Best of 20: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2020

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Best of 20: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2020

Best of 20: Τα 20 πολυαναμενόμενα games του 2020

Θα καταφέρουν να μας ενθουσιάσουν μετά το μέτριο 2019;

Το 2020 μπήκε για τα καλά και οι μέχρι τώρα εμπειρίες που είχαμε από τις νέες κυκλοφορίες δεν μας ενθουσίασαν ιδιαίτερα.

Ας ελπίσουμε η συνέχεια να μας ικανοποιήσει. Αν κυκλοφορήσουν τα παρακάτω games που υπολογίζουμε και δεν έχουμε αναβολές, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Στο σημερινό Best of σας αναλύουμε τα 20 πολυαναμενόμενα games της χρονιάς, κατά την άποψή μας.

Από το Top 20 αφήσαμε εκτός τα Disintegration, Spelunky 2, DOOM Eternal, το οποίο είχαμε στο περυσινό Top 20, Psychonauts 2,
Tell Me Why της Dontnod (δημιουργός του Life is Strange), το MMORPG New World της Amazon, το Outriders και το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2.

Δείτε τα Top 20 πολυαναμενόμενα games του 2020 σε βίντεο:

20) Nioh 2: 13/3/2020: PS4
Koei Tecmo, Sony
Αποτελεί Prequel του Nioh, είναι επίσης Action RPG και διεξάγεται στα τέλη του 16ου αιώνα. Ελέγχετε έναν ήρωα που ήταν πνεύμα yōkai και αποκτά όπλα, όπως τα odachi και kusarigama, ενώ κερδίζει νέα skills ενώ παίζει. Όταν σκοτώνει εχθρικά yōkai αποκτά κάποιες φορές Soul Cores δηλαδή ψυχές, οι οποίες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε yōkai abilities. Μπορείτε επίσης να κάνετε summon AI companions που σας βοηθούν στη μάχη ενώ υπάρχει και Co-op 2-3 παικτών.

19) Kerbal Space Program 2: Μέσα του 2020
Private Division
Το νέο space Flight Simulation θα έχει καλύτερο A.I. και γραφικά και αναβαθμίσεις στις τεχνολογίες μηχανών, στα parts, τα καύσια κ.α. Θα κληθείτε να λύσετε γρίφους και να χτίσετε αποικίες στο διάστημα, οι οποίες απαιτούν συλλογή resources, χτίσιμο διαστημικών σταθμών, κατασκευή οχημάτων κτλ. Θα υπάρχουν επίσης διαστρικά ταξίδια, multiplayer και modding.

18) Half-Life: Alyx: 23/3/2020: PC
Valve
Το Half-life επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά ως VR F PS. Τα γεγονότα θα διαδραματίζονται πριν από αυτά του Half-Life 2 και θα ελέγχετε την Alyx Vance, καθώς η ίδια και ο πατέρας της Eli, πολεμούν τους εξωγήινους Combine. Για να παίξετε το παιχνίδι χρειάζεστε VR headset και θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον για να πολεμήσετε εχθρούς, ενώ με τα gravity gloves θα εξετάζετε αντικείμενα και θα ελέγχετε την βαρύτητα, κάτι που θα σας θυμίσει το gravity gun του Half-Life 2. Θα υπάρχει τόσο μάχη βασισμένη σε physics του περιβάλλοντος, όσο και γρίφοι.

17) Dota Underlords: 25/2/2020: PC
Valve
Ένα Auto Battler από την Valve βασισμένο στο DotA 2 Auto Chess mode που έφτιαξε το community πριν ένα χρόνο. Στόχος σας να τοποθετήσετε ήρωες σε μια σκακιέρα 8x8. Αφού τοποθετήσετε τους ήρωές σας μετά αυτοί πολεμούν αυτόματα με τους αντίστοιχους του αντιπάλου. Παίζεται solo ή με έως και 8 παίκτες online. Παίζοντας κερδίζετε xp και gold με τα οποία αναβαθμίζετε τους ήρωες και άλλες μονάδες, ενώ χρησιμοποιείτε και αντικείμενα που δίνουν bonus stats.

16) Marvel's Avengers
Crystal Dynamics, Eidos Montreal, Square Enix
Αναπτύσσεται από την Crystal Dynamics, η οποία έχει αναπτύξει διάφορα Tomb Raider. Στο παιχνίδι μπορείτε να κάνετε customize τον ήρωά σας με κλασικές αμφιέσεις, ή νέες και στη μάχη υπάρχουν τα power sets, από τα οποία το καθένα θα επηρεάζει σας διαφορετικά, ανάλογα με το τι εξοπλισμό έχετε. Κάθε ήρωας έχει ένα σύστημα combo, heroic moves, signature movesets και μια ειδική ικανότητα.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει τους Χαλκ, Captain America, Iron Man, Thor, Black Widow και Ms. Marvel. Tο campaign θα διαρκεί 10 με 12 ώρες, και εως 30 αν κάνετε όλες τις αποστολές. Έχει Hero Missions και Warzone Missions. Τα Hero Missions αναδεικνύουν τους ήρωες που θα μπούν στην ομάδα σας, καθώς προσπαθείτε να ενώσετε πάλι τους Avengers. Τα Warzone Missions είναι οι προαιρετικές αποστολές που παίζονται solo ή με Co-op 2-4 ατόμων. Κάθε αποστολή αλλάζει επίπεδο δυσκολίας ανάλογα με το πόσοι παίζετε.

15) Mount & Blade II: Bannerlord
TaleWorlds Entertainment
Εχουμε ένα Action RPG με στοιχεία Strategy από την TaleWorlds, το οποίο θα διαδραματίζεται ξανά σ’ έναν φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο. Θα έχουμε μεγαλύτερες μάχες και πιο αιματηρές. Θα ελέγχετε στρατιώτες, ιππικό, siege weapons και άλλες μονάδες, ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πτώσεις στα frames, πέρα από τα σημεία όπου συναντάμε πολλά άτομα μαζί, όσο παίζετε τόσο κερδίζετε skills σε ικανότητες που χρησιμοποιείτε, όπως για παράδειγμα στο Riding. Το σύστημα δουλεύει ακριβώς όπως και στο Skyrim, δηλαδή τα skills ανεβαίνουν με την χρήση, για παράδειγμα σε one handed, two handed όπλα, ασπίδα, τόξα κτλ. Στα γραφικά έχει γίνει επίσης καλύτερη δουλειά από το πρώτο μέρος. Μέσα στη μάχη υπάρχουν επίσης και συμβουλές για το πως θα δράσετε, συναντάμε mounted combat, αλλά και άλογα που θα μένουν ορφανά αν οι αναβάτες τους έχουν σκοτωθεί. Τέλος, θα μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τα κάστρα και τα χωριά σας και να αναλάβετε εργασίες ώστε να καταφέρετε στην πορεία να χτίσετε και να διεκπεραιώσετε παραγωγικά έργα.

14)Watch Dogs: Legion: 2020 (PC, PS5, Xbox X, PS4 και Xbox One)
Ubisoft
Η νέα έκδοση της σειράς διεξάγεται στο Λονδίνο, εκεί όπου οι hackers της DedSec στρατολογεί άτομα από την πόλη, έχοντας ως σκοπό να την "απελευθερώσουν". Το παιχνίδι είναι open world ενώ εδώ θα υπάρχουν πολλαπλοί χαρακτήρες, ο καθένας εκ των οποίων θα έχει ξεχωριστά abilities. Οι classes είναι οι Combat, Stealth και Hacking και καθεμία έχει τα δικά της abilities, ενώ κάθε χαρακτήρας έχει ένα ξεχωριστό special skill. Ωστόσο, υπάρχει permadeath, άρα αν χάσετε έναν ήρωα είτε θα πρέπει κάποιος άλλος να τον σώσει ή θα τον αφήσετε να πεθάνει και θα βρείτε άλλον.

13) Total War Saga: TROY : PC μέσα στο 2020
Creative Assembly, Sega
Η εταιρεία ανάπτυξης Creative Assembly ετοιμάζει ένα νέο Total War με την μάχη της Τροίας ανάμεσα σε Έλληνες και Τρώες. Όπως μπορείτε να δείτε και από το πρώτο τρέιλερ, ο Αχιλλέας πλησιάζει τον στενό του φίλο Πάτροκλο, του οποίου το νεκρό σώμα καίγεται στην πυρά σε κηδεία. Ο χαμός του αδερφικού του φίλου του δίνει κίνητρο να επιστρέψει στη μάχη και να αντιμετωπίσει τον Έκτορα, πρίγκιπα της Τροίας. Η ιστορία του Total War: Troy δεν θα αφορά ωστόσο μόνο την πλευρά του Αχιλλέα και γενικά την ελληνική αφήγηση, αλλά θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τόσο τους Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσο και τους Τρώες. Θα διαθέτει το γνώριμο gameplay της σειράς Total War.

12)Godfall: Τέλη 2020 για PC και PS5
Counterplay Games, Gearbox
Ένα Action-Adventure που αναπτύσσεται από την Counterplay Games. Θα κυκλοφορήσει για PS5 και PC τον Δεκέμβριο και διεξάγεται σε fantasy σκηνικό, στα βασίλεια της Γης, του Νερού, του Αέρα, της Φωτιάς και του Πνεύματος. Στόχος σας είναι ως ιππότης να αποτρέψετε τα γεγονότα που θα εξολοθρεύσουν τα βασιλεια. Διαλέγετε ανάμεσα σε τρεις classes, ενώ υποστηρίζεται single-player και Co-op 2-4 παικτών. Παρότι η εταιρεία ανάπτυξης είναι άγνωστη στους περισσότερους, να αναφέρουμε ότι, εδρεύει στην Αμερική , την ίδρυσε ο Keith Lee, πρώην επικεφαλής παραγωγής της Blizzard και έχει αναπτύξει το πολύ καλό Card game Duelyst, review του οποίου μπορείτε να διαβάσετε στο GameWorld.gr. Επίσης έχει developers που έχουν δουλέψει και στο Destiny 2 της Bungie.

11) Minecraft Dungeons: Απρίλιος 2020 - PC, PS4, Xbox One, Switch
Mojang, Microsoft
Για πρώτη φορά η Mojang θα κυκλοφορήσει Minecraft Dungeon Crawler, άρα αντιλαμβάνεστε ότι θα το παίξουμε και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία gamers που δεν ασχολούμαστε και τόσο με το κλασικό Minecraft. Το Minecraft Dungeons δεν θα έχει crafting, χτίσιμο κτιρίων, ούτε καν καταστροφή των blocks. Τα dungeons θα είναι randomly generated γεμάτα τέρατα, γρίφους και θησαυρούς. Δεν θα υπάρχουν classes, αλλά θα χρησιμοποιείτε όποιο όπλο ή armor θέλετε. Θα υποστηρίζεται και Co-op 2-4 παικτών.

10)Legends of Runeterra: 2020: PC, Android, iOS
Riot Games
Το free-to-play Card game της Riot Games είναι το πρώτο League of Legends spin-off. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε open beta. Στο παιχνίδι ξεκινάτε με 4 τυχαίες κάρτες από το deck σας, 20 health points και 0 mana. Κάνετε trade κάρτες αν θέλετε και ξεκινάτε. Επιτίθεστε ο ένας στον άλλο εναλλάξ και σε κάθε γύρο λαμβάνετε από μία νέα κάρτα. Για να παίξετε κάρτες ξοδεύετε Mana. Υπάρχουν τρία είδη καρτών: Champions, Followers και spells. Οι Champions κάνουν level-up όπως και στο LoL.

9)Empire of Sin: Άνοιξη 2020 για PC
Romero Games, Paradox Interactive
Από τον John Romero, δημιουργό του DOOM. Ένα Turn-Based Strategy στο στυλ του XCOM, το οποίο διεξάγεται την δεκαετία του 1920 στο Σικάγο. Θα μπορείτε να προσλάβετε γκάνγκστερς και να φτιάξετε το party σας, αναλαμβάνοντας αποστολές. Δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε και κατά την άποψή μας θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

8) Resident Evil 3 Remake: 3/4/2020 – PC, PS4, Xbox One
Capcom
Με ήρωες την Jill Valentine και τον Carlos Oliveira. Έχει σύγχρονα γραφικά και μοντέλο χειρισμού και βέβαια εκσυγχρονισμένη κάμερα τρίτου προσώπου, όπως και το remake του Resident Evil 2. Επίσης διαθέτει online multiplayer 2-4 παικτών.

7) Ghost of Tsushima: Β’-Γ’ τρίμηνο του 2020 για PS4
Sucker Punch, Sony

Ένα Open world Action-Adventure με Stealth στοιχεία που διεξάγεται στη Φεουδαρχική Ιαπωνία του 13ου αιώνα. Σε αυτό θα ελέγχετε τον Jin Sakai, έναν από τους τελευταίους σαμουράι, ο οποίος θα ταξιδεύει στον κόσμο με το άλογό του και θα χρησιμοποιεί γάντζο για να ταξιδέψετε μέσα στη μάχη. Τα όπλα σας θα προέρχονται από την Ιαπωνία, με χαρακτηριστικότερα όλων τα κατάνα.

6) Halo Infinite: Δεκέμβριος 2020
343 Industries, Microsoft

Στη νέα έκδοση της σειράς θα δούμε την ανθρώπινη φύση του Master Chief. Το παιχνίδι αναπτύσσεται με την δικιά του μηχανή γραφικών, την Slipspace Engine, ενώ θα υποστηρίζεται LAN και split-screen. Αναμένεται επίσης να υπάρξουν και κάποια στοιχεία RPG με τα οποία θα εξελίσσεται ο χαρακτήρας σας.

5) Wasteland 3: 19/5/2020: PC, PS4, Xbox One, Mac
inXile Entertainment, Deep Silver

Το νέο Turn-Based RPG θα λαμβάνει χώρα σε ένα post-apocalyptic Colorado με θερμοκρασίες ψύχους και θα αναλαμβάνετε μια ομάδα από Rangers. Θα προστεθούν τα ομαδικά abilities, καθώς επίσης και οχήματα τα οποία θα μπορείτε να αναβαθμίσετε για να τα χρησιμοποιήσετε ως μεταφορικό μέσο αλλά και μία βοήθεια στη μάχη, αφού θα εξοπλίζονται με turrets για να χτυπάτε τους εχθρούς σας. Θα μπορείτε να κάνετε έρευνες, να ορίσετε trade routes, να επικοινωνήσετε με άλλα factions μέσω ασυρμάτου και να συλλέγετε resources.

4) Final Fantasy VII Remake: 10/4/2020: PS4
Square Enix
Στο πολυαναμενόμενο remake ελέγχετε ως γνωστόν τον Cloud σε μια έκδοση με σύγχρονα γραφικά. Η εξερεύνηση και η μάχη θα γίνονται σε real-time χρόνο, ενώ θα υπάρχει μια τροποποιημένη έκδοση του Active Time Battle , το οποίο θα γεμίζει αργά ή ταχύτερα αν κάνετε επιθέσεις κι έτσι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά abilities, όπως μαγεία, αντικείμενα και ειδικές κινήσεις. Αντίστοιχα κάθε μέλος του party σας θα έχει τα δικά του skills και όπλα.

3)Baldur’s Gate 3: 2020: PC
Larian Studios
Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι θα κυκλοφορήσει το 2020, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα προλάβει το έτος: PC
Θα είναι βασισμένο στην 5η έκδοση D&D και κλασικά θα μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας party χαρακτήρων, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα να πάρετε έναν από τους χαρακτήρες σας και να παίξετε online με άλλους παίκτες

2) The Last of Us Part II: 29/5/2020: PS4
Naughty Dog, Sony

Εδώ ελέγχουμε την 19χρονη πλέον Ellie, καθώς το σενάριο του πρώτου μέρους συνεχίζεται, ενώ το παρόν θα δώσει και ο Joel. Θα χρησιμοποιείτε όπλα αλλά και stealth προσέγγιση για να αντιμετωπίσετε τους clickers, μεταλλαγμένους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με τον ιο Cordyceps. Οι γνωστοί μηχανισμοί του gameplay επιστρέφουν, ενώ πλέον θα μπορείτε να αξιοποιήσετε καλύτερα το περιβάλλον γύρω σας. Θα αποκτάτε supplements με τα οποία θα αναβαθμίζετε τα skills σας μέσω ενός νέου skill tree, με τις κατηγορίες Survival, Crafting και Stealth, θα υπάρχουν σκυλιά φύλακες ενώ το παιχνίδι θα είναι μόνο single-player

1)Cyberpunk 2077: 17/9/2020 – PC, PS4 και Xbox One
CD Projekt Red

Open world Action RPG που αναπτύσσεται από την Πολωνική CD Projekt Red, δημιουργό της σειράς The Witcher. Στο project δουλεύουν πάνω από 500 developers. Το σενάριο λαμβάνει χώρα στη Night City και ελέγχετε τον ή την V, ανάλογα με το φύλο του χαρακτήρα σας. Το gameplay έχει κάμερα πρώτου προσώπου και θα αποκτάτε skills για hacking, θα διαθέτετε μια ευρεία γκάμα όπλων για melee ή ranged μάχες, ενώ θα μπορείτε να πάτε full action ή stealth. Θα αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό σας και θα υπάρχουν wall runs, double jump και slide. Τα είδη όπλων θα χωρίζονται στις κατηγορίες Power, Tech και Smart ενώ θα υπάρχουν 4 είδη damage: Physical, Thermal EMP και Chemical. Επίσης θα μπαίνετε και σε οχήματα, όπως και στο GTA.

Το σενάριο αναμένεται να έχει διακλαδώσεις και οι επιλογές σας να αλλάζουν την εξέλιξή του, θα μπορείτε να εισάγετε ανδροειδή parts στο χαρακτήρα σας και θα έχετε NPC companions. Ο πιο σημαντικός NPC του παιχνιδιού θα είναι και ο Keanu Reeves.

Να σημειώσουμε ότι τα παρακάτω games δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020: Gods & Monsters, Diablo 4, Beyond Good & Evil 2 , Bayonetta 3, Senua’s Saga: Hellblade II, Elden Ring, Metroid Prime 4, Elder Scrolls 6, Starfield, Overwatch 2, Dying Light 2 και The Legend of Zeda: Breath of the Wild 2.

Απολαύστε όλα τα προηγούμενα Best of και συζητήστε για την στήλη στο αντίστοιχο forum topic

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 19/02/2020 17:54
Για το Elden Ring εξακολουθώ να θεωρώ πως μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα το 2020 μάλλον την περίοδο του Καλοκαιριού.
#2 Efane (Level 24) 19/02/2020 18:57
Ghost of Tsushima
Halo infinite
Baldurs gate 3
Ελπίζω σε εκπλήξεις κυκλοφοριών για Nintendo και Forsa Motorsport 8;;;
Για το the last of us ii κρατάω μικρό καλάθι,
#3 Smoses (Level 26) 24/02/2020 23:06
Marvel's Avengers θέλω να μην είναι πατάτα. Το Ghost of Tsushima φαίνεται ενδιαφέρον και φυσικά FF VII το περιμένω με ανυπομονησία.
#4 BigGreekGamer (Level 31) 24/02/2020 23:52
Μπορεί με το που ξυπνήσω το πρωί να είναι 29 Μαΐου? Δεν μπορώ να περιμένω!!! The Last Of Us 2 εδώ και τώρα!
Notification