Ειδήσεις

0 user comments
Φήμες για κυκλοφορία μέσα στους επόμενους μήνες. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 23:40
0 user comments
Σχεδόν διπλάσια ώρα παιχνιδιού.
17 Ιουλίου, 23:02
0 user comments
Μετά από δύο χρόνια αδράνειας.
17 Ιουλίου, 22:06
0 user comments
Από 3 ετών ανέθρεψε τον Crimz με τα games για αυτό τον σκοπό.
17 Ιουλίου, 21:38
0 user comments
Ένας fan του υπολόγισε το σημερινό κόστος.
17 Ιουλίου, 21:12
0 user comments
Προς 60 δολάρια το καθένα.
17 Ιουλίου, 20:33
4 user comments
Νέες δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του sequel. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 19:25
0 user comments
RPG
Επιβεβαιώθηκαν τρεις playable χαρακτήρες και αρκετοί δευτερεύοντες. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 18:47
0 user comments
Η εταιρία ανάπτυξης αναφέρει και δυο κάρτες γραφικών που υποστηρίζουν ray tracing.
17 Ιουλίου, 18:19
0 user comments
Προστίθεται το Metal Gear Solid V -αποκλειστικά σε κονσόλες- και πέντε ακόμα games. [UPDATE]
17 Ιουλίου, 17:34
0 user comments
Έρχονται buffs και nerfs σε δημοφιλή όπλα και νέο co-op.
17 Ιουλίου, 17:13
0 user comments
Μια νέα έκδοση του Air Max 97.  
17 Ιουλίου, 16:20
0 user comments
Μια ιστορία βγαλμένη από παραμύθι.
17 Ιουλίου, 15:47
0 user comments
Οι κόκκινοι έρχονται στο FIFA 20.
17 Ιουλίου, 14:00
Reviews Battle Princess Madelyn
Comments (1)

Battle Princess Madelyn Hot

Αν το Ghost ‘n’ Goblins είχε νεαρή ηρωίδα. 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/2c/f5/80/battle-princess-madelyn-box-art-36-1546344470.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Αν το Ghost ‘n’ Goblins είχε νεαρή ηρωίδα. 

Η indie κοινότητα έχει καταφέρει να εκπλήξει ευχάριστα τους gamers το τελευταίο χρονικό διάστημα με τίτλους που απέσπασαν βραβεία μόλις πρόσφατα στα Gaming Awards. Πλέον υπάρχουν αρκετές αξιόλογες δουλειές που αποτελούν σίγουρη αγορά για κάθε gamer. Αυτό θέλει να καταφέρει και το Battle Princess Madelyn με τα pixel art γραφικά του και την retro αισθητική του.

Το Battle Princess Madelyn προήλθε μέσω του Steam Greenlight και είναι ένα Arcade Side-scrolling Platform με gameplay παρόμοιο με το θρυλικό Ghosts 'n Goblins. Η όλη ιδέα για τον τίτλο προήλθε από την αγάπη του Chris Obritsch (developer) για την αγάπη που είχε για το θρυλικό τίτλο της Capcom καθώς και της 9χρονης κόρης του Madelyn που τον παρακολουθούσε να παίζει. Και επειδή όποιος είναι γονιός γνωρίζει πολύ καλά τι πάει να πει «Ότι θέλει το παιδί μου», δημιούργησε το Battle Princess Madelyn για την κορούλα του η οποία του ζήτησε να φτιάξει ένα game όπου αυτή θα είναι η πρωταγωνίστρια. Σε συνδυασμό με τον θάνατο του σκύλου της οικογένειας Champ υπήρξαν πλέον αρκετά στοιχεία που συνέβαλλαν σε αυτή τη κυκλοφορία.

Γιατί και οι πριγκίπισσες ξέρουν από σπαθιά
Το σενάριο του Battle Princess Madelyn ξεκινά με τον παππού της Madelyn να της εξιστορεί μια περιπέτεια της ομώνυμης πριγκίπισσας. Η πατρίδα της Madelyn δέχεται επίθεση από έναν διαβολικό μάγο ο οποίος σπέρνει τον κακό χαμό και μέσα σε όλο αυτό το πανικό σκοτώνει και τον αγαπημένο της φίλο, το σκυλάκι Fritzy. Και πριν σας πιάσουν τα «ζουμιά» (όσοι έχετε ζήσει τέτοια απώλεια καταλαβαίνετε) ο Fritzy καταφέρνει και ανασταίνεται σαν φάντασμα με τη βοήθεια μιας μάγισσας. Έτσι, βρίσκεται ξανά στο πλάι της Madelyn σας και θα προσπαθήσετε να βρείτε τον τρισκάκιστο μάγο για να του δώσετε ένα γερό μάθημα.

Ξεκινώντας την περιπέτειά σας θα σας περάσει αμέσως από το μυαλό ότι είναι μια καθαρή κόπια του Ghouls ‘n Ghosts αλλά θα διαψευστείτε σύντομα. Σίγουρα είναι παρόμοιο και ο developer δεν ντρέπεται γι’αυτό αλλά το Story mode του Battle Princess Madelyn’s θυμίζει Metroidvania τίτλους όπου επιστρέφετε ξανά και ξανά σε προηγούμενες τοποθεσίες. Με τις νέες δυνατότητες που αποκτάτε στη πορεία σας μπορείτε να μεταβείτε σε σημεία που πριν ήταν απροσπέλαστα για πολλούς και διάφορους λόγους κάνοντας το Battle Princess Madelyn έναν τίτλο με έναν αρκετά δεμένο και ενιαίο κόσμο.

Παραδοσιακή old school συνταγή
Το Battle Princess Madelyn είναι ένα καθαρόαιμο Action-Platform που σημαίνει αρκετά άλματα και σφαγή αμέτρητων εχθρών όπως συνέβαινε και σε κλασσικά games του είδους. Από την αρχή κιόλας του Battle Princess Madelyn βρίσκεστε μόνοι σας καθώς δεν υπάρχει κάποιο tutorial ούτε κάποιος χάρτης για να ελέγξετε. Οι old school gamers και οι hardcore μπορεί να εκστασιαστούν με αυτή την επιλογή του developer αλλά οι υπόλοιποι θα προχωράνε και θα κάνουν το σταυρό τους για την διαδρομή που διάλεξαν ευχόμενοι ότι πήραν την σωστή απόφαση για το σωστό μονοπάτι.

Πέρα από το βασικό στόρι όπου σκοπός σας είναι να εκδικηθείτε τον κακό μάγο και να επαναφέρετε την τάξη στο βασίλειό σας υπάρχουν και κάποιες side missions για να ασχοληθείτε. Υπάρχουν διάφοροι NPCs που σας αναθέτουν διάφορα υποτυπώδη objectives που σίγουρα έχετε ξαναδεί αλλά υπάρχουν ελλείψεις που κάνουν τη ζωή σας αρκετά δύσκολη. Έτσι πέρα από την απουσία χάρτη δεν υπάρχει η δυνατότητα να τσεκάρετε τα objectives σας με αποτέλεσμα κάπου στη πορεία να ξεχάσετε τι ψάχνετε και για ποιον το ψάχνετε.

Οι εχθροί θυμίζουν αρκετά αυτούς από το Ghosts 'n Goblins και αρκετοί μοιάζουν με τα standard πρότυπα που έχουμε συνηθίσει σε αρκετά games του είδους. Οι κύριοι εχθροί είναι νεκροζώντανοι ιππότες με διάφορες παραλλαγές τους ενώ παράλληλα θα βρείτε και τους συνήθεις ύποπτους (νυχτερίδες, φίδια κ.ά) και παρόλο που διαθέτουν όμορφο animation δείχνουν κάπως έλλειψη φαντασίας. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλοι εχθροί που είναι πιο ζόρικοι και θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε όλες τις ικανότητες της Madelyn για να τους εξοντώσετε.

Μπορεί το Battle Princess Madelyn να διαθέτει τοπία και εχθρούς που δεν πρωτοτυπούν και διαθέτει κλισέ λάθη όπως απροσπέλαστα σημεία που θα χτυπήσετε σίγουρα από τους εχθρούς. Υπάρχουν και σημεία όπου ένα λάθος σας επιστρέφει στην αρχή του επιπέδου και για να ξαναφτάσετε θα περάσετε μια Οδύσσεια, αλλά πραγματικά, το Battle Princess Madelyn έχει αυτό το «κάτι» που θα σας κερδίσει μονομιάς.

Αυτή η χύμα προσέγγιση του developer στο gameplay είναι κάπως άχαρη καθώς δυσκολεύει και μπερδεύει τον μέσο παίκτη ακόμη περισσότερο.

Κατά κύριο λόγο η αρχική σας ενασχόληση θα αποτελέσει μια trial-and-error εμπειρία. Δεν γνωρίζετε καθόλου τι πρέπει να κάνετε και που να πάτε και ακόμη και κάποιοι γρίφοι είναι δύσκολοι καθώς δεν υπάρχει καμιά καθοδήγηση. Σε γενικές γραμμές το Story mode είναι μεν αρκετά ενδιαφέρον αλλά με τόσα σχεδιαστικά λάθη θα σας μπερδέψει και πιθανόν να σας αποτρέψει να ασχοληθείτε περαιτέρω μαζί του.

Ευτυχώς όμως υπάρχει το Arcade mode όπου αφήνει πίσω του το Metroidvania στυλ και ακολουθεί στεγνά τα χνάρια του Ghouls ‘n Ghosts. Εξαρχής έχετε στη διάθεσή σας όλες τις δυνατότητες της Madelyn όπως το double-jump και τις δυνατές επιθέσεις της. Σε αυτό το mode το Battle Princess Madelyn γίνεται διασκεδαστικό και παρόλη τη δυσκολία του παραμένει μια πιο ευχάριστη και ολοκληρωμένη εμπειρία σε σχέση με το Story mode.

H Madelyn διαθέτει τρεις ζωές και αφού δεχθεί ένα χτύπημα χάνει τη πανοπλία της και μένει με το νυχτικό της. Θυμίζει τον Arthur από τον τίτλο της Capcom ο οποίος έμενε με το σώβρακο το οποίο δίνει ένα τόνο νοσταλγίας αλλά και χιούμορ. Σε περίπτωση που χάσετε ξεκινάτε από την αρχή του level κάνοντας το τίτλο ανοιχτό σε βρισίδια ανυπόμονων gamers. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που μπορείτε να αποφύγετε κάποιους εχθρούς αντί να τους αντιμετωπίσετε αλλά σε μετέπειτα levels θα τα βρείτε μάλλον σκούρα όταν θα δείτε αρκετούς εχθρούς να σας κάνουν ντου από παντού. Τα boss fights βασίζονται στο κλασσικό μότο «Μάθε τη πατέντα», αλλά ένα λάθος αρκεί για να τους αντιμετωπίσετε πάλι από την αρχή.

Ο χειρισμός του Battle Princess Madelyn σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλός και εύχρηστος και ανταποκρίνεται άμεσα στις εντολές σας. Στην πορεία σας θα μπορέσετε να εναλλάσσετε τις επιθέσεις σας με το πάτημα ενός πλήκτρου και επιπλέον, θα διαθέτετε και μια charge attack η οποία ενώ είναι αρκετά χρήσιμη, ο χρόνος φόρτωσής της είναι σχετικά μεγάλος και μπορεί να σας χαντακώσει σε κάποιο σημαντικό σημείο με αποτέλεσμα την εξαπόλυση διάφορων «στολιδιών». Για να ολοκληρώσετε την περιπέτεια της πριγκίπισσας θα χρειαστείτε σίγουρα δέκα ώρες το λιγότερο καθώς με το back-tracking θα ξοδέψετε αρκετό χρόνο.

Μελέτησε το παρελθόν αν θες να ορίσεις το μέλλον
Η αισθητική και γενικά όλο το concept του Battle princess Madelyn θα συγκινήσει κατά κύριο λόγο τους retro-λάγνους. Τα pixel-art γραφικά είναι υπέροχα και θυμίζουν έντονα εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί αλλά σίγουρα δεν θα εντυπωσιάσουν κανέναν σύγχρονο gamer που ασχολείται με τίτλους όπως το God of War ή το Detroit: Become Human. Για το genre όμως είναι ακριβώς ότι χρειάζεται. Το animation της Madelyn, των εχθρών αλλά και των backgrounds είναι σίγουρα βγαλμένο από την 16-bit εποχή και με τη δυνατότητα πρόσθεσης CRT φίλτρου έχετε στη διάθεσή σας ένα ταξίδι στο παρελθόν της gaming βιομηχανίας.

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε δυο soundtrack. Το πρώτο (που προτείνω εγώ τουλάχιστον) είναι το old-school retro style το οποίο ταιριάζει γάντι με το όλο concept του Battle Princess Madelyn. To δεύτερο αποτελείται από κανονική ενορχήστρωση και χορωδία και είναι άκρως εντυπωσιακό. Όποιο και να επιλέξετε πάντως δεν θα απογοητευτείτε. Οι διάλογοι είναι text-based και παρόλο που δεν υπάρχουν voice-overs δεν αποτελούν αρνητικό στοιχείο. Τα ηχητικά εφέ ταιριάζουν απόλυτα με το σύνολο και προσφέρουν και αυτά με τη σειρά τους μια ακόμη πιο retro εμπειρία.

Οδηγούμε προς το μέλλον κοιτάζοντας προς τα πίσω
Σε γενικές το Battle Princess Madelyn δεν αποτελεί το πιο πρωτότυπο game στο είδος των Platform. Παράλληλα όμως, δεν ντρέπεται να δείξει τις επιρροές του και να μην τις παραδεχθεί. Με μόλις 19,99€ σας προσφέρεται ένα ταξίδι σε έναν 16-bit κόσμο γεμάτο εχθρούς και παγίδες για να προσπεράσετε. Αν είχε δοθεί παραπάνω προσοχή στη δομή του Story mode θα μιλάγαμε σίγουρα για έναν ακόμη πιο διασκεδαστικό τίτλο αλλά λόγω των αρκετών θεμάτων που υπάρχουν σας προτείνουμε να ασχοληθείτε περισσότερο με το Arcade mode.

Θετικά:
- 16-bit αισθητική
- Επιλογή ανάμεσα σε δυο soundtrack
- Χορταστική διάρκεια
- Χαμηλή τιμή
- Εθιστικό gameplay στο Arcade mode

Αρνητικά:
- Υψηλή δυσκολία
- Το level design και η γενικότερη δομή του Story mode είναι περίπλοκη
- Αρκετό backtracking

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 7

Μια indie περιπέτεια που με λίγη παραπάνω προσοχή θα μπορούσε να είναι διαμαντάκι για τη συλλογή σας.

Μάρκος Ασκανιάν

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Battle Princess Madelyn: Ημερομηνία κυκλοφορίας

[Αρχική δημοσίευση: 23/9/17] Το Battle Princess Madelyn, η σύγχρονη έκδοση του Ghost 'n' Goblins με θηλυκιά πρωταγωνίστρ...
Posted (14 Nov 2018)

Battle Princess Madelyn

[Αρχική δημοσίευση: 28/2/17] Θυμάστε τις παλιές καλές εποχές όπου είχαμ...
Posted (04 Jun 2018)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 Astro (Level 17) 05/01/2019 19:43
Πολυ καλο και αναλυτικό review.

Top-game-of-the-month 

 

Notification