Ειδήσεις

0 user comments
Φήμες για κυκλοφορία μέσα στους επόμενους μήνες. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 23:40
0 user comments
  Σχεδόν διπλάσια ώρα παιχνιδιού.  
17 Ιουλίου, 23:02
0 user comments
Μετά από δύο χρόνια αδράνειας.
17 Ιουλίου, 22:06
0 user comments
Από 3 ετών ανέθρεψε τον Crimz με τα games για αυτό τον σκοπό.
17 Ιουλίου, 21:38
0 user comments
Ένας fan του υπολόγισε το σημερινό κόστος.
17 Ιουλίου, 21:12
0 user comments
Προς 60 δολάρια το καθένα.
17 Ιουλίου, 20:33
4 user comments
Νέες δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του sequel. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 19:25
0 user comments
RPG
Επιβεβαιώθηκαν τρεις playable χαρακτήρες και αρκετοί δευτερεύοντες. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 18:47
0 user comments
Η εταιρία ανάπτυξης αναφέρει και δυο κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν ray tracing.
17 Ιουλίου, 18:19
0 user comments
Προστίθεται το Metal Gear Solid V -αποκλειστικά σε κονσόλες- και πέντε ακόμα games. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 17:34
0 user comments
Έρχονται buffs και nerfs σε δημοφιλή όπλα και νέο co-op.
17 Ιουλίου, 17:13
0 user comments
Μια νέα έκδοση του Air Max 97.  
17 Ιουλίου, 16:20
0 user comments
Μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι.
17 Ιουλίου, 15:47
0 user comments
Οι κόκκινοι έρχονται στο FIFA 20.
17 Ιουλίου, 14:00
Reviews DUSK
PC  
Comments (1)

DUSK Hot

Ένα γνώριμο χάος, που ξυπνάει αναμνήσεις.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/4e/5f/2a/dusk-logo-22-1546868189.jpg
  • Review
  • News
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ένα γνώριμο χάος, που ξυπνάει αναμνήσεις.

Το DUSK είναι ένα Retro παιχνίδι το οποίο ανέπτυξε ο David Szymanski, υπό την αιγίδα της New Blood Interactive. Στόχος του παιχνιδιού είναι να σας ξαναθυμίσει τα Retro games της δεκαετίας του 90 τα οποία θριάμβευσαν, όπως το Doom, Quake, Blood και Heretic. Έτσι εγκλιματίζοντας σας σε ένα χαοτικό και τρομακτικό περιβάλλον σας φέρνει αντιμέτωπους με κάθε ειδών τέρατα. Συγκεκριμένα, τέρατα της φαντασίας των developers τα οποία είναι αρκετά για να δώσουν ένα Horror τόνο στο DUSK.

Στον Retro τίτλο της New Blood Interactive θα έχετε πρόσβαση σε τρία επεισόδια campaign που θα γεμίσουν αρκετές ώρες της ημέρας σας. Το παλαιάς σχολής FPS, θα σας δείξει ότι η διασκέδαση δεν βρίσκεται μόνο στα γραφικά και στις λεπτομέρειες αλλά στην κίνηση του χαρακτήρα, στα ελάχιστα bugs και στην δράση που το ίδιο το παιχνίδι σας μεταφέρει. Ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε όλους, αν προφανώς έχετε μπουχτίσει με τα μοντέρνα FPS και θέλετε μία αλλαγή.

dusk episode1 1

Απολαυστικό shooting ακριβείας
Κάθε λεπτό στο DUSK, είναι αρκετό για να καταλάβετε πόσο σας έχουν λείψει τα Retro FPS games. Ξεκινώντας με τα αρνητικά στο παιχνίδι υπάρχουν ελάχιστα bugs και αυτά μόνο εάν κολλήσετε μεταξύ τοίχων ή εμποδίων. Αφού αποδεχτείτε ότι έχετε αγοράσει ένα old school Shooter με γραφικά παλαιάς σχολής, λίγους διαλόγους και σχεδόν καθόλου σενάριο, δεν θα βρείτε άλλα αρνητικά στο gameplay. Οι κινήσεις του χαρακτήρα είναι πολύ γρήγορες, με μόνιμο sprint και άλματα που χρησιμοποιείτε αρκετά για να αποφύγετε αντίπαλες σφαίρες.

Αφού επικεντρωθείτε στο παιχνίδι, πράγμα το οποίο το ίδιο απαιτεί καθώς είναι ένα fast-paced FPS, δεν θα σηκώσετε τα χέρια σας από το πληκτρολόγιο, παρά μόνο εάν κουραστούν. Το aim σε όλα τα όπλα είναι ακριβές τηρώντας το hitbox του μεγέθους των εχθρών. Από την αρχή του παιχνιδιού θα σας δοθούν όπλα για να αντικαταστήσετε τα melee γιαταγάνια σας, ενώ όσο προχωράτε θα βρείτε και νέα πιο καταστροφικά όπλα. Συνολικά θα βρείτε 11 όπλα κατά την διάρκεια του playthrough. Ανάμεσα τους θα είναι κυνηγετικές καραμπίνες, τόξα και πιστόλια ενώ στα περισσότερα θα έχετε την δυνατότητα να κρατάτε δύο ταυτόχρονα χωρίς αυτό να επηρεάσει το accuracy σας. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι το playthrough είναι απλό και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρίσκετε κλειδιά και να ανοίγετε πόρτες, ενώ σκοτώνετε τέρατα.

Δώστε το 100% σας, το αξίζει...

Αυτό που θα σας ευχαριστήσει περισσότερο στο DUSK είναι η ροή των κινήσεων σας, η οποία αρμονικά σας επιτρέπει να σημαδεύετε και να σκοτώνετε χωρίς να σας νοιάζει αν το όπλο θα κλωτσήσει. Στο παιχνίδι θα βρείτε τρία modes, το campaign mode με ένα level select σύστημα, εφόσον κάποιο κομμάτι σας φάνηκε πιο δύσκολο και θέλετε να τεστάρετε τις ικανότητες σας. Υπάρχουν πέντε επίπεδα δυσκολίας και πιστέψτε με δεν θα θέλετε να παίξετε την δύσκολη εκδοχή του, Cero Miedo, γιατί οι εχθροί είναι πολύ γρήγοροι και με περισσότερο armor.

dusk episode2 2

Ακόμα υπάρχει Endless Survival για εσάς που τα καταφέρνετε υπό πίεση και μια Multiplayer Arena, που ονομάζεται DuskWorld. Το συναρπαστικό στο κόσμο του DUSK είναι ότι κατά την διάρκεια της μάχης θα βλέπετε τα αντίπαλα projectiles να έρχονται προς το μέρος σας και θα καλείστε να τα αποφύγετε. Έτσι δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα πολέμου και εσείς γίνεστε ένα με τον χαρακτήρα, ο οποίος εισβάλει στα εδάφη του εχθρού. Γενικά δεν θα μάθετε πολλά για τον χαρακτήρα μέχρι να τερματίσετε το παιχνίδι και θα αρκεστείτε να ακούτε την αναπνοή του.

Ότι ακριβώς περιμέναμε
Δεν γίνεται να φτιάξεις έναν κλώνο του Quake χωρίς τα Retro γραφικά. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να ειπωθούν γύρω από τα γραφικά του DUSK καθώς θυμίζουν όλα τα FPS της δεκαετίας του 90'. H Unreal Engine 4 έκανε ακόμη μια φορά την δουλειά της προσφέροντας μας μια ομαλή εμπειρία χωρίς bugs και glitches. Μοναδικό παράπονο είναι ότι σε αυτού του σκέλους τα γραφικά οι εχθροί που βρίσκονται μακριά είναι δύσκολα εντοπίσιμοι.

dusk endless 3

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Andrew Hulshult
Με ειδίκευση στην metal μουσική και έχοντας φτιάξει τα soundtrack των Rise of the Triad και του mod Brutal DOOM, δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος να αναλάβει το κομμάτι του ήχου. Η μουσική ταιριάζει απίστευτα με την brutal ατμόσφαιρα και θα την αγαπήσετε πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Το headbanging δεν έχει τελειωμό και σε κάθε level θα είστε όλο και περισσότερο ζαλισμένοι. Οι ήχοι των εχθρών είναι στο Retro ύφος και δεν προσφέρουν κάτι ξεχωριστό. Τα voice-overs των αντιπάλων σας είναι σπάνια κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και κυρίως στο τέλος καταφέρνουν να αποκτήσουν νόημα τα λόγια τους. Μέχρι τότε το μόνο που θα κάνουν είναι να σας τρομάζουν.

Aπευθύνετε σε όλους και κάνει την δουλειά του σωστά
Αν ξυπνήσετε με Retro διάθεση το DUSK θα είναι εκεί για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία ενός old school FPS. Αν θέλετε απλά να τεστάρετε τις ικανότητες σας στο shooting το παιχνίδι είναι και πάλι εκεί για εσάς. Αν θέλετε να αφιερώσετε λίγες ώρες σε ένα campaign που θα σας κρατήσει προσηλωμένους ο τίτλος της Νew Blood Interactive θα είναι εκεί. Ακόμα και αν απλά θέλετε να συνδυάσετε metal μουσική με ένα FPS, το DUSK είναι εκεί για εσάς. Ένα παιχνίδι που αξίζει τα χρήματα που θα δώσετε εφόσον θέλετε να ανακαλύψετε μία ακόμα Retro εμπειρία.

Θετικά:
- Δυνατή metal μουσική
- Ροή κινήσεων
- Ξεχωριστή ατμόσφαιρα
- Σωστά hitbox
Αρνητικά:
- Κάποια bugs σε τοίχους
- Λίγα όπλα
- Έλλειψη σεναρίου 

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 8

Ένα παιχνίδι που κατάφερε να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να μας κάνει να ξαναθυμηθούμε τα παλιά FPS με την ξεχωριστή retro ατμόσφαιρα τους.

Βασίλης Καψάλης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Stephen King (Level 9) 28/01/2019 02:32
Ωραία έμπνευση οι developers με έψησαν να το πάρω. Μου θυμίζει παλιό Quake αλλά στο γρήγορο.

Top-game-of-the-month 

 

Notification