Ειδήσεις

0 user comments
Ο Troy Baker δεν βλέπει καν να γίνεται η ταινία!
06 Απριλίου, 00:29
0 user comments
Nioh 2 ή DOOM Eternal;
05 Απριλίου, 23:37
0 user comments
FPS
Πως τους πετσόκοψαν έτσι;
05 Απριλίου, 22:46
0 user comments
Άραγε θα το δούμε στο Switch;
05 Απριλίου, 21:02
0 user comments
Ίσως αποκαλυφθεί μέσα στο μήνα. [UPDATE]
05 Απριλίου, 20:25
0 user comments
Κρατήστε το μόνιμα στο λογαριασμό σας.
05 Απριλίου, 19:58
0 user comments
Βγαίνει σύντομα από την open beta.
05 Απριλίου, 18:53
0 user comments
Μαζί με άφθονες κλοπές.
05 Απριλίου, 17:08
0 user comments
FPS
Τα όπλα, τα skins και ο Phoenix. [UPDATE]
05 Απριλίου, 16:44
0 user comments
Για να surfάρετε πιο ξεκούραστα!
05 Απριλίου, 16:27
0 user comments
Παράλληλα εξήγησε τους λόγους της καθυστέρησης.
05 Απριλίου, 15:24
0 user comments
FPS
Παρουσιάστηκε η Viper. [UPDATE]
04 Απριλίου, 20:12
Reviews Ark: Survival Evolved
Comments (3)

Ark: Survival Evolved Hot

Τοποθετήστε τον Άνθρωπο στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/3f/52/b7/ark-survival-evolved-box-42-1505328392.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

Τοποθετήστε τον Άνθρωπο στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Η δημιουργία ενός τεράστιου ψηφιακού οικοσυστήματος που κατοικείται από πλάσματα τα οποία (στην πλειοψηφία τους) περπάτησαν κάποτε πάνω στον πλανήτη μας, αποτελεί τόσο φιλόδοξο σχέδιο που προξενεί πονοκέφαλο σε όποιον το αναλογίζεται. Η εταιρεία ανάπτυξης Studio Wildcard που έχει την έδρα της στο Seattle των ΗΠΑ, πέτυχε το "θαύμα" με το Ark: Survival Evolved, έναν ψηφιακό παράδεισο για τους λάτρεις των δεινοσαύρων και της περιπέτειας. Πρώτη δουλειά των ανθρώπων της εταιρείας ήταν η μελέτη βιβλίων σχετικά με δεινόσαυρους και η καταφυγή σε μορφωμένους συνεργάτες με εξειδίκευση στην παλαιοζωολογία. 

Αφού συγκεντρώθηκε το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, άρχισε η κατασκευή του κόσμου του και ο σχεδιασμός του gameplay. Προκειμένου να απευθυνθούν στην μεγαλύτερη μερίδα των παικτών και όχι μόνο στους φανατικούς των Survival, προστέθηκαν bosses, σενάριο που αποκαλύπτεται σταδιακά διαμέσου διάσπαρτων κειμένων και μια τελική οθόνη.

ark survival evolved 1 
Το πλούσιο περιεχόμενο του Ark: Survival Evolved επέβαλλε μια μακρά δοκιμαστική περίοδο σε όλα τα format που το φιλοξενούν, από τα PC, Mac και Xbox One το 2015 έως το PS4 το 2016. Η μεγάλη στιγμή της εξόδου από την early στην full access περίοδο έφτασε επιτέλους πριν από μερικές μέρες δίνοντάς μας την ευκαιρία να το περιποιηθούμε όπως του αξίζει. Ανυπομονούσαμε για αυτή την στιγμή γνωρίζοντας την τεράστια εμπορική του επιτυχία από το πρώιμο στάδιο κιόλας. Τα νούμερα μιλούν μόνα τους με επτά εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα σε όλες τις πλατφόρμες.           

Από τον ουρανό, στο κέντρο του Jurassic Park
Η αφετηρία του Ark: Survival Evolved μοιάζει πολύ με την γέννηση ενός ανθρώπου. Ο χαρακτήρας σας (άντρας ή γυναίκα) εμφανίζεται ουρανοκατέβατος σε μια παραλία ενός τεράστιου νησιού το οποίο καλείται Ark. Το νησί είναι πανέμορφο, σχεδόν παραδείσιο, με αμμουδιά, βλάστηση που οργιάζει και μια τεράστια θάλασσα να το χαϊδεύει από παντού. Δεν θα περάσουν πάνω από μερικά δευτερόλεπτα προτού συνειδητοποιήσετε ότι δεν είσαστε μόνοι στο νησί αλλά έχετε παρέα ένα τεράστιο αριθμό από δεινόσαυρους  και προϊστορικά όντα κάθε είδους και μεγέθους. 

Πολλοί δεινόσαυροι είναι αξιολάτρευτοι ανεξάρτητα από το μέγεθός τους σαν τον πελώριο βροντόσαυρο που είναι φυτοφάγος και δεν θα σας επιτεθεί ποτέ. Λύπη θα σας κατακλύσει κάθε φορά που αναγκάζεστε να σκοτώσετε φιλικούς δεινόσαυρους αλλά δυστυχώς το κρέας και το δέρμα τους είναι δύο από τους βασικότερους πόρους που έχετε ανάγκη. 

Για να δαμάσετε τον κόσμο του Ark και τους κατοίκους του χρειάζεστε τα απαραίτητα εργαλεία και αυτά αποκτώνται με την προσωπική σας επέμβαση στο περιβάλλον. Γρήγορα θα μάθετε να μαζεύετε άχυρα, ξύλο, φυτικές ίνες, πέτρες και αρκετούς ακόμα φυσικούς πόρους προσπαθώντας να κατασκευάσετε τα αντικείμενα που έχετε ανάγκη. Αυτά ομαδοποιούνται σε μια τεράστια λίστα με πολλά επίπεδα και ονομάζονται Engrams. Η διαδικασία ξεκλειδώματος των engrams είναι πολύ απλοϊκή και το ίδιο και το crafting μέρος του Ark: Survival Evolved, γεγονός που χαροποίησε εμένα αλλά μπορεί να κακοφανεί στους σκληροπυρηνικούς παίκτες των Survival. 

ark survival evolved 2

Αγάπησα το εύκολο crafting περιφερόμενος με τον αριστερό μοχλό από το ένα επίπεδο των engrams στο επόμενο, αναζητώντας τα αντικείμενα που θεωρούσα χρήσιμα και πέφτοντας με τα μούτρα στο μάζεμα των υλικών που απαιτούσε η κατασκευή τους. Ένα τεράστιο ατού του συγκεκριμένου τίτλου αλλά και όλης της κατηγορίας του είναι το ότι ενθαρρύνει την λογική σκέψη. Αποκτήσατε ένα τσουβάλι ωμό κρέας αλλά βλέπετε ότι σαπίζει από μέρα σε μέρα; Φτιάχνετε ένα ψυγείο για να το αποθηκεύσετε. Σας σκοτώνουν συχνά και το καταραμένο παιχνίδι σας κάνει respawn ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το κουφάρι σας και τα πολύτιμα αντικείμενα που κουβαλά; Φτιάξτε ένα κρεβάτι για να μεταφέρεστε αυτομάτως εκεί.

Κόντρα σε όλα τα εμπόδια
Όσοι έχουν "γράψει" πολλές ώρες στο 7 Days to Die και παρόμοια Survival θα ξινίσουν ανακαλύπτοντας ότι το περιβάλλον του Ark: Survival Evolved δεν είναι ολοκληρωτικά διαδραστικό. Δεν μπορείτε να τρυπήσετε το έδαφος, να ισοπεδώσετε λόφους και βουνά, να αποξηράνετε θάλασσες. Μηδενική δυνατότητα terraforming (γαιοπλασίας) λοιπόν.  

ark survival evolved 3

Παρότι είναι μειονέκτημα η απουσία του terraforming, ίσως τελικά να το δείτε σαν ευλογία μόλις συνειδητοποιήσετε ότι όλο το παιχνίδι είναι ένας αδυσώπητος πόλεμος του χαρακτήρα, των αντικειμένων και των ζώων που έχετε εξημερώσει ενάντια στην συνεχή φθορά. Ο ήρωας έχει μεγάλες ανάγκες σε νερό και φαγητό που τις αυξάνετε δουλεύοντας εντατικά στο περιβάλλον ή πολεμώντας τα προϊστορικά πλάσματα. Τα αντικείμενα και τα κτίσματα απαιτούν επίσης μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών και φθείρονται με το πέρασμα του χρόνου. Καταλάβατε ήδη ότι το grinding των resources είναι συνεχές και τρομακτικά χρονοβόρο σε σημείο να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού σκάβοντας, κόβοντας και συλλέγοντας πρώτες ύλες. 

Ο πολλαπλασιασμός, η συλλογή πραγμάτων είναι μια βασική ανάγκη εγγεγραμμένη στο DNA του ανθρώπου και η σχετική διαδικασία του Ark: Survival Evolved είναι απολαυστική. Μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού όμως θέλετε να αναπτυχθείτε, να κατακτήσετε περισσότερο έδαφος του απέραντου κόσμου, να συντρίψετε πλήθη εχθρών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν πρέπει να περνάτε ώρες μαζεύοντας υλικά από την φύση. Ευτυχώς η εξημέρωση των δεινοσαύρων μειώνει κατά πολύ το άγχος της συλλογής πόρων και κάνει το Ark: Survival Evolved να ξεχωρίσει αυτόματα από τους ποιοτικούς τίτλους της κατηγορίας του. 

ark survival evolved 4

Ήρεμα καλό μου δεινοσαυράκι, ήρεμα
Μπορείτε να μετατρέψετε σε κατοικίδια όλους τους δεινόσαυρους του παιχνιδιού φτιάχνοντας το προσωπικό σας Jurassic Park. Η διαδικασία για τους ακίνδυνους και τους μικρούς δεινόσαυρους είναι πολύ άνετη. Τους αναισθητοποιείτε κοπανώντας τους με ένα ρόπαλο, τους ταΐζετε και τους κάνετε δικούς σας μόλις γεμίσει η taming μπάρα. Οι μεγάλοι και επιθετικοί δεινόσαυροι θέλουν βέλη με αναισθητικό και άλλα κόλπα για να υποταχτούν στην θέλησή σας αλλά τα οφέλη από την απόκτησή τους είναι τεράστια. 

Οι μικροί δεινόσαυροι χρησιμεύουν συνήθως σαν ένα επιπλέον κινούμενο inventory που σας ακολουθεί και σας ανακουφίζει από το βάρος των περισσευούμενων αντικειμένων και πόρων όποτε είστε μακριά από τους αποθηκευτικούς χώρους σας. Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι Raptors. Θα τους αγαπήσετε γιατί επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα και σε μεγαλύτερου μεγέθους θηράματα, ξεσχίζοντάς τα σε δευτερόλεπτα και προσφέροντάς σας τα αγαθά που αφήνουν πίσω.  

ark survival evolved 5

Οι μεγάλοι δεινόσαυροι είναι το παν στην προσπάθεια κυριαρχίας σας στο Ark: Survival Evolved. Είναι τα απόλυτα επιθετικά όπλα ενάντια σε ισχυρούς δεινόσαυρους και bosses. Είναι φανταστικοί στο ταχύτατο farming πρώτων υλών και εξαιρετικές αποθήκες τεράστιου αριθμού αντικειμένων και χρήσιμων υλικών. Κάνοντας taming διαφορετικά είδη πελώριων σαυροειδών θα ανακαλύψετε τα ξεχωριστά ταλέντα τους (ταχύτητα, δύναμη κ.ο.κ.) ενώ παράλληλα θα μάθετε σταδιακά ποιος δεινόσαυρος είναι καταλληλότερος για να σπάζει πέτρες, να κόβει δέντρα, να θερίζει την χαμηλή βλάστηση, να σκοτώνει για κρέας και τομάρια.

Διατάξτε τους δεινόσαυρους να σηκωθούν στα πισινά τους πόδια, βάλτε τους να κάνουν... τούμπες και δείξτε στον κόσμο πόσο ικανοί θηριοδαμαστές είστε.

 

Η εξαιρετικότερη κατηγορία δεινοσαύρων είναι τα ιπτάμενα ερπετά όπως οι πτεροδάκτυλοι. Οι ιπτάμενοι δεινόσαυροι αλλάζουν την προοπτική του κόσμου μόλις τους καβαλήσετε και σας οδηγούν σε μια βόλτα στα ουράνια, επιτρέποντάς σας να επιθεωρήσετε το Ark από τεράστιο ύψος. Θα γεμίσετε δέος πετώντας στις κορυφές των βουνών προς αναζήτηση πολύτιμων κρυστάλλων, θα ανακαλύψετε τον δρόμο προς ένα boss απλησίαστο με άλλο τρόπο και θα πάθετε ίλιγγο πετώντας κατακόρυφα προς το έδαφος. 

Σκάβοντας, σπέρνοντας και σφάζοντας
Στα crafting, taming και grinding για τα οποία μιλήσαμε προσθέστε δύο επιπλέον δραστηριότητες, τις fighting και farming. Ελευθερώστε τον αγρότη που κρύβετε στα στήθη σας φτιάχνοντας τις δικές σας καλλιέργειες πολύτιμων πρώτων υλών ώστε να μην τραβιέστε συνέχεια σε χρονοβόρα αναζήτησή τους. Είναι αναζωογονητική η δημιουργία δικών σας καλλιεργειών με το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε να είναι το άφθονο λίπασμα που χρειάζονται τα φυτά σας για να αναπτυχθούν. 

ark survival evolved 6

Οι μάχες στο Ark: Survival Evolved συναγωνίζονται σε θέμα όλη την σειρά των Jurassic Park ταινιών. Φανταστείτε έναν εξαγριωμένο Τρικέρατο να προσκρούει πάνω στην καλύβα σας στην προσπάθειά του να σας σουβλίσει με το μεγάλο κέρατό του ενώ εσείς τον ραντίζετε με βέλη από ψηλά. Σκεφτείτε ένα Βροντόσαυρο να σκιάζει τον ουρανό με τον τεράστιο όγκο του την ώρα που προσπαθεί να σας πατήσει σαν μυρμήγκι. Δείτε με τα μάτια της φαντασίας ένα ιπτάμενο δεινόσαυρο να βουτά προς την γη, να σας κλέβει αντικείμενα και να υψώνεται πάλι συνεχίζοντας το ταξίδι του στον απέραντο ουρανό. 

Ο ρεαλισμός κυριαρχεί σε κάθε στιγμή της μάχης. Ένας δυνατός δεινόσαυρος μπορεί να διαλύσει το καταφύγιό σας με τα χτυπήματά του και θα συνεχίσει να σας κυνηγά έως ότου απομακρυνθείτε πολύ από την εμβέλεια των αισθήσεών του. Θα συναντήσετε μικρούς δεινόσαυρους που δεν μπορούν να σας βλάψουν σωματικά αλλά βλάπτουν άνετα την τσέπη σας, αρπάζοντας αντικείμενα και τρέχοντας μακριά σαν να τους κυνηγά ο διάολος. Θα πέσετε θύματα προϊστορικών πιράνχα που θα σας ροκανίσουν τα κόκκαλα αν τολμήσετε να διαταράξετε τα νερά τους. 

ark survival evolved 7

Η ρεαλιστική συμπεριφορά των δεινοσαύρων οφείλεται φυσικά στο εξαιρετικό A.I. οι αντιδράσεις τους στις κινήσεις σας είναι βασικά ενστικτώδεις, αποκαλύπτοντας παράλληλα και μια πρωτόγονη ευφυΐα. Οι δεινόσαυροι – κυνηγοί θα σας επιτεθούν μόλις σας δουν ή μυρίσουν. Οι δεινόσαυροι που δεν διαθέτουν κοφτερά νύχια και δόντια θα αρχίσουν να τρέχουν μόλις τους πειράξετε. Την πρωτόγονη ευφυΐα θα διακρίνετε στα ερπετά που σας κλέβουν τα πράγματα και απομακρύνονται γοργά προς την κοντινότερη βλάστηση ή προς τον ουρανό θέλοντας να αποφύγουν την αναχαίτισή τους.

Στην πορεία σας στο Ark: Survival Evolved θα ανακαλύψετε κείμενα άλλων ανθρώπων, επιζώντων σαν εσάς και θα αντιληφθείτε ότι τα εναέρια κτίσματα που βλέπετε από μακριά να δεσπόζουν στον ορίζοντα κρύβουν τις απόλυτες μορφές ζωής του νησιού, τα bosses. Η πάλη σας με αυτά απαιτεί να έχετε αναβαθμισμένο εξοπλισμό και ισχυρούς δεινόσαυρους στο πλάι σας, κρατά πολλή ώρα και σας χαρίζει τα καλύτερα τρόπαια του παιχνιδιού για να στολίσετε τους τοίχους του σπιτιού σας. Δεν τελειώσαμε, μόνο διαμέσου της συντριβής των bosses θα φτάσετε στο τελικό boss και θα γευτείτε στο έπακρο το σενάριο του Ark. 

ark survival evolved 8

Περιεχόμενο δίχως τέλος
Πριν εισβάλετε στον κόσμο του Ark: Survival Evolved βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει άλλα video games στην μέση και η καθημερινότητά σας αφήνει ένα… πορτάκι μερικών ωρών ελεύθερου χρόνου ανά ημέρα. Μέχρι να στήσετε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα και να πάψετε να περιφέρεστε ρακένδυτοι με άθλια όπλα, δίνοντας εύκολο στόχο στα αγριότερα ερπετά, θα περάσουν πάνω από δέκα ώρες. Από το σημείο αυτό μέχρι την κατασκευή βάσεων, το taming δεινοσαύρων, την συντριβή των bosses και το τέλος της περιπέτειας θα παρέλθουν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες ώρες. 

Όταν πιστέψετε ότι ξεμπερδέψατε με το Ark: Survival Evolved θα ανακαλύψετε τον αμύθητο πλούτο των mods που σκάρωσαν οι φανατικοί του παίκτες μέχρι σήμερα. Θα εμπλακείτε σε πειρατικές περιπέτειες με γρήγορα σκαριά, ναυμαχίες και μαχαιροβγάλτες. Θα εμπλακείτε σε μάχη μέχρι θανάτου με όλους τους άλλους επιζώντες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους θόλους. Θα πρωταγωνιστήσετε στο Ragnarok, το γνωστό μας Λυκόφως των Θεών της Σκανδιναβικής μυθολογίας με γιγάντια πουλιά υπό τις διαταγές σας και πανύψηλα κάστρα. Θα χτίσετε παγωμένα παλάτια, θα παλέψετε με τέρατα δίπλα από ηφαίστεια. 

ark survival evolved 9

Το κερασάκι στην τούρτα ενός περιεχομένου που δεν έχει τελειωμό είναι το DLC Scorched Earth που διατίθεται στην τιμή των 15€. Αγοράζοντας το αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ολοκαίνουργιο χάρτη που απεικονίζει μια τεράστια έρημο. Αμμοθύελλες απειλούν να σας σκεπάσουν, ηλεκτρικές καταιγίδες να εξουδετερώσουν κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό, η υψηλή θερμοκρασία να σας αφυδατώσει μέχρι θανάτου. 11 νέα πλάσματα, πάνω από 50 καινούργια αντικείμενα και ένα νέο boss είναι ο τελικός απολογισμός του αξιόλογου DLC που περιγράψαμε.                                

Φέρτε γρήγορα ένα εντομοαπωθητικό
Η κλίμακα του Ark: Survival Evolved είναι κολοσσιαία και στο γεγονός αυτό οφείλονται ίσως αρκετά τεχνικά προβλήματα παρότι πέρασε από εξοντωτικό play testing και μια διετία σε early access. Η Unreal Engine 4 είναι μια μηχανή γραφικών με τεράστιες δυνατότητες αλλά δείχνει εδώ να αγγίζει τα όρια της. Ενώ μπορεί να χειριστεί δεκάδες χιλιάδες μοντέλα χαρακτήρων υψηλής ανάλυσης, πολλές φορές θα παρατηρήσετε ότι την πιάνει… λόξιγκας, δηλαδή το παιχνίδι «παγώνει» για μερικά δευτερόλεπτα και επανέρχεται απότομα στην κανονικότητα. 

ark survival evolved 10

Αρκετές φορές θα παρακολουθείτε γελώντας τους δεινόσαυρους να σφηνώνουν σε απίθανα σημεία του τερέν, μετατρεπόμενοι σε εύκολο θήραμα για εσάς. Πέσαμε και σε ένα ακόμα bug, χειρότερης φύσεως, την εξαφάνιση της επεξήγησης των αντικειμένων. Όταν φωτίζετε ένα αντικείμενο βλέπετε αναλυτικά το κόστος του σε πρώτες ύλες και την περιγραφή του. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πόσους πόρους χρειάζεστε για να κάνετε την δουλειά σας. Ε, λοιπόν σε απρόβλεπτη στιγμή η πληροφόρηση για όλα τα αντικείμενα και τα engrams χάθηκε χωρίς λόγο, μιλάμε για bug που αχρηστεύει το παιχνίδι αυτομάτως, οδηγώντας σε reset.  

Ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι στο Xbox One και δεν σχηματίσαμε καλή εντύπωση για το frame rate του που δεν ξεπερνά ποτέ τα 30 fps ενώ παρουσιάζει πτωτικές τάσεις μόλις η οθόνη γεμίσει από "δεινοσαυράκια". Αν θέλετε πραγματικά να το απολαύσετε χωρίς προβλήματα στο frame rate σας προτείνουμε την έκδοση για PC που είναι καρφωμένη στα 50 frames per second ή την έκδοση για PS4 η οποία δεν υποχωρεί κάτω από τα 30. Εναλλακτικά, κάντε υπομονή έως ότου κυκλοφορήσει στα Xbox One X και PS4 Pro για να χαρεί το μάτι σας σταθερά 60 fps και άνω σε 1080p ανάλυση. Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το single player διότι στο multiplayer η πτώση των frames πάει σύννεφο από server σε server, κυρίως σε πολιορκίες και ξεκαθαρίσματα ολόκληρων tribes.  

ark survival evolved 11

Θα πλημμυρίσετε από συγκίνηση ακούγοντας το βασικό μουσικό θέμα του Ark: Survival Evolved. Είναι επικό, αναζωογονητικό, ένα καταπληκτικό συνονθύλευμα ήχων που εξυμνούν την ζωή και τον αγώνα για επιβίωση, τον πυρήνα δηλαδή του παιχνιδιού. Ο παιάνας που θα ακούσετε επαναλαμβάνεται παραλλαγμένος σε όλα τα biomes, προσαρμόζοντας τις νότες του στο οικοσύστημά τους. Επειδή η δράση καλύπτει ένα σεβαστό τμήμα του Ark, θα απολαύσετε άφθονη combat music, γραμμένη για να εξάπτει τα πολεμικά σας ένστικτα. Υπεύθυνοι για το μεγαλειώδες soundtrack είναι ο Gareth Coker (Minecraft, Ori and the Blind Forest) και η φιλαρμονική ορχήστρα του Λονδίνου με την ηχογράφηση να εκτελείται εξολοκλήρου στο Abbey Road Studios, ένα από τα θρυλικότερα στούντιο ηχογράφησης στον κόσμο.     

Εσείς ενάντια σε όλους
Η έκταση του Ark: Survival Evolved το καθιστά ιδανικό για multiplayer συγκινήσεις. Ενόσω τα καταφέρνετε περίφημα στο χτίσιμο ολοένα και ανθεκτικότερων βάσεων, στην εξημέρωση μικρών δεινοσαύρων και στην συγκομιδή των απαραίτητων πόρων, θα θελήσετε να εξερευνήσετε όλο τον κόσμο του. Τότε θα τρακάρετε με προϊστορικά τέρατα που θέλουν κανονικό στρατό για να τα φέρει βόλτα, θα διαπιστώσετε ότι οι πρώτες ύλες που πρέπει να συσσωρεύσετε για να εξελιχθείτε αγγίζουν ιλιγγιώδη ποσά κ.ο.κ. Η μόνη λύση είναι η συνεργασία με άλλους παίκτες, εξίσου παθιασμένους με εσάς στην κατάκτηση ενός μαγευτικού κόσμου. 

Οι servers χωρίζονται σε PvP και PvE με δυνατότητα να κατοικηθούν από 70 άτομα. Αν θέλετε να μην σας κατατρώει το άγχος κάθε φορά που θα κάνετε log στον server για το αν θα βρίσκονται στην θέση τους όσα χτίσατε με πολύωρους κόπους, επιλέξτε τους PvE. Εκεί θα έρθετε σε επαφή με άτομα που διαπνέονται από συνεργατικό πνεύμα, δείχνουν μεγάλη αλληλεγγύη σε όποιον συναντήσουν και σχηματίζουν εύκολα tribes με σκοπό την συντριβή των ισχυρότερων τεράτων στον κόσμο του Ark: Survival Evolved . 

Είναι αλήθεια ότι στους PvP servers σας περιμένουν επικότερες εμπειρίες, όλες πολεμικής φύσεως ασφαλώς. Μόλις δημιουργήσετε μια tribe από παρέα φίλων σας ή ατόμων που γνωρίσατε στο παιχνίδι και τους κάνατε φίλους, το PvP multiplayer αρχίζει να λάμπει σαν ηλιόλουστη μέρα. Κατανέμοντας τις εργασίες θα χτίσετε τεράστιες βάσεις και καλλιέργειες με αμυντικά συστήματα, τοίχους και φράκτες. Θα κυνηγάτε μαζί σαν αγέλη και θα εξουδετερώνετε ενωμένοι σαν γροθιά τις κακόβουλες tribes. Συναδελφοσύνη, τραγικές ήττες, επικές νίκες και αρκετές καλές ιστορίες για να γράψετε ολόκληρο βιβλίο σας περιμένουν στο PvP κομμάτι του Ark: Survival Evolved.

ark survival evolved 12   
Η λατρεία των δεινοσαύρων καλά κρατεί
Το Ark: Survival Evolved παρουσιάζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα MMORPGs. Ο κόσμος του έχει τεράστιο μέγεθος, εξακολουθεί να υπάρχει και να εξελίσσεται όταν κάνετε log out, η κατάκτησή του χρειάζεται άπειρες ώρες ενασχόλησης και εκτελείται ευκολότερα με πολλούς και ικανούς συνεργάτες. Το θέμα του (δεινόσαυροι) είναι αγαπητό σε παγκόσμια κλίμακα και το gameplay μαζί με τον εύκολο χειρισμό καθιστούν διασκεδαστικό ακόμα και το grinding των πρώτων υλών. 

Μαγευτήκαμε από το προσεγμένο A.I., την αφθονία σε mods και σίγουρα μας περιμένουν πάρα πολλές ώρες ακόμα στο multiplayer κομμάτι του μέχρι να το χορτάσουμε. Το υψηλό level cap και η ποικιλία σε crafting items ικανοποίησε την ανάγκη μας για συνεχή εξέλιξη. Δυστυχώς δεν λείπουν τα bugs και η απαράδεκτη πτώση των frames από το περιεχόμενο οπότε τα 70€ ακούγονται υπερβολικά παρά το πλούσιο περιεχόμενό του.  
 

Θετικά: 
- Εντυπωσιακά πλάσματα σε διαρκώς εξελισσόμενο οικοσύστημα
- Υψηλό level cap και ποικιλία σε αντικείμενα
- Εύκολο crafting system
- Διασκεδαστικό grinding για πρώτες ύλες
- Φανταστικό multiplayer mode 
- Πλούσια δράση
- Άφθονα Mods

Αρνητικά:
- Αρκετά bugs και μεγάλη πτώση των frames στο Xbox One
- Τσιμπημένη τιμή για τις ατέλειες του
- Υψηλή δυσκολία στις πρώτες του ώρες
- Δεν υπάρχει δυνατότητα terraforming

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5 
Ήχος: 7 
Gameplay: 7.5 
Αντοχή: 8 
Γενικά: 7.5  

Η εμπορική  επιτυχία αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του.

Γιάννης Μοσχονάς

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 landogar (Level 13) 16/09/2017 15:33
Μετά από το livestream σας και το review καταλαβαίνει κανείς πόσο απατεώνες είναι οι τύποι! Οχι αγορά, μην πω τι θα πάρουν από μένα! Είναι δυνατόν ρε μπαγλαμάδες επειδή πήρατε λίγο φήμη να χρεώνετε ενα ΨΗΦΙΑΚΟ παιχνίδι σας 60 ευρώ για PC και 70 για κονσόλες?Τι είστε?H Naughty Dog?Η Rockstar?Τι? Άντε μου στα τσακίδια.Και πολύ καλά που τους ξεπατώνουν στις αξιολογήσεις.Χί λιες φορές όσα έδωσα σε PUBG και Rust παρά να πάω να αγοράσω αυτό. Και μπράβο σας για το review. 7.5 και πολύ του είναι.
#2 Tas13 (Level 14) 16/09/2017 18:48
Εμένα μου αρέσει το concept Survival με δεινόσαυρους και γενικά το έχω συμπαθήσει ειδικά στην όψη των δεινοσαύρων και τις μάχες. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να το μάθω .Ευτυχώς πρόλαβα και το πήρα σε early access και δεν αξίζει τα διπλά με καμία δύναμη. Περιμέντε Δεκέμβριο για christmas sales 50%.
#3 JohnnyPap (Level 12) 18/09/2017 10:49
Πολύ καλό review και μου έχει φανεί ενδιαφέρον.Όπως και το modding αλλά και το crafting.Αλλά το 60-70αρι που είπαν και οι προλαλήσαντες είναι αδιανόητο για survival όταν όλα τα άλλα σου προσφέρουν τα ίδια ή και περισσότερα σε πολύ χαμηλή τιμή.

Top-game-of-the-month 

 

Notification