Ειδήσεις

0 user comments
Το The Last of Us: Part II προηγείται με 11 υποψηφιότητες
26 Ιανουαρίου, 21:45
0 user comments
Δημιούργησε τους τεράστιους δεινοσαύρους.
26 Ιανουαρίου, 21:28
0 user comments
RPG
Έρχεται με δύο συλλεκτικές εκδόσεις.
26 Ιανουαρίου, 20:56
1 user comments
Οι scalpers αγόρασαν PS5 από το κατάστημα προτού καν προλάβει αυτό να τα θέσει προς πώληση. [UPDATE]
26 Ιανουαρίου, 19:58
0 user comments
Είναι διαθέσιμο στο Nexusmods.
26 Ιανουαρίου, 18:53
0 user comments
Δόθηκαν 261 βραβεία στο exclusive του PS4.
26 Ιανουαρίου, 17:44
0 user comments
Το update ονομάζεται Moving In και θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνατε.
26 Ιανουαρίου, 17:18
1 user comments
Η IO Interactive κάνει λόγo για τριλογία. [UPDATE]
26 Ιανουαρίου, 15:16
0 user comments
Εννέα νυν και πρώην εργαζόμενοι περιέγραψαν τις εμπειρίες τους.
26 Ιανουαρίου, 14:58
0 user comments
Τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη θα συζητήσουν ενόψει των New York Game Awards.
26 Ιανουαρίου, 13:55
Reviews Untitled Goose Game
Comments (1)

Untitled Goose Game Hot

Ο φόβος και ο τρόμος της πόλης.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/94/d8/ef/goose20game20box20art-3-1569594322.png
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ο φόβος και ο τρόμος της πόλης.

Αχ επιτέλους, πλέον μπορούμε να δούμε πως και γιατί μερικά ζώα είναι τόσο επιθετικά μαζί μας. Συγκεκριμένα οι χήνες, γιατί όταν μας βλέπουν σκούζουν και ανοίγουν τα φτερά τους ή μερικές ακόμα φτάνουν σε σημείο να μας κυνηγούν κιόλας. Με το Untitled Goose Game έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στην θέση της χήνας και να γίνουμε και εμείς οι “κακοί” της υπόθεσης για μια φορά στη ζωή μας. Να κυνηγήσουμε αθώα παιδάκια και να τρομάξουμε μέχρι να χέσουν τα παντελόνια τους, να τραμπουκίσουμε μαγαζάτορες απλά επειδή μπορούμε και να καταστρέψουμε κήπους επειδή βαριόμαστε.

Untitled Goose Game 2

Αυτή την φαεινή ιδέα είχαν οι developers του game, στον αριθμό τέσσερις, που συντελούν το indie studio House House, μάλλον θα τους κυνηγούσαν χήνες όταν ήταν μικροί και βγάζουν τα ψυχολογικά τους τώρα. Ίσως να τους γνωρίζετε από το προηγούμενό τους game, το Push Me Pull You, το οποίο είχε παρόμοιο στυλ γραφικών και το ίδιο ακραίο concept με το αγαπητό Goose Game. Αν και μικρό indie studio έχει καταφέρει να βρει υποστήριξη από την κυβερνητική οργάνωση Film Victoria της Αυστραλίας, μιας και το studio τους βρίσκεται στην Μελβούρνη. Ίσως το Untitled Goose Game πρόκειται για ένα unofficial spin-off του Metal Gear… μόνο ο Kojima μπορεί να επιβεβαιώσει. Ωστόσο εγώ δεν είμαι ο Kojima, άρα απλά θα αναλύσω το game όσο καλύτερα μπορώ και τα συμπεράσματα δικά σας.

Είμαι η χήνα
Δε νομίζω πολλοί να είχαν όνειρα να γίνουν χήνες, ίσως όσοι έβλεπαν Barbie στη λίμνη των κύκνων και δεν ήξεραν τη διαφορά. Αφού μας δόθηκε η ευκαιρία όμως, θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο ζώντας ως χήνα ή όπως έλεγε ο αγαπητός Ιζνογκούντ “Θα γίνω χήνα στην θέση της χήνας”…. ή κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χαρείς το game στο έπακρο. Ξεκινώντας λοιπόν απλά μαθαίνετε πως να κινήστε στον χώρο και πως να σκούζετε προφανώς, που ίσως είναι το βασικότερο mechanic.

Δεν έχετε λόγο και αιτία όπως όλες οι χήνες, ίσως μόνο την παγκόσμια κυριαρχία αλλά ας μην είμαστε προκατειλημμένοι. Εσείς όμως μεγαλώσατε από καλή οικογένεια, άρα έχετε πάντα μια to-do list να σας δείχνει τι “πρέπει” να κάνετε. Κλασικά αυτά που πρέπει να κάνετε δεν είναι να ψάξετε για τροφή και σύντροφο, όχι όχι, αυτά τα κάνουν οι κοινές χήνες, η δικιά μας έχει σκοπό να τραμπουκίσει όλους τους κατοίκους μιας μικρής πόλης. Μοναδικό σας στόχος είναι να τρομοκρατήσετε τον κόσμο, δηλαδή να κάνετε το 90% της κάθε to-do σελίδας μέχρι να ξεκλειδωθεί ένα ακόμα to-do που ουσιαστικά όταν το κάνετε θα σας ανοίξει και άλλη περιοχή. Πράγματα τύπου βρέξε τον κηπουρό, λύσε τα κορδόνια από το παιδάκι και παγίδευσέ το μέσα σε ένα θάλαμο καρτοτηλεφώνου, κλείδωσε την κυρά Ελένη που έχει το μπακάλικο στην αποθήκη.... ξέρετε, νορμάλ πράγματα.

Τραμπουκίστε τους πάντες απλά επειδή μπορείτε

Οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή την μικρή πόλη όμως, αυτοί που έχετε βάλει σκοπό να τους σπάσετε τα νεύρα, απλά κάνουν τις δουλειές τους. Έχουν συγκεκριμένες ρουτίνες και τις κάνουν με συγκεκριμένη σειρά, όταν εσείς όμως πάρετε ένα αντικείμενο τους και το μετακινήσετε θα το καταλάβουν και θα αρχίσουν να σας κυνηγούν άμα το έχετε στο στόμα σας ή θα το πάρουν και θα το βάλουν στην θέση τους αν το έχετε αφήσει κάπου. Ακόμα μπορείτε με το να σκούζετε να τους κατευθύνετε προς το μέρος σας και να τους αποσπάσετε την προσοχή με σκοπό να βρείτε άνοιγμα και να τρέξετε να αρπάξετε κάτι ή να αποδράσετε από κάπου.

Untitled Goose Game 5

Ο χειρισμός είναι ότι θα περιμένατε από μια χήνα, απλός, πολύ απλός. Μπορείτε να τρέξετε, να σκύψετε, να ανοίξετε τα φτερά σας, να πιάσετε αντικείμενα και το σημαντικότερο, να σκούξετε. Ωστόσο, η κάμερα μας χαλάει λίγο τη δουλειά, γιατί είναι fixed και ακολουθεί την χήνα, δηλαδή δεν μπορείς με το ποντίκι να κάνεις πέρα δώθε να δεις ποιος έρχεται και το κακό είναι ότι είναι πολύ κοντά στην χήνα από μόνη της, όμως μπορείτε με ένα κουμπί να το κάνετε zoom out, κάτι που είχα πατημένο μόνιμα όσο το έπαιζα. Επίσης υπάρχει κουμπί zoom in για κάποιο περίεργο λόγο, λες και δεν ήταν ήδη αρκετά ζουμαρισμένο από μόνο του…

Το πρόβλημα όμως προκύπτει από τον συνδυασμό αυτού του είδους κάμερας και του χειρισμού. Μερικές φορές όταν έπρεπε π.χ να κλέψεις κάτι για να τελειώσεις ένα to-do και έπρεπε να τρέξεις για να μην σε πιάσουν, και τρέχουν γρήγορα οι άτιμοι, η χήνα μας κόλλαγε σε κάτι τοίχους, έτσι μόνη της. Άλλες φορές πάλι, πιο σπάνια βέβαια, δεν κόλλαγε απλά στους τοίχους, αλλά πέρναγε και από μέσα τους! Αυτά προφανώς πρόκειται για μερικά bug τα οποία θα έπρεπε να θεωρούνται αμελητέα μιας και δεν αφαιρούν από την συνολική εμπειρία.

Untitled Goose Game 4

Τα φαινόμενα απατούν
Με το που θα ξεκινήσετε να παίζετε θα παρατηρήσετε τα υπέροχα low poly γραφικά με τα “flat” χρώματα να ταιριάζουν όλα αρμονικά, κάνοντας το όλο να φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Μην αφήσετε όμως τα χαριτωμένα γραφικά να σας ξεγελάσουν και να νομίζετε ότι η χήνα είναι γλυκούλα και καλή, πρόκειται για μια σατανική ιδιοφυία. Από την άλλη οι κάτοικοι της πόλης αυτής, απλοί άνθρωποι, χωρικοί, χωρίς πρόσωπα βέβαια, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει από το να ποτίζουν τους κήπους τους, έχουν τις επιχειρήσεις τους και όλα μια χαρά.

Στο συγκεκριμένο game, δεν πιστεύω ότι θα ταίριαζε κάποιο άλλο στυλ γραφικά όπως π.χ πιο ρεαλιστικά, αν και τότε ίσως ήταν όντως sequel στο Metal Gear, ούτε κάτι σαν 8-bit. Η επιλογή των low poly και των flat χρωμάτων δίνει ένα χαρακτήρα στο game, δεν υπάρχουν έντονα χρώματα και γωνίες που να σου “αποσπούν” την προσοχή και δεν σε κουράζουν στο μάτι, έτσι μπορείς πραγματικά απλά να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθείς ένα goose simulator, ίσως να σε πάρει και ο ύπνος άμα παίζεις βράδυ.

Untitled Goose Game 3

ΗΟΝΚ ΗΟΝΚ ΗΟΝΚ
Το σημαντικότερο κομμάτι του game είναι το honk, το να πατάτε το space και να σκούζετε καθώς κυνηγάτε παιδάκια και μετά να βγαίνει η κυρά Ελένη από το μπακάλικο και να σας κυνηγάει με την σκούπα. Γενικά όταν κάνετε απλά βόλτες ακούγεται ένα πανέμορφο χαλαρωτικό soundtrack στο πιάνο μαζί με τους ήχους του περιβάλλοντος, όταν είστε stealth όμως εκεί είναι το καλό. Όταν κρύβεστε και σας ανακαλύπτουν παίζει το ίδιο κομμάτι πιο δυνατά να σας αγχώσει καθώς εσείς τρέχετε να ξεφύγετε. Ας μην ξεχνάμε το σημαντικότερο όμως… HONK!

Honk the buy button
Το Untitled Goose Game προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Δεν χρειάζεται να είστε hardcore gamer για να απολαύσετε αυτό το game, απλά χαλαρώστε και μπείτε στον ρόλο της χήνας. Το sandbox που προσφέρει θα σας απασχολήσει αρκετά ακόμα και μετά από όλα τα to-do, τότε είναι που θα το ευχαριστηθείτε πραγματικά, όταν ξεφύγετε από τις λίστες και αφήσετε την φαντασία σας να καλπάσει.

Untitled Goose Game 6

Τα to-do lists θα σας απασχολήσουν γύρω στις 2-3 ώρες, αν και μετά τα “κύρια” quests, δηλαδή post-game, προστίθενται γύρω στις 4-5 σελίδες to-do και μερικά είναι τύπου time quests, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον που δίνει περισσότερη αξία, replayability και αντοχή στο game. Αυτή την στιγμή βρίσκεται αποκλειστικά στο Epic Games Store και έχει 4% έκπτωση (ναι σιγά τα αυγά ξέρω), αλλά και πάλι στα 12€ που βρίσκεται προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία και μπόλικο content που θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετές ώρες. Για αυτό πάρτε βαθιά ανάσα, κλείστε την μύτη σας (αν σας βρωμάει ο launcher) και μπείτε στο Epic Games Store και πάρτε το.

Θετικά:
- Πρωτότυπο και διασκεδαστικό gameplay
- Πλήρης ελευθερία στον τρόπο που μπορείς να παίξεις
- Χαριτωμένα γραφικά
- Υπέροχη “συνοδευτική” μουσική
- Μπόλικα to-do μετά το “κυρίως” γεύμα
- Fairly priced
- ΗΟΝΚ!

Αρνητικά:
- Περίεργη οπτική της κάμερας
- Όχι τόσο ακριβής χειρισμός
- Το κύριο σκέλος είναι λίγο επαναλαμβανόμενο

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.1

Αντάξιος του Snake, η χήνα μας δεν κρύβεται σε χαρτόκουτα αλλά τα καταφέρνει εξίσου καλά στο να μας διασκεδάσει με τις stealth τακτικές της.

Σταμάτης Καράμπογας

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Η εταιρεία ανάπτυξης του Florence προσλαμβάνει την Lead Developer του Untitled Goose Game

Η εταιρεία ανάπτυξης Mountains που έχει δημιουργήσει την αναγνωρισμένη διαδραστική ιστορία Florence προσέλαβε τον ...
Posted (04 Apr 2020)

Οι developers του Untitled Goose Game θα δώσουν το 1% των εσόδων τους στους ιθαγενείς της Αυστραλίας

Η House House, εταιρεία ανάπτυξης του Untitled Goose Game θα δώσοει το 1% των εσόδων από το παιχνίδι σε αυτόχθονες πληθυσμ...
Posted (02 Feb 2020)

Παίκτης δημιουργεί το Untitled Goose Game μέσα στο Minecraft

Όταν μιλάμε για τα καλύτερα games του 2019 θα ήταν συνετό να συμπεριλάβουμε και το Untitled Goose Game της House House. Θα παίξε...
Posted (04 Dec 2019)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 30) 28/09/2019 18:24
Ωραίο review για ένα ενδιαφέρον (;;;;;;;) video game :-* :D Well done Σταμάτη! GOTY incoming;; :P

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification