Ειδήσεις

0 user comments
Όταν κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.
26 Φεβρουαρίου, 09:00
0
Αυτοκρατορίες εναντίον Βασιλείων σημειώσατε 4X.
26 Φεβρουαρίου, 05:25
0 user comments
Από τους developers του Absolver.
26 Φεβρουαρίου, 05:08
2 user comments
RPG
Έρχεται στο PS5 με αναβαθμισμένα γραφικά και την Yuffie.
26 Φεβρουαρίου, 02:25
0 user comments
Τα skins των Xenomorph και Ripley προστίθενται στην λίστα των ρετρό χαρακτήρων.
26 Φεβρουαρίου, 01:45
0 user comments
Kena, Oddworld Soulstorm και FF7 για το PS5 ξεχώρισαν.
26 Φεβρουαρίου, 00:45
0 user comments
Racing με θέμα τα ομώνυμα αυτοκινητάκια.
26 Φεβρουαρίου, 00:15
0 user comments
Αποτέλεσε την παλαιότερη εταιρεία ανάπτυξής της.
25 Φεβρουαρίου, 23:46
1 user comments
RPG
Η BioWare σκέφτεται να το αφαιρέσει.
25 Φεβρουαρίου, 23:19
0 user comments
Ο μήνας είχε μέσα τρία Yakuza.
25 Φεβρουαρίου, 22:51
0 user comments
Δείτε τις 10 πιο σημαντικές πληροφορίες πριν το αγοράσετε.
25 Φεβρουαρίου, 20:41
Reviews Super Street Fighter IV: 3D Edition (3DS)
3DS  
Comments (1)

Super Street Fighter IV: 3D Edition (3DS)

Το καλύτερο Fighting στα handheld!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/24/8b/31/Super-Street-Fighter-4-3Ds-box-36-1449711357.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Το καλύτερο Fighting στα handheld!

Από την κυκλοφορία του Street Fighter IV μέχρι σήμερα, η Capcom έχει αποδείξει ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο, όσον αφορά στην ανάπτυξη του μακροβιότερου και κορυφαίου (μέχρι αυτή την στιγμή) fighting game της αγοράς. Ένας τίτλος που έχει εμφανιστεί κατά το παρελθόν σε όλες τις κονσόλες και τους υπολογιστές, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει από το launch του 3DS. Το Game Boy με το οποίο μεγαλώσαμε μας άφησε χρόνους, μαζί και τα ασπρόμαυρα γραφικά του. Τώρα, σειρά παίρνει η 24-bitη 3D απεικόνιση της κονσόλας της Nintendo και μία έκδοση που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την αντίστοιχη περυσινή που είδαμε στις κονσόλες.Σύγκριση με την έκδοση των κονσολών
Καταρχήν οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το Super Street Fighter IV: 3D Edition αποτελεί port της έκδοσης που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο σε PS3 και Xbox 360. Μέσα σε ένα mini cartridge ελάχιστων εκατοστών, το μικρό «θαύμα» της Capcom κατάφερε όχι μόνο να χωρέσει μέσα του τους 35 χαρακτήρες της «μαμάς» έκδοσης, αλλά και όλα τα γνωστά modes. Για τους μη γνώστες που δεν έπαιξαν πέρυσι το SSFIV, υπάρχουν 25 ήδη γνωστοί χαρακτήρες απ’ τη σειρά Street Fighter καθώς και 10 πρωτοεμφανιζόμενοι.

Τα modes έχουν μείνει σχεδόν αυτούσια, με μερικές παραμετροποιήσεις. Καταρχήν υπάρχει το γνωστό Arcade mode, όπου επιλέγετε έναν χαρακτήρα κι αντιμετωπίζετε τους υπόλοιπους σε μια προσπάθεια να τερματίσετε το παιχνίδι. Τα Versus modes περιλαμβάνουν μεμονωμένους αγώνες που μπορείτε να παίξετε με άλλο παίκτη ή την CPU, ορίζοντας τους κανόνες που θέλετε, όπως τους γύρους και τον χρόνο κάθε αγώνα. Εδώ υπάρχει διαχωρισμός σε Versus και 3D Versus. Στα χαρακτηριστικά του απλού Versus mode συγκαταλέγεται και το “Download Play”, με το οποίο συνδέεστε με έναν άλλο κάτοχο 3DS που δεν έχει το παιχνίδι και παίζετε μεταξύ σας, με την επιλογή χαρακτήρων να περιορίζεται μόνο στον Ryu. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δείτε έναν live αγώνα που παίζεται εκείνη την στιγμή, μέσω του Channel Live. Έτσι για να…απολαύσετε το πως παίζουν οι πρωταθλητές του είδους.Τα Challenges που σας ζητούν να ολοκληρώσετε συνδυασμούς ειδικών κινήσεων και combos έχουν μείνει αυτούσια, δείγμα του ότι η Capcom δεν τα πρόσεξε όσο θα έπρεπε. Δεν υπάρχουν δηλαδή σαφείς επεξηγήσεις για το πως θα εκτελέσετε κάποια ειδική επίθεση ή κάποιο combo, οπότε θα πρέπει είτε να ψάξετε στο Internet, είτε να σας δείξει κάποιος που ξέρει, είτε…να «μυρίσετε τα νύχια σας» τέλος πάντων και να τα ανακαλύψετε όλα από μόνοι σας.

Χειρισμός
Το παιχνίδι παίζεται χωρίς την χρήση του stylus. Χρησιμοποιείτε το Circle pad ή το d-pad (ανάλογα με το τι σας βολεύει) και τον επιθυμητό συνδυασμό κουμπιών. Τα έξι κουμπιά του 3DS αντιστοιχούν στις γνωστές 3 γροθιές και 3 κλωτσιές (light, medium και heavy), ενώ μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τους από τα options. Φυσικά το πρώτο πράγμα που αξίζει να κάνετε είναι να μεταφέρετε τις heavy κινήσεις από τα L και R σε δύο από τα τέσσερα κουμπιά για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμες.

Το δυσκολότερο επίπεδο οι βετεράνοι θα το θεωρήσουν παιχνιδάκι, καθώς η CPU «καταπίνει τα combos αμάσητα». Οι μεσαίου επιπέδου παίκτες όμως ενδέχεται να ζοριστούν.

Η A.I. της CPU διατηρείται σε υψηλό level, αν και παρατηρήσαμε μία μικρή χαλάρωση στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας. Συγκεκριμένα, παρότι ο αντίπαλος αξιοποιεί τα combos στην πρώτη ευκαιρία, ξεχνάει αρκετές φορές να κρατήσει απόσταση ή να κάνει άμυνα. Γενικά η μάχη βασίζεται πολύ στις ειδικές κινήσεις και στο Ultra Combo ή Super Combo (το ανώτερο δυνατό), τα οποία μπορείτε πλέον να επιτύχετε απλούστερα μέσω του touch screen.Η οθόνη αφής της κονσόλας χωρίζεται σε τέσσερις υπο-οθόνες οι οποίες χρησιμεύουν για να πατάτε γρήγορα σε αυτές με το δάχτυλό σας και να εκτελείτε τις ειδικές κινήσεις. Ο χειρισμός χωρίζεται σε Lite mode και Pro mode. Το Lite mode απευθύνεται στους περισσότερους από εσάς, καθώς τοποθετεί αυτόματα τις σημαντικότερες επιθέσεις κάθε χαρακτήρα στα τέσσερα μέρη της touch screen (π.χ. Hadooken και Shoruken για τους Ryu και Ken, καθώς και ειδικά combos). Το Pro mode βάζει στα σημεία αυτά πιο εξειδικευμένες κινήσεις σε combos, θεωρώντας δεδομένο ότι σαν επαγγελματίας παίκτης δεν θα σας ξεφύγει κάποιo Super ή Ultra Combo.

Ακόμα κι η touch screen μπορεί να ρυθμιστεί από τα options, αν και σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τα κατατόπια, θα είναι δύσκολο να κάνετε customization. Το σωστό θα ήταν να μπορείτε να ορίσετε την touch screen ξεχωριστά για κάθε χαρακτήρα, ώστε με βάση το στυλ παιχνιδιού σας να βάλετε συγκεκριμένες επιθέσεις που θέλετε να εκτελείτε αυτόματα.

Online δυνατότητες
Μέσω Wi-Fi σύνδεσης μπορείτε να παίξετε με κάποιον άλλο αντίπαλο online, είτε κοντά στην περιοχή σας, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ο αντίπαλος μπορεί να είναι ίδιας κατηγορίας με εσάς ή τυχαίου επιπέδου. Φυσικά όσο λιγότερα κριτήρια επιλέξετε τόσο πιο εύκολα θα βρείτε κάποιον να παίξετε. Υπάρχει μέχρι και Friend match με το οποίο παίζετε επιτόπου με έναν φίλο σας εφόσον είναι online κι έχει ανοίξει το Street Fighter.Αν ωστόσο δεν έχετε φίλο με 3DS ή βαριέστε να κάθεστε στην αναμονή και να περιμένετε να βρείτε αντίπαλο, τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε το “Fight Request”. Η λειτουργία του είναι απλή. Ενώ παίζετε το Arcade mode και την στιγμή που κάποιος ψάχνει για αντίπαλο και συνδεθεί με εσάς, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη όπου θα σας γίνει challenge μαζί του. Αυτό θα διακόψει την ροή του αγώνα σας με την CPU και θα ξεκινήσει μία αναμέτρηση PvP.

Το χαρακτηριστικό StreetPass δεν θα μπορούσε με την σειρά του να απουσιάζει. Χάρη σε αυτό, αν έχετε την κονσόλα στο Sleep mode και συνδεθείτε με άλλο κάτοχο 3DS τότε αυτόματα θα σταλεί ένας χαρακτήρας σας ελεγχόμενος απ’ την CPU για να παίξει μαζί του. Φυσικά όσο περπατάτε με την κονσόλα τόσο αποκτάτε coins, με τα οποία αγοράζετε νέους χαρακτήρες για να παλέψουν, όσο εσείς έχετε το 3DS στο τσεπάκι σας.

Η online σύνδεση δεν έχει ιδιαίτερο lag, αλλά αν ένας απ’ τους δύο έχει χαμηλή ταχύτητα, τότε τα frames θα πέσουν και στους δύο παίκτες. Θα ωφελούσε βέβαια σημαντικά αν η Capcom εισήγαγε ένα tournament mode, καθώς επίσης και rankings, για να μπορείτε να βλέπετε μία στοιχειώδη κατάταξη των καλύτερων παικτών.Γραφικά-Ήχος
Πέρα από την 2D οπτική που έχουμε συνηθίσει, η έκδοση του 3DS περιλαμβάνει και μία κάμερα τρίτου προσώπου, την οποία και ονομάζει “Dynamic View”. Με αυτήν, μπορείτε να δείτε τον χαρακτήρα σας από πλάγια θέση και να παίξετε το παιχνίδι σε πλήρες 3D. Κατά βάθος όμως αυτό το χαρακτηριστικό δεν βολεύει ιδιαίτερα, καθώς δεν μπορείτε να υπολογίσετε την ακριβή απόσταση μεταξύ του χαρακτήρα σας και του αντιπάλου.

Η οπτική του Super Street Fighter IV στο 3DS είναι χάρμα οφθαλμών καθώς τα γραφικά του δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα περυσινά που είδαμε σε Playstation 3 και Xbox 360. Τα textures και τα animations είναι λες και έχουν μεταφερθεί επακριβώς στην μικρή σας οθόνη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα ηχητικά εφέ ή ακόμα και τα voice-overs στα cutscenes. Ειδικά αν δεν δοκιμάσατε καμία έκδοση του Street Fighter IV, το τελικό αποτέλεσμα για τα δεδομένα μιας φορητής κονσόλας θα σας φανεί εντυπωσιακό.In the heat of battle
Το Super Street Fighter IV 3D είναι με διαφορά το καλύτερο video game από όσα έχουμε δει στο launch του 3DS. Είναι ίσως ο μόνος σοβαρός λόγος για τον οποίο ένας hardcore gamer θα κάτσει να αγοράσει από σήμερα την κονσόλα της Nintendo. Μπορεί να αποτελεί port της περυσινής έκδοσης και αν το έχετε ήδη τότε να μην σκεφτείτε καν να το αγοράσετε, αλλά τόσο τεχνικά όσο και στο θέμα του gameplay θεωρείται ένας τίτλος που πραγματικά αξίζει τα λεφτά που θα δαπανήσετε.

Θετικά:
- Όλα τα χαρακτηριστικά της original έκδοσης στο 3DS
- Γραφικά και ήχος εφάμιλλα των εκδόσεων των κονσολών
- Πλήρες 3D με την Dynamic view camera
- Δυνατότητα για multiplayer, τόσο online όσο και με φίλο που δεν έχει το παιχνίδι

Αρνητικά:
- Δυσκολία στην κατανόηση των combos
- Ασάφεια στον ορισμό κουμπιών της touch screen
- ΕλλεΕλλειπή online modes
- Μόνο ο Ryu είναι διαθέσιμος στο Download Play

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8.4

Η Capcom βγάζει από τα σπλάχνα της έναν τίτλο-πολυτέλεια για το 3DS.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 billstamaniac (Level 9) 09/04/2011 00:50
λιγο που το ειδα στο public μπορω να πω οτι μου φανηκε αρκετα καλο

Top-game-of-the-month 

 
 

 

 

Notification