2019 review: Τα Top 5 της χρονιάς

Hot
2019 review: Τα Top 5 της χρονιάς

2019 review: Τα Top 5 της χρονιάς

Τα games και οι ειδήσεις που μας απασχόλησαν περισσότερο πέρυσι.

Το 2019 ήταν ο επίλογος μιας γεμάτης δεκαετίας τόσο στο hardware όσο και στο software. Η βιομηχανία του gaming όσο και αν ακούγεται περίεργο, έχει καταφέρει να εισπράξει περισσότερα έσοδα τα τελευταία δέκα χρόνια από όσα κατάφερε το Hollywood και η μουσική βιομηχανία μαζί! Στο σήμερα ένας ικανός δεκαεξάχρονος μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος, ενώ streamers εμπλέκονται ενεργά στα πολιτικά δρώμενα παγκόσμιος, προκαλώντας φανερά μεγάλη επιρροή στον κόσμο. Τα loot boxes και οι μικροσυναλλαγές μας απασχόλησαν για ακόμη μια χρονιά ενώ είδαμε κυβερνήσεις να παίρνουν θέση σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Πολιτικοί να ξοδεύουν τα χρήματα της καμπάνιας στο Steam, πολλά ban από μεγάλες εταιρίες για αμφιλεγόμενους λόγους, πολύ hype για τίτλους που το άξιζαν αλλά και όχι και μέσα σε όλα αυτά, μια αγριόπαπια να τρομοκρατεί τον κόσμο.

Οι ανακοινώσεις των PS5 και Xbox Series X φυσικά παρελαύνουν πρώτες αφού είναι από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της χρονιάς με τους fans να ετοιμάζουν τα πορτοφόλια τους για την άφιξη της νέας γενιάς από κονσόλες και δυνατότητες. Οι συνδρομητικές πλατφόρμες έδωσαν τις δικές τους μάχες στην κυριαρχία των αποκλειστικοτήτων με τον πόλεμο να συνεχίζεται και την επόμενη δεκαετία. Από την άλλη η Nintendo τράβηξε τα βλέμματα με την κυκλοφορία του Nintendo Switch Lite ενώ τίτλοι όπως το Mario Kart Tour έδωσαν το παρόν στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης για την χρονιά που μας πέρασε σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Ακολουθούν αναλυτικά τα Top 5 των σημαντικότερων ειδήσεων για φέτος, όπως τις κατέγραψε το GameWorld. Ταυτόχρονα, θα δούμε και τα καλύτερα exclusives κάθε πλατφόρμας. Μην ξεχάσετε να δείτε τους νικητές του φετινού Game of the Year. 

keanu reeves cuberpiunk commercial 28 1603199925

Γενικό Top 5

5) Ο 16χρονος που κέρδισε 3 εκατομμύρια δολάρια στο Fortnite

Ο 16χρονος Bugha που κέρδισε 3 εκατομμύρια δολάρια στο Fortnite World Cup έγινε το επίκεντρο των συζητήσεων μέσα στο καλοκαίρι. Το ποσό αντανακλά την δύναμη της βιομηχανίας αλλά και την προοπτική της. Ο Bugha κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον δεύτερο της κατάταξης κάνοντας μια σπουδαία εμφάνιση που τον έχρισε εκατομμυριούχο. Δεν είναι ο μόνος που κατάφερε να εισπράξει μυθικά ποσά από την βιομηχανία όμως είναι σίγουρα μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου σε κάθε του γωνία.

4)Τα timed exclusives του Epic Games Store που θέλει να πάρει το κοινό του Steam

Μια από της μεγαλύτερες ιστορίες στην gaming βιομηχανία τον τελευταίο καιρό είναι το πως η Epic πάει κόντρα στο Steam. Η Epic έχει φέρει στο κατάστημά της παιχνίδια όπως το Borderlands 3, με τις κυκλοφορίες τους στο Steam να καθυστερούν κάποιους μήνες. H Epic θεωρεί το “κυνήγι” των exclusives τον μόνο τρόπο για να αλλάξει το τρέχων τρόπο κατανομής των κερδών στην βιομηχανία

3)Half-Life: Alyx

Χωρίς προειδοποίηση η Valve στις 19 Νοεμβρίου, έριξε την είδηση βόμβα της κυκλοφορίας ενός νέου τίτλου Half-Life. Ο νέος τίτλος της Valve θα είναι VR κάτι που πυροδότησε πολλές συζητήσεις ανάμεσα στους fans της σειράς. Ο διευθύνων σύμβουλος του Xbox είπε ότι δοκίμασε το επερχόμενο FPS και ότι είναι εξαιρετικό, ενώ τα πρώτα τρέιλερ δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν για το κοινό, όπως και μερικά αποσπάσματα από το gameplay. Η Valve αφαίρεσε την παρουσίαση του τίτλου από τα The Game Awards 2019 την τελευταία στιγμή, ενώ ειπώθηκε ότι αυτό έγινε για να μην φανεί κατώτερο του ανταγωνισμού. Θα έχουμε πολύ σύντομα νέες πληροφορίες και λεπτομέρειες σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

2)To ban της Blizzard

H Blizzard επίσης τράβηξε τα βλέμματα με τα ban που έκανε μέσα στη χρονιά, με το πιο δημοφιλές να είναι αυτό του επαγγελματία παίκτη  Hearthstone Blitzchung ο οποίος υποστήριξε σε δηλώσεις του τις διαδηλώσεις του Hong Kong. Η εταιρεία τιμώρησε τον παίκτη αφαιρώντας του και το χρηματικό έπαθλο ενώ αμέσως μετά τιμώρησε και 2 streamers από την Taiwan και απέλυσε επίσης τους παρουσιαστές που δούλευαν την ώρα που ο Chung έκανε τις δηλώσεις του. Αυτό προκάλεσε τεράστιο κύμα δυσαρέσκειας από πολλούς που με υβριστικά σχόλια και μποϊκοτάζ θέλησαν να πάρουν θέση στην κατάσταση. Δεν άργησε η συμμετοχή πολιτικών οι οποίοι ζήτησαν από την εταιρεία να ανακαλέσει τις αποφάσεις της. Η Blizzard μείωσε μετά από την πίεση που δέχτηκε την ποινή και επέστρεψε το χρηματικό έπαθλο του παίκτη, όμως η είδηση αποτελεί μια από της σημαντικότερες της χρονιάς.

1)O Keanu Reeves στο Cyberpunk 2077

Η συμμετοχή του Keanu Reeves στο επερχόμενο Cyberpunk 2077 έκανε  τεράστιο πάταγο αφού ο αστέρας του Hollywood είναι από τους αγαπημένους του sci fi κοινού μετά τις επιτυχίες της τριλογίας του Matrix. Ο ίδιος θα υποδυθεί τον Johnny Silverhand ο οποίος είναι από τους σημαντικότερους χαρακτήρες στο σενάριο. Ο χρόνος συμμετοχής του επίσης διπλασιάστηκε αφού ο ηθοποιός εξέφρασε την επιθυμία του να δουλέψει περισσότερο καθώς απολάμβανε την διαδικασία Το hype που έχει χτιστεί γύρο από το Cyberpunk 2077 σίγουρα φούντωσε περισσότερο. Το GameWorld έδωσε το παρόν στην Ε3 της Ιαπωνίας με την Χριστιάνα Θάνου, όπου και βρισκόταν ο Keanu Reeves για τις ανάγκες του Cyberpunk 2077.

playstation 5 770x508

Top 5 Sony news

5)Η πτώση της τιμής του PlayStation Classic

Με αρχική τιμή στην Αμερική τα 100 η πτώση της κονσόλας στα 20 δολάρια, ήταν από τις ειδήσεις που έπεσαν στην αντίληψη του κόσμου. Η τιμή της κονσόλας έπεφτε από πολύ νωρίς, ενώ έπιασε την κατώτερη τιμή της μέσα στην χρονιά. Κάποια στιγμή τα PlayStation classic χαρίζονταν με την αγορά ενός PS4 Pro κάτι που δείχνει την έλλειψη ζήτησης από το καταναλωτικό κοινό. Μιας και είναι μια κλασική κονσόλα που αρκετοί από τους παλαιότερους έχουν ξοδέψει αρκετές ώρες παίζοντας, η πολύ χαμηλή τιμή της είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να την προμηθευτούν όσοι δεν την έχουν για συλλεκτικούς η συναισθηματικούς λόγους.

4)Το PS4 έγινε η δεύτερη κονσόλα σε πωλήσεις στην ιστορία

Σημειώνοντας πάνω από 106 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Την πρώτη θέση κρατάει το PS2 με περισσότερες από 150 εκατομμύρια πωλήσεις από την κυκλοφορία του, κάτι που δύσκολα θα ξεπεραστεί από τον απόγονό του αλλά δεν είναι και ανέφικτο για το μέλλον. Το 2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Sony, μετρώντας πολλές επιτυχίες.

3)Το απογοητευτικό Days Gone

Το Days Gone ήταν ένα από τα επίκεντρα των ειδήσεων πριν από την κυκλοφορία του. Τα τεχνικά προβλήματα, τα bugs και τα λάθη δεν του επέτρεψαν να διατηρήσει το hype που είχε πριν να κυκλοφορήσει, φέρνοντας το σχεδόν στην αφάνεια για την υπόλοιπη χρονιά. Το σίγουρο είναι ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των fans και κατά συνέπεια δεν μπόρεσε να πιάσει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την επιτυχία του.

2)Death Stranding

Ο Hideo Kojima για ακόμη μια χρονιά τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του με την κυκλοφορία του πολύαναμενόμενου Death Stranding. Το hype που χτίστηκε γύρο του ήταν τεράστιο ενώ οι κριτικές μετά την κυκλοφορία του ήταν πολλές. Κατά κύριο λόγο εντυπωσίασε με την φωτορεαλιστική του απεικόνιση το σενάριο και την μοναδικότητα που διέπει της δημιουργίες του Kojima . Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε και τις αρνητικές κρητικές που έθαψαν στην κυριολεξία το Action  κάτι που είναι λογικό αφού το υποκειμενικό στοιχείο είναι μέρος της αξιολόγησης. Η κυκλοφορία του Death Stranding μας απασχόλησε αρκετά το 2019 καταφέρνοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού αποτελώντας ακόμα μια επιτυχία του Ιάπωνα δημιουργού.

1)PS5

Στην κορυφή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη είδηση από την ανακοίνωση του PS5. Τα 8 χρόνια που διήρκησε η εποχή του PS4 φτάνουν στο τέλος τους, αφού όλοι έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους στην κυκλοφορία της κονσόλας νέας γενιάς. Η Sony έδινε πληροφορίες μέσα στη χρονιά με αποκορύφωμα την επίσημη ανακοίνωση για την κυκλοφορία, ενώ είδαμε επίσης πολλά μοντέλα και εικασίες για το πώς θα μοιάζει στην εμφάνιση του. Η εμφάνισα και λειτουργία του νέου controller συνοδεύει την δίψα για νέα της κονσόλας, όπως επίσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα το απαρτίζουν. Λίγος καιρός έχει μείνει αφού αναμένεται μέσα στο 2020 με την Sony να θέλει να κλέψει την παράσταση από την Microsoft και αντιστρόφως. Μένει να δούμε με τα μάτια μας τι μας επιφυλάσσει η νέα γενιά τεχνολογίας.

Top 5 Microsoft news

5)13χρονος πούλησε το Xbox One του για να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην μητέρα του

Μια από τις πιο ωραίες ειδήσεις της χρονιάς αφορά έναν 13χρονο από την Νεβάδα των ΗΠΑ που κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα του gaming community και όχι μόνο, αφού ορισμένα βίντεο στο internet ήταν αρκετά για να τον βοηθήσουν να κάνει ένα δώρο στην μητέρα του. Ο William Preston, όπως ονομάζεται, αποφάσισε να ανταλλάξει το Xbox One του έτσι ώστε να λάβει λίγα χρήματα και να αγοράσει για την μητέρα του ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πράγμα που είχε δει νωρίτερα να κάνουν ορισμένα άτομα στο YouTube. Μια ωραία κίνηση από τον νεαρό που έγινε viral.

4) Xbox Elite Wireless Controller

Η εντυπωσιακή παρουσίαση του Xbox Elite Wireless Controller series 2 στην Ε3 κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού αφού κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του θέλει το καλύτερο controller στην κατοχή του. Τα custom προφίλ, ο νέος μηχανισμός στις σκανδάλες και τους αναλογικούς μοχλούς, η προσαρμοστικότητα που προσφέρει αλλά και ο προσεγμένος σχεδιασμός του είναι εκείνα που ξεχωρίζουν. Ένα controller που αγαπήθηκε από την ανακοίνωση του κιόλας, όμως λίγοι είναι αυτοί που έχουν το προνόμιο να δώσουν ένα τέτοιο ποσό για ένα controller. Αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που αποδεικνύει τις αναπτυσσόμενες ανάγκες της βιομηχανίας.

3) Το Xbox Game Pass στα PC

Ο ερχομός του Game Pass στα PC σήμανε την έναρξη της νέας εποχής στον κόσμο του PC gaming. Η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft εκμεταλλευτικέ πολύ σωστά ότι διέθετε προσφέροντας μια σημαντική προσθήκη στην βιομηχανία. Το Netflix του gaming όπως το αποκαλούν δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές να έχουν πρόσβασή σε μια μεγάλη λίστα από video games του Xbox τα οποία μπορούν να παίξουν στο PC τους. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες μαζί με το cloud gaming θα αποτελέσουν πυλώνες για την νέα γενιά, αρκετοί είναι όμως και αυτοί που το διαψεύδουν υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορέσει να παραμείνει στο προσκήνιο. Μένει μόνο να το δούμε.

2)Θα υπάρχουν δύο νέα Xbox με φημολογούμενα ονόματα Anaconda και Lockhart

Μεγάλες διαστάσεις πήραν επίσης οι πληροφορίες που δόθηκαν για τα μοντέλα του Xbox νέας γενιάς. Στην οικογένεια συσκευών του Xbox Scarlett (όπως και το αναφέραμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της ονομασίας) θα συμπεριλαμβάνονται τα Anaconda, που θα αποτελεί την δυνατότερη κονσόλα και Lockhart, την φθηνότερη κονσόλα. Σύμφωνα με την αναφορά το Anaconda στοχεύει σε 12 teraflops ενώ το Lockhart μόνο 4 teraflops. Αυτό κατατάσσει το Lockhart πίσω από το Xbox One X, με 6 teraflops. Αναφέρεται ότι και οι δύο μονάδες θα έχουν 8-πύρηνους επεξεργαστές στα 3.5 GHz με μικρές διαφορές ανάμεσα τους στα clock speeds.

1)Xbox Series X: Η ανακοίνωση

Όπως ήταν αναμενόμενο, δημοφιλέστερη είδηση για την Microsoft μέσα στην χρονιά ήταν η ανακοίνωση του Xbox Series X. Η εταιρεία το δήλωσε ότι το Xbox Series X θα σας επιτρέπει να έχετε πολλά games σε standby και θα υποστηρίζει αναλύσεις 4K/60fps και 8K/120fps. Δήλωσε επίσης ότι θέλει να μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής με την χρήση νέου SSD σε τέτοιο σημείο ώστε να μην γίνονται καν αντιληπτοί.  Η νέα γενιά είναι γεγονός και είναι πολλά υποσχόμενη για τις δυνατότητες που θα προσφέρει. Η CPU της νέας κονσόλας θα είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτική, ενώ εσωτερικά τα αχρεία σας θα αποθηκεύονται σε έναν σκληρό δίσκο SSD NVMe υψηλής ταχύτητας. Στο θέμα ψύξης, θα υπάρχει ένας κεντρικός ανεμιστήρας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι η κατασκευαστική ομάδα του Xbox δεν έχει κάνει συμβιβασμούς στο design, την ακουστική, την ψύξη ή την λειτουργικότητα της κονσόλας. Θα είναι μια γεμάτη χρονιά από όλες τις απόψεις και η Microsoft φαίνεται να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως για αυτό που ακολουθεί.

switch 2

Top 5 Nintendo news

5)H official εφαρμογή του Switch γέμισε πέη

Όταν η Nintendo έδωσε στο κοινό τη δυνατότητα να δημιουργήσει, το κοινό δημιούργησε. Αναφέρομαι φυσικά στο stage marker του Super Smash Bros που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί χρήστες του για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες. Η εταιρεία δεν επεξεργαζόταν ή έλεγχε τις δημιουργίες των παικτών, με αποτέλεσμα μια σειρά από σκίτσα να αρχίσουν να εμφανίζονται στην εφαρμογή, Όπως ήταν αναμενόμενο πέη, σεξ αλλά και πολιτικές ανησυχίες αποτυπώθηκαν μέσα στα stage ενώ όποιος είδε την ποικιλία σίγουρα γέλασε.

4)Pokemon Sword και Pokemon Shield για το Switch

Στις 15 Νοεμβρίου 2019 ακόμα μια επιτυχία για τα Pokemon έκανε την είσοδο της στην αγορά. Το Pokemon Sword and Shield που κυκλοφόρησε για Switch, τράβηξε την προσοχή από την ανακοίνωση του αλλά κατάφερε να την διατηρήσει και μετά την κυκλοφορία του. Πολλοί αναρωτιούνται πως καταφέρνουν πάντα τα video games με θέμα τα Pokemon να γίνονται επιτυχίες, αφού κάθε φορά που αμφισβητείτε ένας τίτλος, διαψεύδει τις κακές γλώσσες από τον πρώτο κιόλας μήνα κυκλοφορίας του. Το Pokemon Sword and Shield αγαπήθηκε από το κοινό και μέχρι σήμερα αποτελεί επίκεντρο όταν αναφερόμαστε στις επιτυχίες του Switch μέσα στο 2019.

3)Nintendo Switch Online

Η συνδρομητική υπηρεσία της Nintendo απασχόλησε για ακόμη μια χρονιά τους χρήστες του Switch. Έχει ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ φαίνεται η προσπάθεια για την προσθήκη νέου περιεχομένου. Δίνει πρόσβαση στα NES games, σε multiplayer δυνατότητες, cloud saving, live chating και όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως είναι η προσπάθεια της Nintendo να συμβαδίσει με την εξέλιξη και τον ερχομό του συνδρομητικού gaming. Μοιάζει να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς ενώ οι κριτικές μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικές.

2)Το Nintendo Switch έφτασε τις 41.7 εκατομμύρια πωλήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε το gaming κοινό για τις πωλήσεις της φορητής κονσόλας Switch. Η Nintendo δημοσίευσε την οικονομική αναφορά του πρώτου τριμήνου του 2019, σημειώνοντας ότι οι συνολικές πωλήσεις του Switch έχουν φτάσεις τις 36.87 εκατομμύρια. Κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019, το Switch πούλησε 2.13 εκατομμύρια μονάδες, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις στις 36.87 εκατομμύρια. Παρόλο που στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 οι πωλήσεις του Switch ήταν υψηλότερες (2.47 εκατομμύρια), η Nintendo σημείωσε αύξηση 13.2% ,στις πωλήσεις, μέσα σε ένα χρόνο. Όσο αφορά το Nintendo 3DS οι πωλήσεις του έπεσαν κατά 44.9% μέσα σε ένα χρόνο. Πλέον έχει φτάσει τις 41.7 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ οι πωλήσεις του 3DS μειώθηκαν ακόμη περισσότερο ενώ στο σήμερα γίνεται λόγος για την κυκλοφορία μιας αναβαθμισμένης κονσόλας Switch στην προσπάθεια της Nintendo να ακολουθήσει την νέα γενιά από κονσόλες που θα λανσαριστούν μέσα στην χρονιά.

1)Nintendo Switch Lite

Το Nintendo Switch Lite αποτέλεσε το βασικό θέμα αναφοράς της εταιρείας μέσα στη χρονιά και είδε επιτυχία αφού τις πρώτες δύο εβδομάδες κυκλοφορίας του έφτασε σχεδόν τις 2 εκατομμύρια πωλήσεις. Πρόκειται για την mini έκδοση του Switch χωρίς αποσπώμενα controllers και χωρίς την δυνατότητα σύνδεσης σε μεγαλύτερη οθόνη, δηλαδή μια αποκλειστικά φορητή έκδοση του Switch. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο στην τιμή των 199 ευρώ.

death stranding pee kentriki 15 1587745670

 

TOP 5 REVIEWS

==========

PS4

No 5: Judgment

Από τότε που ακούσαμε ότι το Judgment (ή Judge Eyes όπως ονομάζεται στην Ιαπωνία) έρχεται στην Ευρώπη, αναμέναμε με ανυπομονησία. Άξιζε τελικά η αναμονή αφού το Judgment έφερε νέα στοιχεία στον κόσμο των Yakuza. Με μικρές αλλαγές στο σύστημα μάχης, κλασσικά ένα τόνο side quests και minigames, εκπληκτικά voice over (και οι δυο εκδοχές) και μια ιστορία που στην αρχή ξεκινάει αργά αλλά μετά σε πιάνει από τα μούτρα και δεν σε αφήνει να ανασάνεις, το Judgment αξίζει ακόμα και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Υπάρχουν πράγματα, κυρίως στον τεχνικό τομέα, που θα μπορούσε να βελτιώσει, όπως τα frame drops, τα stutters και οι μισοτελειωμένες σκιές των μοντέλων.

No 4: Blood & Truth

Πρόκειται για first person shooter στο οποίο έχετε τον έλεγχο του Ryan Marks, ενός πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων που προσπαθεί να σώσει την οικογένεια του από το αφεντικό μιας εγκληματικής οργάνωσης στο Λονδίνο. Μπορείτε να καλυφθείτε να βρείτε όπλα και να επιτεθείτε στους εχθρούς σας. Για να συνωθείται το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάζετε σε ένα σημείο και να πατήσετε ένα κουμπί. Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε και με άλλα αντικείμενα στον χώρο.

No 3: Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Το Final Fantasy XIV: Shadowbringers ήταν το τρίτο expansion για το Final Fantasy XIV. Ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και κυκλοφόρησε 2 Ιουλίου το 2019.

Νο 2: Days Gone

Το ημερολόγιο και το ρολόι είναι αδιάψευστοι κριτές της αξίας του Days Gone. Μαρτυρούν ότι μια ολόκληρη εβδομάδα αδιάλειπτου παιξίματος και δεκάδες ώρες gameplay μπορούν να προσφέρουν μια καλή εμπειρία. Στον ρόλο του Deacon St. John, ενός επιζώντα – σταγόνα, σε έναν ωκεανό από εχθρικά πλάσματα, βιώσαμε θριάμβους και απώλειες, χαρά και θλίψη, αξέχαστες στιγμές δράσης, ενατένιση καταπληκτικών τοπίων και cinematics, την απόλαυση πλήθους από προσεγμένα game mechanics.

No 1: Death Stranding

Δεν έχει σημασία που κατατάσσεται ανάμεσα στα υπόλοιπα games που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια, γιατί ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερο για όλους σίγουρα είναι το πιο μοναδικό και θα αφήσει ιστορία για την διαφοροποίησή του. Αφήστε την Konami να τραβάει τα μαλλιά της, εφόσον η απώλεια του Kojima και της ομάδας του θα τους στοιχίσει πολλά αν συνεχίσει να αφήνει την φαντασία του να οργιάζει. Έχει πολλά περισσότερα να πει, να εξιστορήσει, να περιγράψει, με τρόπο που μόνο ένας εγκέφαλος σαν του Kojima θα μπορούσε και όλα τα στοιχεία του μαζί το ξεχωρίζουν από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πάρθηκαν φοβερά ρίσκα που ξεπεράστηκαν αβίαστα και κλείνοντας το Death Stranding δεν είδαμε πουθενά την εταιρεία που έχασε την Γη κάτω από τα πόδια της, παρά μόνο μία ομάδα από έμπειρους developers που έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να ταράζουν τα πλήθη.

gears 5 94 1586196606

Xbox One

No 4: Void Bastards

Το όνομα μιας εταιρείας ανάπτυξης δεν έχει λόγο να χαρακτηρίζει τα έργα τέχνης που επιμελείται. Τίποτα το παράλογο δεν υπήρξε στην μικρή λίστα των τίτλων που παρήγαγε η αμερικανική Irrational Games στη διάρκεια μιας δεκαετίας. Απεναντίας, το gameplay των System Shock 2, Freedom Force, SWAT 4 και Bioshock στερεώθηκε πάνω στην λογική της καινοτομίας και του περίπλοκου game design, πάνω στο όραμα μιας ομάδας gamers η οποία μας χάρισε ορισμένες από τις καλύτερες gaming εμπειρίες που δοκιμάσαμε ποτέ.

Η Irrational Games τελείωσε την ιστορική της πορεία στον χώρο το 2017 με την χρεωκοπία της, όμως τα ταλέντα που την θεμελίωσαν συνεχίζουν τον αγώνα για ποιοτικό gaming από νέο μετερίζι. Η Blue Manchu ιδρύθηκε από τον Jonathan Chey, έναν από τους συνιδρυτές της Irrational Games και περιλαμβάνει στις τάξεις της βετεράνους της βιομηχανίας, αποφασισμένους να δημιουργήσουν ποιοτικά games. Η εμπειρία μας από το Void Bastards μας διαβεβαίωσε ότι οι προθέσεις τους είναι, όχι απλά ειλικρινείς, αλλά και απόλυτα εφικτές.

No 3: Forza Horizon 4: LEGO Speed Champions

Η αλήθεια είναι ότι το Forza Horizon 4 είναι ένας εξαιρετικός τίτλος και ένα από τα δυνατά χαρτιά/exclusives της Microsoft. Το 2019 στην Ε3 η Lego και η Playground Games ανακοίνωσαν το νέο expansion pack για το Forza Horizon 4, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν αρκετά αυτοκίνητα όπως και μια νέα τοποθεσία που δημιουργήθηκε με τουβλάκια Lego. To expansion κυκλοφόρησε στις 13 Ιουνιου το 2019.

No 2: Operencia: The Stolen Sun

Το Operencia: The Stolen Sun αντιπροσωπεύει τα κλασικά first person dungeon crawlers, συνδυάζοντας την old school turn based εμπειρία με την μοντέρνα αισθητική. Οδηγήστε μια ομάδα αξιομνημόνευτων χαρακτήρων μέσα στον κόσμο του.

No 1: Gears 5

Οι λέξεις Gears of War έχουν συγκεκριμένη επίδραση στο μυαλό μας. Πυροδοτούν μια σειρά από εικόνες αιματηρών μαχών με πανίσχυρα όπλα, εμάς να χειριζόμαστε ένα γιγαντιαίο μηχάνημα και να θερίζουμε εχθρούς σε μέγεθος μυρμηγκιού, την κορμοστασιά χαρακτήρων με τους οποίους ταυτιζόμαστε, το καλύτερο battle system που έχουμε συναντήσει σε 3rd Person Shooter. Η πορεία της σειράς προς την δόξα άρχισε το 2006 δια χειρός της εταιρείας ανάπτυξης Epic Games και του ιδιόρρυθμου game designer Cliff Bleszinski.

Το 2014 η σειρά πέρασε στα χέρια της Microsoft και η ανάπτυξή της ανατέθηκε στην θυγατρική The Coalition. Μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά βλέποντας ότι η The Coalition με την “μαμά” Microsoft δεν προχώρησαν σε τεράστια διαφημιστική εκστρατεία για το έκτο μέρος της δημοφιλούς σειράς. Άραγε δεν έβλεπαν με αυτοπεποίθηση το προϊόν τους και επιχείρησαν να το περάσουν στα “ψιλά”; Μήπως το Gears 5 είναι τόσο καλό που δεν έχει ανάγκη την διαφήμιση για να τιμηθεί από εμάς τους έμπειρους users; Αφού το τερματίσαμε είμαστε σε θέση να απαντήσουμε με ένα τεράστιο “ναι” στην δεύτερη ερώτηση.

fire emblem switch 77 1484781001

Switch

Νο 5: Luigi's Mansion 3

To Luigi’s Mansion 3 είναι ένα action-adventure που αναπτύχτηκε από την Next Level Gamesαι κυκλοφόρησε από την Nintendo. Είναι το sequel για το Luigi’s Mansion: Dark Moon και η τρίτη προσθήκη της σειράς Luigi’s Mansion. Κυκλοφόρησε επίσημα στις 31 Οκτωβρίου 2019. Οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο του Luigi καθώς ο ίδιος πρέπει να εξερευνήσει ένα στοιχειωμένο ξενοδοχείο για να σώσει τους φίλους του από τα φαντάσματα. Κέρδισε το Best Family Game βραβείο στα The Game Awards 2019.

Νο 4: The Legend of Zelda: Link's Awakening

To The Legend of Zelda: Link’s Awakening, είναι ένα action adventure που αναπτύχθηκε από την Grezzo και κυκλοφόρησε επίσης από την Nintendo. Κυκλοφόρησε για Switch στις 20 Σεπτεμβρίου το 2019. Είναι το remake του Game Boy τίτλου που είχε κυκλοφορήσει το 1993. Διατηρεί την κλασική top down οπτική όπως επίσης μερικά στοιχεία από την επανέκδοση του το 1998.

Νο 3: Astral Chain

Ακόμα ένα action adventure στην λίστα που αναπτύχθηκε από την PlatinumGames και κυκλοφόρησε από την Nintendo. Θα παίξετε ως ο ντετέκτιβ από την ειδική αστυνομική ομάδα Neuron, η οποία είναι εξειδικευμένη στο να λύνει μυστήριες υποθέσεις, να ερευνά περιστατικά που συμβαίνουν στο The Ark που είναι και ο βασικός κόσμος. Εξερευνήστε τον κόσμο και βοηθήστε την ομάδα σας να λύσει της υποθέσεις.

Νο 2: Super Mario Maker 2

Το Super Mario Maker 2 είναι ένα platform game και πλατφόρμα δημιουργίας video games που αναπτύχτηκε και κυκλοφόρησε από την Nintendo. Είναι το sequel του Super Mario Maker και κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 2019. Το gameplay έχει διατηρηθεί σε σχέση με τον προκάτοχό του στο οποίο οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους games από μια ποικιλία Super Mario τίτλων και να τις κοινοποιήσουν online. To sequel προσφέρει νέες λειτουργίες και δυνατότητες.

Νο 1: Fire Emblem: Three Houses

Την πρώτη θέση παίρνει το tactical RPG που αναπτύχθηκε από την Intelligent Systems και την Koei Tecmo και κυκλοφόρησε από την Nintendo στις 26 Ιουλίου 2019. Αποτελεί μια εισαγωγή στην σειρά Fire Emblem. Και από την κυκλοφορία του κιόλας δέχθηκε θετικές κριτικές. Κέρδισε το Best Strategy Game βραβείο στα The Game Awards 2019.

 

Multiplatform

Νο 5: Devil May Cry 5

Η τελευταία φορά που αναχαιτίσαμε δαιμονική εισβολή με τον Dante και τους συνεργάτες του ήταν το 2008 στο Devil May Cry 4, μια από τις ωραιότερες gaming εμπειρίες της ζωής μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχοληθήκαμε με το reboot της σειράς το 2013 αλλά ότι η προσπάθεια ανανέωσης της Hack & Slash εποποιίας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και την εγκαταλείψαμε γοργά. Εκτός από το Devil May Cry 4 που θεωρούμε το καλύτερο της σειράς (ακόμα και μετά τον τερματισμό του Devil May Cry 5) είχαμε ισοπεδώσει τα δαιμόνια των Devil May Cry 2 και 3 ενώ η επαφή μας με το πρωτότυπο ήταν επιδερμική. Μετά από 18 χρόνια λυσσαλέων μαχών με τα δαιμόνια που ταλαιπωρούν τον Dante, σταθήκαμε φέτος μπροστά στο πέμπτο μέρος της σειράς, το οποίο συνεχίζει το νήμα της ζωής του από το Devil May Cry 4 και συγκεντρώνει την αναπτυξιακή ομάδα του πρωτότυπου. Γνώριμοι χαρακτήρες και γνώριμες καταστάσεις μας υποδέχτηκαν στην νέα μας περιπέτεια.

No 4: Resident Evil 2 (remake)

Τα μαθηματικά είναι η μοναδική “γλώσσα” του κόσμου που εκφράζει πάντοτε την αλήθεια. Τα νούμερα μας αποκαλύπτουν μια μεγάλη αλήθεια για το Resident Evil 2, το πρώτο sequel της δημοφιλέστερης σειράς Survival Horror όλων των εποχών. Το Resident Evil 2 κατόρθωσε να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλα τα “αδερφάκια” του σε μια gaming πλατφόρμα, αγγίζοντας τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα στο αξέχαστο PlayStation. Το μνημονικό μας είχε καταγράψει μεν το Resident Evil 2 στους κορυφαίους αντιπροσώπους του franchise, αναπόφευκτα λοιπόν καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα από το 2015 που αναγγέλθηκε η παραγωγή του από την προσφιλή μας Capcom. Μας “ξίνισε” το ότι ο Shinji Mikami δεν βρίσκεται στο τιμόνι του Resident Evil 2 remake καθότι η υπογραφή του εγγυάται ποιότητα εφάμιλλη των καλύτερων τίτλων της σειράς Resident Evil. Ευτυχώς η ομάδα που το ανέλαβε αφιέρωσε τον απαιτούμενο χρόνο για να το εκμοντερνίσει και να τελειοποιήσει όλες τις ατέλειες που προέκυψαν στην διάρκεια της παραγωγής. Όλα εξελίχτηκαν κατ’ ευχήν και το μεγαλύτερο επίτευγμα του remake είναι η αναπαραγωγή της τρομακτικής ατμόσφαιρας που μας έκανε να ερωτευθούμε το πρωτότυπο

No 3: Mortal Kombat 11

Το Mortal Kombat 11 ήρθε για να επιβεβαιώσει πως τα τελευταία χρόνια ηγείται του ανταγωνισμού των Fighting τίτλων. Σε μία χρονική περίοδο όπου τα Street Fighter, Tekken, Dead or Alive και SoulCalibur μένουν στάσιμα η NetherRealm Studios συνεχίζει να ρισκάρει μέχρι να πλησιάσει την τελειότητα και να προσφέρει το Fighting που κάθε λάτρης του genre θα θέλει να αποκτήσει. Οι αναβαθμίσεις στον οπτικό τομέα δένουν φανταστικά με τα όσα έχει να προσφέρει το storyline του παιχνιδιού για την παραγωγή μίας μοναδικής εμπειρίας. Όσον αφορά στο ρόστερ, οι παρακλήσεις εισακούστηκαν και είδαμε μία σειρά από αγαπημένους χαρακτήρες της 27χρονης πορείας του franchise να επιστρέφουν πιο εντυπωσιακοί από ποτέ, με παλιές και νέες κινήσεις και ιδιαίτερα καινοτόμο παρουσιαστικό. Η αιματοχυσία για την οποία είναι γνωστή το franchise παρέμεινε υπερβολική όπως όφειλε.

No 2: Kingdom Hearts III

Δεν είναι λίγοι οι fans που με το δίκιο τους είχαν σκύψει τα κεφάλια τους απογοητευμένοι με την Square Enix, αφού η κυκλοφορία του Kingdom Hearts III φάνταζε όλο και πιο απίθανη με την πάροδο του χρόνου. Το πάθος το οποίο χαρακτήριζε κάθε φανατικό υποστηρικτή αυτής της σειράς ήταν αρκετό μεν, αλλά κακά τα ψέματα, οι οιωνοί ήταν πάρα πολύ κακοί. Παρόλα αυτά, η “τρέλα” της ιαπωνικής εταιρείας δεν της επέτρεψε να αφήσει με άδεια χέρια τους gamers, που περίμεναν αγωνιωδώς τη νέα περιπέτεια του Sora, όσα χρόνια και αν πέρασαν και έτσι το development του Kingdom Hearts III συνεχίστηκε μέχρι τελικής πτώσης. Δεν περιμέναμε από μία εταιρεία που τόλμησε να μπλέξει το Final Fantasy με τη Disney να διστάσει σε διαδικαστικά και ευτυχώς δεν μας απογοήτευσε, ωστόσο ακόμα και όταν πιάσαμε στα χέρια μας το παιχνίδι, εξακολουθούσαμε να τρίβουμε τα μάτια μας για να διαπιστώσουμε αν είναι κάποιο όνειρο ή όχι.

No 1: Sekiro: Shadows Die Twice

Πολλοί πραγματεύτηκαν ιαπωνική τέχνη και κουλτούρα, αλλά το Sekiro το κατάφερε ίσως καλύτερα από τον καθένα. Είναι ένα video game για υπομονετικές ψυχές με τσαγανό και τόλμη. Η δυσκολία του σίγουρα θα αποτρέψει αρκετούς από το να το δοκιμάσουν, πόσο μάλλον να το τερματίσουν. Το σίγουρο είναι πως η FromSoftware αξίζει συγχαρητήρια για τα νέα συστατικά που δοκίμασε, για να δημιουργήσει ένα όλο και πιο μαγικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ απλό…αν δεν δεχτείτε πως θα πεθάνετε αμέτρητες φορές και πως θα τσαντιστείτε μαζί του μην μπείτε στον κόσμο να το αγοράσετε. Αν η ιδέα του να συναντήσετε μία μεγάλη πρόκληση, περιτριγυρισμένη από katana, shuriken, νίντζα, σαμουράι και τέρατα σας εξιτάρει, δεν έχετε παρά να το αποκτήσετε άμεσα. Αντιπροσωπεύει ιδανικά την παραπάνω ατμόσφαιρα και θα χρειαστείτε στο νερό 20-25 ώρες ασταμάτητης προσπάθειας για να το απολαύσετε εξ ολοκλήρου. Οι έμπειροι ίσως μειώσουν λίγο την διάρκειά του, οι νέοι όμως να ετοιμαστούν να την πολλαπλασιάσουν. Το Sekiro: Shadows Die Twice είναι ένα καταπληκτικό video game, το καλύτερο που έχει κυκλοφορήσει κατ’ εμέ μέχρις στιγμής για το 2019 και έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για τα The Game Awards, όπου δίκαια θα διεκδικήσει πολλά βραβεία.

Από όλη την συντακτική ομάδα του GameWorld και το Community Support σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με δύναμη και υγεία!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 AntonKos (Level 17) 22/01/2020 03:00
Σε σχέση με άλλες χρονιές απογοητεύτηκα εντελώς.Αν εξαιρέσουμε τις αποκαλύψεις PS4 και Xbox X τα νέα games ήταν κατώτερα των προσδοκιών.Deat h Stranding, περισσότερο Ghost Recon Breakpoint και πανω απο ολα τo Anthem δεν με ικανοποίησαν.
#2 kieraschaefer (Level 1) 22/01/2020 06:26
Κατά τη γνώμη μου, είμαι πολύ ok με όλα αυτά τα games που βγήκαν. Σχετικά με άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, δεν ξέρω τι να πω.
#3 BigGreekGamer (Level 31) 22/01/2020 07:51
Από αυτήν την χρονιά, κρατάω την ανακοίνωση του PS5 αλλά και την κυκλοφορία του Call of Duty Modern Warfare. Δεν με ενθουσίασε κάτι άλλο. Εντάξει ίσως λίγο και το Death Stranding.
#4 Selesao (Level 14) 22/01/2020 09:38
Νομίζω πως θα κρατήσω την συμμετοχή του Keanu Reeves στο Cyberpunk 2077. Μεγάλος φαν και περιμένω με ανυπομονησία τη κυκλοφορία του! Τα υπόλοιπα λίγο πολύ αναμενόμενα.
#5 Smoses (Level 26) 23/01/2020 14:22
Αγάπησα KH3 και λογικό μετά από τόσα χρόνια αναμονής. Τίμησα επίσης το Switch Lite καθώς και τα Pokemon Sword/Shield που έγραψα review, όπως και το Judgment. Περιμένω ανακοίνωση PS5, αν και θεωρώ το PS4 έχει πολλά ακόμα να δώσει, καθώς και την κυκλοφορία του FF VII.
Notification