Ειδήσεις

0 user comments
Ο μόλις 31 ετών παίκτης και streamer περνάει στην αιωνιότητα. [UPDATE]
06 Αυγούστου, 18:35
1 user comments
Νέο βίντεο για το MyCareer mode. [UPDATE]
06 Αυγούστου, 18:25
0 user comments
Κάντε το μόνιμα δικό σας μέσω του GOG. [UPDATE]
06 Αυγούστου, 18:14
0 user comments
Σατιρίζει το gaming industry.
06 Αυγούστου, 18:04
0 user comments
Δωρεάν online multiplayer για όσους δεν έχουν gold συνδρομή.
06 Αυγούστου, 17:44
0 user comments
FPS
Θα καθυστερήσει για τον Σεπτέμβριο.
06 Αυγούστου, 17:25
0 user comments
Επιστρέφει μετά από τον παραλίγο αποκλεισμό.
06 Αυγούστου, 17:03
0 user comments
Σήμερα στις 23:00. [UPDATE]
06 Αυγούστου, 16:00
0
Ο σκουπιδιάρης του διαστήματος.
06 Αυγούστου, 12:16
0 user comments
Ώστε να μειωθούν οι τοξικές συμπεριφορές.
06 Αυγούστου, 01:44
Reviews Hitman: Absolution
Comments (23)

Hitman: Absolution Hot

Ο Agent 47 επιστρέφει...στον τόπο του εγκλήματος.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/eb/62/eb/7510f503c4c7d8bdebfb1592e511afc9_Generic.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ο Agent 47 επιστρέφει...στον τόπο του εγκλήματος.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε δει αρκετές αξιόλογες δημιουργίες στον χώρο των stealth games με αποκορύφωμα το περυσινό Deus Ex: Human Revolution και το φετινό Dishonored. Η σειρά Hitman της δανέζικης ΙΟ Interactive έβαλε κι αυτή ένα μικρό...λιθαράκι στην εξέλιξη της συγκεκριμένης κατηγορίας παιχνιδιών την περασμένη δεκαετία. H πρώτη γνωριμία μας με τον Agent 47 (ο εμβληματικός πρωταγωνιστής της σειράς) έγινε τον Δεκέμβριο του 2000 με το Hitman: Codename 47 και στη συνέχεια ακολούθησαν τρία αξιόλογα sequels.

Το πρώτο εκ των τριών ονόματι Hitman 2: Silent Assassin σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο PS2 και κατόπιν αυτού εκτόξευσε την δημοτικότητά της σειράς και του κεντρικού πρωταγωνιστή της στα ύψη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Agent 47 μεταπήδησε και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2007, όταν και προβλήθηκε η ταινία Hitman με τον ηθοποιό Timothy Olyphant στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε φτάσει στα ράφια των καταστημάτων το Hitman: Blood Money, το όποιο ήταν -ως τώρα- το μοναδικό κεφάλαιο της σειράς που κυκλοφόρησε στις next-gen κονσόλες και συγκεκριμένα στο Xbox 360.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δημιουργία αποτελούσε ένα βιαστικό port της έκδοσης του Blood Money από το πρωτότυπο Xbox και δεν αξιοποιούσε ούτε στο ελάχιστο τις hardware δυνατότητες του Xbox 360. Έκτοτε πέρασαν έξι βασανιστικά χρόνια για τους οπαδούς της σειράς για να φτάσουμε σήμερα στο Hitman: Absolution που αποτελεί μια σημαδιακή κυκλοφορία, καθώς πρόκειται για το ντεμπούτο του Agent 47 στο PS3.

Επιπλέον, η IO Interactive χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την Glacier Engine 2 οπότε μένει να δούμε κατά πόσο η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εν τω μεταξύ, το Hitman: Absolution αποτελεί ένα στοίχημα για την IO Interactive αφού οι πρόσφατες δημιουργίες της, τα Kane & Lynch, κινήθηκαν στην μετριότητα. Κατόπιν αυτού η δανέζικη εταιρεία ζητά...άφεση αμαρτιών, όπως άλλωστε και ο Agent 47 για την εξάχρονη απουσία του από τις οθόνες μας.


Never betray your employer
Το σενάριο εξελίσσεται χρονικά ύστερα από τα γεγονότα του Hitman: Blood Money με την Diana Burnwood να προδίδει την Agency και να αποκαλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές της στον Τύπο. Κατόπιν αυτού, η οργάνωση διαλύεται προσωρινά για να καλύψει τα ίχνη της. Για όσους από εσάς δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με κάποιο από τα προηγούμενα μέρη της σειράς να αναφέρουμε ότι η Agency είναι μια παγκόσμια "εταιρεία" δολοφονών, της οποίας μέλος είναι και ο Agent 47.

Ύστερα από ένα μικρό χρονικό διάστημα η Agency ξαναδημιουργείται κάτω από την ηγεσία του αδίστακτου Benjamin Travis. Το νέο "αφεντικό" σας αναθέτει μια νέα και εξαιρετικά κρίσιμη αποστολή. Θα πρέπει να δολοφονήσετε την Diana Burnwood και να παραδώσετε στους ανωτέρους σας την Victoria, ένα μικρό κορίτσι που βρίσκεται υπό την προστασία της Diana. Ο Agent 47 θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με την πρώην συνεργάτιδά του, η οποία μάλιστα του είχε σώσει την ζωή στο παρελθόν.

How many lives will you take to save one?
Τα γεγονότα που αφορούν την δολοφονία της Diana Burnwood διαδραματίζονται στον πρόλογο και ως Agent 47 θα πρέπει να μπείτε μέσα στη βίλα της Diana χωρίς οι φρουροί να αντιληφθούν την παρουσία σας και να σκοτώσετε την προδότρια της Agency. Καθ' όλη την διάρκεια του προλόγου θα παρακολουθήσετε διάφορα tutorials, τα οποία θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με το μοντέλο χειρισμού και τους διάφορους μηχανισμούς του Hitman: Absolution. Στην πορεία ο Agent 47 σκοτώνει μεν την Diana, αλλά διστάζει να παραδώσει το κορίτσι στην Agency. Η νέα σας "προσωπική" αποστολή είναι να προστατέψετε τη Victoria πάση θυσία και να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους η Diana την είχε υπό την προστασία της. Φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς η Agency εξαπολύει ένα ανθρωποκυνηγητό για να βρει τόσο εσάς όσο και τη νεαρή κοπέλα.

Το σενάριο δεν πρωτοτυπεί ιδιαίτερα, αλλά τουλάχιστον παραμένει πιστό στο κλίμα της σειράς και παράλληλα καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο χάρις στις συνεχόμενες ανατροπές του. Επιπλέον, η πλοκή εξελίσσεται ομαλά χωρίς να υπάρχουν "τρύπες" στην αφήγησή της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράγωγη του Hitman: Absolution δεν "δάνεισαν" μόνο τις φωνές του για τις ανάγκες των voice-overs, αλλά υποδύθηκαν κανονικά τους ρόλους τους. Oι κινήσεις τους και η γενικότερη ερμηνεία τους, αποτυπωθήκαν στο παιχνίδι μέσω motion capture.

The fine art of murder
Η δομή του Hitman: Absolution είναι γραμμική σε αντίθεση με τους προκατόχους του και το gameplay ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο στις περισσότερες πίστες του παιχνιδιού. Σκοπός σας είναι να εξολοθρεύσετε συγκεκριμένους στόχους και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε προς την έξοδο της πίστας. Οι δολοφονίες θα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και καλό θα είναι να φροντίζετε να κρύβετε τα πτώματα ώστε να μην τα δουν οι εχθροί σας και σημάνουν συναγερμό. Εάν πάλι κάποιος φρουρός σας αντιληφθεί μπορείτε κρατώντας πατημένο το κουμπί X να προσποιηθείτε ότι παραδίνεστε και στη συνέχεια να τον αρπάξετε ως "ασπίδα".

Στην πράξη έχετε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για να ολοκληρώσετε τις αποστολές σας. Η μια να βγάλετε τα πιστόλια σας και να αρχίσετε να "καθαρίζετε" ότι κινείται και η δεύτερη να χρησιμοποιήσετε stealth τακτικές ώστε να φτάσετε κοντά στον στόχο σας απαρατήρητοι και στη συνέχεια να τον ξεπαστρέψετε. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στο Hitman: Absolution είναι ότι μέσα σε κάθε πίστα υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι για να εκτελέσετε τον αντίπαλό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστόλια με σιγαστήρα, να τον στραγγαλίσετε, να τον δηλητηριάσετε κ.ο.κ.

Κάποιες φορές υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και το περιβάλλον προς όφελός σας (environmental kills). Για παράδειγμα, εάν κάποιος εχθρός στέκεται δίπλα σε έναν λέβητα και εσείς κλείσετε την αντλία που ελέγχει την έξοδο του ατμού θα προκαλέσετε την έκρηξή του, τυλίγοντας με αυτό τον τρόπο τον αντίπαλό σας στις φλόγες.

O Agent 47 μπορεί να εξοπλιστεί μ' έναν μεγάλο αριθμό βαλλιστικών όπλων όπως περίστροφα, πιστόλια, καραμπίνες, sniper rifles. Επιπλέον, σε διάφορα σημεία σε κάθε πίστα υπάρχουν δεκάδες ακόμα αντικείμενα όπως μαχαίρια, πυροσβεστήρες, τούβλα, τσεκούρια κ.ο.κ. τα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε ως όπλα, είτε για αντιπερισπασμό. Για παράδειγμα μπορείτε να πετάξετε ένα τούβλο και να προκαλέσετε θόρυβο ώστε να αναγκάσετε τον εχθρό σας να εγκαταλείψει το πόστο του. Το μοναδικό αρνητικό σημείο είναι ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα Hitman δεν επιλέγετε τον εξοπλισμό σας στην αρχή του κάθε level, ενώ παράλληλα μπορείτε να κουβαλήσετε μόνο ένα αντικείμενο.

Killer Instinct
Το μοντέλο χειρισμού ακολουθεί το μοτίβο των προηγούμενων κεφαλαίων της σειράς, ενώ τα ιδιαίτερα επεξηγηματικά tutorials που παρακολουθήσατε κατά την διάρκεια του προλόγου θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε πολύ γρήγορα μαζί του. Ο έλεγχος του Agent 47 γίνεται με τον αριστερό αναλογικό μοχλό, με τον δεξιό να χρησιμεύει για την χρήση της κάμερας. Για να τρέξετε θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί L1, ενώ πατώντας τον δεξιό αναλογικό μοχλό σκύβετε (crouch). Έχετε την δυνατότητα να προχωρήσετε σκυφτοί και μάλιστα με αυτό τον τρόπο οι πατημασιές σας προκαλούν πολύ μικρότερο θόρυβο, οπότε είναι πιο δύσκολο για τους εχθρούς σας να σας εντοπίσουν.

Με το κουμπί Ο μπορείτε να “κολλήσετε” την πλάτη σας σε κάποια επιφάνεια που προσφέρει κάλυψη όπως τοίχο, πόρτα ή ντουλάπα, για να προστατευτείτε από ενδεχόμενα πυρά των εχθρών σας ή γενικότερα για να μην γίνει αντιληπτή η παρουσία σας από τους φρουρούς. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε από το ένα σημείο κάλυψης στο άλλο πατώντας το κουμπί X. Καλό θα είναι να αποφύγετε όσο είναι δυνατόν τις εχθροπραξίες, αλλά αν τα πράγματα γίνουν...σκούρα μπορείτε να βασιστείτε στα Silverballers σας (τα χαρακτηριστικά πιστόλια του Agent 47). Με το κουμπί L2 τραβάτε τα όπλα σας από τις θήκες τους και στη συνέχεια πυροβολείτε με το R2.

Στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχει ένα μικρό mini map που υποδεικνύει με ακρίβεια τις θέσεις των φρουρών, αλλά και των υπολοίπων NPC. Δίπλα ακριβώς από το minimap υπάρχει η health bar σας. Στην δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει η instinct bar. To instinct είναι ένας μηχανισμός ο όποιος αντιπροσωπεύει τις αυξημένες αισθήσεις του Agent 47 και λειτουργεί όπως το Eagle Vision στη σειρά Assassin's Creed.

Κάθε φορά που ενεργοποιείτε το instinct (πατώντας το κουμπί R1) η οθόνη μαυρίζει και τα μοντέλα των φρουρών, τα τυχόν αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα σημεία όπου μπορείτε να κρύψετε τα πτώματα αρχίζουν να φωσφορίζουν. Επιπλέον, στα χαμηλότερα επίπεδα δυσκολίας θα παρατηρήσετε ότι στο πάτωμα εμφανίζεται μια κόκκινη γραμμή. Η γραμμή αυτή αντιπροσωπεύει το μονοπάτι που ακολουθεί ο εκάστοτε φρουρός όταν κάνει περιπολία, κάτι που σας βοηθάει να αντιληφθείτε καλύτερα τις επόμενες κινήσεις του.

Finish my work I leave my mark, some call it murder I call it fine art

Μια ακόμα χρησιμότητα του instinct είναι ότι κάθε φορά που τραβάτε το όπλο σας ενεργοποιείται ένα bullet-time event κατά το οποίο μπορείτε να "μαρκάρετε" διάφορα σημεία στα σώματα των εχθρών σας και στη συνέχεια να πυροβολήσετε πριν εκείνοι προλάβουν καν να αντιδράσουν. Το instinct σας αναπληρώνεται με την πάροδο του χρόνου στο επίπεδο δυσκολίας Easy, ενώ στα μεγαλύτερα επίπεδα η instinct bar ξαναγεμίζει μόνο όταν σκοτώσετε κάποιον φρουρό χωρίς να γίνετε αντιληπτοί.

Όλα για το high score
Όταν ολοκληρώνετε με επιτυχία μια από τις αποστολές σας βαθμολογείστε ανάλογα με τις επιδόσεις σας. Σε περίπτωση που επιτύχετε κάποιο υψηλό σκορ ξεκλειδώνετε διάφορα perks για τον Agent 47, όπως για παράδειγμα πιο γρήγορο reload στα όπλα σας, πιο σύντομη αναπλήρωση του instinct σας κ.ο.κ. Κάθε ενέργειά σας έχει θετική ή αρνητική επίπτωση στη βαθμολογία σας.

Γενικά για να πετύχετε υψηλό σκορ θα πρέπει να ακολουθήσετε αποκλειστικά stealth προσέγγιση. Θα πρέπει να σκοτώσετε τους φρουρούς μόνο όταν είναι απαραίτητο ή ακόμα καλύτερα να τους αναισθητοποιήσετε πιάνοντάς τους με κεφαλοκλείδωμα και πάντα θα πρέπει να κρύβετε τα πτώματά τους σε διάφορα σημεία όπως ντουλάπες ή κάδους απορριμμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο κέντρο, στην πάνω πλευρά της οθόνης σας, εμφανίζεται μια ένδειξη που δείχνει τον μέσο όρο του σκορ που έχουν επιτύχει οι υπόλοιποι παίχτες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο οπότε ανά πάσα στιγμή μπορείτε να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας.

Stay low and don't make a sound
H τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων σας κινείται σε υψηλά επίπεδα και γενικώς θα πρέπει να επιστρατεύσετε όλες σας τις ικανότητες για να περάσετε απαρατήρητοι. Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε μεταμφιεστεί, η κάλυψή σας ενδέχεται να "σπάσει" πολύ εύκολα εάν συναντήσετε κάποιον NPC με την ίδια αμφίεση. Για παράδειγμα, εάν μεταμφιεστείτε σε αστυνομικό, τα υπόλοιπα όργανα...της τάξεως θα σας υποψιαστούν.

Αξίζει να σταθούμε στο κομμάτι των μεταμφιέσεων, το οποίο αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σειράς. Σε κάθε πίστα υπάρχουν τρεις με τέσσερις διαθέσιμες εμφανίσεις (costumes) που μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες σε περίπτωση που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός φρουρών. Ο Agent 47 μπορεί να μεταμφιεστεί σε μάγειρα, κηπουρό, αστυνομικό, "βαποράκι", επιστάτη κ.ο.κ.

Υπάρχουν όμως δυστυχώς και κάποιες περιπτώσεις που η συμπεριφορά των φρουρών είναι πραγματικά ανεξήγητη. Για παράδειγμα, όταν κάποιος εχθρός αντιληφθεί την παρουσία σας αμέσως θα τρέξει να σημάνει συναγερμό και η κοντινότερη περίπολος θα αρχίσει να σας ψάχνει. Εάν όμως κρυφτείτε σε κάποια ντουλάπα οι φρουροί ποτέ δεν θα την ανοίξουν για να δουν τι υπάρχει μέσα και το γεγονός αυτό δυστυχώς επιδρά αρνητικά στον τομέα του ρεαλισμού.

Silent Assassin
To story mode χωρίζεται σε 20 κεφάλαια και η συνολική διάρκεια του Hitman: Absolution εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξετε να ολοκληρώσετε τις αποστολές σας. Για να βαθμολογηθείτε πάντως με το καλύτερο rating (Silent Assassin) σε κάθε κεφάλαιο θα χρειαστεί να αφιερώσετε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που κυμαίνεται κοντά στις 20 ώρες. Εάν πάλι θέλετε απλά να ολοκληρώσετε τα διάφορα κεφάλαια πυροβολώντας αδιακρίτως και αδιαφορώντας για το σκορ σας τότε θα χρειαστείτε 5-8 ώρες για να δείτε τα credits.

To replayability είναι πολύ υψηλό καθώς υπάρχουν πέντε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, τα οποία είναι τα Easy, Normal, Hard, Professional και Purist. Καθένα από αυτά προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς επηρεάζει το A.I και τον αριθμό των φρουρών που θα συναντήσετε σε κάθε κεφάλαιο και -όπως είναι αναμενόμενο- το Purist ενδείκνυται μόνο στους σκληροπυρηνικούς παίχτες. Αναφέρουμε απλά την περιγραφή του από το μενού για να καταλάβετε για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε: "Νο help, no interface, no guides, only a crosshair". Στο Purist δεν υπάρχουν checkpoints, το instinct σας είναι απενεργοποιημένο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη στην οθόνη και κατά συνέπεια δεν βλέπετε ούτε την health bar σας ούτε τις τοποθεσίες των εχθρών σας.

Contracts
To Hitman: Absolution πέρα από το story mode περιλαμβάνει και ένα online mode ονόματι Contracts. Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα καθώς σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε διάφορες αποστολές (contracts) τις οποίες έχουν δημιουργήσει άλλοι παίχτες. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς τις δικές σας επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την φαντασία σας και την ευρηματικότητά σας.

Για την ώρα υπάρχουν αρκετές αποστολές τις οποίες μπορείτε να αναλάβετε αλλά ελάχιστες καταφέρνουν να πρωτοτυπήσουν. Όπως και στο story mode θα πρέπει να εξολοθρεύσετε συγκεκριμένους στόχους με την διαφορά ότι ο δημιουργός της αποστολής θέτει κάποιους περιορισμούς όπως για παράδειγμα το να σκοτώσετε με συγκεκριμένο όπλο, να μην σας αντιληφθούν οι φρουροί κ.ο.κ. Αφού ολοκληρώσετε με επιτυχία το contract που αναλάβατε μπορείτε να το βαθμολογήσετε, ενώ το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι άλλοι παίχτες για τα δικά σας.

Next-gen Hitman
Όπως προαναφέραμε, η IO Interactive χρησιμοποιεί μια νέα μηχανή γραφικών την Glacier Engine 2, η οποία σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει πολύ καλά. Τα μοντέλα των εχθρών, του Agent 47 και των υπολοίπων κεντρικών χαρακτήρων είναι σχεδιασμένα με αρκετή λεπτομέρεια και ενίοτε και με φαντασία. Το frame rate παραμένει σταθερό στα 30 fps ακόμα και στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολλοί εχθροί στην οθόνη ή συγκεντρωμένα πλήθη σε πλατείες, σιδηροδρομικούς σταθμούς, μπαρ κ.ο.κ.

Τα cutscenes δεν απογοητεύουν και σας δίνουν την αίσθηση ότι παρακολουθείτε μια holywoodιανή υπερπαραγωγή, αν και θα μπορούσε να είχε δοθεί λίγο παραπάνω βάρος στο bump mapping. Η Glacier Engine 2 χρησιμοποιεί και αυτή με την σειρά της -όπως και άλλες σύγχρονες μηχανές γραφικών- τεχνολογία Deferred Lighting. Κατόπιν αυτού οι φωτοσκιάσεις και γενικότερα τα lighting effects είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Εντούτοις πολύ συχνά παρατηρείται έντονο bloom effect, το όποιο δυστυχώς αμαυρώνει ανεπανόρθωτα το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΙΟ Interactive χρησιμοποίησε στο PS3 την edge-smoothing τεχνική MLAA για να ελαττώσει το aliasing που προκαλείται από την χρήση της Deferred Lighting τεχνολογίας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα textures "θολώνουν". Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε αδυναμία της Glacier Engine 2, είτε σε λάθος προγραμματισμό των developers, καθώς η τεχνική MLAA είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο Killzone 3 και στο Dragon Age 2 χωρίς να δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα.

Να προσθέσουμε επίσης ότι συναντήσαμε και κάποια glitches, όπως texture popping (γρασίδι που ξεφυτρώνει καθώς προχωράτε σ' ένα κήπο) και clipping. Αξίζει ιδιαίτερα να αναφερθούμε σ' ένα glitch στο οποίο εξαφανίζονται τα μοντέλα των εχθρών, ενώ παράλληλα βλέπετε τα όπλα τους να αιωρούνται στον αέρα! Σε κάποια cutscenes επίσης βλέπουμε τον Agent 47 να σημαδεύει με το όπλο του, το οποίο όμως δεν εμφανίζεται στην οθόνη.


David Bateson returns
Ο ηχητικός τομέας αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά αυτής της δημιουργίας χάρις στο υποδειγματικό voice acting. Ανάμεσα στους ηθοποιούς συναντάμε αρκετά ηχηρά ονόματα όπως τον Powers Boothe (Nixon, Attila, The Avengers) στον ρόλο του Benjamin Travis, τον Keith Carradine ως Blake Dexter και την πρώην πορνοστάρ Traci Lords που υποδύεται την Layla Stockton. Προς μεγάλη ευχαρίστηση των οπαδών της σειράς ο David Bateson δανείζει για ακόμη μια φορά την φωνή του στον Agent 47.

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε μια έντονη φημολογία ότι ο Bateson θα απουσίαζε από την ομάδα παραγωγής. Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι προσπάθησε αρκετές φορές να επικοινωνήσει με την IO Interactive μέσω τηλεφώνου και μέσω e-mail αλλά η δανέζικη εταιρεία δεν μπήκε καν στον κόπο να του απαντήσει. Τελικά όλα αυτά διαψεύστηκαν με την κυκλοφορία του Hitman: Absolution. Όσον αφορά το soundtrack o Thomas Bartchi, κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Jesper Kyd (Assassin's Creed, Darksiders II, Borderlands 2).

Ένα μελανό σημείο στον ηχητικό τομέα έχει να κάνει με την παρουσία ορισμένων glitches, καθώς αρκετές φορές συναντήσαμε αρσενικούς μικροπωλητές στην πλατεία της Chinatown οι οποίοι μιλούσαν με γυναικεία φωνή. Παράλληλα, το lip sync εμφανίζει και αυτό προβλήματα καθώς δεν είναι σωστά συγχρονισμένο.

Συμπεράσματα
Το Hitman: Absolution σηματοδοτεί την επιστροφή ενός εμβληματικού πρωταγωνιστή στον χώρο των video games και είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα φανατικό φίλο της σειράς. Εντούτοις, η IO Interactive αποφάσισε να ακολουθήσει την "πεπατημένη" προσφέροντάς μας μια δημιουργία που βαδίζει ευλαβικά στα βήματα των προκατόχων της χωρίς να πρωτοτυπεί. Με δεδομένη την εξάχρονη απουσία της σειράς, οι developers είχαν όλο τον χρόνο στη διάθεση τους να μας παρουσιάσουν κάτι σαφώς καλύτερο. Ελπίζουμε πάντως η Square Enix Montreal που αναπτύσσει ήδη το επόμενο Hitman, να καταφέρει να αναζωογονήσει το στιβαρό μεν αλλά "γερασμένο" δε, gameplay της σειράς.

Θετικά:
- Υψηλό Α.Ι
- Ικανοποιητική πρόκληση
- Μεγάλο replayability
- Ενδιαφέρον Οnline
- Υποδειγματικό voice acting

Αρνητικά:
- Glitches στον οπτικοακουστικό τομεα
- Ελάχιστες νέες προσθήκες στο gameplay
- Γραμμική δομή

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 7.7

Ένα αξιόλογο sequel που δεν καταφέρνει να διακριθεί εξαιτίας της έλλειψης πρωτοτυπίας.

Παντελής Δασκαλέλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ObsessedGeorge (Level 17) 30/11/2012 02:32
Ωραίο review Παντελή, το παιχνίδι το έχω στην λίστα μου. Μόλις βγει σε προσφορά στο zavvi, έφυγε για αγορά! Τα stealth είναι τα αγαπημένα μου games! Από όλα τα Hitman το Blood Money ήταν το πιο κορυφαίο.
#2 Glamorous (Level 27) 30/11/2012 02:45
Πολύ ωραίο review! Πάντα τα Hitman ήταν από τα αγαπημένα μου και περίμενα πως και πως να βγει ένα αξιόλογο Hitman για το PS3.
#3 geololj (Level 28) 30/11/2012 03:40
Έχω πολλά χρόνια να τα πω με τον αγαπημένο Agent 47. Από ότι φαίνεται, ήρθε η ώρα να ιδωθώ με τον παλιόφιλο φαλακρό... πράκτωρ! Τρομερό το review Παντελή. Εκτός από όλες τις σημαντικές πληροφορίες για το review, μου άρεσε που πρόσθεσες και λίγο... backstage :)
#4 Misfit (Level 20) 30/11/2012 05:43
Πολύ ωραίο review Παντελη. Μου κίνησε το ενδιαφέρον να παίξω επιτέλους το Hitman Blood Money. Πρέπει να το έχω κοντα 2 χρόνια και δεν το έχω αγγίξει ακομα. Μετά, παίρνει σειρά αυτό...
#5 zerocool7545 (Level 8) 30/11/2012 09:55
Ωραίο review,

Εγώ θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι το παιχνίδι έχει πάρα πολλά προβλήματα στον οπτικοακουστικό τομέα, κυρίως στον ήχο.
Επιπροσθέτως με έχει χαλάσει απίστευτα που δεν μπορώ να κάνω save όποτε θέλω εγώ.Υπάρχουν checkpoints διάσπαρτα στο παιχνίδι αλλά ουσδιαστικά το παιχνίδι σε αναγκάζει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα μονοπάτια αφού μόνο έτσι θα βρεις τα checkpoints.Η ελευθερία κινήσεων στο χώρο δεν υπάρχει επί του πρακτέου.
Τέλος αν επιλέξετε επίπεδο δυσκολίας easy (μην το κάνετε ούτε για αστείο) θα πρέπει να φάτε πάνω από 50 σφαίρες μέχρι να πεθάνετε!!!
Κωμικοτραγικό λέμε!

Σε γενικές γραμμές πάντως είναι καλό παιχνιδάκι αλλά για τα δικά μου γούστα δεν είναι ΗΙΤΜΑΝ.
Btw το έχω σε pc.
#6 nikos-pc (Level 11) 30/11/2012 13:01
7.7 ? Και είχα μεγάλες προσδοκίες για το παιχνίδι.
#7 ObsessedGeorge (Level 17) 30/11/2012 13:10
Quoting nikos-pc:
7.7 ? Και είχα μεγάλες προσδοκίες για το παιχνίδι.

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό και είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε απογοητεύσει. ;-)
#8 luffy3131990 (Level 14) 30/11/2012 15:38
Ωραίο φαίνετε για ενοικίαση .
#9 treloysis (Level 15) 30/11/2012 19:36
Ωραιο παιχνιδι. Θα το νοικιασω να δω τι λεει.
#10 outis (Level 2) 30/11/2012 20:50
το game στο purist mode δν περιγραφεται πραγματικα. Ειχα πραγματικα πολυ καιρο να παιξω τοσο δυσκολο πραγμα. Το εφτασα μεχρι το 12 κεφαλαιο και δν εχω αλλες δυναμεις να το συνεχισω ειδικα τορα που βγηκε το far cry 3. Δεν το συνιστο σε αρχαριους στο ειδος.
#11 Hitman Absolution (Level 8) 01/12/2012 00:36
Quoting zerocool7545:
Ωραίο review,

Επιπροσθέτως με έχει χαλάσει απίστευτα που δεν μπορώ να κάνω save όποτε θέλω εγώ.Υπάρχουν checkpoints διάσπαρτα στο παιχνίδι αλλά ουσδιαστικά το παιχνίδι σε αναγκάζει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα μονοπάτια αφού μόνο έτσι θα βρεις τα checkpoints.Η ελευθερία κινήσεων στο χώρο δεν υπάρχει επί του πρακτέου.

Και εγω ειχα χαλαστει στην αρχη αλλα ευτυχως υπαρχει η δυνατοτητα απενεργοποιησης του checkpoint :-)

[quote name="outis"]
το game στο purist mode δν περιγραφεται πραγματικα. Ειχα πραγματικα πολυ καιρο να παιξω τοσο δυσκολο πραγμα. Το εφτασα μεχρι το 12 κεφαλαιο και δν εχω αλλες δυναμεις να το συνεχισω ειδικα τορα που βγηκε το far cry 3. Δεν το συνιστο σε αρχαριους στο ειδος.


αξιζει απιστευτα να παιξει καποιος το purist mode το οποιο πραγματικα ειναι παλουκι,παντως θα το παλεψω :P
#12 petrakos (Level 4) 01/12/2012 12:24
για οσους δεν το εχουν παιξει καθολου καλο θα ειναι.
#13 treloysis (Level 15) 01/12/2012 12:36
τελικα το παιχνιδι τα σπαει! θυμιζει βεβαια πολυ james bond :)
#14 zerocool7545 (Level 8) 01/12/2012 16:32
Quoting Hitman Absolution:
Quoting zerocool7545:
Ωραίο review,

Επιπροσθέτως με έχει χαλάσει απίστευτα που δεν μπορώ να κάνω save όποτε θέλω εγώ.Υπάρχουν checkpoints διάσπαρτα στο παιχνίδι αλλά ουσδιαστικά το παιχνίδι σε αναγκάζει να ακολουθήσεις συγκεκριμένα μονοπάτια αφού μόνο έτσι θα βρεις τα checkpoints.Η ελευθερία κινήσεων στο χώρο δεν υπάρχει επί του πρακτέου.

Και εγω ειχα χαλαστει στην αρχη αλλα ευτυχως υπαρχει η δυνατοτητα απενεργοποιησης του checkpoint :-)

[quote name="outis"]
το game στο purist mode δν περιγραφεται πραγματικα. Ειχα πραγματικα πολυ καιρο να παιξω τοσο δυσκολο πραγμα. Το εφτασα μεχρι το 12 κεφαλαιο και δν εχω αλλες δυναμεις να το συνεχισω ειδικα τορα που βγηκε το far cry 3. Δεν το συνιστο σε αρχαριους στο ειδος.


αξιζει απιστευτα να παιξει καποιος το purist mode το οποιο πραγματικα ειναι παλουκι,παντως θα το παλεψω :P

Δεν ήξερα ότι μπορώ να απενεργοποιήσω τα checkpoints.Thx man, θα το κοιτάξω μόλις πάω σπίτι :-)
#15 Hitman Absolution (Level 8) 02/12/2012 21:22
Και που απενεργοποιησα τα checkpoints παλι δεν μπορω να κανω save οποτε θελω.Εχει μονο τα συγκεκριμενα saves(2 ή 3 αναλογα) σε καθε πιστα.Απο οσο εχω καταλαβει τα checkpoints χρησιμευουν στο να σου αποθηκευσουν ο,τι εχεις παρει μεχρι τοτε αλλα μεχρι εκει, ολα τα αλλα κανουν reset.Πιστευω οτι πρεπει να μπει save option και ας ειναι και limited οπως στα προηγουμενα. :-)
#16 aekfc21 (Level 9) 03/12/2012 16:47
Καλό παιχνίδι αν και για τα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από το Blood Money περίμενα κάτι καλύτερο.
#17 konthan13 (Level 14) 04/12/2012 16:05
πολυ καλο review!! το 7.7 ομως ειναι ο βαθμος του game για ps3 για pc νομιζω αγγιζει το 8.5 ανετα!!!
#18 SnakeEater (Level 17) 23/12/2012 21:06
το μονο παραπονο π εχω ειναι τ γραφικα...στο ps3 τλχ....τα cutscenes ειναι λες κ τ εχουν τραβηξει με instagram....κ μετα βγαινει η square enix κ λεει οτι οι κονσολες ειναι παλιες(το χε αρθρο πριν καιρο το gameworld)..που πατε ρε βλαχακια -γατακια που μ θελετε ps4 etc...ο kojima k η crytek εχουν δικαιωμα να μιλανε γ τις κονσολες.....ας ελπισουμε το tomb raider na αξίζει ....
#19 Trafik (Level 5) 24/02/2013 10:54
το παιχνιδι στα δυσκολα επιπεδα ειναι για γερα νευρα, αλλα σε γενικες γραμμες τα σπαει, το καλυτερο παιχνιδι για το 2012 για μενα λογω οτι με διασκεδασε περισσοτερο απο ολα τα υπολοιπα
#20 eliminator (Level 26) 24/02/2013 11:02
Καλό ήταν αλλά δεν ξετρελάθηκα, περίμενα περισσότερα να πω την αλήθεια... Ωραίο review!
#21 Bloodytearss (Level 7) 02/08/2014 22:22
Δεν ήξερα οτι δεν έχει save όποτε θες εσύ!!!Μάλλον επειδή δεν το έκλεισα και καθόλου μέχρι να το τερματήσω.Διασκ έδασα και το προτέινω...+1 στο review
#22 Adam_Pap (Level 18) 06/04/2015 12:13
Πολυ καλο το review!Οντως πολυ προκλητικο και πολυ καλο,σε ωθει να τους "φας" ολους! :P
#23 alexflab (Level 5) 16/05/2015 22:35
απιστευτο παιχνιδι, με πολυ καλο σεναριο

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification