Ειδήσεις

0 user comments
Ο διάσημος streamer δεν θα επιστρέψει τελικά στο Twitch. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 20:30
0 user comments
Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 20:15
0 user comments
Η Supermassive ανακοίνωσε την ακριβή ημέρα άφιξης του τρόμου. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 20:00
0 user comments
Κυκλοφορεί σύντομα και θα είναι Endless Runner. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 19:41
0 user comments
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας και τα χαρακτηριστικά του. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 19:30
0 user comments
Gameplay video και περίοδος κυκλοφορίας. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 18:35
0 user comments
FPS
Leaks για πάνω από ένα εκατομμύριο στοιχεία χρηστών.
08 Ιουλίου, 17:28
0 user comments
Έρχεται σε PS4 και Switch.
08 Ιουλίου, 17:10
0 user comments
Gameplay και ημερομηνία κυκλοφορίας.
08 Ιουλίου, 16:29
0 user comments
Θα ολοκληρώσει την ιστορία που ξεκίνησε στο Resident Evil 7: Biohazard. [UPDATE]
08 Ιουλίου, 15:35
0 user comments
Μαζί τα Natsume Championship Wrestling και The Immortal.
08 Ιουλίου, 15:29
Reviews Vampyr
Comments (5)

Vampyr Hot

Πιες τους το αίμα ή κάνε δίαιτα. 

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/a5/7e/b4/Vampyr-game-box-38-1532440372.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Πιες τους το αίμα ή κάνε δίαιτα. 

Βρικόλακες, λυκάνθρωποι, μάγισσες, otherkins, ζόμπι και άλλα χίλια δυο διαφορετικά είδη πλασμάτων έχουν απασχολήσει τον κόσμο από παλιά μέχρι και σήμερα. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην Wikipedia εάν θέλετε να μάθετε και για άλλα τέτοια φανταστικά πλάσματα με διαφορετικά backgrounds ανάλογα με την χώρα ή το είδος. Έχοντας κάνει το παραπάνω site δεύτερο σπίτι μου ως έφηβη, μου έκανε εντύπωση που είδα να ανακοινώνεται τίτλος με το όνομα Vampyr και όχι Vampire. Όσοι δεν έχετε όρεξη να ψαχτείτε, απλά να γνωρίζετε πως Vampyr είναι η Σλάβικη εκδοχή της λέξης Vampire αλλά πρακτικά μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Η Dontnod Entertainment αποφασίζει να φτιάξει ένα Action RPG με το όνομα Vampyr το 2015. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε δει το Remember με και το Life is Strange από την Dontnod, δύο τίτλους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το νέο εγχείρημα. Υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά για το πως θα εξελιχθεί το Vampyr και αρκετές φορές είχαμε περιόδους σιγής από τους developers με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε για το αν θα κυκλοφορήσει ο τίτλος, πόσο μάλλον την ημερομηνία κυκλοφορίας. Ευτυχώς για εμάς που το περιμέναμε, το Vampyr έγινε πραγματικότητα και ορμήξαμε αμέσως να το παίξουμε για να δούμε αν είναι αυτό που περιμέναμε.

Επαγγελματίας Vampire
Τα γεγονότα του Vampyr λαμβάνουν χώρα τον 20ο αιώνα, την εποχή που η Ισπανική γρίπη "θέριζε" τον πληθυσμό της Αγγλίας. Τα βαμπίρ εκμεταλλεύονται το χάος που επικρατεί και κάθε βράδυ γυρνάνε ανενόχλητα στα στενά του Λονδίνου τρομοκρατώντας, ληστεύοντας και σκοτώνοντας τους πολίτες. Πρωταγωνιστής είναι ο γιατρός Jonathan E. Reid, ένας αρκετά διάσημος επαγγελματίας, ειδικός στις μεταγγίσεις αίματος. Ειρωνικά, ο Jonathan γίνεται βρικόλακας και θα πρέπει να ψάξει να βρει την αιτία ή μάλλον...τον δημιουργό του!

Στην προσπάθεια του πρωταγωνιστή μας να βρει τι του συνέβη, θα ζήσετε μαζί του το μαρτύριο της τροφής με ανθρώπινο (και όχι μόνο) αίμα. Ως γιατρός, ο Jonathan θα πρέπει να τιμήσει τον όρκο του Ιπποκράτη και να βοηθήσει τους ασθενείς αλλά ταυτόχρονα διψάει για ανθρώπινο αίμα! Έτσι θα δούμε ότι αρκετές φορές αναφέρεται στις τύψεις που έχει κάθε φορά που τρέφεται με αίμα αλλά είναι και ο μόνος τρόπος να γίνουμε δυνατοί και να χρησιμοποιήσουμε τα διάφορα skill trees που μας δίνει το Vampyr. Πάντα έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε κάποιον άνθρωπο να συνεχίσει την ζωή του ή να τον “φάμε” και αυτό είναι ένα από τα θετικά στοιχεία του τίτλου καθώς γνωρίζουμε πως η επιλογή να κάνουμε το καλό είναι πάντα εκεί. Έτσι έχουμε την περίεργη αίσθηση ενοχής που προσωπικά ήταν και λόγος πώρωσης.

Εξερεύνηση στο Λονδίνο
Το Vampyr μας βάζει σε καταστάσεις που νιώθουμε συνεχώς ως vampire-γιατρός-detective-καλός σαμαρείτης. Επίσης οι γύρω μας είναι κάτι σαν δημόσιοι υπάλληλοι, μας στέλνουν ο ένας στον άλλον! Είναι λογικό να μην υπάρχει εμπιστοσύνη σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την πόλη μας και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι που μιλάμε να μην μας δίνουν την απάντηση που θέλουμε από την πρώτη φορά. Συνήθως θα πρέπει να ερευνήσουμε μια κατάσταση όπου θα μιλήσουμε με τέσσερις-πέντε ανθρώπους και μετά αφού βρούμε στοιχεία, θα τους μιλήσουμε ξανά, όπου και θα αποφασίσουν να πουν την αλήθεια. Σύμμαχος στις αποστολές είναι η έκτη αίσθηση του vampire μέσα μας, τα vampire senses. Πατώντας το L3, αλλάζουν τα χρώματα του παιχνιδιού σε γκρι και φουλ σκοτάδι όπου λαμπυρίζουν με κόκκινο μόνο τα σημεία ενδιαφέροντος, οι καρδιές των ζωντανών ανθρώπων και τα αίματα των πεθαμένων.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν υπάρχει εμφανής χάρτης στην οθόνη, αυτή η δυνατότητα να εντοπίζουμε στοιχεία μας βοηθάει αρκετά. Παρατηρούμε πως ο χάρτης υπάρχει μόνο στο κεντρικό μενού και για σωστή καθοδήγηση μπορούμε μόνο να δούμε την μπάρα στο πάνω μέρος του HUD που θυμίζει Elder Scrolls. Εδώ θα ήθελα να κάνω και το μικρό παράπονό μου καθώς διάφορα quests μου προκάλεσαν πρόβλημα στο να τα ακολουθήσω και μου πήραν παραπάνω ώρα από ότι πρέπει ακριβώς επειδή δεν υπήρχε κάποιος χάρτης ή σαφείς οδηγίες. Παράδειγμα είναι τα quests που πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιον για να δούμε που θα πάει, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά.

Skills, Abilities και...kills
Στην αρχή του Vampyr με τράβηξε ο χαρακτήρας, στην συνέχεια με κράτησε η ιστορία η οποία συνεχώς γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο του Vampyr όμως, ειδικά όσο προχωράτε, είναι τα skill trees. Έχουμε αναφέρει ξανά πως μπορείτε να τερματίσετε το Vampyr με ελάχιστους θανάτους. Με αυτόν τον ειρηνικό τρόπο όμως, χάνετε όλη την δυνατότητα να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας και να τις εξελίξετε. Ε, όπως καταλάβαμε όλοι, εγώ επέλεξα να σκοτώσω όποιον θεωρούσα ένοχο και να τιμήσω τα skills μου! Για αρχή, δεν απέφυγα καμία μάχη με άλλα vampires, ούτε δίστασα να σκοτώσω όποιον άνθρωπο βρήκα ένοχο και μπορούσα να διαλέξω την μοίρα του. Επίσης δεν δίστασα να πιω το αίμα όποιου θεώρησα πως θα μου έδινε αρκετό XP.

Σε αρκετά σημεία της πόλης, το αγαπημένο μας vampire - ο Jonathan - έχει από ένα κρησφύγετο. Εκεί μπορείτε να ξεκουραστείτε...χα πλάκα κάνω, αφού κάθε vampire geek ξέρει ότι οι βρυκόλακες δεν κοιμούνται ποτέ. Αφού καθίσετε στο κρεβάτι λοιπόν, θα μπορείτε να αναβαθμίσετε τα skills σας με το XP που έχετε μαζέψει και να αυξήσετε το HP σας. O Jonathan καταφέρνει να βελτιώσει αρκετά την εμπειρία μας όσο γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Δεν έχει καμία σχέση το end game με τις ελάχιστες δυνατότητες που μας παρουσιάστηκαν στην αρχή και αυτός είναι κ κύριος λόγος για τον οποίο συνέχισα να παίζω, τα στοιχεία RPG. Τα skills ξεκλειδώνονται και αναβαθμίζονται κάνοντας μας να έχουμε έναν παραπάνω λόγο να παίξουμε, πέρα από την συνέχεια της ιστορίας.το stamina, το health recovery και άλλα πολλά. Άλλα skills αποτελούν ειδικές επιθέσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην μάχη και να σας βοηθήσουν να “κόψετε” λίγο πιο εύκολα HP από τους αντιπάλους. Κάθε επίθεση είναι μοναδική και προσφέρει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τον τρόπο που παίζετε, stealth, full επίθεση ή πιο τακτικά.

Η Dontnod δοκιμάζει μια διαφορετική συνταγή έξω από τα νερά της και περνάει το τεστ με θετικές εντυπώσεις.

Σκοτεινό και αιματηρό
Το Vampyr στο PS4 τρέχει αρκετά ικανοποιητικά και προσφέρει ένα ωραίο αποτέλεσμα και μια σκοτεινή ατμόσφαιρα. Οι περιοχές που μπορούμε να κάνουμε δράση ως βρικόλακες είναι περίπου πέντε μεγάλες και η καθεμία από αυτές μας θυμίζει το σκοτεινό παρόν και μέλλον της πόλης. Πρόκειται για μια πόλη ρημαγμένη από την πανδημία και κάθε λογής πλάσματα της νύχτας με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι να είναι τρομαγμένοι και κλεισμένοι στα σπίτια τους όσο μπορούν. Άλλοι είναι πιο γενναίοι και συνεχίζουν να κάνουν τις δουλειές τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα και χωρίς να γνωρίζουν πως είναι άρρωστοι. Τέλος υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που μιλάμε που είναι αρκετά υγιείς και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν και αρκετό ενδιαφέρον καθώς δεν είναι λογικό το να μην είναι άρρωστοι. Βέβαια εμείς προσφέρουμε σε κάθε περίπτωση την ευκαιρία για να δώσουμε ένα γιατρικό σε περίπτωση που το έχουμε κάνει craft.

Ο κάθε NPC έχει την δική του ιστορία αλλά και δείκτη προσωπικότητας. Επίσης όσο μαθαίνουμε λεπτομέρειες για αυτούς τόσο περισσότερες επιλογές διαλόγων ξεκλειδώνονται και αυτό μας βοηθάει να λύσουμε τα διάφορα quests καθώς αρκετά βασίζονται στους διαλόγους και το mind control. Επίσης ο Jonathan έχει διαφορετικό τρόπο ομιλίας για τον καθένα, κάτι που δείχνει οτι έχει δουλευτεί το voice acting.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό των χαρακτήρων, ο πρωταγωνιστής θα έλεγα πως μοιάζει σαν ένας Geralt of Rivia σε μελαχρινή έκδοση. Πέρα από αυτό, τα ρούχα του είναι αρκετά προσεγμένα και οι developers φρόντισαν να τα δούμε πότε γεμίζουν με αίματα. Η μουσική υπόκρουση αλλάζει σε κάθε σκηνή και τα boss fights έχουν τα δικά τους επικά tracks. Επίσης είναι ενδιαφέρον που ανά διαστήματα, μια ανώτερη φωνή μας μιλάει και αφηγείται διάφορα κομμάτια της ιστορίας.

Ο Jonathan αξίζει να μπει στα σπίτια μας
Γενικά το Vampyr αποτελεί ένα ενδιαφέρον Action/Adventure με στοιχεία RPG που θα κρατήσει κάθε fan των vampires άνετα για 25 με 30 ώρες. Όπως σας αναφέραμε και πιο πριν, υπάρχει η επιλογή να παίξετε εντελώς ακίνδυνα αλλά και επιθετικά. Το παιχνίδι προσφέρει εναλλακτικά τέλη αναλόγως με την...συμπεριφορά σας. Το replayability θα λέγαμε πως είναι μέτριου βαθμού πάντως καθώς έπειτα από κάποιο σημείο δεν υπάρχει κάτι άλλο να δούμε. Με μοναδικό μελανό σημείο τα boss fights που δεν βρήκα ιδιαίτερα εντυπωσιακά αλλά και το θέμα με τα μεγάλα checkpoints, το Vampyr γενικά θα το έβαζα σε μια κατηγορία ευχάριστων τίτλων. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον, οι χαρακτήρες πολύπλοκοι και ο πρωταγωνιστής το ίδιο θα έλεγα. Το προτείνω σε κάθε fan των single player games για μια διαφορετική εμπειρία.

Θετικά:
- Ενδιαφέρουσα εξέλιξη σεναρίου
- Πολύπλοκοι χαρακτήρες
- Ατμοσφαιρική απεικόνιση του Λονδίνου της παλιάς εποχής
- Αρκετά skills για να διαλέξετε
- Εναλλακτικά φινάλε

Αρνητικά:
- Αδύναμο A.I.
- Μέτριo replayability
- Τα boss fights δεν εντυπωσιάζουν

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.2

Θα σας απορροφήσει στον κόσμο του, αν μπορέσετε να παραβλέψετε τις τεχνικές αδυναμίες του.

Χριστιάνα Θάνου

User reviews

Average user rating from: 2 user(s)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
9.0

I am Doctor Jonathan Reid and I have many questions.

 Τεχνικός Τομέας
 Γράφω το review αμέσως μόλις τελείωσα το παιχνίδι. Αρχικά να ξέρετε ότι έπαιξα την PC έκδοση, σε 1080p 60fps σε Ultra ρυθμίσεις σε Normal Difficulty. Το παιχνίδι είναι καλοφτιαγμένο καθώς δεν υπήρχαν frame drops που να το καταστήσουν unplayable. Υπάρχει ένα πρόβλημα στο loading screen, παθαίνει ένα “Not Responding” το οποίο οδηγεί σε τεράστια loading times. Μετά από λίγη έρευνα ανακάλυψα πως κυρίως ευθύνεται στο σύστημα το οποίο το τρέχει, συγκεκριμένα εμφανίζουν πρόβλημα οι Ryzen επεξεργαστές και πρέπει να το τρέχεις μόνο με 4 πυρήνες, ασχέτως το πόσους πυρήνες και νήματα έχεις. Επίσης, στο map παρατήρησα πως εμφανίζονταν ένα error όταν προσπαθούσα να επιλέξω το main mission pointer, το οποίο έκλεινε το game. Τέλος το παιχνίδι έχει κάποια bugs τα οποία μπορούν να σου βγουν και σε καλό, καθώς μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για να νικήσεις κάποια τέρατα.
 Το παιχνίδι είναι όμορφο, παρότι του λείπει το ακριβές face motion, θυμίζει σε αυτόν τον τομέα πιο πολύ παιχνίδι 5ετίας. Στην κίνηση ο χαρακτήρας δεν driftάρει, υπακούει στις εντολές που του δίνεις και γενικότερα είναι αρκετά καλοφτιαγμένο.
 
 Gameplay
 Το παιχνίδι με απασχόλησε για τρεις ημέρες, σύνολο περίπου 20 ώρες. Κατάφερα να ξεκλειδώσω 18 στα 28 achievements καθώς ούτε αφοσιώθηκα μόνο στην ιστορία, ούτε και στο να το ολοκληρώσω. Το παιχνίδι έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα και ταιριαστό ηχητικό περιβάλλον, κάποια στιγμή σε κουράζει βέβαια να ακούς συνέχεια την ίδια μουσική. Μπορείς κάποιος να παίξει το παιχνίδι καθαρά για την ιστορία και τις αποστολές που συνάπτονται με αυτήν, αγνοόντας τα άσχετα npc. Παρόλα αυτά για να μπορέσεις να ακολουθήσεις τις απαιτήσεις της ιστορίας πρέπει να κάνεις κάτι επιπλέον από το να παίζεις την βασική σειρά αποστολών. Είτε θα κάνεις τον καλό γιατρό, είτε θα farmάρεις λίγο τους εχθρούς, είτε θα σκοτώνεις αθώους, κάτι πρέπει να σου δίνει το αναγκαίο EXP για να αναβαθμίζεσαι. 
 Το παιχνίδι περιέχει Skill Tree με Passive και Active Skills τα οποία μπορείς να αναβαθμίσεις. Υπάρχουν 5 κατηγορίες active skills ικανοτήτων: Heal, Aggresive, Defensive, Tactical και Ultimate. Μπορείς να έχεις προς χρήση μόνο ένα skill από την καθεμία, παρότι μπορείς να τα ξεκλειδώσεις όλα και να τα “εξοπλίζεις” κατά την διάρκεια που παίζεις. Τα Passive Skill είναι από τα κλασσικά: περισσότερο health, περισσότερη stamina κτλ. Στο κομμάτι του εξοπλισμού, μπορείς να κουβαλάς ένα one-handed weapon καιένα off-handed ή ένα two handed weapon και healing syringes. 
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές δεν είναι δύσκολο. Θυμίζει αρκετά Dark Souls, σε εμένα, όσον αφορά την λογική που πρέπει να ακολουθήσεις για να σκοτώσεις τα τέρατα και τα bosses. Βασίζετε στις επιλογές που θα πάρεις καθώς αρκετές φορές επέλεξε να σώσω κόσμο και μετά βρεθήκαμε αντιμέτωποι. «Έπρεπε να τον είχα σκοτώσει όταν είχα την ευκαιρία»
 Μπορείς να μιλήσεις με όλα τα npc και να μιλάτε για αρκετά λεπτά, καθώς μπορείς να μιλήσεις για την κατάσταση της πόλης, για την προσωπική τους ζωή, την τρέχουσα αποστολή σου, καθώς και ανακαλύψεις μυστικά για αυτούς και να τους αναγκάσεις να σου μιλήσουν για αυτά.
 Υπάρχει looting system, άμα με έβλεπε η αστυνομία θα είχα φάει ισόβια. Ανοίγεις συρτάρια, ντουλάπια, κάδους, κουτιά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς ώστε να πάρεις κυριολεκτικά βίδες. Υπάρχουν merchants στους οποίους μπορείς να πουλήσεις τα πράγματα που βρήκες και να αγοράσεις άλλα πιο χρήσιμα, κυρίως υλικά αναβάθμισης των όπλων και κατασκευής φαρμάκων για τα npc. Ελάχιστοι npc πουλάνε όπλα, οι περισσότεροι πουλάν και εξαρτήματα και υλικά φαρμάκων, αν και υπάρχουν και κάποιοι που ειδικεύονται σε ένα τομέα. 


Ιστορία
 Δεν θέλω να spoilάρω οπότε απλά θα πω ότι δεν βαρέθηκα καθόλου και μου άρεσαν υπερβολικά και τα πρόσωπα και τα γεγονότα. Υπάρχει το στοιχείο του ρομαντισμού, της προδοσίας και της φιλίας που είναι θεμελιώδη παράγοντες όταν παίρνεις τις αποφάσεις σου. Ο πρωταγωνιστής είναι ο γιατρός Jonathan Reid ο οποίος μεταμορφώνετε σε βρικόλακα και σκοπός του είναι να ανακαλύψει ποιος είναι ο δημιουργός του καθώς και να σώσει το Λονδίνο από την επιδημία που κυκλοφορεί. Στον δρόμο του για την επιτυχία, συναντά αρκετούς εχθρούς και φίλους, οι οποίοι αρκετές φορές είναι συγκεχυμένο το τι είναι στην πραγματικότητα, που θα τον βοηθήσουν στην αποστολή του. 
Was this review helpful to you? 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο 
 
0.5

VAMPYR

Μετα τις επιτυχημενες προσπαθειες τις(life is strange και remember me) η Dontnod entertainment αποφασιζει να ασχοληθει με τον υπερφυσικο χωρο των βρυκολακων.Το νεο project της Dontnod ειναι το Vampyr ενα αξιολογο παιχνιδι το οποιο βασιζεται στον ξεπερασμενο θεσμο των βρυκολακων.
   Τα γεγονοτα διαδραματιζονται στην ταραγμενη Αγγλια του 20ου αιωνα η οποια εχει εξαντληθει απο την ισπανικη γρυπη.Αυτο ειναι το παραθυρο των βαμπιρ για να εκμεταλλευτουν το χαος που επικρατει και να τριγυρνουν ανενοχλητα και να σκοτωνουν τους πολιτες.Πρωταγωνιστης ειναι ο γιατρος Jonathan Reid ο οποιος ειδικευεται στις μεταγγισεις αιματος.Ο Jonathan γινεται vampyr και προσπαθει να βρει τον δημιουργο του καθως και την αιτια του γιατι υπαρχουν βαμπιρ πως δημιουργηθηκαν και προσπαθει να βρει λυση σε αυτο το προβλημα.Ως Jonathan θα πρεπει να εξερευνησεται το Λονδινο να συμμετασχετε στο δραμα που βιωνει ο ιδιος και να εξερευνησεται πολυπλοκους χαρακτηρες.


Was this review helpful to you? 
 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

Vampyr gameplay videos

[Αρχική δημοσίευση: 27/8/16] H εταιρεία ανάπτυξης Dontnod Entertainment παρουσίασε στην Gamescom 2016 ένα gameplay video 15 λεπ...
Posted (05 Jun 2018)

Vampyr

[Αρχική δημοσίευση: 20/1/15] Η Dontnod Entertainment’s, δημιουργός του Posted (02 Jun 2018)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 dtopalhs (Level 11) 24/07/2018 17:35
Πολύ καλό παιχνίδι αλλά προσοχή πρέπει να έχεις αντοχή για το το παιξεις.Για τους χαρακτήρες πρέπει να κάνεις πολλες ερωτήσεις και να εξερευνήσεις πολύ με μεγάλη πιθανότητα να χάσεις τα hints για τον καθένα
#2 +1 Serebrian (Level 23) 24/07/2018 18:48
Πάντα ήμουν fan των games με βαμπίρ και μπορώ να πω πως με τραβούσαν αρκετά, ειδικά σε νεότερες εποχές. Το Vampyr μου φαίνεται ωραίο αλλά μάλλον θα περιμένω για κάποιο Steam Sale.
#3 +1 DimutriKs (Level 16) 24/07/2018 20:55
Ένα αξιόλογο παιχνίδι σε μια θεματολογία οπού αν και έχει ενδιαφέρον δεν έχει κάποια δυνατή κυκλοφορία που να την εκμεταλλευτεί πλήρως. Πολύ καλές ερμηνείες (ιδιαίτερα του πρωταγωνιστή), σε βάζει στο κλίμα της εποχής, ο τρόπος που παίζεις σου δίνει την αίσθηση ευθύνης. Στον αντίποδα οι μάχες από ένα σημείο και μετά γίνονται επαναλαμβανόμεν ες καθώς το game δεν αξιοποιεί κατάλληλα τις διαφορετικές τακτικές στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και λόγω απουσίας fast travel τις βρίσκεις σε ίδια σημεία κάθε φόρα, πίνοντας αίμα αφενός γίνεσαι δυνατός όμως πάντα οι αντίπαλοι θα είναι ισοδύναμοι οι δυνατότεροι από εσένα, στα bosses αν πεθάνεις και χρησιμοποιείς πυρομαχικά η ζωή χάνεται αν δεν τα καταφέρεις έτσι και αλλιώς, ενώ το τέλος είναι τέρμα άκυρο και δεν δικαιολογεί τις επιλογές που κάνεις. Σίγουρα είναι μια αξιόλογη πρόταση, ειδικά για όσους γουστάρουν τα vampyr όμως έχει πολλά θέματα.
#4 +1 Astro (Level 19) 25/07/2018 00:10
Το Vampyr μου φαίνεται αρκετά καλο αλλά μάλλον θα περιμένω για κάποιο Steam Sale.
#5 TheLuckyShamrock (Level 14) 07/01/2019 12:25
Ένα πράγμα απεχθάνομαι: να μιλάνε για replayability. Έτσι είναι τα single player games με story. Όταν τα τελειώσεις, μετά προχωράς στο επόμενο παιχνίδι. Δε χρειάζεται να έχει replayability. Για ποιο λόγο να το ξαναπαίξεις μετά, άμα ξέρεις τι γίνεται; Άμα θες replayability, πας και παίζεις multiplayer games δίχως story. Τα single player games με story που έχουν replayability, ποια είναι; Αυτά με το new game plus, που κρατάς τα skills που είχες στο προηγούμενο save; Οπότε, πραγματικά, δε χρειάζεται καν να αναφέρεις το replayability και να το βάλεις ως μειονέκτημα. Εγώ πάντως το λάτρεψα το παιχνίδι. Και δεν ήπια το αίμα από ΚΑΝΕΝΑΝ. Επομένως, ο χαρακτήρας μου είχε λιγότερα xp, άρα ήταν πιο αδύναμος από το δικό σου, άρα κάθε μάχη ήταν πρόκληση για το χαρακτήρα μου, ειδικά τα boss fights. Έτσι όμως, είδα το καλό τέλος. Η DONTNOD Entertainment, πέρσι, έβγαλε Vampyr, The Awesome Adventures of Captain Spirit, και Life Is Strange 2. Αυτό την κάνει άνετα μία από τις top gaming companies για πέρσι, μην πω ότι τη βάζει και στην πρώτη θέση. Φιλικά! ;)

Top-game-of-the-month 

 

 

 

Notification