Ειδήσεις

0 user comments
FPS
Θα μπορείτε να κάνετε inspect τα όπλα σας. [UPDATE]
04 Αυγούστου, 15:48
0 user comments
RPG
Οι classes και το σύστημα μάχης.
04 Αυγούστου, 14:09
0 user comments
Ο Clark έκλεβε χρήματα και στο Minecraft. [UPDATE]
04 Αυγούστου, 13:35
1 user comments
Νέο τρέιλερ με μικρά αποσπάσματα απ' το gameplay. [UPDATE]
04 Αυγούστου, 13:25
0 user comments
"Δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές εδώ και χρόνια".
04 Αυγούστου, 13:19
0 user comments
Η Nintendo, η Sega και τα θρυλικά games με τα οποία μεγαλώσαμε.
04 Αυγούστου, 11:42
0 user comments
Μεταφέρθηκε για τις 18 Αυγούστου.
04 Αυγούστου, 10:35
1 user comments
Θα μπορείτε να τις κρατήσετε και να τις χαϊδέψετε. [UPDATE]
03 Αυγούστου, 21:55
0 user comments
Ορισμένοι Xbox Insiders θα το δουν αυτή την εβδομάδα.
03 Αυγούστου, 21:45
Reviews Quake 4 (PC, Xbox 360)
Comments (2)

Quake 4 (PC, Xbox 360) Hot

  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews
Quake 4
Ασταμάτητες splaterrιές

Site: www.quake4game.com

Demo & Patches: Κλικ εδώΤο τέταρτο μέρος της σειράς Quake, συνεχίζει εκεί όπου σταμάτησαν τα γεγονότα στο Quake 3. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού ανέλαβε η Raven Software, η οποία συνεργάστηκε με την id Software αξιοποιώντας την μηχανή γραφικών του Doom 3.

Στο τέλος του Quake 2 ξέρουμε ότι εξοντώσατε τον Makron, ένα πλάσμα το οποίο ήταν ο αρχηγός της εξωγήινης φυλής Strogg. Η φυλή αυτή εδρεύει στον πλανήτη Stroggos (φοβερή πρωτοτυπία. Προφανώς θεωρείται κάτι αντίστοιχο με το “γη” και “γήινοι”!) κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάτε εκεί και να «καθαρίσετε» ότι περίσσεψε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Εσείς ονομάζεστε Matthew Kane κι είστε μέλος μίας στρατιωτικής μονάδας, της Rhino Squad. Ενώ πετάτε προς τον πλανήτη, το αεροσκάφος σας δέχεται πυρά από τα αμυντικά συστήματα του Stroggos και προσεδαφίζεται ανώμαλα πάνω στο έδαφος του πλανήτη. Κάπου εκεί εσείς ξυπνάτε κι αναλαμβάνετε να βρείτε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας.Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού επικοινωνείτε με τους συμπολεμιστές σας ούτως ώστε να βρεθούν όλοι οι επιζώντες και η ομάδα να ενωθεί σε ένα σημείο έτσι ώστε να γίνει ένα πρώτο briefing. Αρχικά το ψάξιμό σας επικεντρώνεται σε συντρίμμια αεροσκάφους ενώ στην πορεία προκύπτουν διάφορες αποστολές, όπως η εξολόθρευση του δικτύου επικοινωνίας των Strogg. Στην πορεία κι όσο προχωράτε levels, η δυσκολία θα αυξάνεται διαρκώς και ίσως να χρειαστεί αρκετά προσεκτικό (και σε μερικές περιπτώσεις) χρονοβόρο ψάξιμο. Σε κάθε περίπτωση εκτός από τα κλασικά όπλα θα πρέπει να…οπλιστείτε και με υπομονή.Γραφικά
Η μηχανή γραφικών του Doom 3, όπως καταλαβαίνετε σημαίνει το αυτονόητο: ένα απόλυτο σκοτάδι στα levels του παιχνιδιού! Παρ’ όλα αυτά, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της μας αποζημιώνουν και με το παραπάνω. Η μηχανή γραφικών παράγει εξαιρετικά lightning & shadow effects όπως αυτά που είχαμε συνηθίσει και στο Doom 3. Οι περιοχές του πλανήτη Stroggos έχουν αποδοθεί με πιστή ποιότητα, έτσι ώστε να σας κάνουν μεγάλη αίσθηση του εξωγήινου περιβάλλοντος. Εκτός από την πολύ καλή ατμόσφαιρα στα διάφορα επίπεδα, πολύ σημαντικός είναι κι ο σχεδιασμός που έχει γίνει στους συμπολεμιστές σας αλλά και στα τέρατα που αντιμετωπίζετε και των οποίων η κίνηση φαντάζει τρομακτική σε αρκετά σημεία (χωρίς ωστόσο να δημιουργεί το κλίμα τρόμου του Doom 3).Ήχος
Ως Matthew Kane θα δείτε τους συναδέλφους σας, ιδιαίτερα στο πρώτο επίπεδο της μάχης, να σας πληροφορούν για διάφορες καταστάσεις, να σας δίνουν οδηγίες (αν πρόκειται για ανώτερους), με το voice acting των χαρακτήρων κυμαίνεται σε υψηλά στάνταρ. Τα διαφορετικά εφέ των όπλων και των εκρήξεων προσθέτουν ένα επιπλέον βάθος στο παιχνίδι ενώ η μουσική απήχηση ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.Gameplay
Οι μάχες στο Quake 4 είναι αρκετά διασκεδαστικές, κάτι στο οποίο βοηθάει κι η πολύ καλή μηχανή γραφικών του παιχνιδιού. Το αρνητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το παιχνίδι δεν περιέχει πάνω από 15 ώρες gameplay time, κάτι το οποίο μειώνει σημαντικά την διάρκεια ζωής του.Στα όπλα υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία που θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Το αρχικό σας όπλο είναι το blaster, που περιέχει άπειρα πυρομαχικά (στο multiplayer αντικαθίσταται από το gaunlet, για να έχετε διαρκώς το νου σας στις σφαίρες και να μην μένετε στάσιμοι). Στη συνέχεια προχωράμε στα αρκετά συνηθισμένα Shotgun και Machine Gun και καταλήγουμε στα πιο σύνθετα: Nailgun (δέχεται κι αρκετά upgrades), Napalm Gun (εκτοξεύει πύρινες οβίδες), Grenade Launcher, Rocket Launcher, Hyperblaster, Railgun, Lightning Gun και το Dark Matter Gun, το οποίο και θεωρείται το απόλυτο όπλο κι ο ουσιαστικός διάδοχος του BFG10K που οι παλιοί θα θυμάστε από παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού. Το ευχάριστο είναι ότι τα περισσότερα από τα σύνθετα όπλα δέχονται upgrades! Τα upgrades αυτά διαφέρουν και περιλαμβάνουν πιο ισχυρά πυρά, δυνατότητα να πυροβολήσετε περισσότερους του ενός στόχους, αυτόματη εστίαση κτλ. Σε όλα αυτά προσθέστε και ορισμένα οχήματα τα οποία χειρίζεστε και θα διαπιστώσετε ότι το gameplay του Quake 4 έχει πολλούς αξιόλογους τομείς, αρκεί να έχετε και την απαραίτητη υπομονή μέχρι να φτάσετε στα ανώτερα levels.Είναι αυτονόητο ότι το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού θα το βγάλετε μόνοι εις πέρας. Παρ’ όλα αυτά οι συνάδελφοί σας θα βοηθήσουν περισσότερο σε σχέση με το…Doom 3, όπου και τους αναζητούσατε άσκοπα μέσα στις πίστες, ενώ θα έχουν κι αυτοί αρκετή ενέργεια ανάλογη με τη δική σας. Κάποιοι από αυτούς είναι είτε γιατροί είτε μηχανικοί. Οι γιατροί μπορούν να σας θεραπεύσουν κι οι μηχανικοί να επισκευάσουν το armor σας αλλά και να κάνουν upgrade τα όπλα σας.

Multiplayer
Πρόκειται για το αδύναμο κομμάτι του παιχνιδιού, κι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Quake 4 έχει ημερομηνία λήξης. Ενώ το Quake 3 Arena εστίαζε στο multiplayer, η φετινή έκδοση δεν έχει την γρήγορη δράση, τα φωτεινά χρώματα στα levels και κυρίως τον βαθμό εθισμού που είχαμε συνηθίσει. Τα διάφορα Modes υποστηρίζουν μέχρι 16 παίκτες και περιλαμβάνουν deathmatch, team deathmatch και capture the flag αλλά καμία πρωτοτυπία και σίγουρα ξαναζεσταμένο φαγητό.Επίλογος
Το Quake 4 είναι η πρώτη έκδοση της σειράς όπου τα θετικά έχουν την ίδια βαρύτητα με τα αρνητικά. Παρά τα ωραία γραφικά του παιχνιδιού, το παιχνίδι δεν αντέχει στο χρόνο. Κόκκινη κάρτα λοιπόν στη μάπα της Raven Software. H id Software έκανε κάποτε μακράν πολύ καλύτερη δουλειά σε όλους τους τομείς.

Θετικά: Ατμοσφαιρικά γραφικά, ποικιλία στο gameplay, δυνατότητα αναβάθμισης στα όπλα του παιχνιδιού.

Αρνητικά: Επαναλαμβανόμενα σκηνικά στις πίστες, μικρή διάρκεια ζωής, ανύπαρκτο multiplayer σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενδιαφέρον αλλά βαρετό gameplay.

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Mπορεί από την τεχνικής πλευράς το Quake 4 να είναι εξαιρετικό, αλλά αν όντως είναι επίλογος τότε το περιμέναμε αντάξιο των προηγούμενων.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Adam_Pap (Level 18) 04/04/2015 15:20
Σαν το 3 δεν ηταν,αλλα κ αυτο καλο με καλες αναβαθμισεις!
#2 Mr.Dododi (Level 25) 17/06/2016 15:39
Δυστυχώς μετά το 3ο μέρος της σειράς το Quake άρχισε να με απογοητεύει. Ελπίζω το νέο που είδαμε στην Ε3 να είναι καλό.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification