Ειδήσεις

7 user comments
RPG
Ανέβηκαν στα 28 εκατομμύρια. [UPDATE]
08 Απριλίου, 23:45
0 user comments
FPS
Η Riot Games απειλεί με bans.
08 Απριλίου, 23:37
0 user comments
Το Top 35% των games ευνοούνται.
08 Απριλίου, 23:04
0 user comments
Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι από τις χρωματικές επιλογές.
08 Απριλίου, 21:54
0 user comments
Με επιστροφή αγαπημένων ηρώων.
08 Απριλίου, 21:27
0 user comments
Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις στο μέλλον.
08 Απριλίου, 20:43
0 user comments
Στις 14 χώρες όπου κυκλοφορεί.
08 Απριλίου, 20:01
0 user comments
Νέες πληροφορίες για το gameplay. [UPDATE]
08 Απριλίου, 19:32
0 user comments
Τα έσοδα θα σταλούν για την καταπολέμιση του κορωνοϊού.
08 Απριλίου, 18:01
0 user comments
H περίοδος κυκλοφορίας δεν έχει αλλάξει.
08 Απριλίου, 16:58
0 user comments
Η Respawn αποφάσισε να μην ενσωματώσει μόνιμα το mode.
08 Απριλίου, 16:28
0 user comments
  Η διάρκεια ζωής του χειριστηρίου απασχόλησε την Sony.  
08 Απριλίου, 15:34
Reviews Need for Speed Payback
Comments (4)

Need for Speed Payback Hot

Τελικά η ταχύτητα δεν είναι το παν.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/26/84/72/need-for-speed-payback-box-5-1510715678.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Τελικά η ταχύτητα δεν είναι το παν.

Γκάζι, ταχύτητα, εντυπωσιακά αυτοκίνητα, drifts, κυνήγι και ατελείωτη δράση. Όλα τα προαναφερθέντα είναι θεμελιώδη χαρακτηριστικά πάνω στα οποία χτίστηκε η σειρά Need for Speed, μία από τις πιο διαδεδομένες σειρές Racing τίτλων που ξεκίνησε το 1994 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Με αυτόν τον ρυθμό συνεχίζει και το Payback που είναι ο 23ος για την ακρίβεια Need for Speed τίτλος και ο τρίτος που εισέρχεται στην τωρινή γενιά κονσολών ύστερα από το Rivals και τον ομώνυμο τίτλο του 2015. Η Electronic Arts στάθηκε στο πλάι του franchise όλα αυτά τα χρόνια ως publisher και συνεχίζει ανεπηρέαστη. Το νέο παιχνίδι αναπτύχθηκε και αυτό από την Ghost Games. Η αποκάλυψη του έγινε στις 2 Ιουνίου του 2017 με ένα τρέιλερ στο YouTube, ενώ κατά την διάρκεια της E3 είδαμε μία…BMW να εμφανίζεται στην press conference την EA και δεν αργήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

need for speed payback 1

Τι να πούμε για την EA και το Need for Speed που να μη γνωρίζετε. Η αμερικάνικη εταιρεία φημίζεται για τους εξαιρετικούς τίτλους που έχει εκδόσει όπως τα Fifa, NBA Live, Star Wars Battlefront, Battlefield, SIMS και άλλα πολλά, ενώ εξίσου τρανοί φαίνεται να είναι και οι μελλοντικοί της τίτλοι με τα Anthem και A Way Out να κλέβουν την παράσταση έως τώρα. Το Need for Speed από την άλλη, μια σειρά τόσων τίτλων, έχει ένα αρκετά καλό παρελθόν αφού λίγοι είναι οι τίτλοι της σειράς που δεν εντυπωσίασαν και έλαβαν χαμηλές βαθμολογίες, ενώ από την άλλη ήταν αρκετά τα Need for Speed games όπως τα Carbon, Underground και Most Wanted που σημείωσαν αρκετές πωλήσεις και αγαπήθηκαν πάρα πολύ από τον κόσμο. Εκεί είναι που δημιουργείται το ζήτημα. Κατάφερε το Payback να ενταχθεί και αυτό στο πάνθεον των κορυφαίων Racing τίτλων ή ακολούθησε την αρνητική εμφάνιση του πιο πρόσφατου Need for Speed;

Η ώρα της εκδίκησης
Αν έχετε δει έστω ένα Fast and Furious (αν όχι να δείτε) σίγουρα η ιστορία και ο τρόπος που οι χαρακτήρες μας αντιλαμβάνονται τον κόσμο των γρήγορων αυτοκινήτων θα σας φανεί πολύ γνώριμος. Συγκεκριμένα βλέπουμε ευθύς εξαρχής τον Tyler “Ty” Morgan, τον πρωταγωνιστή μας που δεν είναι άλλος από έναν επίδοξο δρομέα αυτοκινήτων που τα βρίσκει σκούρα στην περιοχή Fortune Valley, όπου και διαδραματίζονται όλα τα γεγονότα της ιστορίας μας. Ο εξόριστος παλικαράς αναζητά εκδίκηση σε βάρος ενός καρτέλ με όνομα “The House” που κάνει κουμάντο στην Fortune Valley. Στόχος του πρωταγωνιστή μας για να καταφέρει να πάρει την εκδίκηση του είναι να κερδίσει των αγώνα Outlaw’s Rush, πράγμα που θα σήμαινε την πτώση και τον διωγμό της The House κλίκας που δεν έχει αφήσει κανένα σημείο της περιοχής ανεπηρέαστο. Ο φιλαράκος μας ωστόσο δεν είναι μόνος του σε αυτό του το ταξίδι αφού η δικιά του ομάδα πλαισιώνεται από την Jessica “Jess” Miller, μία επαγγελματία οδηγό και wheelman και από τον Sean “Mac” McAlister, που φημίζεται για την ικανότητα του στα drifts και στους off-road αγώνες.

Το ολιγομελές λοιπόν crew που σχηματίζεται από τους τρεις βασικούς χαρακτήρες του Need for Speed Payback δρα μαζικά, ενώ καθένας τους έχει δικιές του αρμοδιότητες και αποστολές να φέρει εις πέρας προκειμένου να επέλθει η πτώση της The House. Το σενάριο εξελίσσεται πολύ γρήγορα, χάρη στις διαφορετικές ικανότητες του κάθε χαρακτήρα θα έρθετε αντιμέτωποι με πολλά διαφορετικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ τα ωραιότερα σημεία της πλοκής είναι αυτά στα οποία εμπλέκεται και η αστυνομία. Τα κυνήγια όπως αναφέρθηκε στον πρόλογο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς Need for Speed και το παρών σενάριο ήταν ότι πρέπει για να περιέχει ατέλειωτη δράση ανάμεσα στα μέλη της κλίκας, των πρωταγωνιστών μας και των αστυνόμων. Τρελές ταχύτητες, άλματα, συγκρούσεις, εκρήξεις, αμάξια, ελικόπτερα συνδυάζονται με φωνές, γέλιο, τσακωμούς και θαρραλέες πράξεις, αφού και το παραμικρό χάσιμο στροφής είναι ικανό να χαραμίσει τις προσπάθειες των πρωταγωνιστών που είναι αποφασισμένοι να ρίξουν την The House ακόμα κι αν χρειαστεί να πραγματοποιήσουν τρελές ενέργειες γι’ αυτό. Ετοιμαστείτε για ατέλειωτους αγώνες ταχύτητας και πολλές ανατροπές.

Αμάξια για κάθε γούστο και για κάθε διαδρομή
Η career του Need for Speed Payback σας εισάγει στην Fortune Valley, μια τεράστια έκταση με πολλές διαφορετικές διαδρομές ικανές να φιλοξενήσουν κάθε μορφής αυτοκινητιστικό αγώνα. Οι open world διαστάσεις παραμένουν για ακόμα έναν τίτλο με την Fortune Valley να περιέχει πληθώρα τοποθεσιών για να αγωνιστείτε αλλά και για να εξερευνήσετε. Στην μεγάλη της έκταση θα συναντήσετε από εκτενείς ίσιους δρόμους μέχρι διαδρομές γεμάτες χώμα, στροφές και επικινδυνότητα στο χείλος μεγάλων γκρεμών στα βουνά. Αυτό οφείλεται στις διαφορετικές κατηγορίες αγώνων που λαμβάνουν χώρα στο Payback. Συγκεκριμένα έχουμε πέντε διαφορετικά είδη αγώνων για καθέναν από τους οποίους θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας και το κατάλληλο αμάξι. Αρχικά έχουμε την Drag class που χρειάζεται αυτοκίνητα που ειδικεύονται στην εκτίναξη ταχύτητας σε ευθεία διαδρομή με νίτρο. Στους περισσότερους από αυτούς τους αγώνες θα συμμετέχουν δύο αυτοκίνητα, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα συνδυάσει αμέριστη ταχύτητα και καλό συγχρονισμό στην αλλαγή ταχυτήτων του συμπλέκτη. Είναι πολύ ενδιαφέρον διότι σε αυτή τη μορφή αγώνων συναντάμε τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που σκίζουν τον αέρα και χρησιμοποιούν τις δυνατότητες αυτών στα όριά τους.

need for speed payback 2

Περνάμε στην Drift class όπου απαιτούνται αμάξια ειδικά στα drifts. Μπορεί να μην είναι τόσο ικανά από άποψη ταχύτητας, ωστόσο οι εντυπωσιακές στροφές που πραγματοποιούν στις άκρες βουνοκορφών θα σας συναρπάσουν… ή θα βρείτε τους εαυτούς σας να εκτοξεύονται εκτός διαδρομής. Στην πλειονότητα αυτών των αγώνων θα συγκεντρώνετε πόντους με βάση το πόσο μακριά drifts ολοκληρώσατε χωρίς το παραμικρό τρακάρισμα. Οι Off-road και Race classes από την άλλη συνιστούν αυτοκίνητα ικανά να τρέξουν σε ανώμαλους δρόμους και πιο all-round αντίστοιχα. Στα Race αμάξια θα βρείτε την υγειά σας καθώς έχουν λίγο από όλα και είναι πιο εύκολα στον χειρισμό. Τέλος έχουμε την Runner class, που δεν θα χρησιμοποιηθεί τόσο για αγώνες. Αντιθέτως αυτό το class θα είναι το εργαλείο σας στα ατέλειωτα κυνήγια με τους αστυνομικούς και τα μέλη της The House καθώς ειδικεύονται στην αποφυγή του συνωστισμού.

Εκεί που μας τα χαλάει το Need for Speed Payback είναι οι απαιτήσεις σε σχέση με το επίπεδο των αυτοκινήτων σας. Το campaign εξελίσσεται μέσα από τις διάφορες missions της ομάδας μας, από τις οποίες καθορίζεται η εκάστοτε class αυτοκίνητου που θα χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο κάθε αποστολή περιέχει και ένα ενδεικτικό προτεινόμενο level του αυτοκινήτου που απαιτείται για να φέρετε εις πέρας την αποστολή ή τον αγώνα. Αυτό το level δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς αν δεν είστε πολύ έμπειροι στα Racing games σίγουρα θα χρειαστείτε αμέτρητες προσπάθειες για να ολοκληρώσετε αποστολές που βρίσκονται 10 levels πάνω από αυτό του αυτοκινήτου σας. Εκεί λοιπόν έρχονται τα speed cards, που μαζί με τα shipments, το gold και το XP αποτελούν τα rewards των αγώνων που ολοκληρώνετε. Τα speed cards είναι κάρτες που επιλέγετε τυχαία ανάμεσα σε τρεις μετά από κάθε νικηφόρο αγώνα και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σας (μέγιστη ταχύτητα, δύναμη ίππων, δύναμη νίτρο, κλπ) και ανεβάζουν το level μαζί με την απόδοση του αυτοκινήτου σας. Όσο πιο πολύ πλησιάζετε στο επιθυμητό επίπεδο, τόσες περισσότερες οι πιθανότητες και λιγότερη η κούραση που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε τα missions. Αντιλαμβάνεστε επομένως την παρουσία microtransactions στο Need for Speed Payback, αφού τα speed cards που παίζουν μείζονα ρόλο στην εξέλιξη θα τα συναντήσετε είτε στο τέλος κάθε αγώνα είτε με τη συλλογή των shipments κάθε φορά που ανεβαίνετε level. Παρόλα αυτά μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί pay to win τίτλος αφού οι υψηλές του απαιτήσεις σίγουρα θα "αναγκάσουν" μερικούς να αγοράσουν περισσότερα shipments από το store εντός του παιχνιδιού.

need for speed payback 3

Από γκάμα αυτοκινήτων λογικά δεν θα έπρεπε να μείνετε παραπονεμένοι. Η ποικιλία των αμαξιών του Need for Speed Payback εκτείνεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες οχημάτων του κόσμου. Εξού και η παρουσία των Audi, BMW, Chevrolet, Porsche, Lamborghini, Ford, Mercedes και μπόλικων Nissan. Καθένα τους ανήκει σε διαφορετική κατηγορία, ενώ το κόστος τους διαφέρει ανάλογα με τις in-game δυνατότητες που διαθέτουν. Κάτι που θα σας κινήσει στα σίγουρα το ενδιαφέρον είναι η παρουσία των derelicts, εγκαταλελειμμένων δηλαδή αμαξιών που μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της Fortune Valley και να τα συλλέξετε δωρεάν. Μην τα υποτιμάτε καθώς είναι καλά αυτοκίνητα και με την κατάλληλη περιποίηση στο garage μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ολοκαίνουρια, πανίσχυρα μοντέλα έτοιμα για τρελά γκάζια. Πρέπει να μελετάτε πολύ καλά τις αποφάσεις σας, καθώς η ενδεχόμενη λανθασμένη επιλογή αυτοκινήτου σε συνδυασμό με λίγη ατυχία στο άνοιγμα των speed cards μπορεί να σας αναγκάσουν να παίξετε ξανά και ξανά τις εύκολες αποστολές έως ότου μπορείτε να αγοράσετε κάποιο νέο, ισχυρότερο όχημα. Συνολικά θα βρείτε περίπου 80 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων, ωστέ σίγουρα να αποφασίσετε ποιο από αυτά σας ταιράζει περισσότερο.

Μαθήματα οδήγησης
Ακριβώς επειδή κάθε αγώνας διαφέρει τόσο στην επιφάνεια πάνω στην οποία αγωνίζεστε όσο και στα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιείτε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες σε ορισμένες missions. Αν φερ’ ειπείν κάποιος είναι καλύτερος στα drifts και στα drags ενδέχεται να μην τα καταφέρνει εξίσου καλά με τα runners και τα racers. Με την είσοδο σας στο παιχνίδι θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα επίπεδο ανάμεσα στα easy, hard και difficult. Ειδικά στην medium ή στην hard δυσκολία το παιχνίδι παρουσιάζεται ιδιαίτερα απαιτητικό. Το gameplay, ενώ δεν παρουσιάζει βασικές δυσλειτουργίες, θα μπορούσε να είχε λίγο πιο άμεση ανταπόκριση στις εντολές του χρήστη, ωστόσο βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο από άποψη χειρισμού. Αυτό που δυσκολεύει το παιχνίδι είναι οι απαιτήσεις που αυξάνονται με το πέρας κάθε objective. Πρέπει επομένως να κάνετε πολύ καλή χρήση του gold που συλλέγετε. Χρειάζεται να επιλέξετε πολύ καλά αυτοκίνητα που έχουν προοπτικές να σας βοηθήσουν σε βάθος χρόνου και όχι μόνο στις τωρινές αποστολές. Βεβαίως πρέπει να είστε και τυχεροί στα speed cards για να μη χρειαστεί να ξοδέψετε περαιτέρω gold σε αναβαθμίσεις.

need for speed payback 4

Όπως αντιλαμβάνεστε το Fortune Valley περιέχει πολλές ακόμα εκπλήξεις. Υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες που σας επηρεάζουν, ενώ με τις περισσότερες από αυτές μπορείτε να αλληλεπιδράσετε. Για παράδειγμα στα dealerships αγοράζετε αυτοκίνητα, στα tune-up-shops στην ουσία αγοράζετε καλύτερες κάρτες από αυτές που σας έτυχαν και αυξάνετε την απόδοση του αμαξιού σας, στα garages αποθηκεύετε και επεξεργάζεστε όλα σας τα οχήματα, ενώ τα gas stations χρησιμοποιούνται για να μεταφέρεστε άμεσα σε μακρινές τοποθεσίες. Από κει και πέρα υπάρχουν και τα activities. Πρόκειται για σημεία που μπορείτε να υλοποιήσετε στόχους που σας ζητούνται και επιβραβεύεστε με XP και gold αν τα καταφέρετε. Επομένως θα βρείτε τα speed traps, speed runs, jumps και drift zones όπου θα σας ανταμείψουν σε περίπτωση που περνάτε το όριο που θέτει το παιχνίδι κάθε φορά που roamάρετε ελεύθερα στον απέραντο χάρτη.

Μη διστάζετε να πατήσετε το νίτρο, εκτός κι αν δεν είστε “σώας τα γκάζια”.

Το Payback δεν στερείται ούτε των collectibles καθώς μπορείτε να συλλέξετε billboards, να σπάσετε δηλαδή διαφημιστικές πινακίδες και τα chips που είναι σαν casino tokens. Όλα τα παραπάνω είναι ένας τρόπος να σας επιβραβεύσει το παιχνίδι από μόνο του διότι είναι δεδομένο πως θα χρειαστείτε πολύ gold. Το πιο δύσκολο και εκνευριστικό πράγμα που θα συναντήσετε εντός του Need for Speed Payback είναι λιγότερο το να μάθετε να κουμαντάρετε σωστά κάθε τύπο αυτοκινήτου και πολύ περισσότερο να διαχειρίζεστε σωστά το gold για την κάλυψη των αναγκών σας. Αυτό χαλάει κατά κάποιον τρόπο την ροή των αποστολών καθώς αν βρίσκεστε αρκετά πίσω στα levels είναι σχεδόν αδύνατο να νικήσετε τις missions που φυσικά απαιτούν να τερματίσετε το λιγότερο πρώτοι. Για να γίνεται πιο ενδιαφέρον υπάρχουν και ορισμένα side bets στα οποία ποντάρετε λίγο από το gold σας για να λάβετε πολλαπλάσια του σε περίπτωση που κερδίσετε τον αγώνα και καλύψετε και ακόμα ένα στόχο που θα σας προτείνει. Συνίσταται για τους άψογους χειριστές του παιχνιδιού. Οι υπόλοιποι απλά θα χαλάσετε το gold σας στην προσπάθειά σας να το παίξετε τολμηροί.

need for speed payback 5

Η φάση είναι Pimp My Ride
Ας μην κοροϊδευόμαστε , είμαστε η χώρα της καγκουριάς και της καφρίλας. Επομένως το μεγαλύτερο ποσοστό όσων παίξουν το Need for Speed Payback θα περιμένουν πως και πως την στιγμή που θα επεξεργαστούν τα αμάξια τους. Αυτήν την στιγμή δυστυχώς θα αργήσετε να την βιώσετε εφόσον απαιτείται να έχετε πραγματοποιήσει ορισμένα challenges στο παιχνίδι για να έχετε πρόσβαση σε νέα εξαρτήματα για να “στολίσετε” το θεριό σας. Ότι σχετίζεται με την επεξεργασία των αυτοκινήτων σας λαμβάνει χώρα στα garages. Είτε έχετε ένα είτε περισσότερα σε αυτά θα απευθύνεστε κάθε φορά που θέλετε να πραγματοποιήσετε κάποια αισθητική, και όχι μόνο, επεξεργασία. Κάθε φορά επιλέγετε ένα αυτοκίνητο και σας δίνονται ορισμένες επιλογές που το αλλάζουν τόσο λειτουργικά όσο και εμφανισιακά.

Αρχικά έχουμε το paint & wrap library, μια επιλογή στην οποία επιλέγετε το χρώμα του αμαξιού σας ενώ μπορείτε να φορτώσετε και διάφορα presets, τόσο δικά σας όσο και άλλα προτεινόμενα από το διαδίκτυο. Μετά έχουμε το visual customization που αποτελεί τον κύριο editor. Δεδομένου του ότι έχετε ξεκλειδώσει την δυνατότητα να τα επεξεργαστείτε (μεγάλη ξενέρα), δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο του οχήματος σας που δεν μπορείτε να πειράξετε. Από προφυλακτήρες, ρόδες, τζάμια μέχρι το καπό, τα φώτα neon, αεροτομές και διάφορα σχέδια είναι χαρακτηριστικά τα οποία έχετε όλο το ελεύθερο να βάλετε την πινελιά σας. Το αναπτυγμένο customization είναι ικανό να ξυπνήσει όλους τους κάγκουρες που ζουν βαθιά μέσα στην ψυχή κάθε Έλληνα, ωστόσο η τιμές των εξαρτημάτων σε συνδυασμό με το μπλοκάρισμα των επιλογών ορισμένες φορές θα σας προσγειώσουν. Αφήστε ωστόσο της φαντασία σας να οργιάζει, διότι δεν αποκλείεται να νιώθετε πως αποδίδετε καλύτερα με ένα αυτοκίνητο που σας αρέσει οπτικά. Το stance είναι μια κάπως αδιάφορη επιλογή μπροστά στις προαναφερθείς καθώς απλά πειράζετε τις ρόδες και το ύψος του αμαξιού. Θέλει ο κλαρινογαμπρός να κρυφτεί και το Payback δεν τον αφήνει…

need for speed payback 6

Στη συνέχεια έχουμε τα performance parts όπου βλέπετε όλα τα διαθέσιμα εξαρτήματα που έχετε στην κατοχή σας και επιλέγετε ποιο σας βολεύει περισσότερο να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την δύναμη του αυτοκινήτου σας. Το καλό της υπόθεσης είναι η σύγκριση που προσφέρει το παιχνίδι κάθε φορά που περνάτε τον κέρσορα πάνω από τις υποψήφιες κάρτες. Σας δείχνει δηλαδή πόσο θα είναι το τελικό level και κατά πόσο θα αυξηθούν ή θα μειωθούν τα στατιστικά του οχήματος με την πιθανή αλλαγή κάρτας. Φυσικά να λαμβάνετε υπόψη τον τύπο του αμαξιού που επεξεργάζεστε κάθε φορά. Εφόσον κάθε αμάξι χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένους τύπους αγώνων, οφείλετε να αυξάνετε τα απαραίτητα στατιστικά για κάθε τύπο αμαξιού. Για παράδειγμα δεν είναι τόσο αναγκαίο τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε drag races να έχουν καλά φρένα που χρησιμεύουν στα drifts. Να είστε λοιπόν καλά παιδιά και να κάνετε τα διάφορα challenges και ίσως να είστε εσείς ο επόμενος Xzibit στο Pimp My Ride. Το φτιάξιμο της εμφάνισης του αυτοκινήτου δεν θα γίνει ποτέ βαρετό.

Φίλοι αυστηρά από απόσταση
Δυστυχώς το Need for Speed Payback δεν υποστηρίζει offline multiplayer όπως ήταν αναμενόμενο. Τουναντίον, το multiplayer έχει μόνο online διαστάσεις μέσω δύο διαθέσιμων επιλογών. Η πρώτη ονομάζεται casual speedlist και είναι μια σειρά πέντε φιλικών αγώνων με άλλους 7 online παίκτες. Η θέση που κατακτάτε σε κάθε αγώνα σας δίνει ορισμένους πόντους και όποιος έχει το μεγαλύτερο σύνολο μετά την ολοκλήρωση και των πέντε αγώνων στέφεται πρωταθλητής. Με ανάλογο τρόπο λειτουργεί και η δεύτερη επιλογή, το ranked speedlist, με τη διαφορά το ότι σας τοποθετεί σε κατηγορίες ανάλογα με το ποσοστό επιτυχίας σας και το επίπεδο των αμαξιών σας. Σαν σύστημα δεν είναι κακό, καθώς μετά το τέλος κάθε αγώνα και τον καθορισμό των πόντων δίνονται 3 τυχαίες επιλογές πιστών στους παίκτες και μέσω ψηφοφορίας καθορίζεται που θα παιχτεί ο επόμενος αγώνας αλλά και τον τύπο αμαξιών που θα χρησιμοποιηθούν. Είναι ευνόητο πως όσο μεγαλύτερη θέση έχετε στην συνολική κατάταξη, τόσο καλύτερη θα είναι και η επιβράβευση σας.

need for speed payback 7

Από άποψη σύνδεσης οι servers κυμαίνονται σε καλά επίπεδα. Δεν συναντήσαμε κάποιο lag κατά την δοκιμή των online αγώνων και η ανταπόκριση στις εντολές σας δεν θα διαφέρουν από αυτήν του offline single player. Παρόλα αυτά συναντήσαμε αρκετές περιπτώσεις ατόμων που από την αρχή του αγώνα δεν κατάφεραν να συνδεθούν, με αποτέλεσμα πολλοί από τους αγώνες να συνεχίζονται με λιγότερα άτομα. Είναι όμως πολύ σημαντικό να έχετε υψηλού επιπέδου οχήματα στην κατοχή σας προτού αγωνιστείτε online. Οι περισσότεροι παίκτες που αξιοποιούν τα online modes του Need for Speed Payback έχουν ήδη σχηματίσει πολύ δυνατά αμάξια αρκετά υψηλού επιπέδου, επομένως αν το δικό σας αμάξι δεν βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση, όσο καλοί παίκτες και να είστε θα δείτε πως είναι σχεδόν αδύνατο να τους κοντράρετε. Μόλις έχετε φτάσει σε ένα σεβαστό επίπεδο με κάθε μορφής αμάξι, τότε θα είστε έτοιμοι να έρθετε αντιμέτωποι και με τους άλλους χρήστες. Λίγα πράγματα στο multiplayer του Payback.

Εκρήξεις σε slow motion
Ο οπτικός τομέας του Need for Speed Payback ικανοποιεί μέχρι ενός σημείου. Βλέπουμε πάρα πολλά αμάξια, με ωραίοyς σχεδιασμούς και το customizing μπορεί να τα κάνει ακόμα καλύτερα. Τα γραφικά που καλύπτουν το gameplay έχουν αρκετή λεπτομέρεια ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τα αμάξια. Το Fortune Valley είναι μια επίσης καλοσχεδιασμένη περιοχή με ωραίες διαφορετικές τοποθεσίες και με αρκετό βάθος στην όψη της κάθε φορά που περιπλανιέστε ελεύθερα στον χώρο. Το πρόβλημα των γραφικών παρουσιάζεται περισσότερο στα cutscenes του παιχνιδιού. Υπάρχουν σκηνές όπου η απεικόνιση των χαρακτήρων δεν συμβαδίζει με την ποιότητα άλλων cutscenes, ενώ τα τρακαρίσματα θα κουράσουν ολίγον τι τα ματάκια σας.

Έχει προστεθεί μια λειτουργία στην οποία η κάμερα εστιάζει στα αυτοκίνητα που συγκρούονται και καταστρέφονται κατά την διάρκεια του career. Αυτό είναι άλλοτε εντυπωσιακό λόγω του slow motion που έχει προστεθεί στο animation και άλλες φορές κουραστικό αφού η κάμερα ξεφεύγει ή κεντράρει σε σημείο που δείχνει πολλές συγκρούσεις μαζί, με αποτέλεσμα είτε να αναρωτιέστε γιατί βλέπετε τις εκρήξεις από αυτήν την οπτική γωνία, είτε να ψάχνετε πού στο καλό βρίσκεται το δικό σας αμάξι. Επίσης το lipsyncing των cutscenes όφειλε να είναι λίγο πιο προσεγμένο καθώς, όχι σε όλα τα σημεία αλλά σε ορισμένα, τα λόγια των χαρακτήρων δεν συμβαδίζουν επαρκώς με τα χείλη τους με αποτέλεσμα να χάνει λίγα στοιχεία ρεαλισμού. Τέλος η καταστροφή ορισμένων αντικειμένων που βρίσκετε στον διάβα σας, όπως κολώνες, δεντράκια και άλλα, θα μπορούσε να είναι πιο ρεαλιστική αντί για μια απλή εξαφάνιση αυτών.

need for speed payback 8

Ο σωστός γκαζιάρης βάζει μουσική στο φουλ
Ίσως το ηχητικό κομμάτι του Payback να είναι και το δυνατότερο στοιχείο του παιχνιδιού. Για όσους το δοκιμάσουν στο PS4, να φροντίσουν να απενεργοποιήσουν τους ήχους του χειριστηρίου καθώς κάθε συνομιλία εντός του αμαξιού ανάμεσα στους πρωταγωνιστές μεταδίδεται σε ύψιστα ντεσιμπέλ μέσα από το dualshock 4. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτό. Δεν είναι ότι εντυπωσιάζουν τα ηχητικά εφέ του παιχνιδιού, αλλά είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά. Μια ευχάριστη μουσικούλα καλύπτει την ελεύθερη οδήγηση σας στο career, ενώ στις σκηνές δράσης όπου έχουμε πληθώρα συγκρούσεων και εκρήξεων, παρέα με γκάζια, φρένα και συνεχή drifts ο ήχος αποδίδεται ευχάριστα και τονώνει το πάθος για ταχύτητα όποτε χρειάζεται.

Σε καλά επίπεδα κινείται και το voice acting των πρωταγωνιστών, σε σημείο που μπορείτε εύκολα να γνωρίσετε και να συμπαθήσετε όποιον χαρακτήρα ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας εκ των πρωταγωνιστών και μη. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι αλλεπάλληλες αλληλεπιδράσεις με τον χώρο μπορεί να μην έχουν τόσο άμεση ηχητική κάλυψη, στις περιπτώσεις δηλαδή όπου έχουμε τρακάρισμα μαζί με σύγκρουση σε τοίχο, σπάσιμο αντικειμένου και πολλά γεγονότα μαζεμένα δίνεται η αίσθηση ότι πιο πολύ δημιουργείται βαβούρα παρά αναπαρίστανται οι κατάλληλοι ήχοι, αλλά δεν γίνεται και τόσο αντιληπτό αν δεν στήσετε αυτί.

need for speed payback 9

Θύμα λεπτομερειών
Η γενικότερη εικόνα του Need for Speed Payback θα μπορούσε να είναι σαφέστατα καλύτερη αν οι Ghost Games και ΕΑ έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Ενώ δηλαδή το Payback προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία αποστολών, αυτοκινήτων και σχεδιασμών για να δοκιμάσετε, η πρόχειρη δουλειά που έχει γίνει σε ορισμένους τομείς όπως η απαιτήσεις για την αγορά αμαξιών και την κάλυψη των missions, το διακοσμητικό multiplayer και η σχετικά μικρή έκταση του παιχνιδιού (θα χρειαστείτε περίπου 12 ώρες για να το τερματίσετε, τα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς χρειάζονταν περισσότερες από 20) είναι αρκετά για να ρίξουν την ποιότητα του και την απήχηση που έχει στο κοινό. Είναι φυσικό και επόμενο μετά από 23 τίτλους να μην είναι τόσο εύκολο να παράγουν συνεχώς πολύ καλούς τίτλους, ωστόσο θα έπρεπε να έχουν μάθει πλέον ποια συνταγή δουλεύει αποδοτικότερα. Είναι ένας καλός Racing τίτλος συνολικά που ωστόσο όφειλε να υποστεί πολλές ακόμα βελτιώσεις για να μπορέσει να αγγίξει το μεγαλείο των προηγούμενων τίτλων του franchise. Εν έτη 2017, ο καλός χειρισμός και τα ικανοποιητικά γραφικά είναι σημαντικά αλλά όχι αρκετά για να αναγνωριστεί η αξία του Need for Speed Payback αφού πλέον οι κορυφαίοι τίτλοι του έτους διακρίνονται από τα υπόλοιπα games λόγω και των τέλειων λεπτομερειών. Το εν λόγω παιχνίδι, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει μακριά από την κατηγορία των “υπόλοιπων games” του έτους.

Θετικά:
- Πολλές αποστολές
- Πληθώρα αυτοκινήτων
- Ικανοποιητικοί ήχοι
- Ευχάριστο customization

Αρνητικά:
- Απαιτητικό σύστημα αγορών
- Φτωχό multiplayer
- Μη προσεγμένα γραφικά
- Σχετικά μικρή διάρκεια του career

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 7.5
Gameplay: 6.5
Αντοχή: 7
Γενικά: 7

Οι μη προσεγμένες λεπτομέρειες το κατατάσσουν πολύ χαμηλότερα απ’ όσο θα άξιζε.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 ashbringer (Level 25) 15/11/2017 17:14
Οι εποχές Most Wanted και Underground 2 έχουν περάσει δυστυχώς και κάθε νέα κυκλοφορία είναι απλά μέτρια χωρίς να έχει το κάτι παραπάνω και προφανώς χωρίς να παίρνει τίποτα απο τους παλιούς επιτυχημένους τίτλους της σειράς.Μπράβο στον Γιάννη για το άρθρο.
#2 +1 Efane (Level 23) 15/11/2017 17:33
Το 7ρακι δεν είναι καθόλου χαμηλή βαθμολογία, απλα έχουμε παίξει τόσα καλά nfs που οι απαιτήσεις μας είναι μεγαλύτερες. Έχω μεγαλώσει με την σειρά nfs και ομολογώ πως τα τελευταία τα παίζω με αγγαρεία. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα racing games οπότε ίσως να περιμένω να το παίξω στο EA Access vault..... Θα δείξει.
Συγχαρητήρια για το αναλυτικό άρθρο!
#3 +1 JohnnyPap (Level 12) 17/11/2017 19:42
Μόλις διάβασα το review συονόματε και όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω!Ειλικρινά μία από τα ίδια.Ενα story τύπου Fast and furious,μια παρέα κόντρα σε άλλη παρέα και στοιχήματα για το ποιος θα επικρατήσει στη γειτονιά.Σκασίλ α μας κιόλας!
#4 iros84 (Level 4) 19/12/2017 10:44
Μετά το Hot pursuit της Criterion η σειρά κινείται πολύ του μετρίου.

Top-game-of-the-month 

 

Notification