Best of 23: Τα 10 καλύτερα games με πανδημίες

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of 23: Τα 10 καλύτερα games με πανδημίες

Best of 23: Τα 10 καλύτερα games με πανδημίες

Όταν η ανθρωπότητα κινδυνεύει εμείς επιβιώνουμε.

Ο κορωνοϊός είναι μια πολύ light πανδημία σε σχέση με άλλες που έχουν ξεσπάσει στην ανθρωπότητα ή σε σύγκριση με ορισμένες πανδημίες που βλέπουμε μόνο στα games (όπως ο ιός conrdycepts ή η μετατροπή σε ζόμπι) και που μεταλάσσουν τελείως το είδος μας.

Στο σημερινό Best of σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα games με πανδημίες.

 

10)Plague Inc.  (Android, iOS, Windows Phone)
Plague Inc. Evolved (PC, PS4, Xbox One, Switch, Mac)
Ndemic Creations

Το απόλυτο παιχνίδι πανδημίας στο οποίο μολύνετε την ανθρωπότητα! Στο Plague Inc. καλείστε να δημιουργήσετε μικρόβια, να τους δώσετε όνομα και να διαλέξετε πως θα διαδοθούν και ποια χώρα θα είναι το πρώτο σας θύμα, κάτι που παίζει ρόλο στο αν θα έχει ζεστό ή ψυχρό κλίμα. Μαζεύοντας πόντους από τις χώρες που θα μολύνετε εξελίσσετε το μικρόβιό σας και το κάνετε πιο σύνθετο. Μπορεί να διαλέξετε μέχρι και επιδημίες των πιθήκων ή των βαμπίρ. Απώτερος στόχος είναι να εξοντώσετε όλους τους ανθρώπους στη Γη!


9) Days Gone (PS4)
Sony Bend

Καταρχήν δέχτηκα απειλές από τους fans του Days Gone στο GameWorld γιατί είστε πολλοί και διαμαρτυρόσασταν που δεν το έβαζα σε Top 10. Το Days Gone ήταν ένα πολυαναμενόμενο PS4 exclusive το οποίο δεν δικαίωσε την αναμονή λόγω διαφόρων θεμάτων που είχε. Στο σενάριο ελέγχετε τον Deacon St. John ο οποίος αντιμετωπίζει μία πανδημία που έχει μετατρέψει την ανθρωπότητα σε ζόμπι που ονομάζονται Freakers. Εκτός από τους Freakers αντιμετωπίζετε και τους Rippers –μη μολυσμένους ανθρώπους- και ομάδες ληστών. Επίσης έχετε και μοτοσυκλέτα στην οποία αναβαθμίζετε την μηχανή, το ντεπόζιτο βενζίνης, τα ελαστικά, βάζετε nitro, άλλη εξάτμιση ή της αλλάζετε το skin. Ο χαρακτήρας σας κάνει level up και αυξάνει τα Health, Stamina και Focus, με το οποίο στοχεύει καλύτερα με το όπλο. Δυστυχώς το A.I. είναι κάκιστο και ακολουθεί ένα μοτίβο, ενώ υπάρχουν και bugs στη συμπεριφορά των εχθρών. Επίσης συναντάμε και glitches στα animations. Αν πάντως το gameplay σας ικανοποιήσει το σενάριο θα σας κρατήσει κοντά 40 ώρες.


8) A Plague Tale: Innocence (PC, PS4, Xbox One)
Asobo Studio, Focus Home Interactive

Ελέγχετε την Amicia, κόρη ενός βασιλιά, η οποία παίρνει απ’ το χέρι τον μικρό αδερφό της Hugo. Οι δυο τους ζουν στην εποχή της Μαύρης Πανώλης, της χειρότερης πανδημίας της ανθρωπότητας που από το 1348 μέχρι το 1353 σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Στο παιχνίδι θα αντιμετωπίσετε στρατιώτες, απειλητικούς αρουραίους, bosses και άλλους εχθρούς. Χρησιμοποιείτε stealth πετώντας αντικείμενα για αντιπερισπασμό. Έχετε επίσης την φωτιά για να διώξετε τους αρουραίους, την σφεντόνα σας με την οποία εκτοξεύετε πέτρες και άλλα όπλα, ενώ η σφεντόνα δέχεται και upgrades. Αν και το gameplay επαναλαμβάνεται σε πολλά σημεία, το σενάριό του είναι ότι καλύτερο.

7) Timesplitters 2 (PS3, Xbox, Gamecube)
Free Radical Design, Eidos Interactive

Το TimeSplitters 2 ήταν ένα FPS που κυκλοφόρησε το 2002 δυστυχώς μόνο στις κονσόλες της εποχής. Σας ταξιδεύει στο έτος 2041. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι ο Sergeant Cortez και η Corporal Hart που ταξιδεύουν σε έναν διαστημικό σταθμό ο οποίος έχει πληγεί από τους σατανικούς εξωγήινους TimeSplitters. Τα όπλα που θα χρησιμοποιήσετε στο TimeSplitters 2 ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αρκετά δε εξ’ αυτών έχουν και secondary fire ή ελέγχονται και με τα δύο σας χέρια. Θα χρησιμοποιήσετε mini gun, plasma autorifle, laser rifle, tommy guns ή garret revolvers ή το sci-fi handgun, ένα διασκεδαστικό όπλο με βολές που αναπηδούν όταν βρίσκουν σκληρή επιφάνεια. Το παιχνίδι είχε και ένα Virus multiplayer mode, στο οποίο ένας παίκτης ήταν μολυσμένος με τον ιό και έπρεπε να μολύνει τους άλλους απλά αγγίζοντάς τους. Νικητής ήταν όποιος έμενε τελευταίος χωρίς να μολυνθεί.

6) Left 4 Dead (PC, Xbox 360, Mac)
Valve

Ένα FPS Horror από την Valve στο οποίο έχει ξεσπάσει μια Πράσινη Γρίπη στη Γη, που μεταλάσσει τα ανθρώπινα  κύτταρα και έχει μετατρέψει  σε ζόμπι όσους  την έχουν κολλήσει. Ελέγχετε τον Bill, έναν απόστρατο, την φοιτήτρια Zoey, τον Louis και τον μηχανόβιο Francis. Το gameplay βασίζεται στην συνεργασία της ομάδας. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εκπληκτικά και τα ζόμπι τρομακτικά. Υπάρχει ένα μεγάλο ρεπερτόριο όπλων, ακόμα και duel wield, έχουμε friendly fire και revive. Τα ζόμπι έχουν πολύ υψηλό A.I. και είναι ίσως τα πιο επιθετικά που έχουμε δει ποτέ σε Zombie FPS. Ακόμα θυμάμαι και θέλω να ξεχάσω τα τρομακτικά boss fights του παιχνιδιού. Επίσης, το Left 4 Dead είχε εκπληκτικά για την εποχή γραφικά, προσεγμένο voice acting, εκπληκτικά ηχητικά εφέ στα όπλα και υποστήριξη Co-op.


5) Syphon Filter (PS1)
Eidetic, 989 Studios

Στο PS1 exclusive του 1999, ο Gabriel Logan και η παρτενέρ του Lian Xing διερευνούν μια σειρά από βιολογικά πειράματα από τον διεθνούς φήμης τρομοκράτη Erich Rhoemer, ο οποίος απειλεί να μολύνει περιοχές στη Βόρεια και την Νότια Αμερική. Το παιχνίδι ήταν ένα Third-Person Shooter που άλλαζε σε First-Person με στόχευση, με πολύ καλά για την εποχή γραφικά και βάση στο stealth. Είχε καλό σύστημα στόχευσης με κλείδωμα στόχου , ενώ μπορούσατε να βγάλετε εχθρούς με stealth. Σε ορισμένα σημεία έπρεπε να λύσετε και γρίφους. Έχετε ένα καλό ρεπερτόριο όπλων για να επιλέξετε, ενώ τα πυρομαχικά είναι περιορισμένα. Το A.I. είναι αρκετά υψηλό, με τους εχθρούς να καλύπτονται από την ώρα που θα σας εντοπίσουν ή να σας πετούν χειροβομβίδες ενώ είστε καλυμένοι. Επίσης τα οπτικά εφέ ανάλογα με το που στοχεύετε στους εχθρούς ήταν εξίσου εκπληκτικά για την εποχή.


4) Deus Ex (PC, PS2, Mac)
Ion Storm, Eidos Interactive

Ο ιός “Γκρι Θάνατος” μολύνει τον πλανήτη μας και ο πράκτορας JC Denton της αντιτρομοκρατικής οργάνωσης της Αμερικής, προσπαθεί να βρει το εμβόλιο που ονομάζεται "Αμβροσία" και το οποίο έχει κλέψει η στρατιωτική οργάνωση NSF. Game Designer του πολύ καλού First-Person Shooter/RPG είναι ο Warren Spector που είχε σχεδιάσει και την σειρά RPG Ultima. Κάνοντας level up ξοδεύετε πόντους σε abilities και combat skills. Επίσης, στα όπλα που αποκτάτε μπορείτε να βάλετε mods που βελτιώνουν reload, range ή προσθέτουν σιγαστήρα ή σκόπευτρο λέιζερ. Μπορείτε μέχρι και να κολυμπήσετε (υπάρχει και skill για το κολύμπι) και να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικά lockpicks ή modules για να απενεργοποιήσετε συστήματα ασφαλείας. Παρά τις όποιες ατέλειες στα γραφικά, το A.I. ήταν άκρως υψηλό και το gameplay ατμοσφαιρικό με απίστευτες μάχες. Σε συνδυασμό με το καλό σενάριο και την μεγάλη διάρκεια –τουλάχιστον 25 ώρες- η εμπειρία του Deus Ex μας έμεινε αξέχαστη.

3) Bloodborne (PS4)
FromSoftware, Sony



Μια πανδημία έχει μετατρέψει τo Ιχάρναμ σε πόλη φάντασμα. Πολλοί προσπαθούν ωστόσο να εξερευνήσουν την πόλη γιατί εκεί λέγεται πως υπάρχει μια πιθανή θεραπεία για την πανδημία. Εσείς ως ταξιδιώτης καλείστε να αντιμετωπίσετε τόσο μολυσμένους εχθρούς, όσο και τεράστια bosses σε ένα Action RPG από την FromSoftware στο στυλ του Dark Souls. Η διαφορά είναι ότι αντί για souls έχουμε τα Blood Echoes ως resources. Αν πεθάνετε μπορείτε να βρείτε τον “τάφο” σας από το blood stain στο έδαφος ή στους εχθρούς που μπορεί να σας έχουν κλέψει τα Blood Echoes και θα πρέπει να τα σκοτώσετε για να τα ανακτήσετε για να κάνετε level up. Έχετε 6 στατιστικά που ανεβάζετε και αφορούν το Vitality, το health, το Endurance το Stamina και τα άλλα 4 όπλα, ενώ το A.I. των εχθρών είναι υψηλότατο. Το Bloodborne ξεχωρίζει για το εκπληκτικό σύστημα μάχης του καθώς θα ελέγξετε ένα σωρό ευφάνταστα όπλα όπως σπαθιά, λεπίδες, hammer, τσεκούρια, spears ή ακόμα και ranged όπλα όπως πιστόλια, rifles, minigun, φλογοβόλα κ.α. καθώς πάρα πολλά προστέθηκαν με DLC. Επιλέγετε ανάμεσα  σε two-handed όπλο ή duel-wield καθώς εδώ οι ασπίδες δεν είναι αποτελεσματικές όπως σε άλλα games της Ιαπωνικής εταιρείας. Επίσης, οι προσθήκες του συστήματος μάχης στο Bloodborne ήταν εξαιρετικές, καθώς όταν αντεπιτίθεστε σε εχθρό παίρνετε πίσω όλο ή μέρος του health που χάσατε, ενώ εκτός από melee, τα ranged όπλα χρησιμοποιούνταν και συνδυαστικά με dual wield, καθώς είχατε την απόλυτη ελευθερία στο gameplay για το πώς θα παίξετε.

2) Σειρά Resident Evil
Capcom

Η σειρά Resident Evil κοντεύει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις. Στόχος σας στο σενάριο των games είναι να ελέγξετε τους ήρωες και να τα βάλετε με την Umbrella Corporation, η οποία έχει αναπτύξει τον T-Virus. Καλείστε να εξοντώσετε ζόμπι, μέσα από ένα δύσκολο σύστημα στόχευσης ενώ ταυτόχρονα τα πυρομαχικά σας είναι ελάχιστα και τα ψάχνετε παντού στα levels. Χρησιμοποιείτε και melee όπλα και συνδυάζετε gun powder για να φτιάξετε πυρομαχικά και herbs για το health σας, ενώ συλλέγετε αντικείμενα με τα οποία λύνετε απλούς γρίφους. Επίσης, το inventory έχει περιορισμένο χώρο και υπάρχουν ειδικά σημεία στα levels τόσο για την αποθήκευση των αντικειμένων σας όσο και για το save. Οι πρωταγωνιστές αλλάζουν σε κάθε Resident Evil. Ενδεικτικά οι πιο γνωστοί ήρωες είναι ο Chris και η Claire Redfield, η Jill Valentine, ο Leon Kennedy και η Ada Wong. Τα καλύτερα Resident Evil είναι τα 1, 2 και 4, ενώ το 7 ακολούθησε την συνταγή του First-Person με πολύ περισσότερο Horror.

1) The Last of Us (PS3, PS4)
Naughty Dog, Sony

Ένα Action Survival Horror με κάμερα τρίτου προσώπου, στο οποίο ο Joel και η νεαρή Ellie προσπαθούν να ξεφύγουν από μια πανδημία του μύκητα Cordyceps που έχει αλλοιώσει τον εγκέφαλο των ανθρώπων και τους κάνει να συμπεριφέρονται σαν ζόμπι. Οι εχθροί αυτοί ονομάζονται clickers, ενώ πέρα από αυτούς θα αντιμετωπίσετε άλλους επιζώντες, μέχρι και bosses. Το σενάριο είναι linear και θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε το περιβάλλον γύρω σας για να διαφύγετε, τα πυρομαχικά είναι περιορισμένα, υπάρχει crafting με το οποίο φτιάχνετε μολότοφ, λεπίδες και βόμβες και η δράση είναι γεμάτη με ανατροπές. Όταν θα χρησιμοποιείτε stealth θα νομίζετε ότι οι clickers θα σας μυρίσουν ή θα σας καταλάβουν από την ανάσα σας, ενώ αν ορμήξουν πάνω σας τότε ετοιμαστείτε για jump scares. Το The Last of us ήταν το καλύτερο PS3 exclusive και στο PS4 κυκλοφορεί ως Remastered. Το σενάριό του είναι εκπληκτικό, αποτελεί το καλύτερο video game πανδημίας κι αν δεν το έχετε παίξει ακόμη κατά την άποψή μου θα πρέπει οπωσδήποτε να το τερματίσετε.

 

Δείτε τα 20 καλύτερα games ενώ βρισκόμαστε σε καραντίνα για τον κορωνοϊό και τα 10 καλύτερα ελληνικά games.

Δείτε ακόμη τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2020 και τα καλύτερα games της δεκαετίας.

Απολαύστε όλα τα προηγούμενα Best of και συζητήστε για την στήλη στο αντίστοιχο forum topic

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Shikabane_Hime7 (Level 29) 02/04/2020 09:30
RESPECT που έβαλες το Deus Ex!
#2 BigGreekGamer (Level 31) 03/04/2020 13:36
Ααααααχχ... The Last Of Us. Το έχω παίξει 3-4 φορές και μου αρέσει όλο και περισσότερο κάθε φορά. Περιμένω το 2ο πω και πως. Και εnτάξει, ποιος δεν έχει παίξει Left 4 Dead σε τοπικό Net Cafe με το Microsoft mouse?
#3 KingLoi (Level 23) 03/04/2020 15:03
Η λίστα είναι πολύ καλή. Μακάρι να είχα PS4 να έπαιζα κάποια απο τα επικά παιχνίδια της λίστας.
Notification