Ειδήσεις

1 user comments
FPS
Το επίσημο τρέιλερ στη δημοσιότητα. [UPDATE]
29 Σεπτεμβρίου, 00:25
1 user comments
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε την μία απόφαση. [UPDATE]
28 Σεπτεμβρίου, 23:45
0 user comments
FPS
Teaser για την ανακοίνωση της Τετάρτης. [UPDATE]
28 Σεπτεμβρίου, 22:30
0 user comments
FPS
Η λίστα των coaches και των ποινών τους από το ESIC. [UPDATE]
28 Σεπτεμβρίου, 22:20
0 user comments
Στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει διαδικτυακά το πρώτο event της Razer.
28 Σεπτεμβρίου, 22:05
2 user comments
RPG
Screenshots του Starfield μπορεί να διέρρευσαν online. [UPDATE]
28 Σεπτεμβρίου, 21:00
0 user comments
Αιτία η μη υποστήριξη του Flash Player μετά το τέλος του χρόνου.
28 Σεπτεμβρίου, 20:43
0 user comments
Real Estate simulator.
28 Σεπτεμβρίου, 20:37
0 user comments
Διαθέσιμο από τις 14 Οκτωβρίου.
28 Σεπτεμβρίου, 20:05
0 user comments
Πρόκειται για εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας για την προστασία παιδιών.
28 Σεπτεμβρίου, 18:49
0 user comments
Δοκιμή σε backwards compatible games.
28 Σεπτεμβρίου, 18:25
Reviews Life is Strange 2: Episode 5
Comments (0)

Life is Strange 2: Episode 5 Hot

Διαλέξτε το μονοπάτι σας. 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/bf/7e/7d/life-is-strange-2-episode-5-wolves-box-65-1575830182.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Διαλέξτε το μονοπάτι σας. 

Το ομώνυμο Cinematic Adventure της Naughty Dog με ήρωες τα δύο αδέρφια Σον και Ντάνιελ, φτάνει στο φινάλε του. Το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο του Life is Strange 2 έφτασε, όπως και η στιγμή να δούμε τι έχει εν τέλει να σας προσφέρει.

Οι δραστηριότητες στο φινάλε του Life is Strange 2 σας βάζουν από την μία για πολλοστή φορά σε ρόλο παρατηρητή ενός δημιουργήματος που μοιάζει περισσότερο με ταινία παρά με παιχνίδι. Θα χρειαστεί απλά να πλοηγηθείτε στο χώρο και να αλληλεπιδράσετε με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σας, να πατήσετε απλά ένα κουμπί ώστε ο Σον να ζωγραφίσει τα τοπία που βλέπει μπροστά του και να διαβάσετε σημειώσεις και γράμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν θα σας ενδιαφέρουν.

Μικρές πινελιές από ουσιαστικό Adventure
Μία σημαντική διαφορά όμως που ευτυχώς υλοποιείται επιτέλους είναι η προσθήκη πιο σύνθετων γρίφων σε σχέση με ότι έχουμε δει. Έτσι για να βασανίσετε και λίγο το μυαλό σας και να μην τα έχετε όλα έτοιμα. Σε ένα γρίφο θα χρειαστεί για παράδειγμα να τοποθετήσετε αντικείμενα στη σωστή σειρά και σε έναν άλλο θα παίξετε κάτι σαν μικρό κυνήγι θησαυρού. Αναρωτιόμαστε βέβαια για ποιο λόγο θα έπρεπε να φτάσουμε μέχρι το τέλος για να δούμε πράγματα που όφειλαν να υλοποιηθούν σε όλα τα επεισόδια και μάλιστα σε μεγαλύτερη αφθονία.

Πολιτική ατζέντα
Στα περιβάλλοντα του παιχνιδιού έχουμε πλέον πολύ πιο αραιοκατοικημένες περιοχές, ενώ αυτή τη φορά προστίθενται ορισμένα…σουρεαλιστικά αγάλματα. Επίσης, υπάρχουν αποσπάσματα στο σενάριο που αφορούν τόσο ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κάτι που η Dontnod έχει ξαναθίξει στο παρελθόν, όσο και κριτική στην Αμερικανική πολιτική. Θίγονται μέχρι και θέματα ρατσισμού και σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε τους σεναριογράφους να αποτυπώνουν μια πολιτική ατζέντα σε ένα video game. Καθότι παίζετε ένα sequel, υπάρχουν και σημεία αναφοράς στο άλλο Life is Strange, καθώς θα γνωρίσετε έναν αρκετά γνώριμο χαρακτήρα και μάλιστα θα μάθετε μια σημαντική πληροφορία για το προηγούμενο παιχνίδι.

Γενικά οι Γαλλικές εταιρείες συνηθίζουν να περνούν πολιτικά μηνύματα μέσα από τα games. Το γεγονός αυτό το έχουμε συνηθίσει άλλωστε με την Ubisoft. Τώρα, το βλέπουμε και στην Dontnod κι απ’ ότι φαίνεται ο publisher της, η Square Enix, καθότι προέρχεται από την Ιαπωνία, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η Dontnod βέβαια, μιας και δεν διαθέτει το όνομα της Ubisoft στην αγορά, εκφράζεται με τέτοια ελευθερία που τολμάει να περάσει τα μηνύματά της με τον πιο ευθύ τρόπο που έχουμε δει ποτέ. Για την ακρίβεια, το σενάριο ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο να καταλήξει με αυτό τον τρόπο και ίσως ενώ ήταν ολίγον τι προφανές, λίγοι από εμάς είχαμε αντιληφθεί τι θα ακολουθούσε μιας και στα πρώτα τέσσερα επεισόδια απορροφηθήκαμε έχοντας αγωνία για την κατάσταση των δύο αδερφών.

Το τελευταίο επεισόδιο του Life is Strange 2 έχει στοιχεία που έπρεπε να υπάρχουν σε όλα τα προηγούμενα και φινάλε που σοκάρουν.

 

Οι περισσότερες ανατροπές που έχετε δει
Η τελευταία σκηνή του Life is Strange: Episode 2 είναι πραγματικά λες και έχει βγει από ταινία τέκνο διασταύρωσης sci-fi και κοινωνικού περιεχομένου. Τα όσα θα συμβούν δεν σας περνούν καν από το μυαλό. Βέβαια το γεγονός ότι μπορείτε να πάρετε την απόφαση να ορίσετε το φινάλε της ιστορίας είναι σίγουρα στα θετικά το σεναρίου.

Η διαφοροποίηση του Episode 5 σε σχέση με τα προηγούμενα είναι ότι πλέον οι πράξεις σας έχουν αντίκτυπο στην τελική έκβαση του σεναρίου. Υπάρχουν δύο εναλλακτικά φινάλε, κάτι που συμβάλει σημαντικά στο replayability του παιχνιδιού. Η συνολική διάρκεια του πέμπτου επεισοδίου ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες. Σε αυτό το διάστημα δεν θα είστε διαρκώς σε ένταση, αλλά θα υπάρχουν και κάποια σημεία όπου το σενάριο κάνει μικρές “κοιλιές” και οι σεναριογράφοι αναλώνονται σε ορισμένους ψιλοανούσιους διαλόγους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημεία στους διαλόγους που θα σας συγκινήσουν για άλλη μια φορά.

Σε θέμα gameplay το Life is Strange 2 μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αφού έβαλε τον έλεγχό σας σε ακόμη πιο υποδεέστερη μοίρα από αυτή του πρώτου παιχνιδιού. Κατάφερε όμως να μας προβληματίσει. Αυτό που εν τέλει θα σας μείνει από όλη αυτή την περιπέτεια είναι το πώς από ένα άδικο γεγονός μπορεί κάποιος να βρει το δίκιο του και αντίστοιχα πως μπορεί μια κατάσταση να ξεφεύγει και να δημιουργήσει μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων. Ένα τρίτο όμως που θα κρατήσετε, είναι ότι στην Αμερική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πολλά δήθεν “ατυχήματα” περνούν στα ψιλά γράμματα, την στιγμή που θα έπρεπε να τους δίνουμε μεγαλύτερη σημασία.

Θετικά:
- Άφθονα εναλλακτικά φινάλε
- Η σύνδεση με το προηγούμενο Life is Strange
- Η προσθήκη γρίφων
- Το σενάριο θα κεντρίσει σίγουρα την προσοχή σας

Αρνητικά:
- Το gameplay εξακολουθεί να σας περιορίζει
- Μικρή διάρκεια

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 9
Σενάριο: 9
Gameplay: 7
Αντοχή: 5
Γενικά: 7.6

Θα σας βάλει σε σκέψεις περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο επεισόδιο της Dontnod. 

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

To Life is Strange 2 αφαιρέθηκε από το ψηφιακό store της Αυστραλίας

Ο επίσημος λογαριασμός του Life is Strange στο Twitter, ανακοίνωσε ότι το Life is Strange 2 θα αφαιρεθεί από το ψηφιακό store  τη...
Posted (11 Sep 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification