Ειδήσεις

0 user comments
FPS
Θα κυκλοφορήσει μέσω Steam.
21 Σεπτεμβρίου, 14:47
0 user comments
Μπορεί να μετονομαστεί σε Ships That Fight Underground, λόγω δικαστικής διαμάχης. [UPDATE]
21 Σεπτεμβρίου, 14:05
0 user comments
Το ανακάλυψε μια streamer στο Twitch.
21 Σεπτεμβρίου, 12:56
0 user comments
RPG
Πλέον αυτής που θα είναι upgrade από το PS4 και Xbox One X.
21 Σεπτεμβρίου, 12:16
0 user comments
Μέσω νέας αξιολόγησης στο PEGI.
21 Σεπτεμβρίου, 11:42
0 user comments
30 gaming έπιπλα IKEA θα εμφανιστούν το 2021.
20 Σεπτεμβρίου, 23:22
2 user comments
FPS
Στη δημοσιότητα το launch trailer. [UPDATE]
20 Σεπτεμβρίου, 23:06
3 user comments
Ο Christopher Judge επιστρέφει ως Kratos. [UPDATE]
20 Σεπτεμβρίου, 22:52
0 user comments
Προφανώς λόγω μεγάλης βάσης χρηστών.
20 Σεπτεμβρίου, 22:45
0 user comments
Ότι δεν κατάφερε με το Steam έγινε με το Epic Games Store.
20 Σεπτεμβρίου, 22:07
Previews Sunless Sea preview

Sunless Sea preview

Saturday, 13 Sep 2014  | in Previews | Γράφτηκε από τον Νικολής Ασημάκης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/02/95/81/sunlessseapreview-52-1410627477.jpg
 

Sunless Sea preview

Εξερευνώντας τον σκοτεινό κόσμο του ενδιαφέροντος Adventure RPG της Failbetter Games.

Έχω ως χόμπι να χαζεύω στο Steam για games. Πώς είναι οι βιτρίνες σε μαγαζιά για τις γυναίκες; Έτσι και εγώ έχω το Steam, στο οποίο έχω βρει κατά καιρούς μια πληθώρα από ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ένα από αυτά είναι και το Sunless Sea, το οποίο κυκλοφόρησε 1η Ιουλίου σε Early Access.

Δημιουργός του είναι η Failbetter Games, μια μικρή προγραμματιστική εταιρεία με βάση το Λονδίνο η οποία είχε μέχρι στιγμής στο ενεργητικό της ένα browser game με τίτλο Fallen London. Το Sunless Sea είναι ένα indie Adventure/RPG με στοιχεία εξερεύνησης που λαμβάνει χώρα κάτω από την επιφάνεια της γης σε μια Βικτωριανή περίοδο. Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για το lore, υποτίθεται πως το Λονδίνο εξαφανίστηκε και επανεμφανίστηκε κάτω από την επιφάνεια της γης και απέκτησε το νέο του όνομα, Fallen London.

Darkness in London
Αυτό συνεπάγεται έναν αρκετά σκοτεινό κόσμο, τόσο μεταφορικά, όσο και πρακτικά, ο οποίος φαίνεται σαν να έχει βγει από σελίδες ιστοριών του Lovecraft. Ακολουθεί το στυλ των παιχνιδιών "create your own adventure", δηλαδή με άφθονες επιλογές που τα ακολουθεί, με αναλυτική αφήγηση των αντίκτυπων της εκάστοτε επιλογής που κάνετε ως παίκτης. Προσθέστε σε αυτό την δημιουργία χαρακτήρα καθώς και ανταμοιβές -είτε υλικές είτε σε στατιστικά- σε στυλ RPG και έχετε τη βάση του Fallen London.

Το Sunless Sea διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο με αυτόν του Fallen London. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, όπου μένατε μέσα στα όρια της πόλης, εδώ ο σκοπός σας είναι η εξερεύνηση. Ξεκινώντας το παιχνίδι λαμβάνετε το ρόλο του καπετάνιου ενός ατμοκίνητου πλοίου. Αρχικά πρέπει να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας, το οποίο περιλαμβάνει επιλογή εικόνας, ονόματος και προσφώνησης (Madame/Sir, MyLord, Captain κτλ). Επιπλέον έχετε την ευκαιρία να επεξεργαστείτε το παρελθόν του χαρακτήρα σας, το οποίο θα αυξομειώσει -ανάλογα με τις επιλογές σας- τα αρχικά σας στατιστικά και να θέσετε έναν σκοπό ζωής που, αν τον ολοκληρώσετε, κερδίζετε το παιχνίδι. Έχετε πάντα την επιλογή να μην το κάνετε όμως, να ξεκινήσετε το παιχνίδι σε ένα... άγραφο χαρτί, στο οποίο θα χαραχθεί η δική σας ιστορία.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και θυμίζουν κάτι από Tim Burton και Don't Starve, χωρίς τα καθαρά καρτουνίστικα στοιχεία, αλλά με την ίδια απαράμιλλη σκοτεινή χροιά. Η μουσική που συνοδεύει τα ταξίδια σας είναι πολύ καλή και ανατριχιαστική, με τρομακτικά ξεσπάσματα σε περίπτωση κάποιου κακού συμβάντος ή επίθεσης δυνατού εχθρού.

Ταξίδι στο άγνωστο
Το Sunless Sea έχει πέντε βασικές πτυχές: την εξερεύνηση, τις μάχες, την οικονομία, τα στατιστικά και τις επιλογές. Ξεκινάτε στο λιμάνι του Fallen London μέσα στο πλοίο σας με τα απαραίτητα για να ξεκινήσετε το πρώτο σας ταξίδι. Η top-down κάμερα και ο χειρισμός του πλοίου με τα πλήκτρα WASD καθιστούν το βασικό χειρισμό αρκετά απλό. Υπάρχει μια μπάρα στο κάτω μέρος τις οθόνης με κάποιες βασικές επιλογές, καθώς και τα hotkeys τους για να τα επιλέξετε εύκολα και γρήγορα. Τα W και S χρησιμοποιούνται για να αυξήσετε ή να ελαττώσετε την ταχύτητα του πλοίου σας, οπότε κυρίως θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα A και S για να καθορίσετε την πορεία σας στον πραγματικά αχανή υπόγειο ωκεανό.

sunlesssea 1

Βέβαια δεν μπορείτε να εξερευνήσετε όσο θέλετε. Εδώ μπαίνει το survival στοιχείο του παιχνιδιού.  Υπάρχουν τρεις βασικοί μετρητές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας: καύσιμα, πείνα και φόβος. Τα δυο πρώτα είναι σχετικά εύκολα στην κατανόηση. Έχετε βαρέλια με καύσιμα και κιβώτια με τρόφιμα, τα οποία βλέπετε στην πάνω αριστερά πλευρά της οθόνης. Η μπάρα με τα καύσιμα αδειάζει όσο προχωρά ο χρόνος, ενώ η μπάρα της πείνας γεμίζει, μέχρι να φτάσει σε σημείο που είναι η ώρα για γεύμα. Δεν είχα μέχρι στιγμής την ατυχία να ξεμείνω χωρίς κάποιο από τα δυο, αλλά από όσα είδα, αν ξεμείνετε από καύσιμα, μπορείτε να χαλάσετε κιβώτια τροφίμων ώστε να βρείτε κάτι εύφλεκτο να πετάξετε στη μηχανή του πλοίου και αν ξεμείνετε από τρόφιμα, μπορείτε είτε να σκοτώσετε κάποιο περιπλανώμενο τέρας για τροφή είτε, στην έσχατη περίπτωση, να αναγκαστείτε να φάτε μέλη του πληρώματός σας!

Όπως προείπαμε, ο κόσμος είναι σκοτεινός και προκαλεί τρόμο στις καρδιές των ανθρώπων. Όσο πιο ψηλά είναι το επίπεδο τρόμου, τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για εσάς, καθώς θα συμβαίνουν γεγονότα αρνητικά για το πλήρωμα (όπως αυτοκτονίες από κατάθλιψη). Ο τρόμος μπορεί να περιοριστεί κατά τη διάρκεια ταξιδιού με τη χρήση της λάμπας που έχει το πλοίο σας (η οποία σας βοηθά να βλέπετε και στον ορίζοντα καλύτερα, αλλά καίει καύσιμα) και με το να περνάτε μέσα στο φως που εκπέμπουν λάμπες-σημαδούρες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της θάλασσας.

Μάχες
Η πείνα και ο φόβος δεν είναι τα μόνα προβλήματα που θα συναντήσετε. Μέσα στον απέραντο ωκεανό υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, από πειρατές μέχρι γιγάντια θαλάσσια τέρατα. Άμα σας ακουμπήσει κάποια από αυτές τις εχθρικές μονάδες, σας δίνεται η επιλογή να πολεμήσετε ή να προσπαθήσετε να ξεφύγετε. Αν επιλέξετε να πολεμήσετε, μπαίνετε στην οθόνη μάχης. Το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλό και πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο με την επιλογή παύσης πατώντας το Spacebar. Με το ποντίκι επιλέγετε τις διάφορες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε. Υπάρχουν τρεις βασικοί μετρητές, η φωτεινότητα, η μπάρα ζωής και οι ναύτες.

sunlesssea 2

Πρέπει πρώτα να κάνετε ενέργειες οι οποίες θα ανεβάσουν το μετρητή φωτεινότητας, όπως να πετάξετε κροτίδες λάμψης. Έπειτα, ανάλογα με τα επίπεδα φωτισμού του αντιπάλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιλογές επίθεσης. Αρχικά αυτές οι επιλογές είναι μόλις δύο, αλλά αυξάνονται ανάλογα με τις αναβαθμίσεις που θα κάνετε στο πλοίο σας. Μόλις φτάσει στο μηδέν η ζωή του αντιπάλου, οδηγείστε πάλι σε οθόνη επιλογής,  για το τι θα κάνετε με το κουφάρι του. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αν χάσετε τη μάχη (με το να φτάσει είτε η μπάρα ζωής είτε η μπάρα ναυτών στο 0), χάνετε αυτομάτως και το παιχνίδι! Η προκαθορισμένη επιλογή του παιχνιδιού λειτουργεί με auto save και διαγραφή του αν πεθάνετε, αν και μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο δυσκολίας ώστε να κάνετε save όπου θέλετε. Αν οι ναύτες πέσουν κάτω από το μισό του ανώτατου αριθμού, δεν μπορείτε να πιάσετε τη μέγιστη ταχύτητα με το πλοίο σας, κάτι που σας καθιστά πιο εύκολο στόχο επίθεσης.

Κάθε λιμάνι και... καημός
Καταφέρατε να επιβιώσετε τη σκληρή θάλασσα και φτάσατε στο επόμενο λιμάνι. Τα τρόφιμα σας τελειώνουν και τα καύσιμα δεν φτάνουν για να επιστρέψετε στη βάση σας (η οποία είναι μόνιμα το Fallen London). Τι κάνετε λοιπόν; Μέσω του συστήματος επιλογών, μπορείτε να πάτε στο μενού της πόλης και να επισκεφτείτε τους εμπόρους (εφόσον είναι διαθέσιμοι στο συγκεκριμένο λιμάνι) για να αγοράσετε τα απαραίτητα. Το βασικό νόμισμα του παιχνιδιού ονομάζεται Echo, με το οποίο γίνονται όλες οι αγοραπωλησίες. Ένας από τους σκοπούς των δημιουργών του Sunless Sea είναι να σας δώσουν την επιλογή να γίνετε έμπορος. Στην συγκεκριμένη έκδοση που δοκιμάσαμε (μιας και το παιχνίδι είναι ακόμα σε early access) είναι αρκετά δύσκολο καθώς, όπως έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι οι developers, είναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσετε ένα αρκετά καλό κεφάλαιο χρημάτων στις πρώτες ώρες ενασχόλησης, καθώς πολλές από τις επιλογές που θα μπορείτε να πάρετε θα προστεθούν σε μελλοντικά updates.

Τα λιμάνια έχουν και άλλες επιλογές εκτός των καταστημάτων. Κάθε λιμάνι είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικά κτήρια και NPC που μπορείτε να συναντήσετε. Μην περιμένετε να τα βρείτε όλα την πρώτη φορά που θα φτάσετε. Το παιχνίδι έχει ένα μετρητή, ο οποίος, όσο πιο πολύ ταξιδεύετε, τόσο αλλάζουν τα πράγματα που μπορείτε να βρείτε στις πόλεις. Για παράδειγμα επισκέφθηκα το λιμάνι του Venderbight, το οποίο έμαθα πως είναι ιερό μέρος για μια ομάδα ατόμων και πως μπορώ να φέρω επί πληρωμής πιστούς από άλλα λιμάνια.

Τη δεύτερη φορά ανακάλυψα ένα εστιατόριο, τον ιδιοκτήτη του οποίου θα μπορούσα να προσλάβω ως μάγειρα του πλοίου μου. Την τρίτη φορά επισκέφθηκα έναν ναό στον οποίο μπορούσα να προσευχηθώ. Όλα αυτά έγιναν μέσω επιλογών που μου έδινε το παιχνίδι. Τα μέρη είναι δύο ειδών, αυτά που ξεκλειδώνονται (όπως το εστιατόριο) και πλέον υπάρχουν hotkeys για να τα επισκεφθώ κατευθείαν  κάθε φορά που βρεθείτε στο λιμάνι και τα μέρη μιας φοράς (όπως ο ναός), τον οποίο βρήκα πατώντας την επιλογή να κάνω βόλτα στην πόλη.

sunlesssea 3

Μιας και αναφερθήκαμε στις επιλογές, πρέπει να γίνει αναφορά στα Curiosities, Stories και Circumstances. Αυτά είναι μια μορφή tokens, τα οποία είναι παντός είδους βραβεία που κερδίζονται μέσω των επιλογών σας, τα οποία όμως δεν είναι αντικείμενα, όπως τα καύσιμα ή τα τρόφιμα. Παραδείγματα tokens είναι το "Recent News" (Curiosities) που μπορεί να ανταλλαχθεί  με χρήματα σε κάποιο λιμάνι, είτε να ξεκλειδώσει κάποια επιλογή σε κάποιο άλλο λιμάνι, το "Admiralty’s Favour" (Stories) που κερδίζετε κάθε φορά που γράφετε ένα report για κάθε λιμάνι που επισκέπτεστε και το παραδίδετε πίσω στο Fallen London και σας επιτρέπει να συναντήσετε τον Admiral για να του ζητήσετε χάρες,  όπως την δωρεάν επισκευή του πλοίου σας.

Ένα άλλο παράδειγμα από τα tokens είναι το "An Admiralty Commission" (Circumstance) το οποίο δρα σαν άτυπο είδος quest. Το σημαντικότερο από όλα αυτά είναι στο κομμάτι των Curiosities, τα Secrets, τα οποία μπορείτε να ξοδέψετε είτε για χάρες, χωρίς κάποια υλική ανταμοιβή, είτε για την εξέλιξη των στατιστικών σας. Τα Secrets μπορείτε να τα αποκτήσετε είτε ατόφια, μέσω των επιλογών σας (να κρυφακούσετε μια συνομιλία χωρίς να σας προσέξουν) είτε συγκεντρώνοντας αρκετά Fragments ώστε να σχηματίσουν ένα Secret (περισσότερα για αυτό το σύστημα θα ειπωθούν παρακάτω).

Στατιστικά και επιλογές
Τα στατιστικά του παιχνιδιού είναι τα εξής: Hearts, Veils, Pages, Mirrors και Iron. Όλα αυτά επηρεάζουν τόσο διάφορες επιλογές που θα κάνετε, όσο και τη μάχη. Το στατιστικό Hearts βοηθά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μπάρα τρόμου και γενικότερα επιλογές που έχουν να κάνουν με καθαρά ηγετικά στοιχεία (να εμπνεύσετε το πλήρωμά σας να ξεχάσει το φόβο του κλπ), καθώς και στην υγεία. Το Veils αυξάνει την ταχύτητα του σκάφους, καθώς και την ικανότητα Evasion στη μάχη. Επιπλέον βοηθά στις επιλογές που έχουν να κάνουν με stealth. Η ικανότητα Pages καθορίζει το πόσο γρήγορα μετατρέπονται τα Fragments σε Secrets και τις επιλογές που έχουν να κάνουν με γνώση. Το Mirrors από την άλλη επηρεάζει το πόσο δυνατό είναι το φως του προβολέα του πλοίου σας, καθώς και το πόσο δυνατές είναι οι ενέργειες φωτεινότητας κατά τη διάρκεια της μάχης.

Τέλος, το Iron έχει να κάνει με το πόση ζημιά κάνετε την ώρα της μάχης. Αυτά τα στατιστικά είναι συνολικά για όλο το πλοίο. Επηρεάζονται τόσο από τον χαρακτήρα σας (base) όσο και από άλλους παράγοντες. Αυτοί είναι τα μέλη του πληρώματός σας, το είδος του πλοίου σας και τα upgrades που του έχετε βάλει. Για να αυξήσετε τα στατιστικά του χαρακτήρα σας πρέπει να μιλήσετε με κάποιο μέλος του πληρώματος και με αντάλλαγμα Secrets, σας μαθαίνει τα... μυστικά του επαγγέλματος και αυξάνει κάποιο στατιστικό σας, το οποίο διαφέρει ανάλογα με τη θέση του μέλους στο πλήρωμα.

Πέρα από τους τρεις μετρητές που αναφέρθηκαν στο κομμάτι της εξερεύνησης, υπάρχει και ένας τέταρτος, αυτός των Fragments, ο οποίος μόλις γεμίσει, αντικαθιστά τα Fragments με ένα Secret. Αυτός ο μετρητής γεμίζει με την εξερεύνηση του κόσμου και όσο μαθαίνετε περισσότερα στοιχεία για αυτόν.  Αν ανακαλύψετε ένα μέρος που δεν έχετε επισκεφθεί πριν, αν κατά τη διάρκεια μιας μάχης αντί για επίθεση επιλέξετε να παρατηρήσετε τον αντίπαλο (με τον κίνδυνο να σας επιτεθεί και να χάσετε), αν μετά τη μάχη με ένα τέρας επιλέξετε να του κάνετε νεκροψία, αν σε ένα λιμάνι ρωτήσετε τους ντόπιους για φήμες σχετικά με τον τόπο τους, θα αποκτήσετε Fragments. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, καθώς σας ωθεί συνεχώς να εξερευνήσετε τον κόσμο και να μάθετε περισσότερα για αυτόν και τους κατοίκους του.

Ακριβώς κάτω από το μετρητή αυτό είναι το Captain’s Log, ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού, το οποίο καταγράφει τα συμβάντα και πόσα fragments παίρνετε από αυτά. Το κάθε συμβάν είναι γραμμένο σαν να διαβάζετε όντως ένα Captain’s Log, με την ακριβή ημερομηνία και γραφή του στυλ "Ανακαλύψαμε την Χ περιοχή" ή "Μπήκαμε στα γνώριμα νερά έξω από το Fallen London και το πλήρωμα αδημονεί να φτάσουμε στο λιμάνι", κάτι το οποίο δίνει ένα άλλο κύρος στον τίτλο της Failbetter Games.

Τέλος, έχουμε τις επιλογές. Τα περισσότερα υπέρ και κατά των επιλογών έχουν ήδη ειπωθεί παραπάνω. Εδώ θα προστεθεί και το γεγονός κάποιων quests που μπορεί να συναντήσετε. Για παράδειγμα στο λιμάνι θα πετύχετε έναν ύπουλο, μονόφθαλμο τύπο, ο οποίος θα σας προσφέρει δωρεάν καύσιμα και τρόφιμα για αρκετές μέρες ταξιδιού. Θα τα δεχτείτε ή όχι; Αν τα δεχτείτε, θα επανέλθει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και θα σας ζητήσει μια χάρη ως αντάλλαγμα. Αν δεν την κάνετε, μπορεί να συμβεί κάτι απρόσμενο και κακό. Επιπλέον, μπορείτε να συνομιλήσετε με τα μέλη του πληρώματός σας (όχι τους ναυτικούς) και σε μελλοντικό update, θα διαθέτει ο καθένας τους το δικό του χαρακτήρα και side quests.

Sunless death
Ήσασταν άτυχοι, κάτι πήγε στραβά. Τελείωσαν τα καύσιμα και μείνατε μέσα στο πέλαγος μέχρι να σας τελειώσουν τα τρόφιμα. Πολεμήσατε με κάποιον πιο δυνατό από εσάς και χάσατε. Λίγη σημασία έχει, πλέον είστε νεκρός. Αυτό σημαίνει πως τελείωσαν όλα; Ναι και όχι.  Ο χαρακτήρας σας δεν υπάρχει πια, όμως υπάρχει διάδοχος. Όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί του Sunless Sea, ο επόμενος χαρακτήρας σας μπορεί να είναι η κόρη του προηγούμενου, ένας μαθητής του ή ακόμα και ένας άκυρος που βρήκε το ημερολόγιό σας σε ένα μαγαζί αξιοπερίεργων πραγμάτων. Δεν ξέρω κατά πόσο θα προστεθούν αναλυτικές επιλογές για δημιουργία οικογένειας, αλλά, έχοντας πεθάνει μια φορά, είχα απλώς επιλογή συνέχειας.

sunlesssea 4

Το πρωτότυπο είναι  πάντως πως αν επιλέξετε να συνεχίσετε, σας δίνονται τρεις επιλογές για να διαλέξετε κάτι που θέλετε να περάσει στον επόμενο χαρακτήρα σας. Αυτά τα τρία πράγματα είναι ο χάρτης που έχετε ήδη εξερευνήσει, κάποιο συγκεκριμένο στατιστικό του χαρακτήρα σας ή ένα συγκεκριμένο μέλος του πληρώματος για να έχετε από την αρχή του νέου χαρακτήρα σας. Αυτό βοηθά τόσο στο replayability του παιχνιδιού, όσο και στο προσωπικό roleplay του καθενός, όπως το παράδειγμα που αναφέρθηκε παραπάνω με τον τύπο που αγόρασε το ημερολόγιο.  Εγώ σκέφτηκα πως κάτι τέτοιο συνέβη με το νέο χαρακτήρα μου, με το να αγοράσει το χάρτη που είχε δημιουργήσει ο προηγούμενος χαρακτήρας μου στα ταξίδια του.

Επίλογος
Η τιμή του Sunless Sea είναι 20 ευρώ στο Steam. Η κυκλοφορία του ολοκληρωμένου παιχνιδιού υπολογίζεται το Σεπτέμβριο, με τετραπλάσιο χάρτη, ανάλογα μεγαλύτερη ιστορία και ποσότητα επιλογών και την τελική έκδοση όλων των μηχανισμών, τα οποία όμως θα κυκλοφορούν στο ενδιάμεσο σε μορφή update για όσους το έχουν αγοράσει ήδη. Επιπλέον, έχει δηλωθεί πως θα προσπαθήσουν να κάνουν πιο balanced το παιχνίδι, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια προβλήματα, όπως η μπάρα του τρόμου που γεμίζει πολύ εύκολα, αλλά αδειάζει αντίστοιχα δύσκολα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως, όσοι το αγοράσετε σε Early Access, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μελλοντικά DLC που θα κυκλοφορήσουν. Σίγουρα, θα βγει ένα expansion, το οποίο θα σας επιτρέπει μεταξύ άλλων να χειρίζεστε υποβρύχιο.

Το Sunless Sea μπορεί να είναι σε Early Access, πρόκειται όμως να προστεθεί αρκετό ακόμα υλικό, σύμφωνα με την Failbetter Games. Είναι ήδη αρκετά καλοστημένο πάντως για να μπορέσετε να το απολαύσετε για ώρες σε αυτό το στάδιο, κάτι που δείχνει σοβαρότητα και επαγγελματισμό εκ μέρους της προγραμματιστικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον indie Adventure/RPG  που αξίζει την προσοχή σας. Λόγω της φύσης του παιχνιδιού και των επιλογών που σας δίνονται, είναι σίγουρο ότι θα σας κρατήσει για πολυάριθμα playthroughs, καθώς το replayability του βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Διαθέτει πολύ καλή σκοτεινή ατμόσφαιρα και αξιόλογο soundtrack, πολλά μέρη προς εξερεύνηση και πλήθος επιλογών και δυνατοτήτων που θα σας κρατήσουν για αρκετό καιρό κοντά του.

Μπορείτε να βρείτε την early access του Sunless Sea στο Steam, η οποία κοστίζει 20 ευρώ. Η ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο για PC και Mac.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Badlorg (Level 25) 13/09/2014 20:06
:D συναρπαστικό το preview Νικολή :lol: η 2η παράγραφος με τρέλανε :lol: Πολύ καλό παιχνίδι από τα λεγόμενα σου.Θα το τσιμπήσω από ότι φαίνεται. ;-)
#2 +1 DoUzOs (Level 27) 13/09/2014 21:34
Πολύ ωραίο το preview. Με συνάρπασε αρκετά και το παιχνίδι αποτελεί μία σίγουρη αγορά, όταν κυκλοφορήσει!

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification