Ειδήσεις

0 user comments
Έπεσε η καρό σημαία.
13 Ιουλίου, 17:56
0 user comments
Δείτε πως θα είναι τα rap battles. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 17:37
0 user comments
Κατεβάστε το δωρεάν από την ιστοσελίδα της Ubisoft. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 17:03
0
Ένα FPS παλιάς κοπής
13 Ιουλίου, 15:57
0 user comments
Δείτε πως θα είναι τα Viking rap battles. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 15:20
0 user comments
Κάποια στιγμή μέσα στο έτος.
13 Ιουλίου, 15:18
0 user comments
Και όχι αυτόματα όπως σε προηγούμενους τίτλους.
13 Ιουλίου, 15:06
0 user comments
Easter egg με αναφορά στο Assassin's Creed. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 14:42
0 user comments
FPS
Ο Anton θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο συγκριτικά με προηγούμενους ανταγωνιστές. [UPDATE]
13 Ιουλίου, 14:29
0 user comments
Στο πρώτο επεισόδιο αναλύουμε το The Last of Us.
13 Ιουλίου, 14:20
0 user comments
Επίσης, δεν θα έχει τα κλασικά side quests.
13 Ιουλίου, 13:58
Μόνιμες Στήλες eSports Τα eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Τα eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Tuesday, 04 Sep 2018  | in eSports | Γράφτηκε από τον Γιώργος Λόλας   | (4 σχόλια)
Γιώργος Λόλας

Γιώργος Λόλας  

Press Start: Η στήλη των αναγνωστών μαζί σας κάθε Δευτέρα. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα video games.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/97/5d/23/esports-olympic-games-2024-73-1502281665.jpg
 

Τα eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η βία στα games ίσως σταθεί εμπόδιο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 9/8/17] Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι πιθανότατα θα περιλαμβάνουν και eSport games.

Μιλώντας στο Associated Press, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Tony Estanguet δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις περί εισαγωγής των eSports ως αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024! Ο Estanguet ανέφερε ότι θα συζητήσουν με εκπροσώπους των eSports και με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για το ζήτημα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα. Οι νέοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα eSports. Ας το δούμε λοιπόν, ας συναντηθούμε μαζί τους και να προσπαθήσουμε να βρούμε γέφυρες. Δεν θέλω να πω όχι, θα έχει ενδιαφέρον να μιλήσουμε με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και με τους gamers και τις εταιρείες ανάπτυξης για να κατανοήσουμε την διαδικασία και την επιτυχία των Esports.”

Τα eSports γνώρισαν τεράστια έκρηξη επιτυχίας τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, θα αποτελέσουν επίσημο αγώνισμα στους Ασιάτικους Αγώνες του 2022, ενώ πανεπιστήμιο του Λέστερ ξεκινάει μάθημα στα eSports σε συνεργασία με το ESL. Θυμίζουμε επίσης ότι το Rocket League βρέθηκε στα φετινά Summer X Games με τουρνουά που είχε ως έπαθλο 75.000 δολάρια.

[UPDATE: 30/8/17 - Πρόεδρος Ολυμπιακής επιτροπής: "Τα βίαια games δεν έχουν θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες"] Ο Thomas Bach, πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής δήλωσε ότι "τα βίαια games δεν έχουν θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες και θα τεθούν εκτός συζήσεις".

Μόλις μερικές εβδομάδες μετά την αρχική ανακοίνωση για την εισαγωγή των eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες από πλευράς Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής μέσω δηλώσεων του Tony Estanguet, ο Thomas Bach, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε αντίθεση άποψη, καθώς θεωρεί ότι τα μη αθλητικά games "προωθούν την βία συνεπώς δεν έχουν θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες".

Αντίθετα, "τα αθλητικά games, όπως αυτά που αφορούν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα αθλήματα, αναπαριστούν κατά κάποιο τρόπο τις "Ολυμπιακές αξίες" και έχουν θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες". Στόχος της Ολυμπιακής επιτροπής είναι ότι προάγεται να μην αφορά την βία αλλά την ειρήνη μεταξύ ανθρώπων και "τα βίαια games ¨που περιλαμβάνουν σκοτωμούς και εκρήξεις δεν ταιριάζουν."

Στα games αυτά εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι συγκαταλέγονται τα Counter-Strike (όπως και κάθε FPS), αλλά και τα LoL και DotA 2. Ενδεχομένως το Rocket League να μπει οριακά στη λίστα, παρότι περιλαμβάνει εκρήξεις και καταστροφές αντίπαλων οχημάτων.

[UPDATE 2: 29/10/17 - Θα χρειαστεί μια ομοσπονδία για eSports ώστε να ενταχθούν] Η Ολυμπιακή επιτροπή δήλωσε επίσημα ότι τα eSports θα χρειαστούν μια ομοσπονδία για να μπορέσουν να ενταχθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μετά την δήλωση του προέδρου της Ολυμπιακής επιτροπής, Thomas Bach, σχετικά με το ότι "τα video games έχουν βία, εκρήξεις και σκοτωμούς", η Ολυμπιακή επιτροπή πήρε πριν από λίγες ώρες διαφορετική στάση. Πλέον συμφωνεί ότι "Τα eSports έχουν δείξει πρόοδο, ειδικά με τα δημογραφικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την διαρκώς αυξανόμενη ενασχόληση των νέων σε κάθε χώρα και η επιτροπή θα μπορούσε να προσφέρει μια πλατφόρμα αλληλεπίδρασης". Για να γίνει αυτό ωστόσο χρειάζεται σε πρώτη φάση μια ομοσπονδία για eSports. Για να δούμε ωστόσο από ποιους θα συσταθεί, μιας και στην περίπτωση των eSports έχουμε να κάνουμε με προϊόντα ιδιωτικών εταιρειών και όχι με αθλητικούς φορείς χωρών που ενώνονται και απαρτίζουν μια ομοσπονδία.

[UPDATE 3: 2/7/18 - Εκδήλωση για την συζήτηση ένταξης των eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες] Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC - International Olympics Committee) και η Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (GAISF - Global Association of International Sports Federations) θα συναντηθούν στις 21 Ιουλίου στην Ελβετία σε μια εκδήλωση-forum όπου θα διερευνηθούν οι συνέργειες και η πλατφόρμα συνεργασίας ανάμεσα στα eSports, την gaming βιομηχανία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εκδήλωση-forum θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, εκεί όπου θα συναντηθούν για πρώτη φορά στις ίδιες αίθουσες παίκτες από την βιομηχανία των eSports, publishers, ομάδες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, χορηγοί, διοργανωτές εκδηλώσεων και εκπρόσωποι της Ολυμπιακής κίνησης. Η Παγκόσμια Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών, δήλωσε μέσω του προέδρου της Patrick Baumann ότι: "Ο αθλητισμός δεν μένει ποτέ στάσιμος και η φαινομενική αύξηση της δημοτικότητας των eSports και του gaming αποτελεί μέρος της διαρκούς εξέλιξής τους. Το eSports Forum θα είναι μια πολύτικη ευκαιρία για εμάς να καταλάβουμε τα eSports, την απήχησή τους και πιθανότατα την μελλοντική ανάπτυξή τους, ώστε να σκεφτούμε τρόπους συνεργασίας με γνώμονα το κοινό συμφέρον των αθλημάτων στα χρόνια που θα ακολουθήσουν".

Ορισμένες από τις θεματολογίες που ανακοινώθηκαν για τα πάνελ συζητήσεων στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι: "Ο κόσμος των eSports", "Τι προσδιορίζει την Ολυμπιακή κίνηση", "Η ισότητα των φύλων σε όλα τα αθλήματα" κ.α. Κάθε πάνελ συζήτησης θα έχει εκπροσώπους τόσο από τα eSports, όσο και από την Ολυμπιακή κίνηση.

[UPDATE 4: 4/9/18 - Εμπόδιο η βία στα games] Κατά την διάρκεια των Ασιατικών Αγώνων 2018, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ένταξη των eSports στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Bach ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πότε ή εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί αυτό, καθώς η βία στα video games στέκεται εμπόδιο στην ένταξή τους. Μιλώντας στο The Associated Press, σημείωσε χαρακτηριστικά: “Δεν μπορούμε να έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες games που προωθούν την βία και τις διακρίσεις. Games που περιλαμβάνουν βία είναι αντίθετα με τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Θα πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτό το θέμα”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στους Ασιατικούς Αγώνες 2018, τα eSports έκαναν την εμφάνισή τους ως άθλημα επίδειξης. Συγκεκριμένα, συμπεριελήφθησαν έξι games, τα Arena of Valor, Clash Royale, Hearthstone, League of Legends, Pro Evolution Soccer και StarCraft II. Τα παραπάνω games δεν μετρήθηκαν στα μετάλλια, παρόλα αυτά στους Ασιατικούς Αγώνες του 2022 τα Esports θα εισαχθούν ως αγώνισμα όπου τα μετάλλια θα μετρηθούν κανονικά για κάθε χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τα eSports και συζητήστε εκτενώς για αυτά στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 TheReaper (Level 22) 09/08/2017 19:06
Δεν ξέρω αν συμφωνώ ή διαφωνώ. Ναι, καλή η αναγνώριση, αλλά για ολυμπιακό άθλημα, νομίζω είναι τραβηγμένο.
#2 +1 Professor_Severus_Snape (Level 26) 10/08/2017 03:43
Άλλο ο αθλητισμός, άλλο τα games. Τα τουρνουά που πραγματοποιούντ αι σήμερα, μπορούν να αυξηθούν στο μέλλον. Κι ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι καμιά 100στή χώρες βγάζουν ομάδες για καθένα από τα επιλεγμένα games, και μιλήσουμε για εθνική εκπροσώπηση, μπορεί να διοργανωθεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν θέση, γιατί δεν έχουν σχέση.
#3 +1 dimas.fk19 (Level 12) 10/08/2017 11:30
Πολύ καλή η ιδέα αλλά όχι στους ολυμπιακούς αγώνες δεν λέει το παράκαναν σκεφτείτε να παίζουν παιχνίδια που να κάθονται σε καρέκλες και να λες είναι άθλημα αυτό...
#4 ashbringer (Level 25) 11/08/2017 10:22
Συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια.Τα e-sports δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους ολυμπιακούς αγώνες.

Top-game-of-the-month 

 

Notification