Ειδήσεις

0 user comments
Μια περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα στην μετά κομμουνισμού Ρωσία.
16 Ιανουαρίου, 20:33
0 user comments
Θα παίζεται με έναν ή περισσότερους παίκτες.
16 Ιανουαρίου, 19:34
1 user comments
Δωρεάν το Little Nightmares.
16 Ιανουαρίου, 19:23
1 user comments
Κάτι που οφείλεται στην πανδημία.
16 Ιανουαρίου, 17:20
1
15 είδη creeps θα προσπαθούν να σας λυγίσουν.
16 Ιανουαρίου, 16:25
0 user comments
RPG
Κατεβάστε τώρα το demo του επερχόμενου Action RPG.
16 Ιανουαρίου, 16:22
1 user comments
Πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage.
16 Ιανουαρίου, 16:06
1 user comments
Για να μπει καλά ο χρόνος.
16 Ιανουαρίου, 14:44
1 user comments
Στα χρώματα των αγαπημένων σας χαρακτήρων.
16 Ιανουαρίου, 14:26
Reviews Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Comments (4)

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered Hot

Η "κινηματογραφική" FPS περιπέτεια επιστρέφει ανανεωμένη.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2e/e7/fe/cod-mw2-remastered-box-39-1589713807.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Η "κινηματογραφική" FPS περιπέτεια επιστρέφει ανανεωμένη.

Η κυκλοφορία του reboot της σειράς Call of Duty: Modern Warfare και η μετέπειτα εμφάνιση του Warzone φαίνεται πως έδωσαν μια νέα ώθηση στο franchise. Έτσι, η κυκλοφορία μιας ανανεωμένης έκδοσης του -αγαπημένου για πολλούς- campaign του Modern Warfare 2 από την καναδική εταιρεία ανάπτυξης (και θυγατρική της Activision) Beenox φαίνεται να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία αυτή ώστε να ξυπνήσει αισθήματα νοσταλγίας από τους παλαιότερους παίκτες, δίνοντας παράλληλα και στους νεότερους fans το ερέθισμα για να ζήσουν μια από τις πιο “κινηματογραφικές” περιπέτειες της σειράς.

Στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου
To 2016, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο Modern Warfare, εθνικιστές έχουν αναλάβει τον έλεγχο της Ρωσίας και ο Vladimir Makarov (πρωτοπαλίκαρο του “κακού” του προηγούμενου μέρους) ξεκινά μια σειρά τρομοκρατικών ενεργειών κατά της Ευρώπης, οδηγώντας Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία σε πόλεμο. Η Αμερική ανταποκρίνεται συστήνοντας το Task Force 141, μια επίλεκτη πολυεθνική ομάδα ειδικών επιχειρήσεων υπό την διοίκηση του στρατηγού Shepherd.

cod mw2 remastered 1

Προκειμένου να κατανοήσετε πλήρως το σενάριο θα πρέπει να έχετε παίξει και το πρώτο Modern Warfare, αλλά και μια ανάγνωση της περίληψης της υπόθεσής στο internet θα βοηθήσει στο να καταλάβετε κάποια σημεία της πλοκής. Αν δεν το κάνετε, θα έχετε μεν κάποια κενά, αλλά μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχει συνοχή στην πλειοψηφία της εξέλιξης της ιστορίας.

Κατά την διάρκεια του campaign θα αναλάβετε τον ρόλο διαφορετικών στρατιωτών (μεταξύ άλλων και του λοχαγού John “Soap” MacTavish από το πρώτο Modern Warfare) σε διαφορετικά παράλληλα μέτωπα, βλέποντας την εξέλιξη της ιστορίας και τις επιπτώσεις που έχουν τα διάφορα γεγονότα σε διαφορετικές περιοχές. Το σενάριο δεν διακρίνεται για το βάθος του, αλλά περιέχει ανατροπές και ωραία ροή σαν να ήταν μια καλοστημένη μοντέρνα πολεμική ταινία. Ωστόσο, όπως σε όλα τα Modern Warfare, η διάρκεια του campaign είναι μικρή  (γύρω στο τετράωρο), οπότε σίγουρα θα σας αφήσει διψασμένους για επιπλέον περιεχόμενο. Στο remaster υπάρχει και η δυνατότητα να παρακάμψετε μια αποστολή που περιλαμβάνει συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια, σε περίπτωση που νιώθετε άβολα με κάτι τέτοιο.

Δράση βγαλμένη από το Hollywood
Αν και οι περισσότεροι είστε μάλλον ήδη εξοικειωμένοι με τα FPS και την σειρά Call of Duty, το Modern Warfare 2 έχει ένα μικρό εκπαιδευτικό tutorial στην αρχή το οποίο διαδραματίζεται σε ένα αμερικανικό στρατόπεδο στο Αφγανιστάν και αφορά την σκόπευση και την ρίψη χειροβομβίδων, ενώ λίγο αργότερα περνάτε και από έναν στίβο μάχης όπου εξοικειώνεστε με τις μάχες σε κατοικημένες περιοχές και στην προτεραιότητα στόχων.

Αν και μικρές σε διάρκεια, οι αποστολές διαφέρουν αρκετά όσον αφορά το gameplay της κάθε μίας. Αλλού θα χρειαστεί να είστε αόρατοι και αθόρυβοι, αλλού θα πρέπει να πολεμάτε δίχως αύριο, ενώ κάποιες αποστολές έχουν κάποια αποκλειστικά στοιχεία όπως το snowmobile, αξίνες ορειβασίας. Αυτά, σε συνδυασμό με τα διάφορα περιβάλλοντα (παγωμένες βουνοκορφές, Σοβιετικό Gulag, Αμερικανικά προάστια, φτωχογειτονιές της Βραζιλίας και άλλα πολλά) σίγουρα δεν θα σας κάνουν να βαρεθείτε από την επανάληψη, μιας και σπάνια θα κάνετε κάτι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε σε κάποια προηγούμενη αποστολή. Τα objectives σας είναι ξεκάθαρα και είναι πάντα σαφές το τι πρέπει να κάνετε, ενώ οι ανώτεροί σας φροντίζουν να σας υπενθυμίζουν κάθε λίγο τον σκοπό σας σε περίπτωση που δεν το ακούσατε ή ξεχαστήκατε.

cod mw2 remastered 2

Ο χειρισμός της κίνησης του χαρακτήρα σας είναι ομαλότατος. Όσον αφορά όμως τα όπλα, σε σχέση με πιο μοντέρνα games θα παρατηρήσετε ότι όλα τα όπλα έχουν ελάχιστο “κλώτσημα” και είναι σχεδόν εντελώς ευθύβολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη συμπεριφορά τους πέρα από το damage που κάνουν, το rate of fire και το τι σκοπευτικά έχουν πάνω.

Οι παλιοί θα νοσταλγήσετε και οι νέοι θα απορροφηθείτε από την καταιγιστική του δράση.

Τα όπλα καθεαυτά ωστόσο είναι πολυάριθμα (43 στο σύνολο, συμπεριλαμβάνοντας το μαχαίρι και το riot shield), ενώ επίσης διαθέτετε και εκρηκτικές χειροβομβίδες, νάρκες, χειροβομβίδες καπνού και κρότου/λάμψης και βομβιδοβόλο. Σε μερικές αποστολές ελέγχετε και ένα Predator drone με το οποίο εξαπολύετε κατευθυνόμενους πυραύλους, κάτι το οποίο είναι απολαυστικότατο.

cod mw2 remastered 3

Το ΑΙ δεν είναι καθόλου κακό. Οι εχθροί σας βρίσκουν σημεία κάλυψης αν δεχθούν πυρά, ενώ αν εσείς ταμπουρωθείτε σε κάποιο σημείο για πολύ, να είστε έτοιμοι να δεχτείτε χειροβομβίδες, ενώ αν ορμήξετε στα τυφλά, θα δεχτείτε μάλλον κάποια κοντακιά στα μούτρα, αν δεν γίνετε πρώτα σουρωτήρι από τις σφαίρες. Οι melee επιθέσεις, οι εκρήξεις και οι βολές στο κεφάλι δεν συγχωρούν, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί (ή σε ορισμένες περιπτώσεις, τυχεροί). Πάντως μην περιμένετε να δεχθείτε εχθρική έφοδο συχνά, σε αυτόν τον τομέα το ΑΙ είναι αρκετά συντηρητικό.

Όπως το θυμάστε, αλλά ομορφότερο
Πολλές φορές, όταν θυμόμαστε ένα video game που παίξαμε παλιά, στο νου μας έχουμε μια πιο “εξιδανικευμένη” μορφή των γραφικών του σε σχέση με το πώς όντως ήταν. Αν έχετε πολλά χρόνια να παίξετε ή να δείτε videos/screenshots από το Modern Warfare 2, η εμπειρία του remaster θα σας φανεί απόλυτα “φυσική” και πέρα από τα προφανώς πιο λεπτομερή μοντέλα, ίσως να χρειαστεί να ανατρέξετε στην αρχική έκδοση προκειμένου να εντοπίσετε διαφορές, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα game το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.

Όπως προαναφέρθηκε, τα μοντέλα είναι ανανεωμένα, λεπτομερή και ανταποκρίνονται στα σημερινά standards, ενώ οι κινήσεις διεξάγονται ομαλότατα και δεν παρατηρήθηκαν σκαμπανεβάσματα στα framerates. Τα πρόσωπα των χαρακτήρων έχουν πολύ καλή εκφραστικότητα, αν και τα animations ομιλίας δεν είναι και κορυφαία. Τα τοπία είναι όμορφα και ατμοσφαιρικά, αναπαράγοντας πλήρως την αίσθηση της αρχικής έκδοσης, ενώ τα εφέ βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα πλην κάποιων που μαρτυρούν την ηλικία του παιχνιδιού, όπως αυτών των εκρήξεων, της φωτιάς και του φωτισμού σε κάποια σημεία.

Πολεμική ατμόσφαιρα
Όταν κυκλοφόρησε το 2009, το Modern Warfare 2 απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για τον ηχητικό του τομέα. Μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια ότι “γέρασε καλά” σε αυτό το κομμάτι, καθώς ο ήχος παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα 11 χρόνια αργότερα και η ηχητική αίσθηση που δίνει είναι αυτή του να βρίσκεστε μέσα σε μια κινηματογραφική ταινία.

cod mw2 remastered 4

Η μουσική επένδυση συμβάλλει στην αίσθηση ότι πρωταγωνιστείτε σε μια πολεμική ταινία, ενώ τα εφέ είναι ρεαλιστικά και έντονα, ειδικά εκείνα των εκρήξεων και των αεροσκαφών, αν και ακόμα εκείνη την εποχή δεν είχε τελειοποιηθεί ο ήχος των βολίδων που χτυπούν διαφορετικές επιφάνειες. Ο χρόνος πάντως δεν επηρεάζει την ποιότητα του voice acting στο οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί ηθοποιοί όπως οι οι Billy Murray, Keith David, Lance Henriksen και Craig Fairbass.

Αμφιλεγόμενη επένδυση
Η ανανέωση του campaign του Modern Warfare 2 είναι μια όμορφη κίνηση η οποία θα προκαλέσει ευχάριστα συναισθήματα σε όσους το παίξατε το 2009, ενώ οι νεότεροι από εσάς έχετε την ευκαιρία να παίξετε ένα από τα καλύτερα campaigns του franchise. Ωστόσο, δεν θα σας προσφέρει κάτι άλλο πέρα από μερικές ώρες διασκέδασης μιας και δεν είναι μέρος κάποιου ολοκληρωμένου game με multiplayer modes κλπ, οπότε το αν αξίζει τα 20 ευρώ εξαρτάται 100% από εσάς.

Θετικά:
- Ποικιλία gameplay μεταξύ των αποστολών
- Ποιοτικό voice acting
- Λεπτομερή μοντέλα

Αρνητικά:
- Μικρή διάρκεια
- Έλλειψη άλλων modes
- Κάποια απαρχαιωμένα οπτικά εφέ

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8.5
Σενάριο: 7 
Gameplay: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.2

Ένα "must" για τους νοσταλγούς και για τους fans των νέων Modern Warfare που τους ενδιαφέρει η υπόθεση.

Γιώργος Τζίτζιφας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση 31/3/20] Η Activision ανακοίνωσε και επίσημα τις ημερομηνίες κυκλοφορίας του Call of Duty...
Posted (29 Apr 2020)

Call Of Duty: Modern Warfare 2 Remastered: Χωρίς multiplayer mode

Το Call Of Duty: Modern Warfare 2 Remastered έχει κυκλοφορήσει για το PlayStation 4, αλλά μόνο το κύριο story του campaign είναι αυτό που έχε...
Posted (01 Apr 2020)

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered gameplay videos

To Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered κυκλοφόρησε νωρίτερα και μερικοί παίκτες μοιράζονται τις πρώτες τους εντυπώσ...
Posted (31 Mar 2020)

Φήμη: Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered

[Αρχική δημοσίευση: 10/3/15] Αναφορές που όλο και πληθαίνουν ζητάνε απο τους developers του Call of Duty: Modern Warfare...
Posted (30 Mar 2020)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 -2 ViKouk (Level 21) 17/05/2020 18:13
Και μόνο που έχει McTavish μέσα το αγοράζεις. Ήμουν 12 χρονών όταν το είχα πιάσει στα χέρια μου και μέχρι σήμερα θυμάμαι τα πάντα από το campaign. 20 ευρώ για να χορτάσεις νοσταλγικά συναισθήματα δεν είναι πολλά πιστεύω, ειδικά αν το παιχνίδι σου είχε χαρίσει τόσο καλό gameplay παλιότερα....
#2 nickarma (Level 12) 19/05/2020 04:43
Οι remastered εκδόσεις είναι κουραστηκες.Δε λεω καλα εκανε η Activision και εβγαλε remake του Modern Warfare αλλα hd remastered να το κανουμε τι?Εδω απεχω.
#3 Lithras (Level 26) 19/05/2020 20:07
Quoting nickarma:
Οι remastered εκδόσεις είναι κουραστηκες.Δε λεω καλα εκανε η Activision και εβγαλε remake του Modern Warfare αλλα hd remastered να το κανουμε τι?Εδω απεχω.

Συμφωνώ. Πέρα από το nostalgia trip δεν προσφέρει κάτι, το μόνο που προσωπικά πιστεύω είναι ότι τουλάχιστον οι νεότεροι παίκτες θα το απολαύσουν και ίσως να αιτιολογήσουν το κόστος λόγω των bonuses για το Warzone.
#4 Blood Prince (Level 29) 21/05/2020 23:34
Για μένα που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το Modern Warfare 2 είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα το αγοράσω.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification