Top 10: Τα καλύτερα PS3 games

Hot
The Zexster
The Zexster

The Zexster  

Against all odds.
 
0.0 ()
1
Top 10: Τα καλύτερα PS3 games

Top 10: Τα καλύτερα PS3 games

Οι επιτυχίες των Naughty Dog, Rockstar, Sony, Konami και άλλων εταιρειών που αγαπήσαμε.

Η έβδομη γενιά κονσολών μας άφησε εδώ και περίπου τρία χρόνια, όταν και κυκλοφόρησαν τα PS4 και Xbox One, ενώ πλέον από φέτος με εξαίρεση ορισμένα games, έχουν σταματήσει πλέον να παράγονται ports για της κονσόλες της έβδομης γενιάς. Συνεπώς μπορούμε πλέον από σήμερα στη στήλη Best of να βγάλουμε συμπεράσματα για το Top 10 των καλύτερων games για το PlayStation 3, την κονσόλα που τουλάχιστον στην Ελλάδα βγήκε πρώτη σε πωλήσεις, αν και σε παγκόσμιο επίπεδο βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά το Wii, αφήνοντας πίσω του το Xbox 360, τους μήνες όπου η όγδοη γενιά ήταν προ των πυλών.

Ανάμεσα στα τρία πρώτα PlayStation, σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες ως προς το ποια κονσόλα έχει τα καλύτερα exclusives. Την εποχή του PS2 πάντως και συγκριτικά με τις χρονιές του πρώτου PlayStation, τα multiplatform games ήταν περισσότερα και τα exclusives μειώθηκαν, με λαμπρές ωστόσο εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το God of War. Στο PS3 ο πρώτος ενάμιση χρόνος στιγματίστηκε από έλλειψη δυνατών αποκλειστικών games και σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή αυτός ήταν κι ο λόγος που η Sony έμεινε στην αρχή τρίτη στις πωλήσεις. Στην πορεία όμως υπήρξε ένα μεγάλο κύμα από exclusives, το οποίο όπως θα δείτε και παρακάτω καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το σημερινό Best Of.

Στη σημερινή μας λίστα θα ταξινομήσουμε τα 10 καλύτερα PS3 games, σε μια ιδιαίτερη γενιά, αυτή του blu-ray drive και του 1080p στις κονσόλες. Κάθε Best of δημιουργείται με βάση τις ψήφους σας στο forum topic Best Of και τις ψήφους των συντακτών. Για κάθε 5 ψήφους αναγνωστών έχουμε μία καταχώρηση στο Top 10, με maximum τις 25 ψήφους που δίνουν 5 καταχωρήσεις. Όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές, οπότε αν δεν βρήκατε κάποιο παιχνίδι σε ένα Top 10 τότε σημαίνει ότι αυτό δεν κατάφερε να μπει, έστω και οριακά.

Δείτε το βίντεο για το Best of:

Με τόσες άξιες υποψηφιότητες, δυσκολευτήκαμε αρκετά να καταλήξουμε στα 10 games που θεωρούμε τα καλύτερα, αλλά με τη βοήθεια των αναγνωστών καταφέραμε να τα βρούμε. Ας δούμε τι επιλέξαμε.

10. Killzone 2 (2009)
Developer: Guerilla Games
Publisher: Sony

best ps3 killzone 2

Τουλάχιστον μέχρι την πέμπτη γενιά κονσολών, τα FPS στις κονσόλες ήταν κάποιου είδους...taboo. Στην έκτη είδαμε ελάχιστες αξιόλογες προσπάθειες, όπως τα πρώτα δύο Halo στο Xbox και το Killzone στο PS2, το οποίο δεν τα πήγε όπως θα περίμενε η Sony, τόσο σε reviews όσο και σε θέμα πωλήσεων. Η Guerilla Games αποφάσισε να δουλέψει σκληρά και να επανέλθει δριμύτερη με το Killzone 2, το οποίο απέδειξε ότι αξίζει επιτέλους κάποιος να παίξει ένα exclusive First-Person Shooter σε κονσόλα της Sony.

Οι developers τόλμησαν να προσθέσουν σύστημα κάλυψης, κάτι που στο είδος των FPS είναι κάπως αμφιλεγόμενο ζήτημα. Πέρα από το First-Person κομμάτι του, το Killzone 2 σας επιτρέπει σε ορισμένα σημεία να χειριστείτε τανκ και εξοσκελετό. Επιπλέον, με το multiplayer mode η διάρκεια ζωής επεκτείνεται καθώς μπορείτε να παίξετε online με έως και 32 παίκτες. Στο δε τεχνικό τομέα, το δημιούργημα της Guerilla μας έδειξε πραγματικά τι μπορεί να επιτύχει το PS3, με την Havok physics engine στα καλύτερά της και την υπολογιστή ισχύ της κονσόλας να επαρκεί για τα δεδομένα της εποχής και να παράγει ρεαλιστικούς φωτισμούς και υπέροχα οπτικά εφέ που δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

batman arkham city catwoman

- Batman: Arkham City (2011)
Developer: Rocksteady Studios
Publisher: Warner Bros. Games

Στην ίδια θέση ισοβάθμισε στην ψηψοφορία μας το Batman: Arkham City, η καλύτερη έκδοση της ομωνυμης σειράς. Ελέγχοντας τον Batman στόχος σας είναι να εξολοθρεύσετε τους κακοποιούς, ενώ μπορείτε να κινηθείτε αθόρυβα στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας συνδυασμό από gadgets ή stealth κινήσεις. Επίσης, ταξιδεύετε στην πόλη με την κάπα του Batman, ενώ μπορείτε να κάνετε dive προς τα κάτω πάνω στους εχθρούς, αξιοποιείτε το grapnel gun ως σκοινί για να φτάσετε σε δυσπρόσιτα μέρη, αλλά και το Detective Vision το οποίο κάνει highlight αντικείμενα ενδιαφέροντος. Πέρα από τον Batman, θα ελέγξετε και τους Robin, Catwoman και Nightwing, καθένας εκ των οποίων έχει ξεχωριστά abilities και gadgets.

Το παιχνίδι συνδυάζει τόσο ένα free flow σύστημα μάχης όσο και αναζήτηση στοιχείων, καθώς ο Batman διερευνά μία σειρά από εγκληματικές πράξεις. Κάθε εχθρός έχει διαφορετική τακτική με την οποία μπορείτε να τον σκοτώσετε, για παράδειγμα σε κάποιους θα χρειαστείτε πισώπλατες επιθέσεις ή stun για να κάνετε damage, ενώ κάποια gadgets βελτιώνουν τις ικανότητές σας. Το βασικό story διαρκεί τουλάχιστον 25 ώρες με πάρα πολλές προαιρετικές αποστολές. Για λόγους spoiler δεν θα αναφέρουμε τους μεγάλους κακούς που θα αντιμετωπίσετε και που είναι πασίγνωστοι για όσους ξέρουν την σειρά, πάντως κάθε fan του Batman οφείλει να έχει το Arkham City στη συλλογή του.

 

9. Street Fighter IV (2009)
Developer: Capcom
Publisher: Capcom

best of ps3 street fighter

Με τη κυκλοφορία του Street Fighter IV, η Capcom έδωσε στους fans ακριβώς αυτό που αναζητούσαν, παίρνοντας την ήδη επιτυχημένη συνταγή που το καθιέρωσε σαν ένα από τα καλύτερα Fighting και εκτοξεύοντας την ακόμα ένα επίπεδο πιο πάνω. Οι οπαδοί του είδους ήθελαν ένα παιχνίδι που θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια. Arcade mode, Training mode, τις καθιερωμένες Super/Ultra κινήσεις που είδαμε και στις εκδόσεις που διαδέχθηκαν το Street Fighter II και βέβαια ένα πλήρες Online mode. Το Street Fighter IV τα είχε όλα και συνέφερε.

Με μεγάλη επιτυχία, η Capcom μας χάρισε στο Street Fighter IV ένα πολυπληθές και balanced ως επί το πλείστον gameplay, σε μία άκρως τεχνική έκδοση της σειράς, εκεί όπου τα 3D γραφικά σε συνδυασμό με το 2D gameplay, δημιούργησαν τον τέλειο συνδυασμό. Μια έκδοση που πραγματικά περιμέναμε με ανυπομονησία. Όλοι οι κλασικοί χαρακτήρες έδωσαν το παρόν, μαζί με την προσθήκη νέων και ένα γεμάτο ρόστερ που στην Ultra έκδοση του Street Fighter IV μας έδωσε τεράστια γκάμα επιλογών. Κατά συνέπεια λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το Street Figher IV κατάφερε δικαιολογημένα να μας κολλήσει για πάρα πολλές ώρες.

8. LittleBigPlanet (2008)
Developer: Media Molecule
Publisher: Sony Computer Entertainment

best of ps3 littlebigplanet

"Play, Create, Share" είναι και το βασικό μότο της σειράς LittleBigPlanet και σε αυτό δίνει και έμφαση με άκρα επιτυχία. Το Puzzle Platform της Media Molecule είναι μια φρέσκια νότα στο πως οι developers προσεγγίζουν τα games τους, η οποία θα κάνει τη φαντασία σας να οργιάσει.

Το LittleBigPlanet αποτελεί ένα πανέμορφο και βαθιά εμπνευσμένο game, όπου η ιστορία έρχεται σε δεύτερη μοίρα και αντ’ αυτού οι τομείς του gameplay, της δημιουργίας νέου content και τέλος το sharing των δημιουργιών σας, είναι πρωτεύουσας σημασίας. Το ευρηματικό του story με την όμορφη αφήγηση θα σας συνεπάρει σε έναν φανταστικό κόσμο. Παράλληλα, χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 8 εκατομμύρια user created levels στο PlayStation Network για να παίξετε online και μάλιστα θα σας χαρίσουν την ικανοποίηση του να παίξετε αγαπημένα σας games από διάφορα genres μέσω του LittleBigPlanet. Διότι η φαντασία στις δημιουργίες δεν έχει όρια.

7. God of War III (2010)
Developer: Sony Santa Monica 
Publisher: Sony Computer Entertainment

best of ps3 god of war 3

Αυτή τη φορά ο τσαντισμένος Κράτος συνεχίζει την ανάβασή του προς τον Όλυμπο και ο σκοπός του είναι να πεθάνει ο Δίας. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας συναντάτε και πολεμάτε με μία σειρά από Θεούς, Τιτάνες, ημίθεους και τέρατα σε ένα απόλυτο εκθαμβωτικό φεστιβάλ blood & gore. Η λεπτομέρεια των γραφικών (Ο Κράτος δε θα μπορούσε να είναι πιο bad-ass) και η φαντασία των δημιουργών του God of War III, αποτυπώνονται στην εντέλεια άριστα. Πολλά από τα επικά bosses του παιχνιδιού αποτελούν πραγματικά τιτανομαχίες.

Μπορεί το God of War γενικώς να μην αποτελεί κάτι πέρα από ένα Hack and Slash, αλλά αυτό μόνο κακό δεν είναι. Αυτό που υπόσχεται το God of War III το καταφέρνει με επιτυχία σε κάθε τομέα και δεν υστερεί πουθενά. Αναμένουμε λοιπόν και το επόμενο μέρος της σειράς σύντομα με τον...μπάρμπα-Κράτο να τα σπάει για άλλη μία φορά.

6. Grand Theft Auto IV (2008)
Developer: Rockstar North
Publisher: Rockstar Games

best of ps3 gtaiv

Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, με τον ερχομό του Grand Theft Auto IV η Rockstar σήμανε την έναρξη μίας νέας σειράς Grand Theft Auto, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Πήρε στα χέρια της το επιτυχημένο μοτίβο του Grand Theft Auto: San Andreas και το "κούμπωσε" σε ανανεωμένα γραφικά, προσθήκες στο gameplay και άφθονο περιεχόμενο. Πρωταγωνιστής του σεναρίου μας είναι ο Niko Bellic, ένας Σέρβος που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αμερική μετά από προτροπή του ξαδέρφου του, με τον οποίο θα ξανασυναντηθεί μετά από μία δεκαετία. Τα πράγματα όμως εκεί δεν πηγαίνουν όπως θα τα περίμενε και αναγκάζεται να εμπλακεί με συμμορίες εγκλήματος.

Η Liberty City έχει σχεδιαστεί άψογα στο Grand Theft Auto IV και η ιστορία είναι γεμάτη ανατρεπτική δράση σε κάθε στιγμή. Αν προσθέσετε στα παραπάνω και την τέλεια μουσική επένδυση, τις ιδανικές ερμηνείες και τον ρεαλισμό, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα απλά φοβερό Action-Adventure από κάθε άποψη. Το δε online multiplayer κατάφερε να επεκτείνει κατά πολύ την αντοχή του παιχνιδιού, με Co-op και ανταγωνιστικά game modes (όπως Deathmatches και Street Races), στα οποία αποκτάτε in-game χρήματα. Ολόκληρος ο χάρτης είναι διαθέσιμος για εξερεύνηση, ακόμα και για free roaming...κι όποιον πάρει ο χάρος. Επί της ουσίας το Grand Theft Auto IV ανέβασε το επίπεδο και την ποικιλία του gameplay της σειράς πολύ πιο πάνω απ' ότι περιμέναμε.

5. Red Dead Redemption (2010)
Developer: Rockstar San Diego
Publisher: Rockstar Games

best of ps3 red dead redemption

Το Red Dead Redemption είναι από αυτά τα games που απλά μπορείς να παίζεις για πάντα, καθώς διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που το καταστούν αριστουργηματικό και αναλλοίωτο στο χρόνο. Από τα λεπτομερέστατα και αξιοθαύμαστα γραφικά του, μέχρι τη σαγηνευτική μουσική και το απαράμιλλο gunplay, τα εκτελεί όλα σωστά. Το σκηνικό διεξάγεται στην Άγρια Δύση, εκεί όπου ελέγχετε τον John Marston σε ένα open world περιβάλλον που καθιέρωσε την Rockstar. Οι μονομαχίες της εποχής, η ατμόσφαιρα, η χρήση των αλόγων, η ξεχωριστή ατμόσφαιρα και το δυνατό σενάριο είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Το gunplay έχει τη τιμητική του στο Red Dead Redemption, καθώς αποτελεί μία από τις πιο διασκεδαστικές και πωρωτικές δραστηριότητες που έχετε βιώσει ποτέ σε Action-Adventure. Πέρα από τις βασικές κινήσεις, όπως την κάλυψη πίσω από αντικείμενα, μπορείτε να πυροβολείτε και τυφλά ή να στοχεύετε συγκεκριμένα μέρη του σώματος και αναλόγως του που θα πετύχετε τον εχθρό, υπάρχει και συγκεκριμένη αντίδραση. Το Dead Eye σας επιτρέπει από την άλλη να πυροβολήσετε πολλούς στόχους σε slow motion και προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα βροχής από σφαίρες. 

Κατά την διάρκεια της περιπλάνησής σας στον κόσμο του παιχνιδιού θα βρεθείτε μπροστά σε ενέδρες, περιπλανώμενους να ζητούν βοήθεια, εφόδους ληστών, επιθέσεις άγριων ζώων ή δημόσιο κρέμασμα ανθρώπων. Ανάλογα με το αν κάνετε καλές ή κακές πράξεις αλλάζει αντίστοιχα και το Honor σας, το οποίο καθορίζει και το πως θα σας αντιμετωπίζουν οι πολίτες και αν θα σας επιβραβεύουν ή αποδοκιμάζουν για τις πράξεις σας. Επίσης, υπάρχει σύστημα Wanted ανάλογο με αυτό του GTA 4. Στο multiplayer υποστηρίζονται τόσο ομαδικά, όσο και free-for-all modes, με μάχες στις οποίες συμμετέχουν έως και 16 παίκτες. Γενικά δύσκολα θα βρείτε αλλού τόση ευχαρίστηση σε ένα shooter. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που όσοι το έπαιξαν και γενικά είναι fans της Rockstar, περίμεναν όσο τίποτε άλλο ένα sequel.

4. Grand Theft Auto V (2013)
Developer: Rockstar North
Publisher: Rockstar Games

best of ps3 gta v

Το GTA V όχι απλά κατάφερε να εδραιωθεί και να παίζεται μέχρι και σήμερα, αλλά έσπασε και κάθε ρεκόρ πωλήσεων, καταφέρνοντας να αγγίξει τα 800 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις μία ημέρα κυκλοφορίας. Μέχρι σήμερα που γράφεται το άρθρο το παιχνίδι έχει καταφέρει να πουλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα, καθώς απόδείχθηκε...χρυσάφι για την Rockstar. Η συνταγή των προηγούμενων GTA ακολουθείται πιστά και βελτιώνεται ακόμα περισσότερο στο πέμπτο κεφάλαιο, διατηρώντας και επαυξάνοντας στα open world στοιχεία και προσφέροντας ένα υπέροχα εθιστικό gameplay.

Για πρώτη φορά ελέγχετε τρεις χαρακτήρες, τους Michael, Trevor και Franklin, κάνοντας τις αντίστοιχες εναλλαγές μεταξύ τους. Το ζουμί του GTA 5 βρίσκεται στο free roaming, στο οποίο μπορείτε να επιδοθείτε. Κλέψτε αμάξια, ληστέψτε, σκοτώστε και κάντε τους αστυνομικούς να σας κυνηγήσουν με ότι διαθέτουν. Είναι τόσο απολαυστικό που μπορεί να παίζετε για μήνες χωρίς να το βαρεθείτε, μιας και πέρα από την ολοκλήρωση του σεναρίου και την απόκτηση ακόμη καλύτερων υπερ-όπλων από τις προαιρετικές αποστολές, υπάρχει και το Grand Theft Auto Online. Εκεί, η Rockstar πρόσθεσε άφθονα modes, ενώ υποστηρίζει διαρκώς το δημιούργημά της, με νέο περιεχόμενο κάθε λίγες εβδομάδες που κρατάει το ενδιαφέρον μας αμείωτο.

Στο GTA V θα ελέγξετε την μεγαλύτερη γκάμα οχημάτων που έχουμε δει, ακόμη περισσότερο δε ιπτάμενα ή θαλάσσης και η μάχη έχει αυτόματη στόχευση. Οι ιστορίες των τριών πρωταγωνιστών συνδέονται μεταξύ τους, κάθε φορά ελέγχετε έναν ήρωα, αλλά ενώ ορισμένες αποστολές ολοκληρώνονται σόλο, κάποιες χρειάζονται τους δύο ή και τους τρεις από τους κεντρικούς playable ήρωες. Σε ορισμένες δε αποστολές η εναλλαγή των ηρώων γίνεται αυτόματα. Μεγάλο αυτού του GTA 5 το γεγονός ότι κάθε χαρακτήρας έχει 8 skills που αντικατοπτρίζουν τις ικανότητές τους, όπως Shooting, Diving κτλ. Τα skills βελτιώνονται όσο παίζετε, ενώ κάθε χαρακτήρας έχει ένα όγδοο ειδικό skill που καθορίζει την ξεχωριστή του ικανότητα. Ο Michael για παράδειγμα έχει bullet time, ο Franklin καθυστερεί το χρόνο ενώ οδηγάει και ο Trevor κάνει διπλάσιο damage και δέχεται το μισό. Παράλληλα, μέσα στο παιχνίδι μπορείτε να αγοράσετε κτίρια, όπως γκαράζ ή ακόμα και επιχειρήσεις, να αναβαθμίσετε τα όπλα και τα οχήματά σας, να αγοράσετε κάθε είδους ρούχα και εξοπλισμό κ.ο.κ. Από κάθε άποψη το Grand Theft Auto 5 είναι η πιο ολοκληρωμένη έκδοση της σειράς.

3. The Last of Us (2013)
Developer: Naughty Dog
Publisher: Sony Computer Entertainment

best of ps3 the last of us

Η προσέγγιση της Naughty Dog στην ιδέα ενός post-apocalyptic κόσμου, υπό την μορφή ενός Action-Adventure/Survival, είναι τόσο διαφορετική και εύστοχη, που παρότι υπάρχουν δεκάδες games που αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο, δεν υπήρξε κανένα που να το κατάφερε τόσο καλά. Το The Last of Us πούλησε 5,7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και απέδειξε το 2013 τι έχει να προσφέρει το PlayStation 3 μετά από 7 χρόνια στην αγορά.

Το μεγάλο ατού του είναι το αριστουργηματικό storytelling, το οποίο επικεντρώνεται στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών (Ellie και Joel), με τα υπόλοιπα γεγονότα να εξελίσσονται γύρω από αυτή. Οι δύο ήρωες βρίσκονται σε έναν post-apocalyptic κόσμο, εκεί όπου η ανθρωπότητα μολύνεται από έναν σοβαρό ιό που αποτελεί μεταλλαγμένο στέλεχος του μύκητα Cordyceps, κάνοντας τους ανθρώπους να έχουν συμπεριφορά που μοιάζει με αυτή των ζόμπι, κάτι που σημαίνει αντίστοχα και την μετάδοση της ασθένειας.

Ο τρόπος με τον οποίο το The Last of Us εμβαθύνει στην ανθρώπινη ύπαρξη μέσω της ιστορίας του και των διαλόγων είναι απλά μαγευτικός και έως ένα βαθμό επισκιάζει τα υπόλοιπα άρτια χαρακτηριστικά του. Η εκρηκτική ατμόσφαιρα συνδυάζεται με Horror στοιχεία, gameplay που βασίζεται σε γρήγορες αντιδράσεις, προσεκτικές, αποφάσεις, crafting και σωστή στόχευση και αντανακλαστικά. Τα γραφικά του The Last of Us είναι όμορφα για τα δεδομένα του PS3, ειδικά στο σχεδιασμό χαρακτήρων (και παρά τον στατικό σχεδιασμό σε ορισμένα σημεία του περιβάλλοντος), ενώ ο post-apocalyptic κόσμος έχει σχεδιαστεί με την αναγκαία "μουντίλα" που του αρμόζει. Στο δε voice acting, ο Troy Baker ως Joel και η Ashley Johnson ως Ellie, δίνουν κορυφαίες ερμηνείες. Το δε gameplay στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, δίνοντας σας μία πληθώρα από τρόπους για να προσεγγίσετε τη κάθε αποστολή.

 

2. Uncharted 2: Among Thieves (2009)
Developer: Naughty Dog 
Publisher: Sony Computer Entertainment


Το πιο επιτυχημένο και αναγνωρισμένο video game του 2009 είναι δίχως αμφιβολία το Uncharted 2: Among Thieves. Η Naughty Dog έκλεψε τις εντυπώσεις με το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς, αναπτύσσοντας ένα υποδειγματικό Action-Adventure/Shooter, που από όποια πλευρά και να το κοιτάξετε είναι αψεγάδιαστο. Με 6.7 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και πολλούς να το αποκαλούν τότε ακόμα και το καλύτερο video game όλων των εποχών, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Στη σειρά Uncharted, πρωταγωνιστεί ο Nathan Drake (με τη φωνή του υπέροχου Nolan North) και στο δεύτερο μέρος, η πλοκή είναι βαθιά και οι ανατροπές μεγάλες, ενώ έντονες σκηνές δράσεις και συγκινήσεις δεν απουσιάζουν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σας μέχρι το τέλος, όπου δημιουργείται και η απαραίτητη κορύφωση. 

Το σενάριο είναι ως συνήθως γεμάτο ανατροπές και θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος. Μπορεί να μην μας προσέφερε την συγκίνηση που είχε το Uncharted 3 σε ορισμένα σημεία, ωστόσο το επιλέξαμε για το top 10 καθώς ο τομέας των γραφικών του, οι χαρακτήρες του, η απλότητα ή ακόμα και η ευκολία του gameplay, το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα κορυφαία PS3 exclusives με βάση τα όσα επιπλέον στοιχεία προσέφερε την εποχή όπου κυκλοφόρησε. Η προσθήκη του multiplayer mode, το οποίο εμφανίστηκε τότε για πρώτη φορά στη σειρά, καθώς και η εισαγωγή νέων στοιχείων στο gameplay, έστρεψαν αμέσως τα βλέμματα των κατόχων PS3. Οι χαρακτήρες είναι άριστα γραμμένοι και υπό τη συνοδεία ενός άψογου storytelling, πρωτοποριακών gameplay mechanics, αλλά και ασυναγώνιστων για την εποχή γραφικών, το Uncharted 2: Among Thieves αποθεώθηκε από gamers και reviewers.

1. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008)
Developer: Kojima Productions
Publisher: Konami

best of ps3 metal gear solid 4

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Hideo Kojima συγκαταλέγεται ανάμεσα στα λαμπρότερα μυαλά της βιομηχανίας των games. Με τη πλέον θρυλική σειρά Metal Gear Solid κατάφερε να εδραιώσει τα Stealth Action-Adventure σε games που μπορούν να έχουν τεράστια εμπορική επιτυχία. Έχοντας πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα, το Metal Gear Solid 4 αποτέλεσε το πρώτο τεράστιο console seller του PS3. Ο Kojima και η παρέα του όχι μόνο κατάφεραν να κρατήσουν τα στοιχεία που έκαναν τους προκατόχους του τέταρτου μέρου να λάμψουν, αλλά τα εξελίσσουν ακόμα παραπέρα. 

Βάση σεναρίου θα βρεθείτε 9 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου Metal Gear Solid και 5 χρόνια μετά από τα αντίστοιχα του Sons of Liberty. Ο Solid Snake είναι πλέον μεγαλύτερος σε ηλικία και τα σημάδια, πλην όμως η εμπειρία του στο πεδίο της μάχης είναι υπέρ του. Με την αντίστοιχη δική σας εμπειρία, θα πρέπει χρησιμοποιώντας stealth, όπλα, gadgets και καλή στόχευση να καταφέρετε να βγάλετε εις πέρας αποστολές με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Όλα αυτά σε ένα βαθύ σενάριο που θα ενθουσιάσει πλήρως όσους παρακολουθούν την σειρά από το ξεκίνημά της. Με γνωστούς χαρακτήρες να επανέρχονται και ένα άκρως εθιστικό gameplay το Metal Gear Solid 4 έλαμψε ως το κορυφαίο PS3 exclusive. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο υποδειγματικός τομέας των γραφικών του Metal Gear Solid 4 έκαναν ακόμα και τους PC gamers της εποχής να μείνουν με το στόμα ανοικτό. Στο δε ηχητικό τομέα, ο David Hayter ως Solid Snake και το soundtrack του Harry Gregson-Williams έδωσαν το κερασάκι στην τούρτα

Άξια αναφοράς:
Assassin’s Creed II
Batman: Arkham City
Beyond: Two Souls
BioShock
Call of Duty: Modern Warfare 2
Heavy Rain
LittleBigPlanet 2
Killzone 2
Mass Effect 2
Portal 2
Uncharted

Uncharted 3

Το outsider της έβδομης γενιάς κονσολών
Παρότι το PS3 είχε ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα και υστέρησε έναντι του Wii και του Xbox 360, που ξεκίνησε να πωλείται νωρίτερα και διέθετε καλύτερα games στο ξεκίνημά του, τελικά κατάφερε να επανέλθει πιάνοντας τη δεύτερη θέση στην κούρσα της έβδομης γενιάς. Τα παραπάνω games ήταν άκρως σημαντικά για τις πωλήσεις της Sony, που εν καιρώ ανήλθαν σε θετικά επίπεδα και της έδωσαν τα αναγκαία εφόδια ώστε να διατηρηθεί στο παιχνίδι και να υλοποιήσει τα σχέδια της για μία επόμενη κονσόλα. Βλέποντας κανείς τα καλύτερα games του PS3, καταλαβαίνει άμεσα ότι οι αποκλειστικότητες παρέμειναν ένα κλειδί στην επιτυχία και συνέχεια της σειράς PlayStation.

Εσείς ποια πιστεύετε ότι είναι τα καλύτερα games του PS3; Πείτε μας τις απόψεις σας με σχόλια στο κάτω μέρος του άρθρου. Εμείς λέμε που και που να επισκεπτόμαστε το PS3 και να ξαναβάζουμε τα δισκάκια από τα αγαπημένα μας games, έτσι για να αναπολούμε και να ξαναζούμε όμορφες στιγμές για άλλη μία φορά.

Αν σας άρεσε το παρόν άρθρο κάντε ένα Like, Share στο Facebook αν είστε fans του PS3 και δείτε ακόμη το Best Of με τα 10 καλύτερα games της 7ης γενιάς.

Επόμενο Best Of: Τα 10 καλύτερα Xbox 360 games

Για το επόμενο μας Best Of, θα επισκεφθούμε τα 10 καλύτερα games για Xbox 360 (μετά το PS3 επιβάλεται) και περιμένουμε τη ψήφο σας στο forum topic της στήλης Best Of!

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 apovag (Level 13) 26/11/2016 14:52
Απόλυτα δίκαιο το top 10.Εχω τερματίσει ολα τα παραπανω games απο τις θεσεις 1 εως 7 . Εξαιρουνται μονο τα 3 τελευταια.
Τι να πρωτοθυμηθώ.Απο Uncharted,Metal Gear Solid 4 που ηταν ΤΟ επος και The last of us πιο πρόσφατο.Ολα τους ενα κι ενα με φοβερό σενάριο.
#2 +1 Professor_Severus_Snape (Level 28) 26/11/2016 15:11
Επικό top 10, περιλαμβάνει ορισμένα exclusives πραγματικά αξιοζήλευτα αν δεν έχεις την κονσόλα.
#3 Sephiroth (Level 18) 26/11/2016 17:44
Ούτε ένα RPG??? Φάουλ....
#4 ashbringer (Level 25) 27/11/2016 07:38
Πολύ καλό best of .Διαφωνώ με το πρώτο το οποίο πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι το uncharted 2 διότι έχει πουλήσει πολύ περισσότερο απο το Metal Gear Solid και θεωρείται σχεδόν απο όλους η καλύτερη κυκλοφορία του PS3.Οι πωλήσεις αναφέρονται και στην Wikipedia αλλά και στο vgchartz αλλά και σε πάρα πολλά site.
#5 Akis 7 (Level 20) 27/11/2016 12:34
Οτι και να πεις για αυτο το Top-10 ειναι λιγο.Ειδικα απο τις θεσεις 6 και κατω οποιος δεν εχει πεξει εστω και 1 απο αυτα πρεπει να το κανει αμεσα.Οσο για το Metal Gear 4 δεν υπαρχουν λογια.Ακομα και σημερα δεν εχει βρεθει καποιο παιχνιδι που να με αγγιξε τοσο.Ισως το The Last of Us αλλα και παλι...Καλο και το Uncharted φυσικα αλλα εγω θα το εβαζα ισως πισω απο το The Last of Us λογω του οτι μετα την πρωτη φορα που το τερματιζεις δεν εχει κατι αλλο να δειξει και το βαριεσαι ευκολα.Παντως την πρωτη φορα που το παιζεις σε στελνει σε καθε πιστα,οποτε δικαια μπαινει στην τριαδα των Best of.
#6 FearMyGaze (Level 5) 27/11/2016 19:37
Αυτό το τοπ 10 έχει τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν ύπαρξη για εμένα αν και μπορώ να πω ότι το metal gear solid είναι ένα από τα μοναδικά παιχνίδια που τα έχω τερματίσει πάνω από 5 φορές .
#7 tasgeo (Level 11) 27/11/2016 19:38
Mε βρισκετε συμφωνο με σχεδον ολα τα games της λιστας top 10. Η μονη ενσταση μου ειναι που δεν ειδα δυστυχως το Arkham City μεσα στο top 10, ακομα και στις τελευταιες θεσεις ή εστω καποιο αλλο της σειρας οπως Asylum που τα περιμενα πολυ να ψηφιστουν.
#8 MOKER (Level 13) 02/12/2016 11:42
Rpg Τιποτε; Ουτε Skyrim?
#9 Manos (Level 39) 02/04/2017 13:17
Quoting ashbringer:
Πολύ καλό best of .Διαφωνώ με το πρώτο το οποίο πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι το uncharted 2 διότι έχει πουλήσει πολύ περισσότερο απο το Metal Gear Solid και θεωρείται σχεδόν απο όλους η καλύτερη κυκλοφορία του PS3.Οι πωλήσεις αναφέρονται και στην Wikipedia αλλά και στο vgchartz αλλά και σε πάρα πολλά site.

Δεν έχει πουλήσει "πολύ περισσότερο". Το Metal Gear Solid IV πούλησε 6 εκατομμύρια αντίτυπα και το Uncharted 2 κάπου 6,74 εκατομμύρια. Η διαφορά είναι απειροελάχιστη. Το ποιο θεωρείται καλύτερο από τα δύο είναι σχετικό. Αν μπορούσαμε θα το αφήναμε στην ισοβαθμία, απλά πρώτον το MGS4 είχε Stealth και τέτοιου είδους games τα παίζουν λίγοι (παρόλα αυτά πούλησε όσο ένα καθαρόαιμο Action-Adventure) και δεύτερον είχε ήδη προηγηθεί το πρώτο Uncharted οπότε πέρα από τις προσθήκες του gameplay και το multiplayer η Naughty Dog δεν έκανε τεράστιο άλμα σε αντίθεση με τον Kojima που για το 2008 που κυκλοφόρησε ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του σε όλους τους τομείς.

Quoting MOKER:
Rpg Τιποτε; Ουτε Skyrim?

Η λίστα περιλαμβάνει games που ψηφίσανε συντάκτες και αναγνώστες. Αν θέλατε να δείτε κάποια και δεν μπήκαν τότε θα έπρεπε να πάρουν περισσότερους ψήφους.
#10 loup-garou (Level 11) 06/04/2017 14:59
Λυπάμαι που μπήκε το Street Fighter IV αντί για το Mortal Kombat 9 :sad:
#11 Thodoris98 (Level 7) 06/04/2017 20:25
Πολύ σώστο! Πολύ κάλα παιχνίδια! Για μένα το LittleBigPlanet είναι απίστευτο παιχνιδι και χαίρομαι που βγήκε στα top 10 γιατί έχω παίξει άπειρες ώρες με φίλους και με πολύ γέλιο!
#12 antrew (Level 7) 19/03/2020 20:27
Έπρεπε να βάλετε το dynasty warriors 7
Notification