Ειδήσεις

1 user comments
Αιτία η πρόθεση για "μη αποκλεισμό χρηστών".
25 Νοεμβρίου, 00:36
2 user comments
Προαιρετικά με δώρο in-game αντικείμενα. [UPDATE]
24 Νοεμβρίου, 23:56
0 user comments
Ο Phil Spencer άφησε θετικά σχόλια.
24 Νοεμβρίου, 23:33
0 user comments
FPS
Πιο ρεαλιστικό μαλλί και μύες στους παίκτες.
24 Νοεμβρίου, 23:03
0 user comments
RPG
Character customization, οδήγηση και μάχη.
24 Νοεμβρίου, 22:29
0 user comments
Επίσημη συνεργασία από την Konami.
24 Νοεμβρίου, 22:03
0 user comments
Τέσσερις δωρεάν τίτλοι για τον επόμενο μήνα.
24 Νοεμβρίου, 20:08
0 user comments
Zlatan Ibrahimovic: "Ποιος έδωσε άδεια στην EA να χρησιμοποιεί το όνομα μου;"
24 Νοεμβρίου, 19:40
0 user comments
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Valve.
24 Νοεμβρίου, 19:02
0 user comments
Οι scalpers πουλάνε τις κονσόλες σε υψηλότερες τιμές στο Ebay.
24 Νοεμβρίου, 18:20
1 user comments
Μόλις στα 29,98. 
24 Νοεμβρίου, 17:39
Μόνιμες Στήλες Press Start Press Start: Προτιμάτε την digital ή την physical αγορά των video games σας;

Press Start: Προτιμάτε την digital ή την physical αγορά των video games σας;

Sunday, 18 Oct 2020  | in Press Start  | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/7b/1a/26/largest-collection-videogames-tcm25-567093-54-1603049044.jpg
 

Press Start: Προτιμάτε την digital ή την physical αγορά των video games σας;

Η εποχή της κυριαρχίας των ψηφιακών πωλήσεων έχει φτάσει.

Στην εποχή που διανύουμε, το internet και οι online υπηρεσίες ριζώνουν όλο και βαθύτερα στην καθημερινότητα μας,. Οι φορητές συσκευές, τα PC και οι κονσόλες αναβαθμίζονται συνεχώς και μαζί τους εξελίσσονται τόσο το λογισμικό, όσο και το υλικό τους. Ταχύτερη επεξεργαστική ισχύς, καλύτερη απεικόνιση, περισσότερος αποθηκευτικός χώρος και μία πληθώρα επιλογών από εφαρμογές και video games που καταλαμβάνουν όλο και περισσότερη μνήμη στις συσκευές μας. Αυτό είναι λογικό, καθώς οι απαιτήσεις του κοινού αυξάνονται, άρα αυξάνεται και ο όγκος του λογισμικού στις συσκευές πολυμέσων μας. Η συγκεκριμένη τάση, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφη και την βιομηχανία των video games. Μετά από την εισαγωγή των digital κονσολών στην όγδοη γενιά, με τα PS4 Slim και Xbox One S All Digital και λίγο πριν από την κυκλοφορία της ένατης γενιάς κονσολών στην αγορά, γνωρίζουμε ότι και η Sony αλλά και η Microsoft θα κυκλοφορήσουν από μία disc-less νέα κονσόλα, τα PS5 Digital και Xbox Series S. Μπορεί να υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην απόκτηση μίας disc-less κονσόλας (τα οποία θα βρείτε εδώ), όμως οι digital αγορές δεν αφορούν μόνο τις εν λόγω κονσόλες, καθώς μπορείτε να αγοράσετε ψηφιακά και στο κινητό τηλέφωνο, το PC αλλά και τις κονσόλες που υποστηρίζουν εισαγωγή δίσκου.

Στις μέρες μας οι ψηφιακές αγορές έχουν γίνει πολύ εύκολες, με αποτέλεσμα πολλοί αγοραστές να τις προτιμούν. Γιατί άλλωστε να ξοδέψεις χρόνο και ενέργεια πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα, αντί να αγοράσεις ότι θέλεις ψηφιακά χωρίς να χρειαστεί ούτε να κουνηθείς από την θέση σου αλλά ούτε και να ξοδέψεις χρόνο; Οι εταιρείες ανάπτυξης σαφώς και προσπαθούν να φέρουν την digital εποχή των αγορών και αυτό δεν είναι μόνο χάριν της εξέλιξης. Αν αναλογιστούμε τα έξοδα μίας retail πώλησης για τις εταιρείες ανάπτυξης, όπως το υλικό του δίσκου, η συσκευασία, τα έξοδα των εργοστασίων, τα έξοδα των υπαλλήλων και τα λοιπά, είναι προφανές ότι οι ψηφιακές πωλήσεις έχουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος αφού δεν έχουν όλα αυτά τα έξοδα. Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει η μετάβαση από τις retail αγορές στις digital καθολικά στο μέλλον, τότε το κέρδος των εταιρειών θα αυξηθεί κατά πολύ εξαλείφοντας τα έξοδα παραγωγής.

Με την πανδημία του κορωνοϊού και τα όσα μέτρα επιβάλλονται παγκοσμίως, ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί να αποφύγει τις πολλές μετακινήσεις, για να αποφύγει και τις πολλές συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να προτιμάει την digital αγορά των video games ή των εφαρμογών που χρειάζεται και αυτό πλέον είναι εμφανές και στα charts. Το FIFA 21 για παράδειγμα είχε πτώση 42% στις physical πωλήσεις του, κάτι πρωτοφανές για την σειρά, όμως είχε αύξηση κατά 31% στις ψηφιακές πωλήσεις του, ενώ έγινε το πρώτο FIFA στην ιστορία του franchise που οι digital πωλήσεις ξεπέρασαν τις physical. Όλα δείχνουν ότι το βαρίδιο γέρνει περισσότερο στην μεριά των digital αγορών σιγά σιγά και σε αυτό συμβάλουν πολλοί παράγοντες. Προσωπικά θεωρώ υγιή την ισορροπημένη συνύπαρξη των digital και physical αγορών ως επιλογές. Η τελευταία μου αγορά ήταν digital και μπορώ να πω ότι με βόλεψε μία χαρά, όμως μου στέρησε την ευχαρίστηση του να ανοίγω ένα καινούριο video game όπως και την δυνατότητα είτε να το πουλήσω είτε να το δανείσω. Εσείς προτιμάτε digital ή physical αγορές κυρίως και γιατί; Καλή εβδομάδα σε όλους.

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Ποιο παιχνίδι θα είναι η επόμενη αγορά σας;

FIFA 21 Ultimate Team Livestreams

Το πιο πρόσφατο user Blog

10 χαρακτηριστικά του PS4 που μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα γράφει η Αναστασία Κεραμάρη

Το πιο πρόσφατο user Review

Spyro Reignited Trilogy γράφει ο Γιάννης Σιδηρόπουλος

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 22) 18/10/2020 22:36
Προσωπικά μιλώντας, για μένα καλύτερα να έχω την physical μορφή. Τα ψηφιακά, καλά μεν, αλλά είμαστε κι εμείς οι παλιοί που έχουμε μάθει να κρατάμε τα πράγματα στα χέρια μας.
#2 ashbringer (Level 25) 19/10/2020 10:13
Προτιμώ πάντα την φυσική έκδοση επειδή είμαι συλλέκτης και γιατί το να πιάνεις το δισκάκι στα χέρια σου , το να ασχολείσαι με την συσκευασία του κλπ είναι κάτι μοναδικό.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification