Ειδήσεις

0 user comments
FPS
Indie FPS βγαλμένο από τα '90s.
26 Μαΐου, 00:14
1 user comments
Καταχωρήθηκαν στο Steam. [UPDATE]
25 Μαΐου, 23:00
0 user comments
RPG
Φτάνει τα γραφικά στο ανώτερο επίπεδο.
25 Μαΐου, 22:45
0 user comments
Νέο story trailer. [UPDATE]
25 Μαΐου, 22:20
0 user comments
Διέρρευσαν μέσω datamining.
25 Μαΐου, 21:40
1 user comments
Νέα παρουσίαση στο State of Play. [UPDATE]
25 Μαΐου, 21:05
0 user comments
Το Call of Duty: WWII ξεχωρίζει.
25 Μαΐου, 20:45
0 user comments
Και ποιοι δηλώνουν ότι "δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό".
25 Μαΐου, 18:55
1 user comments
Διέρρευσε η Alpha έκδοση. [UPDATE]
25 Μαΐου, 17:03
0 user comments
FPS
Εντοπίστηκε RCXD σε κτήριο του Warzone. [UPDATE]
25 Μαΐου, 16:22
Reviews Football Manager 2019
Comments (4)

Football Manager 2019 Hot

Ματώστε τους στην προπόνηση!

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/30/07/11/football-manager-2019-review-100-1541692581.jpeg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Interview
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ματώστε τους στην προπόνηση!

Το Football Manager είχε παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μια σταθερότητα όσον αφορά τα νέα gameplay χαρακτηριστικά και πολλοί βετεράνοι του είδους θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να δούμε το κάτι παραπάνω. Τα νέα χαρακτηριστικά του FM 2019 ανακοινώθηκαν…μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του και ενώ πολλοί δεν περιμέναμε μεγάλες αλλαγές τελικά διαψευστήκαμε.

Οι αρχικές οθόνες μας βρίσκουν ως συνήθως στη γνώριμη δημιουργία της βάσης δεδομένων και μετά του προφίλ προπονητή. Η βάση δεδομένων απαιτεί να χαρακτηρίσετε τα πρωταθλήματα που θέλετε ως “Playable” προκειμένου να σας εμφανιστούν τα δεδομένα παικτών και δεν αρκεί μόνο ο ορισμός μιας “Large Database”. Στα λογότυπα ομάδων, τις εμφανίσεις και τις φωτογραφίες παικτών υπάρχει πρόοδος μόνο ως προς την Bundesliga και η ευχή μας είναι αυτό να γίνει και για άλλα πρωταθλήματα στο μέλλον.

Στο προφίλ προπονητή επιλέγουμε χαρακτηριστικά προσώπου, ηλικία και εμφάνιση. Οι προσθήκες εδώ είναι ελάχιστες ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν λίγο περισσότερες ενδυμασίες, για να ντυθείτε από casual μέχρι εντελώς επίσημα. Στο τέλος ακολουθείται η διαδικασία ορισμού των στατιστικών σας ανάλογα με την ποδοσφαιρική σας εμπειρία και τα διπλώματα που έχετε και τέλος επιλέγετε ομάδα.

Η πρώτη και βασικότερη αλλαγή είναι το tutorial, το οποίο έχει προστεθεί κυρίως στα Tactics και το Training. Σας παρουσιάζει χρήσιμες συμβουλές και σας περνάει από τις οθόνες μία προς μία. Βέβαια απαιτεί από εσάς να θυμάστε τις συμβουλές που σας δόθηκαν και μετά να τις εφαρμόσετε. Θα μπορούσε ωστόσο αντί για παρουσίαση συμβουλών επί της οθόνης, να σας βάζει επιτόπου να κάνετε αλλαγές με τα σχετικά κλικ και μετά να προχωράει κάθε φορά στην επόμενη συμβουλή. Σε κάθε περίπτωση κάνει μια ουσιώδη παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών.

Τακτικές
Όσον αφορά στις τακτικές μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα τακτικής ξεκινώντας από το στυλ παιχνιδιού σας, κοινώς την φιλοσοφία της ομάδας. Εκεί σας περιμένουν 10 διαφορετικές φιλοσοφίες, οι οποίες απεικονίζονται μέσω βίντεο με κουκίδες. Κάθε φιλοσοφία έχει 2-3 στοιχεία τα οποία αναφέρονται σε προτάσεις. Μπορείτε για παράδειγμα να παίξετε κατοχή, μπαλιές με τη μία, αντεπιθέσεις σύμφωνα με τις θέσεις σας ή με ευελιξία θέσεων, κατενάτσιο (όλοι πίσω) κ.ο.κ. Υπάρχει και μια 11η επιλογή με την οποία εφαρμόζετε το δικό σας στυλ παιχνιδιού. Αφού επιλέξετε το στυλ παιχνιδιού της ομάδας μετά διαλέγετε formation και ύστερα την 18άδα σας.

Στις οδηγίες ομάδας όπου διαλέγετε πως ακριβώς θα γίνει το παιχνίδι σας (από το κέντρο, από τα πλαγία ή από όλες τις πτέρυγες, αντίστοιχα το πόσο επιθετικοί είστε, τι σέντρες θα κάνετε, αν θα πατάτε περιοχή ή όχι κτλ.) πλέον έχουν προστεθεί έτοιμες φιλοσοφίες ομάδας με μια σειρά επιλογών η καθεμία, προκειμένου να διευκολυνθείτε. Στους ρόλους παικτών, όπου ορίζετε ξεχωριστό ρόλο για την θέση κάθε παίκτη, έχουν προστεθεί ορισμένοι νέοι ρόλοι, όπως για παράδειγμα ο Mezzala, που είναι ο μέσος ο οποίος μπορεί να βγει στην επίθεση και να παίξει σε κενούς χώρους, ακόμα και ως εξτρέμ (ταιριάζει σε ελάχιστους παίκτες, όπως χαφ τύπου David Silva ή Kevin De Bruyne). Τα εργαλεία του FM 2019 σας βοηθούν φέτος για άλλη μια φορά να δείτε που υπερτερεί και που υστερεί η ομάδα σας ώστε να βελτιωθείτε στους τομείς που πρέπει μέσω αγοράς παικτών και προπόνησης.

Προπόνηση
Το αίτημα πολλών hardcore παικτών της σειράς για προπόνηση με κάθε λεπτομέρεια, όπως είχαμε στο Championship Manager 4, επέστρεψε και αυτή τη φορά υπάρχει πολύ καλύτερη ανάλυση και κατηγοριοποίηση. Μπορείτε να κατανείμετε την προπόνηση σε τρία σετ ανά ημέρα, ενώ υπάρχουν μενού Γενικής προπόνησης, Προετοιμασίας αγώνα, Attacking, Defending, Τεχνική, Τακτική, Τερματοφύλακες, Στημένα, Φυσική κατάσταση και Extra-Curricular όπου υπάρχουν οι επιλογές είτε για επικοινωνία με τους fans, είτε για κοινωνικές δραστηριότητες, ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των παικτών. Ορίζετε τρεις ασκήσεις ανά ημέρα κι έτσι βγάζετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ενώ είναι σημαντικό να έχετε και τους κατάλληλους Coaches για να σας υποστηρίξουν, ειδικά αν σκοπεύετε να επιβαρύνετε τους παίκτες σας.

Γενικά με το νέο σύστημα προπόνησης είδα σημαντική διαφορά στη βελτίωση των παικτών μου, αφού βελτίωνα την ομάδα συνολικά εκεί που ήθελα. Για παράδειγμα δούλεψα φυσική κατάσταση στη Manchester City (και πιο πολύ Technical στην άμυνα) και πολύ τεχνική στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν επίσης πάντοτε και οι ατομικές προπονήσεις όπου βελτιώνετε τον κάθε παίκτη ξεχωριστά στα στατιστικά που έχει ανάγκη. Υπάρχουν μέχρι και επιλογές ορισμού προπόνησης ανάλογα με το fitness του κάθε παίκτη.

Η ζωή ενός προπονητή
Στο FM 2019 έχουμε επίσης μεγαλύτερη ποικιλία ερωτήσεων από τα media. Σαφώς και υπάρχουν οι κλασικές τυπικές ερωτήσεις που απαντώνται εύκολα όπως το “Γιατί ήρθατε σε αυτό τον σύλλογο;” ή “Έχετε εμπιστοσύνη στους παίκτες σας;” αλλά θα συναντήσετε και ερωτήσεις παγίδα που αφορούν μεταγραφές και μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στην ομάδα σας. Επίσης, ανάλογα με τις απαντήσεις σας χτίζονται σχέσεις και με δημοσιογράφους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις επόμενες ερωτήσεις τους.

Στις μεταγραφές έχουμε ακόμη την δυσκολία πώλησης παικτών. Στη Manchester City πούλησα τον Gundogan στη Ρεάλ Μαδρίτης 10 εκατομμύρια κάτω από την τιμή του, αλλά τον Fernandinho στα 33 του δεν τον έπαιρναν…ούτε τζάμπα! Στο Scouting μπορείτε να στείλετε τους scouts σας σε οποιοδήποτε μέρος, ενώ υπάρχουν και έτοιμα πακέτα πληροφοριών για χώρες που σας ενδιαφέρουν. Φέτος προστίθενται και σεμινάρια προπονητικής και scouting (όχι μόνο για staff, αλλά ακόμα και για ποδοσφαιριστές που πέρασαν τα 30) αλλά και περισσότερες θέσεις/αρμοδιότητες για staff σε κάθε ομάδα.

Στις αγορές παικτών, κλασικά οι κορυφαίοι στο είδος τους παίκτες δεν λένε να έρθουν με τίποτα. Για τον Hazard δεν έφταναν ούτε 130 εκατομμύρια ευρώ για την Chelsea, Ο Joe Gomez της Liverpool ήθελε πάνω από 55 εκατομμύρια για να έρθει ενώ ο Μανωλάς ήρθε στη City μόνο επειδή είχε 38 εκατομμύρια ευρώ ρήτρα. Γενικά πρέπει να κυνηγάτε παίκτες με ρήτρα, αλλά το δύσκολο θα είναι να πουλήσετε. Είναι να απορεί κανείς πως μου αγόρασαν τον Zinchenko για 10 εκατομμύρια ευρώ με μέτρια στατιστικά και άλλοι παίκτες με καλύτερα στατιστικά δεν έλεγαν να φύγουν. Όσο για τις διαπραγματεύσεις συμβολαίων, οι παίκτες που έχουν μέλλον ζητούν υπερδιπλάσια από όσα τους δίνει η ομάδα τους. Αλλά ακόμα και όσοι…δεν έχουν μέλλον ζητούν άκυρα ποσά. Ο Kompany στα 32 του με 165.000 ευρώ/εβδομάδα ζητούσε κι αυτός πάνω από τα διπλά την στιγμή που στην ηλικία του άλλοι θα δέχονταν ακόμα και μείωση αποδοχών (εδώ προφανώς και το θέμα των απαιτήσεων πρέπει να διορθωθεί).

Ένα βήμα παραπάνω στο θέμα βάθους του gameplay

Στις καθημερινές υποχρεώσεις σας συγκαταλέγονται και η επικοινωνία με τους παίκτες, τους οποίους θα πρέπει να κρατάτε ευχαριστημένους. Οι επιρροές των παικτών στην ομάδα εμφανίζονται σε διάφορα επίπεδα, με τους αρχηγούς να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, να ακολουθούνται στην αμέσως επόμενη κλίμακα από τους σημαντικούς παίκτες και στην τρίτη κλίμακα από την μεγαλύτερη μάζα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή στον τρόπο συμπεριφοράς σας στον καθένα.


Η ώρα του ματς
Η μεγάλη πρόκληση στο FM 2019 είναι η απόδοση των παικτών σας. Αν δεν εφαρμόσετε σωστή προπόνηση και καλό rotation στα φιλικά κι αν δεν δουλέψετε ακόμα και με την ψυχολογία μιλώντας στους παίκτες σας, μην περιμένετε να αποδώσουν. Η engine δίνει ακόμα περισσότερη σημασία φέτος στις ακριβείς θέσεις των παικτών, αφού σας τιμωρεί υποδειγματικά αν βάλετε παίκτη σε θέση που δεν μπορεί να παίξει. Ακόμα και ένας κεντρικός μέσος σε θέση εξτρέμ είναι ικανός να χαλάσει το παιχνίδι της ομάδας σας, άρα εκεί δεν χωράνε πειραματισμοί. Θα αναγκαστείτε να προτιμήσετε υποδεέστερους παίκτες, αρκεί να παίζει ο καθένας στη θέση του και να εμφανίζεται το λαχανί χρώμα στο ρόλο του καθενός.

Σε γενικές γραμμές η CPU φέτος διαβάζει το παιχνίδι σας και προσαρμόζει ανάλογα το δικό της. Κάθε σύστημα και τακτική που θα επιχειρήσετε σπάει ακόμη πιο εύκολα και θα χρειαστείτε μεγάλη εμπειρία στο FM για να τα βγάλετε πέρα, όπως επίσης να φροντίσετε να έχει “δέσει” η ομάδα σας πριν προχωρήσετε στα επίσημα ματς. Η γενικότερη δυσκολία ανεβαίνει και φέτος ένα κλικ παραπάνω. Στη διαιτησία υπάρχει το VAR σε πρωταθλήματα που το έχουν ανακοινώσει. Στην Ελλάδα δεν το έχουμε ακόμα και είδα αρκετή σφαγή στη διαιτησία με τον Παναθηναϊκό (μέχρι και δύο ανύπαρκτα πέναλτι στο ίδιο ματς).

Στον τομέα των γραφικών το FM 2019 παρουσιάζει μικρές βελτιώσεις στα animations και στο σχεδιασμό των γηπέδων, ωστόσο τα textures παραμένουν μέτρια σε ποιότητα και τα animations εξακολουθούν να μην μπορούν να φτάσουν τα σύγχρονα στάνταρ. Ακόμα και το user interface έχει παραμείνει αυτούσιο, ένας τομέας που θέλει βελτίωση εδώ και χρόνια. Σίγουρα το Football Manager δεν θα προτιμηθεί για τον τεχνικό τομέα του.

Θα το λατρέψουν…ακόμα και οι πραγματικοί coaches
H Sports Interactive έφτιαξε φέτος ότι θα χαιρόταν να δει κάθε προπονητής. Το λεπτομερές σύστημα προπόνησης επέστρεψε και οι τακτικές σας διευκολύνουν ώστε να δημιουργήσετε στυλ παιχνιδιού με οδηγίες που συνδέονται μεταξύ τους. Το δε tutorial θα βοηθήσει ακόμα και όλους εσάς τους αρχάριους να μπείτε στο κλίμα πολύ πιο γρήγορα και εδώ κατά την άποψή μας αξίζει να δημιουργήσετε Large Database και όσο το δυνατόν περισσότερα καλά Playable πρωταθλήματα-ποδοσφαιρομάνες, διαφορετικά δεν θα την παλέψετε και τόσο με την συνολική δυσκολία. Εν κατακλείδι, το FM 2019 είναι αυτό που περίμεναν οι hardcore fans της σειράς, μιας και πηγαίνει το gameplay ένα βήμα παραπάνω, τελειοποιώντας το στους τομείς όπου χρειαζόταν όντως βελτίωση.

Θετικά:
- Το πληρέστερο μοντέλο προπόνησης που έγινε ποτέ
- Tutorial με πλήρη επεξήγηση σε Τακτικές και Προπόνηση
- Υψηλό επίπεδο πρόκλησης
- Η προσθήκη του VAR
- Νέες επιλογές τακτικής που σας διευκολύνουν στην εφαρμογή του στυλ παιχνιδιού

Αρνητικά:
- Η μηχανή γραφικών
- Ορισμένα θέματα με μεταγραφές και διαπραγματεύσεις συμβολαίων

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 5.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 10
Γενικά: 8.4

Με τις τεράστιες βελτιώσεις σε tutorial, τακτικές και προπόνηση, εμφανίζεται πιο ανανεωμένο από ποτέ.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Football Manager 2019: Demo

To Football Manager 2019 κυκλοφόρησε με επιτυχία αυτή την εβδομάδα για να ...
Posted (05 Nov 2018)

Football Manager 2019

[Αρχική δημοσίευση: 6/8/18] Η Sports Interactive και η Sega ανακοίνωσαν το Football Manager 2019, το οποίο θα κυκλοφορήσ...
Posted (27 Oct 2018)

Σύστημα VAR στο Football Manager 2019

 

Το Football Manager 2019 θα περιλαμβάνει το σύστημα VAR.

Η Sports Interactive Posted (28 Sep 2018)

Football Manager 2019: Ψηφοφορία για επιπλέον πρωταθλήματα

Η Sports Interactive διεξάγει αυτή την στιγμή μια ψηφοφορία για το επόμενο Football Manager.

Μέσω αυτής, μπορείτε να ψ...
Posted (13 Jul 2018)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 JaGuAr (Level 30) 08/11/2018 18:58
Έχω αφήσει καιρό στην άκρη τα μανατζεροπαίχνι δα. Μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής μου; :-*
#2 Tas13 (Level 14) 08/11/2018 23:17
Επιτέλους κάει παει να γινει φετος.Ειχα ξενερώσει τα τελευταια χρονια και με το ζορι εκλεινα μιαμιση σεζον και το παρατουσα.Φτιαξ ανε την προπονηση...προ οδος!Ειμαι στο τσακ για αγορα,απλα τα γραφικα να δω ποτε θα φτιαξουνε.Thank s για το review.
#3 Astro (Level 19) 09/11/2018 00:35
Επιτέλους κάει παει να γινει φετος.
#4 akiszax (Level 21) 09/11/2018 11:44
Δεν ασχολούμαι με αθλητικά αλλά ενδιαφέρον μου φαινεται.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

Notification