Ειδήσεις

0 user comments
Βασικός σκοπός όμως είναι οι ομαλές επεκτάσεις των εταιρειών ανάπτυξης.
27 Οκτωβρίου, 23:58
0 user comments
Για πρώτη φορά δύο κάρτες PSN των 20€!
27 Οκτωβρίου, 23:32
0 user comments
Τώρα θα μπορείτε να ξαναβλέπετε τις αγαπημένες αυτές στιγμές.
27 Οκτωβρίου, 23:10
0 user comments
Θα είναι διαθέσιμο στα επίσημα γενέθλια του τέρατος.
27 Οκτωβρίου, 22:32
0 user comments
Η Electronic Arts ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας.
27 Οκτωβρίου, 21:42
0 user comments
Η Santa Monica Studio μοιράστηκε τις πληροφορίες στο Twitter.
27 Οκτωβρίου, 21:13
0 user comments
Το τέλος του πρώτου φαίνεται να πλησιάζει μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.
27 Οκτωβρίου, 20:41
10 user comments
RPG
Καθυστερεί λίγες ακόμα ημέρες. [UPDATE]
27 Οκτωβρίου, 19:45
8 user comments
Έρχεται στο Netflix. [UPDATE]
27 Οκτωβρίου, 18:45
0 user comments
Οι πρώτες εντυπώσεις  μέσω unboxings, παρουσιάσεων και gameplay videos.
27 Οκτωβρίου, 18:14
0 user comments
FPS
Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των κονσόλων.
27 Οκτωβρίου, 17:49
Reviews Unbeliever
Comments (1)

Unbeliever Hot

Πίστη και απελπισία…ένας φαύλος κύκλος.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/55/fc/4f/unbeliever-6-93-1576326873.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Πίστη και απελπισία…ένας φαύλος κύκλος.

Ένα Platform που εντυπωσιάζει με την ιστορία τα περιεχόμενα και τους καλoδομημένους μηχανισμούς του. Η ελληνική εταιρία ανάπτυξης The Poor Locke είχε κερδίσει μια θέση για το Unbeliever στο Steam Greenlight πίσω στο 2017. Ωστόσο στις 28 Νοεμβρίου του 2019 η έκδοση του παιχνιδιού έφτασε στην τελική και ολοκληρωμένη της έκδοση. Να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί για PC και Android, με την έκδοση του playstore να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Το παιχνίδι είναι τύπου Metroidvania, δηλαδή ένα side-scrolling Platform game παλαιού τύπου, έχοντας επίσης μερικές πινελιές από RPG στοιχεία ενώ η ιστορία του θα σας βάλει στην διαδικασία να σκεφτείτε μερικά πράγματα για την ζωή και τα πιστεύω των ανθρώπων. Μην περιμένετε ένα ελαφρύ παιχνίδι για να περάσετε την ώρα σας καθώς οι αποστολές σας έχουν στόχους και βαθύτερα νοήματα, τα οποία μπορείτε να τα διδαχθείτε αφού σκοτώσετε ότι βρεθεί στον δρόμο σας. Τα βασικότερα στοιχεία του είναι εμπνευσμένα από τα Holy Diver και Golden Axe, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα "Soulslike" game.

unbeliever 1

Κάθε αρχή και δύσκολη
Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς ένα ταξίδι στο άγνωστο, έχοντας ως μοναδικό στοιχείο ότι πρόκειται να βρεθούν απέναντι σου θεοί και δαίμονες. Πόσο μάλλον αν δεν γνωρίζεις ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό. Ξεκινώντας λοιπόν το Unbeliever θα καταλάβετε ότι όλα κρίνονται από εσάς και τα μηνύματα που σας μεταφέρει το παιχνίδι είναι μια τροφή για σκέψη, όσον αφορά περισσότερο τον έξω κόσμο παρά αυτόν του παιχνιδιού.

Ο πολεμιστής που πρέπει να χειριστείτε έχει ως χαρακτηριστικά του την πίστη στον εαυτό του και τη τόλμη να τα βάλει με κάθε τέρας που θα του παρουσιαστεί. Θέλει να φτάσει στον στόχο του με κάθε κόστος. Ποιος είναι αυτός ο στόχος; Πολύ δύσκολα θα τον ανακαλύψετε ακόμα και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Η μια φορά τερματισμού δεν πιστεύω ότι είναι αρκετή ώστε να αντιληφθεί κάποιος την ωραία αυτή ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί. Το Unbeliever θυμίζει λίγο παλαιότερα games όπως το Castlevania και το Golden Axe.

Μαγεία και ικανότητα
Ο χαρακτήρας σας είναι μια φυσιογνωμία που ο κόσμος του παιχνιδιού έχει ξανά δει και προτιμά να κρατά αποστάσεις χωρίς κάποιο ξεκάθαρο λόγω. Οι δυνατότητες του είναι η ταχύτητα και τα δυνατά χτυπήματα, αλλά αυτό που τον κάνει πανίσχυρο είναι η χρήση της μαγείας. Ο πολεμιστής μας μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην μάχη και να χρησιμοποιήσει αρκετά μαγικά κόλπα ώστε εξουδετερώσει τον αντίπαλο του, χωρίς να έρθει σε άμεση επαφή.

Τα μαγικά τρικς μπορείτε να τα αποκτήσετε μόνο με την εξέλιξη του πολεμιστή και της ιστορίας. Κάθε φορά που κλείνει ένα κεφαλαίο του παιχνιδιού θα αποκτάτε και νέες δυνατότητες. Τα ξόρκια που θα έχετε στην κατοχή σας χωρίζονται άτυπα σε δυο κατηγορίες. Υπάρχουν ξόρκια όπως το The power of flame ή το My cursed blood που είναι περισσότερο επιθετικά, είτε εκτοξεύοντας φλόγες είτε δηλητηριάζοντας τον αντίπαλο. Από την άλλη μεριά υπάρχουν τα πιο αμυντικά ξόρκια όπως το Monster of Wind το οποίο προκαλεί έναν ανεμοστρόβιλο διώχνοντας τον αντίπαλο και κερδίζοντας χρόνο για τον δικά σας πολεμιστή.

unbeliever 2

Το ανθρώπινο συναίσθημα είναι δύναμη
Η ιστορία του Unbeliever προσπαθεί να σας αποδείξει ότι η δύναμη που κρύβει ένας άνθρωπος μέσα του δεν είναι κάτι απλό. Εάν την χειριστείς σωστά μπορεί να αποδειχθεί μια αστείρευτη πηγή ενεργείας και δύναμης που κατ' επέκταση θα βοηθήσει και στους υπόλοιπους τομείς. Ο πολεμιστή σας δεν έχει αναμνήσεις και έτσι δεν μπορεί να έχει και κάποιο κίνητρο. Όμως μέσω της ανθρώπινης περιέργειας που μας διακατέχει όλους, βρίσκει ένα ανύπαρκτο κίνητρο να ξεκινήσει το ταξίδι του , το οποίο περιέχει πολλά εμπόδια. Ο χαρακτήρας σας σκοτώνοντας αντίπαλα τέρατα και πλάσματα κερδίζει πόντους τους οποίους μπορείτε αργότερα να εξαργυρώσετε βελτιώνοντας τον χαρακτήρα σας. Κάθε επίπεδο βελτίωσης απαιτεί όλο και περισσότερους πόντους. Όσον αφορά τις κατηγορίες βελτίωσης θα βρείτε το Power ή το Health τα οποία είναι κλασσικές μεταβλητές σε κάθε παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά το Unbeliever θα παραμείνει και σε αυτό τον τομέα σταθερό παρουσιάζοντας τα ανθρώπινα συναισθήματα σαν έναν άσσο στο μανική κάθε ανθρώπου, μέσα από τον οποίο μπορεί να αντλεί ενέργεια ανά πάσα στιγμή.

Όλα τα παραπάνω θα σας χρειαστούν και με το παραπάνω αφού αντίπαλοι σας δεν θα είναι απλοί πολεμιστές. Καλείστε να αντιμετωπίσετε θανατηφόρα ζόμπι, φαντάσματα, περίεργα πλάσματα, ακόμα και θεούς. Ίσως το Unbeliever να σας βάλει σε σκέψεις ότι εύκολα θα μπορούσε να είναι το God of War της παλιάς εποχής, το οποίο λόγω της ελληνικής του καταγωγής μας οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα.

O Θεός του πολέμου…πίσω στην δεκαετία του 80’.

Ταξιδιώτης σε έναν άγνωστο και τρομακτικό κόσμο, με δυνάμεις που δεν γνωρίζει. Αυτός είναι ο χαρακτήρας με τον οποίο θα πολεμήσετε αρκετά bosses, πηγαίνοντας στον Όλυμπο και χτυπώντας πόρτα πόρτα. Παγιδευμένες ψυχές που έχουν καταραστεί οι θεοί και δεν μπορούν να ξεφύγουν. Τους προστατεύουν χωρίς να το ξερόυν, γιατί είχαν στόχο να τους φτάσουν με δολοπλοκίες και αλαζονεία χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες. Παρατήρησα στοιχεία που έχουν μια ελληνική απόχρωση ωστόσο όχι σε υπερβολικό βαθμό. Τα bosses είναι ξεχωριστά και το κάθε ένα έχει ένα δικό του τρόπο να κινείται στον χώρο και να σας δίνει ένα μάθημα. Το ίδιο ισχύει και στα τέρατα που καλείστε να αντιμετωπίσετε αφού θα βρείτε σαύρες, φίδια και μαγικούς ύποπτες πολλές φορές στο κατόπι σας. Καλό θα ήταν να μάθετε πότε πρέπει να το βάζετε στα πόδια και χρησιμοποιείτε σωστά στα ξόρκια σας.

Το slide που σας κάνει να κινήστε πολύ γρήγορα την ώρα της μάχης καταναλώνει πολύ ενέργεια, ενώ τα spells χρειάζονται μια γεμάτη μπάρα ενεργείας ώστε να λειτουργήσουν. Οπότε η διαχείριση μέσα στο παιχνίδι παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Μην ξεγελιέστε, κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος όσες φορές και αν τον εξοντώσετε. Θα έρθει η στιγμή που ο τερματισμός θα φαίνεται τόσο κοντά αλλά ένα απλό φαντασματάκη θα τον απομακρύνει. H πορεία σας στο παιχνίδι αποθηκεύεται σε μια ειδική κατηγορία που λέγεται Memory αφού ουσιαστικά ο στόχος σας είναι να επαναφέρετε την μνήμα σας και να θυμηθείτε τι σας έβαλε σε τόσο κόπο.

unbeliever 4

Ο εχθρός του εαυτού σου είσαι εσύ
Η ατμόσφαιρα του Unbeliever είναι κάπως σκοτεινή αλλά παράλληλα και ζεστή, κρατώντας το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Οι μηχανισμοί του χαρακτήρα σας είναι πολύ καλά δομημένοι, κάτι που δεν ισχύει και παρά πολύ με τους NPC’s. Επιπλέον πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχουν check points κάνουν life refill, τα οποία είναι σχετικά συχνά. Οι αντίπαλοι σας κάνουν την διαδρομή σας προς τον Unbeliever πολύ δύσκολη, αλλά μερικές φορές τους βρίσκω χαζούς. Κινούνται σαν να θέλουν να τους χτυπήσετε με αποτέλεσμα η ένταση της μάχης να σβήνει. Αυτό που πραγματικά με κέρδισε είναι οι αλλαγές που γίνονται στην μουσική επένδυση. Στην πορεία σας μέσα σε μια πίστα θα ακούτε μια ήρεμη και ίσως σκοτεινή μουσική, αλλά όταν έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με τα μεγάλα κεφάλια, η ροκ θα κυριαρχήσει. Οι ροκ καταστάσεις απαιτούν μια ένα μουσικό πουσάρισμα που θα σας βάλει καλυτέρα στο κλίμα.

unbeliever 5

Τόσο αίμα, τόσο ταξίδι, με στόχο τι; Τον άπιστο θεό; Στην διαδρομή σας θα ακούσετε τραγικές ιστορίες που έχουν συμβεί στον κόσμο του Unbeliever, οι οποίες μπορεί να σας δώσουν μια ώθηση να συνεχίσετε. Ο πραγματικός στόχος όμως δεν θα σας αποκαλυφθεί ποτέ ξεκάθαρα. Μήπως οι άνθρωποι κάνουν τόσο κόπο μάταια μερικές φορές; Μήπως θέλουν να κάνουν κάποια πράγματα για να ικανοποιήσουν τον εαυτό τους χωρίς κάποιο στόχο; Πιστεύετε στην δύναμη που βρίσκετε μέσα σας και στο ότι αυτή σας οδηγεί στο βάθρο της ζωής ή είστε ένας Unbeliever; Η απάντηση η μπροστά σας και δεν την βλέπετε.

Θετικά:
- Ωραία μουσική επένδυση
- Πρωτότυποι μηχανισμοί
- Πλήθος από spells
- Πολλά bosses
- Ποικιλία σε αντιπάλους

Αρνητικά:
- Μερικά bugs
- Λίγες πίστες με όμοιο περιβάλλον
- Οι πόντοι για upgrade δεν συμβαδίζουν με την εξέλιξη του παιχνιδιού
- Δεν υπάρχει load και save

Βαθμολογία:
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 6.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Κάποιες φορές προχωράς και δεν ξέρεις που πας. Άλλες φορές έχεις προορισμό χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.

Σταύρος Αντωνόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Daenerys (Level 2) 16/12/2019 10:28
Πολύ όμορφο παιχνίδι λίγα ελληνικά games έχω δει να έχουν χαριτωμενα γραφικά σαν αυτό.
Το ψηφισα και στο διαγωνισμο greek game of the year. ωραιο review :-)

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification