Ειδήσεις

0 user comments
H Rockstar απέρριψε τις φήμες. [UPDATE]
23 Ιουλίου, 20:40
2 user comments
Τα rack που επεξεργάζονται τα games αποτελούνται απο οχτώ Xbox One S έκαστο. [UPDATE]
23 Ιουλίου, 20:22
11 user comments
"Οι προσδοκίες είναι υψηλές", δηλώνει η Remedy. [UPDATE]
23 Ιουλίου, 20:00
1 user comments
Η Nintendo απαντάει με επίσημη δήλωση. [UPDATE]
23 Ιουλίου, 19:15
29 user comments
FPS
Ανακοινώθηκε o Sigma. [UPDATE]
23 Ιουλίου, 18:30
0 user comments
Θα περιλαμβάνει δυο expansion και όλες τις λειτουργίες που έχει η PC έκδοση.
23 Ιουλίου, 17:24
0 user comments
"Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις λεφτά είναι να δημιουργήσεις ένα Battle Royale. Δεν θα κάνω αυτό."
23 Ιουλίου, 16:53
0 user comments
Νέα όπλα και challenges για τα δεύτερα γενέθλια του Fortnite.
23 Ιουλίου, 15:51
0 user comments
Παρουσιάστηκε gameplay στην SDCC 2019.
23 Ιουλίου, 15:17
0 user comments
Μπορείτε να παίξετε online 2v2, solo ή να εξερευνήσετε τον κόσμο στο single-player campaign.
23 Ιουλίου, 14:45
0 user comments
Σύμφωνα με ισχυρισμούς, για τον θάνατό του ευθύνονται οι κακές συνθήκες της εκδήλωσης.
23 Ιουλίου, 14:12
0 user comments
FPS
Φαίνεται πως τα ψυχολογικά του B.J δεν πέρασαν στις κόρες του.
23 Ιουλίου, 12:58
0 user comments
Στο νέο gameplay τρέιλερ βλέπουμε πως αλλάζουν τα levels του παιχνιδιού.
23 Ιουλίου, 12:08
0 user comments
RPG
Είστε έτοιμοι για το Boss Rush ?
23 Ιουλίου, 11:46
Reviews Red Matter
Comments (2)

Red Matter Hot

O τρόμος έχει κόκκινο χρώμα.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/0b/de/16/red-matter-box-art-19-1553013357.png
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

O τρόμος έχει κόκκινο χρώμα.

Το Red Matter αποτελεί την πρώτη δουλειά της Vertical Robot για τα δυνατά VR συστήματα όπως το Oculus Rift, το HTC Vive καθώς και το PS VR. Η εταιρεία βέβαια είχε ασχοληθεί πιο πριν με VR εμπειρίες στις κινητές συσκευές με το Daedalus, ένα αρκετά καλό VR Platformer. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα story-driven VR Puzzle-Adventure το οποίο έχει λίγα Horror στοιχεία. Αποτελεί μια full VR εμπειρία καθώς πέρα από το γεγονός ότι απαιτούνται τα motion controllers, όλα βασίζονται στην εξερεύνηση καθώς και στην προσοχή που δίνετε σε διάφορα στοιχεία μέσω της κίνησης του VR headset. Το περιβάλλον είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας εδώ και η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος της Vertical Robot παίζει και με την ψυχολογία σας σε κάθε βήμα. Το θέμα όμως είναι αν καταφέρνει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες VR κυκλοφορίες οπότε ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει στη περίπτωση του Red Matter.

red matter 3

Μόνοι σε έναν αφιλόξενο πλανήτη 
Έχετε το ρόλο του Agent Epsilon, ενός αστροναύτη του Atlantic Union ο οποίος έχει σταλθεί σε μια απομονωμένη βάση σε έναν απόμακρο πλανήτη. Αποστολή του είναι να ερευνήσει ένα άκρως μυστικό project που πραγματοποιήθηκε εκεί και να ανακτήσει κάποια απόρρητα και υψίστης σημασίας αρχεία. Εξοπλισμένος με δυο μεταλλικές δαγκάνες, πρέπει να λύσετε διάφορα puzzles, να εισχωρήσετε για τα καλά στη βάση και να μάθετε τι δυσάρεστο συνέβη σε αυτή. Το κυρίως θέμα που θα σας απασχολήσει όμως είναι αυτή η μυστήρια κόκκινη ύλη που θα βρείτε στη πορεία.

Τα πάντα είναι μυστήριο και οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνετε από διάφορα σημειώματα και στοιχεία είναι στη ρώσικη γλώσσα. Και πριν αρχίσετε να αναρωτιέστε πώς στο καλό θα καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε, να συμπληρώσουμε πως η μια δαγκάνα –η αριστερή συγκεκριμένα- μπορεί να μετατραπεί και να λειτουργήσει ως φακός και scanner. Με το scanner μπορείτε να ανακτάτε/εισάγετε πληροφορίες αλλά ταυτόχρονα μπορείτε και να μεταφράσετε τα πάντα στα αγγλικά οπότε όλα καλά. Αν έχετε βέβαια κάποιο πτυχίο στη ρώσικη γλώσσα τότε θα είστε κομπλέ.

Το άρωμα της ψυχής είναι η ανάμνηση
Αν σας αρέσουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας με Horror στοιχεία όπως για παράδειγμα το Alien ή το Event Horizon τότε το Red Matter θα σας τα θυμίσει έντονα. Το κλειστοφοβικό high-tech περιβάλλον, η μοναξιά του διαστήματος και κάποια jumpscares υπάρχουν κι εδώ αλλά καλώς ή κακώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν Horror τίτλο.

red matter 4
Κάθε στοιχείο του τίτλου –από το σχεδιασμό του μέχρι και το storytelling- έχει επίκεντρο τη VR λειτουργία.

Το gameplay αποτελείται ουσιαστικά από τρία στοιχεία: εξερεύνηση, κατανόηση και επίλυση. Ο τρόπος με τον οποίο εξερευνείτε τους διάφορους χώρους γίνεται μέσω της μετακίνησής σας με τα move controllers είτε manually με περπάτημα, είτε αυτόματα με επίδειξη σημείου και ομαλή μετακίνηση σε αυτό. Όλο αυτό πραγματοποιείται ευχάριστα και δεν πρόκειται να σας ζαλίσει καθόλου καθώς όλα πραγματοποιούνται με αργούς αλλά όχι εκνευριστικούς ρυθμούς.

Η κατανόηση αφορά τη σωστή αντίληψη των objectives και των σημειώσεων που βρίσκετε έτσι ώστε να φθάσετε στο τελευταίο πράγμα, την επίλυση των puzzles. Ευτυχώς, ο χειρισμός είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ένας VR τίτλος, χωρίς πολλά layouts, και ευτυχώς στη περίπτωση του PS VR τουλάχιστον, είναι έτσι διαμορφωμένος που θα σας κάνει να νιώσετε ότι χειρίζεστε κυριολεκτικά τις δαγκάνες. Τα κουμπιά ειδικά που διαθέτουν οι συγκεκριμένες είναι μάλιστα στο ίδιο σημείο που βρίσκονται και τα συγκεκριμένα πλήκτρα στο controller κάνοντας ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για εσάς.

red matter 2
Όλα αυτά σαν σύνολο δένουν αρκετά καλά μεταξύ τους αν και προς το τέλος κάποια puzzles πιθανόν να σας ζορίσουν και να σας εκνευρίσουν αν είστε ανυπόμονοι. Αυτό όμως που καταφέρνει το Red Matter σε ποσοστό 100% είναι ότι σας μεταφέρει για τα καλά στον κόσμο του. Θα νιώσετε ότι βρίσκεστε εκεί και θα αισθανθείτε για τα καλά τη μοναξιά στο διάστημα καθώς δεν υπάρχει κανένας NPC για να αλληλεπιδράσετε μαζί του (πέρα από τον καθοδηγητή σας στον ασύρματο).

Όλα καλά κι ωραία μέχρι εδώ αλλά δυστυχώς υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο θέμα με τη διάρκεια του τίτλου. Θα σας πάρει το πολύ δυο με τρεις ώρες για να ολοκληρώσετε το Red Matter αλλά το θέμα είναι ότι μπορεί νασας πάει τόσο μόνο και μόνο επειδή κολλήσατε σε κάποιο puzzle και αργήσατε να το λύσετε.

red matter 1

Το κόκκινο, το απειλητικό
Οπτικά, ο κόσμος του Red Matter τα πηγαίνει πολύ καλά με την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην αποτύπωση του κλίματος της απομόνωσης όσον αφορά τους χώρους. Υπάρχουν εντυπωσιακά dynamic lighting effects που δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα, αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία είναι απλώς καλά χωρίς κάτι το εντυπωσιακό. Οι χώροι διαθέτουν όμορφες λεπτομέρειες αλλά σε κάποια σημεία θα συναντήσετε κάποια πράγματα και αντικείμενα που θυμίζουν γραφικά παλαιότερης γενιάς.

Ηχητικά, η ατμόσφαιρα του τίτλου αποδίδεται πάρα πολύ καλά αλλά το υποτυπώδες voice acting θα μπορούσε να είχε καλύτερες ερμηνείες. Ειδικά στο τέλος θα νομίζετε ότι κάποιος διαβάζει απλά τις ατάκες καθώς δεν πείθει καθόλου με τον τόνο της φωνής του. Σε γενικές γραμμές, τα γραφικά και ο ήχος δένουν μεταξύ τους από την αρχή ως το τέλος και δεν απογοητεύουν.

red matter 8
Είναι επικίνδυνα εδώ
Όσοι θελήσετε να ασχοληθείτε με το Red Matter να είστε προετοιμασμένοι να χαθείτε για τα καλά για ένα δίωροαπό τον πραγματικό κόσμο. Με το που θα φορέσετε το VR headset -προτείνουμε σίγουρα διαλείμματα για αποφυγή ζάλης-το RedMatter σας απορροφά για τα καλά στον απομονωμένο κόσμο του. Ένα μακρινό ταξίδι το οποίο αν και σύντομο σίγουρα θα σας διασκεδάσει. Σε όσους αρέσουν storytelling τίτλοι αξίζει να το δοκιμάσετε και να δείτε μια ολοκληρωμένη –αν και σύντομη- VR εμπειρία.

Θετικά:
-Πολύ καλή VR εμπειρία η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως τη συγκεκριμένη τεχνολογία
-Ωραία ατμόσφαιρα
-Έξυπνα puzzles
- Άψογος χειρισμός

Αρνητικά:
- Κάπως φτωχός οπτικός τομέας και voice acting
- Σύντομη διάρκεια
-To τέλος πιθανόν να απογοητεύσει αρκετούς

Βαθμολογία
Γραφικά: 7

Ήχος: 6.5
Gameplay: 7.5
Αντοχή: 5
Γενικά: 6.8

Με λίγο παραπάνω προσοχή θα είχαμε μια άριστη VR εμπειρία.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 17) 19/03/2019 23:51
Μέτριο από ότι φαίνεται, πολύ καλο και αναλυτικό άρθρο.
#2 +1 JaGuAr (Level 29) 20/03/2019 00:04
Μπράβο για την υπομονή σου Μάρκο γιατί όπως το βλέπω ούτε που θα το πλησίαζα :P Ωραίο review!

Top-game-of-the-month 

 

Notification