Top 10: Οι πιο badass ήρωες των video games

Hot
Top 10: Οι πιο badass ήρωες των video games

Top 10: Οι πιο badass ήρωες των video games

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν!

[Αρχική δημοσίευση: 22/2/21] Badass. Ο σκληρός, ο «ζόρικος», ο τύπος που δε «σηκώνει» πολλά, που παίρνει αυτό που θέλει τι στιγμή που το θέλει. Τα μπράτσα, τα γυαλιά ηλίου, το cool παρουσιαστικό και τα μεγάλα όπλα παρόλο που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα δεν αρκούν για να χρίσουν έναν χαρακτήρα badass. Απαιτείται κάτι πολύ παραπάνω, ένα attitude και μια αυθεντικότητα που θα τον κάνουν να ξεχωρίζει χωρίς να προσπαθεί για αυτό.

Ενώ πολλοί ήρωες από τον κόσμο των video games μπορεί να θεωρηθεί πως προσεγγίζουν τον εν λόγω χαρακτηρισμό, η παρακάτω δεκάδα της στήλης Best Of πιστεύουμε πως αποτελεί την επιτομή της έννοιας «ζόρικος». Όπως πάντα, τα αποτελέσματα προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και την συντακτική ομάδα του GameWorld.

[UPDATE: 25/3/21] Σήμερα, 25η Μαρτίου, με την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ανανεώσαμε την λίστα με τους πιο badass ήρωες στην ιστορία των games. 

Παρατηρήσαμε ότι ορισμένοι από αυτούς είναι εμπνευσμένοι από την Ελλάδα. Στην παρακάτω λίστα είχαμε νέα entries που θα συζητηθούν. Δείτε ποιοι είναι οι πιο σκληροτράχηλοι τύποι που αποτελούν φόβητρο για κάθε εχθρό και μεγάλο αυτού όταν τους ελέγχουμε. 


Άξιοι αναφοράς εκτός Top 10:

Samuel "Sam" Fisher
Πρώτη εμφάνιση: Tom Clancy's Splinter Cell (2002)
Ubisoft Montreal
Δημιουργός: Tom Clancy

splinter cell hd

Άρτια εκπαιδευμένος σε τακτικές stealth, κατασκοπείας, παρακολούθησης και hacking, άριστος γνώστης τεχνικών μάχης, χρήσης εκρηκτικών και χειριστής σχεδόν οποιουδήποτε συμβατικού όπλου, ο υπέρ-πράκτορας Sam Fisher είναι ένα ανθρώπινο «πολυεργαλείο», ικανός να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Με αθλητικές ικανότητες που θα ζήλευε ακόμη και ολυμπιονίκης, ο ήρωας του Tom Clancy αποτελεί την απόλυτη στρατιωτική «μηχανή».

Ο Sam Fisher προσεγγίζει κάθε στόχο του ρεαλιστικά, χωρίς…τυμπανοκρουσίες και χωρίς να επιτρέπει στον εαυτό του την πιθανότητα του παραμικρού λάθους, ενώ δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του προς την γραφειοκρατία της κυβέρνησης και τους διάφορους πολιτικούς ελιγμούς. Αν και ιδεαλιστής, γνωρίζει ότι επάγγελμά του κινείται σε ασαφή ηθικά πλαίσια και δεν χάνει την ευκαιρία να αστειευτεί με αυτό, καθώς διαθέτει πάντα εύστοχο και κυνικό χιούμορ. Στην πορεία της σειράς παιχνιδιών Splinter Cell, βλέπουμε κι άλλες πτυχές του χαρακτήρα του, χωρίς όμως ποτέ να δείχνει σημάδια αδυναμίας. Αν ο Sam Fisher θελήσει να πετύχει κάτι, μάλλον θα το καταφέρει και μάλιστα χωρίς να τον πάρει είδηση κανένας.

Σήμα κατατεθέν: Τι άλλο; Μα φυσικά τα goggles πολλαπλής όρασης με τους τρείς φακούς που σχηματίζουν ένα νοητό τρίγωνο και τα οποία φοράει (σχεδόν) πάντα ο Sam και αποτελούν το trademark της σειράς Splinter Cell.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Η αποτελεσματικότητα του, ακόμα και όταν οι συνθήκες δείχνουν εξαιρετικά αντίξοες. Ο τύπος είναι πραγματικό ρομπότ.

Ezio Auditore da Firenze
Πρώτη εμφάνιση: Assassin's Creed II (2009)
Ubisoft
Δημιουργός: Devon Bostick

Όταν αναφερόμαστε στη σειρά Assassin's Creed τότε σίγουρα ο πιο badass χαρακτήρες, σύμφωνα με τα γκάλοπ που έχουν γίνει, είναι ο Ezio. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Assassin's Creed II και δεν δίσταζε να πετσοκόψει στην ψύχρα τα θύματά του.Ο Ezio έχει αντιμετωπίσει ορδές εχθρών με βαριές πανοπλίες και ικανότατους στη μάχη πολεμιστές. Δεν μασάει πουθενά και είναι πιο σκληρός και ψυχρός δολοφόνος από τους υπόλοιπους. Ίσως ο Altair και ο Alexios να μπορούν να τον πλησιάσουν σε σκληράδα.

Σήμα κατατεθέν: Το hidden blade.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Οι ατάκες του.


Dovahkiin

Πρώτη εμφάνιση: The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)
Bethesda

Ο Dragonborn του Skyrim μπορεί να τα βάλει με goblins, trolls, ομάδες ληστών ή ακόμα και τεράστιους δράκους, ωστόσο μένει εκτός Top 10, καθαρά και μόνο διότι δεν πρόκειται για ξεχωριστό χαρακτήρα. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού καλείστε να επιλέξετε το race (φυλή) του ήρωά σας και τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, συνεπώς κάθε ήρωας που φτιάχνει ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός.

Ο Dovahkiin είναι γεννημένος από γυναίκα, με αίμα και ψυχή από δράκο. Κατ' επέκταση μπορεί και καταλαβαίνει την γλώσσα των δράκων, ενώ διαθέτει τις δυνάμεις shouts, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι δράκοι όταν επιτίθενται. Με αυτές βγάζει υπερηχητικές κραυγές που προκαλούν διαφορετικού τύπου επίδραση στον εχθρό.

Σήμα κατατεθέν: Το κράνος του.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Το shout του.
 

Dante
Πρώτη εμφάνιση: Devil May Cry (2001)
Capcom
Δημιουργός: Hideki Kamiya

dante 1

Ίσως ο πιο cool από όλους τους χαρακτήρες που παρουσιάζουμε σε αυτή τη στήλη, ο Dante μπορεί να πολεμάει ορδές δαιμόνων και λοιπών βδελυρών πλασμάτων και να το κάνει με απαράμιλλο, σχεδόν αυτάρεσκο στυλ. Οι ικανότητές του είναι αξιοθαύμαστες και σίγουρα ξέρει να τις χρησιμοποιεί άψογα, πετσοκόβοντας τέρατα ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να δείχνει άνετος και εντυπωσιακός. Ο Dante είναι εξαιρετικά γενναίος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλλά κάπου μέσα του κρύβει και μια σκοτεινή πλευρά που του προσδίδει συν τοις άλλοις ένα gothic χαρακτηριστικό.

Οπλισμένος με τα αγαπημένα του πιστόλια, Ebony και Ivory, αλλά και μια ποικιλία από πανίσχυρα ξίφη, ο Dante αποδεικνύει ότι ακόμα και αυτό το κάπως αλαζονικό του στυλ, το εξεζητημένο look και η ελαφρά του αναίδεια μπορούν να συνυπάρξουν με ηρωικές αρετές δημιουργώντας έναν αυθεντικά «ζόρικο» χαρακτήρα.

Σήμα κατατεθέν: Η κόκκινη καπαρντίνα, το λευκό -σχεδόν emo- μαλλί και η υπερβολική αυτοπεποίθηση.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Είναι μια φονική μηχανή με στυλ!

Jin Sakai
Πρώτη εμφάνιση: Ghost of Tsushima (2020)
Sucker Punch

Ο σαμουράι Jin του νησιού Τσουσίμα είναι εμπνευσμένος από πραγματικά γεγονότα. Αυτά της εισβολής των Μογγόλων στο νησί της Ιαπωνίας. Αποτελεί ένα πολεμιστή ο οποίος αρχικά εμφανίζεται θαρραλέος, αλλά ταυτόχρονα αδύναμος και άπειρος μπροστά στους πολυάριθμους Μογγόλους εισβολής, όμως στην πορεία μαθαίνει, εξελίσσεται και παίρνει την εκδίκησή του.

Μπορεί το ρεπερτόριο των skills του να είναι μικρό, ωστόσο ο Jin Sakai δεν τα χρειάζεται, γιατί πολύ απλά καταφέρνει να πετσοκόψει τους εχθρούς του, κρατώντας πάντοτε έναν low profile χαρακτήρα. Εν τέλει, δρα κατά κύριο λόγο μόνος του και γίνεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους.

Captain Price
Πρώτη εμφάνιση: Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)
Τον υποδύθηκε ο Barry Sloane

Είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς Modern Warfare και κυρίος αυτός που μας έχει μείνει ιδιαίτερα στο μυαλό. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα. Ο Βρετανός είχε υπηρετήσει ως sniper υπό τις διαταγές του διοικητή MacMillan σε μυστικές αποστολές. Λόγω της καλή απόδοσής του, πήρε προαγωγή και εντάχθηκε στην ομάδα Special Air Service, με την κωδική ονομασία Bravo Team, όπου συνάντησε και τον John MacTavish (Soap).


Ο Captain Price μένει εκτός δεκάδας γιατί όσο σκληροτράχηλος κι αν φαίνεται, έχει συλληφθεί στο παρελθόν. Τουλάχιστον, οφείλουμε να του δώσουμε τα εύσημα για τις γνώσεις στα όπλα του και το πολύ καλό του σημάδι.

Johnny Silverhand
Πρώτη εμφάνιση: Cyberpunk 2077 (2020)
CD Projekt Red
Voice acting: Keanu Reeves

johnny silverhand badass cyberpunk 2077

Ο Johnny Silverhand, τον οποίο υποδύθηκε ο Keanu Reeves στο Cyberpunk 2077 είναι ένας από τους πιο σύγχρονους badass χαρακτήρες των games. Ο τύπος χειρίζεται τα πιστόλια σαν βιονικός καουμπόυ και τα οπλοπολυβόλα σαν στρατιωτικός, ενώ έχει health το οποίο αναπληρώνεται πολύ γρήγορα.

Το γεγονός ότι ολόκληρο το αριστερό του χέρι είναι εμφύτευμα του δίνει πλεονεκτήματα στη μάχη και είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ο Johnny μπορεί να γίνει καλός ή κακός απέναντί σας στο παιχνίδι, ανάλογα με τις επιλογές σας και γεγονός είναι ότι επισκίασε αρκετά τον πρωταγωνιστεί που φαινόταν ολίγον τι...φλώρος μπροστά του!

Σήμα κατατεθέν: Το τσιγάρο του. Αν είχε πέντε λεπτά ζωής θα κάπνιζε ένα.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Το cybernetic χέρι του.

John Marston 
Πρώτη εμφάνιση: Red Dead Redemption (2010)
Rockstar Games
Δημιουργός: Rob Wiethoff

Ο πιο ατίθασος καουμπόυς της Άγριας Δύσης John Marston, καλείται να εξολοθρεύσει ένα σωρό εχθρούς. Χειρίζεται άριστα τα πιστόλια και με μεγαλύτερη ταχύτητα από κάθε άλλο. Ο λόγος που δεν είναι πιο ψηλά στην κατάταξή μας είναι επειδή πέφτει θύμα απαγωγής, ενώ στα games όπου συμμετέχει δεν καταφέρνει να φτάσει με επιτυχία στο στόχο του.

Παρόλα αυτά, δεδομένου του ότι έχει δώσει πολλές άνισες μάχες είναι σε κάθε περίπτωση ένας σκληρός καριόλης που παραμένει ψηλά στην καρδιά μας.

Σήμα κατατεθέν: Τα πιστόλια του
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Οι ατάκες του.

Joel
Πρώτη εμφάνιση: The Last of Us (2013)
Naughty Dog
Δημιουργός: Neil Druckmann

Όταν έχουμε να κάνουμε με zombie apocalypse, ο Joel σίγουρα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας καθοδηγήσει και να τα βάλει με πολλούς εχθρούς μαζί. Από την μία οι συμμορίες και από την άλλη οι clickers. Είναι εξαιρετικός στο stealth και στη χρήση των όπλων.

Ο Joel έχει και survival skills. Είναι πολύ καλός και στο crafting, καθώς μπορεί από σκόρπια αντικείμενα να φτιάξει medkits και να αναβαθμίσει τα όπλα του. Όλη αυτή την γνώση που απέκτησε την μετέφερε και στην Ellie ώστε από άβγαλτο κοριτσάκι να γίνει μια καλή πολεμίστρια. Ο λόγος που δεν μπαίνει στο Top 10 είναι επειδή, όπως και ο John Marston που προαναφέραμε, δεν κατάφερε να φτάσει με επιτυχία στο στόχο του.

Σήμα κατατεθέν: Το όπλο του
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Ο τρόπος που εξοντώνει με stealth.

Zagreus
Πρώτη εμφάνιση: Hades (2020)
Supergiant Games
Δημιουργός: Supergiant Games

Ο Ζαγρεύς είναι γιος του Άδη και της Περσεφόνης και κατοικεί στον κάτω κόσμο με τον πατέρα του. Το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, καθώς ο νεαρός ήρωας θα πρέπει να τα βάλει με μυθικά πλάσματα του Κάτω Κόσμου...ολομόναχος. Στο Hades ο Ζαγρεύς αντιμετώπισε...κυριολεκτικά Θεούς και Δαίμονες και τα έβαλε ακόμα και με τον ίδιο του τον πατέρα, τον Άδη.

Ο λόγος που μένει εκτός Top 10 είναι επειδή όλα αυτά τα κατάφερε μέσα σε μία ώρα (δεν ξέρουμε αν θα κρατούσε περισσότερο)...ενώ στο ενδιάμεσο...πέθανε και αναστήθηκε πολλές φορές!

Σήμα κατατεθέν: Η φωνή του, καθώς θα "στη φέρει" από εκεί που δεν το περιμένεις.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό:
Το θάρρος του και η επιμονή του, καθώς δεν μασάει μία για να πετύχει τον στόχο του.

Retro αναφορά: Billy Lee, Jimmy Lee
Πρώτη εμφάνιση: Double Dragon (1987)
Technōs Japan
Δημιουργός: Yoshihisa Kishimoto

double dragon

Η διπλή αυτή συμμετοχή μας έρχεται από το μακρινό 1987, την «χρυσή» περίοδο των «ουφάδικων», του μπάσκετ, των ελληνικών βιντεοταινιών και φυσικά των beat 'em ups. Το συγκεκριμένο είδος εκείνη την «αγνή» εποχή ήταν γεμάτο από badass τύπους, οι οποίοι μάλιστα το μόνο που χρειαζόντουσαν τότε ήταν γυμνασμένα μπράτσα, «μάγκικες» ατάκες και διάθεση για μπόλικο ξύλο. Πιο «ζόρικοι» από όλους δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τα αδέρφια Billy και Jimmy Lee, οι πρωταγωνιστές του θρυλικού Double Dragon, του παιχνιδιού που έθεσε νέα στάνταρ στο είδος και αντιγράφηκε από δεκάδες μετέπειτα brawlers. Θεωρούμε πως είναι αυτονόητοι οι λόγοι για τους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο μαζί στο Top 10.

Οι Billy και Jimmy Lee είναι δίδυμοι και άρτια εκπαιδευμένοι στην κινέζικη πολεμική τέχνη Sōsetsuken, συνεχίζοντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση. Τα δύο αδέρφια, θέλοντας να σώσουν μια κοπέλα, την Marian, που έπεσε θύμα απαγωγής, δε διστάζουν να ξεχυθούν στα λημέρια της αδίστακτης συμμορίας των Black Warriors και να τα κάνουν «γυαλιά –καρφιά» προκειμένου να τη βρουν.

Οι δύο ήρωές μας δεν «μασάνε» για κανένα λόγο, βαράνε και…μοιράζουν πόνο στους διαβόητους συμμορίτες, ενώ η εικόνα τους έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των gamers ως σύμβολο των Beat 'em ups και του αγνού, «λαϊκού» ξύλου. Ότι κατάφεραν το έκαναν μόνο με μπουνιές, κλωτσιές ("Θα σου ρίξω να ξέρεις πολλές), λαβές ή ακόμα και κεφαλιές! Αντιμετώπισαν μια συμμορία δεκάδων ατόμων και κάποιοι από τους εχθρούς τους ήταν διπλάσιοι σε μέγεθος. Αυτό από μόνο του αρκεί.

Σήμα κατατεθέν: Η μπλε στολή και το ξανθό μαλλί του Billy σε αντίθεση με την κόκκινη στολή και το καστανό-κόκκινο μαλλί του Jimmy. Τα αδέρφια Lee αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δίδυμα μαχητών στα video games και είναι σύμβολα μιας άλλης εποχής.

Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Κάνουν αυτό που χρειάζεται, χωρίς να το συζητήσουν και πολύ.

 

Ακολουθεί το Top 10 με τους 10 πιο badass ήρωες:

10: Agent 47
Πρώτη εμφάνιση: Hitman: Codename 47 (2000)
IO Interactive
Δημιουργός: IO Interactive

hitman absolution

Ο Agent 47 είναι ο σιωπηλός πρωταγωνιστής της σειράς Hitman, πάντα ντυμένος στη «πένα» με το μαύρο του κουστούμι, τα μαύρα δερμάτινα γάντια, την κόκκινη γραβάτα και το ψυχρά υπολογιστικό βλέμμα που «μετράει» κάθε στιγμή την επόμενή του κίνηση. Ο πιο διάσημος …καραφλός ήρωας στον κόσμο των video games είναι προϊόν κλωνοποίησης και εργαστηρίων γενετικής και εργάζεται ως μισθοφόρος εκτελεστής για λογαριασμό της International Contract Agency.

Ο 47 μετατρέπει το αιματοβαμμένο του επάγγελμα σε καθημερινή ρουτίνα, επιδεικνύοντας πάντα παροιμιώδη ψυχραιμία και μια πρωτοφανή έλλειψη άγχους ή ταραχής. Τις ελάχιστες φορές που μιλάει διατηρεί έναν ήρεμο και σχεδόν επίσημο τόνο, ενώ κάθε του ενέργεια είναι μελετημένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αρκετά χρόνια πριν τον Ezio Auditore ή τον Altair, είδαμε στις οθόνες μας έναν αυθεντικό hitman να εκτελεί άριστα τις αποστολές του χωρίς ερωτήσεις, χωρίς δισταγμό και χωρίς τύψεις και μάλιστα να είναι πολύ καλός σε αυτό.

Σήμα κατατεθέν: Το barcode tattoo στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, το οποίο περιλαμβάνει τον αριθμό 640509-040147 και για κάποιο περίεργο λόγο, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα, κανείς δεν δείχνει να προβληματίζεται για αυτό, ποτέ. Σωστά, τι περίεργο έχει ένας χλωμός, ψηλός, κουστουμαρισμένος με ξυρισμένο κεφάλι τύπος, με ένα barcode στο κρανίο…

Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Η άνεση με την οποία αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις και η ηρεμία που αποπνέει σε κάθε περίσταση.

9: Nathan Drake
Πρώτη εμφάνιση: Uncharted (2007)
Naughty Dog
Δημιουργός: Amy Hennig

Ο Nathan καταφέρνει να μπει οριακά στο Top 10 μας, κυρίως διότι καταφέρνει πάντοτε να την βγάλει καθαρή εξοντώνοντας εχθρούς από απλούς ληστές, μέχρι ολόκληρους...μισθοφορικούς στρατούς! Μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τυπάδες με armor και machine guns, την στιγμή που θα κρατάει στη χειρότερη ένα πιστολάκι και στην καλύτερη ένα assault rifle.

Ο πολυμήχανος Nathan είναι μια διαστάυρωση Lara Croft με...McGyver, μιας και εκτός από ικανότητα στη μάχη μπορεί ακόμα και να λύνει γρίφους. Η διορατικότητά του τον βοηθάει στο να καταφέρνει να ξεκλειδώσει τις επόμενες πόρτες που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία, οδηγάει όλα τα οχήματα, μέχρι και σκάφη ή αεροπλάνα, ενώ είναι εξαιρετικός στις melee μάχες και στο parkour, όπου μονίμως παλεύει...στο χείλος του γκρεμού.

Σήμα κατατεθέν: Η οπλοθήκη του.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Οι ατάκες του που περιέχουν και χιούμορ.

8: Max Payne
Πρώτη εμφάνιση: Max Payne (2001)
Remedy Entertainment
Δημιουργός: Sam Lake

max payne 1

Ο Max Payne αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση χαρακτήρα. Είναι ένας βασανισμένος αντί-ήρωας σε ένα εναλλακτικό νουάρ σκηνικό, με μόνο κίνητρο τον πόνο από την απώλεια των αγαπημένων του προσώπων. Η…ψυχανάλυση του ήρωα που δημιούργησε η Remedy Entertainment θα μπορούσε να καλύψει αρκετές σελίδες, ωστόσο αυτό που μας αφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως μέσα σε όλα αυτά, ο Max Payne είναι χαλαρά ένας από τους πλέον «ζόρικους» χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει.

Έχοντας μια μακάβρια, σαρκαστική και άκρως κυνική οπτική αυτών που του συμβαίνουν, δεν δυσκολεύεται να «καθαρίσει» όποιον τολμήσει να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του, αντιμετωπίζοντας πάντα με στυλ και μαύρο χιούμορ όλες τις αντιξοότητες και τους υπεράριθμους εχθρούς. Όταν δε τα πράγματα δείχνουν ιδιαιτέρως «σκούρα», ο Max δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το άκρως εντυπωσιακό και αποτελεσματικό «χάρισμα» του bullet time, το οποίο του προσδίδει μια…κινηματογραφική αίγλη και τον τοποθετεί στο πάνθεον των badass χαρακτήρων.

Σήμα κατατεθέν: Οι «σκοτεινοί» και σαρκαστικοί μονόλογοι του ήρωα είναι γεμάτοι μεταφορές και λογοπαίγνια που αντικατοπτρίζουν την ταραγμένη του ψυχοσύνθεση και δίνουν το στίγμα του χαρακτήρα του.

Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Η μελαγχολική κυνικότητα και η αίσθηση που αποπνέει ότι είναι κάποιος που δεν έχει να χάσει τίποτα.

 

7. Master Chief
Πρώτη εμφάνιση: Halo: The Fall of Reach (2001)
Bungie
Δημιουργός: Daniel Cudmore

halo master chief

Ο υπερστρατιώτης του μέλλοντος Master Chief, γνωστός και ως "Spartan" (σ.σ. γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν ως γνωστόν από τους πιο badass Έλληνες στην ιστορία μας), είχε μεγαλώσει και εκπαιδευτεί να πολεμάει από μικρό παιδί. Η πράσινη στολή του και το helmet του τον καλύπτουν σχεδόν πάντα και ως πρωταγωνιστής της σειράς Halo έχει εξοντώσει χιλιάδες εχθρούς. Μιλάει λίγο αλλά σκοτώνει πολύ. Παρότι έχουμε δει μόνο ελάχιστα χαρακτηριστικά του προσώπου του, γνωρίζουμε ότι έχει ύψος 2 μέτρα και βάρος 130 κιλά, ενώ με την στολή πάει στο 2,13 και 450 κιλά.

Ο Master Chief χρησιμοποιεί Assault rifles, Magnum, Shotguns, Snipers, χειροβομβίδες, οχήματα, ενεργειακά σπαθιά, το πανίσχυρο Spartan Laser και άλλα όπλα, με τα οποία κάνει σκόνη πανίσχυρους εξωγήινους εχθρούς.

[UPDATE 2021]
6: Commander Shepard
Πρώτη εμφάνιση: Mass Effect (2007)
BioWare

mass effect john shepard

Ο πιο badass και ταυτόχρονα cool διοικητής γαλαξιακού στρατού είναι ο John Shepard. Ο Shepard διοικεί το αεροσκάφος Normandy και μια πολύ μικρή ομάδα στρατιωτών. Παίρνοντας μαζί του μόλις δύο άτομα σε κάθε πλανήτη όπου προσεδαφίζεται, καταφέρνει να τα βάλει με εκατοντάδες εχθρούς και με τεράστια bosses. 

Ο Shepard έχει ικανότητες τόσο στη χρήση των laser όπλων του μέλλοντος, όπως pistols, rifles και snipers, αλλά και στην αξιοποίηση ειδικών δυνάμεων, που σε συνδυασμό με τις δυνάμεις των συμπολεμιστών του τον κανουν πανίσχυρο. Παγώνει τους εχθρούς, τους χακάρει το A.I., εμφανίζει drones, εισβάλει στα κυκλώματά τους, κάνει δηλαδή εδώ και τόσα χρόνια πράγματα τα οποία είδαμε...μετέπειτα στο Cyberpunk 2077. Επίσης, είναι πολύ καλός στη διπλωματία και που και που ρίχνει κανένα...σεξάκι με κάθε είδους ύπαρξη, γήινη ή εξωγήινη!

Σήμα κατατεθέν: Το αεροσκάφος N7 Normandy. 
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Οι ατάκες του.

5: Doomguy
Πρώτη εμφάνιση: Doom (1993)
id Software
Δημιουργός: id Software

doomguy

Στήλη Best Of χωρίς να περιλαμβάνει κάτι από Doom δεν γίνεται! Ο ανώνυμος πρωταγωνιστής του αριστουργήματος της id Software, γνωστός και ως Doomguy (έτσι, απλά και όμορφα), είναι ένας Space Marine για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών. Ο τύπος αυτός, όπως μας ενημερώνει ο πρόλογος του παιχνιδιού, είχε τα…καρύδια να επιτεθεί σε ανώτερό του επειδή ο τελευταίος διέταξε να ανοιχθεί πυρ εναντίων πολιτών. Από την πρώτη μας επαφή ήδη αρχίζουμε να συμπαθούμε τον Doomguy, ο οποίος για την αντρίκια στάση του τιμωρείται με…δυσμενή μετάθεση σε διαστημική βάση στον Άρη! Από εκεί και πέρα ότι και να πούμε είναι λίγο, καθώς μιλάμε για τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει ολομόναχος τις μανιασμένες στρατιές της Κολάσεως και μάλιστα βγαίνει και νικητής!.

Εάν ακόμα και αυτό δεν σας είναι αρκετό, ο τύπος με την πράσινη στολή και το χαρακτηριστικό 90’s buzz cut κούρεμα τελικά κατεβαίνει στην ίδια την Κόλαση και χωρίς να…ιδρώσει το αυτί του, «καθαρίζει» τα πάντα στο πέρασμά του (συμπεριλαμβανομένης της Mother Demon). Τι άλλο πρέπει να κάνει κάποιος για να χαρακτηριστεί τουλάχιστον «ζόρικος»;

Σήμα κατατεθέν: Η παρουσία του προσώπου του στο HUD όπου ο Doomguy παίρνει διάφορες γκριμάτσες, ανάλογα με το τι συμβαίνει γύρω του, έχοντας μονίμως ένα βλοσυρό βλέμμα και ένα σαδιστικό, χαιρέκακο χαμόγελο όταν σκοτώνει δαίμονες.

Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Η παντελής απουσία οποιουδήποτε σημαδιού φόβου μπροστά στον τρόμο που αντιμετωπίζει.

4: Solid Snake
Πρώτη εμφάνιση: Metal Gear (1987)
Konami
Δημιουργός: Hideo Kojima

metal gear solid

Ο «παππούς» του Sam Fisher που αναφέραμε παραπάνω είναι ένας στρατιώτης για (πολύ) ειδικές αποστολές, πρώην κατάσκοπος και μισθοφόρος. Ο πρωταγωνιστής της σειράς Metal Gear Solid έχει IQ 180, είναι άρτια εκπαιδευμένος σε τεχνικές μάχης και stealth και είναι επίσης γνωστός ως «ο άνθρωπος που κάνει το αδύνατο δυνατό». Ο Solid Snake μπορεί να κρυφθεί οπουδήποτε, να επιζήσει σε κάθε περιβάλλον και να βγει ζωντανός από κάθε ενδεχόμενη δύσκολη κατάσταση.

Στη πορεία της σειράς ανακαλύπτουμε και πιο ανθρώπινες πτυχές του χαρακτήρα του, γεγονός που μας αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά μια πολεμική μηχανή, αλλά ένας τύπος που πρέπει να νικήσει συν τοις άλλοις και τους προσωπικούς του δαίμονες. Σε αυτή τη μάχη αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά badass και σκληροτράχηλος. Ο Solid Snake είναι ένας χαρακτήρας άξιος σεβασμού.

Σήμα κατατεθέν: Το τσιγάρο.

Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Ο Solid Snake είναι έμπειρος, έχει δει και έχει κάνει πολλά. Ο παλιός είναι αλλιώς!

3: Duke Nukem
Πρώτη εμφάνιση: Duke Nukem (1991)
Apogee Software
Δημιουργός: George Broussard, Scott Miller, Jim Norwood, Todd Replogle

duke nukem

Ο πρωταγωνιστής της σειράς παιχνιδιών Duke Nukem είναι ένας από τους πιο badass χαρακτήρες στην ιστορία των video games. Είναι το απόλυτο macho πρότυπο, ο τύπος που προκαλεί το χάος στο πέρασμά του και ταυτόχρονα έχει ένα χαλαρό ύφος του στυλ: «δεν με νοιάζει τίποτα». Ο Duke Nukem είναι «ζόρικος» σε τόσο υπερβολικό -σχεδόν γραφικό- βαθμό, που ανεβάζει τον παραπάνω χαρακτηρισμό σε νέα επίπεδα.

Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σταματήσει μια μαζική εξωγήινη εισβολή ενώ ταυτόχρονα περνάει και μια βόλτα και από τα strip clubs, παίρνει τα στεροειδή σαν να ήταν καραμέλες, ξεστομίζει συνεχώς μοναδικές αστείες και cool ατάκες και δεν διστάζει να παίξει ράγκμπι με τα κεφάλια των αντιπάλων του ενώ έχει κάνει την «ανάγκη» του στο νεκρό σώμα τους. Ότι έχετε σκεφτεί πως μπορεί να καθορίζει έναν badass τύπο, ο «Δούκας» το έχει σε δεκαπλάσιο βαθμό. Αν και το Duke Nukem Forever, μας τα χάλασε λίγο, δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση ποιος ξεκίνησε και καθιέρωσε την ποζεριά και το badass-ιλίκι στον υπέρτατο βαθμό!

Σήματα κατατεθέντα: Τα γυαλιά ηλίου, το πούρο και…η τσίχλα του. Όταν του τελειώσει θα σας εξηγήσει το γιατί.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Οι «χτιστοί» δικέφαλοί του με τους οποίους κάνει σκόνη όποιον βρει.

2: Geralt of Rivia
Πρώτη εμφάνιση: The Witcher (2007)
CD Projekt RED
Δημιουργός: Andrzej Sapkowski

geralt of rivia the witcher 2

Ο Witcher της ομώνυμης σειράς παιχνιδιών είναι ενδεχομένως ένας από τους πιο πολυδιάστατους χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει σε video game. Ίσως για αυτό να είναι υπεύθυνες οι…λογοτεχνικές του καταβολές (θυμίζουμε πως είναι πρωταγωνιστής της σειράς βιβλίων Witcher του Andrzej Sapkowski) και σίγουρα δόθηκε μεγάλη βάση σε αυτό το κομμάτι από τους developers. Ότι και να πιστεύετε για αυτόν πάντως, το σίγουρο είναι πως ο ασπρομάλλης ήρωας είναι ένας πολύ ξεχωριστός πρωταγωνιστής.

Ο Geralt of Rivia έχει τον δικό του κώδικα δεοντολογίας και μια τάση να ζυγίζει τις καταστάσεις για να παίρνει αποφάσεις μόνος του για τον εαυτό του. Κατά βάθος είναι στωικός χαρακτήρας και ελεύθερο πνεύμα, ωστόσο εάν νιώσει ότι αδικούνται αυτοί για τους οποίους νοιάζεται δεν τον σταματάει τίποτα. Πάνω από όλα όμως είναι ένας μισθοφόρος, ένας κυνηγός τεράτων και μάλιστα από τους πιο ικανούς και προικισμένους, άριστος ξιφομάχος και κάτοχος υπερφυσικών δυνάμεων. Από το εντυπωσιακό intro κιόλας του πρώτου The Witcher η CD Projekt RED μας καθιστά σαφές πως ο ήρωάς της δεν είναι ένας συνηθισμένος τύπος. Ο Geralt of Rivia μπορεί να τα βάλει μόνος του με στρατιές ξιφομάχων και πανίσχυρα μυθικά bosses , συνεπώς είναι μοναδικός, πολυσύνθετος και εξαιρετικά θανατηφόρος.

Σήματα κατατεθέντα: Τα άσπρα του μαλλιά και οι χαρακιές στο πρόσωπό του.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Η φωνή του. Όταν σταματήσει να μιλάει ξέρεις ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε πετσοκόψει.

 

1: Kratos
Πρώτη εμφάνιση: God of War (2005)
SCE Santa Monica Studio
Δημιουργός: David Jaffe

kratos

Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μιλάμε για τον Έλληνα ημίθεο που αποτελεί φόβητρο ακόμα και για τους ίδιους τους Θεούς του Ολύμπου. Ο Kratos είναι ακόμα ένας αντί-ήρωας, ο πρωταγωνιστής της σειράς God of War, προδομένος, μανιασμένος και διψασμένος για εκδίκηση. Αποφασισμένος να συνθλίψει όποιον θεωρεί ότι του έκανε κακό, δεν θα σταματήσει ακόμα και αν χρειαστεί να ισοπεδώσει όλους τους εχθρούς και κυρίως τους…Θεούς.

Ο Kratos χειρίζεται άριστα, όπλα όπως τα Blades of Chaos, Blades of Athena και Leviathan Axe, ενώ από την έκδοση του 2018 αποκτάει δεκάδες skills, με τα οποία κάνει τα όπλα αυτά ακόμη πιο ισχυρά. Μπορεί επίσης να αποκεφαλίζει τους αντιπάλους του, να τους καρφώνει, να τους ανοίγει στα δύο, ενώ σύμφωνα με τις προγενέστερες εκδόσεις της σειράς, δεν διστάζει να κάνει έρωτα…με πολλές υπάρξεις μαζί. Κυρίως όμως, ο Κράτος κατάφερε να εξοντώσει ένα σωρό Έλληνες θεούς του Ολύμπου αλλά και της Νορβηγικής μυθολογίας. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, ο τύπος σκοτώνει Θεούς! Τελεία και παύλα!

Σήματα κατατεθέντα: Το κόκκινο tattoo και τα όπλα του, Blades of Chaos και Blades of Athena, συμπληρώνουν ιδανικά το image του «φονέα των γιγάντων» που όλοι αγαπάμε.
Μεγαλύτερο badass χαρακτηριστικό: Η δολοφονική του μανία τον καθιστά ασταμάτητο.

 

Επόμενο Best Of
Όλοι οι παραπάνω χαρακτήρες σίγουρα έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία των video games και αποτελούν τα πλέον «σκληρά καρύδια» που έχουν περάσει από τις οθόνες μας. Η…έκρηξη τεστοστερόνης αυτής της εβδομάδας λοιπόν ολοκληρώθηκε και όπως πάντα περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια πάνω στο θέμα.

Δείτε ακόμη το Best of με τις Top 10 ηρωίδες στον χώρο των video games. Για εκτενή συζήτηση για το επόμενο Top 10 της στήλης Best of, μπείτε στο αντίστοιχο forum topic για να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 SirLvr (Level 27) 22/02/2013 23:46
Καταπληκτικό Top10!!! Μπράβο Γρηγόρη για το άρθρο. Εμένα οι αγαπημένοι μου είναι: Dante, Kratos, Agent47 και Sam Fisher.
#2 Blade (Level 10) 23/02/2013 00:23
Εγώ θα έβαζα και Vaas από Far Cry 3 αλλά οκ.
#3 Glamorous (Level 27) 23/02/2013 01:00
Όντως ο Vaas είναι ο αγαπημένος μου badass. Αλλά από ότι είδα μόνο για ήρωες οπότε θα πω ότι προτιμώ τον αιώνια γοητευτικό και αριστοκρατικό Dante :-)
#4 rjhe (Level 22) 23/02/2013 01:08
Ο Vaas δεν είναι badass είναι ψυχάκιας και είναι "κακός" και θα παίξει μπάλα σε άλλη κατηγορία σε κάποιο επόμενο Top 10!!!
#5 Glamorous (Level 27) 23/02/2013 01:40
Quoting rjhe:
Ο Vaas δεν είναι badass είναι ψυχάκιας και είναι "κακός" και θα παίξει μπάλα σε άλλη κατηγορία σε κάποιο επόμενο Top 10!!!

Oκ να μπει σε Top 10 για ψυχάκιδες κακούς τότε....μαζί με τον Origami Killer.
#6 rjhe (Level 22) 23/02/2013 02:06
Quoting Glamorous:
Quoting rjhe:
Ο Vaas δεν είναι badass είναι ψυχάκιας και είναι "κακός" και θα παίξει μπάλα σε άλλη κατηγορία σε κάποιο επόμενο Top 10!!!

Oκ να μπει σε Top 10 για ψυχάκιδες κακούς τότε....μαζί με τον Origami Killer.


Μη βιάζεσαι...Σου έχω θεματάρα για την επόμενη φορά να μπεις να ψηφίσεις τη Bayonetta 2 και 3 φορές να το ευχαριστηθείς και μου λες για Origami Killer :-*
#7 Vasilis (Level 25) 23/02/2013 11:17
Kratos για κορυφή! Οτυπάς ρήμαξε ολόκληρο τον Όλυμπο και όχι μονό.
Είχα διαβάσει ένα απόσπασμα από το βιβλίο "God of War" που έλεγε ότι δεν υπήρχε ένα πλάσμα να του δείξει λίγη αγάπη και δεν είχε εχθρούς διότι τους είχε σφάξει όλους... και αν το έλεγες "άρπυια" το θεωρούσε βρισιά και σε πετσόκοβε 8)
#8 Zagnaphein (Level 20) 23/02/2013 11:57
Θα πρόσθετα και τον Ezio στους Badasses δεν πέρασε και λίγα! Και ίσως άλλαζα τον Kratos με τον Duke για την θέση 1.
#9 eliminator (Level 26) 23/02/2013 12:42
Πολύ καλό άρθρο. Το Νο1 πιστεύω ανήκει στον Κρατος!
Μια ερώτηση: ο Joker θεωρείται badass χαρακτήρας;
Γενικά σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πάρα πολλοί δυστυχώς δεν γίνεται να τους βάλουμε όλους!
#10 GamerPs3maniac (Level 16) 23/02/2013 12:50
Χωρίς παρεξήγηση, ο Solid Snake είναι για μένα ο καλύτερος ήρωας. Μπροστά του όλοι οι άλλοι είναι γατάκια!!! :P
#11 kostinio7 (Level 12) 23/02/2013 14:48
πολυ καλη λιστα, αλλα χωραγε και ενας Εzio εκει μεσα.
#12 rjhe (Level 22) 23/02/2013 15:15
Quoting eliminator:
Kratos για κορυφή! Ο τυπάς ρήμαξε ολόκληρο τον Όλυμπο και όχι μονό.
Είχα διαβάσει ένα απόσπασμα από το βιβλίο "God of War" που έλεγε ότι δεν υπήρχε ένα πλάσμα να του δείξει λίγη αγάπη και δεν είχε εχθρούς διότι τους είχε σφάξει όλους... και αν το έλεγες "άρπυια" το θεωρούσε βρισιά και σε πετσόκοβε 8)

Ο Joker πάει και αυτός προς κατηγορία ψυχάκια, μαζί με Vaas πχ....δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε badass
#13 Misfit (Level 20) 23/02/2013 15:43
Quoting Glamorous:
Quoting rjhe:
Ο Vaas δεν είναι badass είναι ψυχάκιας και είναι "κακός" και θα παίξει μπάλα σε άλλη κατηγορία σε κάποιο επόμενο Top 10!!!

Oκ να μπει σε Top 10 για ψυχάκιδες κακούς τότε....μαζί με τον Origami Killer.


Οκ, ανυπομωνώ! Στο τοπ 10 των ψυχάκιδων κακών, κρατήστε θέση και για τον General Sarrano απο το Bulletstorm!

Πολύ καλό Top 10 Γρηγόρη. Ως σήμα κατατεθέν των τυπαδων του Double Dragon, θα έβαζα και την..."αγκωνιά" XD
#14 asmilon (Level 26) 23/02/2013 18:52
Πολυ δυνατο top και με βρισκει συμφωνο με οσου εχει συμπεριλαβει! Good job!
#15 Lordwinter (Level 28) 24/02/2013 01:02
O "Δούκας" δίκαια βρίσκεται εκεί, αν και μέσα στο Top 10 ήθελα να δω τον Asura. Όσοι από εσάς έχετε παίξει το Asura's Wrath θα συμφωνήσετε πιστεύω.
#16 Zaratoth (Level 28) 26/02/2013 23:31
Hail to the King, baby.
#17 panosdark (Level 12) 26/02/2014 22:31
Πολύ καλό top 10.
#18 +1 Kadaz (Level 22) 26/03/2021 03:41
Kratos πρώτος. Μπορεί να σκοτώσει μέχρι και τους υπόλοιπους από το top ten xd.
#19 Manos (Level 39) 26/03/2021 05:47
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ανανεώσαμε το Top 10 με τους πιο badass ήρωες και βγάλαμε και βίντεο!
Ο Έλληνας ημίθεος Kratos φιγουράρει στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Geralt και τρίτο τον Δούκα.
Από την Ελλάδα έχει εμπνευστεί και η Supergiant για τον Zagreus (του Νο.1 indie game του 2020), ενώ το ψευδώνυμο του Master Chief θυμίζουμε ότι είναι "Spartan"! 8)
#20 Manos (Level 39) 26/03/2021 05:47
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ανανεώσαμε το Top 10 με τους πιο badass ήρωες και βγάλαμε και βίντεο!
Ο Έλληνας ημίθεος Kratos φιγουράρει στην πρώτη θέση, με δεύτερο τον Geralt και τρίτο τον Δούκα.
Από την Ελλάδα έχει εμπνευστεί και η Supergiant για τον Zagreus (του Νο.1 indie game του 2020), ενώ το ψευδώνυμο του Master Chief θυμίζουμε ότι είναι "Spartan"! 8)
#21 BigGreekGamer (Level 31) 26/03/2021 10:58
Από τους αγαπημένους μου είναι ο Agent 47. Σε όλα τα games της σειράς Hitman μου αρέσει πολύ αυτός ο χαρακτήρας. Η άνεση που έχει μέσα στις σφαίρες που ρίχνουν οι εχθροί... :D
#22 Frazzle (Level 20) 26/03/2021 14:53
Καλό top 10 και σωστή η τοποθέτηση του Kratos στην 1η θέση.
#23 Xintzi (Level 20) 26/03/2021 23:15
Πολύ ωραίο Top 10 συμφωνώ σχεδόν σε όλα και φυσικά στο νούμερο 1 ο αγαπημένος Kratos. Επίσης έχω μεγάλη αδύναμια στη σειρά Uncharted και στον Drake. Κάθε φορά που παίζω game της σειράς ταυτίζομαι μαζί του.
Notification