Ειδήσεις

0 user comments
Μια περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα στην μετά κομμουνισμού Ρωσία.
16 Ιανουαρίου, 20:33
0 user comments
Θα παίζεται με έναν ή περισσότερους παίκτες.
16 Ιανουαρίου, 19:34
1 user comments
Δωρεάν το Little Nightmares.
16 Ιανουαρίου, 19:23
1 user comments
Κάτι που οφείλεται στην πανδημία.
16 Ιανουαρίου, 17:20
1
15 είδη creeps θα προσπαθούν να σας λυγίσουν.
16 Ιανουαρίου, 16:25
0 user comments
RPG
Κατεβάστε τώρα το demo του επερχόμενου Action RPG.
16 Ιανουαρίου, 16:22
1 user comments
Πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage.
16 Ιανουαρίου, 16:06
1 user comments
Για να μπει καλά ο χρόνος.
16 Ιανουαρίου, 14:44
1 user comments
Στα χρώματα των αγαπημένων σας χαρακτήρων.
16 Ιανουαρίου, 14:26
Reviews Remothered: Broken Porcelain
Comments (1)

Remothered: Broken Porcelain Hot

Ένας ατελείωτος εφιάλτης

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/54/1b/00/remothered-broken-porcelain-cover-84-1605610989.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ένας ατελείωτος εφιάλτης

 
Το 2018 η ιταλική εταιρεία Stromind Games, ηγούμενη από τον Chris Darril, δημιούργησε το Horror game Remothered: Tormented Fathers ενώ η Modus Games ανέλαβε την κυκλοφορία του. Η ιστορία του ήταν σχετικά κλισέ αλλά ενδιαφέρουσα και κάποια animations των χαρακτήρων στην καλύτερη μέτρια, όμως χάρη στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και το πολύ καλό soundtrack κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς και να κάνει ικανοποιητικές πωλήσεις. Έτσι μία ακόμα προσθήκη στην σειρά ήταν αναπάντεχη και δεν άργησε να έρθει, καθώς δύο περίπου χρόνια μετά έχουμε στα χέρια μας το Remothered: Broken Porcelain.
 
Το Remothered: Broken Porcelain είναι ταυτόχρονα sequel και prequel του προκάτοχού του. Στο παρελθόν ακολουθούμε την νεαρή Jennifer, ενώ στα σημεία όπου η ιστορία διαδραματίζεται μετά το πρώτο παιχνίδι επιστρέφει η πρωταγωνίστρια Rosemary Reed, λίγο καιρό μετά από τα γεγονότα που βίωσε στο σπίτι του Dr Felton. Η Jennifer είναι μία νεαρή κοπέλα η οποία αποβλήθηκε από ένα οικοτροφείο και αναγκάζεται να δουλέψει ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο Ashmann Inn. Ξαφνικά θα συνειδητοποιήσει ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έστω και για μικρά διαστήματα συμπεριφέρονται σαν δαιμονισμένοι και ο μόνος τους σκοπός είναι να της κάνουν κακό. Έτσι ξεκινάει να περιπέτεια για να ανακαλύψει την αιτία αυτών των γεγονότων αλλά και να προσπαθήσει να παραμείνει ζωντανή. Αρκετά χρόνια μετά, η Rosemary Reed συνεχίζει την αναζήτησή της για την Celeste την κόρη του Dr Felton μετά από τα φρικιαστικά γεγονότα του Remothered: Tormented Fathers. 
 
remothered broken porcelain 1
 
Από μικρή στα βάσανα
Η ιστορία έχει αρκετές ανατροπές και μυστήριο και καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος όμως πιστεύουμε ότι θα την εκτιμήσετε περισσότερο αν έχετε παίξει και τον προηγούμενο τίτλο της σειράς. Αυτό όμως δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς στην αρχή του Remothered: Broken Porcelain υπάρχει ένα προαιρετικό ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο αφηγείται περιληπτικά τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί.
 
Το gameplay έχει παραμείνει σε γενικές γραμμές το ίδιο. Οι γρίφοι που υπάρχουν είναι αρκετά εύκολοι και απλώς χρειάζεται να εξερευνήσετε το περιβάλλον που βρίσκεστε ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να κρυφτείτε ή να ξεφύγετε από τους εχθρούς οι οποίοι κάνουν περιπολίες για να σας βρουν. Το υποτυπώδες combat που υπάρχει δεν σας επιτρέπει να παλέψετε με τους εχθρούς αλλά να τους πλησιάσετε αθόρυβα και να τους κάνετε ζημία με αντικείμενα μίας χρήσης που βρίσκετε όπως μαχαίρια. Τα συγκεκριμένα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για να ξεφύγετε αν σας ψάξουν. Επίσης υπάρχουν αντικείμενα όπως ραδιόφωνα τα οποία χρησιμοποιούνται για αντιπερισπασμό. Αν σας εντοπίσουν μπορείτε να τρέξετε και να κρυφτείτε σε μία ντουλάπα, κάτω απο ένα καναπε ή πίσω απο μία κολώνα.
 
 
Στον τομέα του gameplay υπάρχουν και τα σημαντικότερα προβλήματα του Remothered: Broken Porcelain. Τα bugs είναι αισθητά ενώ έτυχε να χάσουμε τον έλεγχο της πρωταγωνίστριας και να μείνει ακίνητη. Ο χειρισμός της Jennifer ορισμένες φορές είναι περισσότερο σαν να χειριζόμαστε tank παρά μία μικρόσωμη κοπέλα. Το Α.Ι. των εχθρών είναι αρκετά χαμηλό και συχνά δεν δείχνουν εξυπνότεροι από ρομπότ που απλά θέλουν το κακό σας. Κάποιες φορές έτυχε να μας εντοπίσουν ενώ βρισκόμασταν σε ένα μακρινό δωμάτιο, ενώ άλλες ήμασταν ακριβώς από πίσω τους και δεν κατάλαβαν τίποτα.
 
Ένα όμορφο αλλά φρικιαστικό ξενοδοχείο
Ο τομέας των γραφικών του Remothered: Broken Porcelain έχει μία σαφή βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Τα μοντέλα των χαρακτήρων και ειδικά των εχθρών είναι καλοσχεδιασμένα και τρομακτικά ενώ τα περιβάλλοντα έχουν ικανοποιητική λεπτομέρεια. Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στο Remothered: Tormented Fathers είναι το lip sync και στο sequel δεν έχει διορθωθεί τελείως, όμως υπάρχει κάποια βελτίωση. 
 
remothered broken porcelain 2
 
Ο ήχος δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Το soundtrack είναι όσο τρομακτικό και μυστηριώδες πρέπει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται λίγο υπερβολικό. Οι ηθοποιοί κάνουν αρκετά καλή δουλειά, όμως το lip sync τους αδικεί. 
 
Βιάστηκε να κυκλοφορήσει 
Συνοπτικά το Remothered: Broken Porcelain είναι ένα sequel το οποίο χρειαζόταν έστω και λίγες εβδομάδες περισσότερη δουλειά πριν κυκλοφορήσει. Η ιστορία του θα ικανοποιήσει και ειδικά όσους έχουν παίξει το προηγούμενο, όμως το gameplay του μπορεί να είναι περισσότερο εμπόδιο παρά ευχαρίστηση. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι η εταιρεία, ειδικά τον πρώτο καιρό μετά την κυκλοφορία του, έβγαζε σχεδόν κάθε μέρα patches και έχει επιδιορθώσει αρκετά προβλήματα. Το προτείνουμε κυρίως σε όσους έχουν παίξει το Remothered: Tormented Fathers και θέλουν να μάθουν την συνέχεια της ιστορίας.
 
Θετικά:
- Όμορφα γραφικά
- Ενδιαφέρουσα ιστορία
- Τρομακτική ατμόσφαιρα
 
Αρνητικά:
- Δύσχρηστος χειρισμός
- Το Α.Ι. είναι κάτω του μετρίου
- Κάποια bugs και glitches
- Μικρή διάρκεια
 
Βαθμολογία:
Γραφικά: 7
Ήχος: 7 
Gameplay: 5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 4
Γενικά: 5.5
 
Ένα sequel το οποίο έχει προβλήματα, όμως αξίζει μία δοκιμή μόνο για την ιστορία του.
 
Ερμής Δερβίσης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 18/11/2020 09:13
Δυστυχώς για το συγκεκριμένο περίμενα κάτι καλύτερο .Σίγουρα βιάστηκαν να το κυκλοφορήσουν . Μπράβο στον Ερμή για το άρθρο του.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification