Ειδήσεις

0 user comments
Θα τρέχει στα περισσότερα PC.
12 Αυγούστου, 22:55
0 user comments
Η EA ανέλυσε τι θα ισχύσει με το νέο Division Rivals. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 22:40
0 user comments
Από τους δημιουργούς του Abzu και τον art director του Journey.
12 Αυγούστου, 22:20
0 user comments
H 3D Realms ανακοίνωσε event αφιερωμένο σε retro FPS.
12 Αυγούστου, 22:10
0 user comments
Σε τέσσερις παραλλαγές.
12 Αυγούστου, 22:02
0 user comments
Το Quake 2 δωρεάν για τρεις ημέρες. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 21:43
0 user comments
Το έγκλημα, ακόμα και το καρτουνίστικο, δεν αποδίδει.
12 Αυγούστου, 20:56
0 user comments
Θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 13 Οκτωβρίου.
12 Αυγούστου, 20:31
0 user comments
Διέρρευσε το gameplay της alpha έκδοσης. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 20:30
0 user comments
FPS
Απλά για λόγους...marketing.
12 Αυγούστου, 20:10
0 user comments
Λόγω απλήρωτων υπερωριών και τοξικού περιβάλλοντος.
12 Αυγούστου, 20:08
0 user comments
Το νέο τρέιλερ αναλύει τα modes. [UPDATE]
12 Αυγούστου, 19:30
Reviews Command & Conquer Remastered
PC  
Comments (4)

Command & Conquer Remastered Hot

Η κληρονομιά της Westwood.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/50/cc/17/command-and-conquer-red-alert-remastered-box-84-1591628882.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η κληρονομιά της Westwood.

Αν με ρωτήσετε: “Ποια είναι η αγαπημένη σου Real-Time Strategy σειρά” τότε θα σας απαντήσω χωρίς δεύτερη σκέψη “To Command & Conquer”, εννοώντας φυσικά όλα τα Command & Conquer και όλα τα Red Alert. Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο. Έχοντας τερματίσει όλα τα RTS της Westwood στο Hard με όλους τους στρατούς, ξεκινώντας από το ιστορικό πρώτο RTS Dune II και φτάνοντας μέχρι το απογοητευτικό Command & Conquer 4, έχω να ομολογήσω ότι σημάδεψαν την gaming εμπειρία μου.

Φτάνουμε στο σήμερα, όπου όπως γνωρίζετε η Electronic Arts αποδόμησε την Westwood και “έθαψε” την σειρά Command & Conquer στο χρονοντούλαπο. Ωστόσο, φρόντισε να κυκλοφορήσει μία remastered έκδοση στο Steam και το Origin, την οποία θα θυμηθούν με νοσταλγία οι παλιοί και θα αγαπήσουν οι νέοι.

“4K και νέο UI, στα εξηγώ ωραία;”
Η συλλογή Command & Conquer Remaster περιλαμβάνει το πρώτο Command & Conquer, το Red Alert και έναν Map editor, με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε χάρτες και να παίξετε σε αυτούς, είτε ενάντια στη CPU, είτε online με άλλους παίκτες. Η online σύνδεση είναι άψογη και πώς να μην είναι άλλωστε όταν το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις. Μπορείτε να απολαύσετε online multiplayer παίζοντας 2-8 παίκτες και στα δύο games χωρίς καθόλου lag.

Οι μονάδες σε αμφότερα τα δύο games έχουν επανασχεδιαστεί. Στο Command & Conquer ακολουθείται ένα 4K με σεβασμό προς το παρελθόν. Κοινώς, έχει μια πιο vintage αισθητική. Στο Red Alert υπάρχει πιο σύγχρονος σχεδιασμός. Η φάση είναι ότι μπορείτε να μεταβείτε από τα παλιά στα νέα γραφικά, οποιαδήποτε στιγμή ενώ παίζετε, απλά πατώντας το Space. Το δε user interface είναι πλέον σύγχρονο, άρα πολύ καλύτερο ακόμα κι από την έκδοση των δύο αυτών games για Windows (σ.σ. θυμάστε που αρχικά κάποιοι τα τρέχαμε σε DOS και μετά σε Windows 95 και είχαμε πωρωθεί όταν πρωτοείδαμε τα νέα μενού; Ε ακόμα καλύτερα). Μπορείτε επίσης να κάνετε zoom in και zoom out, αλλά με scaled μορφή και ελάχιστες κλίμακες.Cult ή Cringe fiesta;
Στα του σεναρίου δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερο να αναφέρουμε, καθώς οι παλιοί αναγνώστες γνωρίζετε ότι έχουμε ήδη reviews των Command & Conquer και Red Alert στο site, όπου γράφονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες αναλυτικά. Εν τάχει, απλά θα τα συνοψίσουμε ως εξής. Στο Command & Conquer μάχονται οι GDI (Global Defence Initiative) ενάντια στην Brotherhood of NOD, μια τρομοκρατική οργάνωση που προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο, έχοντας μισθοφορικό στρατό και επιχειρώντας προπαγάνδα ενάντια στους GDI. Την ελέγχει ο Kane (τον οποίο υποδύεται και στο Remaster ο ηθοποιός Joe Kucan), ένας ψυχάκιας που παρουσιάζεται ως Μεσσίας αλλά κατά βάση σκοτώνει κόσμο κατά συρροή.

Στο Red Alert, ο Αϊνστάιν το 1946, μετά την λήξη του πολέμου, ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1924 όπου και σκοτώνει τον Χίτλερ. Συνεπώς ο Β’ Παγκόσμιος διεξάγεται με τον Στάλιν να θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη και οι σύμμαχοι να είναι πλέον οι Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία. Η φάση στα cutscenes είναι τόσο ο ηθοποιός Gene Dynarski που υποδύεται τον Στάλιν, όσο κι οι σύμμαχοι. Ο Αμερικανός Arthur Roberts υποδύεται τον Γερμανό διοικητή Gunter Von Eslin με άριστη Γερμανική προφορά, η Lynne Litteer την κομάντο Tanya Adams, ενώ στο σενάριο η Westwood είχε δώσει το όνομα “Nikos Stavros” στον υποδιοικητή των συμμάχων, υπονοώντας ότι καταγόταν από την Ελλάδα. Η πλοκή πατούσε με το ένα πόδι στο cult και το άλλο στο cringe αλλά είχε (και έχει) πολύ φάση.

Τα bugs είναι εδώ και σας χαιρετάνε!
Είστε νέος στη σειρά Command & Conquer και δεν είχατε παίξει ποτέ τα παλιά games; Σίγουρα ο χειρισμός θα σας φανεί πανεύκολος, αλλά…οπλιστείτε με υπομονή. Είστε παλιός fan της σειράς και την έχετε ξαναπαίξει; Τότε θα πρέπει να έχετε διπλή υπομονή, γιατί τα παλιά και γνώριμα προβλήματα θα έρθουν να σας ξαναχτυπήσουν την πόρτα! Δυστυχώς το Command & Conquer Remaster δεν είναι παρά άλλο ένα “ρετουσάρισμα” της EA στον οπτικό τομέα χωρίς καμία παρέμβαση στον κώδικα και όσοι το είχαμε ξαναπαίξει τις παλιές εκδόσεις μπορούμε να καταλάβουμε και να θυμηθούμε τα γνώριμα προβλήματά του.

Στο θέμα του A.I. όταν αμύνεστε, τότε δυστυχώς οι μονάδες σας δεν αντιδρούν σωστά όταν ένας εχθρός βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση εμβέλειας. Δεν τον προσεγγίζουν και δεν πυροβολούν απευθείας αν δεν πυροβοληθούν πρώτα ή αν δεν τους δώσετε την εντολή. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμο αν επιτίθεστε και δεν κοιτάτε την βάση σας εκείνη την ώρα ή σε αποστολές όπου πρέπει να ελέγξετε είτε ελάχιστες μονάδες, είτε έναν commando, ο οποίος πρέπει να παραμείνει ζωντανός μέχρι τέλους. Υπάρχουν αρκετές ακόμη μικροδιορθώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, όπως για παράδειγμα στις βαρετές αποστολές όπου δεν έχετε χτίσιμο βάσης και δημιουργία στρατού και θα πρέπει να τις ολοκληρώσετε με ελάχιστες μονάδες, χτυπώντας αμέτρητα restart.

“He who controls the past, commands the future. He who commands the future, conquers the past." (Kane)

Αξίζει αλλά μόνο για όσους δεν είναι μύστες
Σε θέμα περιεχομένου, το Command & Conquer Remastered θα σας κρατήσει για δεκάδες ώρες. Ανάλογα με το επίπεδό σας, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε το λιγότερο γύρω στις 7-10 ώρες για το playthrough κάθε στρατού, άρα πολλαπλασιάζοντάς το x4 αντιλαμβάνεστε ότι τα 20 ευρώ που ζητάει η EA είναι ένα αστείο ποσό.

Από την άλλη, η δουλειά που έκανε η εταιρεία ανάπτυξης Petroglyph Games θα έπρεπε να μην περιοριστεί μόνο στα γραφικά του παιχνιδιού, αλλά να επεκταθεί και στα cutscenes. Στον δε ηχητικό τομέα, πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω την διαφορά ανάμεσα στο νέο και τον παλιό ήχο. Παράλληλα, ο Frank Klepacki που σύνθεσε και την μουσική του Remastered, απλά διατηρεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο, άρα θα νιώσετε σαν να ακούτε τα παλιά μουσικά tracks, σε φουλ ποιότητα.Αν ανήκετε σε εκείνους που έχουν τερματίσει το Command & Conquer και το Red Alert, τότε πέρα από το online multiplayer και την 4Κ ανάλυση, η Remastered έκδοση της EA δεν έχει να σας προσφέρει κάτι παραπάνω. Αν είστε όμως νέος gamer, δεν είχατε παίξει τα δύο αυτά games και σας αρέσουν τα Strategy τότε αποκτήστε την συλλογή με κλειστά μάτια. Ο χειρισμός της είναι πανεύκολος, η αντοχή τεράστια και η ένταση του gameplay θα σας κρατήσει σε εγρήγορση. Κατά τα άλλα, θα προτιμούσαμε να δούμε την Petroglyph Games, γνωστή για την πολύ καλή δουλειά της στα Star Wars: Empire at War, Grey Goo και άλλα games, να αναπτύσσει μια ολοκαίνουργια έκδοση Command & Conquer ή Red Alert και όχι ένα remaster. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε πήξει στα remasters.

Θετικά:
- 4K ανάλυση και σύγχρονο user interface
- Μεγάλη αντοχή στο χρόνο με 4 campaigns και νέους online servers
- Η χαμηλή τιμή του

Αρνητικά:
- Τα bugs του A.I. και ορισμένες βαρετές αποστολές επιστρέφουν
- Τα cutscenes έμειναν ίδια
- Το 4K στο Command & Conquer είναι υποδεέστερο από αυτό του Red Alert

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 7
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 10
Γενικά: 7.6

Time will tell. Sooner or later…τα 20 ευρώπουλά σας θα πιάσουν τόπο.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Command & Conquer Remastered από την EA

[Αρχική δημοσίευση: 12/10/18] Η δημοφιλής real-time Strategy σειρά Command & Conquer θα συμπληρώσει σε δύο χρόνια τα 25 χ...
Posted (21 May 2020)

Η EVA του Command & Conquer έκανε ηχογράφηση για το remaster 25 χρόνια μετά

Η EVA (Kia Huntzinger), η φωνή που έχει στοιχειώσει την παιδική ηλικία όσων πωρωμένων από εμάς έπαιξαν την σειρά Command &...
Posted (11 Dec 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Blood King (Level 25) 08/06/2020 21:53
Έπαιξα λίγο τα πρώτα levels της GDI, ολόιδιο level design με το κλασικό αριστούργημα σε υψηλότερη ανάλυση όμως, με πώρωσε σε μεγάλο βαθμό και θα το λιώσω χωρίς δεύτερη σκέψη!!
#2 AntonKos (Level 17) 09/06/2020 02:07
Ούτε που το κατάλαβα ότι κυκλοφόρησε μέχρι που διάβασα το review!Μηδέν προώθηση από την EA.Μήπως θα ήταν καλύτερο να βγάλουν κανα remaster ή ακομα καλυτερα νεα εκδοση?Ενα Red Alert 4 ξερω γω για να ισοφαρισουν το τελευταιο C&C που δεν το έπαιξαν ούτε οι ίδιοι.Πάντως με αυτό το ποσό μάλλον θα το αποκτήσω για να το παίξω το σαββατοκύριακο. Ωραιο review Μάνο.
#3 Cefirul (Level 26) 12/06/2020 12:10
Έχουν μία ιδιαίτερη αίγλη τα remasters. Έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο.
#4 Lithras (Level 26) 13/06/2020 17:17
Άπειρο λιώσιμο στα παιδικά και εφηβικά χρόνια, μπαίνει στην άκρη για να (ξανα)παιχτεί στις διακοπές!

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification