Game Tutorials: Οδηγός για αρχάριους στο FIFA Ultimate Team

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Game Tutorials: Οδηγός για αρχάριους στο FIFA Ultimate Team

Game Tutorials: Οδηγός για αρχάριους στο FIFA Ultimate Team

Χτίσιμο ομάδας, εύρεση παικτών, chemistry styles και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Στο νέο μας βίντεο στο GameWorld σας παρουσιάζουμε κάτι που έχετε ζητήσει μέσα από το Facebook group FIFA Greece.

Όσοι είστε αρχάριοι στο FIFA, είτε γιατί ξεκινήσατε να παίζετε πρόσφατα, είτε γιατί κάνατε μετάβαση από το PES (eFootball), μην ανησυχείτε. Σας έχουμε τον απόλυτο οδηγό για αρχάριους. Στο βίντεο με το FIFA Ultimate Team Tutorial σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να φτιάξετε την καλύτερη δυνατή ομάδα.

Παράλληλα, ανακοινώνουμε την νέα μας σειρά με την ονομασία Game Tutorials.

Στον οδηγό θα μάθετε τα παρακάτω:
- Επιλογή πρωταθλήματος.
- Πως θα βρείτε παίκτες.
- Τα επιμέρους στατιστικά παικτών
- Objectives
- Squad Building Challenges
- Τα consumables
- Τα Chemistry styles
- Πως θα φτιάξετε το γήπεδο
- Division Rivals και άλλα modes
- Ανάλυση του gameplay

Επιλογή πρωταθλήματος
Στο ξεκίνημά σας θα πρέπει να επιλέξετε το πρωτάθλημα στο οποίο θα χτίσετε την ομάδα σας. Το αγγλικό πρωτάθλημα έχει γρήγορους παίκτες σε όλες τις θέσεις, το Ιταλικό έχει παίκτες σε πολύ καλές τιμές (άρα χτίζετε καλή ομάδα γρήγορα) και καλούς αμυντικούς, το Ισπανικό έχει πολύ καλούς τεχνίτες, το Γερμανικό βασίζεται κυρίως στις Bayern και Dortmund και λιγότερο στις υπόλοιπες ομάδες, ενώ το Γαλλικό πρωτάθλημα βασίζεται κυρίως στην Paris Saint-Germain.

Αν είστε σε δίλημμα τότε εξετάστε παίκτες στο FUTHead.com και το κόστος τους στο FUTbin.com και αποφασίστε. Σκεφτείτε ότι στην αρχή θα πρέπει να δαπανήσετε ελάχιστα χιλιάδες coins σε κάθε θέση για την πρώτη σας ομάδα. Οι κάρτες χωρίζονται σε Bronze, Silver, Gold και πιο σπάνιες κάρτες που είναι Inform ή οι σπανιότερες κάρτες όλων που αφορούν τους Icons, δηλαδή βετεράνους παίκτες με υψηλότατα ratings, τις περισσότερες φορές άνω του 90. Στους αγώνες χρησιμοποιούνται κάρτες Gold και πάνω.

Την ομάδα σας μπορείτε να την δείτε αν κρατήσετε πατημένο το αριστερό analog stick προς τα κάτω. Εκεί θα εμφανιστεί η βασική σας ενδεκάδα, οι αναπληρωματικοί και το chemistry της ενδεκάδας. Στόχος σας είναι να σχηματίσετε chemistry μεταξύ των παικτών σας, διαφορετικά θα έχουν λάθη στη συννενόησή τους μέσα στο γήπεδο. Αν προέρχονται από το ίδιο πρωτάθλημα τότε θα έχουν κίτρινο chemistry μεταξύ τους. Αν επιπρόσθετα προέρχονται από την ίδια χώρα ή και την ίδια ομάδα τότε θα έχουν πράσινο chemistry. Αρκεί ακόμα και μόνο  το κίτρινο chemistry για να πετύχετε σύνολο 100/100 chemistry στην ομάδα σας. 

Πως θα βρείτε παίκτες
Αφού ανοίξετε τα πρώτα σας packs (πακέτα με κάρτες που περιέχουν παίκτες) και βάλετε τους παίκτες από το πρωτάθλημα που επιλέξατε στην αντίστοιχη θέση, δείτε σε ποιες θέσεις έχετε κενά και χρειάζεστε παίκτες από το πρωτάθλημα που επιλέξατε. Θα πρέπει να αγοράσετε παίκτες από το μενού Transfer List. Πολύ απλά ανοίξτε το FUTHead.com, πατήστε στο Players και μετά βάλτε φίλτρο την θέση που θέλετε. 

Επίσης, στο FUThead γίνεται ταξινόμηση σύμφωνα με το Rating, αλλά μπορείτε να κάνετε ταξινόμηση σύμφωνα με το Pace, το Shooting, το Passing και άλλα στατιστικά, ανάλογα με την θέση, το σύστημά σας και το στυλ παιχνιδιού σας. Με βάση αυτά τα κριτήρια διαλέγετε και τους κατάλληλους παίκτες. Στη συνέχεια τσεκάρετε τις τιμές τους στο FUTbin.com ή απευθείας στο παιχνίδι από το μενού Transfer Market, όπου γράφετε στην αναζήτηση το όνομα του παίκτη και πειραματίζεστε με την επιλογή "Max Buy Now" ώστε να βρείτε τον παίκτη που θέλετε στην καλύτερη δυνατή τιμή. Στα αποτελέσματα που θα σας εμφανιστούν, επιλέξτε παίκτη με το κατάλληλο Chemistry, ανάλογα με την θέση του. Το Chemistry εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κάρτας του. Αποφύγετε δηλαδή ο παίκτης να έχει Basic Chemistry (δηλαδή κανένα Chemistry, κάτι που συμβολίζεται με ένα παπούτσι). Επιλέξτε δηλαδή μια κάρτα παίκτη με ένα οποιοδήποτε σύμβολο εκτός του παπουτσιού.

Τα επιμέρους στατιστικά παικτών
Για να δείτε τα επιμέρους στατιστικά των παικτών τότε απλά ψάξτε τους στο FUTHead.com ή από το Squad, αν τον έχετε ήδη ή από το Transfer List. Πάνω σε μία κάρτα απλά πατάτε το δεξί analog stick. Οι έξι κατηγορίες στατιστικών που βλέπετε σε κάθε κάρτα χωρίζονται σε επιμέρους στατιστικά. 
- Οι τερματοφύλακες θα πρέπει να έχουν καλό Handling για να μπλοκάρουν την μπάλα και Reflexes για τα αντανακλαστικά τους στα δύσκολα σουτ.
- Οι αμυντικοί θα πρέπει να έχουν καλό Defense και καλά Physical stats για να είναι αποσπέλαστοι και γρήγοροι. Οι ακραίοι αμυντικοί χρειάζονται περισσότερο Acceleration και Pace ώστε να είναι γρήγοροι και να προλαβαίνουν τους αντίπαλους wingers.
- Οι αμυντικοί μέσοι θα πρέπει να έχουν καλά Defense και Physical stats για να κόβουν τους αντιπάλους και ταυτόχρονα να μπορούν να δίνουν μάχες στο κέντρο και να πάρουν πρώτες κεφαλιές.
- Τα εξτρέμ (LM, LW, RM, RW) θα πρέπει να έχουν υψηλό Pace και από εκεί και πέρα στατιστικά ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού σας. Αν πατάνε περιοχή θέλουν καλό Dribbling και  Shooting. Αν τους θέλετε για να βγάζουν σέντρες τότε θέλουν καλό Crossing.
- Οι επιθετικοί (ST, FW) θέλουν υψηλό Shooting και Pace. Ιδανικά και καλό Dribbling ή ακόμα και Heading (αν παίζετε με σέντρες).

Objectives
Όσοι πετυχαίνετε νίκες, βάζετε γκολ, κάνετε αγοραπωλησίες παικτών ή ξεκλειδώνετε πράγματα για την ομάδα σας, τόσο ολοκληρώνετε objectives. Τα objectives δίνουν coins, xp, xp boosts και δώρο κάρτες. Σε κάθε objective μπορείτε να δείτε και τις ανταμοιβές που δίνει. Όταν ολοκληρώνετε μία ομάδα από objectives τότε σας δίνεται μεγαλύτερο reward.

Squad Building Challenges
Τα Squad Building Challenges είναι ένα mode στο οποίο δίνετε παίκτες που έχετε ήδη με στόχο να αποκτήσετε είτε πακέτα παικτών, είτε συγκεκριμένους παίκτες. Τα SBC ξεκινούν από απλές ανταλλαγές καρτών, του στυλ "Δώστε 11 Gold κάρτες και λάβετε ένα πακέτο καρτών" και φτάνουν σε πιο σύνθετα, όπως προκλήσεις που σας ζητούν να δώσετε παίκτες από το ίδιο πρωτάθλημα αλλά διαφορετικής εθνικότητας, από διαφορετικό πρωτάθλημα αλλά ίδιας εθνικότητας, challenges με ένα ελάχιστο chemistry παικτών κτλ.

Τα consumables
Τα αντικείμενα αυτά είναι κάρτες που εφαρμόζετε στους παίκτες σας και βρίσκονται στην Transfer list. Κάθε παίκτης ή προπονητής στην ομάδα σας χρειάζεται το consumable στοιχείο "Contract"  για να του ανανεώσετε το συμβόλαιο. Τις κάρτες αυτές τις βρίσκετε σε πακέτα ή τις αγοράζετε. Επίσης, αγοράζετε και τα Chemistry styles, τα οποία βελτιώνουν τις ικανότητες των παικτών σας, αλλά και τα Position change, τα οποία αλλάζουν θέση στους παίκτες σας, για να βολευτείτε αντίστοιχα σε ένα σύστημα.

Chemistry styles
Τα Chemistry styles βρίσκονται όπως προαναφέραμε στο μενού Transfer List/Consumables. Ανάλογα με την θέση του και τις ελλείψεις στα στατιστικά κάθε παίκτη σας θα πρέπει να επιλέγετε και το κατάλληλο chemistry style. Για παράδειγμα, ένας αργός επιθετικός θα χρειαστεί Chemistry που θα του δώσει υψηλότερη ταχύτητα (Pace ή τα επιμέρους στατιστικά Acceleration και Sprint Speed). Ένας επιθετικός με χαμηλό Shooting θα χρειαστεί κάρτα που θα του δώσει υψηλό Shot Power, Finishing και Long Shots. Εξετάστε προσεκτικά τα επιμέρους στατιστικά κάθε παίκτη σας

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα Chemistry styles ανά θέση.

Club-Γήπεδο
Στο μενού Club μπορείτε να αλλάξετε το λογότυπο και την εμφάνιση της ομάδας από τα επιμέρους μενού (για εντός ή εκτός έδρας). Στο υπομενού Stadium μπορείτε να αλλάξετε τις κερκίδες του γηπέδου, τα τέρματα, το τραγούδι που θα ακούγεται από τα μεγάφωνα του γηπέδου όταν μπαίνει γκολ, τους πανηγυρισμούς των οπαδών  κτλ.

Division Rivals και άλλα modes
Το Division Rivals είναι το πιο γνωστό mode απ' όλα, καθώς θα παίζετε αγώνες με την ομάδα σας ενάντια σε άλλους παίκτες που έχουν διαμορφώσει ομάδα, με στόχο την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ξεκινάτε από την Division 10. Αν μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μαζέψετε αρκετούς αριθμούς πόντους, τότε έχετε το δικαίωμα να μπείτε σε Qualification για το Fifa Ultimate Team Champions, όπου παίζετε για το επίσημο παγκόσμιο τουρνουά της EA, που δίνει δώρο διάφορα packs και στους τελικούς χρηματικά έπαθλα.

Ένα επίσης σημαντικό mode είναι και το Ultimate Team Draft.  Σε αυτό παίζετε είτε σόλο, είτε με αντίπαλους άλλους παίκτες. Δεν ελέγχετε την ομάδα σας, αλλά σας δίνεται ένα draft παικτών σε κάθε θέση. Στόχος σας είναι να πετύχετε το μεγαλύτερο δυνατό σερί νικών για να σας τύχουν πακέτα καρτών ως bonus. Για να μπείτε ωστόσο στο Ultimate Team Draft (είτε single-player, είτε online)  τότε χρειάζεστε 15.000 coins, τα οποία μαζεύετε ή 300 Fifa points, τα οποία πληρώνετε με πραγματικά χρήματα. Εδώ υπάρχει λοιπόν ρίσκο γιατί αν δεν καταφέρετε σερί νίκες τότε η επένδυσή σας μπορεί να πάει χαμένη.

Μπείτε στο Facebook group FIFA Greece όπου συζητάμε τα πάντα όλο το 24ωρο.

Δείτε επίσης το FIFA Ultimate Team Live της Δευτέρας, το πρώτο μας Ultimate Team βίντεο και το Career mode σε Ultimate δυσκολία.

Δείτε τα καλύτερα Wonderkids για το Career mode και συζητήστε για το FIFA 22 στο παρακάτω forum topic.

Αν ψάχνετε συμπαίκτες ή αντιπάλους στο FIFA τότε γράψτε το ID σας εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification