• Ειδήσεις
  • Retro
  • Το πιο σπάνιο αντίτυπο Super Mario Bros. πουλήθηκε για 660.000 δολάρια

Το πιο σπάνιο αντίτυπο Super Mario Bros. πουλήθηκε για 660.000 δολάρια

Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Το πιο σπάνιο αντίτυπο Super Mario Bros. πουλήθηκε για 660.000 δολάρια

Το πιο σπάνιο αντίτυπο Super Mario Bros. πουλήθηκε για 660.000 δολάρια

Η ακριβότερη πώληση βιντεοπαιχνιδιού στην ιστορία. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/3/21] Διάφορα σφραγισμένα Super Mario Bros. με υψηλή αξιολόγηση έχουν πουληθεί για άκρως μεγάλα ποσά.

Το παρακάτω Super Mario Bros. όμως, με αξιολόγηση 9.6, φαίνεται ότι θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Είναι ακριβότερο ακόμα και από το αντίστοιχο αντίτυπο με αξιολόγηση 9.4 που είχε πουληθεί στα 100.000 δολάρια.

Το συγκεκριμένο πωλείται online στα 300.000 δολάρια από την Heritage Auctions. Το αντίτυπο δημιουργήθηκε τις χρονιές μεταξύ 1986 και 1987. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου (ελπίζουμε να μην είναι πρωταπριλιάτικο αστείο!) και θα ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι το prototype Nintendo PlayStation, η ιστορική εκείνη κονσόλα που αποτέλεσε το μήλον της έριδος μεταξύ Nintendo και Sony, πουλήθηκε για 380.000 δολάρια. Άραγε έχει αντίστοιχη σημασία ένα αντίτυπο του Super Mario Bros.;

[UPDATE: 4/2/21 - Η ακριβότερη πώληση βιντεοπαιχνιδιού στην ιστορία] Το πιο σπάνιο αντίτυπο Super Mario Bros. πουλήθηκε τελικά για 660.000 δολάρια και αποτελεί την ακριβότερη πώληση βιντεοπαιχνιδιού στη ιστορία.

Το τελικό ποσό είναι πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο αυτού του προηγούμενου ρεκόρ, το οποίο είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2020 με την πώληση ενός σφραγισμένου αντίτυπου του Super Mario Bros. 3 για 156.000 δολάρια. Πριν από αυτό, το ρεκόρ το είχε ένα αντίτυπο του Super Mario Bros. σε κατάσταση “mint” το οποίο πουλήθηκε για 114.000 δολάρια. Τον Φεβρουάριο του 2019, ένα άλλο αντίτυπο του Super Mario Bros είχε πουληθεί για 100.150 δολάρια. Το Super Mario Bros. που πουλήθηκε για 660.000 δολάρια είναι σε κατάσταση “pristine”, σύμφωνα με την εταιρεία δημοπρασιών Heritage Auctions μέσω της οποίας έγινε η πώληση.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Τέξας, είπε πως αυτό το αντίγραφο είναι πολύ ξεχωριστό επειδή αποτελεί το καλύτερο σφραγισμένο με πλαστικό αντίγραφο με διατρητή χαρτονένια ετικέτα που έχουν δει. Επιπλέον η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για το παλαιότερο σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. που έχει ποτέ πουλήσει σε δημοπρασία της μιας και πρόκειται για την τέταρτη μόλις έκδοση, η παραγωγή της οποίας διήρκησε για πολύ λίγο καιρό. Αυτό όμως δεν αποτελεί το μοναδικό προϊόν της Nintendo που πέρασε από δημοπρασία της Heritage Auction φτάνοντας πολύ μεγάλο ποσό. Μία κονσόλα Nintendo Play Station είχε πουληθεί εκεί για 380.000 δολάρια τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε το review του Super Mario 3D World + Bowser's Fury και συζητήστε για το Super Mario Bros. στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification