Ειδήσεις

0 user comments
Χωρίς ζάχαρη, σε 3 διαφορετικές γεύσεις.
23 Απριλίου, 11:57
0 user comments
FPS
Το νέο τρέιλερ δείχνει την Valkyrie και το 3v3 mode. [UPDATE]
23 Απριλίου, 11:25
0 user comments
Τον φοράτε και θυμάστε τα παλιά!
23 Απριλίου, 04:49
0 user comments
RPG
Η CDPR δεν έχει ανακοινώσει έκτοτε τις πωλήσεις του. Ανακοινώθηκαν και οι επιστροφές. [UPDATE]
23 Απριλίου, 04:00
3 user comments
RPG
World trailer εν όψει της κυκλοφορίας. [UPDATE]
23 Απριλίου, 03:30
0 user comments
Ο διευθύνων σύμβουλος Jim Ryan τοποθετήθηκε επί του θέματος.
22 Απριλίου, 23:30
0 user comments
Θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
22 Απριλίου, 23:04
0 user comments
Δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα οι πωλήσεις.
22 Απριλίου, 21:08
0 user comments
Από τους δημιουργούς του Destiny.
22 Απριλίου, 20:27
0 user comments
Με ρόλο “αυτόματου πιλότου”.
22 Απριλίου, 19:48
5 user comments
Τρέχουν ακόμα κι αν έχετε PC πατάτα!
22 Απριλίου, 19:47

Gold Rush TD

Hot
15 είδη creeps θα προσπαθούν να σας λυγίσουν.

15 είδη creeps θα προσπαθούν να σας λυγίσουν.

15 είδη creeps θα προσπαθούν να σας λυγίσουν.

Τα Tower Defense είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο είδος, το οποίο απαιτεί σκέψη, στρατηγική και ταχύτητα. Στην indie αγορά υπάχουν πολλές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας. Η εταιρεία ανάπτυξης Element Studios, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή, ωστόσο οι φανατικοί των Tower Defense games ίσως την γνωρίζουν από την σειρά Element TD.

Η Element Studios κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα Strategy/Tower Defense, το Gold Rush TD που είναι διαθέσιμο για Android και iOS και κοστίζει μόλις 2 ευρώ. Ουσιαστικά οι developers αξιοποίησαν τις γνώσεις και την εμπειρία που είχαν από τα μέχρι τώρα PC games τους, με στόχο να αναπτύξουν μία εμπειρία για mobile gamers.

gold rush td 1

Creeps και bosses θα εξοντωθούν
Ένας στρατός από creeps είναι έτοιμος να εξαλείψει την ανθρωπότητα και μόνο εσείς μπορείτε να τη σώσετε. Θα ακολουθήσουν δύσκολες μάχες για να υπερασπιστείτε τη βάση σας. Όμως η νίκη δε θα είναι τόσο εύκολη. Θα πρέπει να είστε προσεχτικοί με τις ενέργειες που θα κάνετε.

Σκεφτείτε πως είστε ένας νέος επιχειρηματίας στον κόσμο του Airbnb. Είτε για να αποκτήσετε περισσότερα καταλύματα είτε να τα αναβαθμίσετε, πρέπει να έχετε κεφάλαιο. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε και στο Golden Rush TD. Να δείτε πόσο gold θα κρατήσετε και πόσα θα ξοδέψετε, προκειμένου να κάνετε upgrade κάποιο tower. Κάντε upgrade το Command Center για να ξεκλειδώσετε perks και να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγμένα towers. Αφού υποχωρήσει το χάος, χρησιμοποιήστε το scrap από ηττημένους εχθρούς ώστε να ξεκλειδώσετε νέα Modules που παρέχουν ισχυρά effects για να διαμορφώσετε την πορεία των μελλοντικών μαχών.

Στύψε το μυαλό σου
Με το που θα μπείτε στο παιχνίδι, το Gold Rush TD θα σας εμφανίσει έναν χάρτη, o οποίος έχει 12 levels σε τέσσερις περιοχές. Υπάρχουν τρία επίπεδα δυσκολίας, ωστόσο ακόμα και το Normal γίνεται μετά από τα πρώτα κιόλας levels πολύ ανταγωνιστικό. Ως στρατηγός που πρέπει να πολεμήσει με creeps θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά τις κινήσεις σας και τι στρατηγική θα ακολουθήσετε. Αρχικά έχετε όσο χρόνο θέλετε για να σκεφτείτε ποιο από τα τέσσερα towers θα τοποθετήσετε στη θέση που επιθυμείτε. Αυτά είναι τα arrow tower, cannon tower και science tower, για damage, αλλά και το troop barracks που θα προσπαθήσει να αποτρέψει τα creeps, δημιουργώντας τους στρατιώτες σας. Όμως προκειμένου τα troops να αποτρέψουν και τα flying creeps, θα πρέπει να κάνετε upgrade το ‘’Impoved Reinforcements’’ το οποίο βρίσκεται στο level 1 των skills σας.

Στο Gold Rush TD μπορείτε να πουλήσετε τα towers για το 75% της αξίας τους. Τα upgrades γίνονται μόνο όταν βρίσκεστε στη μάχη. Ωστόσο, όποτε σκοτώνετε εχθρικά creeps αποκτάτε modules. Συλλέγοντας τα modules αυτά μπορείτε να αγοράσετε προκαθορισμένα upgrades, για τα towers, τα abilities και την βάση σας, τα οποία ξεκλειδώνετε και μετά τα έχετε ενεργοποιημένα πριν από κάθε μάχη. Υπάρχουν 16 Modules ώστε να εξειδικεύσετε τα defenses σας και να προσαρμόσετε τον τρόπο που παίζετε. Κάποια από αυτά είναι τα Experimental Ammunition-II, με τα οποία τα Cannon, Rocket και Napalm Towers αυξάνουν το attack damage κατά 30% και ανήκει στην κατηγορία του Tower Slot, το Equipment Recovery-I που όταν τα Barrack και Reinforcements Troops καταστραφούν, σας δίνεται 10 παραπάνω gold και ανήκει στην κατηγορία Omni Slot και το Upgraded Equipment-I, που τα Reinforcement Troops έχουν αύξηση damage 25% και κάνουν 10% παραπάνω damage και ανήκει στην κατηγορία του Ability Slot.

Τα 16 αυτά modules αποτελούν το μεγάλο ατού του παιχνιδιού για replayability, καθώς εφόσον σκοτώνετε creeps, επιστρέφετε σε αυτά με τους πόντους που αποκτήσατε και κάνετε αναβαθμίσεις, προκειμένου να γίνετε ισχυρότεροι.

gold rush td 1

Άλλο ένα παράδειγμα είναι το Cheaper Materials-II που όλα τα Towers κοστίζουν 28 gold λιγότερα στο build και στο upgrade. Επίσης ανήκει στην κατηγορία του Base Slot. Τα συγκεκριμένα πρέπει να τα επιλέξετε πριν παίξετε κάποιο level. Να θυμάστε όμως ότι δεν μπορείτε να τα αλλάξετε κατά τη διάρκεια του match. Τουλάχιστον, όταν χρησιμοποιείτε το tower που βγάζει στρατιώτες, μπορείτε να ορίσετε την ακριβή θέση τους, κάτι που σας επιτρέπει για παράδειγμα να βάλετε ένα tower στη μέση 2-3 δρόμων και να αλλάξετε το σημείο respawn σε διαφορετικό δρόμο μέσα στη μάχη. Στόχος του εχθρού είναι να φτάσει στη φάση σας (που έχει επίσης ένα tower που τους χτυπάει ανά διαστήματα), να μπουν μέσα κι έτσι να της μηδενίσουν τα hit points.

Το Gold Rush TD σας προμηθεύει και με skills τα οποία ξεκλειδώνετε όσο κάνετε level up, αλλά πληρώνετε και το ανάλογο τίμημα (100 coins το κάθε skill για το Level 1, 200 για το level 2 κτλ.) Όπου level 1 μπορείτε να αγοράσετε τα Budget Surpius (το επόμενο χτίσιμο ή upgrade σε Gold mine είναι δωρεάν), Upgraded Rangefinders (αυξάνει το Attack Range των towers) και Improved Reinforcements (ένας επιπλέον troop σε κάθε ενίσχυση). Στο level 2 υπάρχουν τα Advanced Logistics, Weapon Superiority και Production Boost. Ενώ στο level 3 τα Resource Management, Rapid Fire και Modular Structure. Σε κάθε level από τα Modules έχετε την επιλογή του ενός και δεν μπορείτε να αναιρέσετε την επιλογή σας.Βέβαια όσο γίνεται η μάχη έχετε την επιλογή να βάλετε Reinforcement Troops που βοηθάνε στην άμυνα, αλλά έχουν συντομότερη διάρκεια ζωής από αυτά του Troop Barracks. Σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε. 

gold rush td 1

Μία άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε κάτω δεξιά επιπλέον δυνάμεις οι οποίες για κάθε χρήση τους κοστίζουν gold. Συγκεκριμένα έχουμε το Artillery Strike ή αλλιώς όπλα πυροβολικού που κάνουν μαζικό damage σε εχθρικές μονάδες. Με το Reinforcements έχετε δύο στρατιώτες σε σημείο του χάρτη που θα επιλέξετε. Βέβαια υπάρχει η επιλογή να μη ξοδέψετε ούτε ένα coin σε αυτές, καθώς είναι λύσεις για ώρα ανάγκης, αλλά αυτό θα καθοριστεί από την πορεία της μάχης. Το θέμα είναι ότι κάθε χτίσιμο ή κάθε έκτακτη βοήθεια που επιλέγετε κάτω δεξιά, χρειάζεται και μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενεργοποιηθεί, οπότε αυτά τα δεύτερα μπορεί να φανούν κρίσιμα αν εκείνη την ώρα περνάνε εχθρικοί στρατιώτες και βιάζεστε. Τουλάχιστον, όταν χρησιμοποιείτε το tower που βγάζει στρατιώτες, μπορείτε να ορίσετε την ακριβή θέση τους, βέβαια σε περιορισμένο χώρο (λίγα μέτρα πιο πέρα).

Οι εχθρικοί στρατιώτες έχουν minions διαφόρων ειδών. Τα ξηράς αναγνωρίζονται από τους στρατιώτες σας, αλλά τα γρήγορα και τα ιπτάμενα περνούν μέσα από τους δικούς σας και τους καθιστούν άχρηστους. Ακόμα κι αν κάνετε upgrade το tower των στρατιωτών σας, πάλι οι upgraded στρατιώτες τους αφήνουν να περάσουν. Χρειάζεστε ειδικό upgrade στα skills που να σας επιτρέπει να χτυπάτε και ιπτάμενα minions. Γενικά η λογική αυτή αλλάζει άρδην το gameplay, αφού μέχρι να καταφέρετε να χτυπάτε ιπτάμενα minions θα αναγκάζεστε να κατασκευάζετε towers με τόξα που χτυπάνε παντού.

Όπως προαναφέρθηκε, κάθε Tower έχει το ρόλο του. Για να ξέρετε ποιο Tower θα τοποθετήσετε, εμφανίζεται ένας κόκκινος κύκλος πριν την αγορά. Δείχνει την έκταση που μπορεί να κάνει damage. Άρα το Gold Rush TD προσφέρει μία βοήθεια. Επειδή το budget είναι συγκεκριμένο, θα πρέπει να στύψετε το μυαλό σας ώστε να κάνετε τη σωστή κίνηση. Μη σας νικήσουν τα creeps δίχως λόγο.

gold rush td 1

Πάνω αριστερά υπάρχουν τέσσερα εικονίδια. To red poison συμβολίζει τη διάρκεια ζωής της βάσης σας. Κάθε φορά που εισβάλει ένα creep, μειώνεται ένα red poison. Δίπλα ακριβώς είναι τα coins του διαθέτετε. Τα γρανάζια από δίπλα θα σας βοηθήσουν αγοράσετε και να κάνετε upgrade τα Tower, Ability και Base Modules. Τέλος υπάρχει ένα ρολόι που θα δείχνει εν παραδείγματι το 1/9. Δεν είναι κάποιο timer, αλλά ο αριθμός creeps wave. Να είστε προετοιμασμένοι διότι σε ορισμένα levels γίνονται μέχρι και epic boss fights με 15 διαφορετικούς τύπους creeps.

Στο Gold Rush TD συναντάμε. 12 levels διάρκειας 4 ωρών με τέσσερις διαφορετικές περιοχές, 16 modules, 12 towers με διαφορετικό αποτέλεσμα και ρόλο στο defense σας, 24  advanced tower perks για να αλλάξετε και να βελτιώσετε τα effects των towers, 15 τύποι creeps, 4 epic boss fights, 3 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Βέβαια δεν υπάρχουν microtransactions, loot boxes και wait timers. Αν και μέσος όρος είναι τα οκτώ λεπτά, εξαρτάται το level, το μόνο timer είστε εσείς που το παίζετε. Δηλαδή πόσο γρήγορα θα σκοτώσετε τα creeps.

Το level design και η ανάπτυξη του gameplay στερούνται πρωτοτυπίας. Η λογική είναι πάντοτε η ίδια σε κάθε level. Ότι δηλαδή σε κάθε θέση όπου μπαίνει tower θα διαλέξετε ένα από τα τέσσερα towers, έχετε δύο έκτακτες δυνάμεις κάτω δεξιά που κοστίζουν gold (το οποίο χρειάζεστε) και τρία levels από skills που ξεκλειδώνετε σταδιακά κι αυτό είναι όλο το gameplay. Με απλά λόγια δεν υπάρχει βάθος στο gameplay, ενώ συν τις άλλοις γύρω στα μισά του παιχνιδιού θα ξεκλειδώσετε σχεδόν όλες τις endgame δυνατότητές του.

No pixels, 3 points to Slytherin
Τα γραφικά του παιχνιδιού έχουν πολύ καλή ποιότητα σχεδιασμού στα textures για τα δεδομένα ενός indie mobile game. Υπάρχει καλός σχεδιασμός στα creeps και στα towers ως προς τα animations, αν και η χρωματική παλέτα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ποικιλομορφία, αντιθέτως αρκείται κυρίως σε αποχρώσεις του κίτρινου. 

gold rush td 1

Στον χάρτη και στα 12 levels διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών (μαζί με τα fails που είχαμε) υπάρχει μια αρκετά υποτονική μουσική για να νιώσετε πως είστε ο ηγέτης επιχείρησης. Όταν τα towers βαράνε τα creeps, ο ήχος δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αν θέλετε να παίξετε με ακουστικά, να μην έχετε το volume πάνω του μετρίου, καθώς ειδικά τα λέιζερ είναι τελείως αποκρουστικά ως άκουσμα. Οπότε τα sound effects δεν προσδίδουν την αίσθηση του ρεαλισμού. Επίσης, οι developers θα μπορούσαν να προσθέσουν voice acting στους διαλόγους, οι οποίοι ούτως ή άλλωστε είναι μικροί. 

Μικρό κόστος άρα καλή επένδυση
Με μόλις 2 ευρώ το Gold Rush TD αξίζει για τα δεδομένα ενός indie game. Το μυαλό σας θα εξασκηθεί και θα απολαύσετε μια σύντομη εμπειρία, χωρίς bugs. Το gameplay δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία πέραν του ότι θα πρέπει να σκεφτείτε την κάθε σας κίνηση. Τα γραφικά είναι μέτρια καθώς τα χρώματα θα μπορούσαν να έχουν και πιο περισσότερες αποχρώσεις και τα levels θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο ρεαλιστικά και με μεγαλύτερο βάθος στο gameplay και περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Τεχνικά το παιχνίδι είναι κατώτερο του ανταγωνισμού, τουλάχιστον όμως αξίζει την προσοχή σας.

Θετικά:
- Διασκεδαστικό gameplay
- Ποικιλομορφία στα creeps και στον τρόπο αντιμετώπισής τους
- Τα modules δίνουν έναν πολύ καλό τρόπο επιβράβευσης
- Υψηλή πρόκληση

Αρνητικά:
- Ο βασικός πυρήνας του gameplay δεν έχει το απαραίτητο βάθος
- Ηχητικά είναι κατώτερο του αναμενόμενου

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 5.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 5.5
Γενικά: 7.3

Ένα κρυφό διαμάντι στην αγορά των Tower Defense games, με περιθώρια βελτίωσης.

Μαρία Γερμαντζίδου

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 ashbringer (Level 25) 16/01/2021 21:51
Ένα εξαιρετικό tower defense το οποίο αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Μπραβο στην Μαρία για το review.

Top-game-of-the-month 

 
Notification