι εντελώς.Θα βγούν και καινούργια games ως Cross Gen.
#2 +1 ashbringer (Level 25) 15/11/2020 16:54
Εξαιρετικοί τίτλοι και για το xbox one πιστεύω ότι xbox one και Ps4 έχουν μέλλον ακόμα μπροστά τους.
#3 +1 Scavenger (Level 23) 15/11/2020 18:13
Για να δούμε τώρα τι θα κάνουν τα Series X/S, ειδικά μετά την εξαγορά της Bethesda
#4 +1 Κουβανός (Level 4) 15/11/2020 20:44
Quoting Scavenger:
Για να δούμε τώρα τι θα κάνουν τα Series X/S, ειδικά μετά την εξαγορά της Bethesda

Όπως ήταν κάποτε οι κονσόλες της Sony must για τους fan των JRPG, έτσι θα είναι (;) τα Xbox S|X για τους WRPG.
Notification