Ειδήσεις

1 user comments
Το νέο παιχνίδι της Bithell Games, υπεύθυνης και για τα John Wick Hex και Thomas Was Alone.
23 Σεπτεμβρίου, 14:42
1 user comments
Περισσότερες κονσόλες θα είναι διαθέσιμες κατά την κυκλοφορία τους.
23 Σεπτεμβρίου, 14:16
1 user comments
Οι νέες κάρτες γραφικών της Nvidia.
23 Σεπτεμβρίου, 14:12
1 user comments
Κατεβάστε το και γευτείτε μια δόση νοσταλγίας.
23 Σεπτεμβρίου, 13:47
1 user comments
Μέσω αξιολόγησης στο Digital Game Rating Committee στην Ταϊβάν.
23 Σεπτεμβρίου, 13:09
1 user comments
FPS
θα κυκλοφορήσει το 2021. [UPDATE]
23 Σεπτεμβρίου, 12:30
1 user comments
Η CEO Satya Nadella αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια της εταιρείας.
23 Σεπτεμβρίου, 11:38
1 user comments
Η κυκλοφορία του θα καθυστερήσει. [UPDATE]
23 Σεπτεμβρίου, 11:15
1 user comments
''Οι gamers μπορεί να γκρινιάξουν αλλά εν τέλει θα αγοράσουν τα games'', όπως υποστηρίζει.
23 Σεπτεμβρίου, 10:59
1 user comments
Σύμφωνα με τις προπαραγγελίες του Amazon.
23 Σεπτεμβρίου, 09:56
Reviews Call of Duty: Modern Warfare (2019)
Comments (8)

Call of Duty: Modern Warfare (2019) Hot

Ειδικές επιχειρήσεις στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ab/d5/77/call-of-duty-modern-warfare-2019-box-45-1572415722.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ειδικές επιχειρήσεις στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Η σειρά Call of Duty ακολουθεί μια τετριμμένη “συνταγή” τα τελευταία χρόνια, παραγκωνίζοντας την Single-Player εμπειρία και τα (σχετικά) αληθοφανή σεναριακά υπόβαθρα μικραίνοντας όλο και περισσότερο τα campaigns, ενώ τα σενάρια έφτασαν σε σημείο να φλερτάρουν με την επιστημονική φαντασία. Αρκετοί παλαίμαχοι fans υποστηρίζουν ότι μετά τα Black Ops 1 και Modern Warfare 3 τα διάφορα παρακλάδια της σειράς έχουν απομακρυνθεί πολύ από την αρχική τους αίσθηση, κάτι το οποίο φαίνεται πως ξεκίνησε να λαμβάνεται υπόψη, κρίνοντας από την (όχι και τόσο πετυχημένη) προσέγγιση των κλασσικών Call of Duty πρόπερσι με το WWII.

Φτάνοντας στο 2019, η Infinity Ward προσπαθεί να επαναφέρει το κλίμα των πρώτων Modern Warfare με ένα reboot το οποίο αποσκοπεί στο να θέσει νέες βάσεις για την σειρά και να συνδυάσει όλες τις θετικές εξελίξεις που έχει υποστεί μέσα στα χρόνια, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίσει όταν πρωτοεμφανίστηκε.

call of duty modern warfare 2019 1

Αιματοκύλισμα σε μια ταραγμένη χώρα
Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από μια σφοδρή σύρραξη στο κατεχόμενο από την Ρωσία φανταστικό αραβικό κράτος Urzikstan μεταξύ των Ρώσων, της τρομοκρατικής οργάνωσης Al-Qatala και μιας ομάδας ανταρτών, που θυμίζει αρκετά την κατάσταση στην Συρία. Η Al-Qatala φαίνεται να έχει κλέψει χημικά όπλα από μια ρωσική βάση στην περιοχή κι εσείς προσπαθείτε να εμποδίσετε ένα επερχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, παρακολουθώντας (και επηρεάζοντας) τις εξελίξεις κυρίως μέσα από τα μάτια ενός Άγγλου αστυνομικού και ενός πράκτορα ειδικών επιχειρήσεων της CIA που συνεργάζονται με τον γνωστό από προηγούμενα Call of Duty λοχαγό Price. Πέραν αυτών, θα ζήσετε flashbacks από την παιδική ηλικία της αρχηγού των ανταρτών, βλέποντας από πρώτο χέρι τις κτηνωδίες των Ρώσων, ενώ η φαινομενικά απλή υπόθεση περιπλέκεται αργότερα και τα πράγματα αλλάζουν.

Αν και το σενάριο δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλο βάθος, έχει την σωστή αναλογία ατμόσφαιρας, έντασης και δράματος. Θα δείτε τρομοκρατικά χτυπήματα, εγκλήματα πολέμου και απώλειες αμάχων, καθώς και την δύσκολη θέση στην οποία έρχεται ένας στρατιώτης όταν πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση ακαριαία. Σε ορισμένες σκηνές έχετε και την επιλογή του να διαλέξετε τι θα πείτε/πως θα αντιδράσετε, κάτι που μεγαλώνει την διαδραστικότητα. Οι mo-cap ερμηνείες και το voice acting βοηθούν ακόμα περισσότερο και αν και αν και το campaign διαρκεί μόλις 6-8 ώρες, θα σας κάνει να θέλετε κι άλλο. Το ότι το σενάριο συνεχίζεται στο multiplayer συμβάλλει στην συνοχή του Modern Warfare και λειτουργεί υπέρ του, ενώ οι γνώριμοι χαρακτήρες της σειράς που επιστρέφουν θα σας καλλιεργήσουν ένα συναίσθημα οικειότητας.

Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν
Αυτό που χαρακτηρίζει το campaign, είναι η ποικιλία αποστολών. Θα παίξετε μεγάλες μάχες, stealthy προσεγγίσεις, θα καθοδηγήσετε έναν άμαχο στην σωτηρία μέσα από κάμερες ασφαλείας, θα χειριστείτε αυτοσχέδια drones, θα επιβιώσετε από χημική επίθεση, θα στηθείτε ως ελεύθεροι σκοπευτές ενάντια σε μακρινούς στόχους υπολογίζοντας τον αέρα και πολλά άλλα ακόμα, έχοντας μια αίσθηση ροής την οποία σίγουρα δεν θα βαρεθείτε. Ο χειρισμός είναι ανταποκρισιμότατος και ο χειρισμός των 37 όπλων είναι αυτός που γνωρίζετε από τα Call of Duty, δηλαδή άμεσος. Το HUD δεν διαφοροποιείται από αυτά που έχετε συνηθίσει, με την κύρια μεγάλη διαφορά του ότι τα objectives εμφανίζονται αφού πατήσετε το TAB και μετά από λίγο εξαφανίζονται. Επιπλέον, δεν υπάρχει minimap στο campaign, αλλά στο multiplayer είναι εκεί κανονικά.

Μπορείτε να εξατομικεύσετε κάθε όπλο μαζεύοντας XP και ξεκλειδώνοντας attachments και χρώματα, φέρνοντας την εμφάνιση και τις λειτουργίες του στο στιλ που επιθυμείτε. Πέρα από τα όπλα, έχετε στην διάθεσή σας μια γκάμα εξοπλισμού, όπως χειροβομβίδες (frag, stun, smoke, flash), βόμβες μολότοφ και νάρκες Claymore. Το ΤΤΚ έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, κάνοντας τις μάχες πιο θανάσιμες και προσδίδοντας έναν μεγαλύτερο βαθμό ρεαλισμού, αν και αυτό δεν αρέσει σε μερικούς. Το ΑΙ είναι ικανοποιητικό, αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

call of duty modern warfare 2019 2

Πέρα από τα attachments των όπλων σας, διαθέτετε και perks τα οποία καλύπτουν αδυναμίες σας ή ενισχύουν τα δυνατά σας σημεία. Για παράδειγμα, αν δεν έχετε καλή οπτική αντίληψη, με το High Alert perk ειδοποιείστε όταν σας κοιτάει ένας εχθρός τον οποίο δεν κοιτάτε κι εσείς. Επιπλέον, όσο σκοτώνετε εχθρούς μπορείτε να ενεργοποιείτε killstreaks, ιδιότητες ή αντικείμενα τα οποία μπορούν να σας παρέχουν τεράστιο πλεονέκτημα. Τα killstreaks ξεκινούν από ένα ατομικό radar που εμφανίζει τους κοντινούς εχθρούς στο minimap (3 kills), μέχρι πυρηνική επίθεση με την οποία λήγει το match (30 kills).

Με τόσες επιλογές, δεν θα ξέρετε ποιό mode να πρωτοδιαλέξετε.

Τέλος, τα field upgrades είναι στην ουσία ισχυρά abilities τα οποία έχουν cooldown και μπορείτε να έχετε μέχρι ένα ανά πάσα στιγμή. Ανεβαίνοντας ranks και δοκιμάζοντας διάφορους συνδυασμούς εξοπλισμού, killstreaks, field upgrades και perks, μπορείτε να "κοψοράψετε" έναν χαρακτήρα που να σας ταιριάζει στο 100%. Αν πάλι βαριέστε το πολύ customization, υπάρχουν προεπελεγμένα builds με τα οποία μπορείτε να παίξετε απευθείας και να δοκιμάσετε διάφορα στιλ.

call of duty modern warfare 2019 3

Το δάχτυλο κολλημένο στην σκανδάλη
H Infinity Ward είναι καλά διαβασμένη στο κομμάτι του multiplayer και το Modern Warfare προσφέρει μεγάλη ποικιλία από modes που έχουν αγαπημένα στοιχεία που έχετε συναντήσει σε άλλα games. Τα γνωστά Team Deathmatch, Gunfight, Search and Destroy, Free for All και Domination modes βρίσκονται εδώ με 17 maps, ενώ στο Ground War mode πλέον παίζουν 64 παίκτες σε 2 μεγάλους χάρτες, θυμίζοντας τα games της σειράς Battlefield. Επιπλέον υπάρχει και η επιλογή Realism, η οποία αφαιρεί το HUD εντελώς, για τους πιο "σκληροπυρηνικούς", ενώ το νέο mode Cyber Attack είναι μια παραλλαγή του Search and Destroy στην οποία μπορείτε να κάνετε revive τους συμμάχους σας. Οι ομάδες είναι για χάρη σεναρίου χωρισμένες σε Coalition (SAS & CIA) και Allegiance (Ρωσία και συμμαχικές της οργανώσεις), με το κάθε faction να έχει από 9 χαρακτήρες για να επιλέξετε.

Όσον αφορά το Co-op κομμάτι (Special Ops), έως 4 παίκτες μπορούν να συνεργαστούν προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αποστολές του Operations mode, το οποίο συνεχίζει το σενάριο του campaign. Υπάρχουν και επιπλέον μεμονωμένα Missions, καθώς και ένα survival mode με κύματα εχθρών. Τα πράγματα ζορίζουν εδώ, με τις εχθρικές ορδές να μην χαρίζονται και θα πρέπει να συνεργαστείτε με τους συμπαίκτες σας και να είστε προσεκτικοί προκειμένου όχι μόνο να επιβιώσετε, αλλά να φέρετε και εις πέρας και την αποστολή. Πάντως, λόγω της γενικότερης τοξικότητας που χαρακτηρίζει το community των Call of Duty, καλύτερα να βρείτε φίλους ή να λιώσετε στην εξάσκηση πριν μπείτε σε οποιοδήποτε ομαδικό multiplayer match, καθώς οι ευέξαπτοι έφηβοι(;) συμπαίκτες σας θα σας κάνουν ώρες ώρες να πείτε "ευτυχώς" που υπάρχει και το mute.

call of duty modern warfare 2019 4

Ο θάνατος ξεπροβάλλει απ' το σκοτάδι
Δεν μπορεί κανείς να περιμένει κάτι λιγότερο από υψηλή ποιότητα στον οπτικό τομέα από ένα Call of Duty και η Infinity Ward δεν απογοητεύει. Τα μοντέλα είναι αληθοφανέστατα, τα περιβάλλοντα και τα αντικείμενα είναι σχεδιασμένα με πολλή λεπτομέρεια, ενώ τα πρόσωπα έχουν ρεαλιστικότατες εκφράσεις. Τα animations (και ειδικά η κίνηση των χαρακτήρων έχει σχεδιαστεί με motion capture) είναι ομαλότατα, ενώ ο φωτισμός και τα εφέ συμβάλλουν στην αίσθηση ότι είστε μέσα σε μια πολεμική ταινία. 

Ειδική αναφορά αξίζει η απεικόνιση μέσα από διόπτρα νυκτερινής όρασης, της οποίας η τελική αίσθηση ξεχωρίζει-δεν ξεχωρίζει από αληθινό combat footage, θα νιώσετε σαν να παίζετε στην ταινία Zero Dark Thirty. To framerate στο campaign παραμένει σταθερό, αλλά ακόμα και στο multiplayer 64 παικτών δεν υπάρχουν δραματικές διακυμάνσεις. Τα glitches που συναντήθηκαν ήταν απειροελάχιστα και σύντομα, χωρίς να επαρκούν για να αλλοιώσουν την εμπειρία, αλλά αν υπάρχει ένα μελανό σημείο, αυτό είναι το μήνυμα εγκατάστασης shaders κάθε φορά που ανοίγετε το παιχνίδι και πρέπει να περιμένετε αρκετή ώρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, γίνεται ξεχωριστή εγκατάσταση όταν μπαίνετε στο lobby του campaign και όταν μπαίνετε στο multiplayer lobby.

Μια νότα ανατολής
Η μουσική επένδυση ταιριάζει “γάντι” με την αισθητική του Modern Warfare με ambient θέματα που θυμίζουν πολεμική ταινία, με μερικά oriental περάσματα. Τα ηχητικά εφέ είναι άψογα, με τις σφαίρες να σφυρίζουν και να έχουν διαφορετικό ήχο ανάλογα με το πόσο κοντά σας εξοστρακίζονται. Η αίσθηση της απόστασης και της κατεύθυνσης παίζει μεγάλο ρόλο στον ηχητικό τομέα των FPS και στις περισσότερες περιπτώσεις αποδίδεται άρτια, αν και τα βήματα των χαρακτήρων ακούγονται δυνατότερα από το όσο θα ήταν ρεαλιστικό (επιτηδευμένα ώστε να προσέχετε). Το voice acting είναι παραπάνω από “καλό”, αν και θα περίμενε κανείς περισσότερες εκφράσεις στα αραβικά και τα ρώσικα από άραβες και ρώσους χαρακτήρες στο Multiplayer mode (ή έστω πιο σπαστές προφορές), καθώς μερικές φορές ακούγονται σαν να μιλάνε αγγλόφωνοι. Ένα μικρό ακόμα ψευγάδι είναι η μικρή καθυστέρηση στο lip syncing σε ορισμένα cinematics.

call of duty modern warfare 2019 5

Αυτά καλό είναι να γίνονται
Οι developers ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν με την ανάπτυξη του Modern Warfare και κατάφεραν να βρουν μια "φόρμουλα" η οποία εκμεταλλεύεται τα δυνατά σημεία όλων των Call of Duty, με αποτέλεσμα να έχει όλο κι από κάτι που θα αρέσει σε όλους όσους τους άρεσε κάποτε έστω και ένα στοιχείο της σειράς. Παρά την μικρή διάρκεια του campaign, η ποικιλία του το καθιστά χορταστικό, ενώ τα πάμπολλα multiplayer modes είναι ικανά να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον για πολύ καιρό.

Θετικά:
- Ατμοσφαιρικό σενάριο
- Πανέμορφα γραφικά
- Ποικιλία multiplayer modes
- Πολλές επιλογές για custom loadouts
- Ποικιλία στα missions του campaign
- Χαμηλό TTK προσδίδει ρεαλισμό

Αρνητικά:
- Εγκατάσταση shaders κάθε πρώτη φορά στο lobby
- Κακό Lip sync σε ορισμένα cinematics
- Τοξικό online community
- Περίεργες αγγλικές προφορές από Ρώσους και Άραβες

Βαθμολογία
Γραφικά: 9

Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.4

Η σειρά επανέρχεται στο σωστό πνεύμα με ένα game που της αξίζει.

Γιώργος Τζίτζιφας

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Παίζουμε Call of Duty: Modern Warfare

[Αρχική δημοσίευση: 27/10/19] Στο νέο μας gameplay video απολαύσαμε το νέο Call of Duty: Modern Warfare.

Το reboot της δημο...
Posted (17 Dec 2019)

Review bombing στο Call of Duty: Modern Warfare λόγω προπαγάνδας

 

Η κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare συνοδεύτηκε από Posted (28 Oct 2019)

Το Call of Duty δημοσίευσε επίσημο "ιατρικό σημείωμα"

Σήμερα είναι η μέρα που κυκλοφορεί επιτέλους το Call of Duty: Modern Warfare για PC, PS4 και Xbox One, πάνω στην ώρα μιας και έρχ...
Posted (25 Oct 2019)

Παπούτσια Call of Duty

Οι δημιουργοί του Call of Duty: Modern Warfare έκαναν μια συνεργασία ...
Posted (23 Oct 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Smoses (Level 25) 30/10/2019 12:52
Πως τους πετσόκοψες έτσι ρε Γιώργη? Έχω να ευχαριστηθώ CoD από το BO1 και αυτό φαίνεται να είναι η ανάσταση της σειράς CoD.
Δεν έβρισκαν Ρώσους για voice-over γιατί οι Ρώσοι τους κάνουν embargo :D :-*
#2 GioKouz (Level 4) 30/10/2019 19:49
Για PC ειναι μονο digital;γιατι δεν το βρισκω σε κανενα store
#3 nickarma (Level 12) 31/10/2019 02:44
Το απέκτησα το τερμάτισα και παίζω ήδη multiplayer.Άξι ζε τα λεφτά του και πολύ καλύτερη δουλειά από τα προηγούμενα σε ολους τους τομείς.Μονο λαθος η προπαγάνδα στο σενάριο κατά των ρώσων δηλαδή ελεος.Το αντιθετο συμβαινει και οι αμερικανοι ξερουμε τι εγκληματα εχουν κανει.
#4 Shikabane_Hime7 (Level 29) 31/10/2019 17:24
- Περίεργες αγγλικές προφορές από Ρώσους και Άραβες

Τι εννοεί ο ποιητής;
#5 Blood Prince (Level 28) 02/11/2019 20:02
Μόνο και μόνο για το μικρής διάρκειας campaign κάπως χλωμό να το αγοράσω.Σε χαμηλή τιμή και αν.
#6 Lithras (Level 26) 13/11/2019 16:16
Quoting Shikabane_Hime7:
- Περίεργες αγγλικές προφορές από Ρώσους και Άραβες

Τι εννοεί ο ποιητής;

Οι Ρώσοι στρατιώτες ακούγονται σαν Αμερικανοί. Έχοντας περιοδεύσει στην Ρωσία 3 φορές, η διαφορά κάνει "μπαμ".
#7 anestis88 (Level 1) 14/11/2019 19:25
Η Προπαγάνδα στο μεγαλείο της ! Απλά γελάω με το '' Η σειρά επανέρχεται στο σωστό πνεύμα με ένα game που της αξίζει ''
#8 Lithras (Level 26) 21/12/2019 22:31
Quoting anestis88:
Η Προπαγάνδα στο μεγαλείο της ! Απλά γελάω με το '' Η σειρά επανέρχεται στο σωστό πνεύμα με ένα game που της αξίζει ''


Με ανακάλυψες, χρηματίστηκα από την Activision για να γράψω θετική κριτική για μια σειρά που μετά τα MW2 & Black Ops 1 αγνοώ παντελώς και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να κράξω.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification