Ειδήσεις

0
Η λεηλασία των θησαυρών της Αμερικής έγινε παιχνιδάκι.
24 Ιανουαρίου, 11:30
1 user comments
Δωρεάν το Galactic Civilizations III.
23 Ιανουαρίου, 21:59
1 user comments
Νέο demo στα τέλη Φεβρουαρίου. [UPDATE]
23 Ιανουαρίου, 20:30
1 user comments
Το Kotaku την έβγαλε 2.43 μέτρα!
23 Ιανουαρίου, 18:08
2 user comments
Νέα μήνυση από τον Καναδά αυξάνει και άλλο την λίστα. [UPDATE]
23 Ιανουαρίου, 17:00
1 user comments
RPG
Νέο βίντεο από την έκδοση του PS5. [UPDATE]
23 Ιανουαρίου, 16:10
1 user comments
Η EA Sports έκανε λάθος επιλογές, σύμφωνα με τους fans.
23 Ιανουαρίου, 15:43
1 user comments
Η αύξηση αναιρέθηκε. [UPDATE]
23 Ιανουαρίου, 13:17
1 user comments
RPG
Με εταιρεία ανάπτυξης την Vicarious Visions. [UPDATE]
23 Ιανουαρίου, 12:47
1 user comments
RPG
Θα διεξαγόταν στο κοντινό μέλλον, έχοντας cyberpunk αισθητική.
23 Ιανουαρίου, 05:29
1 user comments
Οι δημιουργοί του Limbo επιστρέφουν.
23 Ιανουαρίου, 04:46
Reviews LawBreakers
Comments (1)

LawBreakers Hot

Ο νόμος της αρένας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/af/35/86/lawbreakers-box-23-1506332189.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Ο νόμος της αρένας.

Το όνομα Cliff Bleszinski είναι γνωστό σε πολλούς από εσάς. Πρόκειται για τον δημοφιλή Αμερικανό developer που βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από την επιτυχία των σειρών Unreal και Gears of War. Ο “CliffyB” ήξερε από μικρός ότι θα γινόταν μεγάλο όνομα στον χώρο της gaming βιομηχανίας όταν σε ηλικία 13 ετών εμφανίστηκε στο πρώτο τεύχος του γνωστού περιοδικού Nintendo Power λόγω του High Score (9.999.950) που είχε πετύχει στο Super Mario Bros. Μετά από μια μεγάλη καριέρα 20 ετών που περιστρεφόταν γύρω από Shooters, ο Bleszinski αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα. Δύο χρόνια αργότερα όμως, η απόφαση αυτή του ταλαντούχου developer αντιστράφηκε κι ο ίδιος επέστρεψε στον χώρο με ένα καινούργιο project.

Το BlueStreak όπως είχε ονομαστεί αρχικά θα ήταν ένα Free-to-play/Arena Shooter και θα αναπτυσσόταν από τη νεοσύστατη Boss Key Productions, εταιρεία ανάπτυξης που ίδρυσε ο Bleszinski. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς η ανάπτυξη προχωρούσε, αποκαλύφθηκε ότι το νέο project θα ονομαζόταν LawBreakers, ενώ παράλληλα έγινε στροφή από το αρχικό Free-to-play μοντέλο σε Pay-to-play. Η πρώτη gameplay αποκάλυψη του online Shooter έγινε στην PAX East του 2016 στην Βοστώνη. Το LawBreakers είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια που αποσκοπεί στο να κερδίσει κόσμο από το ολοένα και μεγαλύτερο κύμα παικτών που ασχολείται με τα online Arena Shooters και των οποίων βασικός εκφραστής είναι το Overwatch της Blizzard.

lawbreakers 1Κλέφτες κι αστυνόμοι
Το σενάριο του LawBreakers εκτυλίσσεται σε ένα εναλλακτικό μέλλον, μετά από ένα κατακλυσμικό γεγονός που ονομάστηκε “The Shattering”. Το εν λόγω γεγονός επηρέασε μόνιμα το μαγνητικό πεδίο της Γης προκαλώντας προβλήματα στην βαρύτητά της. Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο είδος ανέκαμψε και η τεχνολογία εκτοξεύτηκε σε νέους ορίζοντες που αφορούσαν την βαρύτητα και την εκμετάλλευσή της, καθώς και την προσθήκη διαφόρων ικανοτήτων σε ανθρώπους. Η νέα τεχνολογία θα έφερνε την ειρήνη στην Γη, όμως (προς έκπληξη όλων) μια τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε να διαταράξει τα νερά με την χρήση της. Το εγκληματικό συνδικάτο ονομάζεται Breakers, ενώ οι Law είναι τα όργανα του νόμου που έχουν αναλάβει να φέρουν και πάλι την ειρήνη στον κόσμο.

Όπως τα παλιά καλά Unreal, αλλά και το νεότερο Overwatch, το LawBreakers τοποθετεί παίκτες σε μια αρένα με σκοπό να αληλλοεξοντωθούν. Βασικά χαρακτηριστικά είναι η φρενήρης δράση, οι ταχύτατες κινήσες και η εκτέλεση σωστών τακτικών. Όλα αυτά όμως χρειάζονται κάποιον χρόνο για να εφαρμοστούν από νέους παίκτες και το LawBreakers δεν βοηθάει ιδιαίτερα σε αυτό τον τομέα. Αυτό συμβαίνει διότι όλα τα tutorials που αφορούν τα modes και τους διαφορετικούς χαρακτήρες απουσιάζουν παντελώς. Στην θέση τους υπάρχουν βίντεο με επιδείξεις από το YouTube. Το μοναδικό tutorial που υπάρχει σας επιτρέπει απλώς να δοκιμάσετε ορισμένα πολύ βασικά πράγματα και να μάθετε τα κουμπιά. Από εκεί και πέρα πέφτετε κατευθείαν στα βαθιά.

Πιστολίδια σε μηδενική βαρύτητα
Υπάρχουν εννέα διαφορετικά classes για να επιλέξετε και το καθένα εκπροσωπείται από έναν χαρακτήρα σε κάθε faction, έτσι φτάνουμε στους 18 χαρακτήρες. Τα classes είναι τα εξής: Assassin, Battle Medic, Enforcer, Gunslinger, Harrier, Juggernaut, Titan, Vanguard και Wrath. Ο στόχος των developers όμως δεν ήταν να σας προτρέψουν να φτιάξετε μια δυνατή ομάδα αποτελούμενη από άμεσα αλληλεξαρτώμενους χαρακτήρες, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν την ικανότητα να ξεχωρίσουν μέσα από το πλήθος. Έτσι, η έμφαση σε αυτές τις μάχες 5v5 δίνεται περισσότερα στα όπλα και λιγότερο στα ξεχωριστά abilities που έχει κάθε class, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα όποιον ρόλο θέλετε. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχουν σωστές ισορροπίες ανάμεσα στους χαρακτήρες, ίσως και πιο σωστές απ’ ότι θα έπρεπε, αφού ένας Assassin που παίζει σωστά θα μπορούσε για παράδειγμα να αντιμετωπίσει έναν Titan. 

Τα όπλα έχουν και δευτερεύουσες λειτουργίες που μπορούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες στον τρόπο με τον οποίο θα παίξετε. Κάθε χαρακτήρας έχει τρια abilities, με ένα από αυτά να αποτελεί μια ειδική, δυνατή κίνηση και να γίνεται διαθέσιμο μετά από κάποια ώρα. Τα υπόλοιπα δύο abilities είναι κατα κύριο λόγο κάτι που εκτοξεύετε (όπως χειροβομβίδες) και κάτι που βοηθάει στην κίνησή σας. Να σημειώσουμε ότι μπορείτε να αλλάξετε χαρακτήρα και κατά την διάρκεια ενός αγώνα, οπότε στην ουσία μπορείτε να προσαρμόσετε την τακτική σας πάνω στον αντίπαλο που αντιμετωπίζετε. Οι χάρτες είναι καλοσχεδιασμένοι, χρωματιστοί και έχουν τα κατάλληλα σημεία για να πραγματοποιηθούν ατελείωτες μάχες, ενώ οι περισσότεροι έχουν στριμωχτούς χώρους για να σας αναγκάσουν να συμμετέχετε στο χάος που ξεσπά.

lawbreakers 2Βασικό σημείο που ξεχωρίζει το LawBreakers από άλλα Shooters του είδους του όμως είναι η έλλειψη βαρύτητας σε διάφορα σημεία. Μπορεί να νομίζετε ότι παίζετε ένα ταχύτατο Shooter που απαιτεί πλήρη χρήση των αντανακλαστικών σας όταν βρίσκετε στο έδαφος του χάρτη, όμως όταν βαδίσετε στην φούσκα που δεν έχει βαρύτητα, τα πάντα αλλάζουν. Εκεί, μπορείτε να μετακινηθείτε σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε και να επιτεθείτε από γη και αέρα. Αυτές οι φούσκες βρίσκονται συνήθως στο κέντρο κάθε χάρτη. Το αόριστο και άσκοπο πιστολίδι πάντως δεν θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα κι αυτό οφείλεται σε άλλη μια έξυπνη προσθήκη προκειμένου οι διάφορες αποστολές των modes να εκτελούνται πιο σωστά και ισορροπημένα.

Tο προσωπικό σας score θα συνειδητοποιήσετε πως αυξάνεται πολύ γρήγορα αν πραγματοποιείτε κινήσεις που βοηθούν την αποστολή της ομάδας, οπότε θα το προτιμήσετε. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο LawBreakers δεν θα νιώσετε ποτέ ότι πεθαίνετε άδικα επειδή απλώς δεν κοιτάξατε στην σωστή κατεύθυνση. Η ζωή που σας δίνεται είναι αρκετή ώστε να αποφασίσετε μέσα σε δευτερόλεπτα αν αξίζει να μπλεχτείτε στην μάχη που ακολουθεί ή αν πρέπει να τρέξετε προς την αποστολή σας και τα abilities που έχετε στην διάθεσή σας θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε την επιλογή σας.

Θα τεστάρετε την ταχύτητα της σκέψης σας και τα αντανακλαστικά σας μέσω των μοναδικών modes.

Τρόποι να σφάξετε κόσμο
Η πορεία που χαράζει το LawBreakers μέσω των modes του είναι αρκετά ιδιαίτερη μιας και δεν υπάρχει πουθενά το κλασικό Deathmatch. Βέβαια εδώ και λίγες μέρες και πιθανότατα μετά από ζήτηση του κοινού έχει προστεθεί μια beta φάση ενός αντίστοιχου mode (Skirmish) και αναμένουμε να δούμε αν θα προστεθεί ολοκληρωμένα μέσω update. Αντιθέτως, τα modes που υπάρχουν γέρνουν προς την πραγματοποίηση αποστολών. Πρόκειται για τα Overcharge, Uplink, Blitzball, Turf War και Occupy.

Τα Overcharge και Uplink μοιάζουν με το γνωστο Capture the Flag, αφού θα πρέπει και στα δύο να πάρετε κάτι από το κέντρο του χάρτη (μπαταρία στο πρώτο, δορυφορικό πιάτο στο δεύτερο) και να το φέρετε στην βάση σας. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι στο Overcharge η μπαταρία φορτίζεται σε κάθε βάση και σε όποιας ομάδας τα χέρια βρίσκεται όταν πάει 100% θα δοθεί πόντος, ενώ το δορυφορικό πιάτο του Uplink φορτώνει δεδομένα ξεχωριστά για κάθε ομάδα και σταματάει όταν απομακρυνθεί από την βάση της. Αντίθετο Capture the Flag είναι το Blitzball αφού θα πρέπει αφού πάρετε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, να τρέξετε αυτή τη φορά προς την βάση των αντιπάλων και να την βάλετε εκεί προκειμένου να σκοράρετε.

lawbreakers .3Στο Turf War θα πρέπει κάθε ομάδα να κυριαρχεί στις τρεις βάσεις του χάρτη προκειμένου να πάρει πόντους. Τέλος, το Occupy που προστέθηκε στην πορεία είναι το πιο πολεμοχαρή mode, αφού σας αναγκάζει να βρίσκεστε μέσα σε μια μικρή περιορισμένη ζώνη που μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του χάρτη ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να παίρνετε πόντους για το χρονικό διάστημα που καταφέρνετε να μείνετε ζωντανοί εκεί μέσα. Σε γενικές γραμμές, τα modes του LawBreakers είναι διασκεδαστικά κι αν προστεθεί τελικά και το Skirmish, τότε θα μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Εκκωφαντικά χρώματα
Όπως προαναφέρθηκε, οι χάρτες είναι όμορφα σχεδιασμένοι με τα τοπία να δένουν αρμονικά με τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιήσετε. Το ίδιο δεν ισχύει και για τους χαρακτήρες, οι οποίοι φορούν υπερβολικά πολλά τεχνολογικά πράγματα πάνω τους και παρουσιάζονται παράλληλα σοβαρότερα σχεδιασμένοι από τους αντίστοιχους του Overwatch για παράδειγμα. Έτσι προκαλείται μια αντίθεση που δεν ωφελεί τον σχεδιασμό των χαρακτήρων. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την παρουσίαση των μενού που είναι σχεδιασμένα λες και πρόκειται να ξεκινήσει το πιο καυτό e-sports τουρνουά, ακόμα κι όταν δοκιμάσετε μόνοι σας το tutorial. Κατά τ’άλλα, το framerate δεν παρουσιάζει πτώσεις και ο φωτισμός είναι ιδανικός.
lawbreakers 4
Ηχητικά δεν μπορούμε να πούμε ιδιαίτερα πράγματα. Όλα γίνονται σωστά χωρίς κάτι να ξεχωρίζει. Τα ηχητικά εφέ βοηθούν ορθά να καταλάβετε που βρίσκονται οι αντίπαλοι σας, ενώ η μουσική επένδυση θα σας ξεσηκώσει και θα σας κρατήσει σε εγρήγορση.

Δυνατότητες υπάρχουν
Η εκδότρια εταιρεία Nexon δεν κυκλοφόρησε το νέο Shooter σε retail μορφή στην Ευρώπη. Αντ’ αυτού, μπορείτε να προμηθευτείτε το LawBreakers μόνο ψηφιακά με την τιμή του να αγγίζει τα 30 ευρώ. Η τελευταία προσπάθεια του Cliff Bleszinski δείχνει να έχει όλα τα φώτα να εξελιχθεί σε ένα ξεχωριστό online Shooter χάρη στον ταχύτατο ρυθμό του, τους έξυπνους σχεδιασμούς στο gameplay και τις ευφάνταστες παραλλαγές σε γνωστά modes. Παρόλα αυτά, ορισμένα παραμελημένα στοιχεία που μπορούν να διορθωθούν το κρατάνε πίσω από την ξεχωριστή θέση που του ανήκει στον κόσμο των online Arena Shooters.


Θετικά:
- Ο μηχανισμός της μηδενικής βαρύτητας
- Καλοσχεδιασμένοι χάρτες
- Γρήγορος ρυθμός με δυνατότητα εφαρμογής τακτικών
- Διασκεδαστικές παραλλαγές σε ήδη γνωστά modes

Αρνητικά:
- Απουσία ουσιαστικών tutorials
- Οι χαρακτήρες δεν ξεχωρίζουν
- Έλλειψη Deathmatch

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5 
Ήχος: 7.5 
Gameplay: 8 
Αντοχή: 7
Γενικά: 7.5 

Μια προσπάθεια σχεδόν αντάξια των προσδοκιών μας από τον Cliff Bleszinski

Μάνος Μαρίνος

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

LawBreakers από τον Cliff Bleszinski

[Αρχική Δημοσίευση: 27/8/2015] Ο Cliff Bleszinski, ιδρυτής της Boss Key Productions και συνδημιουργός των Unreal Tournament και Gea...
Posted (04 Sep 2017)

LawBreakers beta

[Αρχική δημοσίευση: 6/3/17] Η closed beta του LawBreakers θα έρθει στο διάστημα 16-19 Μαρτίου.

Την είδηση αυτή ...
Posted (27 Jul 2017)

Παίζουμε Lawbreakers

Ο Cliff Bleszinski, δημιουργός της σειράς Gears of War και Unreal Tournament, ετοιμάζει το FPS Lawbreakers για PC και PS4.

Αυτές τις ημέρ...
Posted (05 Jul 2017)

LawBreakers Collector's Edition

Ο Cliff Bliezinski, δημιουργός της σειράς Gears of War, έχει κάνει δυνατό promotion για το επερχόμενο First-Per...
Posted (30 Jun 2017)

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 nickarma (Level 12) 25/09/2017 21:25
Είπε να κάνει κάτι μόνος του ο Cliff Bleszinski αλλά τελικά ένας καλός game designer σε μια μεγάλη εταιρεία δεν πιάνει πάντοτε τα ίδια ψάρια στη μικρότερη που ιδρύει.Δεν αρκεί να είσαι καλός designer αν δεν εχεις καλούς συνεργάτες δίπλα σου.Επισης μας ελεγε στην E3 για "30 euros non of these multiplayer only bullshit" μάλλον εννοώντας το Overwatch. Το παιχνίδι του όπως το είδα στη beta έχει μηδέν replayability απλά παίζεις, δοκιμαζεις classes και στο τέλος βαριέσαι. Ας έβαζε κανενα campaign ο τσίπης που καλομαθε να του τα φτιαχναν ετοιμα στο Gears of War γιατι η εποχη του Unreal Tournament πέρασε και δεν το πήρε χαμπάρι.

Top-game-of-the-month 

 

 

 

 

Notification